Blogofanzin: Vlada Crne Gore će pasti. Ali na facebook-u

blogofanzinKako nezvanično saznajemo sa statusa bliskim Milu Đukanoviću, sedmostruki premijer Crne nam Gore odlučio je da podnese neopozivu ostavku nakon što je danas u ranim jutarnjim časovima, po prvi put za 51 godinu koliko se bavi politikom, uz pomoć svojih devetnaest starijih savjetnika za informacione tehnologije, pristupio popularnoj društvenoj mreži.

„Nažalost, zbog svoje tehnološke nepismenosti do sada nijesam imao priliku da koristim fajs bok, te sam očigledno stekao pogrešnu sliku o stanju javnog mnjenja u Crnoj Gori. Ipak, nakon što sam vidio koliko ljudi zapravo lajkuje objave Marka Novi Profil Milačića, kao i broj šerova koje je zadobio jedan antirežimski status Nebojše Medojevića („Pdaj ogavna mafiaska tvorevino, mrs svi jebem vas ja, vi ste srajne a mi ono drugo“ – prim. aut.), nije mi preostalo ništa drugo nego da povučem ovaj nepopularni potez“, izjavio je vidno skrhani Đukanović.

Potpredsjednik Pomoćnog upravnog odbora za ovčarstvo na sjeveroistoku Crne Gore, Miodrag-Miško Vuković, hospitalizovan je zbog manične depresije i žestoke dehidracije izazvane ovom viješću, dok je stranica SDP-a promijenila cover photo u crnu sliku, simbolično prikazujući korotu zbog neminovnog odvajanja svojih guzica od voljenih fotelja.
Opoziciju, čije smo istaknute članove listom sreli na fan pejdžu Demokratskog Fronta, zatekli smo u euforičnom raspoloženju, praćenom egzaltiranim parolama i prekomjernim korišćenjem smajlija.
„Žao mi je jedino što nas tragično poginuli saborac Branko Radulović nije tu sa svojim drugovima da lajkuje ovu nevjerovatnu vijest. Uspjeli smo Banjo, nije tvoja pogibija bila uzalud! ;-))“, napisao je Goran Danilović, PR fan pejdža DF.
Iz SNP-a su nam, pak, odgovorili kako su im prekjuče isključili telefon zbog neplaćenih računa, tako da imaju samo sporu GPRS konekciju preko zastarjelih stranačkih telefona, te će se sa ovim događajima upoznati i oglasiti zvaničnim statusom tek nakon plaćanja zaostalih dugovanja prema Telekomu, koje se može očekivati narednih dana.
Slavlje je bilo očigledno i na grupama opoziciono nastrojenih građana, kao i građana koji su opoziciono nastrojeni u odnosu na opoziciono opredjeljenje. „Znala sam da danonoćno postavljanje inspirativnih kompozicija Boba Marlija i kopipejstovanje motivacionih citata mudrih mislilaca mora rezultirati urušavanjem ovog lopovskog sistema. Mislim, pogledajte samo koliko članova ima naša grupa, a koliko njihov fan pejdž… Bilo je samo pitanje vremena“, izjavila je jedna od članica grupe, koja je željela da postane neanonimna ali joj nijesmo dopustili iz zdravstvenih razloga.
Na drugom mjestu, okupljalištu radikalne frakcije poznate po nerijetko ekstremnim i predugačkim statusima, bili su nešto oprezniji: „Ovo je samo prvi korak u razobličavanju montenegrinske himere, koja je svojim otrovnim pipcima obuhvatila naše pravoslavno tkivo, otuđila nas od našeg Stvaraoca. Predstoji nam teška oružana borba za konačnu demokratizaciju ove mafijaške zemlje, i nećemo se libiti da kucamo i po tri statusa dnevno, a ni opcije „pouk“ i „invajt jour friends“ nam nisu strane. Napred do pobede nad kriminalnim zlotvorima!“, naslov je kolektivnog reagovanja na wall-u grupe.
Kako saopštava fan page Miodraga Lekića, čelnika Demokratskog Fronta, nakon grupnog chata sa predstavnicima fan page-ova svih parlamentarnih stranaka, odlučeno je da se vanredni parlamentarni izbori, u skladu sa kriznim vremenima, ali i načelu transparentnosti, održe u sklopu novootvorene facebook stranice „Izbori 2013“ gdje će stanovnici Crne Gore lajkovanjem slika sa logom partije davati svoj glas istoj. Čitav izborni proces kontrolisaće određeni broj iskusnih admina, uključujući i tvorce etabliranih stranica kao što su „Moja Crna Gora“, „Barenje emotivnih pičoka Balaševićevim stihovima – građanska neposlušnost“, i „Svi Miloši ili neki koji vole nekog Miloša“.
sa lica mjesta za Blogofanzin,
nezavisni reporter
Gabriel Blanco

Comments

  1. Top …

  2. Darko Bulatovic says:

    Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić kazao je da je dogovor o Ustavnim promjenama jako blizu i da očekuje da će u srijedu doći do polaznog dogovora za Ustavni odbor.On je nakon sastanka sa opozicionim liderima Srđanom Milićem iz Socijalističke narodne partije, Darkom Pajovićem iz Pozitivne Crne Gore i Miodragom Lekićem, liderom Demokratskog fronta kazao da je dogovor blizu ali da to ne znači da je posao završen.”Tu smo, jer smo dobili i konačno mišljenje Venecijanske komisije i mislim da smo vrlo blizu. To ne znači da smo završili posao” kazao je Krivokapić.Krivokapić je rekao da bi za 15 dana predlog amandmana na Ustav mogao da se nađe pred poslanicima. “Do samog kraja ostaje sve otvoreno imamo mišljenje Venecijanska komisija koja je dala jasne preporuke i ostaje stvar političke volje i dogovora da pokušamo doći do polaznog predloga amandmana. Poslije 15 dana oni mogu biti na plenumu a na plenumu 10 poslanika da pruži dodatne izmjene, stvar će biti otvorena do samog kraja i samog glasanja o amandmanima. Osnovnu nit bi morali utvrditi na Ustavnom odboru prekosjutra jer tada je jedini realan rok da ispunimo obaveze da uradimo do kraja mjeseca” kazao je Krivokapić.Predsjednik Skupštine najavio je nove sastanke sa liderima opozicije za utorak i srijedu, i kazao da se nada da će u srijedu u popodnevnim časovima biti sazvan Ustavni odbor čiji je on predsjednik i predložen konačan teksta amandmana na Ustav Crne Gore.

  3. Barenje emotivnih pičoka Balaševićevim stihovima – građanska neposlušnost :D

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: