Kako se gradila marina Plava Vala. . .

Pretražujući “vaskoliki” internet prostor u želji da se bolje upoznamo sa pozadinom “renomiranog” investitora i izglednog partnera Vladi Crne Gore u devastaciji Valdanosa, britanske firme “Cubus Lux”, u čijoj vlasničkoj strukturi figurira i “englez” Milan Kotur, koji je preko svojih firmi “Duboko Plavetnilo” i “Plava Vala” iz Zadra, uz svesrdnu pomoć lokalne samouprave opštine Preko gradio marinu Plava Vala na ostrvu Ugljan, u uvali Sutomišćica, pronašli smo ovaj video koji na najbolji način prikazuje njihovu predanost “očuvanju” prirode i “održivom” razvoju… Stanovnici Sutomišćice protestuju, ali, nažalost, izgleda sa istim uspjehom kao i Ulcinjani…(javniservis.me)

Sprega vlasti i privatnih investitora

izvor: monitor.hr, 20. april 2009. godine

U ovu priču umiješani su mnogi jer se kamen vadio za potrebe gradnje marine Plava Vala u Sutomišćici, kao i za gradnju trajektnog pristaništa u Preku. Među ostalima, kamen je navodno odvozila tvrtka Heres čija je direktorica Mira Barišić, međutim u javnosti se dugo kao osnivač te tvrtke spominje predsjednik HSP-a Zadarske županije Ivan Miličević.

Kamenolom se, doznajemo, eksploatira od 2004. Koncesiju za marinu izdao je Sabor, a investitor je prvo bio Milan Kotur, a kasnije tvrtka Cubus lux. Važno je i da se nelegalni kamenolom nalazi na području čije je vlasništvo općina Preko. Kamenolom je obišla i inspekcija Državnog inspektorata, ali nam glasnogovornica nije odgovorila što je utvrdila. Načelnik općine Ante Jerolimov kaže pak da to nije kamenolom nego smetište!

Comments

  1. Mora da vam je Darko Sukovic poslao ovaj video. Kao simbol temeljnog novinarstva, on obradjuje bezrezervno doticnu temu i cesto smo u prilici da gledamo kako preznojava umijesane u aferu Valdanos.

    Takodje, vjerujem da jedan kovrdzavi djecacic koji je cesto u kadru kada je Valdanos u pitanju ima neko resenje. Obzirom da je pored Valdanosa glasniji samo kad je ulazak u NATO u pitanju, mozda da se zatrazi pomoc i na tu stranu…

  2. Kako smo sve rasprčkali…imal još što da se proćerda i da se prebaci na račun Prve Banke, a da vas pri tome zastupa Ana Kolarević…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: