Blogofanzin: Ktitor Dubrovački

SV Milo BritvaPo povratku mitropolita Amfilohija sa Kariba, gdje se sunčao sa pinjakoladom, najavljena je inicijativa SPC da proglasi  guvernadura i gospodara Mila Britvu za svetitelja, i time ga prisvoji i inkorporira u srpsku kulturu, mračnjačkim i zavjereničkim metodama, po oprobanoj formuli srpskog veledržavlja. Isto su to uradili sa svim vrlim Crnogorcima. 

Kako izjavljuje PR SPC Velibor Džomić, u status svetitelja će biti uveden  guvernadur Sv. Milo Britva – Nikšićki Čudotvorac, narodu poznat kao Dubrovački ktitor i dobročinitelj. Uvodeći nas da slikamo čudotvornu ikonu, kaže nam da će do kanonizacije ovog blagorukog duhovnika i vladara doći još za njegovog života, samo da mu malo poraste kosica.

Prezident  crnogorskoga Senata i odvjeglo kumče Mitropolita Amfilohija, Ranko Krivokapić ocijenio je ovaj postupak preplanulog mitropolita  kao sraman.

Nezadovoljstvo kanonizacijom svetog guvernadura javno su izrazili i:

Heroina prebijenih žena Ljiljana Raičević i ‘’Sigurna ženska  kuća’’: ‘’Izražavamo zabrinutost da će se njegov život u celibatu odraziti na mentalno zdravlje crnogorskih nerotkinja, koje vjeruju da mogu da zatrudne samo sa njim!’’

Komita Novak Adžić, koji je poručio da je ‘’guvernadur Britva – nacionalni i etnički Crnogorac, simbol crnogorskog čojstva, junaštva i kuratosti, i da on ne može pod egidom Srpske svetosavske crkve, na bilo kojoj razini biti srpski svetitelj, već isključivo crnogorski – o čemu govore historijski i povijesni izvori’’.

Zdravko Cimbaljević, barjaktar Pozadinskog bataliona Vojske Crne Gore, dobitnik ‘’Obilića medalje’’ (nakon zadobijenih modrica na prajdu u Vankuveru), saopštio je da ‘’će moral i borbena gotovost u našem batalionu nesumnjivo splasnuti, ukoliko guvernadur bude kanonizovan!’’

Bivši klubaški senator i penzioner Dragan Šoć, kao pravni zastupnik koalicije ‘’Srpska sisa’’ nije želio da daje opširan komentar, ali je naglasio da je protiv beatifikacije.

Dobrilo Debeić je manit trčao ulicama, a Mihailo Radojičić Šok se opet šokirao I srao u poljskom WC-u RTCG.

Pomirenje naroda (ako umre)

Blogofanzin nije uspio da dobije izjavu prepodobnog guvernadura Britve.

Ipak, kako nezvanično saznajemo od naših doušnika iz ANB, Milo Đukanović je kupio parcelu na Štirovniku i tim potezom najavio mrtvu trku za vrh istorijske tabele, ali i  najpopularnije planine u Crnoj Gori. Kako dalje naš špijunski izvor kaže, posle proglašenja Njegoša za sveca, ova glavata budala je  je nagazila po gasu i odmah kupio parcelu na Štirovniku.

To je kako kaže izvrsna doskočica i Amfilohiju i Njegošu. Iako upoznata javnost očekuje da će se oko njegovog proglašenja poklati Miraš i Amfilohije , ipak će Milo rukopoložiti samog sebe za sveca i to za njegovog života. A kada dođe bogopozvani dan, biće sahranjen u vječnu kuću koju će podići dvorski artist Dimitrije Popović. Kako se nazire iz skica ovog artiste, biće podignuta kapela, identična onoj u koju je počivao Njegoš  prije mauzoleja.

Ono što je, međutim, izazvalo najveću pozornost jeste inicijativa Mila Đukanovića da se najzad prekine sa podjelama u Crnoj Gori i da u svojoj smrti pomiri zavađeni bratski narod. Milo će povesti narod putem prevazilaženja podjele na dvije crkve, te će ustanoviti treću crkvu: Srpsku Crnogorsku Pravoslavnu Katoličku  Crkvu čiji će mitropolit-kardinal biti Dejan Milovac koji će time i zabaštiniti red časnih milovaca.

Blogofanzin

Comments

 1. Majstori!

 2. sve nam je ovako. neka je, kad ne mozemo bolje.
  sezono, dobro ti nama dosla, napuni budzet za sva pokoljenija, pa se vidimo kad pocnemo da spremamo drva, ili da cijedimo masline, ili da koljemo krmad, ili da susimo krmad, ili da pecemo rakiju i pravimo nove petogodisnje planove.
  nekome jektenije ne gine.

 3. Konte Zanovic says:

  Dubrovacki tajnovidac…

 4. Odlično!
  Željno iščekujemo poslanice Miločera Prvog Crnogorcima & Brdjanima!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: