Intervju sa Slavicom Šćekić, sestrom ubijenog Slavoljuba Šćekića

Ubijeni policijski inspektor Slavoljub Šćekić

Policijski inspektor Slavoljub Šćekić, ubijen prije sedam godina.

Ovo valjda može samo u Crnoj Gori Mila Đukanovića i njegovog DPS-a – sedam godina je prošlo od kada je načelnik uprave za opšti kriminalitet, policijski inspektor, Slavoljub Šćekić “dobio” devetnaest metaka u leđa i otjeran u smrt, a da još nije donešena pravosnažna sudska presuda.

Još gore, strašnije i opasnije, sudskim mahinacijama dvije prvostepene presude, od neopisive društvene važnosti, bivaju oborene u Apelacionom sudu, navodno, zbog tehničkih propusta u njihovom pisanju. Ponoviću  da bi taj i takav kriminalni bezobrazluk ostao urezan u kolektivno pamćenje – dvije prvostepene presude, od neopisive društvene važnosti, bivaju oborene u Apelacionom sudu, navodno, zbog tehničkih propusta u njihovom pisanju.

Da podsjetim, tokom prvog postupka nadležni sudija, predsjednik sudskog vijeća bio je Lazar Aković, drugi put, Slavka Vukčević, čija je presuda sada proglašena nevažećom. Dakle, slijedi treći postupak, treće suđenje o istom ubistvu i istim ljudima.

O svemu tome razgovaram sa sestrom ubijenog inspektora, Slavicom Šćekić, koja godinama pokušava da istjera pravdu, da napokon vidi ubice tamo gdje im je mjesto – iza rešetaka, ali i da, što je još važnije, napokon dobije, ona, ali i svi mi, odgovor na osnovno pitanje – ko je naručio ubistvo Slavoljuba Šćekića?

Još jednom je oborena osuđujuća presuda grupi koja je optužena da je ubila vašeg brata, inspektora Slavoljuba Šćekića, 2005.godine. Biće ovo treći put da se vodi postupak, Viši sud će ponovo da sudi o istom. Kako komentarišete najnovije poništavanje presude, koja je, kao i ona prva za neke od optuženih bila na maksimalnu zatvorsku kaznu od po 30 godina robije?

Ova kao i predhodne presude su diktirane od strane jednog čovjeka , poslednjeg diktatora na Balkanu. On neće dozvoliti da bilo ko od ovih okrivljenih bude osuđen, jer u protivnom, moglo bi se desiti da se zajedno sa njima nađe na optuženičkoj klupi. Ova kriminalna organizacija za njega obavlja prljave poslove, u čemu prednjači Vuk Vulević, koji do sada nikada nije bio osuđivan. Vuk Vulević i Čila Šćekić su direktni egzekutori ubistva mog brata, to zna policija i tužilaštvo. No, neki zbog straha, a neki zbog para nikako da urade pravu stvar i rasvijetle ubistvo do kraja.

Kakav je bio slučaj sa prethodnim postupcima? Sudije Višeg suda, Lazar Aković 2009. u prvom, i Slavka Vukčević 2011. u drugom prvostepenom postupku, prema verziji Apelacionog suda napravili su tehničke greške u pisanju presude. Da li vjerujete u to ?

Aković je osudio Čilu na samo tri godine zatvora, Vulevića oslobodio, neke uslovno kaznio, ali se zbog izricanja maksimalne kazne Boreti, Bigoviću i Vujadinoviću pokajao i pokušao u zadnjem trenutku da spriječi njeno dostavljanje. Ovaj njegov postupak daje odgovor na pitanje: sa čijim novcem je otvorio advokaturu? Slavka Vukčević radi istu stvar samo na perfidniji način i odlazi u notare. Ko bi rekao, a kažu za nju da ni mrava ne bi zgazila. Mrava možda i ne bi, ali porodicu Slavoljuba Šćekića je žive sahranila.

Da li ste bili zadovoljni sa prethodne dvije presude ?

Nikada nijesam bila zadovljna ni sa jednom presudom. Prvenstveno, što ni u jednoj od njih Vuk Vulević nije bio osuđivan. I na jednom i na drugom glavnom pretresu sam očekivala da će se klupko razmotati, da će se saznati prava istina, a da će u tome najviše pomoći, svjedoci, Slavkove kolege iz policije. Međutim, oni se potrudiše da se istina pokopa.

Predsjednica Vrhovnog suda i sudskog savjeta, Vesna Medenica, žena koja je pokrenula postupak razrješenja dužnosti Lazara Akovića i tražila od Mušike Dujovića da po istom sistemu pokrene postupak protiv Slavke Vukčević, sada poziva vašu porodicu da vas obavijesti o obaranju presude. Što mislite koja je pozadina njenog telefonskog poziva ?

Medenica se javno hvalila prijateljstvom sa sestrom osobe koju ja smatram za nalogodavca ubistva mog brata. Prema tome, pozadina je jasna.

Kakva je uloga u čitavoj priči Vesne Medenice, Duška Markovića i predsjednika Višeg suda Mušike Dujovića ?

U kriminalnoj organizaciji svi njeni članovi obavljaju poslove po unaprijed određenim zadacima. Tako su njih troje uspješno izvršili zadatak za svog vođu.

Milan Čila Šćekić koji je, prema optužnici, pucao na Vašeg brata osuđen je proljetos u odsustvu, ali je sada u Crnoj Gori i prisustvovaće trećem suđenju. Da li mislite da bi on mogao da kaže nešto što nijesmo znali ?

Svakako, on može , samo ako hoće da kaže ko je nalogodavac ubistva. Nadam se da će mu proraditi savjest i omekšati srce, pa će reći.

Zbog čega ni sedam godina od kada je Vaš brat ubijen sa devetnaest metaka u leđa, crnogorski sudovi nijesu donijeli konačnu presudu ? Koji je razlog, šta mislite?

Ne da mislim, već znam pravi razlog. Okrivljenima je još kad je podignuta optužnica obećano da neće biti osuđeni . Prijateljski im je savjetovano da budu strpljivi u pritvoru, jer će im tamo biti kao u hotelu.

Šta se može zaključiti iz ovog postupka o našem pravosuđu ? Koliko je politika umiješana u ovaj slučaj ?

Politika nije umiješana, ali organizovan kriminal jeste, to je sigurno.

Ko ima najveću odgovornost što još nemamo presudu za to ubistvo ?

Najveću odgovornost što još nema presude za ubistvo mog brata trebalo bi da snosi država. Međutim, ona je privatno vlasništvo jednog čovjeka, koji odlučuje o našim životima.

Zašto je ubijen Vaš brat ?

Moj brat je ubijen zato što je nastojao da funkcioniše pravna država. Zato što je raskrinkao mnoge pojedince iz institucija sistema koji su u sprezi sa organizovanim kriminalom. Zato što je otkrio ko je ubio i naredio ubistvo Duška Jovanovića, Belog Raspopovića i Gorana Žugića.

Ko je ubio, a ko naručio ubistvo Vašeg brata ?

Neposredni izvršioci ubistva mog brata su Vuk Vulević i Čila Šćekić, nalogodavac je Milo Đukanović.

Da li imate podršku društva u borbi za istinu o ubistvu Vašeg brata ?

Podrške je malo, moram priznati, jer čim pomenem ime nalogodavca ubistva mog brata, svi bježe glavom bez obzira.

Da je Vaš brat živ, šta mislite, šta bi rekao o Crnoj Gori danas ?

Da je moj brat živ, mnoge stvari sada bi bile drugačije. ZIKS ne bi mogao da prihvati sve one koji bi bili osuđeni. No, zaustaviše ga na samo jednom koraku do cilja.

Marko Milačić, Press ,

izvor: elektronska pošta

 

Comments

 1. Ovo je pravi slucaj, na zalost u kojem se vidi na sta lici ovaj provizorujum od drzave. Tacno se vidi i drzava i narod nesretni, sto u njoj tavori. Da je srece i da ima naroda, ovaj slucaj bi bio inicijalna kapisla, za najzesce gradjanske nemire, a ne racuni za struju. Ovaj slucaj, nije samo sramota institucija, jer one ne postoje, ovaj slucaj je rumenilo na licu svih gradjana Crne Gore, jer se ovdje rusi svaka pomisao da imamo drzavu, kao kula od karata, a uzdize se crna mafijaska avet nad nama svima, i rugajuci se salje nam poljupce.

  • Saglasan. Dodao bih da ni mediji ni gradjani nemaju pravu rekaciju na slučaj ubistva inspektora Šćekića, po mojim saznanjima, jednog od rijetkih pravih, poštenih i nepodmitljivih radnika policije koji je obavljao visoku dužnost. Da ima nas, njegovo ubistvo i neresvetljavanje istog, bio bi okidač za stalne proteste i opšti pritisak na državu ili “državu”, da se ono riješi a nalogodavci prije svih, nadju iza rešetaka. Ovako, šalje se sledeće poruka običnim gradjanima: “kada se ovako možemo ponijeti prema ubistvu policijskog inspektora koji je profesionalno obavljao svoj posao, što čeka tek vas anonimuse ako se miješate dje ne treba ili suprostavljate”.

 2. Pišete najobičnije gluposti. Osumnjičeni za ubistvo su u zatvoru … godinama. Milo Đukanović ima veze sa ubistvom toliko koliko je zaslužan što je stvoren milje u Crnoj Gori da kriminalci pomisle kako mogu raditi što ih je volja. Sumnjam da je nalogodavac ubistva. Ustvari, siguran sam da nije.
  Jedino što je potrebno je pritisnuti i optužiti pravosuđe zbog toga što slučaj još nije završen pravosnažnim presudama, aiko sam siguran da će se to na kraju desiti.

  • Lijepo je to što vjeruješ u ruku sistema, koja je po tebi duplo čista:
   – jer nije nalogodavac,
   – i naravno jer će se na kraju sve završiti pravosnažnim presudama.
   TRT.

 3. Ožalošćena i ogorčena osoba će reći svašta, ali stvarnost nije nužno takva. Ovaj Milačićev melodramatični tear-jerker ne služi istraživanju činjenica i pravih relacija između aktera nego podgrijavanju emotivnog odgovora čitalaca.
  Nisko i dostojno prezrenja.

 4. Много је љепше било кад је Шепртља осим Козак, користио и ник Планко. Глупост и примитивизам рачвала се у два правца а Шепртља је остављао утисак двоструко интелигентније индивидуе него што је сада случај. Учини нам услугу Шепко, узми још који ник.

  То ругло, настало 97-ме а верификовано 2006-те, није никада ни било држава. Оно је било и остало механизам за одбрану онога што је настало на лешевима, шверцу цигарета, људи, наркотика. Обичан грађанин може бити у било ком моменту прегажен на улици као пас а да за то нико и никад не одговара. Све зависно од тога ко га је прегазио. О томе што они зову државом најбоље говори то ко јој стаје у одбрану. Између осталог, и на овоме порталу.

  • Sekula šabane,

   Planko Wallach je nick čovjeka kojemu je poznat identitet godinama i koji se javlja pod tim imenom više od deceniju, da ja znam.

   Zbog takvih “činjenica” svaka združena akcija protiv režima je odmah osuđena na neuspjeh.

   Kao što je piantao dobro primijetio, kao i još neke kolege, ovo je nevjerovatno kontraproduktivno po bilo kakve antidpssdp akcije. Milačić sa svojim populističkim novinarstvom sve više liči na radovana brankova u momentu delirijuma izazvanog lošim alkoholom i obilićmanijom.

 5. Čak i da su zaslužili ljubav i odanost građana, Đukanović i klika treba da predahnu koju godinu od vršenja vlasti kako bi se provjerila istinitost optužbi da su direktno umreženi sa vrhom organizovanog kriminala u CG.
  Lično sam ubijeđen da kada budemo dobili informacije koje će riješiti ovu dilemu, a koje su sada nedostupne zaslugom režimskih igrača u sudstvu i policiji, oni koji danas relativizuju uticaj Gospodara na zbivanja u podzemlju, imaće razloga da se stide.
  Samo oni koji nisu na svojoj ili koži najmilijih osjetili kako djeluje hobotnica, u kakvoj su korelaciji ovdašnje institucije sile i pravde sa institucijama podzemlja, mogu da dovode u pitanje toliko očiglednu činjenicu o kojoj govori Slava Šćekić. Čak i samo naručivanje ubistva jednog visokog policijskog funkcionera-operativca, u ovako malom državnom i podzemnom sistemu, neizvodljivo je bez znanja i odobrenja onih koji imaju monopole nad najisplativijim privredama savremene civilizacije: politke, narkobiznisa i kocke. Tako je od Bogote do Hong Konga, od Vašingtona do Moskve, pa nema razloga u sumnju da isto važi i na ovoj tački divljeg istoka.

 6. perfect stranger says:

  Poštovani prijatelji, ovo su jako delikatne stvari i ako o njima ne znate baš ništa, uzdržite se od mlataranja. Diktator itekako ima veze s ovom epizodom.

 7. perfect stranger says:

  Ево како пролазе малобројни хероји у овом демократском симулакруму што се државом зове, попут Славољуба Шћекића који се у једном тренутку усудио да дирне у осиње гнијездо Мафије. Наставља се мучење и агонија његове фамилије, уз обилати “допринос” тзв. институција. Ово траје већ 7 година. Довољан је само један овакав случај да у било којој демократској земљи челни људи правосудне власти поднесу оставке. Али ово није демократска земља. Ако се на било којим будућим демонстрацијама не буду помињала имена Душка Јовановића, Славољуба Шћекића и осталих хероја-жртава мафијашког режима – то би била велика неправда и велики минус.

 8. Nisam se ni ja osvrtao na Milacicev intervju. Valjda nije potrebno biti clan mense da bi se shvatilo samo iz ovog slucaja, naravno pod uslovm da je pracen kako treba, a moglo se evo 7 godina, da ovdje pada svaka pomisao da imamo drzavu. Nema emocija, takodje, na zalost, samo tupo shavtanje da je to tako. Da je vise emocija, svi bi smo spontano izasli na ulice i ne bi se snjih micali dok cijelo sudstvo i vladu ne bi iscerali napolje i snjima pravo na tesku robiju. Naravno, emocije su vrlo ukljucene kod “patriotskih” elemenata i brkaju im misli dajuci im laznu sliku da konacno imaj drzavu. Nemate, imate gazdu, imate “kapa” sela sa Sicilije koji sve drzi u rukama. Kad bi to shvatili, konacno na pravi nacin, shvatili bi u kakvoj karikaturi od ove nazovi drzave zivimo svi skupa. Ovo ne sluti na dobro, jer ce dovesti do toga da ce se institucije pravde preseliti u ruke gradjana.

 9. Jos da dodam:Milacicev intervju nije potrebno ni citati, posto je ove odgovore na postavljena pitanja mogao upisati svaki iole upuceni gradjanin CG i ne bi pogrijesio.

  • naprotiv, potrebno je pročitati i reći – majstore Milačiću, ovo je zbirka opštih mjesta i pokušaj poigravanja emocijama na račun osobe kojoj su ubili rođenog brata. To nije novinarstvo, ti nisi novinar i O-D-J-E-B-I u kvantnim skokovima.

   Još je gora situacija koja se stvara ovakvom proizvodnjom magle – situacija u kojoj “svaki iole upućeni građanin” sve zna (pa i naručioce) tako da se jedna objektivno složena priča sa puno aktera mitologizuje i svodi na Đukanovića. Oko toga se slažem sa Kozakom – šta ako nije Đukanović? Šta ako ima još pokvarenih ljudi u Crnoj Gori? I to puno njih, nevezanih jedni za druge? Metafore sa “kriminalnom hobotnicom” mi lagano pune kufer jer se OPŠTOM proizvodnjom i potrošnjom te poetizovane slike gradi OPŠTA zabluda da će se sve promijeniti ako se “hobotnici” “odsiječe glava”.

   Treba li da naglašavam koliko je retardiran takav stav? Izgleda da treba :(

   • piantao, potpuno si u pravu. U CG, što se kriminalnih struktura tiče, uputnije je rabiti metaforu o mitskoj hidri, nego li o hobotnici. Đukanović jeste osoba čija je odgovornost, za ovakvo stanje, nesumnjivo najveća. No, njegovo odstranjivanje sa vlasti, tek je conditio sine qua non za tešku borbu sa ostalim “glavama” kriminalne hidre.

   • Dojč, možda će se pokazati da taj “sine qua non” zapravo i nije dovoljan – i bez Đukanovića, a uz sadašnju opoziciju i građanski pokret, mafija će po inerciji nastaviti do daljnjeg…

   • I sa tim se slažem, 100%. Stoga i rekoh da je to tek, neophodna, uvertira za ono što nam predstoji nakon sloma dpSSdp režima – teška borba sa neizvjesnim ishodom. Zato u svakom svom komentaru insistiram da je, po svom uticaju na dugoročnu demokratsku perspektivu CG države i društva, postojeća “alternativa režimu” jednako virulentna kao i sama vlast.

 10. “simulakrum” ima svoju definiciju, majstor-Perfecte, ali ona nema veze sa načinom na koji koristiš ovu riječ. Ovo je, ipak, samo petparačka simulacija demokratije. Demokratski simulakrumi su ozbiljne države :))

  Takođe, pogledajte svoju ulogu u raspravi: prvo nas pozovete da ne mlataramo jer ne znamo ništa. Onda nagovijestite da vi znate nešto. I taman kada smo pimislili da ćete nas prosvijetliti, vi nastavite sa verglanjem opšteg mjesta o tome kako ovo nije demokratska zemlja.

  You're big fat phony, Perfect. Godspeed!

  • Šćekića je ubila kriminalna grupa koja se u jednom momentu odvvojila od glavne kriminalne ekipe bliske sa vladajućim establišmentom zato što je predaleko otišao u istrazi.

   Ništa nije urađeno da se to ubistvo spriječi iz redova policije a sudski proces je vođen u kombinaciji traljavosti i pokušaja prikrivanja svakog traga o postojanju glavne grupe.

   Svaka optužba bez valjanog dokaza, indicija i sl. da je Đukanović naredio ubistvo je na štetu razotkrivanja prave pozadine ubistva i konačne istine. Đukanoviću pomaže da s pravom relativizira vjerodostojnost i umješnost oponenata.

   • ma nemaš pojma, ti si ostrašćeni nacionalista… sad će Perfect da prenese pouzdane informacije od doktora iz bolnice “Sveti Vid” ili neke druge “upuČene” ekipe :)))

 11. Шешко, написах ли ја игдје ишта позитивно о Милачићу и његовом новинарству? То што га не блатим као ви и не глумим узвишену мудрост на његов рачун не значи да ми се његови методи допадају. Лицемјерно је нападати једног од млађих новинара на јавној сцени а толерисати његове колеге који деценијама раде ово исто.

  Славољуба Шћекића и Душка Јовановића ликвидирале су криминалне групе које су некада биле блиске бившој Државној безбједности. Не вјерујем да би се неки политичар компромитовао наређивањем ликвидације. Али одговорност за убиство није само на ономе ко опали метак. Одговорност је на систему који је омогућио настанак и дјеловање тих група, систему који је користио њихове услуге, систему који их није спријечио у њиховим намјерама. Не мислиш ваљда да СДБ није имала сазнања да се планирају ова убиства? Организација убиства у држави од 600 000 становника без знања тајне полиције? Ма дај Шешко, можеш ти то боље.

 12. perfect stranger says:

  Пиантао, ти настављаш да млатараш. Опростићеш ми, али немам времена за млатињала.

  • U pravu si, nemaš vremena. O argumentima – neki drugi put :)

   • perfect stranger says:

    Нема шта да се смјешкаш дјачачићу. Осим оног претходног млатарања, млатињаш и о појму симулакрума. Међу основним значењима те ријечи су: лажна слика, привид, привиђање, авет. Дакле, моја употреба израза је одговарајућа. Дакле – не млати.

    Што се тиче приче о Шћекићу, ти си тај који се упорно на овим страницама обрачунава с младим новинаром Милачићем, без обзира на тему. То је твоје право и избор, можеш да имаш своје мишљење о професионализму новинара, о његовим мотивима, итд. – али је срамно, ниско и “достојно презрења” да користиш случај породице Шћекић за твоја разрачунавања с новинаром. Да, то је “достојно презрења”. Што се тиче мојих сазнања о улози Мила Ђукановића у тој работи, не мислиш ваљда да ћу то овдје с тобом дијелити. Значи момчино, имај мало обзира у одређеним ситуацијама. А мени се обраћај с поштовањем, као што сам се ја и теби обраћао (као и свим нормалним и васпитаним људима), јер нијесмо заједно овце чували.

   • I, hop – časna starina se ljuti i poziva na poštovanje. Pa, dobićeš poštovanja upravo koliko si zaradio, mudra “starino” i forumski prvoborče.

    Prvo, molio bih da navedeš gdje si pokupio definiciju simulakruma kao “priviđanje i avet”, jer bi se tamo vjerovatno moglo naći još nekih jednako zanimljivih (i jednako pogrešnih) definicija za druge stvari. Možda tamo piše i da riječ “argument” znači individualno mišljenje?

    Drugo, bio sam potpuno jasan u tome što mi smeta kod ovog intervjua – ako hoćeš da mijenjaš teze, izvoli. Nije baš da se ne vidi ko zloupotrebljava emocije.
    Takođe, nije baš ni da se ne vidi kako jedna naduvana Online Veličina iznosi svoje “obaviješteno” mišljenje koje drugima uvaljuje kao informaciju. Međutim, kada se traži objašnjenje, Veličina je povrijeđena i odlučuje “ne dijeliti” informacije sa nedostojnim komentatorom ovdje. Kad smo bili mali, to se zvalo “hvatanje u laži”, i zbog toga bi se poneko zacrvenio. Sad se ljuti i poziva na poštovanje. Srećne demokratske promjene koje ćeš ti voditi.

   • perfect stranger says:

    Их, када бих имао времена да одговарам на ове глупости и млатарања…

   • to sa nedostatkom dragocjenog vremena smo već čuli. Još nešto? :)

 13. perfect stranger says:

  Па чуо си ти већ довољно дјечаче, али теби је узалудно било шта износити или појашњавати, јер си једно обично млатињало. Дакле, ти нијеси коментарисао тему, већ прије свега моју употребу термина “демократски симулакрум”, а када сам ти показао колико си се ту “просуо” (тј. да симулакрум значи и лажна слика, привид), ти опет мијењаш тему па ме питаш гдје сам нашао да је и “привиђање” и “авет”. Ако бих ти појаснио гдје сам и то нашао и да је извор вјеродостојан (а нећу, потруди се сам), ти би опет промијенио тему па ме питао нешто о годишњим добима. И наставио тако да тонеш све дубље и дубље, уз неизоставне “смајлије” који би те пратили у том пропадању. А мени говориш нешто о “замјени теза”; када вас год неко ухвати како се бламирате обавезно употребљавате ту “замјену теза” као чаробну формулу.

  Ја се не бих ни освртао на тебе да ми нијеси у неку руку и симпатичан. Не брини младићу, нећу дозвољавати да више тонеш. Слободно ти кажи да сам опет замијенио тезе, ја ћу ти одговорити: “јесте, тако је!”, тако ће се завршити тај процес пропадања а ја ћу бити задовољан што сам погурао једно симпатично момче.

  • ipak ima vremena?
   ako ima, onda knjigu za uši: iako insistiraš na tome da si mnogo stariji (naravno bez ikakvih dokaza:), učiti se može cijeli život. Preporučujem Bodrijara, “Simulacija i simulakrum”, u kojoj je na nivou teorije medija objašnjena razlika između ova dva pojma. Na tu razliku sam mislio kad sam rekao da je ovo petparačka simulacija demokratije a ozbiljne države – demokratski simulakrum.
   Naravno, kad ti kažeš da je sve to mlataranje – to je tako.
   Kad kažeš da nemaš vremena – jeste, tako je.

   Uglavnom je sve kako ti kažeš. Osim kad nije :)
   Nego, potonuh…

   • perfect stranger says:

    Не знам да ли сам старији, можда и нијесам. Мислио сам да ти одговорим уз оно најављивано: “Јесте, тако је!”, али нећу. У реду, овај твој коментар је добар. Прочитаћу тај Бодријаров спис првом приликом.

 14. “Šćekića je ubila kriminalna grupa koja se u jednom momentu odvojila od glavne kriminalne ekipe bliske sa vladajućim establišmentom zato što je predaleko otišao u istrazi.”
  Zbog njih tako odvojenih su sudije napravile onoliko banalnih grešaka u presudi? Teško je povjerovati u to odvajanje. Na pravosudnom se pada i zbog jednog pogrešno napisanog slova, a na crnogorskom suđenju decenije (ako ne i vijeka), sudija izgriješi toliko da je sve postalo tragikomično. Pa se onda na ponovljenom suđenju sve ponovi! Jeste, Hitler nije znao da su Mengele i drugari pobili 20 miliona Jevreja. Nema dokaza da je znao.
  Pri tom, onaj Radulović iz Splendida, naglo se povukao iz uloge svjedoka zato što je njegov, nedavno smo saznali, porodični prijatelj i hotelski gost-inventar, izgubio kontrolu nad odvojenom ekipom?

  • To ti je bilo tako i nikako drugačije, jasno iz svega što se saznalo. Milo nije izdao nalog za ubistvo i zaista nema potrebe takvu glupost koristiti u kritici vlasti.

   Milje koji je stvorio je već dovoljno velika optužba i svi će se morati dobro potruditi u budućnosti da tako nešto ne ponove.

   Gost – kontrolor je imao svojih briga tada a ni on nije Don Vito Korleone već najobičniji crnogorski krimos kome samo prilika stvorena u centrima moći daje krila za ono što radi. Pola mu čaršija i dodaje, a mnogi bi s njim bili prijatelji i kumovi.
   Iskoristio je to što je vrijedio Milu i državnom vrhu i sada krcka penziju u apartmanu.

   Ipak, Neone, i pored toga što si “dobar” sa nekim komentatorima koji na ovaj način govore o ovim temama, znam da znaš kolika je greška i glupost što se na ovakav način govori o nečemu što nema veze sa istinom. Na isti način, istim rječnikom se pričalo i o ubistvu ili samoubistvu onog nesrećnika u zatvoru, pa onda i o ubistvu Pejanovića. I uvijek priča kako se “sve zna” i kako će “doći dan da se sve otkrije” ali se “ne može sad o tome” a svakako je najvažnije da to znaju neki “momci iz Beograda” , poslovično super obaviješteni.

   • Kada kažeš da je odgovoran samo zbog toga što je stvorio kriminalni milje, kao da ga aboliraš od činjenice da je baš on omogućio stvaranje organizacije na čijem čelu sjedi gost-kontrolor. On i njegov pajtos iz Svetozareva. Kako? Tako što su Kontroloru dopustili da preuzme tu ulogu. Uprkos svemu (o “svemu” valjda ne treba da govorimo makar i zbog onih očiglednih i opštepoznatih detalja vezanih za ovu pojavu). Kako su mu to dopustili? Tako što su postali njegovi bliski pajtosi i poslovni partneri. To i ne skrivaju.
    On je dakle kriv za ubistvo po komandnoj odgovornosti. Baš kao što je i njegov Prvi od makine (u nastavku Šef potpalublja) čak i ako nije lično naručio likvidaciju Šćekića, jer on kontroliše šta se zbiva ispod palube.
    Nema nikakve dileme da je ekipa koja je optužena za ubistvo Šćekića bila pod kontrolom šefa potpalublja, a samim tim i Kapetana broda. Pojedinci iz tog tima se uostalom nisu libili da to javno saopšte (prije nego su napravili korak više nego su smjeli). Jedan od njih je recimo prebio policajca na korzou vičući mu da je “on država”.
    Znam, ne treba uzimati zdravo za gotovo riječi nekog krimosa, ma koliki rejting imao, ali da je to uradio neko ko nije pod zaštitom Šefa CG potpalublja, i danas bi liječio reumu u Spužu.
    Od kakvog straha su sudije na ovom slučaju onoliko omanule? Od onih kojima su sudili? Eno, na primjeru Milorada Ulemeka možemo da vidimo kako nema razloga za strah ako se slomi kičma šefu hobotnice. Onaj što je Legiji sašio 40 godina, je znao da iz njegove odluke stoji država. Za razliku od njih ovi koji su sudili ubicama Šćekića nisu mogli da računaju na takva “leđa”. Zašto? O tome ja pričam kada kažem da je On odgovoran. On i njegov Prvi od makine.
    Da li mene, kao građanina, treba da se tiče to što u svim državama postoji Šef potpalublja, pa je, kako to “stručno” tumače obožavaoci lika i djela M.Đ. bolje da tu funkciju obavlja neko od povjerenja, zaslužan za to što je potpalublje “očistio” od kadrova potpalublja druge države?

    PS
    Pominjanje ubistva Pejanovića i samoubistva zatvorenika je skretanje sa teme. Zato što ovdje govorimo o ubistvu čovjeka koji je radio upravo na zločinima za koje su sumnjičeni ili optuženi ljudi iz “garde” Šefa potpalublja.
    Zbog svega navedenog, sasvim je legitmno optuživati i Kapetana i njegovog Prvog od makine za zločin ovakvog “kalibra” kakav je bilo ubistvo Slavoljuba Šćekića.

   • Neon, apsolutno saglasan.. kao da pricamo sa bukvama, pa se sve mora bukvalno objasnjavati…ili se to kozak vjezba u polemikama, da pokusa da odbrani neodbranjivo

   • Now we're talking. Vidis kako vas dvojica mozete lijepo da se druzite i razgovarate – da li je bilo potrebno onoliko nadgornjavanja da biste dosli na ove pozicije ;)

    Imam pitanje za pomorce, ne znam bas te detalje – postoji li situacija u kojoj kapo od makine preuzima brod od kapetana (uprkos svim oficirima)? I sto je ustvari kapetan bez makine? Moze li cak kapo da bira kapetana?

    I ko bi ovako mogao da prica sa nasim kapetanom?

    http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=NL#/watch?v=wM9sam2u_Tk

 15. @piantao,
  Sto reci, kakvu psluku porati???…ja u kam, a vi u plocu ili obrnuto, a negdje opet o istome. Nije mi jasno sto pokusavate da mi saopstite?
  Pa ne mogu bukvalno objasnjavati! Ili treba? OK, Na “iole upuceni gradjanin” mislio sam na nekoga ko je makar dva teksta procitao u vezi ove teme. Ne, nikako, na gradjane koji imaju “saznanja iz pouzdanih izvora”. To mi se gadi. O Milacicu imam potpuno isto misljenje ako ne i gore i to nije predmet mojeg komentara.
  Moj komentar:
  “Ovo je pravi slucaj, na zalost u kojem se vidi na sta lici ovaj provizorujum od drzave. Tacno se vidi i drzava i narod nesretni, sto u njoj tavori. Da je srece i da ima naroda, ovaj slucaj bi bio inicijalna kapisla, za najzesce gradjanske nemire, a ne racuni za struju. Ovaj slucaj, nije samo sramota institucija, jer one ne postoje, ovaj slucaj je rumenilo na licu svih gradjana Crne Gore, jer se ovdje rusi svaka pomisao da imamo drzavu, kao kula od karata, a uzdize se crna mafijaska avet nad nama svima, i rugajuci se salje nam poljupce”,
  kao i drugi, odnose se na slabu odnosno, nikakvu reakciju naroda, na moralnu otupljenost, na ukazivanje ovog slucaja kao prave i direktne dmonstarcije sprdnje sa drzavom, gdje se direktno, na bizaran nacin, kazuje gradjaninu da je nemocan da bilo sto ucini i da je u svakom trenu u saci vladara. Znaci, moja reakcija nije vezana za Milacicev intervju, niti za njenu izjavu da je Milo DJ. nalogodavac, cak mislim da on zaista nije ni izdao takvu naredbu, cak stavise, mislim da nikad nije izdao nikakvu naredbu za necijim ubistvom, ali svakako znam da da je nalog dao ambijent koji se pod njegovom vlascu stvorio, odnosno oni koji drze njega na vrhu piramide, jer ako bi on pao srusio bi i njih, pa zbog toga moraju i skidati one koji bi ugrozili njihov indirektan pad. Malo je tesko ovdje polemisati, jer ljudi ponekad na banalan nacin i sa predubjedjenjem o nekome procitaju komentare i onda ih potpuno pogresno prokomentarisu. Znaci vrlo bitna stvar,nije milacicev intervju izazvao moj komentar, niti je njena izjava da je Milo nalogodavac meni otvorila oci da shvatim dje se nalazim. Ne pa tobi bilo zalosno. Nego ova prica koju sam imao prilike vise puta da ispratim u poslednjih 7 god. I nije mi ova prica dala saznanje o tome gdje zivim, to sam vec odavno znao,vec sam samo htio reci da je jedan od boljih primjera na kojima se to najbrze vidi. Komentar sam dao sasvim slucajno ispod Milacicevog teksta, jer nije bilo drugog na ovu temu, a imao sam zelju da na ovu temu ostavim komentar na vijestima ali mi je bio brisan, tako je zavrsio ovdje.

  • “Da je srece i da ima naroda, ovaj slucaj bi bio inicijalna kapisla, za najzesce gradjanske nemire, a ne racuni za struju. ”
   Ovo je komentar godine.

   • Apsolutno netačno. Vlast je pomogla hvatanju ovih zločinaca i utvrđena je krivica. Ovaj slučaj je , kao i mnogo drugih, vođen kako je vođen, sa puno pogrešaka ali će ipak biti doveden do kraja.
    Za nepravilnosti može postojati prostor da se traži ostavka ministra pravosuđa , ako je on nadležan za postavljanje sudija, a nisam siguran. I Medenica bi mogla odgovarati…

  • Lijepo je vjerovati u institucije sistema i drzavu, vjerovatno je tako lakse iako nije istinito, kao i onome jadniku u matrixu koji zna da biftek ne postoji ali ima iluziju da je ukusan i da mu je udobno…crvenu ili plavu tabletu, slazem se da ce vecina izabrati plavu, na zdravlje…

   • Super si ti povezao da je vjerovanje ili nevjerovanje u institucije sistema argument za tvrdnju o valjanosti priče o Milovom naređenju da se ubije Šćekić.

    Počelo se sa tvrdnjom kao aksiomom, da bi se polako došlo do onoga što sam ja, i svi ostali komentatori sa zrnom razuma odmah napisali; a to je da je milje za ubistvo stvoren od strane DPS i Mila, ali da Milo nije nalogodovac kako Milačić navodi ovu jadnu ženu.

    Za to nije pružen niti jedan jedini dokaz, čak ni indicija. Korisi se bol porodice i prave od svega senzaciju.

   • o premudri nas i sveznajuci kozaku ;) prosvijetlio si me, hvala ti…mada se ne sjecam da sam ikad ista tvrdio o Milovom naredjenju, ali eto ako ti to tvrdis onda to MORA da je istina, oh kako sam glup pa mi to nije palo na pamet, ccc…

 16. Pogledah naslov, ucesnike,…, i pomislih:”Garantujem ponovo Marko Milacic”. Provjerim.
  Bingo ! Niko drugi no upravo otkriveni biser srpskog zurnalizma iz Crne Gore.

 17. bilja koprivica says:

  Ima naroda,ali nema dovoljno ljudi.Kvalitetnih!

 18. Sestra Šćekićeva je rekla , a Milačić prenio, da je nalogodavac ubistva Đukanović, tako stoji u intervjuu. NALOGODAVAC. Sumnjam u to i čekam dokaze koji će biti postavljeni. Tužilaštvo je rasvijetlilo slučaj, prilično dobro, ubice su u zatvoru ali nekome treba da se pronađe nova teorija zavjere koja nije ništa drugo do banalnost prvog reda. Čila Šćekić je ubica, ostali su pomagači u zločinu. Sudstvo griješi zbog razloga koje si ti naveo ali to opet ne znači da je Milo nalogodavac.

  Ubistva koja sam pomenuo su na isti način interpretirana u dijelu javnosti, uvijek Đukanovića optuže da je nalogodavac. Čak i izvršitelj…

  Maa, gluposti oko ozbiljnih tema.

 19. Milovan Vukov Jankovic says:

  Nema drzave dje su zakonodavna, sudska i izvrsna vlast , povezane PUPCANOM VRPCOM,
  ovo sto RADI SUDSKA VLAST,
  je veci ZLOCIN PREMA DRZAVI, od samog ZLOCINA,
  jer nam svima UDARA PO OBRAZU, punih sedam GODINA.

  Ako je jedna NOGA od tronosca TRULA,
  svi ojdosmo u 4lijepePM.

  • Konkretno, kod nas su trule sve tri noge tako da država stoji na onoj nožici koja je takođe povezana pupčanom vrpcom sa pomenute tri. Mislim na mafiju.
   Iz priloženog se da zaključiti da smo već otišli, ne u 4, već u 8 lijepih PM.

 20. “Dje Milo roka, tu nema svjedoka”, procitah na jednom forumu i pomislih: moze biti da roka, ali da nema svjedoka, to je nemoguce.

 21. perfect stranger says:

  Тамара, има свједока, не обраћајте пажњу на разноразна млатарања људи овдје који појма немају о неким стварима, али зато воле да млате дозлабога, не водећи рачуна о томе колико могу бити повријеђена осјећања оних који су изгубили своје најближе од руке Мафије. Дакле, постоји снимак у коме Диктатор у друштву Жапца наручује убиство Вање Бокана. Тај снимак посједују и неке западне обавјештајне службе. А то је само једна од ствари. Све ће то, прије или касније, изаћи на видјело и бити процесуирано, а локална млатињала ће онда почети причу о проблемима исхране свјетског становништва.

  • ne bih ulazio opet u raspravu s tobom (jucerašnju smo jedva priveli civilizovanom kraju), ali ponovo radiš isto i na vrlo ružan način:

   “људи овдје који појма немају о неким стварима, али зато воле да млате дозлабога, не водећи рачуна о томе колико могу бити повријеђена осјећања оних који су изгубили своје најближе од руке Мафије”

   ovo sam juče komentarisao, ne bih sve ponovo. Ono na što ću ti ipak skrenuti pažnju je da nečija osjećanja mogu biti povrijeđena ili ne, ali formiranje javnog mnenja podgrijavanjem emocija je opasno. Milačić time gubi kredibilitet (njegova stvar) ali ga gube i drugi, ozbiljniji protivnici režima ako preuzmu ovako nonšalantan odnos prema činjenicama.

   Još gora je priča o tome kako snimci postoje samo “još nisu procureli” – za takav razgovor ti trebaju vjernici a ne ljudi koji misle glavom i formiraju mišljenje na osnovu argumenata i dokaza. Naravno, ako se tako nešto pojavi, biće velika stvar. Ali moramo prihvatiti i mogućnost da takvog “Deus ex machina” neće biti i da stvari nisu toliko jednostavne.

   • perfect stranger says:

    Јесте, тако је!

   • perfect stranger says:

    И само да додам: рече ми један чо'ек за оног Ал Капонеа како су га многи нападали својевремено, чак и да је било напада преко медија. Срећом, тада је било здраворазумских људи који су са презрењем гледали на те нападе, јер НИЈЕ БИЛО ДОКАЗА! Није било конкретних доказа, замислите! А неко се усуђивао да оптужује тога Ал Капонеа и за наручивање убистава и у одсуству тих конкретних доказа. Истина, накнадно су чо'ека ухапсили за неку утају пореза, али то је друга прича…

    И само да се унапријед извиним заинтересованима што сам ЗАМИЈЕНИО ТЕЗЕ.

   • ovo je, što bi se reklo, napredak: umjesto na časnu riječ sad se nudi analogija sa Al Kaponeom :)
    pri tome si dobro svjestan da je to zamjena teza, i to jedna od starijih fora u knjizi, ali šta sad. Srećno! :)

  • “постоји снимак у коме Диктатор у друштву Жапца наручује убиство Вање Бокана”.
   Odakle ovo? Imate li neki link?

   • perfect stranger says:

    Нема линка. То је снимио човјек коме је нуђен “посао”, а који је он одбио, и који је накнадно извршило друго лице. Тај снимак посједују, понављам, неке обавјештајне службе.

 22. bilja koprivica says:

  Perfect,
  Sankcionisi tamo ,na Fejsu,onog ,Banjo Simic-Srbina.Kad sam procitala proglas koji pocinje
  recenicom:”Braco Srbi i sestre Srpkinje”,moje ,srpsko-nacionalno-gradjansko bice
  se zaledilo od STRAHA.Taman sam htjela da se registrujem na FB,kad,procitah to.
  Procitala sam i sta ste mu svi ostali odgovorili,ali,svejedno, i to mi je malo.

 23. Dandalion, koji se između ostalog potpisuje kao perfect stranger, uvijek je gajio izvjesne simpatije prema određenim strukturama kandidujući sebe da u nekom novom vremenu bude dio njih. Tako se isticao po netu dijeleći svoja saznanja koja je pokupio putujući kroz vrijeme i bivajući na više mjesta u istom trenutku. Poznato je koje je glavobolje zadao režimu kada je raskrinkao najmoćnijeg čovjeka u Crnoj Gori koji je direktor jedne srednje škole i koji je neke torte dilovao. Upravo taj slučaj je doprinio da Dandalion bude zamijećen od gospodina Dugog i ponudi mu mjesto web potparola. Ovo je bilo prvo saopštenje njegovo a biće ih još. Podržite ga u njegovoj novoj ulozi i ne zamjerite na male greščice i nedosljednosti. Ta ljudi smo zaboga.

  A joj, kakvi likovi. Praštajte na ovoj upadici ali morao sam podržati malog maslačka.

  P. S. Kakvu je ekipu sokupio gospodin Dugi! Svi iz Murtovine. Četa mala na FB odabrana.

 24. perfect stranger says:

  Видио сам, госпођо Биљана. Нажалост, када се отварају групе тог типа, често се дешава да се помјера фокус с основних циљева групе. Већ су се и код нас јављали ултранационалисти с разних страна. Међутим, ја немам много избора. Цензуру ћемо употребљавати само у екстремним случајевима, јер бисмо у супротном личили на оне против којих се боримо. То су неке мањкавости демократије, али су алтернативе још неповољније.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: