Hermes Trismegistos: Ne u moje ime

“Povodom Međunarodnog dana studenata, studentska asocijacija mirovnog pokreta “Ne u rat – ne u NATO”  u petak, 4. aprila u 12 časova na platou ispred spomenika Svetom  Petru Cetinjskom organizuje skup sa kog će poslati poruku protiv učlanjenja Crne Gore u NATO.”

ne-u-nato

Glavni tajnik NATO saveza je  izjavio: “Ako ne možeš poslati vojsku izvan svojih granica, tada ne možeš vršiti međunarodni utjecaj, a ta praznina će biti popunjena od novih sila koje ne dijele tvoje razmišljanje i vrednosti” Tako nije bilo na osnivanju četvrtog aprila 1947 godine . Glavna odredba ugovora između država članica je tačka V. Dio tog dela ugovora glasi: Članice se slažu da će se oružani napad protiv jedne ili više članica u Evropi ili Sjevernoj Americi smatrati napadom na sve članice.   Koja zemlja Nato saveza je napadnuta 1999 godine od strane SRJ ?     “Kako se navodi u saopštenju, podaci Fonda za humanitarno pravo (FHP) i Fonda za humanitarno pravo Kosovo (FHP Kosovo) pokazuju da je u periodu od 24.03. do 10.06.1999. godine, u toku međunarodnog oružanog sukoba na Kosovu ubijeno, stradalo ili prisilno nestalo 9.401 osoba, od kojih je 758 stradalo od dejstva NATO.” ALI – ZAŠTO SE DO DANAS NE ZNA TAČAN BROJ ŽRTAVA ? 6.511 albanskih  civila je sradalo . Koliko italijanskih vojnika umire od posledica osiromašenog uranijuma ? Kojiko će ljudi umrijeti na Kosovu u narednih deset godina ? Šta je sa Srbijom ? Šta je sa osiromašenim uranijom bačenim na Bosnu ?Zašto italijanska štampa ogroman medijski prostor izdvaja za ovu temu a bivša SFRJ – ćuti !Kao po nečijoj naredbi !
“Povodom Međunarodnog dana studenata, studentska asocijacija mirovnog pokreta “Ne u rat – ne u NATO”  u petak, 4. aprila u 12 časova na platou ispred spomenika Svetom  Petru Cetinjskom organizuje skup sa kog će poslati poruku protiv učlanjenja Crne Gore u NATO.  S obzirom da se istog dana obilježava rođendan NATO alijanse, pozivamo vas da zajedno dignemo glas protiv agresorske I zločinačke politike ovog saveza. Svojim prisustvom pokazaćemo da narod u Crnoj Gori poštuje i ne zaboravlja žrtve NATO alijanse. Pokažimo da ne pristajemo da budemo dio tog saveza! Muzikom i odlučnom rječju poručimo: NE U MOJE IME!”

Comments

  1. kratko – jasno !

  2. okreni konacno plocu says:

    vjera, sto je to tebi kratko i jasno? …

  3. okreni konačno ploču – pa će biti i tebi .

  4. ako sam dobro razumio iz postera: 4. aprila protest, 5. aprila organizovana posjeta ugroženom ruskom narodu na krimu?!
    samo se pitam, što se dešava sa ovim portalom? što se jednostavno ne merge-ujete sa in4s?

  5. vidim da si okrenuo ploču !

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: