Istraga o korupciji u firmi “Mediteran Reklame”

Marko Kentera, bivši direktor budvanskog Javnog preduzeća “Mediteran reklame”, saslušan je u specijalnom tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj dajući 2004. godine povlastice za reklamne panoe firmi “Advertaizing grup” čija je vlasnica Slavica Jovović.

Nalog za hapšenje Kentere specijalno tužilaštvo je izdalo prije tri dana kada je uhapšen takođe bivši direktor “Mediteran reklame” Rajko Kovač zbog istog krivičnog djela.

Kentera, koji je tada bio na putu, odmah po povratku u Crnu Goru javio se tužilaštvu. On je, saznaju “Vijesti”, negirao navode tužilaštva da je zloupotijebio službeni položaj.

Kovač, koji je nakon dva dana provedenih u pritvoru u srijedu pušten da se brani sa slobode, tereti se da je zloupotrebom službenog položaja oštetio preduzeće za preko 57 hiljada eura.

Tužilaštvo tereti Kovača da je umanjivao fakture za plaćanje reklamnih panoa firmi „Offis“ čiji je vlasnik Slaven Radunović, poslanik NOVE u crnogorskom parlamentu, firmi „Displej“ koja je vlasništvu Rada Vojvodića, aktulenog direktora RTCG, a umanjene fakture bile su i za Hotelsku grupu „Budvanska rivijera“ Krsta Ljubanovića.

JP „Mediteran reklame“ je tokom 2010. prihodovale 1,1 milion eura, a u njemu je zaposleno dvadesetak radnika. U koalicionoj raspodjeli, preduzeće je pripalo manjem koalicionom partneru – Socijaldemokratskoj partiji,čiji kadrovi su uglavnom zaposljeni u njemu, a i sam Kovač je istaknuti član te stranke u Budvi.

Advokat Rajka Kovača, Vasilije Knežević, kazao je da je njegov klijent negirao da je oštetio preduzeće i detaljno iznio svoju odbaranu pred tužiocem.

izvor: vijesti.me

*** ***

07. februar 2012. Bivši izvršni direktor budvanskog javnog preduzeća D.O.O. „Mediteran reklame“ Rajko Kovač (63) iz Budve uhapšen je u ponedjeljak ujutro i protiv njega će biti podnijeta krivična prijava Specijalnom državnom tužiocu zbog sumnje da zloupotrijebio službeni položaj.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je Kovač, kako se sumnja, zloupotrebom službenog položaja, oštetio preduzeće „Mediteran reklame“, za najmanje 57.131 eura i na taj način, stekao protivpravnu imovinsku korist sebi ili drugome.

Osumnjičeni je, danas, uz krivičnu prijavu, sproveden Zamjeniku specijalnog državnog tužioca.

Comments

 1. Reciklirani Fantom says:

  REKLAMNA

  Bilbordi su nestabilni, polako ih vjetar nosi,
  dok Vojvodić sipa vodu, Radunović Slaven kosi.
  Da bi bila dobro oštra, beleđijom Kovač klepa,
  Jovovićka vuče penis, možda misli to je repa.
  Šta će biti sa Kenterom, da je meni jadnom znati,
  u Amsterdam kada pođe, ljubavnik ga vele prati …….

 2. Spužonosona bakterija, koja je mutirala u poglavlja 23 i 24 o organizovanom kriminalu i korupciji, ponijet će više crnogorskih žrtava nego kuga u srednjem vijeku i svi Omer paše Latasi koji su nas napadali stoljećima.

  13-i jul će biti prilično skromno slavljen ove godine. Pun neke neizvjesnosti…

 3. NOVI SINDIKAT RTCG JE VEĆ REAGOVAO NA OVU AFERU SLJEDEĆIM PISMOM (UPUĆENIM I NA ADRESU: “javniservis.me” sa svim navedenim dokumentima)

  SAVJETU RTCG

  SKUPŠTINI CRNE GORE
  Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS)
  Poslanički klub Socijalističke narodne partije (SNP)
  Poslanički klub Socijaldemokratske partije (SDP)
  Poslanički klub Nove srpske demokratije (NOVA)
  Poslanički klub Pokreta za promjene (PZP)
  Poslanički klub Bošnjačke stranke (BS)
  Klub albanskih poslanika – Klubi i Deputetëve Shqiptarë

  Poštovana gospođo / Poštovani gospodine,

  Povodom medijskih otkrića da je Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Marka Kentera, bivšeg direktora budvanskog Javnog preduzeća “Mediteran reklame” kojim povodom „Vijesti“ saznaju da je Tužilaštvo takođe konstatovalo involviranost privtne firme RADA VOVJVODIĆA KOGA JE SAVJET RTCG NAMJESTIO ZA REGENTA RTCG, Novi Sindikat RTCG se obratio dopisom ,zavedenim u Arhivi RTCG, DUŠANU SIMONOVIĆU,predsjedniku Savjeta i MAGISTRU PRAVA I SAVJETU (prilog u attachmentu).
  U attachmentu se u pdf formatu nalazi i OGLAS NOVOG SINDIKATA RTCG KOJI JE PREDSJEDNIK RADOMIR PAJOVIĆ OKAČIO NA VIŠE MJESTA NA GLAVNOM ULAZU U DOM RTCG (ODNOSNO FOAJEU RECEPCIJE RTCG) I ZBOG ČEGA JE PRIJETEĆI I UVRIJEDLJIVO NAPADANUT VERBALNO OD STRANE RECEPCIONERA O ČEMU POSJEDUJE TONSKI I VIDEO ZAPIS I PRIJAVU POLICIJI A O ČEMU ĆEMO VAS OBAVIJESTITI NAKNADNO.
  Novi Sindikat RTCG se više puta do sada obraćao Skupštini Crne Gore , odnosno vama, POSLANIČKIM KLUBOVIMA, ostalim vladinim i nevladinim institucijama, te javnosti Crne Gore POZIVOM DA SKUPŠTINA CRNE GORE POKRENE POSTUPAK REIZBORA SAVJETA RTCG KOJI JE, U SADAŠNJEM SASTAVU, ODGOVORAN ZA OPŠTE KATASRTOFALNO STANJE U RTCG, KAKO U PERIODU VLADAVINE BRANKA VOJIČIČA, TAKO I TOKOM REGENTSTVA RADA VOJVODIĆA.
  Pojavljivanje ove NOVE AFERE u RTCG I VOJVODIĆEVA SAMOVOLJA samo će DOKUSURITI MATERIJALNE I STRUČNE RUŠEVINE RTCG, PA DOPIS UPUĆEN SIMONOVIĆU POSEBNO JE SASTAVLJEN (u attachmentu) I KAO DOPIS UPUĆEN VAMA LIČNO, KLUBU I STRANCI KOJOJ PRIPADATE.
  MOLIM VAS DA OTVORITE PRILOŽENA DOKUMENTA U ATTACHMENTU.

  POSJETITE KANAL Novog Sindikata RTCG na YOUTUBEU:

  http://www.youtube.com/user/rtcgnovisindikat/videos

  Dragan Janjić,
  tel. +382 67 326 797
  Predstavnik Novog Sindikata RTCG za odnose sa javnošću
  Représentant du Nouveau Syndicat de Radio et Télévision du Monténégro pour les relations publiques
  Representative of The New Trade Union of Radio and Television of Montenegro for Public Relations
  Representante de Nuevo Sindicato de Radio y Televisión de Montenegro para Relaciones Públicas

  RADIO I TELEVIZIJA CRNE GORE

  MAGISTRU PRAVA, DUŠANU SIMONOVIĆU

  Predmet: Zahtjev

  Nakon saznanja iz medija 9.02.2012. da je Tužilaštvo u optužnici protiv RAJKA KOVAČA INVOLVIRALO U ISTRAGU I RADA VOJVODIĆA, Novi Sindikat RTCG ZAHTJEVA OD SAVJETA RTCG DA OD TUŽILAŠTVA ZATRAŽI ODGOVOR DA LI JE GENERALNI DIREKTOR RTCG, KOGA STE VI NA BRZINU „IZABRALI“ „U STRAHU DA NE OSTANETE BEZ BOLJEG KANDIDATA“, TAKOĐE UKLJUČEN U NAVEDENU ISTRAGU I POD KOJOM OPTUŽBOM!?

  Osim navedenog, Novi Sindikat zahtjeva da Savjet UTVRDI DA LI JE RADE VOJVODIĆ, S OBZIROM NA DJELATNOST NJEGOVIH PRIVATNIH FIRMI, I U SUKOBU INTERESA.

  Tim povodom, Novi Sindikat takođe zahtjeva da Savjet preispita i SUKOB INTERESA MEĐU SOPSTVENIM ČLANSTVOM JER SU SE U JAVNOSTI TAKOĐE POMINJALA BAR 2 IMENA ČLANOVA SAVJETA.

  Novi Sindikat zahtjeva i da mu dostavite informaciju da li član Savjeta DRAŠKO ĐURANOVIĆ POSJEDUJE VISOKU STRUČNU SPREMU I KOJU, S OBZIROM DA GA JE RADE VOJVODIĆ NA SJEDNICI SAVJETA 21.12.2011. POMENUO U KONTEKSTU ZALAGANJA DA SE PRAVILNIKOM O SISTEMATIZACIJI NOVINARIMA NE TRAŽI FAKULTETSKO OBRAZOVANJE!?

  Prilog: Izvještaj on line izdanja „Vijesti“ od 9.02.12.

  Dostaviti:
  – Radojki Rutović
  – Budimiru Raičeviću
  – Lani Sekulić
  – Dejanu Vujoviću

  NOVI SINDIKAT RTCG

  RADOMIR PAJOVIĆ
  MIRJANA POPOVIĆ
  DRAGAN JANJIĆ
  ŽELJKO ŽUGIĆ

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: