Zipp: Jeste li znali da…?

vjerovali ili ne

Tekst sam mogao nazvati i „vjerovali ili ne“.

(„Jeste li već čuli da“, i „Vjerovali ili ne“ su bile moje omiljene rubrike iz Politkinog Zabavnika, nezaboravnog poučno-obrazovnog nedjeljnika uz koji je rasla moja generacija.)

Dakle, vjerovali ili ne…

 • Sadašnja crnogorska vlast je došla klasičnim pučem, a taj puč je bio razrađen i logistički podržan iz Beograda?
 • U Crnoj Gori nekad je bilo stotine fabrika sa desetinom hiljada radnika i imali smo svjetski respektabilnu flotu brodova koja nam je donosila veći devizni prihod od kompletnog turizma?
 • Milo Đukanović je bio najmlađi premijer u Evropi, a i dalje drži rekorde: kao premijer sa najdužim stažom u Evropi i kao najmlađi ikad postavljeni premijer?
 • Milo Đukanović nije odradio ni pripravnički staž i nema položen stručni ispit?
 • Porodica Đukanović prije ulaska Mila Đukanovića u politiku bila je osrednje imućna porodica, pripadala je srednjem staležu kao i velika većina građana Crne Gore, a da je npr. njegov brat Aco, većinski vlasnik Prve banke i brojnih nekretnina milionske vrijednosti, zvanično, skoro do kraja 90-tih, imao status nezaposlenog lica?
 • Crna Gora 1991. godine napala Dubrovnik, sve sa tenkovima, artiljerijom, avionima i 30.000 vojnika, dok je na drugoj strani Dubrovnik branilo oko 500 slabo naoružanih ljudi. U tom pohodu pljačkano je sve: od brodskih penti, televizora, kada i bojlera iz kuća, automobila i krava, do parfema, pića i cigareta iz free-shopova… Tada i sada aktulna vlast je tu poharu nazivala „Rat za mir“?
 • Crna Gora do sredine 90-tih bila najbliskiji politički i vojni saveznik Slobodana Miloševića, bosanskih Srba, Karadžića i Mladića?
 • Tadašnjoj SRJ, koju su sačinjavale Srbija i Crna Gora, uvedene su najstrožije na svijetu do tada zabilježene sankcije međunaredne zajednice?
 • Imali smo svjetski rekordnu hiperifnlaciju, pa je u jednom periodu cijena koštanja štampanja novčanica bila veća od njihove nominalne vrijednost?
 • 90-tih u Crnoj Gori sve nacije, osim srpske, predstavljane su kao neprijateljske i izdajničke?
 • Crna Gora je izručila svojim vojnim i političkim saveznicima – bosanskim Srbima – oko 85 civila, Bošnjaka, koji su izbjegli iz Bosne, protivno svim tada važećim domaćim i međunarodnim propisima. Ti civili su ubijeni, država platila odštetu od skoro 5 miliona eura, a niko nije odgovarao zbog toga?
 • Tadašnja i sadašnja vlast je davala svu vojnu, materijalnu, logističku i propagnadnu pomoć bosanskim Srbima u vrijeme genocida u Srebrenici?
 • U Crnoj Gori nije izvršena lustracija pod izgovorom da bi to bio „lov na vještice“(DPS), a SDP, iz 90-tih antiratna partija, takođe je bila protiv lustracije?
 • Krajem 90-tih Skupština CG je usvojila aboliciju (oslobađanje od krivične odgovornosti) za sve one koji su odbili da učestvuju u ratu, iako vlast istovremeno zvanično tvrdi da nikada nijesmo ratovali ?
 • Početkom 2000-tih ista vlast koja je bila nosilac kampanje protiv svih nesrpskih naroda kreće u antisrpsku kampanju pod sličnim obrazloženjima kao 90-tih protiv nesrpskih?
 • Jedino u Crnoj Gori od svih bivših YU republika – sada država – nikada nije promijenjena vlast?
 • Crna Gora je jedina država u Evropi bez ijednog kilometra autoputa?
 • Standard u Crnoj Gori je bio neuporedivo viši prije 25 godina nego danas?
 • Spoljni dug Crne Gore prije 25 godina bio nekoliko puta niži nego danas?
 • Za 25 godina u Crnoj Gori napravljeno je svega par većih infrastrukturnih objekata (tunel „Sozina“, put Risan – Žabljak…) a prije toga, u prethodinh 45 godina, napravljeno je 100-njak puta više značajnih infrastrukturnih objekata (pruga Beograd – Bar, luka Bar, hirdocentrala „Mratinje“, termolektrana „Pljevlja“, mreža magistralnih puteva, stotine fabrika…), iako nije postojalo savremene mahanizacije i tehnoloških dostignuća?

Ovo su fakti i činjenice. Ne vjerujte režimskim istoričarima, analitičarima, novinarima, propagandistima, statističarima. Ako mogu, neka me javno demantuju za bilo što od navedenog.

Pcnen.net

Comments

 1. Od Marksa do Matriksa!

 2. Duboki uvid u nas same kaže:
  19. Februar 2014. – 15:10 u 3:10 pm
  Od Marksa do Matriksa!

  Eto, tako!

 3. Jesmo li znali da….? Znali smo Zipp-ovski sve sta se desava u Crnoj nasoj. Zelim da navedem jos ovo da bih vas obradovao: “La cara MONTENEGRO, antica nostra patria.” Da vam to prevedem sa latinskog: “Draga CRNA GORO, nasa stara otadzbino.”

  • Pa dobro đe ste vi do sad gospodine Iliću, najveći patrioto kod nas i u Beograd?
   Divim vam se kako volite Crnu Goru, te kako se hrabro, u prvim redovima borite protiv izdajnika i neprijatelja. Ja mislim da vi imate orgazmatične doživljaje na “antica nostra patria”. Drago mi je što vam je draga Crna Gora ali je zeznuto ako vam postane draga(ljubavnica). Još ako ste oženjeni pa varate ženu sa ljubavnaciom, kao što ovi domaći varaju narod Crnom Gorom, onda…
   Nego gospodine Iliću, riješimo sam da počnem da šamaram poslanike po ulici i budem u trendu iako nijesam strateški partner:
   http://www.pcnen.com/portal/2014/02/24/samaranje/

 4. Gospodine Zipp-e, svi su izgledi da vi zelite mene da zabranite da ja volim koga ja zelim, ili bolje receno, da ja volim koju ja zelim, pa bilo to da je moja otadzbina, tamo gdje sam prvi put izgovorio onu finu I toplu rijec Mama. Za ljubavniice nijesam imao interesovanje odonda kada mi je nesretnim slucajem macak otkinuo vise od polovine onog ‘stidnog organa’ bez kojega se nije moglo ljubaviti. Sada mi sluzi samo da cucnem I piskim,, da oprostite na izrazu. Ovo postavljam na internet da mi nebi smetale danasnje babe, sa kojima sam nekad ljbavio. Puno pozdravi vama Zipp-e I vasim ljubavnicama.

 5. Kada bi covjek svaki dan po nekoliko puta pravio retrospektivu njihovih nepocinstava , mozda bi se i neki uspravni Crnogorac i zapitao u kakvoj to zemlji zivi …mozda, naravno .

 6. Crna Gora je ušla u period preporoda i obnove 1998. godine, na čelu sa mladim političarem Milom Đukanovićem, koji se suprotstavio velikosrpskom režimu Slobodana Miloševića. On je poveo narod u nenasilni otpor, pobunom protiv Miloševićevog saradnika u Crnoj Gori, Momira Bulatovića. Milo Đukanović je otac crnogorske samostalnosti i njenog oslobođenja i emancipacije. Ovo je period velikog razvoja Crne Gore i njene privrede, njenog ubrzanog ekonomskog napretka. {Odlomak iz istorije za Deveti razred, lekcija Savremena istorija Crne Gore; Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Podgorica, 2044. godine}

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: