Otvoreno pismo Miodragu Lekiću : Izabrani i neizabrani

Blažo Davidović

Poštovani gospodine Lekiću,
Kandidat za Predsjednika Crne Gore – Miodrag Lekić ? Hm…A recimo, ovo i ovako :
Savršeno me se jebe za Princa Nikolu, razumijete ? Kakve su to monarhističke idiotarije i davanje beneficija i privilegija tom čovjeku ? U ime koga, koje, kakve Crne Gore ? A Vaš stav, neka čujem Vaš stav ?Četiri petine svjetskog kapitala involvirano u najmoderniju vojnu tehnologiju tuklo je po zemlji i narodu koji nikoga nije napao, razumijete, jel da ?
I šta bi Vi – referendum o NATO paktu ? Zanimljivo, a ja ne bi niti referendum ! Sa njima nema razgovora. U redu, nemojmo se varati : niste Vi čovjek iz naroda, pučki tribun ni intelektualni kamikaza, zaboga MILOga, Vi ste salonski političar, kabinetski, čovjek sistema, Vama je Država dala status i plaću i Vi bi, neka čujem kako, pomogli mojoj prijateljici koja je diplomirala elektrotehniku, radi kao profesorica, ima dva sina od dva metra, a dnevno smije potrošiti 13 eura na sebe i djecu ? Ukupno trinaest, na ukupne troškove, od hrane do sapuna i struje ?
I ? Nisu to Vaša posla, nego posla Vlade Crne Gore ?
Što su se banditi VEĆ UKNJIŽILI u katastar kao VLASNICI JEDAN KROZ JEDAN, kako ćete to riješiti, kad zagovarate svetinju privatnog vlasništva ?

Gdje ćete Vi stolovati ? isto na Cetinju ? Raditi onaj smiješni cirkus sa počasnom stražom ?
Gdje su granice Crne Gore ? Prevlaka je riješena ? Kosovo priznajete ili ne, nema tu cile-mile, cijeli program stane na jedan list papira !
Rušite li 100.000 bespravno sagrađenih objekata ?
Koliko podstanara ima Crna Gora, znate li za taj podatak ?
Vi dajete prava da dva dobra, simpatična, vrijedna, pedera zanjišu kukovima do Doma u Bijeloj i usvoje četiri mala Roma ? Širok osmijeh i zlatan zub ?
Osudit ćete ratne zločine u sred Crne Gore ?
Priznajete sud u Haagu kao objektivan i profesionalan ?
Kad Vam dođe sutra američki ambasador u Crnoj Gori Vi nećete stati mirno ?!
Gospodine Lekiću, zastupate li gladne u Crnoj Gori ? Radnike ? Hm….Studente, jer, eto, po pitanju Bologne Vi imate precizan stav ?
Pojačat ćete crnogorsku vojsku, ukinuti je, naoružati, poslati u Zambiju ili Honduras, ne kužim ?
Jezik u Crnoj Gori zove se – kako ??
A po pitanju vanjske politike Vi od Hrvatske tražite ništa, a o najavi Republike Srpske da će se odcijepiti Vi također, ovog časa, ne mislite ništa ? Veliko ništa mislite i o natalitetu Crne Gore. O bankama. O inflaciji. O amnestiji. O lustraciji. Rušite li Ustav, možda malo amadmana, onako,kao malo crnogorske vegete ?
Vi bi malo mijenjali Filipa Vujanovića ?
I ja bi.
Međutim, nema tu zamijene, znate, ima samo SVRGAVANJA.
Pljačka biblijskih razmjera traži radikalne poteze. Društvo je na izdisaju. Umire. Mrak je.Beznađe. Jad i očaj. Bijes. Gnjev. Sutra ćete biti kod Darka Šukovića, možda ? Smanjili bi državnu administraciju ? Uveli porez na ekstrabogataše ? Samohranim majkama dali besplatno drva za ogrijev ? Ili se tek slikali, pozirali, fintirali jako pametnu opoziciju i strašno moćni kontrapunkt Milu Đukanoviću ?
Nema od ovog sistema ništa.
Vi ste čovjek sistema.
Amen.
Bojkot predsjedničkih izbora izraz je morala i realnog otpora prema profesionalnim političarima ove unakažene zemlje. Je, ovu nekretninu jesu unakazili upravo izabrani. Izabrani su birali izabrane i sad smo tu gdje jesmo. Biranja nema više. Ćao, adio, zbogom !
Naravno da nećete odgovoriti na ovo pismo. Pametni ste Vi, pametni….Itekako.
Blažo Davidović, dayline.info

Comments

 1. Monarhija nama treba,
  Princ Nikola motor jaše,
  mrak je ispod plavog neba,
  ne vide ga oči naše …… :)

  • stvarno, šta se desilo sa starom crnogorskom dinastijom Miranović? Čuo sam da se Borov nasljednik odrekao prestola zbog manekenske karijere… šta to znači za Crnu Goru? Da li je Boro imao još potomaka, ili će se ugasiti ova drevna loza a izbor svesti na Petroviće i predsjedničke kandidate? Pomalo me plaši takva perspektiva, znate…

 2. Ovako stoje stvari – ako Rade Bojović ne sakupi 7,800 potpisa (do juče ih je imao 600), Miodrag Lekić bi imao priliku da uradi više za opoziciono nastrojene građane Crne Gore više nego kompletna “oporba” (sve mi se više dopada hvratski :) od AB revolucije do danas! I to samo jednim potezom – povlačenjem kandidature i ostavljanjem Vujanovića na cjedilu – da poput sjevernokorejskih i kineskih lidera osvoji mandat glasovima svoje partije! Ne koalicije, već partije jer je SDP zvanično osporila Vujanoviću i pravo na kandidaturu. Dakle, nokaut bez izlaska u ring.
  Nadam se da DB neće naglo početi sa prikupljanjem potpisa za Bojovića, zbog mogućnosti na ovakav scenario.
  Uglavnom, eto istorijskog trenutka u kojem ćemo dobiti “DNK odgovor” na dilemu da li u Crnoj Gori ima opozicije ili ne.

  Usput, da li je, za ovo društvo, bolje da se 7. aprila dobije jednopartijski izabran predsjednik čije je pravo na kandidaturu osporeno čak i sa pozicija vlasti ili demokratski izabranog predsjednika makar se on zvao i Miodrag Lekić?

  Kako je glasio onaj slogan reklame za pal mal? “Mislite o tome” :)

  • Lekicu cuj ovo stari:
   koliko ptica vidite, mislite o tome” :)

   Ako ti odes iz JAT-a ostace samo jedna tica na izbore, jedna stara koka, koja bi mogla samu sebe da pojede, ako ju je ostavis samu.

   Ostavi je Modraze, neka se sama iskljuca, ne budi joj ti kokot, nijesi ti vise za to!

  • Nije to Neone izvodljivo ……. prvo, ne može Lekić da odustane zbog ljudi koji su mu potpisali kandidaturu ….. drugo, kad bi i odustao uz (h)alal onih koji su mu potpisali kandidaturu, DPS bi dobio Pjedsjednika “bez borbe”, a što bi to bilo tako, baš bi ih boljelo dupe, jer je moral kategorija za koju se ne glasa …….. treće, otkrio si “taktiku”, pa će DB za svaki slučaj podržati Bojovića ….. :))

   • Fantom, moguce da nije izvodljivo, ali kada je izvodljivo da Vujke rokne Ustav, moguce je i da Lekic povuce kandidaturu, jerbo brani Ustav.

   • Fantom, ako misliš da pobjeda “bez borbe” nije poraz, ili bar početak poraza, a da će “borbe” uopšte biti… onda ništa. Ako si i ti protiv ovakvog plana, nema potrebe da mlatim gloginje.
    Što se tiče otkrivanja taktike, treba pratiti da li se povećava broj sakupljenih glasova Radu, pa bar sprdnja da se digne oko toga, na ovom tragu, akon ništa drugo…
    Lično sam ubijeđen da je ovo zicer. Vujanoviću bi titula vrijedila ko popišani bob, opozicija bi imala šansu da izleti iz parlemanta i eto kokoške bez perja…

  • “Usput, da li je, za ovo društvo, bolje da se 7. aprila dobije jednopartijski izabran predsjednik čije je pravo na kandidaturu osporeno čak i sa pozicija vlasti ili demokratski izabranog predsjednika makar se on zvao i Miodrag Lekić?”

   kakvo društvo, takav izbor. Jednopartijski izbori su super stvar, Predsjednik se ubuduće može birati direktno javnim glasanjem na kongresu DPS-a. Mislim da bi Kinezi podržali stvar :)

   • okreni konacno plocu says:

    drustvo ce ti, samo se strpi malo, dati odgovor sto je za njega bolje ubacivanjem listica u kutiju…to je ,posto si postao zaboravan, isto ovo drustvo koje je do sad glasalo vujanovica, djukanovica…nego sto je za tebe bolje ti nam objasni…da ne racunas na neki poslic i slicno?…

   • Naravno OKP, pogodio si po običaju.
    Mene čeka mjesto savjetnika piarmenadžera Uprave za ekološku svijest i kadrove. A tebe? :)

   • Njega čeka posao okretača pljeskavica na roštilju ……

    P.S. U SFRJ je sedamdesetih godina prošlog vijeka bilo radno mjesto koje se zvalo PRVI POMOĆNIK USMJERIVAČA MLAZA ….. to je bio onaj lik koji je ispravljao crijevo onome mučeniku (USMJERIVAČU MLAZA) koji je prao ulice ….. :))

   • sad poslije svih privrednih i ekonomskih reformi, usmjerivač mlaza je postao tehnološki višak. Sad se piša niz vjetar x)

   • Ako Filip bude jedini kandidat da svi izađu na izbore i što masovnije nacrtamo sliku falusa na listiću pa to fotografišemo :)

   • I ja se nadam posliću kod Filip il Sung Vujanovića, ili Kim il Džunkanovića pa lobiram da lakše ponesemo pobjedu. Što bi Olja Brancinterminatorka rekla: radim za UDBU.

   • okreni konacno plocu says:

    callao, ja iz udbe u udbu…plata sigurna…

   • OKP, ali se od penzije pozdravi.

  • Potpisujem.

   • I, jedna opaska:
    Medojević traži da Ustavni sud zabrani rad DPS-a(i ja sam za zabranu njihovog rada ali zbog mnogo drugih, težih stvari, od ove za koju smo svi znali, samo je sada javno dokazana), a učestvuje na “izborima” koje organizuje taj isti DPS(čiju zabranu traži)!

  • okreni konacno plocu says:

   neon, a sto mislis da preokrenes taktiku za 180 stepeni i potpises za bojovica?…otkricu ti poslije izbora zasto je to bilo dobro za tebe…a ti do tada pricaj okolo da si to uradio iz sprdnje…

   • OKP, evo okrećem taktiku od jutros za 180 odsto: bataljujem sve. Dosta sam bio remetilački faktor režimlijama, pararežimlijama, nacionalnim pregaocima, crnogorskim domobranima, čuvarima lika i djela establišmenta MCP, drugoj i prvoj familiji…

    Naravno da neću da potpišem podršku Radu. “Pričaću okolo” da sam sve nataknuo na onu rabotu. Idem sad da trošim zarađeno u svom društveno-političkim angažmanima i internet proseravanjima.

    Srdačan pozdrav i izvini ako sam te uvrijedio ponekim pakosnim komentarom.

   • Pobrkao si jedinice mjere ……. vjerovatno misliš o procentu izlaznosti, a u stepenima okrećeš glavu …… :))

   • Fntom, izvini, nisam siguran da li si meni ovo rekao ili OKP-u?

   • okreni konacno plocu says:

    neon, ovom portalu je neophodan bubnjar da drzi ritam sekciju…ti si ovdje ringo starr…

   • Hvala na komplimentu. Bitno je da nisam član duvačkog orkestra Miodraga P.

 3. Mi smo toliko zapušteno društvo da se očekuje od neke ličnosti da riješenje sve ove stvarne i imaginarne probleme. U istom tekstu Kosovo, Prevlaka, NATO, radnici, pederi, Romi, Hag, vojska, američki ambasadori, jezik, babe, žabe… a u startu jebanje Princa Nikole…

  Možda se treba zaustaviti sa tim da se izbori događaju u neregularnim uslovima. Samo učešće u nima je nebuloza, tako priča o junacima tih izbora je nebulozna.

 4. Ja ne krivim ni NATO ni MONARHIJU,
  za domace LUDILO I ANARHIJU NARODA&DPSa,
  ali shvatam frustraciju i NAPADE BIJESA,
  pas im se MESA NAPOTEZA, kad traze SPAS KOD KINEZA.

 5. Da, ima i dobra kovanica, mislim da je iz proslog teksta , ali je pominje i u danasnjem tekstu.
  Blažo kaže da je Crna Gora “Milova Nekretnina”
  To je sustina, dakle izbori mogu biti samo za šefa Milove nekretnine, Lekić ili Vujke svejedno, kada vlasniku nekretnine više ne bude odgovarao šef nekretnine, Milo će raspisati konkurs za novog šefa.
  Auh,,,ponavljam se, mogao bi od Mila dobit sat za poklon za min. 10 god revnosnog drvljenja po Internetu istih stvari…

 6. Blažo u svojim textovima zna da pogodi,al’ je ovog puta baš dobro ‘mašio.Više od pola pitanja koja postavlja ”kandidatu za predsjednika” nisu za njega.. I uopšte,ako čovjek neće da glasa za Lekića (ili bilo koga drugog) dovoljno je da to i kaže.”Ne vjerujem ti,neću da glasam,boli me patka za sve vas..”-bilo što od toga bilo bi smislenije od smišljanje nekakvih ”neodgovorenih pitanja”…

 7. Upoznaj snagu svog NEPRIJATELJA, ako zelis da ga pobijedis, 50 000 najemnika u javni sektor i 120 000 peMzionera, sa clanovima familije,
  nema nam spasa od DPSa, mozemo samo IZLUDJET OD BIJESA,
  i lajat na NEBESA, pas im se mesa NAPOTEZA.

  • Da li je istina da je gost u sledećoj “Živoj istini” Zoran Jelić?
   Da li je bio danas čuveni britki komentar na početku “Radio-veze” o ovome britkog Šukovića? Ne slušam je u poslednje vrijeme pa stavrano ne znam.

   • Dugo si apstinira od Sukovica i RADIO VEZE, i ja i Sukovic smo javno podrzali Gosp. Bojovica i osudili DRZAVU I INSTITUCIJE, da su odgovorne za ZLOCIN, zbog NECINJENA.

   • “, i ja i Sukovic smo javno podrzali”
    Milovane brate, sto to pricas coece…sto to pricas coece…sto to pricas coece…
    koja podrska i koji bojovic i koja veza i koje institucije i koje trice i tice…o cemu pricas coece…

   • Uf, kada ste Vi i Šuković osudili državu i institucije-gotovi su. Nego, Šuković ne komentariše procese koji su u toku do konačne sudske presude, poštuje predpostavku nevinosti – kao pravi profesionalac – što on i jeste(a ja sam počeo da matufim), zato vjerovatno nije uvodno slovo posvetio navedenom slučaju.

 8. Partije su firme i ako se ne pojave na izbore postoje dva scenarija: 1. vaskrsavanje narodnjaka i slicnih moma vuksanovica; 2. dobijanje 2/3 ovima te bi mogli mijenjati ustave lijevom desnom rukom itd. Zeznuta prica. Nekad mislim da je bolje bojkotovati nekad mislim da je bolje ne bojkotovati a inace najbolje je ukljuciti bager ali nema odje m…da.

 9. Alx,

  Ja pricam o CGi, i kadrovima koji su ISPLIVALI NA POVRSINU, potonjih 23 godine,
  za BOJKOT znam da ima 5%, s`mnom zajedno SAKA JADA,
  za Bojovica ni tih 1,5% nema mOOda da potpise,
  a on mi lici na SUNCE POSLIJE KISE, jer PONUDA je takva kakva je,
  ja ne OCEKUJEM MARSOVCE I DANCE, da se pojave na IZBORE, jer ce DPS ukljucit LOPOVSKU MASINERIJU, za POBJEDU,
  do zadnje kapi, nase KRVI&ZNOJA.

  • Znam brate Milovane,
   ali do kad ćeš sistem mijenjati sa Šukovićem…
   Stvarno je degutantno više slušati o tome.
   Shvataš da milioni tvojih dobrih komentara padaju u vodu onoga trenutka kada pomeneš Šukovića u kontekstu tvog saborca, kao vi nešto mijenjate i to.
   To što ste vi porodični prijatelji, ne znači da..uh neću više da pišem.

   • okreni konacno plocu says:

    sukovic je i moj saborac…u tome ne vidim nikakav problem…politika, to su principijelne i neprincipijelne koalicije…uh ne bih ni ja vise da pisem ali sto cu…

  • Guybrush Treepwood says:

   Cika Milovane, jeste li to odustali od Pozitivne?

   • POZITIVNA je jos uvijek u mom srcu, a ta se LJUBAV ne kosi sa podrskom Bojovicu, jer su obadvije opcije za POMIRENJE I SPUSTANJE TENZIJA ,
    i TRAZENJE KOMPROMISA IZMEDJU SRBA I CRNOGORACA,
    DA CRNA GORA BUDE I SRBIMA MAJKA , A NE MACEHA KAO OVA DPSovska.

 10. Ja niti PLJUJEM niti se odricem poznanstva i prijateljstva, sa Miskom Perovicem, Serbom Rastoderom, Medojevicem, Markanom niti sa Lekicem(kratko poznastvo na feribotu za Ankonu), svi su oni za mene dragi ljudi i poznanici, jer CRNA GORA na moju i VASU ZALOST, nema puno LJUDSKOG KADRA U PONUDI.
  Ja igram OTVORENIH KARATA,
  nikad ne pokusavam da VAS SARMIRAM, ili me VOLITE ILI KOLJITE,
  to je VAS IZBOR, ali sam ja DUZAN DA BUDEM DO KRAJA ISKREN,
  da ne prodajem mOOda za bubrege.
  Ne volim tu VASU OPSTENARODNU IGRU NA IGRACA, i prosipanje SPLACINA po svakoj LICNOSTI, kao supruga po SOKRATU, ja pokusavam da IDEM NA LOPTU, NE NA IGRACA, to je SKANDINAVSKO PRAVILO, KOJE GLEDAM DA IZPOSTUJEM,
  DOK MI NE PUKNE FILM,
  PA U MENI OZIVI SKORPIJA SA POBUDOM IZ KAMENOG DOBA, KOJA SIPLJE OTROV IZ GLAVE I REPA.

  Pa se Sestra Bilja pocne KRSTIT, i pitat jesam li ja KRSTENO LJUDSKO BICE ILI DIVLJA BRSKUTSKA KRVOLOCNA ZVIJER.

  Srdacan pozdrav,
  nadam se, da me od sad bolje POZNAJES.

 11. Neon kaže:
  18. Februar 2013. – 16:14 u 4:14 pm
  I ja se nadam posliću kod Filip il Sung Vujanovića, ili Kim il Džunkanovića pa lobiram da lakše ponesemo pobjedu. Što bi Olja Brancinterminatorka rekla: radim za UDBU.

  Ti radiš za UDB-u, ja MODERATOR na javniservis…))…Igra staklenih perli… :))

 12. I ćoravi vidi da g. Lekić nema skoro ni o čemu stav, nema ga ni Filip pa je tu đe je već 15. godina. Ima ga Bojović, ali mu to malo valja. Mislim da ste pomiješali “babe i žabe”,
  iako se sa masu Vaših konstatacija slažem. Definitivno bi bilo poželjno poslije ovakvog teksta da se i vi g. Blažo isprsite sa svojim stavovima po pitanjima koja ste s pravom postavili Lekiću. Ako ne na sva evo bar samo na jedn : Da li Vam je maternji jezik crnogorski jeik ( znam da se to ne maže na leb ali tek da smo jasniji, da ne gatamo).

 13. Zašto bi se Blažo “isprsio” sa svojim stavovima. On nije predsjednički kandidat, niti se aktivno bavi politikom. I kakvo je to pitanje da li mu je maternji jezik crnogorski?!
  Cccc…

 14. Nije ni Filipu maternji crnogorski, a ni crkva mu nije mila crnogorska, pa ni himna mu nije mila, al’ je lutak na konopu i dobro plese kako Milo svira… Velimire leba ti, mazu li tebe na leb bajat, ili vruc, objasni da ne gatam.

 15. Ладо Тајович says:

  “Pametni ste Vi, pametni….Itekako.”

  Паметан је и Давидович, као и остали ставова сличних њему те их овако јавно декламују као млади скојевци… Ма сви сте ви паметни и зулумћари и умћари… Само је народ глуп. Глуп ко…, ко…, ко…

  • Nekad ste govorili da sluzite narodu…a sad odkada ste promjenili sluzbu, narod glup…tc,tc, a vi, kako se vidi iz prilozenog, pucate od pameti… blago onom ko vas ima pored sebe…

   • Ладо Тајович says:

    А не. Погрешно сте схватили. Ладо Тајович је народ… и пуца му… за зулумћаре и умћаре и остале работе… све по абецедно-азбучном реду… како год.. тја…

    Успут, ја сам заштитио моје тачке… Noli turbare circulos meos…Не дирајте моје кругове… Не дирајте моје три тачке…

    Мислим туђе мисли, крадем своје вријеме… провлачим га између облака, снова, даљине и снијега…

    Три тачке и ништа више…

 16. Ja svim srcem podrzavam gospodina Lekica, jer je gospodin Lekic Srbin i borice se za stvaranje velike Srbije, za uvodjenje srpskog jezika u Crnu Goru, za zastitu srpske Crkve u Crnoj Gori i suprostavlice se falsifikovanju crnogorske istorije koja negira srpstvo.

  To sto gospodin Lekic nije savrsen, to cemo da mu oprostimo a to sto je fin covjek i diplomata ce nama Srbima da ide u korist, jer dosta je bilo srpskih cobana na politickoj sceni, sada je vrijeme da malo jaci srpski igraci stupe na politicku scenu.

  Ako gospodin Lekic jednog dana stvori neku svoju partiju, ja cu se rado toj partiji prikljuciti. To sto ce u toj partiji biti i komunista i demokrata nije vazno, ako mogu oni biti u toj partiji bice valjda mjesta i za jednog srpskog nacional socijalistu. Vazno je da se svi Srbi sloze, jer slazu se i nasi neprijatelji iako su razlicitih politickih opredeljenja.

  Gospodinu Lekicu, na mnogaja ljeta.

  Zivjela velika Srbija.

  SMRT KOMUNIZMU SLOBODA NARODU!
  DOLJE TITOIZAM, TROCKIZAM I DUKLJANIZAM.

  PS: Milo Djukanovicu, pridruzi nam se. Sada je srpska opcija pobjednicka.

  *** ***

  Ako nam se Milo Djukanovic pridruzi, mi mu obecavamo da ga necemo izruciti niti u Heg niti u Bari, niti bilo gdje izvan Crne Gore.
  Obecavamo da mu necemo uzeti sve sto ima, ostavicemo mu da do kraja zivota pristojno zivi, ali samo pod uslovom da se stavi u sluzbu stvaranja velike Srbije i da u toj borbi da svoj znacajan doprinos.

  Neka se sjeti svog djeda heroja i cetnickog vojvode, koji sada sa neba navija da se Milo prikljuici nama, srpskim rodoljubima, cuvarima Raskog nasledja i nekadasnjim likvidatorima fasisticke Duklje, koju smo rasturili na sto djelova a Dukljane asimilirali, tako da vise ne postoje.

  *** ***

  Ako se stvori nova velika Srbija, onda ce se dan kada su raska pjesadija potpomognuta konjanicima i oklopnicima zauzela fasisticku Duklju slaviti kao nacionalni praznik sve u sklopu borbe protiv fasizma i antisemitizma.

 17. Olja kaže:
  18. Februar 2013. – 18:06 u 6:06 pm
  Tamanim ja i udbase kad mi nalete, gospodzo bibana…

  A boga mi, k'o da ja branim….Samo naprijed mačkice :))
  P.S: Ovo – gospodžo, baš mi imponira :)

 18. dakle, pored homoseksualaca i plesacica, glavni problem crne gore je jos i miodrag lekic?
  ‘slobodno’ novinarstvo je vrh!
  pustim se i ja ponekad ovako po sa svake strane u sve mete istom zestinom, pola sata tako vjezbam i vec mi je bolje. imali iko da bi to platio i svario, bez icega kostruktivnog i poucnog, da mi je znat?

  • da bi pobijedio, ne smijes izgubiti.
   da ne bude zabune, iz moje perespektive- lekic je postao dio problema, to jest, ima sanse da postane kontinuitet problema, a ne dio rjesenja.

 19. Ako je nešto očigledno za svo ovo vrijeme onda je to matrica propasti altrnativne misli u CG.
  Nakon iznešenih početnih stavova (koji su ok) dolazi do suočavnja sa realnošću, a to je da šire reakcije nema. Slijede dvije glavne struje, radikalizacija stavova ili razvodnjavanje. Davidović počinje da radikalizuje, smetaju mu pederi, Lekić, Amerika, NATO.
  O svemu tome se može razgovarati ali tek nakon što počne nešto suštinski da se mrda, a to je ona nekretnina koju pominje.

 20. Za nekretninu treba da pise Ranki, a ne covjeku koji nije i nece biti predsjednik, sto Davidovic dobro zna, ali malo foliranja zbog licne promocije, nije na odmet… mozda nesto i zakuci…

 21. Prevlaka je rjesena Davidovicu, nije morsko razgranicenje, ali to je pitanje za premjera, pa sto ga ne pitas, ako si vec mudo kao sto tvrdis…hocu reci, bespotrebno je pisati pisma Lekicu i Medojevicu i ti to dobro znas, ali napisi ga Ranki…hajde care, opali po njoj, ako si za pravnu drzavu, samo ne pisi vise pisma za sporedne glumce, jer postajes smijesan cak i plavusama iz NVO…ajd sad pisi Ranki, macane.

  • Vi sad prozivate Blaža kako što Blažo proziva Lekića. Nema efekta.
   Lekić zaslužuje da bude prozvan zbog učešća na izborima, a ostalo nema svrhe.
   Eno je Vanja Ćalović donosila ćurke i čuda, pisala i šta sve nije činjela, ali ništa.
   Ranka je takođe imaginarni lik koji služi da se na njoj ispucaju svi koji imaju nešto da kažu. Nju mogu da zamjene kad požele, Ranki ima koliko vam volja. Vjerujte da za deset godina nećete znati to ime. Isto kao pojava raznih političara – Raško Konjević, koliko to zvuči samo bizarno.

  • analogno tome, zašto vi to “ajd’ macane ako si mudo” pričate nama a ne pošaljete otvoreno ili zatvoreno pismo Blažu D.?

   Pisati Ranki je besmisleno, ne samo zato što je Ranka već odabrala stranu i pokazala koliko može i umije nego što se time Ranki daje legitimitet koji ona nema, s obzirom na dosadašnji učinak. Reći za nekog da je nesposoban i korumpiran i mafijaš, a onda tražiti razgovor sa njim – to baš nema veze ni sa mozgom ni sa etikom.

   Za razliku od Ranke, Lekić tvrdi da prepoznaje probleme i ima rješenje za njih, pa je logično da mu se postavi neki broj pitanja u vezi sa tim (za one koji još nisu navikli, to se zove društveni dijalog). Način na koji to Blažo radi možda nije svakome po ukusu, ali ako Lekić želi da bude izabrani predsjednik i to različit od prethodnika, bilo bi dobro da učestvuje u dijalogu.

   Odgovor na Blažova pitanja je prilično linearan: Lekić takođe mirno može da kaže da ga hronično zabolje za sva pitanja i odgovore i da ne kani mijenjati vlast političkom borbom nego revolucijom, ali čemu onda kandidatura za predsjednika…

   • okreni konacno plocu says:

    drustveni dijalog?!…meni se cini da se radi o paljbi iz svog naoruzanja…haubice i to…u kojem kontekstu lekic pominje princa?…parlamentarna monarhija ?..

   • ne znam, ali volio bih da znam (malo iz lične radoznalosti a malo što sam zadrti antimonarhista:)) šta Lekić misli o tome da se “princu” od državnih para dodijeli stan u Titogradu a Kraljičina plaža pokloni Grcima ili Azerbejdžancima.

    Plesanje po konopcu realpolitike nije loše, OKP, sve dok se konopac ne završava omčom.

   • okreni konacno plocu says:

    mislis da realpolitika nije za konzervativne crnogorce?…mogu samo da nagadjam ali ako je pominjao princa kao moguce rjesenje u prevazilazenju nacionalnih podjela bilo bi logicno da to nije njegov licni stav vec je izasao u javnost sa tom idejom poslije nekih konsultacija …englezi imaju dvodomnu skupstinu gdje gornji dom ima vise savjetodavnu funkciju sa mogucnoscu stavljanja veta na donosenje zakona u trajanju od jedne godine…gornji dom se ne bira vec ih imenuje monarh…za nase prilike vrlo bajkovito ali bi se time pojacala moralna i eticka komponenta u parlamentu…nisam ni ja monarhista ali ni antimonarhista…

   • za dvije godine će biti 800 godina od donošenja Magna karte, a ti slobodno pravi poređenja, pucaj po volji itd. ;)

    sa druge strane, ako ti je do parlamentarne monarhije “na brzaka”: slavni “prinčev” predak-imenjak je imao punih 50 godina da “konzervativne crnogorce” nauči kako funkcioniše pravna država i parlament, ali za držanje takve lekcije obično treba dati sopstveni svijetli primjer. Jebi ga.

   • okreni konacno plocu says:

    ne stoji to poredjenje pradjeda i praunuka…princ je arhitekta i muzicar…obrazovan u potpuno drugom svijetu…nasa tragicna nacionalna podijeljenost je politicki megaproblem koji bi morali nekako na brzaka…poslije toga sve je rjesivo…

   • i ne poredim ih, ne znam kako si to shvatio. Nikola I je bio monarh koji je propustio priliku da modernizuje državu po ugledu na onovremene parlamentarne monarhije, dok je “princ” običan građanin dvije evropske države republikanskog uređenja, arhitekt i muzičar, vozi motor i sve je to ok, čovjek niti je problem niti rješenje za bilo šta.

   • okreni konacno plocu says:

    ja sam uporedio jer se to samo namece…nikola je imao sansu da drzavu modernizuje u parlamentarnom smislu ravnu nuli…ne znam sjecas li se naseg prvog demokratskog parlamenta iz 1990.?…a sto ako bi preko polovine gradjana cg bilo spremno da prihvati monarha kao arbitra?…konzervativno drustvo najlakse pije konzervativna rjesenja…ili da nam toma nikolic cesce dolazi ?…a sva rjesenja su ipak u rukama glasaca…nisam monarhista…samo naglas razmisljam o mogucnostima…

   • traženje izgovora da se bude apsolutista krajem XIX vijeka je bijedno, a početkom XXI je već perverzno. Bili oni konzervativni ili ne, neko ih je morao na sopstvenom primjeru naučiti da zakon važi podjednako za sve i da ni sam Gospodar nije iznad. Kad se to ostvari, budite konzervativni koliko hoćete. Konzervativizam ne znači poltronstvo i zatucanost.

 22. Ja Davidovicu, A NE VAMA, napisah post ispod njegovog teksta i nemam namjeru da mu vise ista drugo pisem, jer znam da je novinarska sujeta veca od njih samih, pa ne bih vise dosipala soli na njegovu bolnu tacku…

 23. Lekić ima šansu da sabotira, do sada, lažljivi i manipulatorski izborni proces.
  Što ga košta?

 24. Narod bilo koji treba da povjeruje da nije nepozeljan u jednoj drzavi. Vazna su pitanja koja zivot znace: sigurnost zivota, svojine i casti. Sve ostalo neka bude a ne mora.
  Drzava je tada kad svi njeni gradjani bez obzira na etnicku, vjersku, sexualnu orijentaciju i socialnu situaciju imaju ista prava u drzavi i iste obaveze prema istoj drzavi.

 25. uvreda je porediti dps sa sjevernokorejskom vlascu. oni bar imaju m..a da kazu USA: mrs u p materinu.

 26. NASA JE SUDBINA HAMLETOVSKA; IZGUBISMO VJERU U SEBE I BOGA, STRIC NA ZAKLA OCA I JEBE NAM MAJKU.

 27. pozdrav za cenzore, ne znam samo što je toliko strašno podsticati degenerične fašisoidne individue na samoubistvo, nema ničeg lošeg u prirodnoj selekciji, pročitajte malo Darvina.

  još jedan pozdrav, demokrate

 28. Lekić je definitivno “opozicioni” Marović: za ništa nema stav, nikad konkrektnog odgovora-nije obavješten, nije upoznat, zna ono što je pročitao u štampi…
  Poslije odgovora Črapićke/Medenice/Boba Vukčevića/Šušovića=Mila Đukanovića, da u snimku nema osnova za krivično gonjenje, Lekić je upravo izjavio:
  “Pružit ćemo snažan odgovor: napustit ćemo Ustavni odbor, obratiti se međunarodnom faktoru, tražiti smjenu Ranke Čarapić.”
  Čarapićki, medenica, šušovića i ostalih vukčevića DPS ima na lager kolko im volja. Ali, Lekić je neznaven pa mu je to “snažan odgovor”.
  Dobro nije rekao da će svi poslanici opozicije napuštiti skupštinski bife.

 29. U svakoj normalnoj drzavi Ljekic bi bijo na stubu srama zbog podrske patoloskom ubici Milosevicu i van politike, a Filjip u zatvoru zbog podrrshke i uceshca u najvecoj pljacki dva stoljeca koju je Vlada izvrshila u Cg od 1990. do 2012.

 30. Biranje izmedju Ljekica i Filjipa nije izbor nego je Drzavocid (drzavoubistvo sa ciljem da drzava nestane).

 31. Drzava koja ima ovakve “mislioce” od Blaza na nize nema razloga da brizi za svoju buducnost. Nema je.

 32. Lishe mene. Mene interesuje pravna Drzava. Ljekic i Filjip su stare rage – nit jashi, nit tovari.

 33. Za one koji se ne sjecaju ko je Caki Lekic neka pogkedaju na linku /vkoprivica.blogspot.com/ – e knjiga Od pete do glave!!!

 34. “Ne mogu više, krvi je previše, dajem ostavku.” – rekao je bugarski premijer Bojko Borisov. Borisov je inače jedan od uglednijih bivših gradonačelnika Sofije, elitni specijalac i bivši ministar policije. Bugari su ga dugo optuživali da je pripadnik Balkanskog podzemlja, no je ipak visoko kotirao i uveo ih pred EU, da bi se sinoć desio najkrvaviji dan. Narod nije popuštao ni dana ni noći. “Neka izvede vojsku i mafiju, idemo na metke.” – urlao je jedan od prosvjednika sa bejzbol palicom.

  Iako se Zoran Milanović nedavno javio iz Bugarske sretan sa novim poslovnim planovima, u dva dana njegov kako ga zovu “predator” je pao. Bugarska policija je jedna od najgorih i najmanjeg praga tolerancije na Balkanu, no novinari tvrde da je narod podivljao “bijesni su kao zombiji zbog skupe struje izlazili pred kola”. Kako to izgleda možete vidjeti u videima i opisima dolje. Jedan muškarac se samozapalio u Varni i bore mu se za život. Šanse su male jer je 80% tijela izgorjelo.

  Danima su krvavi prosvjedi zbog visoke cijene električne energije te štednje. Nezadovoljni su zbog monopola moćnih kompanija, niskim životnim standardnom i korupcijom u najsiromašnijoj zemlji Europske unije. Posljednja dva dana prosvjedi su eskalirali da ima teško ozljeđenih i životno ugroženih. “Naši ljudi dali su nam povjerenje na izborima, dali su nam vlast! Danas mi vlast vraćamo njima!” – rekao je premijer za Reuters. Na stotine tisuća ljudi u svakom gradu.

  “Ne mogu samo stajati i gledati krv. Svaka prolivena kap krvi je naša sramota. Ne mogu više, dajem ostavku. Ne mogu gledati parlament okružen ogradom, ljudskom ogradom! Zato sam rekao sam sebi: ako je tako, ova država treba novi kredibilitet, nove ljude koji će ju voditi.” – rekao je Borisov. Krv u Sofiji ne jenjava. Tučnjava sa policijom je brutalna sve više, zato je smatraju analitičari Borisov podnio ostavku jer su sve svjetske kamere usmjerene prema Bugarskoj, a opasnost od veće krvi je sve veća.

  http://www.udarno.com/borisov-dao-ostavku-krvlju-srusena-vlada

 35. ЗАШТО СЕ ПОСЛАНИК „НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ“ УПЛАШИО ПРОТЕСТА ИСПРЕД СКУПШТИНЕ ЦРНЕ ГОРЕ?
  Сит Горан Даниловић
  гладнима не вјерује!
  Даниловић се није уплашио за безбједност, већ за свој новчаник, јер су незадовољни грађани тражили од опозиционих посланика да напусте парламент

  “Отпор. То је, пријатељу мој, једини рецепт за очување здраве памети, достојанства, личног и заједничког интегритета. Отпор је природан рефлекс нападнутог организма. Разуме се, не отпор подстицан споља, према замислима окупатора који деле жуте и плаве мајице пионирским одредима Империје, него неодољива унутрашња реакција, трзај из црева, одговор са дна утробе, из понора колективног знања и искуства. Сачувати себе, оно што јесмо, што имамо, то је насушни хлеб нашег вековног опредељења. Част је, и сласт, опирати се надмоћној сили.” (Милован Данојлић)
  Не знам да ли се протест испред Скупштине Црне Горе, 28. јануара ове године, у организацији Уније самосталних синдиката Црне Горе, може сматрати отпором у смислу како га дефинише један од највећих живих српских интелектуалаца, али свако ко је исправио кичму и стао испред институција режима да протестује, па било то због кризног пореза, као у овом случају, или због нечег другог – заслужује велико поштовање. Јер, што Данојлић каже, усправна кичма сваког појединца је везивни пршљен у кичменици народне заједнице.
  Иако се окупио мали број људи, између хиљаду и двије, јер је огромна већина народа изгубила вјеру у било какве организације, партијске, синдикалне или невладине, циљ протеста је, ипак, остварен. Влада је прихватила захтјев да се додатно не опорезују испод-просјечне зараде запослених. Међутим, неформални захтјев који је био упућен опозицији – да напусти парламент, није услишен. Није се то могло ни очекивати од опозиционих партија које су претворене у интересне заједнице, предузећа – како их, пола у шали, пола у збиљи, само посланици зову.
  Посланик једног од тих предузећа, Нове српске демократије, Горан Даниловић, у свом уобичајено театралном и демагошком говору, осврнуо се на захтјев учесника протеста да опозиционари напусте Скупштину Црне Горе. „Ако ће икоме бити од тога боље, ја ћу први напустити парламент“, рекао је Даниловић, на шта су се само тотално наивни понадали да би до тога заиста могло доћи; а онда је услиједило чувено политичко али: „Али, прије него што то учиним, хоћу да ми објасне какве користи може бити од нашег напуштања овог дома.“ Није Даниловић сачекао да му незадовољни грађани објасне, већ је у наредној реченици закључио да не постоји ниједан разлог да напусте посланичке клупе.
  Народни представник Горан Даниловић је на тај начин грубо увриједио интелегенцију грађана који су испоставили тај захјтев, иако и сам веома добро зна да тај захтјев има веома утемељену аргументацију, али се коси са личним интересима посланика. Уосталом, какве користи грађани, посебно Срби, имају од учешћа посланика Нове српске демократије у раду Скупштине Црне Горе, ако су и стандард, и права, и слободе, од како су они у скупштинским клупама, сваким даном на све нижем нивоу.
  Проблем је у томе што народни посланици више не слушају глас оних који су их бирали, већ само диктат из Брисела, Вашингтона и осталих центара моћи. Било какав озбиљнији потез, овдашње партије не смију повући прије него што не испитају како би на то реаговале европске и америчке бирократе. А њихови се интереси углавном подударају, јер живе на високој нози, док већина народа тешко преживљава кризне године.
  Исто као што се у доброј мјери подударају и интереси посланика владајућих и опозиционих партија у црногорском парламенту. Оног дана када је био протест, до зуба наоружани полицајци чували су и владајуће и опозиционе посланике. Зато Горан Даниловић није требало да се толико уплаши од окупљених грађана и њихових захтјева. А уплашио се, чини се, више него посланици ДПС-а.
  Није се, наравно, уплашио за своју безбједност, већ за свој новчаник, коме је посветио и преостали дио говора, бунећи се што ће му плата од близу 1500 евра бити смањена за око 100 евра. Могу замислити како је било слушати то некоме ко има плату од 300 евра, а таквих је половина запослених, или, још горе, некоме ко уопште није запошљен и нема да купи ни кору хљеба. То је једноставно непристојан говор, као када би прехлађен човјек, пред тешко обољелим од вируса типа А1, говорио о својим здравственим проблемима. Али, шта зна Даниловић шта је пристојност. Што је, својевремено у Скупштини СРЈ, говорио Момир Војводић за посланика Раку Радовића: „Он зна само шта је купус са свињске уши!“
  Донко РАКОЧЕВИЋ

 36. Горан Даниловић
  О чудним савјетима.
  Појединци ми, наводно добронамјерно, кажу: пустите Европу ухватите се у коштац са нашом олигархијом, са криминалцима! А ако пустимо Европу, овакву каква је, трому и бирократизовану али, ипак, Европу, ко ће побиједити у том обрачуну између нас и њих? Ко ће извући дебљи крај? Не вјерујем у вашу добронамјерност! Кад пустите Европу, а мане су јој велике и очигледне, добијете Бјелорусију! Хоћемо ли Бјелорусију?
  Савјетују ме да одмах напустимо парламент и тим бојкотом побиједимо – само стрпљиво и упорно. О овоме можемо да причамо али тражим да се чујемо док говоримо:
  1) Ваљда вјерујете да иамамо поуздана и дубинска истраживања јавности на ову тему и знамо какво је расположење – колико људи подржава, колико би директно учествовало, колико индиректно, чега се плаше, шта не желе од чега стрепе. Ако не вјерујете, онда немамо шта да причамо. Када су нама, говорницима српског језика, прије двије године увели црногорски у школе, укидајући нам елементарно право да своју дјецу школујемо на свом језику, протест и бојкот наставе првог дана подржало је неколико стотина породица. Нико од нас функционера није слао дјецу на наставу али је то био слаб мотивациони фактор. Лични примјер политичара – ништа! Људи су очекивали да им други ријеше проблем. Тада нас је било скоро 300.000 говорника српског. Проблем је пријатељи што смо ми друштво које тек сазријева у грађанском смислу – зато нам требају деценије више него другима, зато се још увијек нећемо побунити када нам стигну рачуни за струју као Бугарима. Ми не треба да бојкотујемо институције него навике. Ми треба да ослободимо претходно властити ум и срце да бисмо одробили институције. Два пута смо по више од годину и двије излазили ван Скупштине, па су нам у том времену усвајали стратешке законе о енергетици и симболима, а да међународна заједница није прстом мрднула. Тешко је али морамо стрпљиво, упорно и храбро. ДА ПОВУЧЕМО ТАЈ ПРАВИ ПОТЕЗ У ПРАВО ВРИЈЕМЕ!
  2) Савјетују ме да се одрекнемо новца! Људи! Политичар мора да буде спреман и на то ако вјерује у своју идеју и идеал поштеног и слободног друштва уопште али да се разјаснимо:
  СВАКИ ПОСЛАНИК КОЈИ БИ СЕ ЛАКО ОДРЕКАО ПЛАТЕ ВЈЕРОВАТНИЈЕ ЈЕ ДА ЈЕ ЛОПОВ НЕГО ЈУНАК. Ко је тај којему плата ништа не значи? Мило! Да! Али Мило није јунак. СВАКА СТРАНКА КОЈА БИ СЕ ЛАКО ОДРЕКЛА ЛЕГАЛНОГ И ЗАКОНИТОГ ФИНАНСИРАЊА ВЈЕРОВАТНИЈЕ ЈЕ МАФИЈАШКА ЕКСПОЗИТУРА НЕГО ЛЕГЛО ХРАБРИХ. Без тог законитог новца може, можда, ДПС али они нису легло храбрих…
  Могао бих још да набрајам шта ме све савјетују ових дана али заустављам се. Мудрост је раздвојити добре и лоше савјете, колико и препознати добре и лоше људе. Забринем се кад се некако поистовјете “добронамјерни пријатељски савјети” и ДПС очекивања.

 37. K'o sto bi rekao Del Trotter: Ko se usudi, pobjedjuje…

 38. Uciteljice,uciteljice Blazo sve prica

  • Ugasi ga…crno dugme desno.

   • Olja, ti izgleda spadaš u one koji su na ponuđeni izbor – plava ili crvena tableta, odabrali ovu prvu opciju, pa onda još tražili i repetu…

   • Grijesis Neon u procjeni, ja ne zivim u filmu, ja sam stvarna osoba, slobodan strijelac(i po horoskopu i po karakteru), idem uvijek na sigurno…(pobjedila sa mojom ekipom na konkursu u BG sa projektom izmedju stotinu drugih), meni ne trebaju pilule, ja sam ti stabilna 100% i ne brini brigu za mene, no se okreni sebi i pazi da se ti ne predoziras sarenom pilulom lilulom…
    Znas li ti za onu izreku koja kaze, da je najgora mana onoga sto misli da je pametan, misliti da su drugi glupi…e pa ciao!

   • Olja, uzmeš plavu tabletu i vidiš nadu u Ćakiju, Daniloviću, Medu, Paju, Raju, Mikiju Mausu ili Baja Patku, pardon Miodragu Peroviću…
    Uzmeš crvenu, i pred očima ti se pojavi Blažo Davidović – ne nudi spas, nacionalno pomirenje i restituciju po ukusu princa Nikole, referendum o članstvu u NATO itd već otkriva Matrix sa spoljnje perspektive.
    Ne mislim da na ovom forumu među stalnim komentatorima ima ijednog glupog. Razlika je samo u izboru tablete. Da banlizujem: crvenu su popili slobodni strijelci kontraši, plavu slobodni strijelci mejnstrimeri.

    Šalom draga!

   • ne “sa” već “iz”,

   • Blazo Davidovic- ne nudi spas, ali otkriva Matrix sa spoljne perspektive…ha,ha, cak i meni politicki polupismenoj, ovo izazva smijeh…cujes, tamo neki Blazo Davidovic??? otkriva nam matrix… Prijateljski savjet Neon, manje pilula koje nudi Blazo, da ne bi i ti postao zena kao Lery Vacovski…

 39. Zove covjek ludnicu i pita: Je li soba 10 slobodna ?
  – Momenat,samo da provjerim.Da,slobodna
  je… Zasto ?
  -AHAHAHAHAHA, ZNACI POBJEGO SAM

 40. Ne mogu da vjerujem! Ništa od toga svega Neon nije htio reči. Pogledaj još, barem jednom, taj film. Olja!

 41. Tako je. Ko zna?! Krhko je znanje:)

 42. Olja kaže:
  21. Februar 2013. – 16:18 u 4:18 pm
  Blazo Davidovic- ne nudi spas, ali otkriva Matrix sa spoljne perspektive…ha,ha, cak i meni politicki polupismenoj, ovo izazva smijeh…cujes, tamo neki Blazo Davidovic??? otkriva nam matrix… Prijateljski savjet Neon, manje pilula koje nudi Blazo, da ne bi i ti postao zena kao Lery Vacovski…

  Prijateljski savjet Olja, manje provincijalne arogancije. Doći ćeš na ignore, sa svima.
  Osim sa nesojima. I takvi ovdje zalaze. I… ne ponašaj se kao muškarac. Ne treba ti to!

  • Nije bas da mi je ova intervencija jasna… hm; kad ja nesto napisem sto se ne dopada “centrali”, to se odmah etiketira kao arogancija, zbog koje bih mogla doci na ignore sa svima…sta to treba da znaci? Da nijeste slobodan portal ili da ste portal od neke sluzbe u sta ne bih zeljela da vjerujem, ali eto, stvorila si mi sumnju, jer ako mi je zabranjeno reci da mi se ne dopada Blazo i ako zbog te izjave dolazi ova opomena…hm? ako kazem da mi se dopada Milo, jer je komad od coeka, jel to zensko ponasanje. Eto, Milo je car. Zivio Milo! Zadovoljna?
   “Zadrzimo pozitivnu viziju moguce buducnosti dok se borimo sa teskom stvranoscu…”,

 43. kad ja nesto napisem sto se ne dopada “centrali”, to se odmah etiketira kao arogancija, zbog koje bih mogla doci na ignore sa svima…sta to treba da znaci? Da nijeste slobodan portal ili da ste portal od neke sluzbe u sta ne bih zeljela da vjerujem, ali eto, stvorila si mi sumnju,
  Olja, u kom si ti fazonu, lutko?! Ja ti stvorila sumnju zato što sam ti rekla da si provincijalno arogantna?! A, vidiš, ti meni ne stvaraš nikakve sumnje. Sve je jasno kao dan. Htjela sam ti poručiti slijedeće: ako želiš da te neko tretira kao damu, ponašaj se kao dama ili promijeni nik. Mislila sam da sam iskulirala ono što ti je rekao Fantom, neki dan,ali sad vidim da nisam. Dozvoli, ovo je javno mjesto, a prema javnom ponašanju imamo i stanovite obaveze. Krivo mi je kad te napadnu, a ne mogu da te branim jer se ti na sve i na svakoga: popišaš – naspram vjetra. Te tvoje etikete:udbaš, centrala, neslobodan portal, ovdje nisu nikad ni zaživjele, a kamo li da to neko ozbiljno shvata.
  Na ignore, ovdje znači da te niko ne shvata ozbiljno i da nisi zaslužila ni komentar na neku svoju provokaciju ili nebulozu. Samo to, ništa više niti manje od toga. Ljudi se ovdje druže, onako kako se to može u virtualnom svijetu. Nema akcija potrebnih tvom temperamentu. Neko je tebe pogrešno informisao ili si sama pogrešno zaključila. Pokušaj zamisliti koliko sam ja slobodno biće pa ti mogu napisati ovakvo pismo, ispred sebe, a da pri tome, ne samo da ne moram nikoga ništa pitati, nego me još nije ni briga svidja li se to nekome ili ne. Obratila sam ti se iz samo jednog razloga: ne volim kad se mlada, školovana žena ponaša kako joj ne priliči. Zapamti, ni barabe ne vole raspašojke i muškarače, a kamo li ovi štosni momci koji se ovdje okupljaju. To bi bilo TO!

 44. Imam ja bibana baku Katarinu, ali imam i babu Nadu i odlican primjer kako se ponasa dama. tj baka Katarina bokeljka, kcerka pomorskog kapetana, dosadna i naporna do nepodnosljivosti, nasuprot moje omiljene babe Nade, koja kad treba da posalje nekoga u p.m. ne gleda je li to musko ili zensko, niti da li je predsjednik drzave…, a profesorica je kao i ti…obozavam moju babu Nadu, jer je iskrena, prirodna i otresita Crnogorka, pa neka ti je prosto ovo slovo koje si mi napisala, ali sto bi rekla moja baba Nada: nema napornijih zena od dama… misleci naravno na moju baku Katarinu…tako da ti ja ne fermam to sta vole barabe ili ti tvoji fini momci,ali kad me dokace, ja istom mjerom, ka moja baba Nada, ponosna, stamena, postena Crnogorka. A za tvoje fine momke nema zime, sve dok ih ti cuvas od mene “skolovane mlade zene koja se ponasa, kako ono rece raspasojke…ha, ha, bas si me nasmijala…ali da znas, ti bi sa mojom bakom Katarinom odmah pronasla filing, dok bi te moja baba Nada dobro potkacila…ja necu, jer imam postovanje prema tebi i ako te ne poznajem. To bi bilo to.

 45. ket fajt, ket fajt!!!!!
  bilja, bilja!!
  olja, olja!!!!

 46. Ладо Тајович says:

  Ja sve ove dane, cekam da mi svane
  da vidim tvoj dragi lik
  ja sve ove dane tjesim jarane
  a bolan vise sam od njih

  Jednom si rekla, nisi porekla
  da sam za tebe jedini
  mene si zvala, a srce dala
  drugome da ga isprosi

  Ko bi rek'o cuda da se dese
  pa Miljacka mostove odnese
  da ne mogu tebi doc’
  da ne mogu ulicom ti proc’

  http://epoha.me/medojevic/

  http://www.pozitivnacrnagora.me/2013/02/21/insistirace-na-bojkotu-institucija/

 47. Кад је мала уш звана Ладо Тајовић одлучила да се закамуфлира под новим ником Окрени Коначно Буљу, морао је промјенити стил писања кад већ ментални склоп не може. Тако коментари ОКП добише једну занимљиву карактеристику – одвајање реченица са три тачке умјесто једном.

  Обратите сада пажњу на коментаре под ником Ладо Тајович на овој теми. То вам се, драга браћо и сестре, зове професионална деформација.

  • Ладо Тајович says:

   Bom, bom…
   mi smo prikaze…
   bom, bom…
   ne trazi dokaze…

   Bom, bom…
   nemoj trazit’ nas…
   bom, bom…
   vristi na sav glas…

   • ” okreni konacno plocu kaže:
    20. Februar 2013. – 23:12 u 11:12 pm

    a poslije uspjelog bojkota, zippa za premijera i perfektnog za ministra unutrasnjih poslova…”

    Хахаха, какав лик. Лале, ти једноставно ниси довољно интелигентан да имаш више никова.

    И даље си опсједнут појединим интернет никовима? Један друг ми ради тетоваже. Каже да му је неки лудак тражио да му на један гуз истетовира Зипп а на други Перфект Странгер. Надам се да ниси цијелу плату потрошио.

   • Ладо Тајович says:

    кме, кме, кме… сад си ме разоткрио… хахахахахахахахаххахаха… е па брате, има ли иђе ликова по нету као у ЦГ?

 48. Procjena autora da u -ulicarskom zargonu-objasni neke istine i lazi je pogresna neka mi vjeruje da ovo ni ulicari ne kuze. druze hahahah

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: