Madlen Olbrajt hoće da kupi kosovski Telekom

Penzionisani general vojske SAD-a Vesli Klark, bivši zapovednik NATO snaga za Evropu, i bivša državna sekretarka SAD-a Madlen Olbrajt, koja je imala ključnu ulogu u administraciji američkog predsednika Bila Klintona u međunarodnoj diplomatiji za priznanje nezavisne države Kosovo 2008. godine, u toj državi sada žele i da posluju.

Albright Capital Management, kompanija koju vodi Madlen Olbrajt želi da kupi poštu i telekomunikacije Kosova. Kompanija nekadašnje državne sekretarke SAD-a samo je jedna od osam čije zahteve za privatizaciju PTK-a  prihvatila kosovska vlast. PTK je najprofitabilnija kosovska kompanija sa oko miliona pretplatnika u mobilnoj i oko 100.000 u fiksnoj telefoniji, a ujedno i internet provajder.

S druge strane, Vesli Klark je zainteresovan za ulaganje u proizvodnju sintetičkog ulja u pokrajini Dukagin. Prema pisanju lista Koha Ditore, domaća poslovna i politička zajednica podržala je njihov ulazak na kosovsko tržište te su izjavili da će to biti podsticaj za nova strana ulaganja.

bussines.hr

Comments

 1. Djakomo Galanda says:

  Milosrdni andjeli – NATOria secret.

  Bice vrlo interesantno kako ce se sve to prodavati, ti veliki sistemi: Elektroprivreda, telekom, rudnici, hoteli i skijalista, skladista i silosi, aerodromi i ostalo kad su u vecinskom vlasnistvu, zvanicno, srpskih firmi.
  KiM je ucestvovalo svojim sredstvima, u ondasnjim zemljama, ispod 10% u finansiranju izgradnje infrastrukture Telekoma. Naravno, kao vrlo nerazvijeno podrucje i nije moglo biti drugacije. I sada treba neko, ko nema pravo svojine nad telekomom, da ga proda zapadnim manekenima.

  Zemlja crnogoraca u Metohiji se prodaje, njihove kuce takodje za velike svote novca.
  Bas me zanima kako ce se to pitanje resavati u buducnosti. Svojinska prava su nesporna. To ce biti veliki problem i na prostoru KiM i na prostoru Hrvatske. A tu vidim kao pogodno tlo za novo raspirivanje…

  Demokratske akcije ovih ljupkih i drazesnih manekenki sa zapada su davno procitane i svi , imalo pametni, vide njihovu pravu svrhu. Kazu da i Vesli klark nema vise problema sa bubrezima. Drago mi je.

 2. “u toj državi sada žele i da posluju”

  Tako pogresna recenica, zvuci kao iznenadjenje, iznevjerena ocekivanja, ili pak, ushicenje… Mlad neki novinar, valjda.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: