Zipp: Srećna država

young_happy_peopleSrećni su građani države koji imaju ovakvu vlast i opoziciju: vlast je garant mira, stabilnosti i napretka na ovom dijelu Blakana – primjer u regionu, a opozicija je garant stabilnosti takve vlasti – takođe primjer u regionu, čak i šire. Zahvaljujući kako vlasti tako opoziciji naša država je svjetski šampion u euro-atlanskim integracijama, primjer multietničkog i multikonfesionalnog sklada, primamljiva destinacija za strane investitore koje mi od milja zovemo strateški partneri. Kapital trtaži sigurnost – staro je pravilo. Građani su takođe za primjer, jer su uvijek znali da izaberu. Zahvaljujući nekad sankcijama nepravedne međunarodna zajednice a sada svjetskoj ekonomskoj krizi, puno radnika je ostalo bez posla. Nerijetko se dešava da ti radnici štrajkuju glađu: po dan, dva, tri, nekad i 15 dana. Ali nikome nikada od tih radnika –  štrajkača glađu. fala Bogu, ne ostadoše poslijedice po zdravlje od višednevnog gladovanja. Isti ti radnici, ako se kad – a to je veoma rijetko, drznu da protestvuju protiv vlade u ovako sređenoj i srećnoj zemlji, ne bi ni slučajno palo na pamet da bače makar  kamičak na neku instituciju npr. A da se sukobe sa policijom – pi,pi,pi u kam udarilo. To rade samo oni radnici – divljaci sa trulog zapada, i to većinom zbog nekih gluposti tipa: smanjena im plata 5%, vladine dozvole za uvoz konkurentnijih poljprivrednih proizvoda, zbog povećanja poreza za 2 ili 3%…A oni Arapi su tek mahniti – ka Arapi, oni se čak i  samospaljuju iz protesta. Za razliku od njih, mi Crnogorci smo, junački, častan i ponosan narod kojem su ispod časti  takve bahanalije. Mi smo narod koji ne ljubi lance, a ne kao one Bugarske pizde te oboriše vladu zbog nekakve struje, ili ovi Slovenci koji svako malo dižu neke bune. Slovenci koje sam ja od milja do skoro zvao Bečki konjušari, sa pravom. Ili, zamislite da smo kao ova Srbija koja nas u poslednje vrijeme stalno napada, pa da 4-5 puta promijenimo vlast u 10 godina! Ti Srbi su: em budale, em  hegemonisti(ne znam što ova riječ znači ali znam da je nešto zajebano).

Naša  stabilna vlast i isto tako stabilna opozicija su primjer ne samo u regionu već u svijet. Decenijama se ne mijenjaju ni jedni ni drugi. A i što bi se mijenjali kada nam je ovako super? Čujte samo Kacina, Gelbrajta, Lipku, Filea, Mura, Sju Braun…, svi jedno te isto za nas. Ponekad me je prosto muka koliko napredujemo, pitam se oće li nam ostat što za posle – za đecu, ili ćemo sav napredak potrošiti za našega/mojega vakta.

Nego, glavni razlog zbog čega ovo pišem je neki neopravdani strah što mi se uvukao u kosti u poslednje vrijeme. Počeli su neki manijaci, isfrustrirani nezadovoljnici, radikali, možda i strani plaćenici, da zagovaraju nekakv bojkot. Oće da bojkotuju ovakve izbore, ovakav napredak, ovakvu vlast i ovakvu opoziciju? Uglavnom su to neki anonimusi i uglavnom to rade preko interneta, sakriveni iza nicka, iako imaju sobodnih novina i televizija kolko im je volja. Kao razlog bojkota, ti anonimusi – bolje reći pizde koje se ne smiju predstavit, navode tobožnju stalnu krađu izbora. I opozicija, koja je kao što rekoh veoma konstruktivna – se stalno žali na tobožnje krađe, pritiske, kupovinu glasova…, ali joj na pamet ne pada taj bojkot. Nije to neodgovorna opozicija da koči naš sveopšti napredak i radikalizuje situaciju. Čak i kada ima dokaza, čak i kada pobjedi na izborima, kao skoro na lokalnim u Nikšiću, ona će ponovo izaći na te iste izbore – da ih izgubi. Jer, kao da je mnogo važno ko je na vlasti a ko u opziciji, važno je da nam je svima dobro.

Pomenuh ove đaolje, sporedne, lokalne izbore a oni pravi, predsjednički, tek nas čekaju. Na ovim lokalnim su svi postigli uspjeh: i vlast i opozicija. Naša Pozitivna Crna Gora je osvojila malo manje no što se nadala, ali kao novoj partiji i to je uspjeh. Nastavit će tamo đe je stala, tvrde, a i ja sam u to siguran. Sve će se boriti kroz instititucije sistema koje poštuju jer su legalisti – što jes, jes. Očekuje se da ovih dana donesu i neku novu platformu. Jako mi se sviđelo od te Pozitivne, pored ostalog, što su malo prije izbora pjevali himnu ispred sjedište vladajuće stranke, pokazavši joj da su i oni patriote. Većih patriota na svijet nema od ovih iz vladajuće partije, te su Pozitivci na pravo mjesto dokazivali svoj patriotizam.

Ovi iz Demokratsko fronta su takođe postigli zavidan uspjeh, osvojili su čak jedan mandat više nego na prošlim izborima. Što ćete bolje? SNP je malo podbačio, ali stari su to vukovi, idu oni dalje, oporavit će se ka onomad.

Nije mi pravo bilo što je ovaj glavni za Nikšić iz DF-a, ovaj Janko Vučinić, rekao nešto kao da su i ovi izbori pokradeni, da će razmisliti o drugom načinu borbe protiv vlasti koju on zove režimom. Plašim se da ne posluša – ne daj Bože, ove radikale sa interneta, pa se sam odluči u bojkot, jer mu drugovi iz stranke to sigurno neće. Janko je do juče bio sindikalac pa mu svašta može past na pamet.

Hmmm, kad razmislim bolje,  bezrlazložan mi strah. Dobro svima – dobro Janku, njemu posebno.

Pravo rješenje ja da se pod hitno istraže sve moguće nepravilnosti na ovim, tek završenim izborima. Tražiti kontrolno saslušanje svih koje treba, oformiti parlamentarni odbor, radnu grupu,  tražiti vanredno zasijedanje Skupštine, pismeno upoznati ambasadore i naše međunarodne prijatelje… To je  rješenje.

Odužih a bliže nam se još jedni sudbonosni izbori – predsjednički. Svaki izbori kod nas su sudbonosni i istorijski – jer sve ostaje isto. Kad bi se što promijenilo možda bi izašli iz ovog blagostanja, zato su svi oni sudbonosni.

Sad više nemam onog straha sa početka teksta. Ovako, kad pišem, nekako oslobodim sve te nerazumne strahove. Em niko neće bojkotovati te izbore, em će kao i uvijek ubjedljivo pobjediti kandidat vlasti. Tu neizvjesnosti nema ni za najtežeg paranoičnog psihopatu. A i opozicioni predsjednički kandidat će biti zadovoljan; sobzirom na uslove,  nedostatak novca, bez adekvatne partijske podrške i infrastrukture, zbog  uočenih nepravilnosti…

Ipak, odgledajte „Živu istinu“ u četvrtak i petak pred izbore, biće zanimljivo. Jer, ukazano povjerenje predsjedničkih kandidata novinaru i emisiji, najbolji je dokaz  njegove profesiolnosti i gledanosti, kako sam reče najbolji novinar kod nas i u svijet. I potpuno je u pravu.

Neki internet radikali, kakvih ima,  bi bojkotovali čak i njega i njegovu emisiju.

Comments

 1. Odužih a bliže nam se još jedni sudbonosni izbori – predsjednički. Svaki izbori kod nas su sudbonosni i istorijski – jer sve ostaje isto. Kad bi se što promijenilo možda bi izašli iz ovog blagostanja, zato su svi oni sudbonosni.

 2. ………. Tu neizvjesnosti nema ni za najtežeg paranoičnog psihopatu……………

 3. Ти рече Зипе да си на Драчу? Припази се, у близини је пруга. Ко зна ко може да изађе из воза Београд-Бар. Теби се можда чини да су то бабе са цегерима. Али ко зна шта оне носе у тим цегерима, чуо си Гелбрајта у емисији “Жива истина”.

  Назијонаљизам, назијонаљизам… Од Газиместана до Југословенске народне странке.

  Хахаха – Шуковић, Бојовић и Реџић. Шта ти је судбина, таква три наказна лика да нађу једни друге…

 4. “vlast je garant mira, stabilnosti i napretka na ovom dijelu Blakana – primjer u regionu, a opozicija je garant stabilnosti takve vlasti – takođe primjer u regionu”

  Ovo je genijalno!

 5. VLAST JE GARANT MIRA ,dok ste vi kao njeni kriticari, garant nemira i prozirnog foliranja, garant.

 6. Jedan internet radikal bojkotuje njegovu emisiju i sve goste koji dođu kod njega u emisiju.
  Taj sam.

  • “internet radikal” i ovo je fenomenalno. Šteta što je Šeki upropastio vrijednosti termina radikal. Mogla je da se osnuje Radikalna internet stranka RSI :)
   Anarhističko-antifašistički blok

   • Nije ti lud comment!

   • Neon kaze- Steta sto je SHEKI upropstio vrijednosti…. xaaxaxaxa Ne znam sto mije ovo smjesno!!!??? xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa Sheki upropsatio xaxaxaxaaxaxaxaxa Ali je prokleto smjesno)) SHEEKIIIIIIIIIIIIIIIIII ))))XAXAXAXXAAXAXaxa A dje njega izvadi Neon obrazati izgata ga Neon iz sholje ali SHEEEEEKIIIIII)))))

  • okreni konacno plocu says:

   bokseri-sampioni u pripremi velikih meceva imaju znacajan dio vremena posvecen posmatranju borbi protivnika, trazenju slabosti …nas bokser je za protivnikovu udarnu snagu umislio da je slabost…tu ni brojanje ne pomaze…

 7. Ja odma dobijem osip od dijareje pri samoj pomeni te neljudske nepomeni,a ga da ga vidjeh na tv zadnji put bolio me zeludac 15 dana!!!
  Izgleda da je prva smejna pocela sa radom!!!

 8. Мислим да би Негрос те ефекте дијареје требало да аплицира по том “гаранту мира”. Да мало обоји те мировњаке? Мислим да је добра идеја, предложите пискиперима.

 9. Banjo Bulatović, sa Tećije says:

  Људи, ако вјерујете искрено ћу, другачије не знам. Како се ко роди. Не љутите се, али, већину од вас јављача доживљавам као чуваре режима који нас сатрије, а још ће колико видим. Маните се пљувања и мизерлука. Ради се о будућности наше државе и дјеце наше. Праве нас будалама ови властодршци. Посвађали су нас, као волове, а други шићаре, ни криви ни дужни. Видим да се мало ко потпише, значи да живи у страху. Од чега, јадови јадни? Овога Мишка Ђукића запазио сам кад смо рушили ону власт, а довели ову. Чудио сам се како онако слободно лелемуди и пласира неке добре ствари и како га пуштају. Како не добије по гузици? После сам сазнао да има заштиту и ко зна што је у питању. Нећу да гријешим душу, можда није “индиго”. Постоје поштени борци за правду, али мало. Највише је “илегалаца”, који јуначки ћуте и пристају на понижавања и да неслободно живе. Највише је полтрона, лицемјера и кукавица. Имају многи “путера” по глави и не смију зуцнут, но аветају и шире дефетизам. Зато нас и јашу.Остаћемо да амалимо код лопова и “стратешких партнера”, јер већим дијелом наши су иза стренџера. Распродаше све, све што ваља, од чега се живи и што је добро. Ми плаћамо струју промашеном КАП-у, плаћамо одштету Ацу за уговор са СУП-ом, продаше “Југопетрол”, “Електропривреду”, Пошту, монополе, а све увозимо. Кад- тад све ће се открити и ништа се не може сакрити, али до тада како ћемо? Што се више проблеми гурају “под тепих”, само је теже после. Нема те власти која није пала, па ће и ова. А овако, нисмо далеко од хаоса и уличних немира са тежим последицама. Упозоравам, а ви видите, јер нисмо ђеца и немамо право да смо овако биједни и понижени. Вјероватно не смију многи стати испред огледала. Отријезните се и не живите на лажима. Што прије скинемо ову банду – мање ће бити штете, за све!

  • Banjo,
   povedi nas u slobodu!

   P.S.
   Aj sad bez zaebancije

  • Milos Krivokapic Negorss says:

   BANJO SLAZEM SE U POTPUNOSTI EVO STAVIO SAM MOJE IME, A MISKO TREBA DA ODGOVARA ZA ZLOCINE KOJE JE POCINIO I BESPRAVNU GRADNJU, PREVARE NA BERZI, POSJEDOVANJE I TRGOVINA NARKOTICIMA I TO SVE ZA VRSENJE DRZAVNODG POSLA I U IME SVIH NAS GRADJANA!!
   STA RADI SHUKOVIC U EMISIJI ZIVA ISTINA?!
   NAGRADA 100EURA!!

  • paranoični psihopata says:

   \”Овога Мишка Ђукића запазио сам кад смо рушили ону власт, а довели ову. Чудио сам се како онако слободно лелемуди и пласира неке добре ствари и како га пуштају. Како не добије по гузици? \”.

   SLOBODNOM ČOVJEKU ne treba dozvola,da ga neko pušta da radi bilo šta,a kamoli da GOVORI!
   Imao je hrabrosti,između ostalog, da kako Vi kažete \”lelemudi\” o švercu cigareta,pa ga je to zamalo koštalo života,isprebijan je čovjek skoro na smrt…lijepo bi bilo provjeriti činjenice pa donositi zaključke,ako smo već protiv laži!

 10. Bravo Banjo, Miško Đukić je plaćenik režima i kriv je za mnoge zločine po Crnoj Gori.
  I ja sam to odavno htio napisati, ali, eto, ti mi uze lapis iz ruke.
  Bravo, majstore. Ma, bravo.

  • I nijesu Mišku mozak otvarali, nego Banju iskrenom Bulatoviću, i to sa Tećije. Banjo se nekad čudio (a sad mu je sve jasno) kako je Miško slobodno “lelemudio”, a proziva komentatore što ne pišu pod imenom i prezimenom i pita čega se boje. Uzmi piši spomenar čovječe.

 11. Sta radi SHupkovic n=u emisliji Ziva Istina?! NAgradno pitanje!!!
  BRAVO BANJO LEGENDO, ZA KOGA CEMO GLASATI?

 12. Nije kriva p… sto ne radja bolje sinove&sceri, od ovih CVJETOVA iz O-POZICIJE I NOVINARSKIH GROMADA, sa milovizije i tajkunovizija, ako ste nezadovoljni,
  u INAT SELU VESELOME , otkinite sebe NJEZNIK, ili uvor ,
  i cibe” od ZRCALA, jer se svojim ocima mozete UVJERIT,
  da ste pojedinacno i grupno GRDJI OD OVIH PO KOJIMA PLJUJETE I SPALACINE PROSIPLJETE, a da bezidejnost kod VAS, je vidljiva od BEZIDEJNOSTI O-POZICIJE.

 13. NIKO NIJE OGOLIO CETNIKE I PARTIZANE, kao DRITAN, AZRA I DARKO, mene su ZADUZILI DO KRAJA ZIVOTA, jer su se NACRTALI U NIKSIC, SAMO BUDALE MOGU NEGIRAT DUBOKE PODJELE NA BOZE PRAVDE I SVIJETLU MAJSKU ZORU, A ZA GRADJANSKU OPCIJU MORAMO CEKAT 2018.

 14. menscini da asm i ranije citao ovaj tekst od zipa, il se on ne mijenja, il se izbori ponavljaju trupacke u mjestu.

  • Ладо Тајовић says:

   А чу!? Ја не знам што се он и још пар појединаца и труде пејстујући. Само напишу свој ник и већ знају људи шта пишу. Давно су прочитани :))))))))))))

   Добар је зипп, само мало радикалан. Толико да када би он био власт протестовао би против самог себе. У најмању руку би се бојкотовао.

  • ja sam to malo drugojacije zamislio, nije zip problem, no teme sto mu se ne mijunjaju.
   on je htio, nebilomu zamjereno, da kad osvoji vlast vaspostavi red makar u svojoj firmi i isprepadao ih je bio dobro, no nece da kaze kako je prosao poslije izbora i raspodjele funkcija.

  • Laufer, Lado:
   čini vam se da ste pročitali isti tekst, jeste sličan, jer sve što sam javno izrekao i napisao u principu je isto od 90-te. Ovi “novinari” što ih “ogovaram”, a koji me lično znaju od 90-te(kao i ja njih), veoma rado bi iznijeli neku neprincipijelnost po pitanju mojih stavovao, međutim, biću neskroman-nema je. Zato dozvoljavaju “anonimusima” u svojim medijima da mi iznose privatne stvare iz života. Rekao sam im, opet javno, da im i to slobodno stoji na raspolaganju-moj privatni život, te da nemam ništa protiv iako je neubičajno i nekorektno.
   Dakle, da pojasnim, 90-tih sam se borio protiv rata, mržnje, fašizma i za goli fizički opstanak koji je bio ugrožen ratom i fašizacijom ovih prostora od strane DPS-a, a u sadejstvu sa svojim Beogradskim saveznicima tj. Nepomenom.
   Sada mi je ugržena pravna i imovinska sigurnost kao svim građanima Crne Gore, bezpravnom državom koja je u rukama jednog čovjeka i njegovih pomagača. Ugrožena mi je i egzistencija kao većini građana Crne Gore zbog opšte pljačke, ekonomskog uništenja Crne Gore, privatizovanja države od strane par ljudi na čelu sa Đukanovićem: neznanja, poltronstva, kukavličuka, nepostajanja – ne kritične intelektualne elite već intelektualaca uopšte…
   Da bi radili to što rade, krivci su im u poslednje vrijeme Srbi iz Crne Gore i Srbija, četnici…. Ne u mjeri kao što su nekad to bili ustaše(HrvatI), Slovenci(Bečki konjušari), šiptarski balisti i iredentisti(Albanci), Alijini mudžahedini(Bošnjaci). Normalno, svjestan sam da kako onda tako sada oni izmišljaju neprijatelje kako bi živjeli na račun podjela i meni neshvatljive mržnje među ljudima sa ovih prostora. Nekad nijesam mogao shvatiti zašto bi me komšija ubio samo zato što sam druge vjere, sad još teže mogu shvatiti kako je jednom Crnogorcu bliži bilo ko drugi od Srbina, i obrnuto. Ljudi u istoj vjeri, međusobno povezani i po kulturi, i po običajima, 90% u “mješovitim” brakovima.Kao što sam onda okusio što znači biti šikaniran i proganjan i skoro bez podrške, tako sad stajem u odbranu diskriminisanih, a to u u poslednje vrijeme Srbi iz CG. Ponavljam, ne mrze ovaj pokvareni i zulumćarski režim Srbe iskreno, kao što ni onda niesu mrzjeli iskreno ove druge. To je njihova politika vladanja, ali od te i takve politike ljudi imaju osjećaj nacionalne ugroženosti. Ovaj režim smatram najanazadnijim i najpokvarenijim u Evropi uprkos tome što smo “lideri na Balkanu”. Uz to, smatram da su svi izbori i referendumi od 90-te bili nedemokratski, pod pritiskom, ucjenom, kradeni.
   Eto, više vjerujem svojim očima, onom čemu sam bio svjedok, nego međunarodnim posmatračima, OEBS-u, OLAFU(to su oni za cigare!), Muru, Gelbartu, Fileu, Solani, Badesku, Lipki.
   Nadam se da sam bio jasan. I da ste ovo već pročitali jer sam ponovio poznato.

   • Još da dodam:
    Udarna medijsko-propagandna pesnica onog prvog preioda za mene je bio Emilo Labudović. Udarna medijsko-propagandna pesnica ovg drugog perioda je Drako Šuković. U novinarskom i profesionalnom smislu(ako se ti ljudi mogu nazvati novinarima), za mene su oni jednojajačni blizanci, i svaki je na svoj “karakterističan” način obelježio “medijsku scenu” Crne Gore. A ona je kao i večina ostalog ostalog, dno – dna.

   • Sta radi Supkovic u mraku? Trazi istinu.

    Sta radi Supkovic na Atlasu? Sahranjuje istinu.

    Sta radi Shupkovic na Anteni? Naplacuje istinu.

    Sta radi Shupkovic u braku? Zivi sa istinom.

    Sta radi Shupkovic na utakmici? Navija za istinu.

    Sta radi Shupkovic u crkvi? Moli se istini.

   • zipe, nemam ja nista protiv tebe na licnom planu. tema je ista, zato je tvoje pisanje isto, ili slicno.
    slazem se sa nabrajanjem nekih problema, ali se ne slazem kako ih rijesiti i kakvu buducnost graditi. dakle, na nekom ideoloskom i politicko-ekonomskom nivou se ne slazem sa tobom, tvoji stavovi su protivni mojima, tvoji pogledi su razliciti od mojih i to je to. nijesi jedini, jer se ja ne slazem sa vecinom koja dolazi ovdje i diskutuje, a sa svima se ponekad i oko necega slozim.
    na licnom planu- ti si iskren i postenoi javno se boris za svoje ciljeve, zivis tamo i boris se tamo-kapa dolje. ko si, od koga si, s kim si, mene to malo interesuje, ovo je slobodna (jos uvijek) internet dimenzija i vise volim da procitam i diskutujem sa zipom, nego sa markom markovicem ili markom petrovicem.
    ja imam jako lose misljenje o cjelokupnom crnogorskom novinarstvu od prije emila i darka, pa do dana danasnjeg, kao i o ‘tradicionalnom’ novinarstvu u svijetu. dok je god internet slobodan, istina se moze pronaci i o njoj prodiskutovati, ma je istina pocela da biva novi govor mrznje i vrijedjanja tudjih sojecanja, te ce joj progres stat na rep skorih dana.

 15. DPSDP – jedno slovo u sredini su progutali -Du-PE-eS-DuPe

 16. ni parodija, ni satira – takve bi kriticare pozeljela svaka vlast.

 17. zna se za shta su se borili cetnici a za shta partizani. od partizana je ostala samo jalova retorika.

 18. ne svidja mi se ta banalizacija i ravnjanje partizani=cetnici. cetnici su htjeli Veliku srbiju, dominaciju Srba i pravoslavlja. partizani su htjeli YU, ravnopravnih republika i naroda. nidje za uporedit. samo tikva na ramenima moze medju njima staviti znak jednakosti.
  Mlad je Dritan za tako zrele rijeci.

 19. samo da kazem da nebi bilo zabune. cetnici se nijesu izborili za Veliku Srbiju i dominaciju Srba i pravoslavlja. partizani se nijesu izborili za YU ravnopravnih republika i naroda. nama se cinilo da smo ravnopravni a stalno je neko bio ravnopravniji po bilo kom aspektu. kad se ukazala opasnost da smo stvarno ravnopravni Srbogorci su razbili YU.
  eto, tako vam je to bilo.

 20. reci, Milovane, Dritanu, da su pobijedili cetnici on se u CG nebi glaskao, jer nebi bilo ni njega ni Crne. mene bi svakako bilo, jer mi je sekulja nashao porijeklo u Kuche, od Vujoshevica.

  Vujosh Lupius Senior

  • Dragi Plannco,
   izvini na zloupotrebe imena PARTIZANI, jer mi ne pada na pamet da izjednacavam ANTIFASISTE sa FASISTIMA I KOLJACIMA,
   samo koristim te termine za MODERNO DOBA,
   kad su POTOMCI CETNIKA na celu sa SOLJEVICEN, doveli cetnicku unucad, da nas ZAJASU u CGi, i sad se obrijani predstavljaju kao PARTIZANI,
   dok su PRAVI CETNICI OSTALI DOSLEDNI,
   oni pjevaju BOZE PRAVDE, u obrijane BRADE, da ih DRITAN, AZRA I DARKO ne cuju.

   • Izvinjenje prihvaceno. ti si mislio vjerovatno na zloupotrebu tih pojmova. partizanima se sad kite ljudi koji to ni kom vidu ne zasluzuju. golubovi prevrtaci.

  • zipp, kao i uvijek, u sred sride!
   sto se tice Milovog baljezganja o cetnicima, imam jedno neprijatno pitanje. Sta mu dodje cetnicki vojvoda Blazo, po kojem mu, a mozda i grijesim, sin nosi ime? Ako grijesim, izvinjavam se. Da li neko zna? Bio bih zahvalan.

   • Војвода Блажо је из Цуца а Милов ђед Блажо је са Чева. Обојица четници само што његов ђед није био толико познат.

    Иначе, кад су ишли на локалне изборе у Беранама или слично, обичај је био да активисти ДПС-а по селима шире причу како је Мило војводин унук.

   • Hoces reci da ovo sta pise na wikiprdiji nije istina:

    Мило Ђукановић долази из породице која је својевремено власт у црногорским просторима. У вријеме Краљевине Југославије, Блажо Ђукановић је био Бан Зетске бановине, а током рата био је господар[obrazložiti] Црне Горе, Боке которске и Санџака. Мило је назвао свог сина по њему.

    http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE_%D0%82%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

   • Evo tek sad vidjeh drugu stranu lažavine, kult djukanovića čovječe, što bi peraštani i dobroćani sprema vake loze…
    http://serbianna.com/srpski/archives/658

   • Ладо Тајовић says:

    А окле истина. Људи се само исто зову, нису чак ни из истог племена, ни ближи, ни даљи род…

   • Milo Đukanović aktivno govori ruski i engleski…haha!

   • oprostite sto sam se izpostovao:)
    sada vidim da je ovo odakle sam prenio dio o Milu,
    narucena biografija koju je radio @grande@ Marko Lopusina
    http://www.lopusina.com/knjiga.html?id=41
    Jasno da je u pitanju hvalospjev sa debelim lazavinama aka pobjeda i rtcg

   • Ови Ђукановићи из Цуца су поријеклом Кучи. Ови Милови Ђукановићи су из Чарађа у Гацку. Четници су били и једни и други. Само што је Милов ђед био неписмен а овај други Блажо је био генерал.

   • Milos Krivokapic Negorss says:

    Milo Dj. general kraljevske vojske ako ne gerijesim u aprilskom ratu je bio komadant moranrice. To je miloovog djeda brat rodjeni. On je poginuo u martu 1941 kad su italjinai torpedovali englesku podmornicu koja je bila dosla za njega. Mislim da je ovako to otprilike.

   • Ладо Тајовић says:

    Ма сви смо ми били некада, Секула, четници. И ја када порастем бићу четник. Основано сумњам да је Обама поријеклом из чувене четничке породице из Затријепча. Он ће нам бити од велике помоћи који ће развалити ционистичку подвалу да су партизани ослободили Југославију. У ствари су то били четници који су се послије побједе толико напили да су онда дошли партизани и савладали их и преузели све заслуге. Живио Павле Ђуришић, велики борац за мултиетничку Црну Гору. Потпуно се слажем са појединим бојкоташима да му треба подићи споменик као пиониру грађанског покрета у Црној Гори!!!

   • Da, Djukanovici iz Cuca su grana Zvicera, a po Erdeljanovicu, oni su dosli ispod planine Zvizne(po sjecanju) u Kučima. Od njih je velikan elektroprivrede Vojin Djukanovic(Zvicer)

   • Ладо, много те жуља та ђедова кокарда што си је сакрио на тавану.

 21. Zaboravio si ZIPPA,
  nebi ni njega bilo, da kritikuje Darka Sukovica,
  da je bio u STRPCE, ili u Bukovicu.

  • Zato je tvoj dobri, pošteni Darko, sa siromašnim radiom koji jedva opstaje – a koji dobija 10-tine hiljada eura od države, protiv lustracije. Darko, koji je partizan, rodoljub, patriota, multietničan, multikonfesionalan, rodoljub, patrriota… Tek kako mrzi četnike, SPC… A kako voli zastavu, himnu – to je za nevjerovat. Pitatjte ga Milovane(Vi ste super sa njim, neće vam zamjerit) jedno jednostavno pitanje:
   Kad je takvi humanista, kd se ježi vojvoda i ovih što rade za zemunce, mrzi četnike zašto su on lično i njegovi miljenici protiv lustracije?
   Tako ćemo najbolje “istrijebit četnike”(ove moderne), i počinut od njih bar narednih 10 godina.
   Ne Milovane, nećete ga pitati, znate Vi dobro što možete, smijete, i na kraju krajeva želite pričat kod njega. A on dobro zna da “vojvoda Mandić” ne bi bio lustriran, niti “zemunac Medojević”, već njegov Milo, Novak, Miško, Filip Vuković, Bošković, Lala Nikčević…

  • Nijesam ga zaboravio, moj jarane Milovane. I on vidi ono sto vide drugi, nije u tome problem. Prpblem je sto pri otkricu tople vode sav srecan djilasne, djipi uvis pa pri padu zavrshi nekom cetniku u krilu.

 22. Миљоване, управо супротно. Нису Позитивци оголили партизане и четнике, оголили су црногорске усташе, то јест себе саме. Али нису криви они него Полувојвода што је уопште преговарао са тим националним искотом.

  • okreni konacno plocu says:

   postoji li neki link ka tom ogoljavanju?…

   • okreni konacno plocu says:

    sekula definisi nam pojam crnogorske ustase…postoje crnogorske ustase na bozicnom ustanku 1919. i 13.to julske ustase… na njih mislis ili na neke trece?…

   • Ладокп, црногорске усташе су они на којима се очинства нису прихватили ни италијански војници који су им заскакивали бабе а ни Милован Ђилас који их је промовисао као “национални идентитет” у дневном листу Борба. Већина је лоцирана у бившој административној јединици Османског царства званој Карадаг, гдје су се њихови преци углавном досељавали из племена сјеверне Албаније или из Херцеговине. Надам се да ти је сад јасније.

   • okreni konacno plocu says:

    sekula ti si samo jedan improvizator nad istorijskim poluistinama i neistinama …lijecis svoje frustracije na internetu jer te u kafani vise niko ne zeli slusati…umjesto sto svoje znanje stices citanjem plemenskih knjiga pocni malo da razmisljas glavom…pojam crnogorske ustase je izmisljen u velikosrpskim krugovima i nema veze sa cinjenicama…rijec ustasa je koriscena u crnoj gori do drugog svjetskog rata ravnopravno kao i ustanik (pobunjenik) i ima isto znacenje …nestala je iz upotrebe jer se pojam ustasa od drugog svjetskog rata vezuje iskljucivo za hrvatske nacionaliste…sluzila je i sluzi da se, zlonamjerno, crnogorski ustanci za nezavisnost dovedu u vezu sa hrvatskim nacionalistima-fasistima ……drugim rijecima ,ne lupetaj…

 23. Danas vidimo da je poltronerija, prosto trajna crnogorska mentalitetska karakteristika koja se izražava prema svakoj vlasti bila onomad Titova, juče Momirova, danas Milova… Ona, vlast, daje mito za poslušnost, ti joj za uzvrat pružaš legitimitet savijanjem šije i sve pjevajući junačke pjesme tražiš da se šija jače savije, ali i da se nešto plati. Ovo je jedina crnogorska ekonomija koja, za razliku od drugih, vazda funkcioniše. – Slavko Perović

 24. Миљо, заборавих нешто. Прије неког времена, на овом порталу сте на сва звона исхвалили Даку Давидовића, који је снадбијевао Србе у Босни оружјем (из патриотских побуда, не ратно профитерство). За Мила сте рекли да је стуб државе која је, по тврдњи Момчила Мандића, продавала гориво за тенкове војсци РС (опет из патриотских побуда). Новак Килибарда је, разумије се, врхунски књижевник и велики црногорски патриота. Нормално је да га волите. Пеђа Бошковић, звани Бели Орао, је много урадио за државу отимајући новац од Пљеваљског рудника и улажући у наше драге рукометашице. Природно је даа и њега поштујете и волите.

  Па ме занима Миљо, ко је то кља по кућа? Дајте нам већ једном неко име.

 25. Sta radi Supkovic u mraku? Trazi istinu.

  Sta radi Supkovic na Atlasu? Sahranjuje istinu.

  Sta radi Shupkovic na Anteni? Naplacuje istinu.

  Sta radi Shupkovic u braku? Zivi sa istinom.

  Sta radi Shupkovic na utakmici? Navija za istinu.

  Sta radi Shupkovic u crkvi? Moli se istini.

  Sta radi Supkovic u Voli? Placa istinom.

  Sta radi Shupkovic u Autu? Vozi se sa istinom.

  Sta radi Shupkovic u krevetu? Spava sa istinom.

  Sta radi Shupkovic sa Svetom Marovicem? Razgovara sa istinom tj neistinom.

  Sta radi shupkovic sa Milom? Prosi istinu.

  Sta radi Shupkovic sa Stevom Vucinicem? Spijunira istinu.

  Sta radi Shupkovic sa Mirasem Dedeicem? Osvestava istinu.

  Sta radi Shupkovic u Anb-u? Uzima novu istinu…

 26. Sta radi negros? ima totalnu mentalnu dijareju…sto vise tekucine crni, jer ce ti stradati shupkovic od tolikog njasra.

 27. Milos Krivokapic Negorss says:

  Ono sto sam naucio dosad kad neprijatelja hoces da pobjedis, pobjedi ga njegovim oruzjem. To ti je zagarantovan uspjeh. Slusaj Lisico tj. Vuce ajde molim te zaobidji… znam naporno ti je kucat po cijeli dan. Oli br telefona da me Shupkovic Zovne pa da mu u ochi ovo kazem ili u uvo?! Ono njegovo zadriglo prodato!!!

 28. zna li ko, sto dodje Milu cetnicki vojvoda Blazo Djukanovic, strijeljan kod Ostroga od strane partizana? Sin (Milov) mu se zove Blazo.

 29. I druge ,Miska, Milovana, Negrosa,Callao,Bibana i mnoge mnoge druge – indoktrinirane a “casne i postene ” pojedince ,kojima smatram jos ima spasa da predju u nase redove!

  EDUKACIJA,
  LEKCIJA,1.
  Gdje su Klasični Liberali/Libertarijanci locirani na Političkoj Skali Ljevice i Desnice?

  Kao prvo važno je istaći da je politički model Ljevice i Desnice nekompletan i kao takav on ne daje ispravnu sliku političkog spektruma. Ovaj model uglavnom sadrži samo njegov ekonomski aspekt. Na lijevoj strani ove skale su oni koji žele da država ima veću kontrolu nad ekonomijom. Tu spadaju progresivci, socijalisti, te fašisti i komunisti na samom lijevom kraju. Na desnoj strani su oni koji žele veću slobodu ekonomije. Tu spadaju konzervativci, klasični liberali/libertarijanci, i anarhisti na samom desnom kraju.

  Libertarijanci žele slobodno tržište i protive se bilo kakvom upletanju države u ekonomiju. Stoga libertarijanci spadaju u desnicu po ekonomskom pitanju.

  Mešutim ispravniji i potpuniji model političkog spektruma ima dvije dimenzije. U tom modelu se osim tradicionalne vodoravne ekonomske skale ljevice i desnice takođe može dodati i druga – socijalnu skala, koja se obično predstavlja kao vertikalna, gore-dolje. Donji kraj socijalne skale upućuje na manji pa sve do nepostojećeg – nultog stepena ličnih sloboda pojedinca odnosno veću do apsolutnu državnu kontrolu nad životimagrađana. Tu spadaju konzervativci, socijalisti, te komunisti i fašisti na samome dnu. Gornji kraj ove skale upućuje na veće individualne slobode odnosno minimalnu pa i nikakvu državnu kontrolu nad životima građana. Ova strana djelomično ubraja progresivce, te zatim libertarijance, i anarhiste na ekstremnom vrhu.

  Zaključak je taj da se libertarijanci zalažu za maksimalnu ekonomsku slobodu, i za maksimalnu ličnu slobodu.
  pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  • okreni konacno plocu says:

   zaboravio si da naglasis kako se anarhisti sprdaju sa liberalima/libertarijancima jer hoce ipak da zadrze malo poluga vlasti, (citaj policijske batine) za potrebe odbrane od nezadovoljnih zrtava pohlepe slobodnog trzista…sa sudijama nemaju problem jer su ubijedjeni da se i i sudije ponasaju trzisno ,da vole novac i skloni su pohlepi i korupciji…puna su im usta legalizma jer su puni kao brodovi, novca za placanje najskupljih advokata i znaju da njihove zrtve nikada nece biti dovoljno imucne da plate bolje advokate od njihovih……nije lose pogledati americku tv seriju boston-legal…americke federalne rezerve su im simbol najveceg uspjeha i moci… danasnji ekonomski haos je bolest izazvana virusom neoliberalizma…zrtve tog virusa su pretvorene u zive digitrone za koje postoji samo jedna mjera-novac…ako ste sado-mazo, samo izvolite…pardon…samo sado…neoliberalizam je sistem pohlepe pustene sa lanca…

   • “That's libertarians for you – anarchists who want police protection from their slaves. No! If you want to make the minimum-state case, you have to argue it from the ground up”

    Kim Stenli Robinson, pisac “Marsovske trilogije”

   • okreni konacno plocu says:

    upravo tako callao…from the ground up…

   • KLASICNI LIBERAL says:

    Komentaru su vi KATASTROFA bez trunke jacine protiv LIBERTARIJANIZMA ka drug okp dje kaze………,sprdaju sa liberalima/libertarijancima jer hoce ipak da zadrze malo poluga vlasti,…pa dodaje …. (citaj policijske batine) za potrebe odbrane od nezadovoljnih zrtava pohlepe slobodnog trzist…. KAO VAS SOCIJALIZAM NEMA SVE POLUGE VLASTI u OGROMNIM KOLICINAMA pa evo sto imamo haha SVE ZADOVOLJNE INDIVIDUE po ulica sa OSMEHOM OD UVA DO UVA,.ne mozete odbraniti vas SOCIJALIZAM tako sto govori ZIPP i ostala KUMPANIJA da ovo sto imamu u Crnoj Gori nije ni (S), od SOCIJALIZMA,

    haha, ovo jeste SOCIJALIZAM i to u svom PUNOM SJAJU i LJEPOTI kojega ZAHVALJUJUCI NEZNAVENIM GRADJANIMA i PROFESORIMA dr (doktorima)…itd…. koji ga sto NEZNAVENO sto INTERESNO ZNAVENO i TA VECINA PODRZAVA kao sada na zadnje IZBORE U NIKSIC itd….

    Onaj TITOV nije bio SOFISTICIRAN ,ovi danasnji NASI a bogomi i EVROPSKI ( ELITA)-SOCIJALISTI sa platamo od po 15.HILJADA doveli su do sofisticiranog SOCIJALIZMA dje firme idu u STECAJ a SINDIKALCI kao ovi u BOKSITE primajo po 2900 HILJADA EURA i DJIPOVE pod GUZICOM od i iz NARODNIJA hagha SOCIJALISTICKIJA PARA.

    E moj ZIPE i MOJI SU BILI KOMUNISTI u II/sv RATU ali ja tu LOPOVSKU IDEOLOGIJU FOLIRANTSKU iz DNA DUSE PREZIREM!

   • KLASICNI LIBERAL says:

    Da ste vi ZBILI REDOVE UZ NAS ovi bi bili uzdrmani IDELOGIJOM protiv NJIHOVE, ALO koce bre DRUGI SOCIJALIZAM koji nudite niko vec imamo JEDAN koji je po MJERI vecine OVOGA NARODA . DOK IMA PARA i DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU ,
    DOK IMA PARA i DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU ,OK IMA PARA i DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU ,DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU ,OK IMA PARA i DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU ,
    DOK IMA PARA i DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU ,DOK TRAJU ,DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU ,OK IMA PARA i DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU ,
    DOK IMA PARA i DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU ,
    DOK IMA PARA i DOK TRAJU , DOK IMA PARA i DOK TRAJU ,

   • tako je, Žile. Ne samo da nema S od socijalizma nego nema S ni od slobodnog tržišta.
    Al ima jedno veliko F od feudalizma, i od toga što ste fucked up big time.

    Što se tiče argumenata, ima skoro pola godine kako sam prestao da ih koristim. Što će kome moji argumenti? Ne dam! :)))

   • KLASICNI LIBERAL says:

    Milo je u pravu kada kaze NEMAMO KONKURENCIJU, u pravu 100%,!

    haha,

    NEMA MILA DO MILA kako veli onaj ROM sa Konika,

    O'Boze , sto se tice SOZIJALIZMA MILO NEPREVAZIDJEN!

    CAK su ovog VESA majstorski instalirali, kojega mogu KONTROLISTI jer PAZITE MOJ ZAKLJUCAK:

    Da se ne POJAVE SNAGE sa IDEOLOGIJOM koju VESO ZAGOVARA jer da SJEME NIKNE U STUDENTE i RADNIKE kao CAJANKE u AMERIKU oni bi bili GOTOVI!

   • čekaj, zar ga ti nisi hvalio koliko si mogao? A on te izdade, galiot jedan, i zaposli svu familiju u držanu službu. E sram ga bilo :)))))))))))

   • KLASICNI LIBERAL says:

    I kada budete znali ZNACENJE I VRIJEDNOST I SMOSAO I SIMBOLIKU ove MAJCE i kada je budete je prije kupili nego lik CHEGEVARE onda kada u vase GLAVE da ne kazem rijec grubu izide MAGLA onda ima nade da se SUPROSTAVIMO MILU pridje NE!
    ————————————————————————————————————–

    Callao ja VESA KAO VESA sta reci o njemu NJEGOVA IDELOGIJA JE ZDRAVA ali n je TI IDEOLOGIJU i NJEGA SOCIJALISTI DRZE na KONAC zasto ON I PORED SUPROSTAVLJENE IDEOLOGIJE nije OPOZICIJA REZIMU trebaju ga pitati NOVINARI , jer da je tesko da bi bio i imao uticaja tu DJE GA IMA itd…. ON JE SVAKAKO covjek za DISKUSIJU ali ja ga za RAZLIKU od vas ovako kako sam opisao POSMATRAM. Da li je on IGRAC rezima ne znam MOZDA jer drzi IDEOLOGIJU NEOLIBERALIZAM LIBERTARIJANIZAM njegovim NEOPOZICIONIM DJELOVANJEM ZAROBLJENU ZAROBLJENU dje su STUDENTI NJEGOVI sto STRANKE NA TOJ IDEOLOGIJI NE REGISRUJU itd……

   • KLASICNI LIBERAL says:

    Eo ,zaboravih staviti majcu, oprostite,

    …..I kada budete znali ZNACENJE I VRIJEDNOST I SMISAO I SIMBOLIKU ove MAJCE i kada je budete je prije kupili nego lik CHEGEVARE onda kada u …….

   • okreni konacno plocu says:

    klasicni, zaista nemas pojma o cemu govoris…o kojem socijalizmu?!…ovo je najbrutalniji neoliberalizam koji zloupotrebljava naslijedjenu retoriku prethodnih socijalista i noviju, nacionalista…kako mozes da objasnis to sto smo i jedni i drugi na suprotnoj strani od vlastodrzaca ?…idi slobodno kod vesa vukotica, ceka te rasirenih ruku, objasnice ti kako je sastavio svog frankestajana…idi klasicni , uzmi i ti koji milioncic jer ovo je tvojih 5 minuta…moraces prvo da se uclanis u dps …nikakav problem, zar ne?…

   • koji novinari? zašto da ga pitaju novinari? pitaj ga ti, zvečarko moja slobodna libertarijanska (možeš i pred studentima) zašto priča o mikroržavi a uvaljuje rodbinu u agencije, direkcije i aerodrome…

   • KLASICNI LIBERAL says:

    okp kaze:,
    …………klasicni, zaista nemas pojma o cemu govoris…o kojem socijalizmu?!…ovo je najbrutalniji neoliberalizam koji zloupotrebljava naslijedjenu…..

    okp , ti nemas POJMA o NEOLIBERALIZMU tako da ne znas da nema ni slovo N od NEOLIBERALIZMA u CRNOJ GORI ponovo KAZEM ovo je ovde CISTI SOCIJALIZAM i to onaj VRHUNSKI vrh VRHOVA sofisticiran iznikao iz TITOVOG KOMUNIZMA a INSTALIRALI SU ga i ODRZAVAJU popravljaju doradjuju zamotavaju ko BAJAGI u KAPITALIZAM itd…NJEGOVI DJACI STIDENTI njegova OMLADINA ITD……

    Dje ti vidis i (N) od neoliberalizma kod nas? Dali znas uopste sto je NEOLIBERALIZAM A on je:
    1. Minimalna drzava . – Imamo li je?
    2. Drzavna fiskalna disciplina? – Imamo li je?
    3.Mali porezi? – imamo li ih?
    4.Privatizacija? – Imamo li je?
    5. Javna potrosnja? Itekako imamo.
    7. Ne mijesanje drzave u ekonomiju.- Mijesali se?

   • KLASICNI LIBERAL says:

    …………….. zašto priča o mikroržavi a uvaljuje rodbinu u agencije, direkcije i aerodrome…

    Zato ?
    Na to pitanje ima vise odgovora!

    Vi sami zakljucite!

   • KLASICNI LIBERAL says:

    ……………SU ga i ODRZAVAJU popravljaju doradjuju zamotavaju ko BAJAGI u KAPITALIZAM itd……….

    I tako daju PROSTORA da se stvori KAPITAL da RADNI LJUDI stvore KAPITAL jer se on u KOMUNIZMU ne moze stvoriti bas toliko da njihove APETITE zadovlji i tako da njihova SOCIJALISTICKA rucerda moze vise ZAHVATITI a da njima pri PRERASPODELI vise ima sto ostati .
    Za to imate u zivo vise primjera.

   • KLASICNI LIBERAL says:

    Potpuno ste na POGRESNOM putu , NAMA NOVI SOCIJALISTI tipa JANKA-marka itd ne TREBAJU dovoljni su nam i ovi stari koje moramo micati.

   • odgovor je isti kao na pitanje “zašto se propagator slobodnog tržišta svim silama izborio da njegov privatni univerzitet subvencioniše država?”

    inače, minimalnu državu imamo (naročito u pogledu zaštite životne sredine), fiskalna disciplina savršeno funkcioniše (na onima koji NISU članovi DPS), porezi su realno mali (mada za plaćen porez dobiješ muricom po glavi), privatizacija je junački obavljena (nije da nešto od toga radi) a ministar ekonomije se u KAP miješa na strani Rusa.
    Dakle, ovo je jedna država sa liberalnom ekonomijom… na isti način kao što je socijalna ili ekološka država.

   • okreni konacno plocu says:

    klasicni, zavisi sve od toga da li ti ovo nazivas drzavom ili ne…ako je nema onda svim ekonomskim tokovima upravlja privatni kapital…a kod nas je politicka moc vrlo uspjesno iznesena van parlamenta…nas prica lici na onu o jelenu koji je borbom na zivot i smrt stekao krdo kosuta i monopol na parenje a kad su mu opali rogovi navalio je mladi narastaj jelena na njegovo krdo pa udri…ako to nije neoliberalizam ne znam sto je…

   • KLASICNI LIBERAL says:

    Momci zao mi je ali JALOVA vam je prica.
    Imamo u zadnje DVIJE godine da se izlazilo na ulice parole transparenti ZAHTJEVI, BOZE MI POMOZI ,sve kakvija parla , ne znam je li jos TITOVE SLIKE bilo pa JANKO porucuje pa POZITIVNA ,”OCEMO SOCIJALNU PRAVDU” .

    O BOZE zar ocete sa tom koncepcijom i IDEOLOGIJOM da srusite DJUKANOVICA sa istom onom kojom je ON i MILOSEVIC dosao na VLASTI itd…
    Ja se cudim PROFESORIMA SA FAKULTETA kao KILJAK i drugih kako ne vide da samo druga IDEOLOGIJA moze SRUSITI ove samo POSVE DRUGA ne NIJANSA , NEVJEROVATNO , ja nazalost nemam KVALIFIKACIJE da registrujem stranku i da MASA krene za mnom a da imam MILU bi se TRESLE nogavice jer bi imao KONKURENCIJU otvorenu IDEOLOSKU SUPROSTAVLJENOST njegovom SOCIJALIZMU .

    ZAMISLITE DA su nasi PROTESTANTI NASTUPALI SA PAROLAMA koje ja ZAGOVARAM sa ZVECARKAMA itd….. PROTEST bi RASTAO dobijao na SNAZI ENERGIJI MLADOSTI itd…. OVAKO PUKNE IZDUSI SE sa OTRCANIM i VEC VIDJENIM PAROLAMA koje su BAJATE bez snage sa kojima vec stari SOCIJALISTI godinama VLADAJU.

   • KLASICNI LIBERAL says:

    Ovu moju pricaniju potvrdicu sa ovim ARGUMENTOM nasega postovanog ZIPPA inace SOCIJALISTE blize CENTRU kako on voli reci!

    KOMENTAR MJESECA

    Zipp:
    “Crnogorska vlast je garant mira, stabilnosti i napretka na ovom dijelu Blakana – primjer u regionu, a opozicija je garant stabilnosti takve vlasti – takođe primjer u regionu”

    a opozicija je garant stabilnosti takve vlasti – takođe primjer u regionu”
    a opozicija je garant stabilnosti takve vlasti – takođe primjer u regionu”

    NARAVNO ZIPE ,da je- sa ISTOM IDEOLOGIJOM koju VLAST i KRIVOKAPIC RANKO propovijedaju a sto nam vi NUDIDE jel NIJANSE.
    Ma ajte molim vas.

   • zašto misliš da se ti ne kvalifikuješ? A kvalifikuju se Pajović, Medojević, Konjević…?

    Imaš više znanja i poleta nego sva bulumenta zajedno. Ne znam zašto sebe potcjenjuješ. Napravi partiju, Žile, ako ti je do toga. Makar bi bila jedina partija u CG sa čistom ideološkom profilacijom (sa kojom se ne slažem, ali bih te podržao na izborima).

   • okreni konacno plocu says:

    sa zvecarkama!!!…a domace zmije?…sarka .poskok?…gdje ti zivis ?!…milo bi sa valjao od smijeha da mu ti izadjes na crtu…drzis predavanja o osnovama politicke filozofije, lijevi, desni, vise ili manje drzave, induvidualizam-kolektivizam…kome je to ovdje neophodno?…ko to razumije od gradjana cg?…vidis da nijedna politicka filozofija nije dosad ponudila idealno rjesenje za svakog…uvijek je neko dobitnik a neko gubitnik…razlikuju se da li je dobitak u novcu ili kolicini slobodnog vremena…ako imas kulturne limite sve ti je dzaba…tu si gdje si liberal, socijalista , anarhista, komunista, progresivac…to su samo oblande…nisi do kraja objasnio svoje monarhisticke ciljeve…koju monarhiju bi ti doveo, petrovice, karadjordjevice ili neke strance sto nam je svojstveno?…

   • KLASICNI LIBERAL says:

    haha,
    hvala ti Callao ali mislim da ipak treba izabrati LIDERA, a ja bih mogao biti DIREKTOR MARKETINGA propagande itd…u toj partiji ako bi me htjeli mislim da bi mi to najvise leglo!
    Ali zao mi je sa SOCIJALISTIMA ne bismo nikako sklapali KOALICIJE .

   • KLASICNI LIBERAL says:

    Moji PROTESTANTI bi vec na PRVI protest bili bi obuceni u MAJCE SA zvecarkama !

    i ne pistaljkama vec CEGRTALJKAMA -vec na prvom prikazivanju bi bili RAZLICITI utisak je tu bi bio i tekako jak i prisutan.

   • KLASICNI LIBERAL says:

   • KLASICNI LIBERAL says:

    opk , kaze :

    …vidis da nijedna politicka filozofija nije dosad ponudila idealno rjesenje za svakog…uvijek je neko dobitnik a neko gubitnik…razlikuju se da li je dobitak u novcu ili kolicini slobodnog vremena…ako imas kulturne limite sve ti je dzaba…tu si gdje si liberal, socijalista , anarhista, komunista, progresivac…to su samo oblande…

    Oblande jesu kada se NEISKRENO pristupa i kada je njihov CILJ prvi dio tvoje recenice,

    Ali u ovom slucaju radi se o ISKRENIM CILJEVIMA o zastiti svojih licnih INTERESA koje JAVNO bez “STIDA”- a nakacili socijalisti da s narod radni tako osjeca itd… kao ISPRAVNE PROPOVIJEDAS a ne FLOSKULE socijalizma KOLEKTIVIZMA itd….

  • da NAROD stvarno vlada drzavom, neposredno, i da NAROD zaista posjeduje sredstva za rad i ucestvuje u planiranju i raspodjeli, neposredno. koliko zaradish toliko dobijesh. zaista! sve ostalo su pizdarije.

 30. BOJKOT u CGi,
  je azil za one, sto im pamet preplisuje i izvire na uva i nos,
  koji kad stanu pred zrcalo sa bliznjima i daljnima iz OKRUZENJA vide REALNU RUZNU SLIKU DRUSTVENE ZAJEDNICE i KRIVE ZRCALO, resenje traze u RAZBIJANJU ZRCALA.

  Zadovoljstvo koje traje, koliko i grijanje prije smrzavanja, kad se pisate u sopstvene gace.

  GARNIJER BRINE O NAMA, nidje toliko premazanih i maskiranih likova, napucenih silikonskih usana i hipokondi, koji zavaljeni u trosjed, cekaju Djeda MRAZA, da im pokloni SLOBODU, od sopstvene zatucenosti i tovarom na grbaci od SOLJEVICA I KOMPANIJE, koja ih je DOKRAJICILA, i prikovala guzicu za trosjed, da cekaju GODOA i traze BRZA RESENJA ZA SOPSTVENU BIJEDU, i gadju ka prstom u g…. , nikad u srijedu.

 31. Миловане, немам при руци ваше коментаре нити водим евиденцију о њима. Имам само меморију па се сјећам хвалоспјева на тексту Супер Д(л)ака или тако нешто. А сјећам се и приче о два стуба на којима почива држава.

  Ладокп, гдје се год говори о Карађорђевом устанку, говори се о Карађорђевим усташама. Ако мислиш да си мени отворио очи објашњењем значења те ријечи, онда си глупљи него што сам мислио.

  • okreni konacno plocu says:

   nisam sumnjao u tvoju dobronamjernost sekula…znam da ti sve dobro znas ali uzimas ono sto ti odgovara i obratno…ustase=ustanici=pobunjenici, je zbog onih koji ne znaju…zaboravio sam znake navoda na jednoj rijeci…

 32. POZITIVNA je poslusala pokojnog Djindjica,
  ako moras progutat ZABU LJIGAVU,
  prvo progutaj najvisu, HIMNU, SREBERNICU itd,
  da progleda narod i vidi sa kakvim DJAVOLIMA TIKVE SADE,
  a sa takvima JURISAT NA TVRDJAVU DPS,
  i gledat u retrovizor, kad ce VAS Medo proglasit za FASISTE jer ne dajete podrsku DFomskom GRDONACELNIKU, to je bila NEMOGUCA MISIJA,
  koja je ojacala one koji mrze DRZAVU CGu i njene simbole,
  a DPS KORISTE ZA TANGO ARGENTINO.

 33. PLATONOVA JAMA ILI KAZAMAT, dje ROBIJASI 23 godine samo gledaju sjenke na zidu, spodoba iza svojih ledja,
  puste jednoga na SLOBODI da sagleda STVARNI ZIVOT, ljude, stoku, doline, planine , jezara i rijeke, kad ga VRATE U JAMU, i on pocne da PRICA o stvarnom zivotu u KRALJEVINU DANSKU, ROBIJASI OCE DA GA LINCUJU, PLJUJU I PROSIPLJU SPLACINE PO NJEMU I RADO BI SE NJEGOVE KRVI NAPILI, jer je RAZBIO NJIHOVE ILUZIJE O SJENKAMA NA ZIDU JEDNODIMEZIONALNIH.

 34. Pred prošle predsjedničke izbore sam napisao tekst koji slijedi. Na njegovom kraju sam napisao: “natavit će se(kao sve loše serije)”. I nastavlja se, a sa malim, skoro nebitnim izmjenama, mogao bih ga postaviti opet. Kao i onda, pobjednik je već unaprijed poznat.

  Konjske trke

  Objavio/la Zipp Blog 25. Feb. 2008. | 08:36

  Pobjednik je poznat, kao i uvijek, ali će borba za drugo mjesto oduzeti dah neznavenoj publici.

  Piše: Zipp

  U farsičnoj atmosferi, kakva se samo poželjet ne može, na hipodromu pod Amerikom održava se ko zna koja po redu konjička trka u poslednjih 15-tak godina. Sve je tu za loše izrežirani spektakl. Pobjednik je poznat, kao i uvijek, ali će borba za drugo mjesto oduzeti dah neznavenoj publici.

  Šta reći o konjima:

  Konj iz uvijek pobjedničke štale je apsolutni favorit. Njegova štala je veoma opremljena i vrijedi više od svih ostalih štala zajedno. Taj konj najbolje RRR-že. Iako za to nema dokaza, sumnja se da su svi konji koji izlaze iz njegove štale bili dopingovani, a za njega se kaže da je uvijek bio “čist”. Malo čudno sobzirom na okruženje, ali vaš izvještač sa lica mjesta neće ulaziti u istinitost tih tvrdnji.

  Jedan od dvoje konja koji će se boriti za drugo mjesto je relativno nov konj. Zna da trči naprijed, nazad, da skače preko prepona i još mnogo toga. Malo previše za konja. Predebeo je za trkačkog. Blagi je favorit za drugo mjesto.

  Treći konj, koji može biti i drugi, ali nikako prvi je pravolinijski, vojvodski konj. Trči kao što se trčalo prije sto godina. Svojim trkom, svjesno ili nesvjesno, pomaže konju koji je apsolutni favovirit.

  U trci će učestvovati i konj, koji je takodje izašao iz uvijek pobjedničke štale. Najevši se najbolje zobi i pšenice iz nje, odlučio je da kao istrošena raga obmanjuje publiku a zabavlja vlasnika ergela i svih konja na hipodromu pod Amerikom a ne da stvarno učestvuje u trci. Pitanje je samo da li će proći kvalifikacije.

  Ostali konji su tu po onoj Kubertenovoj-važno je učestvovati.

  Hipodrom je prepun publike. Vip loža je rezervisana za vlasnika svih konja, njegovo pomoćno osoblje i strane posmatrače. Tu se puše najbolje kubanske cigare, pije najbolji viski, obrće najveći novac, kocka u život. Samo ne svoj, već tudji.

  Odmah do VIP lože, sa njene desne strane je mjesto za intelektualce, umjetnike, sportiste, novinare, sudije, tužioce, sindikat. Svi oni daju podršku onome kome ona uopšte ne treba, već znanom, pobjedničkom konju. Za tu podršku dobili su stan i autorski honorar.

  Lijeva tribina od VIP lože je rezervisana za biznismene i Direktore državnih preduća. Oni su finansijeri glavne štale. Većinom Milom, ponekad i silom. Finansirali bi oni i nekog konja koji je potpuno divalj, hrom, istrošen i izbezumljen. Važno je samo da je kandidat te štale i da im vlasnik ergele to naredi. U suprotnom, od biznismena i Direktora mogli bi postati zatvorenici.

  Ostala mjesta su za stajanje. Tu je publika mahom nacionalno grupisana. Ćak i na konjskim trkama. Srbi su svi zajedno, navijaju za trečeg konja koji može biti drugi. Bošnjaci navijaju za pobjedničkog konja, Crnogorci takodje. Ovi potonji više zbog vlasnika štale i svih konja. Ostali u publici su manje-više izmješani. U toj mješavini najviše simpatizera ima drugi konj, koji na kraju trke može biti i treći. Zajednički imenitelj publike sa mjesta za stajanje je da nemaju gaća na guzici.

  Trka samo što nije počela. Redara, obezbjedjenja, policije, pogotovo one u civilu, skoro koliko i publike. Iznenadjenja ne može i ne smije biti. Strani posmatrači i kontrolori su neminovno tu , jer nemamo dugu tradiciju konjičkih trka a sumnja se da nam je svaka dosadašnja bila namještena.

  Počinje zagrijavanje. Kamere svih televizija fokusiraju uvijek pobjedničkog konja.Montažeri i novinari mu već kompjuterski retuširaju snimak i biografiju. Ostale kandidate hvataju kada naprave neki eksces. Bit će stvarno zanimljiva borba. Za drugo mjesto.

  natavit će se (kao sve loše serije)

 35. Миловане, мржња не иде ни према једном симболу било које државе. Осим ако се ради о држави и симболима направљеним у лабораторији Два Стуба Државе, витеза Даке и патриоте Киљибарде. Тачно је, имам навику да се посерем на “државу” коју су направили, као и на сваки њен симбол. И наставићу са задовољством то да радим. А ви Миловане наставите да браните свијетле тековине ДПС-револуције.

  Позитивна је на издисају, Раде Бојовић звани Гремлин се распао, нема старе цркотине Јовићевића и његовог ДЦ, Андрија Поповић има само име странке које даје под закуп. Медо и Професор се одржавају јер су схватили да црногорска усташоидна политика нема перспективу.

  • Sekule,

   Ako VAS samar ne zulja, dok MILO&DPS jasu cipancijelu CGu,
   vi samo nastavite sa SRBOVANJEM PO CGi,
   i setajte po HODNIKA,
   trazite FASIZAM KOD POZITIVNE,
   a zazmurite na DPSovski,
   samo se INATITE kao sto imate obicaj, dok svi ne mognete stat pod sljivom u h-LADO-vinu, mene se nidje ne zuri, ja sam zavrsio rabotu 2006,
   sad mi mozete pljunut pod prozor, setat po hodnika, guslat o pLJemeskoj zajednici, plakat za Kosovom, slavit HEROJE IZ HAGA, jer ljepse zabave od tebe, Cejovica i Grubaca, za blagim ukusom ZIPPA, kad po malo SIPPA, ja ne mogu zamislit u ove godine, na korak od osme decenije od kad je VUKO HITLERU JEBA MAJKU MAJCINU, i moju majku, te me ovako LUDOG NAPRAVIO, mrtav umoran od ceranja Cetnika po sumama i gorama CRNE GORE PONOSNE, a dje cete PARTIZANA SLAVU BOJNU PRENOSE NA MENE I PLANNCA, od rane ZORE do MRKLOGA MRAKA.

   Pozdravi NEONA, i ukljuci halogene lampe, jer Micev prognozira MAGLU, u SVITANJE RUJNE ZORE.

 36. Medojević je napisao je na svom Facebook profilu napisao da iza dešavanja u Nikšiću stoji čitava predstava izrežirana od nekog iz vrha Pozitivne i koja je rezultirala podrškom DPS-u. On je napisao da je odbornik Pozitivne Drago Đurović koji nije obezbijedio kvorum za poništenje odluke o izboru predsjednika SO Nikšić bivši srpski specijalac.

 37. da NAROD stvarno vlada drzavom, neposredno, i da NAROD zaista posjeduje sredstva za rad i ucestvuje u planiranju i raspodjeli, neposredno. koliko zaradish toliko dobijesh. zaista! sve ostalo su pizdarije.

 38. Sramotni (i Pozitivni) Drago je 1992, bio jedan iz grupe srbopatrijota – policijskih čauša koja je u tunelu kotorskome zaustavila kolonu LSCG – i pucala na nas! Sjećaju ga se odlično Cetinjani. – (karlito brigante | 12.03.2013. u 01:25h)

  http://www.vijesti.me/vijesti/vujanovic-oprostio-sam-lekicu-clanak-117738

 39. Миловане, а ко је рекао да се нама негдје жури? Ја не желим смјену ДПС-а која ће бити плаћена политичким уступцима шачици националних отпадника и шовиниста. Нека настави ДПС да влада ради мене, он ће најбоље оглодати оно што је направио 2006-те. А направио је копиле, које интимно није желио ни Мило ни ДПС, већ га прихватио из прагматизма. Зато се овако и односе према “држави”. То копиле није жељело бар три четвртине становника ЦГ. Зато су и морали довозити гласаче са Косова, Албаније и Македоније на сточним приколицама. Неће дуго времена проћи а “државотворци” ће се утркивати ко ће златном телету дунути у “хиљадугодишњу” свијећу.

  • “Неће дуго времена проћи а “државотворци” ће се утркивати ко ће златном телету дунути у “хиљадугодишњу” свијећу.”

   iako djeluje potpuno radikalno, ovo nije nemoguć scenario – makar prolazi logičke testove…

  • okreni konacno plocu says:

   a koja i kakva je bila aternativa 2006. ?….prica za naivne…

   • alternativa je i danas ista: ne-mafijaška i ne-udbaška država. A nalazila se u sferi naučne fantastike, kao i danas.
    Dijelom i zbog toga što se sve ostalo tretira kao legitiman “izbor”, “alternativa” ili “platforma”.

   • okreni konacno plocu says:

    callao to se podrazumijeva …politika nije u sferi naucne fantastike…zasto niko ne analizira realne mogucnosti i ne trazi rjesenja u naucnoj fantastici?…1997. je bilo milo ili momir…ni manje ni vise…imali smo aternativu srj…

   • zato što ako se ne baviš fantastikom bavićeš se ponavljanjem istorije unedogled.
    Ponekad izgleda da te je navukao na vjerovanje da je politički realizam za odrasle i odgovorne inteligentne građane, a ti bi da budeš odrastao, odgovoran inteligentan i građanin. Čovjek i kako to gordo zvuči.

    Ja nemam taj problem. Ja sam majmun :)

   • haha ,
    Callao nijesi vise !, podrazumijeva se da ste vi “KOMUNISTI”-DARVINISTI i da ste EVOLUIRALI tako da te ispravim nijesi vise MANKI,-evoluirali ste u SOCIJALISTE ,
    nema ljutnje KOMPANJERO'S

 40. Vrijeme je MAJSTORSKO RESETO,
  sad za sad ga duvamo MILU&DPSu,
  a mozda ce biti i kravlje picke za usnu harmoniku, da naZijonalisti iz higejenskih razloga ne primicu nos, blizu guzice.

  • Тако је Миловане! Зато припните Шаруљу под ону смокву на Златици, кад буде дружење са Ранком, Дарком и друштвом са “Радио везе”. Хехехе…

 41. Кад смо већ код осјемењивања крава, погледајте шта се дешава када се на истој интернет страници нађу Јоле Дрињак и ПВС.

  http://slobodnacrnagora.eu/region/5101-zukorli-planiraju-da-nas-rasloje-pod-nazivom-bijeli-ciganin.html#comments

  • Grdje ksenofobichne, paranoichne rulje u zivotu nijesam gleda’. Ko hoce da oboli u kratkom roku nek ide na tu stranicu. Ako ste “crnogorofili” poslije tog iskustva vam nikad nece pasti na um da ljetujete u Crnoj.

 42. KLASICNI LIBERAL says:

  Veliki teret , IDEJI -slobodnog kapitalizma – daju takodje PARTIZANI i CETNICI , KRALJEVI itd….

  • okreni konacno plocu says:

   koji je tvoj kralj…sve ovo tvoje do sada nema smisla ako izbjegavas ovaj odgovor…

   • Moj KRALJ je GARANT mog IDENTITETA kao TAKVOGA moje istorije i nasledja kao takve -, NJEGOVO VISOCANSTVO PRINC NIKOLA PETROVIC-Njegos.
    kojega nece ni SOCIJALISTI jer da je KRALJ nebi mogli KRASTI a nece ga ni VELJE SRBI itd….

   • Zaboravih dodati mojega KRALJA nece ni VRLI-Crnogrci krivokapic itd… nece ga ni DUKLJANI itd…

   • anarhosindikalizam says:

    Ko kaže da ne želimo Kralja?
    Tek kad se isprave nepravde iz tog dob i KRALJ VRATI ĐE MU JE MJESTO, možemo da razgovaramo. Anarhija u nekom dijelu, socijalim u drugom i KRALJ! Šta je problem?

   • Ne znam da li sam u pravu ali ipak nas PRINC sam po sebi danas ima i te kako znacaj a vidite ima i neku DRZAVNU APANAZU i mislim da su to “najveca “LEGALNA” primanja u DRZAVI posto neki primaju i po 5.HILJADA i vise ali ne na jedan cek vec na vise njih na bordove odbore presjednik ovoga kurca te onoga itd..dnevnice onako SOCIJALISTICKI a PRINC cistu platu . simbolicno za Princa ali kada dodjemo mi LIBERTARIJANCI na vlast nas KRALJ imaci minimum 20 HILJADA EURA platu!

   • okreni konacno plocu says:

    pa sto ne kazes monarh…sad vec imamo dosta toga zajednickog…elitizam dakle…

   • Monarh za -okp says:

    Ako svrces na ANALITIKU naces moje komentari i ovakve zadrzine , za KRALJA I OTADZBINU brate OKP, haha

    MONARH-CRNOGORSKI
    Vise bi 100..puta doprinijo u promociji nekretnina i turizma , da bidne nas KRALJ NIKOLA.II PETROVIC pa da ode u ZVANICNU POSJETU,

    Monaku , Francuskoj ,Svedskoj ,Italiji itd,,, no svi prolazni MINISTRI -socijalisti da svi ZAJEDNO PODJU,

    Ali utuvi to u TIKVE FEFERONKI , GAGI i DRUGOVIMA-SOCIJALISTIMA!

    ZIVJELA CRNA GORA- kao MONARHIIJA.

    ZIVIJO KRALJ NIKOLA II.PETROVIC-NJEGOS !

    ZIVIJOOOOOOOOOO
    1

  • Moj identitetrje radnicki, svi ostali identiteti su podredjeni stvaranju. Sto se ne krece budja i truhne.

 43. Anrahosindikalizam….. To je pravo.

  Sto je vama ljudi mi vec imamo monarhiju ali se monarh ne zove Kralj nego MILO!!)))

  Sta je Shupkovicu smjeshno- Istina

  Sta radi Supkovic ispred ogledala- gleda istinu

  Sta radi Supkovic prvog u mjesecu- prima istinu

 44. Žile i ostali,
  tema ovog teksta su izbori a ne libertijanizam.
  Žile,
  svako malo, na bilo kom tekstu, ko o čemu ti o libertijanizmu.
  Odmori malo brate.
  Što se tiče ovih krađa na izborima, izvinjavam se “mogućim nepravilnostima u izbornom procesu” našlo se rješenje. Pokrenut će se PARLAMENTARNA ISTRAGA a državni organi će sve istražiti . Tako je rekao Lange a “opozicija” je zadovoljna rješenjem, rekao bih. :)
  Iz teksta:
  “Pravo rješenje ja da se pod hitno istraže sve moguće nepravilnosti na ovim, tek završenim izborima. Tražiti kontrolno saslušanje svih koje treba, oformiti parlamentarni odbor, radnu grupu, tražiti vanredno zasijedanje Skupštine, pismeno upoznati ambasadore i naše međunarodne prijatelje… To je rješenje.”

 45. Usuđujum se i da, evo skoro mjesec dana pred “izbore”, prognoziram njihov rezultat:
  -Vujanović 57 do 58 % glasova.
  -Lekić 42 do 43%
  Dakle, razlika u korist Vujanovića oko 15%.
  Izlaznost manja nego na parlamentarnim izborima za nekih 10%, ako ne i više.

  • okreni konacno plocu says:

   pa cemu onda dalja rasprava o izborima?!…

  • Ја мислим исто што се процента тиче али за излазност гријешиш. Идеја о апстиненцији избора је присутна само на интернет порталима, у стварном животу је нема. Опет ће марву извести на гласање причом о Лекићевом поштењу и чистоти.

   Након избора ће Горан Даниловић да објасни позитивну страну педесетог изборног пораза. Изгледа је он тренутно задужен за јебање у мозак, ови остали су већ компромитовани а и слабије елоквентни.

  • Zipp slazem se ali oko izlasnosti ne! I ja sam mislio za loklalne tako ali izgleda da su se usavrsili na izlasnost 70-75% . Da bi bilo uvjerljivije. Jer brate mili dijele pare shakom i kapom, biracki spisak im dodje kao tabla za djecu, pishi brisi, glasacka kutija kao magicna kutija !!!!
   Da bice ona ponovo siva zona da ulije nadu za jos cetiri godine beznadja. Znaci Fijip 52%- 55% a lekic do 45%-48%.

 46. Navijam za Filipa kao i negross, dakle Filip 56% garant!

 47. okreni konacno plocu says:

  a sto ne bi svi za filipa…da razvalimo opoziciju do kraja…

 48. Ja bih Filjipa i Ljekica bojkotovao.nema se shto tu birat. I shta ce vam preshednik, koji Q?

 49. Obojica su fosilni ostaci velkosrpskog zlocinackog projekta. Sulju bih preporucio umjesto da govori u ime citavog jednog naroda, Bosnjaka, neki nabije sebi kolac od bajraka koji je nosio njegov predak Suljo poturica.

