Novak Kilibarda – Antologija crnogorske fantastike

Nudimo tehničku pomoć onom javnom servisu ukoliko imaju problema sa postavljanjem snimkа emisije "U centar" u kojoj je gost bio Novak Kilibarda.

Nudimo pomoć onom javnom servisu ukoliko imaju problema sa postavljanjem snimkа emisije "U centar" u kojoj je gost bio Novak Kilibarda, 19.03.2012. Ukoliko je problem tehničke prirode javniservis.me stoji na usluzi svim svojim kapacitetima da ta antologijska bahanalija ugleda svjetlost njihovog sajta. Kliknuti na sliku iznad za link arhive onog javnog servisa.

Comments

 1. Ipak ste vi samo Originali, stalno nešto zakerate, serete.
  Oriđinali, naš RTCG, pravi pravcati jadni servis, znaa zašto još uvijek ne postavlja pomenutu emisiju. Angažovano je deset redatelja kako bi reemitovanje te emisije proteklo bez dodatnog napinjanja pljuvačnih žlijezda zainteresovanog gledateljstva.
  Demokratija, kao i izvještavanje o demokratiji, ima i humanitarnu funkciju.

 2. Dragan Janjić says:

  “KOZAK” JE SAMO SARKASTIČAN I IRONIČAN A DEMOKRATIJA I HUMANIZAM NEMAJU NIKAKVE VEZE SA RADIO I TELEVIZIJOM CRNE GORE, UTOLIKO MANJE JAVNI SERVIS!

  RADIOTELEVIZIJA MOŽE BITI UMJETNOST (IAKO JE RTCG AMBISOM ODVOJENA OD UMJETNOSTI) I KREATIVNOST (ČIJA JE ANTITEZA RTCG).
  MALO JE,PAK, TEŽE ELEKTROTEHNIKU SHVATITI KAO UMJETNOST (IAKO TEHNIKA NA GRČKOM ZNAČI I „UMJETNOST“).

  BEZBJEDNOSTI RADI, NOVI SINDIKAT BI VIŠE VOLIO NA MJESTU ŠEFA ČITAVE ELEKTROTEHNIKE RTCG IPAK VIDJETI NEKOG DIPL. INGA NEGO ČAK I (EVENTUALNO) DAROVITOG ČETVOROGODIŠNJEG AKADEMSKOG DRAMSKOG UMJETNIKA DEJANA VUJOVIĆA…………….

  Namjesnik-Regent RTCG,Rade Vojvodić, u ulozi generalnog direktora, uspio je učiniti skoro nemoguće: nadmašio je silovanjem zakona čak i svoje veoma ilegalizmom obdarene prethodnike (Radovana Miljanića i Branka Vojičića), što je nemali podvig…
  Za svog doglavnika cjelokupne TEHNIKE RTCG – DEJANA VUČINIĆA, AKADEMSKOG DRAMSKOG UMJETNIKA!

  SVI OSTALI, NEMILI U TEHNICI, MORAJU BITI ELEKTROTEHNIČARI!

  TABELA SISTEMATIZACIJE RTCG
  ……………………………………………………………………………………….
  13000 SEKTOR TEHNIKE RTCG
  Rukovodilac Sektora tehnike RTCG:
  VSS7.1 Četvorogodišnje akademsko obrazovanje

  Svi generalni direktori RTCG, štimovali su Sistematizaciju za miljenike na razne maštovite načine, U ČEMU SE MAŠTOM NAROČITO ISTAKAO RADOVAN J. MILJANIĆ (NA ČIJEM NASLJEDSTVU MU JE ZBOG TOGA BIO VEOMA ZAHVALAN BRANKO VOJIČIĆ)!
  Za sve njih „KVADRATURA KRUGA“ je bila DILEMA: KAKO NAŠTIMOVATI SISTEMATIZACIJU DA UVIJEK MOŽEŠ DA DAŠ VELIKE I DOBRO PLAĆENE FUNKCIJE SVOJIM SLUGAMA A DA ISTOVREMENO ISTISNEŠ,OTJERAŠ I PONIZIŠ NEPOŽELJNE ( NA RADOST VLASTI)!?

  „DOSJETKA“ RADOVANA MILJANIĆA BILA SU USLOVNA RJEŠENJA: SVAKO MOŽE BITI DIREKTOR,UREDNIK ILI ŠEF IAKO NEMA ŠKOLSKU SPREMU, UZ USLOV DA ZA 4 GODINE PRIBAVI PAPIR KOJI ĆE GA UČINITI „VISOKOOBRAZOVANIM“. NAKON TOG PERIODA, MOŽEŠ I DALJE ZAUZIMATI MJESTO KOJE TI PO ŠKOLSKOJ SPREMI NE PRIPADA ALI MOŽEŠ DOBITI I OTKAZ (ZAVISNO OD „CARSKE“ MILOSTI)!

  Vojvodić nije od LEGALIZMA sebi parvio problem: bez konkursa je svoj Kabinet miljenicima iz IN-a napunio „SEKRETARIMA“, pa ih je „Aneksom“ ugovora o radu rasporedio na razna urednička i novinarska mjesta ili ih postavio za „REALIZATORE“ koji su faktički postali urednici-voditelji-novinari…
  O svemu tome možete se iz attachmenta uvjeriti se uvidom u nalaz Inspkecije rada!
  Pa i o DEJANU VUJOVIĆU, s tim što inspektoru Vlaoviću nije paralo oči KAKO TO DRAMSKI UMJETNIK MOŽE BITI RUKOVODILAC SEKTORA (ELEKTRO)TEHNIKE?

  NI INSPEKTORU, NI VOJVODIĆU, NI VUJOVIĆU NAPAMET NIJE PALO DA SVOJIM ELEKTROTEHNIČKIM NEOBRAZOVANJEM VUČINIĆ UGROŽAVA SVOJ I ŽIVOTE SVOJI PODČINJENIH!?

  SAMO JE OGAVNI KVARITELJ SVAKE IDILE I VESELJA U RTCG, NOVI SINDIKAT PRIMJETIO DA TO MOŽE BITI OPASNO!
  ………………………………………………………………………………………………………………………….

  RADIO I TELEVIZIJA CRNE GORE
  DIREKTORU TVCG, RADOJKI RUTOVIĆ

  Predmet: Zahtjev

  Novi Sindikat RTCG zahtjeva da mu dostavite sljedeće informacije o ustupanju medijskog televizijskog prostora NVO:

  – Koliko NVO ima ustupljen medijski prostor na TVCG, njihov pojedinačni broj emisija mjesečno i ukupan broj sati mjesečno po pojedinim NVO.
  – Da li ste vi lično dali saglasnost za ustupanje medijskog TV prostora NVO u čije ime je urednik i voditelj emisije “Robin Hud”, Darko Ivanović?
  – Na osnovu kog kriterijuma je NVO (od oko 5.700 NVO) , čiji je predstavnik Darko Ivanović, dobila svoj medijski prostor i minutažu?

  Dostaviti: – Radu Vojvodiću, Budimiru Raičeviću, Lani Sekulić, magistru prava Dušanu Simonoviću, Arhivi, Novom Sindikatu

  Predstavnik Novog Sindikata RTCG za odnose sa javnošću

  Dragan Janjić
  ……………………………………………………………………………………………

  Novi Sindikat RTCG, zabrinut uočenom relativno velikom INCIDIENCIJOM kanceroznih oboljenja u RTCG, naročito u pojedinim tehnološkim prostorima uputio je ZAHTJEV RADU VOJVODIĆU DA SE UTVRDI NIVO ELEKTROMAGNETNOG ZRAČENJA U RTCG KAO U TEKSTU KOJI SLIJEDI I ČIJI ORIGINAL MOŽETE VIDJETI U ATTACHMENTU!

  NJEGOVO ĆUTANJE I NA OVAKAV ZAHTJEV NOVOG SINDIKATA SMATRAMO LJUDSKI I PROFESIONALNO NEPODNOŠLJIVO NEOPROSTIVO, ZA OSUDU I ORALNU I KRIVIČNU ODGOVORNSOT, JER JE NJEGOVO ĆUTANJE,UBJEĐENI SMO, IZAZVANO JE ISKLJUČIVO ZATO ŠTO JE ZAHTJEV UPUTIO NOVI SINDIKAT!

  RADIO I TELEVIZIJA CRNE GORE

  RADU VOJVODIĆU

  Predmet: Zahtjev

  Pozivamo se na član 34. , stav 1 i 2, poglavlje 3.2 , član 35 Pravilnika o Zaštiti na radu u RTCG
  S obzirom da je RTCG kao pravno lice KORISINIK IZVORA JONIZUJUĆEG ZRAČENJA u smislu tačke 16, člana 5. Zakona o Zaštiti od jonizujućeg zračenja i radijacionoj sigurnosti a vi njegov predstavnik (koji nema samo privilegije, povlastice i laskanja), imate precizne obaveze u smislu kontrole i preduzimanja mjera bezbjednosti uposlenih od posljedica jonizujućeg zračenja.

  Naime,
  – pošto je čitav Dom RTCG ispunjen tehnološkim uređajima proizvodnje i emitovanja elektromagnetnih polja i njihovog zračenja koji se ,u smislu tačke 12 člana 5. Zakona o ZJZRS, smatraju izvorima jonizujućeg zračenja
  – zato što se rad skoro svih uposlenih u RTCG obavlja u slabijem ili jačem elektromagnetnom polju (pa i vaš u kabinetu na V spratu)
  – jer ih je već bilo, vrlo je vjerovatno da još uvijek ima i da će biti osoba kojima je zakonski zabranjen rad sa izvorima jonizujućeg zračenja
  – imajući u vidu da je incidencija kanceroznih oboljenja kolega (koleginica) koje rade u tehnološkim prostorijama RTCG (naročito Master TV) zpaženo sumnjivo velika
  – znajući da skoro svi uposleni (zavisno od dužine izlaganja izvorima elektromagnetnog zračenja) svakodnevno osjećaju brojne, manje ili veće, psihofizičke probleme tokom boravka na radnim mjestima u RTCG (glavobolja, mučnina, dekoncentracija, uznemirenost, prebrzi zamor po dolasku na radno mjesto…)
  – kpnačno, znajući takođe starost opreme koja se korisiti u proizvodnji i emitovanju RTV signala u RTCG:
  NOVI SINDIKAT RTC zahtjeva od vas detaljan izvještaj o ispunjenosti i sistematskog ispunjavanja zakonskih obaveza RTCG u smislu navedenog zakona, naročito na osnovu članova 8, 9, 11, 18, 21, 22 i,posebno kada je u pitanju LICE ODGOVORNO ZA ZAŠTITU OD JONIZUJUĆEG ZRAČENJA U RTCG, zahtjevamo ime tog lica i dokumentaciju konkretne aktivnosti tog lica u smislu članova 22 i 24 Zakona o ZJZRS I, NAROČITO,DOKAZE ISPUNJAVANJE OBAVEZA IZ ČLANA 25 NAVEDENOG ZAKONA OD STRANE RTCG TOKOM POSLJEDNJIH 5 GODINA KAO I BROJ UPOSLENIH U RTCG I OPSI NJIHOVIH POSLOVA I RADNIH ZADATAKA A KOJIMA JE U NAVEDENOM PERIODU MEDICINISKI KONSTATOVANA NEKA OD PATOLOGIJA ČIJA SE POJAVA MOŽE DIREKTNO ILI INDIREKTNO VEZATI ZA IZLOŽENOST JONIZUJUĆEM (ELEKTROMAGNETNOM) ZRAČENJU.

  Odgovor na sve ove naše zahtjeve veoma je lako dati AKO JE U RTCG POŠTOVAN ZAKON I BILO ANGAŽOVANO ODGOVORNO LICE U SMISLU ZAKONA O ZJZRS I PRAVILNIKA O ZAŠTITI NA RADU U RTCG.

  Novi Sindikat RTCG neće dugo čekati vaš odgovor već će se odmah obratiti nadležnim institucijama koje će izvršiti sve provjere koje smo vam naveli i od kojih ćemo tražiti kažnjavanje odgovornih lica u RTCG koja ne primjenjuju ovaj Zakon ili nedostavljaju tražene podatke nama i resornim Ministarstvima. Osim toga, ukoliko se nakon određeneih kontrola pokaže DA JE NEPOŠTOVANJEM OVOG ZAKONA RTCG PROUZROKOVALA NEČIJU BOLEST ILI SMRT, NOVI SINDIKAT ĆE PREDUZETI CLASS ACTION PROTIV JP RTCG!

  NOVI SINDIKAT RTCG
  Željko Žugić Dragan Janjić

  POSJETITE KANAL Novog Sindikata RTCG na YOUTUBEU:
  http://www.youtube.com/user/rtcgnovisindikat/videos

  Dragan Janjić
  Predstavnik Novog Sindikata RTCG za odnose sa javnošću
  Représentant du Nouveau Syndicat de Radio et Télévision du Monténégro pour les relations publiques
  Representative of The New Trade Union of Radio and Television of Montenegro for Public Relations
  Representante de Nuevo Sindicato de Radio y Televisión de Montenegro para Relaciones Públicas

 3. Mala, lična. satisfakcija u svoj priči oko jadnog servisa, Vojvodića, Šofra, IN-a, crnogorskog proljeća mi je što radnici televizije IN spremaju štrajk zbog neizmirenih dugovanja.

  Nije Pink, niti Palma, simbol turbo folk silovanja i imperativne lažavine kao koncepta bitisanja…To su IN, ATLAS, HAPPY, PRVA TV…to su naj, naj, najodvratniji primjeri, i u njima primjerci ljudskog roda, devastacije crnogorskog društva.

  Jebem im sve po spisku zbog svakog CHECK IN-a, ROBIN HOODA, GLAMOUR CAFE i večeri sa Ivanom Ivanovićem, zbog svake -ZBOG NJIH – usrane večeri LIGE ŠAMPIONA koju su prenosili njihovi kreteni , pokvarivši svaki lijepi trenutak gledanja fudbala. Dabogda se raspali od crnogorske side po backstage-evima, setovima, s brendovima i trendovima…

  Vratite mi Emila Labudovića, Šundićku,Šćekića i Jaredića…na sve pristajem, čak i na Branka Vujisića i ranka Jovovića, samo me oslobodite od Vojvodićeve armade “urbanih” tupsona.

  • Dragan Janjić says:

   Na sjednici Savjeta od 6. mart 2012. mogla se uočiti jedna veoma dirljiva atmosfera međusobne harmonije, hvale i zadovoljstva između Savjeta i Rada Vojvodića, Regenta-Namjesnika RTCG.
   Lijepo je to samozadovoljstvo vidjeti među ljudima u sladunjavoj klimi međusobnog drugarstva i saučesništva, uz koju ritualnu „kritiku“, reda radi od strane Gorana Đurovića, člana Savjeta koji uvijek ostavlja prostor za sopstvenu aboliciju za slučaj „ne-daj-bože“!
   U svemu tome ima samo jedan mali problem. Savjet i Rade Vojvodić su veoma zadovoljni programom RTCG rekordno „postignutim“ za samo 3-4 mjeseca ali je veeeliko pitanje da li su i građani Crne Gore zadovoljni što je RTCG postala loša HIBRIDNA karikatura TV IN – TV PINK?
   Savjet i Rade Vojvodić u međusobnoj srceparajućoj saosjećajnoj melodrami latinoameričkog stila, srećni KIČ imitacijama programa, uzbudljivo zadovoljni varijabilnim trostruko-četvorostrukim parama koje će dijeliti međusobno i poslušnim rutiniranim novodovednim katodno izlizanim ex-digitalnim marionetama („kojih neće biti baš svaki mjesec“) ZBAORAVLJAJU NA GRAĐANE CRNE GORE ZBOG KOJIH NOMINALNO, NA PAPIRU, POSTOJI SAVJET, GENERALNI DIREKTOR ( A NE REGENT-NAMJESNIK) I NEŠTO ŠTO BI TREBALO BITI JAVNI SERVIS…
   To što u RTCG postoji i ne postoji KOLEKTIVNI UGOVOR koji je nezakonito potpisao predsjednik Savjeta, DUŠAN SIMONOVIĆ i koji više od 2 godine proizvodi štetne i razarajuće posljedice po uposlene i samu RTCG, TO ŠTO JE ZBOG „INATA“ RESORNOG MINISTARSTVA DUŠAN SIMONOVIĆ „JAVNO POVUKAO SVOJ POTPIS“ SA TOG UGOVORA, ŠTO DIGITALIZACIJE ZBOG MUĆKI I KORUPCIJE NEĆE BITI NI DO KRAJA 2013 (UMJESTO DO KRAJA IN EXTREMIS 2012) GODINE, ŠTO SE NIKO VIŠE OD NJIH I NE SJEĆA EVROPSKE (EVROVIZIJSKE) „STRATEGIJE RTCG 2011-2015“ NITI JE MISLI, NITI MOŽE ISPUNITI, TO ŠTO SE SE U RTCG NE PŠOŠTUJE ZAKON, LJUDSKA I SINDIKLANA PRAVA, NOVINARSKE SLOBODE, ZNANJE I STRUČNOST…
   MA, KOGA JOŠ TO BRINE U OVOJ CRNOJ GORI GDJE JE NAJVAŽNIJE DA SE PO SVAKU CIJENU OČUVA BRAK IZ VLADAJUĆEG INTERESA DPS-SDP I DA GAZDI NE ZAFALI DLAKA S GLAVE I NE MORADNE GACATI KA SPOREDNOM ULAZU, PO SMEĆU I BLATU, NA PUTU KA ZGRADI TUŽILAŠTVA U BARIJU, KAO ŠTO JE IZLETNIČKI TAJ PUT MORAO PROĆI KADA JE POSLJEDNJI PUT, ALI BEZ BRIGE DA ĆE MORATI TAMO I OSTATI?
   BAŠ NAS BRIGA : CIPELE I PANTALONE SE DAJU OČISTITI ILI BACITI, TE KUPITI NOVE.
   POSJETITE KANAL Novog Sindikata RTCG na YOUTUBEU:

