Referendum o ulasku Hrvatske u EU-u 22. januara

Referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju održat će se 22. siječnja. Izjavio je to za Hrvatski radio predsjednik Republike Ivo Josipović. Rekao je kako od hrvatske diplomacije očekuje da se odmah nakon referenduma “rastrči” po Europi i lobira za što bržu ratifikaciju ugovora o hrvatskom pristupanju Uniji.

Ne treba ljude obmanjivati da će članstvo u Uniji riješiti sve probleme. Članstvo je naša velika prilika, a hoćemo li je dobro iskoristiti ili ćemo biti manje uspješni, to ovisi o nama, kazao je predsjednik.

Od nove vlade Josipović očekuje da će politiku koja bi Hrvatsku trebala izvući iz krize graditi ne samo na uštedama, odnosno restrikcijama, već na spremnosti i sposobnosti otvaranja radnih mjesta i poslovnog ciklusa, privlačenja investicija, gospodarskom rastu. Ključan je razvoj, poručio je.

Upitan koji je razlog tako uvjerljive izborne pobjede Kukuriku koalicije, odgovorio je da smatra kako su građani ocijenili da su potrebne promjene s obzirom na krizu te da je možda došlo i do određenog zamora u odnosu na stranku koja je već dugo bila na vlasti. Bez obzira na to tko je pobijedio, naglasio je Josipović, izbori su prošli u vrlo demokratskom tonu, kampanja nije bila ni približno prljava kako se očekivalo, što je, rekao je, korak naprijed u demokraciji.

izvor: hrt.hr

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.