 50. ZILE NAOSTRI ZILET,
  i pocni sa Platonovom DRZAVOM i ZAKONIMA, starom 25 vjekova, ali PLATON IMA VISE U MALI PRST, nego mi svi skupa u nasim GLAVAMA,
  to je LEKTIRA, pa preko MRKSA do danasnjih socijalista, liberala, konzervativaca i neoliberala, da sam presudis , koliko treba DRZAVE, a koliko INDIVIDUALNE SLOBODE, a ja sam PRVRZEN ARISTOTELU,
  jer je nasa resenje prije nego je FILIP sebe PROGLASIO ZA KRALJA APSOLUTISTU, i poceo da podicava ALEKSANDRA VELIKOGA MAKEDONSKOG NAUCI I FILOZOFIJI, na dvoru kod TATE ACOVOGA FILIPA,
  da je najstabilnija DRUSTVENA ZAJEDNICA kao ova Danska, koja tada nije postojala,
  DJE JE MALO ONIH KOJI IMAJU PREVISE, A JOS MANJE ONIH KOJI IMAJU PREMALO.
  Ja ti JemaC, od 1969 godine, sam na mojoj CAPRI OSJETIO TERET MILION ZAPOSLJENIH U JAVNIM SLUZBAMA, ALI KOJI SJEDE NA JAJCA I PRAVE MUCKOVE KAO U CGi, NEGO ODIRU GUZICU, I RADE I SVE NAM SERVIRAJU NA SREBERNI POSLUZAONIK, KAO GLAVU JOVANA KRSTITELJA, DA Q:RCEM NE MRDNEMO, NITI ZA SVOJ VIJEK PROVEDEMO MINUT U CEKAONICU, ILI NE DAJ BOZE LJUBIMO SALTERE KAO U POSTKOMUNISTICKU CGu, A NEMA OBEZPRAVLJENIH I BEZKUCNIKA KAO U VESOVU&MILOVU CGu.

 51. “That's libertarians for you – anarchists who want police protection from their slaves. No! If you want to make the minimum-state case, you have to argue it from the ground up”

  Kim Stenli Robinson, pisac “Marsovske trilogije”

  da, od osnove, od gradjanina kojem je drzava servis za stvari koje sam ne moze da oposli, a ne servis za nezaposljenost, lijenjost, nezajazljivost i nesposobnost. zar vi mislite da su libertarijanske ideje samo za bogate, da se za njih zalazu samo bogati i mocni? kladim se da ima i kaljavko i okreni plocu naopkao vise materijanog bogatstva od mene.
  decentralizacija kao osnova i podjela duznosti- drzavi vojska, nezavisno sudstvo/tuzilastvo/kontrola policije, medjugradski infrastruktura, zdravlje, a lokalnim zajednicama i pojedincima sve ostalo, ukljucujuci i lokalnu, a ne partijsku policiju.
  objasniti ljudima da su oni prvi odgovorni za sebe, pa onda adminsitrativne i birokratske sluzbe nije lako, objasnit narodu da raditi svoju zemlju za sebe i za svoj profit nije najgora stvar koja moze da nam se desi, da u tome ima i srece i casti i postenja i uspjeha i profita; objasnit ljudima da raditi za platu kod nekoga ko ima ideju i mogucnost da je sprovede nije iskoristavanje, nego samo jednaa stepenica u svojoj karijeri, a i da nije stepinica u karijetri, posteno raditi nije pogresno i lose; uradit lustraciju i iz birokratskogh aparata iscerat olos koja se natalozila u poslednjih 70tak godina nije lako. nista od svega ovog nije lako, ali se negdje i nekako pocet mora, ne mogu svi da se rvaju za drzavne poslove kojih u relanosti ne treba da bude i nema ih (osim kao izborna mahinacija), neko ce morat da radi, pa poslije da drzi govore i da cosa sa drustvom. tpo to je sve jernad dugogodisnja revolucija koju mogu da sprovedu samo iskreni i posteni i moralni ljudi, a kako kod nas ima vrlo malo takvih, ili ce se opucit od posla, ili ce od izbora da izbora ista kaljuga da se mulja i ljulja dok ne eksplodira bez reda i kontrole. socijalno-etnicki rat je skoro pa neminovan, kakvog intenziteta jos ne vidim, ali picvazj stanje je zagarantovano ako se ovako nastavi jos koju godinu, ili deceniju, ako uspije da se docepa jos koji kredit.

  • “od gradjanina kojem je drzava servis za stvari koje sam ne moze da oposli, a ne servis za nezaposljenost, lijenjost, nezajazljivost i nesposobnost. zar vi mislite da su libertarijanske ideje samo za bogate, da se za njih zalazu samo bogati i mocni?”

   Slažem se potpuno, nikad nisam rekao da država treba nekome da briše dupe i veže pertle. S tim što je rang stvari koje pojedinac “ne može sam da oposli” vrlo različit i individualan (počinjem da mislim da zato ima toliko branitelja države i toliko brige za simbole i identitet;)).

   I ko kaže da se za libertarijanske ideje zalažu samo bogati i moćni? Koliko sam slušao i čitao, za njih se uglavnom zalažu oni koji žele da postanu bogati i moćni. Kad jednom postanu, prelaze u konzervativce ;)

   I ne znam što će ta opklada o nečijem materijalnom bogatstvu – nit’ je argument za nešto nit’ se da provjeriti ;)

   • BUREK-Alternativa says:

    haha,
    socijalisto PUNISTE ka BRODOVI a za Milovana da vec ne pricamo ,
    jede se kavijar pije se DZIN , je li a DZEGEVARA nema za BUREK i jogurt ,e moji socijalisti!

   • ja koliko sam razumio, ovo si ti postavio kao argument protiv liberterianskih ideja:
    “That's libertarians for you – anarchists who want police protection from their slaves. No! If you want to make the minimum-state case, you have to argue it from the ground up”

    Kim Stenli Robinson, pisac “Marsovske trilogije”

    krijes bogatrstvo ko zmija noge, a ovamo se boris za sirotinju? svi ste takvi, levati nijedni!

   • okreni konacno plocu says:

    to nije argument laufere, protiv libertarijanskih ideja vec onih koji ih zagovaraju i zasto ih zagovaraju…protiv efikasnosti slobodnog trzista nemoguce je izvesti valjane argumente…sigurno ih ne zagovaraju oni koji su po svojim predispozicijama osudjeni da budu gubitnici…jasno je da ne postoje iste pocetne pozicije za trzisnu trku niti su ikada postojale kako to neoliberali umiju medeno da podidju…dalje neoliberalni kapitalizam nije samo naklonjen sposobnijim vec prije svega bogatijim…drzava kao vjecni generator korupcije preferira bogate …a ako je vec utakmica na trzistu potpuno slobodna, bez kontrole drzave, sto ne bi bila slobodna i batina ako ko koga prevari na tom trzistu a ne da batinu drzi korumpirani policajac…

   • ja u bogatstvo računam čitanje “Marsovske trilogije”, to ne krijem ;)
    za ostalo se potrudite i saznajte, ako mislite da ćete time nešto postići. Nego ispade da libertarijanci vole i koriste populističku argumentaciju taman koliko socijalisti ;)

    I nemam ništa protiv libertarijanskih ideja, nego protiv toga da ih promoviše Veso Vukotić a omladina ponavlja za njim, ne jer vjeruju u to nego da bi ćapili diplomu, da se isti ti sprdaju s pionirima i samoupravljanjem a da se svi zapošljavaju u administraciji, da drve kurac o slobodnom tržištu i deregulaciji a jedni drugima namještaju tendere. To od libertarijanizma pravi isto što i crnogorski zavod za zapošljavanje od socijalizma, tešku sprdnju, i pričati o tome je danguba.

   • ok, ljudski faktor je u pitanju, koiko razumijem? jednak pocetak utakmice za sve ne moze da se obezbijedi jer su crnu goru unistili oni koji su obecavali brda i doline za glas i spas (drzave, ideologije, jezika, kulture, evrope, …). mogu se obezbijediti korekcije i lustracija aparata u svim segmentima, koja ce koliko-toliko da ispravlja stvari u pozitivni smjer. nacionalizacija kriminalno stecene drustveno-drzavne imovine je nezaobilazna kao dio tih korekcija.
    neka varijanta socijalnog darvinizma je neophodna za stvaranje boljeg i zdravijeg drustva, jer graditi drustvo ‘jednakih’ bez obzira na razlike je nemoguce.
    ako je ‘drzava’ generator korupcije, onda je pravna drzava degenerator korupcije, sa ostrim i implementiranim kaznama za korupciju i kriminal i protekciju (gdje se drzavi da da odlucuje). pravna drzava je lijek za mnog bolesti, zato ja i stavljam pravni sistem na nivo drzave. batina pravne drzave je nezaobilazna, ma koliko to vrijedjalo osjecanja onima koji dobijaju batine. pravne.
    nema slobodnog trzista, to je obmana i laz, svako je trziste vise ili manje kontrolisano. tamo gdje pravna drzava umjereno ili minimalno kontrolise slobodno trziste, tu se stvaraju uslovi za razvoj svih segmenata drusta na najravnopravnijim mogucim osnovama. crna gora je dovoljno mala da moze da se koliko-toliko iscupa iz kandzi multinacionale, ali je potrebna domaca svijest, rad i stvaranje domacih proizvoda u postenoj, pravno regulisanoj, slobodnotrzisnoj utakmici.

   • “pravna drzava je lijek za mnog bolesti, zato ja i stavljam pravni sistem na nivo drzave. batina pravne drzave je nezaobilazna, ma koliko to vrijedjalo osjecanja onima koji dobijaju batine. pravne.
    nema slobodnog trzista, to je obmana i laz, svako je trziste vise ili manje kontrolisano. tamo gdje pravna drzava umjereno ili minimalno kontrolise slobodno trziste, tu se stvaraju uslovi za razvoj svih segmenata drusta na najravnopravnijim mogucim osnovama”

    i kako sad ja ispadoh socijalista a ti libertarijanac, a pričamo iste stvari?
    Onih koji kradu i grebu se o društvo će uvijek da bude, onih koji na taj način prolaze bolje nego oni koji rade će takođe da bude, ali bi trebalo da, za početak, neko takav najebe. Za primjer.
    I ne treba nikakva velika propagandna mašinerija da utjeruje nekome vrijednosti u glavu – treba samo par sudija od integriteta. I predsjednik koji neće pomilovati pred izbore. I tužilac kojem neće nestajati papiri iz fioke.

    Kad bolje pogledam, treba tu gomila stvari… :(((

   • dobro si, ono sta u usta uzme veso vukotis, tome spasa nema. kakav njegov crni libertarijanizam, ja ne govorim o njemu, nego o oblacima.
    ti ces kod zvrcka, ja ti jemac, skorih dana.

    ima jedna picerija/ kafeteria preko puta one glavne katedrale, vidio sam kako su popadali na koljena kad ste ti i vukman izabrali novog papu socijalistu i borca za siromastvo. ili siromasne, tako nekako. ja trazim najboljeg asadora u mom komsiluku da pravimo festu protiv pape i posta.

   • nijesi ti cisti socijalista, ti si ljevicar po potrebi i situaciji, imau dobre majce sa cegevarom, a i otvara se prilika da se stapmau maice sa komandantom jugom, tu ce se neko posteno oparit.

   • okreni konacno plocu says:

    laufer, pravna drzava ,njena snaga, je ekvivalentna odnosu broja gradjana naspram birokratije…mala drzava time sto mora biti potpuno institucionalno pokrivena tezi da predimenzionira administraciju koja postaje vrlo imuna na kontrolu od onih kojima je na usluzi, kojima treba da bude podredjena…bez te jake kontrole, moze sa politickom elitom da pravi simbiozu koja nije u interesu gradjana bez problema…tako da je uvijek pitanje ko drzi batinu..pravna drzava jos uvijek ne znamo da li je uopste moguca da zazivi kod nas u onoj mjeri koja je neophodna da zazivi drustvo jednakih mogucnosti za svakog pojedinca …sto kaze callao mi smo trenutno jedna vrsta feudalnog posjeda…uz to, opiremo se svim zakonima logike bez problema…sve nam je kao ovaj portal…kao ovaj bojkot…

   • imam veze s čegevarom koliko ti s papom i Vukmanom, nego ti ne mogu ništa. Svako je po potrebi padobranac, socijalista ili inadžija :))

    sad ozbiljno, ima nekoliko dobrih postova koje si postavio o tome kako čovjek sam pravi svoju ekonomsku/ekološku nišu, proizvede ili ulovi hranu (taj me oduševio, nikad nisam vidio takvu priču na našem jeziku) i osvaja svoju slobodu. To je bilo bolje i korisnije predstavljanje libertarijanskih ideja nego sve što pričaju o slobodnom tržištu, minimalnoj državi i intergalaktičkoj konkurenciji.

   • OKP, trebalo bi uporediti:
    1. veličinu administracije u odnosu na populaciju (male države – do 1.000.000 stanovnika)
    2. budžetske rashode administracije u odnosu na GDP (isto male države)

    čisto da znamo o čemu pričamo. Ja nisam ekonomista i nemam pojma gdje da nađem validne podatke. Ako neko hoće, neka pomogne.

   • okreni konacno plocu says:

    potpuno ispravno callao…profesorica?…

   • laufer, pravna drzava ,njena snaga, je ekvivalentna odnosu broja gradjana naspram birokratije…mala drzava time sto mora biti potpuno institucionalno pokrivena tezi da predimenzionira administraciju koja postaje vrlo imuna na kontrolu od onih kojima je na usluzi, kojima treba da bude podredjena…

    pokusavam da razumijem ovo sto je naopako ploca npisao, ali nijesam siguran da shvatam ove njegove dubinske dijagonale. niti je pravna drzava ekvivalentna odnosu gradjana i administracije u mojoj viziji, niti smije da bude ekvivalentna u realnim pogledima na drzavu i gradjanina. mala i pravna su dvije razlicite stvari, nema male sa predimenzioniranom administracijom, niti pravne ako je drzava glavni kreator i garant poslova. gradjanska i podanicka su razlicite, takodje. ja govorim o decentralizovanoj drzavi, gdje je politicka elita lokano birana i izabrana da prvenstveno zastupa lokalne interese u drzavnom parlamentu, a ne da se po titogradu talozi sa slicnima u ‘elitu’ i kroz komeserijate upravlja birokartijom i drzavom po partijskom kljucu. nema politicke elite ako se mandati poslanicima ogranice na dva ili tri termina. (politicka elita, to je taj zamajac svega i sja, kad naopako okrenes stvari, onda politicka elita vlada i ventilira izmedju ‘socijalizma’, despootizma i ‘neoliberalizma’. samo nam jos fale nekonzervativci i neotrockisti da se usrecimo za ovaj vijek, kao sto smo se usrecili prosloga sa svim prepisivanjima pogresnih odgovora iz svijeta,a imamo svoje i mozemo bolje.)
    direktni izbori, direktna lokalna reprezentacija, lokalne samouprave i odluke (kako dobre, tako i lose, po svojoj capri, tako se najbrze i najjeftinije uci da se radi kako treba i da se ne ceka na ‘drzavu’ da spasava i izvlaci iz bankrota lokalne partijeske elite), fiksni porezi za privatni biznis i za drzavne sluzbe, povlastice za organsku prizvodnju hrane i vode, povlastice za izvoznike, povlastice za stvaraoce i pokretace, prelazni socialni program od 2 godine sa treningom za one koji se nadaju da ce prije oni penziji, nego rabota na njih, … ada, moze se sanjarit do s'utra, ali dzaba.
    laku noc (qurac cu vam vise doc!)

   • okreni konacno plocu says:

    laufer, zar ti se ne cini da nam se u drzavu uvukao duh aleksandra borgie?…inace, glasao bih za program tvoje stranke ali kako stici do realizacije?…

   • moje stranke? eto koliko se razumijemo i slazemo! (ili je to rezervna varaijanta ubacivanja u svaku mogucu kombinaciju za politicku elitu?)
    s tobom u evropu i progres i buducnost i sutjesku? lele i paralele.

  • Koja bre lokalna samouprava sve nepismeni i korumpirani.

 52. Alternativa potpuno nova na ovim prostorima says:

  Najgore od svega je sto se svemu ovome sto ne valja daje ALTERNATIVA staroga u novo pakovanje sto nudi LEKIC <POZITIVNA i svakolika OPOZICIJA zajedno sa Jankom itd…. nema novih SNAGA na idejama koje je komentator Laufer u svom komentaru opisao a ja svakominutno i na ANALITIKU i odjen PRSTOM pokazujem , nebi li ZBILI REDOVE i pojavio se LIDER koji ce nas povesti u SVIJETLU BUDUCNOST-LIBERTARIJANSKU SLOBODU!

 53. Ovo je komentar jednog od najuticajnih komentatora Analitike, komentatora-patriote, čija je odlika, pored ostalog, sveopšte poštenje:

  danilo stojanovic
  Posto ova sprdnja od opozicije sve vise zvecka (preko zipp-ova, sasica r. i slicnih) o bojkotu, mozda bi DPS, ipak, trebao – za svaki slucaj – da prikupi te potpise za g. Bojovica? Da bar imaju jednog protivkandidata? Jer, Lekic moze odustati pred same izbore? Time bi ispunio svoj zadatak – politicki bi destabilizovao CG?

  Sve ovo pocinje da lici na politicki kabare. I to kabare koji se smisljeno organizuje? Ne znam ko? Naslucujem. Ali, ono sto je vazno je da se, po svemu sudeci, sve ozbiljnije urusava sistem na strani vladajuce koalicije, a sve komicnije, na strani opozicije? Bojim se da cemo svi kolektivno ucestvovati u tragi-komediji crnogorske politike. Da li zaista vise nema ozbiljnih politicara u CG? Morate poceti da govorite sa vise postovanja i licnog dostojanstva jedni sa drugima. Prestanite da se uzajamno vrijedjate i igrate politickih igara – narodu nije do smijeha. Ma koliko svi vi bili, u ovom trenutku, pateticni i smijesni.

  • BUREK-Alternativa says:

   Zipp kaze:
   ………..Ovo je komentar jednog od najuticajnih komentatora Analitike, komentatora-patriote, čija je odlika, pored ostalog, sveopšte poštenje:….

   Zipe opserviraj tvoje zakljucke,

   -Zasto je Stojanovic patriota?

   je li zato sto podrzava POZICIJU?
   zato sto podrzava Mihaila i novu Dukljansku crkvu?
   zato sto podrzava da se brisu NASE SVECEVI IZ NASE CRNOGORSKE MITROPOLIJE da nemamo u nas kalendar vise SV,SAVE?
   -Zato sto podrzava ORGANIZACIJE po Srbiji koje su protiv svega ovoga sto nabrojah?
   Kazes- pored ostalog, sveopšte poštenje:… sto je DISKUTABILNO ,
   je li postenje zaposliti djecu nekog DPSOVCA kojemu vec TROJE djece RADI a ne moze neki pojedinac koji ne podupire STOJANOVICEVE stavove ni jedno dijete zaposliti?

   Mada me raduje vijest da OPOZICIJA UDARI “NOZ u LEDJA” izborima takvom odlukom ,a i da se skupe glasovi BOJOVICU licno mislim bez obzira sto je on SOCIJALISTA da je posteniji od toga Stojanovica i da bi on isto ucinio na kraju krajeva!

  • okreni konacno plocu says:

   zipp, zasto bi neko smisljeno organizovao nas politicki kabare?!…ovdje je neko ranije napisao da ce dps, ako u tome pronadje svoj interes, za jedan dan organizovati potpise radu bojovicu…zasto je dps sposoban da svoje interese stiti i na taj nacin a opozicija nije?…u politici pobjedjuje pragmatika a ne idealizam…kod opozicije to nije ni idealizam vec glupizam…

   • pragma pragma pragma… prangijanje, OKP. U Crnoj Gori je uspostavljena vitalna simbioza između pragmatizma, lijenosti, populizma i kretenizma. Pragma je i kad čovjek procijeni da je bolje prodati ličnu za 100 eura. I kad partija odluči da joj je glavni izborni adut zapošljavanje svojih simpatizera. I kad omladina masovno želi da se uvali u partiju koja može da ih zaposli, a da prstom ne mrdaju. I kad ljudi koji imaju mozga na sve to gledaju ravnodušno jer ih mrzi da se bore sa vetrenjačama, ili im je nešto drugo unosnije.

    OKP, bez idealizma ste tako najebali da će to biti za priču i pjesmu uz gusle sledećih mlogo pokoljenja.

   • U pravu su DRUZE-Callao, ali kada dodje vrijeme da se pita IDEALIZAM spremni smo da se BORIMO da IDEJE KOMUNIZMA I SOCIJALIZMA nikada vise ne NIKNU NA OVIM PROSTORIMA a KOJE JE u ZLI CAS donijo Jovan Tomasevic po Crnu Goru !
    I tako je NAGRDIJO od kada je donio te ideje a Vlado Dapcevic stavijo CRVENU KRAVATU -jer je ISTINSKI A ja DUBOKO vjerujem da JESTE kao i LJUBO CUPIC vjerovali u TU IDEOLOGIJU- narednih izgleda po svojoj prilici najmanje 100.godina znaci nedje do 2027. godine bit ce ziv taj opaki VIRUS!

   • bori se Žile za šta hoćeš, ti makar vjeruješ u svoje ideale a ne u “realnost” koja se kreira na RTCG i tu ti skidam kapu. A istoriju i revolucionare pusti na miru, ljudi su se za svoje ideale izborili i izginuli od Španije do Sutjeske a ti i ja ni pucati ne umijemo ;)

   • Ne ,ja jesam da i JOVANU TOMASEVICU i LJUBU CUPICU postoje SPOMENICI to su RANI IDEALISTI VJERUJUCI .
    Ali nekim DRUGIM kasnije nijesam siguran da li treba graditi spomenike?
    Jer su znali da ta IDEOLOGIJA ne DRZI VODU ?

    Ne daj boze da moramo i znati!

    Al me STRAH za BUDUCNOST-vjerujmi !

   • okreni konacno plocu says:

    cekaj callao…zar se nisi ti upravo pozalio da se jos nisi nazivio?!..ako smatras da je cekanje da nas mentalitet pusti, kao neka laksa akutna bolest, taktika za ekonomski i politicki boljitak, onda cekaj…23 godine trajanja neke bolesti se u medicini kvalifikuje kao neizljeciva hronicna bolest…ima ih mnogo koji to vrlo uspjesno podnose sa nekom laksom terapijom…adaptirali se…imas dobar primjer juga italije…vole oni upravo tako i nikako drugacije…

   • ako je primjer juga Italije dobar za bilo šta, onda je za ovo: skoro kompletna italijanska dijaspora po svijetu (oko 80 miliona ljudi) potiče sa juga. E, da, i žene su ljepše na jugu ;)

    Dakle, ljudi sa idealima će ili da se izbore za njih (mogli su prije 60 godina) ili da se pakuju. A ja i Živac, kao što rekoh, ni pucati ne umijemo. Jedino da nas laufer nauči, pa da dižemo libertarijanski ustanak pod motom “every man for himself” ;))

   • ukidanje makar i simbolicnog sluzenja armije je sprijecilo odrastanje i kastriralo nekoliko generacija koje sad hoce da dizu revolucije, a onesvijeste se kad vide krv.

    kaljavko, ja da te naucim da pucas iz tandzare, a ti da dizes revoluciju preko telefona i da me naucis kako da editujem ovo sto postiram kad pogrijesim?

   • jes stvarno, zajebana ta kastracija. Sad makar ne moram da razmišljam jesu li mi u fioci il ispod jastuka ;)

   • ne bukvalna, bosanac, ne bukvalna.

   • nisam ni mislio na bukvalna ;))

   • онда пришиј једна буклвална, за сваки случај.

   • јен, два, три, све што кажеш то си ти!!

 54. Druze Callao,
  Da pojasnim zasto sam ja LIBERTARIJANAC za MOJEGA KRALJA IZ DINASTIJE PETROVICA!
  1. Moj kralj OCUVACE MOJ IDENTITET da ga DUKLJANI ne cerece i DRUGI NEPRIJATELJI CRNE GORE.
  2. Racunam da sa KRALJEM kada bi se desio –.nestao bi komunizam u Crnoj Gori itd….
  3. Moji inTERESI ne ugrozavaju DRUGE identitete osim KOMUNISTICKU IDEOLOGIJU i NEPRIJATELJE CRNE GORE, KOJI ZELE DA JE RASCERECE ONAKVU KAKVA JE POSTALA , (moj cilj i pravac je JASAN).
  OCU KRALJA, OCU LIBERTARIJANIZAM.!
  pozzzzzzzzzzz

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: