“U zemlji krvi i meda” će se ipak prikazivati u Republici Srpskoj

Prijedorčanka pod Facebook imenom Radost Stroynik u svom će stanu u subotu “premijerno” prikazati film U zemlji krvi i meda, uprkos kampanji protiv filma koja se vodi u Republici Srpskoj.

Odlukom direktora banjalučkog Multipleksa Palas i distributera filma U zemlji krvi i meda za RS Vladimira Ljevara, rediteljski prvijenac Angeline Jolie neće se prikazivati u Banjoj Luci. Ljevar je ovu odluku opravdao nedovoljnom zainteresiranošću građana u gradu na Vrbasu. 

Pedesetak kilometara od Banje Luke, u Prijedoru, film će ipak biti prikazan, uprkos političkim pritiscima i bojkotima velikog broja političara i udruženja u ovom entitetu. Naime, jedna od građanki Prijedora odlučila je ilegalno skinuti film sa interneta i prikazati ga u svom domu svima onima koji ga žele pogledati.

“Odlučila sam ga ilegalno skinuti sa interneta i napraviti premijeru s obzirom na to da je postalo očigledno kako živimo pod diktaturom nacionalizma u kojem individualci odlučuju u naše ime za dobrobit našeg zajedničkog identiteta nacionalnosti i duša”, kaže naša sagovornica pod nickomRadost Stroynik.

Ovo će, kaže ova Prijedorčanka, biti njen mali doprinos u borbi protiv rastuće cenzure u našoj državi, pogotovo u RS-u.

“Niko nema pravo odlučiti u moje ime šta je dobro, a šta loše, šta je lijepo, a šta ružno, šta je normalno, a šta neprirodno”, pojašnjava naša sagovornica te dodaje kako su svi pozvani da dođu u subotu na “premijerno” prikazivanje filma u ovom entitetu.

“Želim da ljudi dođu pogledati ovaj ‘zabranjeni’ film i sami donesu zaključak i sud. Za tačnu adresu prikazivanja filma, molim da mi pošalju pitanje preko Facebooka”, poručuje ova Prijedorčanka.

Broj mjesta je ograničen i, ukoliko bude velika zainteresiranost građana, film će biti prikazan nekoliko puta, sve dok i posljednja osoba koja je izrazila želju ne pogleda film.

“Živjela sloboda”, kaže Stroynik.

izvor: sarajevo-x.com

Comments

  1. dajem 100 evra u fond da im se kupi najveci moguci televizor, da vid ne pogube.

  2. rekose mi neki da je film totalno njesra, al dzendzolina je dzendzolina, mora je podrzat industrija njena, zbog buducih zarada i filmova.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.