Veliki protest u Podgorici

CrowdOgromna je gužva na podgoričkim ulicama i trgovima, a razlog tome nije, kako je možda za očekivati – lijep dan, već protest protiv Vlade Crne Gore. Trg Republike je već mali za okupljene građane kojih, kako se procjenjuje, u ovom trenutku ima već oko 70 hiljada. Kako saznajemo iz nezvaničnih izvora, svakog časa pristižu puni autobusi iz ostalih gradova Crne Gore, čime se broj demonstranata konstantno uvećava.

Razlog za masovne demonstracije je audio snimak sa sjednice koja je održana pred same izbore u oktobru 2012. godine. Na sjednici su, između ostalih, govorili lider stranke i premijer Milo Đukanović, poslanik Zoran Vukčević, tadašnji premijer Igor Lukšić i bivši direktor Zavoda za zapošljavanje Zoran Jelić. U jednom dijelu sjednice, Jelić govori kako će kroz projekat stručne prakse za visokoškolce prije svega zaposliti članove DPS-a, dok Đukanović zahtijeva od kolega da posjeduju senzore kako konkretno odgovoriti na zahtjev čovjeka koji im se obraća.

Cijela crnogorska javnost je u nevjerici, veliki je broj razočaranih ljudi, što se može vidjeti i na samom skupu. Na licu mjesta je dopisnik našeg portala, Johan Bretšnajder, koji je razgovarao sa nekoliko građana – učesnika protestnog skupa.

“Ovo je nevjerovatno, dvadeset i kusur godina ja živim u totalnoj laži, svugdje pričam kako DPS uvijek razmišlja za dobro svih nas i onda čujem kako oni ustvari samo žele da ostanu na vlasti”, u jednom dahu izgovara Radomir Kontić iz Bogetića, koji je još sinoć doputovao u Podgoricu kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo. “Potpuno sam šokiran, kao i većina mojih prijatelja, poznanika i rođaka. Strašno.”

Mileva Popović (24), koja je upravo doputovala iz Budve, kaže da je veoma teško podnijela informacije, pogotovo zato što je lično pogođena:

“Završila sam ekonomski fakultet u Podgorici sa prosjekom od 8.34, i nisam uspjela nigdje da se zaposlim preko ovog programa koji pominje Jelić. Prosto ne mogu da vjerujem da moram biti u DPS-u da bi dobila posao koji zaslužujem. Da mi je ovo neko rekao prije 2 dana, rekla bi mu da se ne sprda.”

Jovan Knežević, radnik iz Podgorice, kaže da mu je tek sad jasno zašto već godinama ne dobija nikakvo unapređenje, uprkos velikom trudu koji ulaže na poslu:

“Nemam više nikakav komentar. S jedne strane mi je milo, posle ovakvih informacija se sigurno ne mogu izvući. Oni kažu u neki djelovima da su to njihove institucije i njihova ministarstva. Nevjerovatno!”

Masa na ulicama je očigledno bijesna i razočarana, a za sada nije bilo nikakvih incidenata.

Opozicija saglasna: Nemoralnije od slučaja “Mašan”

Sve opozicione stranke su potpuno saglasne da se radi o nevjerovatnom skandalu. Goran Danilović se svojim fanovima obratio putem društvene mreže Facebook, gdje odgovorno tvrdi da će na narednoj sjednici Skupštine Crne Gore biti žestoke prepirke povodom ovog slučaja. Na pitanje jednog od fanova da li će možda doći i do bojkota te institucije od strane njegove partije (pitanje je lajkovano 9 puta), Danilović je odgovorio da se još uvijek razmatra ta opcija.

DPS: Snimak montiran

U zvaničnom saopštenju DPS-a tvrde da se radi o montiranom snimku. Glasovi na snimku jesu autentični, ali su neki djelovi potpuno izbačeni, čime je potpuno promijenjen smisao navedenih izjava. Na primjer, na snimku možete čuti Jelića kako izgovara: “jer želimo, prije svega, da zaposlimo svoje ljude”, a na originalnom snimku možete čuti: “jer NE želimo, prije svega, da zaposlimo svoje ljude, već ćemo se isto brinuti o svim građanima”. Riječ “NE” iz prvog dijela rečenice je vješto prikrivena, dok je drugi dio rečenice potpuno uklonjen.

Iz DPS-a tvrde da ih ova navodna afera neće uzdrmati, već će nastaviti da rade kao i do sada – za dobrobit svih građana Crne Gore.

Comments

 1. kontrolce kontrolve says:

  izvor: FB

  Ilija Mlinarević

  Na čelu sam Savjeta mladih DPS Kotor i član Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore već 6 godina, čime sam vjerovatno jedan od kandidata sa najdužim stažom u omladinskom radu.
  U tom vremenskom periodu sam veoma dobro upoznao način rada, kao i prednosti i nedostatke naše ogranizacije, i smatram da sa svojim znanjem, iskustvom i kredibilitetom mogu da unaprijedim i modernizujem Savjet mladih.
  Ova funkcija ne može da posluži kao pripravnički staž ili mjesto na kome će se neko prvi puta upoznati sa radom Savjeta.
  Ja ovoj funkciji pristupam ozbiljno, ali mladalački, bez velikih fraza i parola ali sa puno entuzijazma i vjere u uspijeh!
  Biti na čelu podmlatka Demokratske partije socijalista vidim kao veliki izazov, ali i priliku da sa pravog mjesta doprinesem razvoju crnogorskog društva.
  Baviću se temama kao što su: EU I NATO integracije, ljudska prava, socio-ekonomska pitanja, školstvo, sport, nauka, zdrastvo i svim temama gdje se glas mladih mora čuti, jer bez našeg jasnog i glasnog stava nema ni napretka Crne Gore.
  Like · · Share · 2 · 6 minutes ago ·

 2. Žena koja pobjeđuje bankare
  http://wp.me/p1P4Nf-7bz

 3. Je li istina ovo o demonstracijama?

  Dal da dolazim ili ne?

  Da se opet nekako docepam mikrofona i da napravim rusvaj?

  Sta da radim, pitanje je sad?

 4. Dodji, docepaj se mikrofona i napravi rusvaj(na nekom vozdovom banketu, povodom nove pobjede na izborima):))

 5. Politics…The Art Of Deception

  Politics…the art of deception
  Dependent on misplaced perception
  Where evil is good, where black is white
  Fiction is truth, and most wrongs are right

  The fight for power and all that goes with it
  Where double-talk hypocrisy’s entirely legit
  Good citizens, need not believe all they hear
  Political promises are rarely sincere

  Stanley Cooper

 6. Good citizens, need not believe all they hear
  Political promises are rarely sincere

 7. Visit and play:

  http://www.monopol.me

 8. 30. Juli 2012
  U Izvještaju o radu DPS-ovog odbora u Podgorici stoji da je partija zaposlila 140 simpatizera, a još 156 čeka zaposlenje. 106 žena čeka posao na Rokšpedovim trafikama, preko privatno-javnog partnesrstva, a 50 preko Zavoda za zapošljavanje Crne Gore ZZZCG. Kako prenosi TV Vijesti, DPS je kod te institucije već kandidovao duplo veći broj članova.

  “Vlast je mehanizam i infrastruktura preko koje treba da se realizuje izborni program i zaposle mladi ljudi u situaciji kada imamo upozoravajuće povećanje nezaposlenosti”, kazao je za TV Vijesti poslanik DPS-a Miško Vuković.

 9. 14 Septembar 2012
  MONITOR: Vi u Frontu često govorite da je tema bojkota otvorena. Koji su to kriterijumi koji će vas opredijeliti ,,za” ili ,,protiv” bojkota?

  LEKIĆ: Uslovi za fer izbore ne postoje i to pokazuju svakodnevni podaci sa terena. Ti podaci su javni, a vlast čak i ne pokušava da ih demantuje. Nastavlja se i nepodnošljiva lakoća posmatranja svega toga, bez reagovanja tužilačkih i pravosudnih organa, državnih tijela koji treba da štite Ustav i zakone.

  S tim u vezi, obratićemo se međunarodnim faktorima i konsultovati se sa njima. Ne želimo ishitrene poteze. Tu mislim prije svega na odluku o izlasku na izbore u neregularnim uslovima. S druge strane, riskantna je i odluka o bojkotu u uslovima mogućih simulacija pluralističkih izbora sa satelitskim partijama. Jedna i druga odluka nosi potencijalne bumerange.

 10. Danas u 15 casova i 30 min ispred hotela Podgorica doslo je do velike tuce simpatizera DPS. U tuci ima i povrijedjenih.

 11. Ipak necu vjerovati svojim usima nego cu povjeroivati Misku Vukovicu!

 12. Pametnom dosta…

 13. Na snimku je klasicni partijski sastanak. Naslusala sam se ovakvih skojevki, kao sto je Daliborka, na partijskim sastancima SKJ, ihaj-haj. Traje to desetljecima…ima li sto novije? Nesto o gradjanskom politickom drustvu ili bar slicno:) Nema?! Znam.

 14. Nose li demonstranti trasnaprent “Milo, stani uz nas”?

 15. Danilović Goran (ladno) kaže:

  Дајем вам ријеч, да ћу након предсједничких избора учинити све да, кроз уважавајућу унутаркоалициону процедуру, дођемо до снажног и за власт изненађујућег одговора Демократског фронта, а потом и цијеле опозиције. Вријеме до тада, са задовољством треба препустити међународним представницима и лобистима личне каријере Мила Ђукановића да објасне администрацијама својих земаља како је посве природно и очекивано владати на овакав начин.

  • А кад на изборима побиједи Фијип написаћу још оштрије саопштење, поручје Даниловић, чувени уредник пљивач из Гласа Црногораца!

   • To, to!!)) xaxaxaxaxa medjunarodna zajednica… xaxaxaxaxax i mubaraka je podrzavala do0k n9ije narod ustao!!))xaxaxaxax
    xaxaxax

 16. A onda cu od tricave plate 1700e bez bonusa i odbora pojesti jedan burek!!)))

 17. Dok se oni mrtvi sa pasijeg groblja i iz mnogih jama sirom Crne Gore ne pokopaju i ne opoje, dok im se spomenik ne podigne, dok god se narod ne pokaje za komunizam i za potpuno likvidiranje Hristove Crkve u Crnoj Gori, nikakve srece i nikakvog napredka u ovoj nasoj drzavi nece biti, nego ce biti sve gore i gore.

  Sa Bogom bice napretka, protiv Boga i sa djavolom napretka nece biti.
  Mnogi Crnogorci su 1941 godine objavili Bogu rat i napravili savez sa djavolom. Zbog toga jos dan danas toliko divljenje Titu i partiji.

  Sustina problema je sto smo se kao narod odmetnuli od Boga, sto smo razrusili savez koji su nasi preci imali sa Njim i sto smo napravili savez sa djavolom i sa palim duhovima iz podnebesja.

  Bog je milostiv i kroz muku koju ce poslati na narod u Crnoj Gori, povratice se jedan dio njih Bogu. Mozda ce se neka nova generacija pokajati zbog toga sto su se njihovi preci prodali Titu i partiji.

 18. Ništa strašno. Samo je objelodanjeno i dokazano ono što smo svi znali.
  Smiješna mi je “opozicija”, Lekić: “koji očekuju reagovanje tužilaštva” i uprkos svemu žele učestvovati u “predsjedničkoj trci”.

 19. kad je ovo bilo, ja nista u novinama ne mogu nac o ovom protestu?

 20. Ладо Тајовић says:

  Како ТАНЈУГ јавља НН лице под кодним именом перфект стренџер синоћ је постројио лидере ДФ и ту им свима на лицином мјесту опалио шклемпе и уручио говоре које морају да науче напамет и за ту радњу им дао рок од 24 сата иначе ће да покрене масе и дође испред просторија ДФ и тражити да их напусте и не дају легитимитет Максиму ( згради у којој је закупљен пословни простор Д. Ф. – оп. а. ), у супротноме наставиће и даље да лупа као Максим по дивизији.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: