Rastanj: Vlada CG tvrdi da nije bilo vanredne situacije

Dok TO Cetinje izvozi “Njeguški snijeg” u svijet…

Vlada Crne Gore demantovala je pisanja pojedinih medija i medijuma u kojima se pojavila vijest da je zbog par bijelih pahulja uvedeno vanredno stanje.

“Htio bih oštro da demantujem neistine u vezi sa vanrednim stanjem, koje su se pojavile u nekim novinama i televizijskim kućama koje ne žele napredak, ni evro-atlanske integracije, koje ne žele dobro svom narodu i najvjerovatnije rade u korist drugih država. Odgovorno tvrdim da je stanje u Crnoj Gori redovno, ne može biti bolje. Nismo nesposobni, kao neke okolne zemlje, da zbog par stepeni minusa, zavejanog naroda i nedovoljno električne energije parališemo glavni nam grad. Naprotiv, u planu je otvaranje ekskluzivnog skijališta od Maslina do hotela Crna Gora, koje će biti prvo skijalište kroz neki glavni grad u Evropi, na šta smo veoma ponosni. Biće i pečenih koštanja. Doći će zvanice iz svih naših primorskih gradova”, kažu iz Vlade CG.
“A sa Sjevera?”
 ”Sjevera čega? I još bih iskoristio priliku da ponudim svaku vrstu pomoći okolnim državama. Tu smo da se družimo, zar ne? Mi smo za razliku od njih spremni za vanrednu situaciju, ukoliko do nje dodje. Spremili smo kokice i uživamo u zimskim čarolijama uz topli kamin. Što srdačno preporučujem svim gradjanima Crne Gore.”
*** ***

Da se iz sveopšteg haosa, koji ovih dana vlada našom zemljom, može izvući i po koja korist, dokaz je i poslednji marketinški i ekonomski trik u režiji Turističke organizacije Cetinje. Naime, par mladih i perspektivnih propagandnih stručnjaka sa Cetinja došlo je na ideju da višak snijega iskoriste da poboljsaju budžet crnogorske prijestonice, tako što će ga brendirati pod nazivom “Njeguški snijeg” i izvoziti u zemlje gdje je ova vremenska pojava rijetkost.

    “Gledali smo ovaj naš vrijedni narod kako lopata snijeg ispred kuća ne znajući što će s njim. Dešavalo se da jedan komšija prebači svoj snijeg nižeg kvaliteta kod komšije bogatog snijegom višeg kvaliteta, te se ovi naljuti, uzme pušku što mu je od djeda ostala i oslobodi komšiju od lopate. Bruka… Da se ne bi dešavale ovakve i slične stvari odlučili smo da spakujemo višak snijega u male frižiderčiće i izvezemo ih. S Libijom smo sklopili ugovor: mi njima snijeg-oni nama pijesak; pošto je u planu izgradnja plaže ispred dvorca Kralja Nikole. Mora se to poplažit, nema smisla, nidje na svijet prijestonice bez plaže, pa nećemo ni mi za bruku ostajat, ne vala, ja kad ti velim”, kaže nam Stojan Perov, PR manager 2012 TO Cetinje, i još dodaje: “A recimo, sa kinezima smo sklopili dogovor: mi njima domaći snijeg – oni nama ne otvaraju butike po gradu. Bruka dogovor. Platili smo i reklamu na CNN, tek će da se pročuje za “Njeguški snijeg”.
   Na terenu su svakodnevno oba pripadnika Vojske CG, milicija sa užom rodbinom, volonteri i studenti koji pakuju snijeg u frižiderčiće od 1kg, 5kg i 10kg. Pojedini gradjani ne bejahu oduševljeni ovom ekonimskom pobjedom nad hladnim vremenom, te tako i stari Djoko Ljuba Martinović: “A, bogome, nećemo tako!Ne vala, ja vi kažem. Ja moj snijeg ne dam, ne! Ne može! Nijesam ja za ovo ratova, da ne mogu pošteno ni m.da oladit na ovu smrzlicu, ka čovijek! A ne, ne, nijesmo se zato odvajali, da bi mi sad ponijeli snijeg s vijekovnog ognjišta! Neka ve je sramota, sve! Pi…”
izvor: rastanj.me

Comments

  1. Juhuuuuuuuuuuuuuuuu!

  2. bilja koprivica says:

    Genijalci…stvarno!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: