VIJESTI sa carine: Zaplijenjeno 300 komada futrola za dokumenta

Službenici Uprave carina na graničnom prelazu Dobrakovo oduzeli su neprijavljenu robu u vrijednosti od 1.181 eura.

Carinski službenici, u Carinskoj ispostavi Dobrakovo, su prije dva dana u teretnom vozilu cetinjskih registarskih oznaka, pronašli neprijavljenu robu – 512 komada bižuterije i galanterije, saopšteno je iz UC.

“Nakon registracije deklaracija za robu koju je K.M. prevozio, a koja je prijavljena od strane špeditera, carinski službenik je pristupio pregledu kabine vozila. Detaljnim pregledom torbe, carinski službenik je pronašao 512 komada bižuterije i galanterije u vrijednosti od oko 200 eura”, navodi se u saopštenju.

Otkrivena roba, koja je predmet carinskog prekršaja, je oduzeta, a protiv lica K.M. izdat je prekršajni nalog.

Nađene i sijalice, požarna oprema, futrole…

Istog dana u večernjim satima, carinski službenici su u teretnom vozilu cetinjskih registarskih oznaka koje je pristiglo iz pravca Srbije, pronašli su 476 komada neprijavljene robe u vrijednosti od oko 981,00 eura.

Carinici su, kod S.C., nakon pregleda kabine vozila, ispod sjedištapronasli, sakrivena dva paketa i jednu kesu neprijavljene robe.

“U paketima i kesama se nalazilo 300 komada futroli za dokumenta, 100 komada sijalica, 26 komada protiv požarne opreme (senzor dima, nosaci senzora dima, detektor požara, javljač požara). Daljim pregledom navedenog vozila carinski službenici su pronašli 50 komada zaštitnih rukavica za varioce, koje su bile sakrivene u zadnjem lijevom bunkeru”, saopšteno je.

Otkrivena roba, koja je predmet tog carinskog prekršaja je oduzeta, a protiv lica S.C. izdat je prekršajni nalog.

izvor: vijesti.me

*** ***

27. januar 2012.

Crnogorska policija oduzela i izbrojala tačno 73.876 petardi

Policija je u okviru akcije “Petarda“, u periodu od 15. decembra 2011. godine do 15. januara 2012. na teritoriji Crne Gore oduzela 73.876 petardi i 494 vatrometa.

U tom periodu 14 osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede u vidu opekotina prstiju.

“Nije registrovana materijalna šteta kao posljedica upotrebe pirotehničkih sredstava. Građani su dežurnim službama prijavili događaj izazivanja buke upotrebom petardi i drugih pirotehničkih sredstava u devet slučajeva. Protiv lica koja su se bavila nelegalnim prometom pirotehničkih sredstava podnešeno je tri krivične prijave prema nadležnim tužilaštvima“, saopšteno je iz Uprave policije.

izvor: cdm.me

Comments

 1. Akcija policije je bila brza i profesionalna. Policija je u ovoj akciji saradjivala sa svim policijama iz regiona i proslijedjivala im sve važne informacije. Specijalna tužiteljka za organizovani kriminal zajedno sa Vrhovnom državnom tužiteljkom su pokrenuli predkrivični postupak o tome, ko i kako stoji iza prometa ovolikog broja petardi i vatrometa.

 2. Da sam ja novinar, sad bih poceo da im krv pijem i da na sva zvona udaram: “Dje su 124 petarde?!?!?” (Pretpostavljam da cifra treba da je 74000 – vjerujem da se petarde pakuju u okruglim brojevima. Ako i ne, onda traziti od gdje Carapic da uradi uporednu analizu i utvrdi u kojim se brojevima pakuju petarde – da vidimo ima li uopste osnova za istragu!). I ne bih prestajao dok nekome u sudstvu, policiji ili Vladi ne krene krv na nos, umjesto na mozak…

  What? Kad oni mogu da rade to sto rade (ja to zovem izivljavanje), sto da se na napravi “issue” od 124 petarde koje je neko ponio doma?

  Lopovi, lopovi, lopovi!

 3. Vidi ti građane kada petarde pucaju prijavljuju. A kada im kradu državu, budućnost djece i unučadi, kada ih varaju, lopužaju i sprdaju im se – ćute. E crni građani i narodna milicijo kojoj je najveći uspjeh u protekloj godini akcija petarda.
  Sve petarda do petarde. Vrijeme je da sve popuca.

 4. Policiji svaka cast na profesionalno odradjenom poslu i hvala Vladi Crne Gore.

 5. Pored ostalog i 50 pari rukavica za varenje….e to je kriminal.Sa ovim rezultatom osvojice EU.

 6. A da niste slucajno dje pronasli kakvu drogu ili kakve cigare ili kakve balvane ili kakvo grivo. Nego zapljenjujete novcanike i bizuteriju u vrijednosti par stotina eura, kako vas nije sramota da to objavljujete kao da ste napravili neke velike zapljene. Tu se obracunavate sa nekom sirotinjom koja pokusava da prezivi trgujuci sa 200eura kapitala.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.