Prvomajski uranak

Hotel “Lipka” zatvoren zbog renoviranja

Kolašinski hotel „Lipka“ od danas je zvanično zatvoren, a direktorica hotela Mateja Puljiz zaposlene je juče iznenadila obavještenjem da od 1. maja ne dolaze na posao.

Kako su kazali predstavnici 38 zaposlenih u tom hotelu, koji je jedan od dva „sa pet zvjezdica“ (oba imaju po četiri prim. js.me) u Kolašinu, Puljiz je prije dva dana naredila i da se uradi hitno popis, a zaposlenima kazala da predstoji renoviranje eneterijera.

Razlozi za zatvaranje svakako nijesu tehnički, već vjerovatno finansijski, jer u hotelu nema potrebe za renoviranjem sada na početku sezone”, kazali su predstavnici radnika Ranko Rakočević i Žarko Lukovac. (izvor: Vijesti)

Još jedan dobar strateški partner

Turska kompanija Toščelik je novi vlasnik nikšićke Željezare. Na današnjoj javnoj licitaciji turska kompanija je za Željezaru ponudila 15.100.000 eura, dok je Miodrag Daka Davidović za Željezaru ponudio tačno 15.000.000 eura.

On je nakon završene licitacije novinarima kazao da je ponudio iznos od 15 miliona eura, jer ga je Vlada ubijedila da su Turci dobar partner.

“Zadovoljan sam i na kraju je pobijedila Željezara”, kazao je Davidović.

Predsjednik Sindikata Željezare Janko Vučinić je kazao da je Sindikat zadovoljan današnjim iishodom, ali da mu je žao što Davidović nije pobijedio, jer je kako je kazao “on bio sa Željezarom u najtežim trenucima.” (izvor: CDM)

Umalo cio milion

Ambasada Kine u Podgorici uplatila je Marku Mugoši, sinu gradonačelnika Miomira Mugoše, preko 990.000 eura na samom početku 2012. godine, saznaju “Vijesti”. Transakcija je, prema nezvaničnim informacijama, obavljena preko jedne od uticajnih poslovnih banaka.

Uplata je, tvrdi izvor “Vijesti”, na lični račun Marka Mugoše legla 1. januara, a istog dana mlađi sin gradonačelnika vratio je banci kredit od 200.000 eura. Dan kasnije, Marko Mugoša podigao je sa svog računa pola miliona eura u kešu.

Vijesti i Dan u borbi protiv državnih nameta, Dnevne novine žive od marketinga

Dnevni listovi Dan i Vijesti od danas su skuplji 40 odsto i koštaju po 70 centi.

Kao razlog za poskupljenje iz ta dva lista su naveli veće državne namete i otežane uslove poslovanja. Iz ta dva lista su podsjetili da cijene primjerka Dana i Vijesti nisu mijenjane od 2002. godine.

Najmlađi crnogorski štampani medij Dnevne novine će od 7. maja biti besplatne, saznaje nezvanično CdM.

Na taj način Dnevne novine će postati prve besplatne novine u Crnoj Gori.

“Dnevne novine će preći na finansiranje od marketniga“, rečeno je CdM-u iz više izvora, i promijeniće format u moderniji kompakt format. (izvor: RTCG, CDM)

Comments

 1. Prvi Maj, međunarodni dan rada, Crna Gora je okićena, na svakom koraku se čuje muzika, zadovoljni narod se sprema za današnje parade, uranke, logorske vatre i izlete. U ovoj uspješnoj državi, gdje je procvat ekonomije u zadnjih dvadesetak godina toliko izražen da nam svi u svijetu zavide, ili su ljubomorni kao Srbija, centralna proslava će se organizovati na “Trgu slobode” u Mugiliendu ( nekadašnja Podgorica) đe će biti izveden bogat kulturno umjetnički program. U programu učestvuju vrhunski zamajavači naroda, iluzionista Đukanović, majstor koji je za dvadeset godina uspio da od nečega stvori ništa, vječiti gradski šerif i darodavac gradske imovine Mugi, čuveni podgorički neimar Čelebić, još čuveniji čuvar darovane mu gradske imovine gdin. Carina i dr. Specijalni gosti proslave biće vlasnici KAP-a, koji će okitit ovu proslavu još jednom uspješnom garancijom naše Vlade kod OTP banke.
  Ništa manja slavlja ne očekuju se ni u industrijskim gradovima, Nikšiću, Bijelom Polju, Mojkovcu i ostalim gradovima širom zemlje.
  Mi smo uspjeli da saznamo program proslava samo u nekoliko gradova, ostali čuvaju svoj programski sadržaj od bočnih vjetrova koji duvaju iz Mans-a.
  – U Nikšiću, će radnici Elektroprivrede AD izvesti performans ” U susret strujnom udaru ” sponzori su radnici Željezare, Boksita i dr.
  – U Beranama, na centralnoj bini koja je postavljena ispred porodične zgrade Golubovića, Opštine Berane, u programu učestvuju, predsjednik opštine , sa nekoliko predstava, ” Kako zaposliti rođake”, ” Bakulev grad na Limu “, ” Supruge u komunalnom “….gdin. brat Pido sa predstavama, ” Zaobilaznica decenije ” , ” Kako namjestiti tender “, ” Cvjetni park Rudi “, tu će biti i KUD ” Komunalno ” sa tačkom ” Maši metlom dolaze iz Vlade “, Ministarski kum, u ” Multipraktik, ortoped, direktor, predsjednik OO DPS-a, kum..”, sponzori ove proslave su radnici, Celuloze, Polimke, Ciglane, Rudnika i ostalih više nego uspješnih firmi..
  Slavlja će biti i u primorskim opštinama, Svetozarevu ( nekada to bješe Budva ), gdin. Marović će imati priče za malu djecu, “Zavala se zavalila “, ” Mom sinu vratite kredite “, ” Smještaju ti brate Dragane”. U Kotoru predstavu ” Zaplovimo zajedno-Jugooceanija Kotor ” izvodi lično Miško Vuković, koji je učinio sve da ova firma “procvjeta”, gđa Ćatović sa pjesmom ” Kumologija “….
  Na proslavama već pristiže veliki broj građana, sa slikama uspješnih ministara, privrednika, sponzora vlasti, Vujovića, Katnića, Kavarića, Lazovića, Miška Vukovića-Duvanskog, Gurua, Barovića, Brkovića, Kalića, Šarića…..

  Zadovoljni građani
  Proslavama na veliku žalost građana Crne Gore neće prisustvovati premijer Igor Lukšić, naime, Lukšić će svoje praznično vrijeme iskoristiti da opere svoje gaće i čarape, kako ne bi morao da ih kupuje od državnih para i time će doprinijeti štednji koju propisuje njegova Vlada srama.

 2. sto bi s lipkom…?

 3. eto ga na Sv.Stefanu,koma pijan…

 4. (1)

  “Predsjednik Sindikata Željezare Janko Vučinić je kazao da je Sindikat zadovoljan današnjim iishodom, ali da mu je žao što Davidović nije pobijedio, jer je kako je kazao “on bio sa Željezarom u najtežim trenucima.””

  E moj Vucinicu, da nije radi tebe ili tvojih radnika bio sa Zeljezarom? Koliko je uzeo od ovih 15 meleona turskih? Ovo je tragedija Crne Gore, ovako svaki mafijas sebi stvara vojsku medju postenim narodom. Daka je rekao da je pobijedila Zeljezara, nego sto, radnici su u pravu, i sve tako ukrug. Aok.

  (2)

  “Dan kasnije, Marko Mugoša podigao je sa svog računa pola miliona eura u kešu.”

  !!?

  Jesam li ja lud ili…? Otkud u Crnoj Gori, u jednoj banci, pola miliona eura u kesu? I sta ce tatin sin sa pola miliona eura u kesu? Gdje su razbojnici, gladni narod i internacionala da mu otmu tih pola miliona koje nije zaradio?

  Jebem ti drzavu i narod.

 5. Nemamo mi ni drzave ni naroda…sad je vec upitno dal je toga bilo ikada ili su nas lagali ko sto to i danas cine.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.