Profesionalna likvidacija u Budvi, metropoli turizma i kriminala!

Brzi zaključak crnogorske policije: “Crnogorska policija sumnja da se radi o profesionalnoj likvidaciji, da je žrtva “tipovana” i praćena, na šta ukazuje i način izvršenja ubistva”. Da li je prerano zaključiti da i ovo ubistvo treba dodati na dugačku listu nerasvijetljenih ubistava u Crnoj Gori?

izvor: blic.rs 

Ivan Šćepanović (38), Kraljevčanin, inače blizak rođak kontroverznog Budvanina Ivana Delića, ubijen je večeras oko 18.30 sati u Budvi. Crnogorska policija obavila je uviđaj i traga za ubicama.

Podgoričke “Vijesti” navode da je Šćepanović ubijen sa više hitaca iz automatskog oružja dok je sedeo za volanom “tojote”  ispred zgrade u kojoj je živeo, u Ulici Veljka Vlahovića, u naselju Adokovo. Crnogorska policija sumnja da se radi o profesionalnoj likvidaciji, da je žrtva “tipovana” i praćena, na šta ukazuje i način izvršenja ubistva.

Šćepanović, prema saznanjima “Blica”, u Srbiji nije privođen, iako se njegovo ime povezivalo sa raznim kriminalnim poslovima. “Vijesti” navode da je Šćepanović u Kraljevu ranije bio osuđivan zbog iznude.

Prošlog leta je, kako je objavljeno u medijima, učestvovao u tuči u diskoteci “Top Hil” u Budvi, navode “Vijesti”.

Šćepanović je 2003. osuđen na godinu dana zatvora zatvora zbog iznude Safeta Beriše, ali tu kaznu nikada nije izdržao.

Njegovo ime povezuje se i sa mnogim krupnim kriminalnim poslovima u Srbiji i Crnoj Gori, ali nikada nije privođen jer je imao veze u raznim službama. Navodno u tim kriminalnim aktivnostima Šćepanović je stekao brojne neprijatelje, pa je tako jedna kriminalna grupa iz Kraljeva pokušala da ga ubije, ali je policija sprečila atentat.

Šćepanović je bio i u dobrim odnosima sa Darkom Šarićem, optuženim za šverc kao i sa kontroverznim Nikšićaninom Branom Mićunovićem. Prema saznanjima “Blica”, Ivan Šćepanović je blizak rođak Budvanina Ivana Delića za koga se prvi put čulo 2001. godine kad ga je Anketni odbor Skupštine SR Jugoslavije, koji je vodio lider radikala Vojislav Šešelj, osumnjičio za ubistvo Pavla Bulatovića, tada saveznog ministra odbrane. Ovu tvrdnju Delić je demantovao.

Delić je 2004. i 2006. preživeo atentate kad su nepoznate osobe u oba slučaja na njega ispalile veliki broj hitaca. Meta atentata bio je i u avgustu 2008. kad je mjesto njega ubijen Nikšićanin Goran Pejović (29). Poslednjih godina Ivan Šćepanović živeo je na relaciji Budva Kraljevo.

Sat vremena posle ubistva pronađen zapaljeni “golf”

Svega sat vremena nakon ubistva, crnogorska policija je na brdu iznad naselja Dubovica pronašla zapaljeni automobil “golf 3”. Smatra se da se u njemu nalazi oružje kojim je izvršeno ubistvo.

Comments

 1. ujedinjena Hipokrizija i Javašluk says:

  Čim se malo osile zaborave da nijesu besmrtni.

 2. “Crnogorska policija SUMNJA da se radi o profesionalnoj likvidaciji…”, a bolje je reci: Crnogorska policija zna i pozna sve profesionalce koji se bave narucenim likvidacijama u Crnoj Gori, ali kada je ime Brana Micunovica i Sarica u blizini, tu prestaje svako policijsko mijesanje u posao oko otkrivanja istine i sve ostaje samo na SUMNJI.

 3. Nije profesionalna likvidacija u pitanju- ispaljeno je deset hitaca!!!
  Profesionalno je- 1 metak !

  • Nije nužno da je tako.. Goran Vuković kada je ubijen u Decembru 1994, ispaljen je iz AP-ovke cijeli šanžer u njega kada se zaustavio na semafor u centar Begrada, a zna se da su to uradili profesionalci iz DB Srbije.., itd, itd…

   Što je sigurno, sigurno je :)
   ……Čudno, ovo me podsjeti na nečiji predizborni slogan..Hmm, da nije DPS-a iz 1997, “Sigurno!” .. znam da su neki stariji ljudi tada mislili da je reklama za kondome, kada su je prvi put vidjeli na bilborde.. :)

 4. Samo kao dodatak ludilu…

  Novinarka TELEVIZIJE BUDVA je u prilogu koji je pratio ovaj tragičan događaj rekla sljedeće :

  ” Razgovarali smo sa komšijama i oni su svi bili iznenađeni kako se ovo ubistvo moglo desiti na SAVINDAN…”

  mati mila…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.