   http://www.youtube.com/user/rtcgnovisindikat/videos

   …………………………………………………………………………………………………………….
   RADIO I TELEVIZIJA CRNE GORE

   PREDSJEDNIKU KOMISIJE SAVJETA ZA PREDSTAVKE I ŽALBE
   GORANU ĐUROVIĆU

   Predmet: Zahtjev

   Pošto smo u programima TVCG vidjeli brojne doskorašnje novinare i voditelje TV IN upravo u ulogama urednika, novinra i voditelja, I POŠTO STE VI NA SJEDNICI SAVJETA OD 21.12. 2011 IPAK USLOVILI BLANKO MOLBU RADA VOJVODIĆA, DA PRIMI LJUDE KOJE ON HOĆE I U BROJU KOJI ON HOĆE, NA NAČIN DA VAS BAR OBAVJESTI O IMENIMA, BROJU I PLANIRANIM FUNKCIJAMA LJUDI KOJE ĆE UPOSLITI SA STRANE, Novi Sindikat RTCG TRAŽI OD VAS ODGOVOR DA LI VAM JE VOJVODIĆ, PRIJE UPOŠLJAVANJA U RTCG OSOBA PO NJEGOVOJ ŽELJI,ZAISTA I DOSTAVIO INFORMACIJE KOJE STE HTJELI I KOJE VAM JE OBEĆAO?
   Osim toga, ako STE OSTALI PRI SVOM USLOVU I DOBILI TRAŽENE INFORMACIJE OD VOJVODIĆA, DA LI STE SE INTERESOVALI I BILI KONKRETNO INFORMISANI O:
   – Imenima osoba koje su angažovane u RTCG od kada je Vojvodić postavljen na mjesto generalnog direktora,o njihovim poslovima i radnim zadacima na koje su upošljeni.
   – Zakonskom osnovu (konkurs) po kome su te osobe angažovane i vrsti ugovora o njihovom radu.
   – Usklađenosti njihovog zvanja i školske spreme sa Sistematizacijom poslova i radnih zadataka u RTGC i brojem traženih izvršilaca po Sistematizaciji (pojedničano za svaku od tih osoba)
   – Pojedinačnom mjesečnom iznosu ukupnih novčanih primanja svake osobe angažovane u RTCG od 1. decembra 2011. do dana podnošenja ovog zahtjeva.

   Konkretno, Novi Sindikat RTCG, ovom prilikom, navodi samo neka od imena uočenih lica, na koje se ovaj zahtjev odnosi a koja su se pojavila u RTCG ili na TVCG nakon 1. decembra 2011:
   – Dragiša Dedić
   – Aleksandra Rmuš Gegaj
   – Milena Bugarin
   – Ivan Maksimović
   – Darko Ivanović
   – Ivana Šebek
   – Nebojša Šofranac
   – Dejan Vujović
   – Vlado Maraš
   – Lana Sekulić
   – Vanja Šipovac…
   NOVI SINDIKAT RTCG
   Dostaviti:
   – DejanuVujoviću
   – Vanji Šipovac Željko Žugić
   – Radojki Rutović
   – Budimiru Raičeviću Dragan Janjić
   – Lani Sekulić

  • Evo ovaj i ovakav Novak po mom mišljenju kaže neke korisne stvari za organizatore protesta:
   1. Da je protest bio nedefinisan;
   2. Da vlast može biti spokojna;
   3. Da treba ponuditi neki program ljiudima, a ne skupljati ih tek onako;
   4. Da se organizatori zapitaju zašto im nisu došli ostali nezadovolni građani kojih ima mnogo više;
   5. Da studenti treba na naprave pritisak u okviru Univerziteta.

   • Mozes mislit koliko si los, kad Kilibarda u ovakvom razgovoru (koji je fenomenalan sam po sebi) bude na nekoliko mjesta potpuno u pravu. E tu je najveca nasa tuga.
    Slicna situacija (na nesto nizem nivou) je i bilbord srpske liste, kad ti Pobjeda navede to kao biser dana i da tu nemas sto Pobjedi zamjeriti…

   • NOVAKU SU PISALI GOVORE TO ON I PRIZNAJE! Srbova, sad crnogorči! Kako ga naviju!
    Kukala nam majka!
    Sram NAS bilo na gomilu!

 4. Hvala Duuns! Moramo primijetiti da je nedugo nakon postavljanja videolink zabranjen za dijeljenje. Ipak, vjerujemo da to neće biti prepreka da svako ko želi da odgleda ovu rtcg bahanaliju ode na youtube i tamo je odgleda u miru, a prvikanal preporučuje i gledanje na prazan stomak još jednog centra koji se još može “podijeliti”:

 5. Novak K., starac-75 god.,vanredni profesor na UDG.Kako li im tek tamo odradjuje!
  U tim mladim glavama,nasljednicima establismenta…O,tempora…

  • Da pomenem možda malo nepravedno zaboravljenog Dr Blagoja Cerovića, Dekana Filozofskog fakulteta u Nikšiću, vrlo moguće doživotnog zbog svojih zasluga.
   U dva mandata od 91 do 98 predsjednik opštine Nikšić. Prema usmenim predanjima jedan od uništitelja svega u Nikšiću i ljubitelj dobre čašice.
   Iz njegove biografije interesantno je da se davne 66 godine upisao na Pedagoški fakultet u Nikšiću i tu u raznim oblicima obitava do dan danas. Što kao student, honorarno angažovani, vanredni profesor itd.

 6. Da podfsjetim: Kilibarda je drugovaos a Karadžićem, Amfilohijem, Vučurovićem, gazao po ratištima, planirao da od Dubrovnika osnuje Republiku Srpsku Duborvnik, bio glavni sa Matijom Bećkovićem, Momirom Vojvodićem Amfilohijem i ostalom bulemtnom, za rušenje Njegoševog mauzeloje na Lovćenu, vikao devedeseih Milo, lopove, pljuvao se sa Vešovićem i brkovićem – a sad su Milovi abonenti, ne smije u Banjane otići, jer će ga prebiti ko staru keru…

  • milice,

   da li neko ima u arhivi legendarnu posjetu Kilibarde, Karadžića i mislim Vučurevića Dubroniku, kada su iznad grada držali nekakav skup ?

   Plaćam tržišnu cijenu toga snimka, poštenu večeru…

   • Nisam sigurna da ću pronaći, vrijeme je učinilo svoje, ali potrudiću se. Ako sto bude dobićete sve besplatno, s tim da se ovdje postavi da se ljudi podsjete. Sigurno imam, ali ga treba pronačći, faksimil spiska Odbora za rušenje mauzoleja, gdje je i Kilibarda. Kada je prije nekoliko godina jedan novinar o tome pisao Kilibarda ga zamalo niej strijeljao a bio je u Sarajevu, šef neke misije Đukanovićeve šta li. Znači, trza se starkelja kad mu se malo pročačka po biografiji.

 7. Jozef Kowalski says:

  Nesretni i omrcheni Kilibarda, kakva erozija duha,intelekta i morala. Tri u jedan, sto bi se reklo!! Ovaj covjek je DNO dna. Ja da sam Kilibarda ja bih se, cim se ujutru probudim, sam po sebi ispovracao…ne razumijem kako i jedan student moze izdrzati da slusa ovoga starog blavora koji je od cetnika mutirao i pretvorio se u jos nesretnijeg Radosha Rotkovica, pihhhhhhhh!

 8. Dr Momčilo D. Pejović says:

  ” Ja volim vaše emisije, jer ih dobro vodite… ti si mlad… iz moga kraja… dobro vodiš te emisije… Ja sam gledao juče, jer ga je tv prenosila…meni je taj skup nedefinisan…a navodno ova masa nije došla da… jeste nešto obično, ništa novo, to je praksa u razvijenim demokratijama…ali znate nije se smjela zaboraviti činjenica da je ova vlast, koja je proistekla iz jednog pokreta,… koji ima istorijsko značenje u Crnoj Gori…juče govoriti Milo lopove… ne znam ništa, ali radi se o Balkanu, …vjerovatno ima tu istine,… jedan demokratski narod ne bi se tako ponašao… ti značajni državnici su ka hatovi, kao bijesni hatovi koji imaju sto mana.. ali bez bijesnoga hata… ne bi Crna Gora, vjerovatno, dobila državnost… bez bijesnoga hata ne može se (za)dobiti megdan… ja sam mijenjao politike… pa kad sam vidio da to ne ide dobro… to je bio preludij… juče je onaj skup aposlutno nedefinisan… da je Crna Gora povratila svoju državnost… krupna pitanja nijesu riješena: Podgorička skupština, Crkva, …pa bogme i o jeziku … zašto se ne rješavaju?…Studenti oće ovo, oće ono… treba kod Rektora, pa onda kod ministra… Ova vlast može biti potpuno zadovoljna sa ovom masom, koja se okupila…ne zaobilaziti krupna pitanja… da je mnogo promašaja u ekonomskom životu … mnogo specifičnost našega mentaliteta podrazumijeva…nažalost prema harizmatičnoj ličnosti… plemensko – bratstvenički mentalitet… Heroinu rodi majka…on je svojom harizmatičnošću ličnosti pokupio najviše glasova…najviše mi se dopao onaj iz sindikata… (Keković)… da je samo on održao govor… ona gospođa (Ćalović)… znate kako položaj žene u Crnoj Gori…recimo žene tužbalice…u tužbalicama su bogomi nekako saopštavan(i) moralni kodeks(i) crnogorskoga života ..ona nema one lijepe…nije imala onaj soj ..več je …ona je više vrištala, … nego… pet para ne dajem za ta istraživanja… ..sve je … tandara – mandara…neka neko od njih održi politički skup … sa političkim programom… jedna od parlola je bila “Dosta je” .. nema straha od ovakvog skupa, ja mislim…, ova vlast koja se ustoličila … najbolje bi bilo govoriti o ekonomskoj strani našega života… dosta ljudi teško živi, obogatilo ih se dosta … (Vi ste žarili i palili na crnogorskim skupovima…) jeste… narod je u ono vrijeme izlazio na trgove da se izrazgovara, jer je bio željan da se javno izražava,… narod je bio željan da se čuje… prvi put narod izlazi na trgove… diobro je što idemo evroatlantskom paktu… evolucija treba da traje…danas se… dešava se ono što nije bilo… evo mane skupa… tužno je viđeti što je sve kupljeno, prodato… ova privatizacija… da se to izvede na put …Tačno treba program i da narod to sluša i da se kaže što da se radi… ako vjeruju da im narod vjeruje neka izađu na izbore… da ne ispadne da smo ja i Slavko genijalci… iz opozicije koja ide protiv nervnog sistema Crne Gore…nijesmo ima javnu podršku… svi su nas psovali…a nama pun puncat skup u Kolašinu… Bijelom Polju… kao i svuda po Crnoj Gori… studenti treba prvo da oni imaju organizovan svoj skup…ja ne radim na državnom Univerzitetu… već, ja sam honorarni profesor na JU – DI – DŽI Univerzitetu… miting,…lijep dan… gospodin (Keković) je održao jedan staložen govor, a vlast od ovakovoga skupa ne treba da se plaši…narod treba da zna da u jednoj demokratskoj zemlji ne treba da se plaši što je pala vlada… uzrijevanje, sazrijevanje…na kruipna pitanja ne treba zaboravit(i)…nije Crna Gora izgradila “infrastrukturu”… JA SAM GOVORIO NAROCKI”!?
  Eto kakav je N. Kilibarda “senilna” starina sa govorom – “intervjuom” tandara-mandara, a koji je prošao kroz mnoge metamorfoze i političke metastaze i uspio svojom “pragmatičnom politikom” se dohvatiti mjesta “savjetnik ambasadora” i još zaraditi nacionalnu penziju (nije valjda za zasluge iz “rata za mir”!?) sa još dvojicom svojih političkih sadrugova sa lijeve i sa desne strane, a “čuvenih eksperta”, koje je uspio udomiti za “dvije sestre Batrićeve”!? Sve postoji zapisano, pa se može (pr)ovjeriti! Naravno o njegovoj političkoj djelatnosti detaljno smo govorili u knjizi (elektronsko izdanje): “Novak Kilibarda u totalu i svome ogledalu”.

 9. Poslala sam odgvoor sa računara mog prijatelja SOkrata. Izvinjavam se, nisam stavila svoju adresu.

 10. Reciklirani Fantom says:

  STRADUNSKA

  Dubrovačku republiku volio je Nole mnogo,
  malo više nego pjesnik, slavni Rajko Petrov Nogo.
  Jednu gorču popio bi, na Stradunu u kafani,
  jer se slađom ne bi moglo, pravoslavlje da odbrani.
  Srpsko mu je bilo more, od Konavla do Trogira,
  posle reče šalio se i samo je klincu svira’.
  Banjani su njemu dosta, selo mu se zove Tupan,
  kamo sreće da iz njega, nije kraka’ stari glupan …….

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: