Studentski protest u Podgorici

Traže bolje uslove studiranja

izvor: tanjug

Nekoliko stotina studenata protestovalo je danas ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, tražeći bolje uslove studiranja. Protest je organizovala Studentska unija, a u pitanju je prvi javni protestni skup crnogorskih visokoškolaca u poslednje dvije decenije. Studenti su nezadovoljni zbog nepravilne primjene Bolonjske deklaracije, visokih školarina, ali i opšte ekonomske i socijalne situacije u Crnoj Gori. Oni su na protestu zahtjevali poboljšanje uslova studiranja, unapređenje smještaja u studentskim domovima, kao i stopiranje prekobrojnog upisa na fakultete. Studenti su zatražili da o problemima koji ih muče razgovaraju sa predstavnicima Skupštine i Vlade Crne Gore, poručivši da će sačekati 15 dana da budu primljeni na razgovor u ove dvije institucije.

U suprotnom, kako su naveli, ponovo će se organizovati protest. Predsjednik Upravnog odbora Unije studenata Demir Hodžić kazao je da je zadovoljan odzivom studenata na protest. Mi smo nedavno registrovani i nijesmo uspjeli do sada da se bolje organizujemo i da kontaktiramo ljude iz Vlade i Skupštine, ali očekujemo da će naći vremena i prostora da razgovaraju sa nama , kazao je on. Studentski protest podržali su predstavnici Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Comments

 1. Maknite seljacinu od Demira Hodzica, seljacinu onu namazanu, pih, onaj da prica o promjenama

  • care, može se to i ljepše reć, tako da promjena treba krenuti od sebe, tebe. A za ovoga momka pojma nemam ko je, a ne sviđa mi se što nema nikakve originalnosti i jačine, nego se izađe, nešto izbifla, svi se izaslikavaju i vozdra.

   • mada i ovo je kakav takav napredak, ako se iz bunta izašlo na protest, a ne radi slikanja i lijepog novinarskog slova o njima.

   • Ovaj kralj je pricao u biblioteci FPN-a, da je on apolitican, da mu se ne svidja niti jedna partija, i da mu je tata u DPS i kako ce mu zavrsiti posao i sl.

    Trcao je da spija kolege sa FPN kod profesora i ulazio u zapisnike kao svedok koji ih je ocinkario, pih pih pih, daleko mi kuca.

    I sad on ovdje da prica o promjenama? Crna Gora je krcata laznih moralista, krcata

 2. perfect stranger says:

  Зар ово није нешто позитивно? Зар ово не треба поздравити? Када ови млади људи стекну самосвијест да су они, заправо, покретачка снага демократизације друштва, да они треба да представљају критичку свијест, да без њиховог учешћа нема промјена – може се говорити о неком новом почетку.

  Добро је што су студенти незадовољни због високих школарина и неправилне примјене Болоњске декларације, али они временом треба да се одреде и према овдашњем клептократском систему, који је у суштини диктаторски, и да буду један од значајних чинилаца који ће допринијети његовом свргавању. Ово је први протест ове врсте након двије деценије, сваки демократски оријентисан појединац не смије ускратити своју подршку. За слободу се ваља изборити. Мора једном бити срушена та проклета традиција поданичког менталитета која суверено влада овим просторима. Чак је и у комунистичком периоду било свијетлих примјера студентских демонстрација. На првим, рецимо, 1954. године у Београду (а повод су, чини ми се, били јако лоши услови у студентским мензама), мој отац је ухапшен и провео је у самици 2 мјесеца. У већини западних земаља одржи се на десетине великих студентских протеста годишње.

  Подршка.

 3. perfect stranger says:

  Ево малоприје сам обавијештен да је предводник студентских протеста био млади функционер ДПС-а… Шта је ово људи моји, каква је ово проклета замља…

  • Ти им даде подршку ка’ вазда, као и потпаролским протестима против мафије, па када постадне очигледно вадиш флеке… Нека ти га сад, нека… Џаба ти кречење… ‘Окречите Београд, окречите Београд…!!!’

 4. studentkinja sa ekonomije says:

  Ovo su lazni protesti. Cujete kakve su tupave i uopstene zahtjeve iznijeli studenti. Pa bolje bi ih srocilo dijete od 10 godina. Najbolje josh da su im dosle kolege sa UDG i Veselin Vukotic da protestuje.

 5. perfect stranger says:

  Може ли ме неко ослободити ове закрпе и напасти? Смијем ли ја ишта написати а да ми се не прилијепи ово чудо? Мислим, мени и не смета толико, али оволика опсесија мноме заиста превазилази све границе…

  • Дандалионе, ти си мој идол, али смањи доживљај немој се расипати толико а и укинули су бонусе тако… Хајде сад се заврти па посиј глупости на двадесетак адреса и напиши које ново саопштење да не пејстујеш стално исто… Окречимо перфектног, окречимо перфектног… хе, хе, хе… Да га нема они би га измислили…

   • perfect stranger says:

    Ја сам ти рекао да сам сазнао неке тужне детаље везане за тебе и да те нећу више дирати. Јесте, све си у праву: ја сијем глупости, пејстујем стално исто, треба ме окречити, итд. Само ти немој да се сјекираш. Знам да ти није лако. Све најбоље ти желим.

   • Потпарол сам тим се дичим,
    то не може бити свак,
    ‘гонит’ мафију по улици,
    може само маслачак…

   • perfect stranger says:

    Понављам ти, нећу те више звати ни “маслачак” ни никако другачије. Обавијештен сам о твоме стању, и само ћу ти рећи да ми је јако жао и да саосјећам. Пусти политику и коментарисање и разне тричарије друже, здравље је најважније. Поздрави.

  • Gospodine Lado, posto niste jedini optuzeni za proganjanje doticne osobe, pomoci cu vam da nadjete objasnjenje za njegovo ponasanje:

   par·a·noi·a/ˌparəˈnoiə/

   Noun:

   A mental condition characterized by delusions of persecution, unwarranted jealousy, or exaggerated self-importance, typically worked…
   Suspicion and mistrust of people or their actions without evidence or justification.

 6. Кад ми се она једна длака на глави зезне па помисли да Дандалион стварно изводи перформансе по црногорским порталима као у драгстору, дакле нон – стоп је његово позориштанце отворено е онда сам стварно препун ‘тужних детаља'… Јел’ могуће…

 7. perfect stranger says:

  Све си у праву пријатељу. Истреси се, кажи све што ти је на души, ја ћу све истрпјети, само да се осјећаш боље. Ствари ће се промијенити и за тебе, имај вјере. Од мене ћеш увијек имати подршку током периода рехабилитације. Здравље је најважније. Једног дана биће све у реду…

  • Дандалион, душеван и ‘обавијештен’ као увијек, мада ме увијек изненади количином хипокризије коју има у себи. Чуди ме да те нијесу ‘обавијестили’ да ми је Тачи платио ‘лијечење’, тако да се не сјекираш се због мене… Та ‘служба’ што те ‘обавјештава’ увијек те превесла па су ти проклизавања све ћешћа а ‘мали од палубе’ ми стално плива у празно у задње вријеме… Мислите о томе…

   ”Зар ово није нешто позитивно? Зар ово не треба поздравити?…”
   ха, ха, ха, ха, ха, ха….

 8. oce li ko otvoriti jedan forum za strangera i tajovica, npr. da se zove tajovic&stranger.com

 9. Milovan Vukov Jankovic says:

  Nama niko i nista ne VALJA,
  svakome ce nas PROKLETI NAROD, naco dlaku u JAJCE,
  pluc na JEDNOGA, pljuc, pljuc na DRUGOGA,
  samo su ovi anonimni DEZURNI PLJUVACI IDEALNI,
  oni su bez mane,
  jer stoje sa strane,
  ne zna za njih niko,
  i RAZA NI FIKO,
  zive enciklopedije GADLUKA,
  koje PROSIPLJU, po svakome,
  ne chudim se Darku,
  sto se chudi, da TROSIM VRIJEME U JAVNU PLJUVAONICU,
  dje gase cigaretu, na OBRAZ SVAKOGA KO SE SLIKA U CGi,
  da mu ga BAS TI JUNACI IZ ZASEDE OCRNE.

  Studentima SVAKA CAST I KAPA DOLJE,
  ISTORISKI DOGADJAJ U CGi, i ako je namjsten i od DPSa,
  imak jue to mali korak za COVJECANSTVO,
  a DZINOVSKI ZA CRNOGORSKU MLADEZ I SUDENTE,
  a svako se VARA, da se PROTESTI MOGU KONTROLISAT OD REZIMA, nijesu to LIDERSKI POKRETI KAO OVI DUGIH DVAJEST GODINA, to su novi cvjetovi nase MLADOSTI,
  kojima se GADI OD PODANISTVA RODITELJA I DJEDOVA,
  kao sto se MENE GADI NA OVE PLJUVACE I KOVACE “BJELOSVIJETSKIH ZAVJERA” sto ti ZAVJERENICI NE KONTROLISU JAMERICKE STUDENTE,
  ako se UDRUZE JAMERICKI STUDENTI, zavjerenici ce popusit q.rac, kao MUBARAK&GADAFI, i pola JAMERICKE LOPOVSKE ADMINISTRACIJE JER NIKO NE VLADA ZA MLADALACKIM POLETOM I OSJECAJEM ZA SLOBODU I PRAVDU.

  Ako ne obrate PAZNJU na sirotinju,
  ovi UZBICENI LOPUZE I MAFIJASI, sjutra rizikuju, da im jahte GORE KAO ONE KOD DUBROVNIKA KAD JE VUCUROVIC NISANIO IZ SUME; NA CIVILIZACIJU OD TRI MILENIJUMA.

 10. Predlog za forum izvjesnih tajovica i perf-a je odlican da odmorimo malo od tolike kolicine ambivalentnog odnosa.

 11. Taj toboznji “protest” studenata nema veze s mozgom!
  Izasli su na ulicu samo da ih vise ne prozivaju zbog neaktivnosti.

 12. To su fake protesti. Laznjak varijanta, kao sto je uostalom i sastav i koncept fakulteta (FNP) sa kojeg su krenuli-DPSDP prica. Podmladak nista nije bolji. Vidi se i po ,,zahtjevima” koji su totalno neuobliceni, ne doticu konkreno ni studenske probleme, a ni drustveno-politicke oko kojih bi se konkretnije vezali. ,,Vodje” igledaju prilicno lazno, infantilno, neelokventno (zar ne bi trebale buduce diplomate da su ,, vispreniji?), pominju nekakvu podrsku sa UDG-a (o, ne), koncerte (kazu imaju finansijsku podrsku?! – od koga?)…………mislim stvarno………?!

 13. cini mi se da se ovdje javljao nemanja bukilic negdje ranije, pa ne bi bilo lose cut, da reche stav a propos ovih prozivanja, a možda i nas studente koji smo skepticni da ubijedi da to nisu fake protesti kako rece luminosa.

 14. Svasta nesto odje procita :). . . Demir Hodzic je nekad bio aktivista DPS-a, sto ne znaci da je i sad. To je coek bio sa 18 god, jes da mu je to greska, al necemo ga odje javno lincovat. Shvatio je coek koja je to mafija i iskljucio se iz partije. . .

  • perfect stranger says:

   Никога не треба линчовати али ја бих вам савјетовао да за представника изаберете некога ко никада није био члан ДПС-а, нити имао било какве везе са влашћу. (Није потребно ући у ДПС да би се увјерило да су мафија, осим ако неко не жели да се “опосли” од тог уласка, или ако има ограничене капацитете). Тиме ћете имати већи кредибилитет.

 15. nekoliko stotina, sram vas bilo! nekoliko hiljada ko je bio zna!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: