Barović trenira strogoću

U koškanju koje je uslijedilo nakon prijetnje, Barovićevo obezbjeđenje izazvalo je kod Milačića napuknuće kosti šake.

Biznismen Veselin Barović prijetio je u petak uveče u lokalu „Najs vajs“ novinaru Marku Milačiću poručujući mu da ga više ne pominje u tekstovima, zbog čega je umalo došlo do tuče između njih dvojce.

U koškanju koje je uslijedilo nakon prijetnje, Barovićevo obezbjeđenje izazvalo je kod Milačića napuknuće kosti šake. Milačić je protiv Barovića podnio krivičnu prijavu policiji, najavljujući da će sa prijetnjama upoznati nadležne institucije i predstavnike međunarodnih institucija u Crnoj Gori.

Milačić tvrdi da ničim nije izazvao biznismena, koji je u lokalu sjedio u društvu direktora košarkaških selekcija Crne Gore Danila Mitrovića i nekoliko djevojaka.

Kada se novinar pozdravio sa jednom od djevojaka iz biznismenove pratnje, Barović mu je prišao i, prebacio mu ruku oko struka, pojašnjavajući mu da ne može razgovarati sa djevojkama za njegovim stolom. Pri tome mu je poručio i da ga više ne pominje u tekstovima.

„Teško me je uvrijedio, opsovao i zaprijetio. Rekao mi je ako me još jednom budeš pomenuo u tekstu j… i majku. Iskreno, ne sjećam se da sam ga u tekstovima pominjao jer mi je on nebitan i njime se ne bavim jer je Đukanovićeva propratna pojava“, tvrdi Milačić.

Novinar je, kako tvrdi, nakon prijetnje odgurnuo Barovića ali su fizički obračun spriječili njegovi tjelohranitelji i obezbjeđenje u lokalu, koje je Milačića izvelo napolje. Nedugo nakon toga, lokal je napustio i Barović.

Milačić: Nastaviću da pišem

Milačić je slučaj prijavio policiji, a  nakon pregleda mu je ustanovljena lakša povreda desne šake.

On je upozorio da je incident sa Barovićem doživio kao direktnu prijetnju i napad na novinarsku slobodu. „ Očigledno da se šefova nervoza reflektuje i na njegove „poslovne kumove“ pa su svi malo nervozni. Ili je to moderno-kada je šef nervozan i drugi treba da budu. Ja Barovića ne znam lično, i doživljavam ga samo kao Đukanovićevog „kuma“.

Milačić je poručio da će i pored Barovićevih prijetnji nastaviti da piše o režimu koji je „uništio sve što vrijedi u Crnoj Gori“.

„Prijetnja, uvreda i psovka Đukanovićevog intimusa Veselina Barovića, na najbolji mogući način opisuju kako oni doživljavaju Crnu Goru – kao svoje privatno vlasništvo u granicama koga mogu da se ponašaju kao najprljaviji razbojnci.

Međutim ova prijetnja iz vrha hobotnice Mila Đukanovića došla je na pogrešnu adresu jer ne da me ne plaši i zabrinjava, već sasvim suprotno – dodatno me motiviše da o njima govorim i pišem ono što mislim da o njima treba govoriti i pisati, a to je da su oni dio velike i razgranate mafijaške mreže koja dvije decenije uništava Crnu Goru“, tvrdi Milačić.

Baroviću ovo nije prva tuča u podgoričkim lokalima. Prije 3 godine njegovo obezbjeđenje nasrnulo je na odbornika Pokreta za promjene Nebojšu Batrićevića u restoranu “Maša”.

Batrićević je tada Baroviću slomio nos.

izvor: Vijesti

Comments

  1. Naseg Marka poljubila shark-a.

  2. Da ga je nab`o ko Batrićević onomad postao bi slavan kao djed mu.

  3. Sunce ti jbm, kakav je to vrhunski osjećaj koji je doživio Nebojša Batrićević kad je nabo Veselinovu njušku :) Marko, Marko… ovo je bio zicer.

  4. Vele da je Barovicu stigao svilen gajtan poglavlja 23 i 24. Na vrhu liste za odstrijel.

  5. Politički analitičar Miloš Bešić kaže da su građani, bez obzira na tešku ekonomsku situaciju u zemlji, dali najveće povjerenje DPS-u –jer opozicija nije uvjerila građanje da se može nositi sa krizom.

    – U prethodnom periodu, imali smo, ajde da kažem, jednu vrstu deligimitizacije vlasti DPS-a. Znači imali smo štrajkove i proteste koji su bili vrlo snažni i glasni, a okupio je veliki broj ljudi. Prije toga imali smo studentske proteste, imate ekonomske probleme, najavu otpuštanja radnika…Imate loše ekonomske trendove, imate problem sa KAP-om, imali ste nekoliko novih slučajeva korupcije-sve ono što je trebalo biti jako nepovoljno po vlast. I pored toga, DPS-ostaje čvrsto na pozicijama uticaja u biračkom tijelu. Čak u srpskoj sredini Herceg Novom je DPS povećao svoj uticaj, iako je uticaj krize sve jači. Očito da ljudi nemaju povjerenja da opozicija može se uspješno nosi sa krizom, i takav trend manje-više se može očekivati na predstojećim parlamentarnim izborima, rekao je Bešić Televiziji Crne Gore.

  6. kraš čokolada says:

    “Milačić: Nastaviću da pišem”. Genijalno!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: