Viće od iljadu riješi

službeni list predćednik

Comments

 1. Guybrush Treepwood says:

  Blagoš, blagoš

 2. ostaviste tog moderatora bez posla jadni ne bili. Zar se ne kaze/pise pjedsjednik?

 3. Podsjećanje uz napomenu:
  Na tim predsjedničkim izborima(iliti konjskim trkama) favorit je bio Vujanović ali su svi analitičari predviđali da će Medojević biti sigurno drugi, da će vjerovatno ući u drugi krug, te da će biti neizvjesna trka između njega i Vujanovića. Medojević je iskazivao neskriven optimizam i bio siguran da će upravo biti tako, te da će to pokazari njega kao lidera opozicije.
  Drugi je bio Mandić a ne Medojević, Vujanović je pobjedio u prvom krugu.
  Skoro isti tekst bih mogao napisati i danas povodom ovih predsjedničkih izbora, ili “izbora”.

  KONJSKE TRKE

  Objavio/la Zipp Blog 25. Feb. 2008. | 08:36

  Pobjednik je poznat, kao i uvijek, ali će borba za drugo mjesto oduzeti dah neznavenoj publici.

  Piše: Zipp

  U farsičnoj atmosferi, kakva se samo poželjet ne može, na hipodromu pod Amerikom održava se ko zna koja po redu konjička trka u poslednjih 15-tak godina. Sve je tu za loše izrežirani spektakl. Pobjednik je poznat, kao i uvijek, ali će borba za drugo mjesto oduzeti dah neznavenoj publici.

  Šta reći o konjima:

  Konj iz uvijek pobjedničke štale je apsolutni favorit. Njegova štala je veoma opremljena i vrijedi više od svih ostalih štala zajedno. Taj konj najbolje RRR-že. Iako za to nema dokaza, sumnja se da su svi konji koji izlaze iz njegove štale bili dopingovani, a za njega se kaže da je uvijek bio “čist”. Malo čudno sobzirom na okruženje, ali vaš izvještač sa lica mjesta neće ulaziti u istinitost tih tvrdnji.

  Jedan od dvoje konja koji će se boriti za drugo mjesto je relativno nov konj. Zna da trči naprijed, nazad, da skače preko prepona i još mnogo toga. Malo previše za konja. Predebeo je za trkačkog. Blagi je favorit za drugo mjesto.

  Treći konj, koji može biti i drugi, ali nikako prvi je pravolinijski, vojvodski konj. Trči kao što se trčalo prije sto godina. Svojim trkom, svjesno ili nesvjesno, pomaže konju koji je apsolutni favovirit.

  U trci će učestvovati i konj, koji je takodje izašao iz uvijek pobjedničke štale. Najevši se najbolje zobi i pšenice iz nje, odlučio je da kao istrošena raga obmanjuje publiku a zabavlja vlasnika ergela i svih konja na hipodromu pod Amerikom a ne da stvarno učestvuje u trci. Pitanje je samo da li će proći kvalifikacije.

  Ostali konji su tu po onoj Kubertenovoj-važno je učestvovati.

  Hipodrom je prepun publike. Vip loža je rezervisana za vlasnika svih konja, njegovo pomoćno osoblje i strane posmatrače. Tu se puše najbolje kubanske cigare, pije najbolji viski, obrće najveći novac, kocka u život. Samo ne svoj, već tudji.

  Odmah do VIP lože, sa njene desne strane je mjesto za intelektualce, umjetnike, sportiste, novinare, sudije, tužioce, sindikat. Svi oni daju podršku onome kome ona uopšte ne treba, već znanom, pobjedničkom konju. Za tu podršku dobili su stan i autorski honorar.

  Lijeva tribina od VIP lože je rezervisana za biznismene i Direktore državnih preduća. Oni su finansijeri glavne štale. Većinom Milom, ponekad i silom. Finansirali bi oni i nekog konja koji je potpuno divalj, hrom, istrošen i izbezumljen. Važno je samo da je kandidat te štale i da im vlasnik ergele to naredi. U suprotnom, od biznismena i Direktora mogli bi postati zatvorenici.

  Ostala mjesta su za stajanje. Tu je publika mahom nacionalno grupisana. Ćak i na konjskim trkama. Srbi su svi zajedno, navijaju za trečeg konja koji može biti drugi. Bošnjaci navijaju za pobjedničkog konja, Crnogorci takodje. Ovi potonji više zbog vlasnika štale i svih konja. Ostali u publici su manje-više izmješani. U toj mješavini najviše simpatizera ima drugi konj, koji na kraju trke može biti i treći. Zajednički imenitelj publike sa mjesta za stajanje je da nemaju gaća na guzici.

  Trka samo što nije počela. Redara, obezbjedjenja, policije, pogotovo one u civilu, skoro koliko i publike. Iznenadjenja ne može i ne smije biti. Strani posmatrači i kontrolori su neminovno tu , jer nemamo dugu tradiciju konjičkih trka a sumnja se da nam je svaka dosadašnja bila namještena.

  Počinje zagrijavanje. Kamere svih televizija fokusiraju uvijek pobjedničkog konja.Montažeri i novinari mu već kompjuterski retuširaju snimak i biografiju. Ostale kandidate hvataju kada naprave neki eksces. Bit će stvarno zanimljiva borba. Za drugo mjesto.

  natavit će se (kao sve loše serije)

  • Ako ćemo da se hvalimo percepcijom, evo i nekih mojih komentara sa PCNEN-A 2010. Ispod Zippovog bloga “Nirvana”. http://www.pcnen.com/portal/2010/10/13/nirvana/
   i gospodin Nedović je zadržao kurs, može se vidjeti na priloženoj adresi. Pored nas dvojice, tu se prepoznaje i doslednost u komentarima gospodina Danila Stojanovića koji nije pod svojim imenom komentarisao na Javnom servisu ali mislim da nam je i ovdje predstavio svoj prepoznatljivi ugao sagledavanja crnogorske zbilje :) Pozdrav bivšem sugrađaninu!

   Neon
   October 14, 2010 – 13:14

   Zipp, komplimenti za blistave asocijacije i paralele. Ne sagledavam situaciju sa iste pozicije koje i vi (protivnik sam svih oblika kolektivizma), pa se sa nekim opaskama samo djelimično slažem.
   U jednom detalju, ipak, mislim da griješite. Nerealno je očekivati bilo kakvu masovniju građansku inicijativu, akciju, pokret u državi sa ovakvom političkom tradicijom i ovolikom populacijom. Da su u nekim centrima moći na zapadu pokazali adekvatnu volju da pomognu u dešovinizaciji i demokratizaciji Crne Gore ona bi se dosada izvjesno i desila i Milo bi odavno bio penzionisan.
   Taj bi proces bio gotov za nedjelju dana. Milo bi se sklonio sa trona i na šapat Hilarinog sekretara.

   Neon
   October 14, 2010 – 20:14

   Vladimire, za promjenu sistema u Crnoj Gori neophodno je prvo izaći iz sistema. Sindikati, sindiklani lideri, opozicija i opozicioni mediji… dio su sistema. Sistem je postavljen tako da donosi profit onima koji su se nametnuli kao elita. Zbivanja u Srbiji od oktobra 2000 do ovog oktobra su najbolji primjer tog fenomena.
   “Narodni pokreti” su se, bar na ovim prostorima, uvijek dešavali po precizno ispisanom scenariju čiji autor nije nikada sjedio na Cetinju ili u Podgorici. Teško je vjerovati da se sada može desiti taj istorijski presedan.
   Za presedan je neophodna promjena svijesti građana u jednom drugom kontekstu – da na promjenama ne insisitraju zbog boljeg sjutra države ili svog naroda (zajednice), već svojih ličnih interesa. Kad se to otrežnjene desi, počeće da se valja. Prethodno mora svakom da bude jasno zašto nije u njegovom interesu da trpi one koji tako zdušno brane državu ili naciju.
   Takve se promjene ne dešavaju u ovakvim „divljim ljepotama“ kao autohtoni procesi. Bar ja ne vjerujem u takvu mogućnost.

   • Mislim da sam negdje “zakačio” podatak(mislim, nijesam siguran, na portalu “Analitika”) da je Danilo Stojanović nick(!?) a ne ime i prezime komentatora. Ako je to istina…

   • …onda “Danilo” ne želi da razgovara sa starim znancima sakriven iza iste maske.

   • okreni konacno plocu says:

    neon tu je jedna zabluda koju ne uspijevas da uocis…gradjani cijelo vrijeme gledaju iskljucivo svoje interese i time vodeci se i glasaju…otreznjenja se desavaju samo u sf filmovima…

   • Naravno da nisi u pravu, uprkos tome što veliki broj penzionera, državnih i namještenika u lokalnoj samoupravi vjeruje da je njihov interes da održavaju ovaj režim u životu iz straha da će ostati bez posla. Nije interes glasača SDP da život provedu strahujući od veliksorpskog hegemonističkog okupatora. To nije interes to je zabluda.
    Nije interes sirotinje da svake 4 godine uzme po 20 eura po glasu, već da dobiju vlast koja bi omogućila nastanak tržišta rada u kojem bi svakog mjeseica mogli da zarade bar 15 puta više.

   • okreni konacno plocu says:

    neon iskljuci automatsku answer masinu…ima u firmware-u pogresno upisano vrijeme i mjesto…svaki radnik u svakoj kapitalistickoj drzavi ima strah od gubitka posla…posebno u administraciji u kojoj se gubi posao kad se promijeni vlast na izborima…btw svaki glas bojkota vrijedi koliko i licna karta…poceo si mases novcem neoliberalnog kapitalizma u marketinske svrhe u drzavi poznatoj po radnom elanu?!…

   • “…svaki radnik u svakoj kapitalistickoj drzavi ima strah od gubitka posla…posebno u administraciji u kojoj se gubi posao kad se promijeni vlast na izborima…”

    jesi ozbiljan OKP? :)
    By the way, strah od gubitka posla namještenika u državnoj upravi i treba da bude opravdan, jer je nenormalno da je trećini ili možda čak polovini zaposlenih država poslodavac. Nesrećna okolnost je što ovisnici o državnoj sisi taj strah vezuju za promjenu vlasti. To je jedna od poznatih poluga kojima DPSDP diže “popularnost”.

   • Војин Николајевич says:

    Ако је и Данило Стојановић ник онда је шоу потпун.
    Нисам га примјетио овдје, осим ако стално не мијења свој идентитет, да то тако назовем. Ха, ха, ха…

   • Војин Николајевич says:

    Данило Стојановић дефинитивно није ник. Ради у Будви. Морам отићи до њега да пијемо кафу, јер се дуго надгорњавамо.

    http://me.linkedin.com/in/danilostojanovicctc

   • okreni konacno plocu says:

    neon , kako mogu cinjenice da budu neozbiljne?!…a promasio si i metu…ne radi se o uspavanim gradjanima koji ce kad se probude da dozive otreznjenje ili prosvjetljenje…to su vojnici jedne krune koji su jednom vec dozivjeli kradju suvereniteta, drzave, duhovnosti,nacije…a kad otpustis pola administracije sto ces sa njima?… i da bi ih otpustio treba prvo da osvojis vlast za sto su ti neophodni bas glasovi tih koje sutra hoces da otpustis itd…tvoj platforma pociva na ekonomskom samoubistvu tvojih potencijalnih glasaca kojima za uzvrat nudis mrkvu na stapu u visini 15tostruke mjesecne zarade…a oni ne znaju nista drugo da rade bez da sjede u kancelarijama i cekaju sigurnu platu prvog u mjesecu…kad se vratis u cg javi se da se druzimo…

   • OKP eda li dje Rada?! Veli li sto bogoti?! Steva? Misha? LJuba?

   • okreni konacno plocu says:

    negross, sad kad se pridruzis grupi gradjana zvanoj otpor diktatorskom rezimu ,dobro se obuci i obavezno sa sobom vruceg caja u termosu…zeleni je dobar za prostatu…predstoje ti duge ulicne borbe protiv zlog zmaja koji je nasilno zauzeo zgradu parlamenta…nije na odmet da razmislis i o prerusavanju u zensko…bojkot no sto…

   • Jeli ti to Misho ili Stevo shapnuo ili si sam sad smislio?
    Pridruzio bih se ali nemam nalog na Fejs i ne svracem u Titograd a i pravo da ti kazem nista mi ne hvali ali rijec je rijec obecana Srendzeru.
    Sledeci put kad svratim u Titograd ce biti da podrzim Cimbu i to sa porodicom!!!Zivim kao Bog ali samo iz perspektive ostaka izgladnjog naroda. ZAaa’ mi vise da ih gledam i treba da vide da meni kojem'nista ne hvali se bunim’,sa mojih osam prsti chudo radim.
    OVaj moj dolazak ce biti i ujedno i zvanicna posjeta da razmotrimo racune za struju,racune za vodu,drogu po uylica itd.itd.itd. BOjkot Bojkot no Sto!!!!

   • SUJMAM na BOJKOTASE! says:

    haha, ako je to taj gosdpodin ja vam tog PREZIDENTA -DEOKLICANINA seckam na komadice ,moram priznati da je vrlo uljudan u korespodenciji sa mnom , ali haha pitajte ga ko ga RAZBIJA na ANALITIKU ,mislim da je posten pa ce priznati poraz!

   • SUJMAM na BOJKOTASE! says:

    Taj momak Danilo, BRANI DUKLJANSKU CRKVU , BRANI DIOKLICANE ali ih neodbrani BOGOMI.
    SVETI SAVA JE MNOGO STAR I MOCAN da bi se tu nesto moglo cackat e sad da su ovi se DUKLJANI pojavili kad i MARTIN LUTER ko zna ali Sv SAVI ni SULEJMAM VELICANSTVENI nije moga nista,
    JELI TAKO ILI NIJE TAKO braco po identitetu.

   • Ti si brate trsio skroz!!!

   • SUJMAM na BOJKOTASE! k says:

    A Ti ” brate”mora da si njihov !

   • Ja sam brate tatin i mamin iz mjesovitog braka. Otac musko, a majka zensko. Ti si onaj sa Analitike sto kida sigurno!! Izvinite ja vas nijesam prepoznao, a gdje je to Analitika?

   • Ovaj brat je trsio ili provocira po duznosti!) Slusaj legendice ako ces pravo taj koji je prikljucio otachsatvu Duklju Rashkoj je to pravo ostvario po izbjeglickom statusu.To kako je prikljucio osim grad Kotora o tome cuti bolje ti je. Po izvorima.
    Ja se ne molim ljudima niti zivim niti mrtvim,a ne narocito ostacima od iskasapjelih tjela sv.rukama, sv nogama pa tako ne ni slikama niti kipovima niti kupujem svjece po trafika u samim crkvama niti sam kad novac unio u crkvu. Svi znamo po NOVOM ZAVJETU sta Isus uradi tima istim sto Sv. Hram novcem skrnavise.
    Ti isti da ista zans, pa da malo vidis uzroke propadanja Vizantije u krvavom gradjanskom ratu ikonoboraca i ikonofila shvatio bi ko je pobjedio i kako je Sulejman posle isti u Carigrad zavrsio i istog bi se trena i pokrio po glavi i stidio se sto si nasljednik isti tih sto Turke na Balkan dovedose kao kaznu samu od Boga datu. Posledica toga se osjeca i danas kroz Crkvu kao polticku i ekonomsku organizaciju koja ima neogranicen resurs proizvodnje svetaca i cinjenje CHuda pretvaranje NEmaterijalnog U EXTRAMATERIJALNO. PA BI USTVARI SVAKI POP ILI IGUMAN BIO JEDAN KVANTNI FIZICHAR KOJI ZNA SVETU FORMULU PRETVARANJE NEMATERIJE U MATERIJU.

    sa vjerom u Boga Jedinog i vjerom da si TRSIO i dusu spasio, tvoj brat Negross

   • SUJMAM na BOJKOTASE! k says:

    Brate ,Negrose ,ti za razliku od ovih “ucevnih” ljudi ne shvacas POENTU mog gore komentara koji nije usmjeren protiv Sulejmana Velicanstvenog ni protiv Dioklecijana licnosti koje kao i nas odnosno moga identiteta VELIKAN Sv Sava su obezbijedili svoju besmrtnost,poenta je da taj danilo on pise tako malim slovom a evo vidim obrazovan covjek i svi danilovi koji jesu znaju oni vrlo dobro svoju istoriju svoju crkvu i svoj identitet ,moja pisanija na Analitiku ima cilj ne da njima objasnim da nije tako jer oni dobro znaju da je vjera i crkva SRBIJANACA i CRNOGORACA -ista e sad kako se crkva zvala zavisno od statusa te dvije DRZAVE takodje ni brise Sv Savu , a njima je to glavni CILJ da maknu Sv Savu iz VJERE CRNOGORACA zato kazem, ali ti nijesi ocito razumojo moj komentar gore dje ima poruku da iz mog identiteta Sv Savu nije mogao …………..SVETI SAVA JE MNOGO STAR I MOCAN da bi se tu nesto moglo cackat e sad da su ovi se DUKLJANI pojavili kad i MARTIN LUTER ko zna ali Sv SAVI ni SULEJMAM VELICANSTVENI nije moga nista,…………… Sve ovo pisem da bi onemogucilo se dalja DUKLJANIZACIJA moga IDENTITETA kod neobrazovanih i vjerom i duhom i istorijom a zasigurno danilo ne spada u te on spada ili u drugi identitet tamo od deoklicana-crvenih hrvata aili uticaj moze biti razlicit da se odrices identiteta navescu neke razloge-nrznja prema drugom narodu pa neces da si iste vjere,uticaj mjesovitih brakova ,ili ovo prvo deoklicani. ili pore dolari euri ALI svakoga je PRAVO da bude sto zeli ali ne SMIJE IZLAZITI iz svoje SLOBODE kao taj PROFESOR danilo presjednik sto li je i penjati se po mojija medja i da mi otme crkvu i identitet a SVETA DUZNOST je da moje NASLJEDJE BRANIM.

    I vidim da jako dobro uspijevam.
    pozzzzzzzzz

   • SUJMAM na BOJKOTASE! says:

    Kad kazem , a da jos pojasnim mozda opet nijesi shvatio,
    …………..pojavili kad i MARTIN LUTER ko zna……
    Da nije bilo TURAKA -SULEJMANA , a “MRTIN “je vrijemo oko 1490 .godina dakle kad su Crnojevici vladali i imali oni svoj stampani kalendar u kome vec pisu SVETIOG SAVU i obiljezavaju u njime dane u svom kalendaru. ALI nemanjicima otupila sablja i da su HTJELI CRNOJEVCI tada u to vrijeme da DUKLJANIZIRAJU – KALENDAR oni su tada u to vrijeme MOZDA KAZEM MOZDA i mogli jer Sv.Savo nije bio mnogo bio star tek oko 300. godina itd…a kao sto vidimo to je bilo vrijeme kad su se i stvarale crkve nove nije DANAS ,
    Isto kao vrijeme kad su se stvarala najbolja dijela klasicne muzike XIX .VIJEK, itd…sve u svoje vrijeme i vakat itd….. SAD SAM VALJDA JASNIJI .
    A ti mene TRSIO , e pa ja mislim da nijesam bogomi jos trsio, a i da sam nije lijepo komunicirati sa covjekom tako!

   • Citaj ovo sad, Sv.Sava kako je dosao u Crno Goru tako ce i ottici. Ovo ti kazem neprristrasno jer stvarno ne vjerujem u inndetitete i spustam se na taaj nivo samo uslucaju istor. polemike koja moze da se vodi na relevatnim cinjenicama.
    Ono sto radi danas tkz. srpska ugrozenost kao satavni dio mafije na teritoriji Crne Gore je cisto kulturno,politicko,vjersko nasilje nad Crnogorcima pa bi i ti tkz, Dukljani koje ti nazivas bili sastavni dio istog toga nasilja koje ima za cilj samo jedno, a to je materijalizacija kroz parolu zavadi pa vladaj(PRIMJER CRKVA NA RUMIJI, MIras Dedeic,politicke izjave crkvenih lica). Stvarno ne bih ulazio dalje ali ako insitiras mozemo nije problem u meni nego u tebi pa bih i citirao Amfilohija-drvo koje ne daje ploda ono se u korjenu sijeche i u oganj baca. Toliko o SV. Savi u Crnogorskoj svijesti.
    Po izvorima kojih veoma malo u nasoj crnogorskoj Istorijografiji do 1830 i pojave Njegosa kao Mitropolita nema spominjanja svetosavlja pa se bas siptomaticno sa pojavom cuvenog djela Ilije Grasanina dolazi do ekspanzije istog da bi kulminiralo devetesetih godina u tim strasnim vremenima koje je imalo za posledicu otpor kod jednog dijela crnogorskog naroda radi chasne namjere iz kojeg je malo kasnije nastao Dukljanizam kao vid iste te nechasne materijaliacije.
    To sto su Nemanjici uradili sa Dukljom to je fakat i oni vam to nikad nece oprostiti koa sto ni Vi ni HRVATI NIKAD NECETE OPROSTITI JEDNI DRUGIMA niti nijedni orostiti KOMUNISTIMA.
    Tako vec hiljadu godina i jos hljadu bicete samo jedni obicni robovi i duhovni bogalji jer zapamti crkve,drzave,narodi su TOROVI ZA neznavene i drukchije. Tako je bilo i bice ne radi toga sto vi to zelite nego radi toga sto ONI ZELE TAKO DA BUDE.

    ostani mi Svoj i Budan (pa ces biti Slobodan)

 4. Gle ovaj metak Sunce ti jebem! Ovo je još iz vremena dok nisam bio u nespomenu sa Milovanom. Sa iste adrese:

  Neon
  October 17, 2010 – 20:31

  Ne tuguj Jankoviću, prevaziđena je odavno ta podjela na četnike i partizane. Četnici su ponovo pobijeđeni. Još efektnije nego u filmovima Veljka Bulajića. A nema više ni Orson Velsa da im da na težini…
  Sve ove CG patriJote što brane državu od slobodoumnih su dokaz za to.
  Četnici danas u Crnoj Gori egzistiraju samo u crtankama DB režisera, regrutovanih iz redova udarnih pera Monitora iz godina kada se kovala Milova privatna država.
  Oni su ti koji crtaju “neprijatelje države i naroda”, da bi imali od koga da je brane, jer to je jedini posao koji znaju da rade.

  Mi živimo vrijeme u kojem samozvani naslednici partizanskih ideala brane crnogorsku monarhiju.

 5. Konacno malo muskog mirisa na portalu. Bice da ga je efendija Muamer potakao:))

 6. Starija zena je u nemilosti, a mladja u milosti, shto kod mushkaraca nije rijetkost. Racunajuci koliko gubi vremena na intervjue plashim se da on sam ne padne u nemilost mladje. Od stare slave se ne zivi nego od redovnog i konkretnog rada. Ako izuzmemo skupe dzipove…

 7. Partizani su porazeni kad nas je Zapad oslobodio od “komunizma”. tad je porazen Humanizam. Ovaj zvjerinjak i kaljuga smrdljiva pusta je posljedica toga, jer je Zapad da znak da na partizane pod formom “komunizma” moze da puca svaka funjara i hulja.
  Otud ovoliki broj rehabilitacija kvislinga, izdajnika, ubica i lopova.

 8. Војин Николајевич says:

  Zukorlićeve ocjene su, prema riječima Đukanovića, klasični primjer političkog šarlatanstva i mešetarenja.

  Изгледа да прешједник не умије да даје изјаве без квалификација. Тачно ће стати на кору од банане… :)

  Опет има намјеру да дератизује неистомишљенике, ха, ха, ха

  • JEFEJENDUMSKA

   Zukorlić je iz Azije,
   no se lažno on predstavlja,
   ne doživjeh nikad prije,
   da se na sto dokaz stavlja ……..

   Muamer je drčan bio,
   dok Šuković mudro ćuti,
   Sporazum je Milaš krio,
   neprijatelj čeka ljuti ……….

   U njedrima guja leži,
   Đukanović svjesno trpi,
   nema više đe da bježi,
   mora rupe da zakrpi …….

   Petnjica je rekla svoje,
   Gusinje se ne protivi,
   sad opštine nove kroje,
   samo neka vlast poživi ……..

   U Tuzima sve nas čeka,
   izjašnjenje stanovnika,
   nije ovo igra neka,
   no realna naša slika ………..

 9. mnogo buke o nichemu. slijedi lokalizija i regionalizacija kao protivudarac centralizovanoj feudalizaciji. jer ne moze se zivjeti od superizgradnje dvora i careve okucnice sa siromashnom rajom. ekonomiju zaista treba graditi odozdo, od privatne inicijative, malih biznisa ka gore. radna mjesta, kvalitet proizvoda …svashta neshto.
  brzu hranu-super lance tipa Mekdonald, koji ekploatishu sirotinju i proizvode smece treba treba u opshtenarodnoj radnoj akciji porushiti. pravljenjem sindikata mali proizvodjaci trebaju izgurati monopoliste. sve se moze kad se hoce i zna kako.
  hade, inetelktualci!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: