Više od hiljadu riječi: “Fleška nije u redu”

Vasova Voda Jan 11, 2011 45

“Fleška nije u redu” (Mala analiza emisije “Otvoreno o Beranselu” koja je emitovana na onom “Javnom servisu”)

Comments

 1. e jebiga, kudste krenuli samo sjednom fleskom? a dje, jedna ka nijedna, ne ide se na javni servis sa stograma kafe i fleskom, dje je flasa i rezervna fleska i cede i rezervni laptop sa rezervnom baterijom!! nijeste pripremljeni za ovaj urbani sukob niskog intenziteta, vi ste bezbjedonosno interesantne licnosti i treba uvijek da budete pripremljeni.

  ovo je medjunarodni ekoloski incident, snimak treba poslati televiziji bijelo polje, brodarevo, prijepolje, priboj, … ljudi, ovo je za ne vjerovat, pa nijesmo dalje od kim il una sa farbanjem domace javnosti. kako nije strah ovog eksperta da ovako ocigledno laze, kako ga nije strah za njegovu djecu i porodicu, ovakve stvari Bog vraca skamatom. ne mogu da vjerujem, strasno, strasno, strasno.

  gojko cimbaljevic je zasluzio da ga beranselci i javno i tajno (ova polovina koja ne glasa i ne protestvuje jer ne smije da nebi ‘srdjo’ ostao bez posla…,) nagrade i proglase pogasnim GRADJANINOM beransela.

  milijana standardno milijana, sta ce jadna, kad je Bog nagradio da je lijepa i dobro udata.

 2. i tako to.

 3. turizam u bijelopolju ima da procvjeta, ka što i cvjeta, a reciklažni lažni centrar im treba podhitno otvorit pred nove izbore za toliku masu neiskorišćene sirovine, ljudske i prirodne energije.

 4. onda odgledas ovaj clip,i vidis sta sve ode niz Lim….

 5. nema smisla, mogli ste sačekat da se napuni dovoljno da budemo veći od ove prijepoljske deponije, a ne da nam se jackaju srbijanci da imaju veću deponiju od naše. nije fer, jebi ga, ovo su medjunarodne stvari i vi krnjite ugled naše države, a ovamo mi kao se brinete za ekologiju. (vidiš kako mu je tarzan zabranio da pominje bijelo polje i da ih slika, šta ti je čovjek s vezom.)

 6. Jutros u 5 sati,kao psi sa smetlista kordon Raska Konjevica njih pedesetak su priveli strazu od 5 mjestana,uzeli im telefone iz razloga da se ne budi ostatak Beransela,jerbo je rano za okupljanje ispred Mupa.Istovarili 4 kamiona,objasnili da nemaju nikakav papiric na osnovu cega su izvrsili asistenciju Adolfu i Evi iz Berana grada.Pustili mjestane,blokada traje.Imamo jos fleski.To be continue…
  udri milicijo moja! Sta ce nam ovakav narod! udri!!!

 7. Pedesetak policajaca su jutros asistiralo beranskom komunalnom preduzeću i razbilo blokadu na Vasovim vodama, nakon čega je u policiju privedeno šest mještana Beransela

  Policija se zadržala na lokaciji depomije dok je nekoliko kamiona istovarilo smeće.

  Privedeni građani su ubrzo pušteni.

  Danas je 20 dana od kada su mještani šesti put blokirali deponiju i ova blokada je trajala najduže do sada.

  Nevladine organizacije Građanska Alijansa iz Podgorice, Ekološki pokret OZON iz Nikšića, Monitoring grupa Ulcinj i neformalno udruženje građana Luka Berane su, povodom intervencije policije, uputili dopis ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću u kome traže da se ispitaju okolnosti pod kojima je jutros policija asistirala Javnom preduzeću Komunalno Berane i razbila blokadu mještana MZ Beranselo, “koji se bore za pravo na zdravu životnu sredinu”.

  “Pošto su nas mještani obavijestili da im policija, prilikom intervencije, nije pokazala nikakvo rješenje ili bilo kakav document, već su se pozvali na usmenu naredbu pretpostaljenih, a da četvorica privedenih mještana nijesu davali nikakve izjave, već su im samo oduzeti mobilni telefoni i bili zadržani dok su četiri kamiona nepravilno i neselektivno ispražnjena na Vasovim vodama, lokaciji koja ne ispunjava zakonske odredbe da bude privremena deponija, o čemu svjedoči i najnoviji zapisnik ekološkog inspektora, smatrali smo za shodno da informišemo ministra Konjevića, u nadi da će javni interes biti zaštićen”, navodi se u saopštenju nevladinih organizacija, koje su poručile da “snažno podržavaju napore mještana Beransela da se izbore za svoja Ustavom, čitavim nizom međunarodnih ugovora i važećih zakona garantovana prava”.

  Nevladine organizacije su u obraćanju ministru Konjeviću podsjetili na to da “lokacija Vasove vode ne ispunjava zakonske uslove propisane članom 78. Zakona o upravljanju otpadom za privremeno odlagalište otpada” i pozvali se, pritom, na zapisnik ekološkog inspektora od 01.03.2013. godine.

  Nevladine organizacije su ministra unutrašnjih poslova podsjetile i na to da Arhuska konvencija garantuje zainteresovanoj javnosti pravo na učešće u donošenju odluka iz oblasti životne sredine, “Mještani su organizovanjem mjesnog referenduma jasno poslali poruku da na toj lokaciji ne žele niti privremenu niti regionalnu sanitarnu deponiju”.

 8. A ovo izjavise zandari,posle obavljenog posla.Sami ulazimo u marice a?.. Kao ovce na klanje

  http://www.vijesti.me/vijesti/uprava-policije-nalog-uklanjanje-deponije-nije-stigao-vrha-clanak-117724

 9. okreni konacno plocu says:

  trebalo bi te fotografije uvecati i okaciti po svim podgorickim panoima…to kosta mnogo ali ne kosta nista…

 10. Sto da ne tetiraju Lim tako kad nas tretiraju na isti nacin!!1

 11. Negorss kaže:
  12. Mart 2013. – 2:12 u 2:12 am
  Sto da ne tetiraju Lim tako kad nas tretiraju na isti nacin!!

  Čovjek i priroda su: JEDNO!

  • Jedno. Jedno je jedno ako je jedno ne moze biti pola pa sa tim ne moze biti ni dvoje pa ako ne moze biti dvoje a nije ni troje onda je jedno iz kojeg to jednog posle proizilazi dvoje ali pola od toga je jedno ali ne pola od jednog nego pola od dvoje.
   Odlomak iz knjige Grbljanski mudrac.)))
   Slazem se da je JEDNO.

 12. Posle nekoliko dana, Fleska je ipak proradila! .Adrijana Bulatovic u svojoj novoj emisiji se izvinula mjestanima Beransela u ime RTCG i prikazala snimak.

 13. Ne odustaju od borbe
  Mještani Beransela ponovo blokirali deponiju

  Mještani Beransela kažu da je krajnje vrijeme da se zaustavi odlaganje otpada, kojeg na Vasovim vodama sada ima oko milion tona

  Ne žele deponiju na domak kuća: Sa protesta mještana Beransela (Foto: Rabrenović)Mještani prigradskog naselja Beranselo počeli su u podne sedmu blokadu i protest protiv odlaganja otpada i namjere lokalnih vlasti da na domak njihovih kuća grade regionalnu deponiju.

  Predsjednik Koordinacionog odbora za zaštitu životne sredine ove mjesne zajednice Radoje Mišković rekao je da očekuje “brzi poziv ministra unutrašnjih poslova od kojeg su zatražili odgovor da li je beranska policija prekoračila ovlašćenja kada su u ponedjeljak u zoru razbili blokadu i priveli šestoricu mještana koje su tu zatekli”.

  “To se stalno ponavlja. Kada više nemaju zakonskih osnova da odlažu smeće, onda nađu nekoga da nam pošalje silu i policiju. Drugačije ne mogu da odlažu, jer nemaju papire i ne ispunjavaju uslove koji su predviđeni Zakonom o upravljanju komunalnim otpadom”, rekao je Mišković.

  Mještani Beransela kažu da je krajnje vrijeme da se zaustavi odlaganje otpada, kojeg na Vasovim vodama sada ima oko milion tona.

  Slobodan Pešić strahuje da bi ta najveća planina smeća mogla da se pokrene, s obzirom na to da se iznad nje formiralo veliko i izrazito duboko jezero, koje bi moglo da prosto ’otkine’ dio te planine i da je ponese nizvodno.

  Mještani su juče samo mogli da nemoćno gledaju kako komunalci užurbano odvoze smeće na Vasove vode, koristeći njihovu odluku da sačekaju 48 sati dok istekne zahtjev za policijsku asistenciju, koji nijesu ni vidjeli niti im je iko pokazao u ponedjeljak kada je šesta blokada razbijena.

  Naravno, uz primjenu policijske sile, kao što su razbijene i sve ranije blokade, od one prve, u novembru 2010. godine do danas. I uvijek je, kažu mještani ovog naselja, policija “samo pružala asistenciju”.

 14. Glas iz Matrixa u emisiji sve govori.
  Ekoloska katastrofa, ali negross je u pravu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: