Nevrijeme u Nikšiću

niksicSnijeg koji je tokom noći napadao stvara ogromne probleme u gradu pod Trebjesom. Na nesreću većine građana koji su mislili da će sunce makar malo pomoći, došlo je do očekivane ali nekima i čudne pojave, otopljeni snijeg se zaledio i grad je sada bukvalno okovan ledom.

Prvi na lice mjesta stigao je R11 iz DPSa.
– Sva mehanizacija biće angažovana da se članovima naše partije omogući normalan život. Danas sam između ostalih kontaktirao gospodina M2, obećao je da će mehanizacija koju posjeduje njegova firma biti na raspolaganju i da će učiniti sve kako bi se život u Nikšiću normalizovao. Stiže nam velika finansijska podrška iz Budve i drugih gradova.
R11 naglašava da svi građani koji žele učestvovati u saniranju posljedica vremenske neprilike, bez obzira da li su članovi, mogu doći u prostorije DPSa po nadoknadu u iznosu od 100 eura ili to činiti volonterski.

Svesrdnu pomoć u normalizovanju života pružaju direktori javnih preduzeća koji svoje radnike motivišu na razne načine da učestvuju u akciji. Veliku pomoć pružaju mediji, a uključili su se brojni intelektualci i javne ličnosti.
– Uz pomoć Boga sve ovo ćemo pregurati, blagosiljam ove radove i neka nam je srećno, kazao je  C2 blagosiljajući početak radova oko Saborne crkve.

U istom kraju grada zatekli smo B1 i B2 dok ispijaju piće u baru Blues brothers. Kratko su prokomentarisali da je njihova namjera dobra i da žele dobro svom gradu, ali vremenske neprilike učinile su svoje.
– Ulica je izgleda dobro zaleđena, nema se kud izlaziti. Nijesmo znali za ovo čudo, tek sad kad viđesmo druga nam B3e kako se slomi.

Više pozitivni od B1 i B2 bili su drugi akteri ove “predstave na otvorenom”, malo niz zaleđenu ulicu zatekli smo S4 u društvu kolega iz DFa. S4 nam je kazao da je dobro što firma gospodina M2 sanira štetu jer mehanizaciju koju posjeduju koristio je SNP sve do proljeća 2006 godine i pokazala se kao zahvalna. Inače tu mehanizaciju smo koristili i dok smo bili jedinstveni DPS, provjerena je to stvar.
– Mada, da me shvatite, nije to jedina mehanizacija, ima još dosta dobronamjernh ljudi koji su prije svega ljubitelji Nikšića, kaže S4.

Razgovarali smo i sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, PJ Nikšić, i tom prilikom dobili potvrdu da milicija čini sve što je u njihovoj moći da se održi sistem, a Nikšić nastavi sad već dobro utabanim stazama.

Comments

  1. Ovo je najbolji novinarski članak koji sam pročitao u crnogorskim medijima.
    Ikad.

  2. imali kaka platforma prije nego pocne sa sanacijama ciscenja? akocete bez platforme, oca mi kroz oca! ni makac!!

  3. Iako je tekst nenadjebiv u svojoj sustini,
    ne zamjerite da skrenem sa teme sa malom shalom, sjetio sam se Muja u Kanadi…

  4. znači li ovo po bosancu da kad se ustrijeli jelen ili srna ili oboje- služimo narodu?

  5. Čestitam! Dobro ste ga očistili.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: