Porodica Fejzić: Muharem je brutalno pretučen i mučen (Update)

282835Nebojša Medojević – Saopštenje

Najostrije osudujem cutanje nadležnih državnih organa na navode Muharema Fejzića koje je iznio , na pres konferenciji , koju sam organizovao, kao član Odbora za bezbjednost, u znak podrške gradjaninu Fejziću. Suviše dugo se toleriše šverc sa Kosovom od koga su se pojeidnci iz vrha DPS rezima, policije i ANB obogatili. Čitavo Rožaje zna vrlo dobro da se švrec organziuje uz podršku moćnika iz DPS i korumpiranih funkcionera policije , posebno pogranične i ANB. Višemilionski mjesečni profiti od šverca , godinama su se slivali u dzepove visokih državnih funkionera, korumpiranih čelnika i operativaca policije i ANB. Bivši načelnik policije u Rožajama je likvidiran. Sličnu sudbinu je doživio i savjetnik Filipa Vujanovica za bejzbjednost i bivši visoki funkcoiner policje. Ćutanje policije i tužilaštva pokazuje nemoć države Crne Gore pred svercerima koji imaju podršku DPS vec godinama. Ćutanje policije i VDT na optuzbe Fejzica pokauju da su ove institucije nepsoosbne da sprovedu zakone i zastite javni red i mir i bezjednost gradjana.

Isti likovi su glavni finaijarei izbornih kradja, političke korupcije i značajno su pomogli Filipu Vujanovicu da pokrade izbore u Rožajama. Ovo sramotno ćutanje policije i tužilaštva pokazuje da su Ustavne pormjene u oblasti pravosudja , smao potreban, al ne i dovoljan uslov za popravljanje katastrofalnog stanja u ovim institucijama i da je nepohodno čišćenje policije, ANB, tužilaštva i sudova od plaćenika mafije. Same izmjene Ustava bez lustracije, reizora i krivičnog gonjenja korumpiranih djelova policije, ANB, tužilaštva i pravsudja neće imati nikakve efekte. Odmah nakon press konferecnije sa Fejzicem, obratio sam se pismenim putem Ambasadoru EU i SAD , sa molbom da obrate pažnju na slučaj Fejzić i da svojim autoritetom skrenu pažnju nadležnim državnim institucijama da hitnom rekacijom razbiju ovu svercersku mafiju i zastite Muharema Fejzica i njegovu porodicu. Jos jednom upozoravam na opasan kriminalno-svercerski punkt u samoj policiji, i pogranicnoj policiji i ANB u Beranama, koji vec godinama funkcioniše samostalno i izvan zvaničnih nadležnosti ovih službi. To je rezultiralo masovnim ugrozavanjem javnog reda i mira, likvidacijama, nasiljem i terorom nad gradjanima u pograničnom reonu prema Kosovu. S druge strane jedna broj funkcioenra i operativaca iz ovih službi se stekao ogromnu imovinu koja nema utemeljnje u njihovim legalnim prihodima, što janso uakzuje na osnovane sumnje da se radi u teškom organziovanom kriminalu i korupciji.

 izvor: info@javniservis.me (integralno prenešeno)

*** ***
dan-nestao-muharem-fejzic

Povodom nestanka Rožajca Muharema Fejzića (32) u večernjim satima 30. maja, njegov brat Mirsad Fejzić, uputio je pismopredsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću, premijeru Milu Đukanoviću, te predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću.

Mirsad Fejzić u pismu navodi da je njegovog brata Muharema “grupa naoružanih i maskiranih osoba zaustavila njegova vozilo i odvela ga u nepoznatom pravcu”.

“Tek sjutradan smo svi saznali da je pronađen na Kosovu. Navodi policije da je pronađen zdrav, na žalost, nisu potpuno tačni. Brutalno je pretučen i mučen a njegovo tijelo je paljeno na nekoliko mjesta. U kakvom je stanju vraćen s Kosova možda mogu reći fotografije koje vam šaljem uz pismo”, navodi se u pismu Fejzića.

Mirsad Fejzić podsjetio je da je njegov brat nedavno u Skupštini govorio o kriminalnim aktivnostima i postojanju šverca cigaretama na granici Crne Gore s Kosovom.

“Istog trenutka zatražio je da se njegovi navodi provjere i da mu se pruži potrebna zaštita. Reakcija državnih organa je izostala. Nećemo sebi sada dati za pravo da komentarišemo koliko je to bio odgovoran odnos onih koji bi, valjda, trebalo da služe državi i njenim građanima. Muharema niko od zvaničnika nije posjetio. U drugim bi zemljima i na taj način bio zaštićen.

Umjesto poštovanja i odgovornog odnosa prema običnom građaninu i provjere njegovih navoda u interesu države Crne Gore, dozvoljeno je kriminalnim strukturama da naš Muharem bude otet nedaleko od centra grada. Neko im je u Crnoj Gori dozvolio da voze auto bez registraskih oznaka. Oni su bez ikakvih problema, i bez Muharemovih potrebnih dokumenata, očigledno prešli državnu granicu i završili s njim u susjednoj zemlji. Otmičari su mu se obratili samo jednom i kazali da je došlo vrijeme da ga vidi glavni“, navodi se u pismu Mirsada Fejzića.

“Podržavamo politiku pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Zato nas i brine činjenica da se građanin Crne Gore, koji odgovorno govori o poznatim mu negativnim pojavama u sredini u kojoj živi, može biti otet i preveden preko državne granice, dodaje Fejzić.

To može, prema njegovim riječima, “da govori o slabosti i nespremnosti naše države što se valjda nikako ne smije dopustiti”.

“Ne smije se valjda dopustiti da kriminalci neopaženo prelaze državnu granicu i rade kod nas i s nama šta god žele. U Crnoj Gori je svako pitanje osjetljivo. Zato jasno saopštavamo da porodica Fejzić nikako ne želi da se ovaj slučaj politizuje i postane predmet političkih manipulacija. Isključivo želimo mir i spokoj. Hoćemo bezbjednost za Muharema i njegovu djecu. Razumite nas da ne tražimo ništa više nego što već imaju vaša djeca. Tražimo da se svojim autoritetom založite da se našem Muharemu garantuje bezbjednost i normalan život a slučaj procesuira”, naveo je on.

vijesti.me

*** ***

31.maj 2013.

Muharem Fejzić pronađen na Kosovu

Fejzić je prije dvadesetak dana progovorio o švercu cigareta na granici prema Kosovu i Metohiji, i tužilaštvu ponudio dokaze za to

Rožajac Muharem Fejzić (32) koji je navodno nestao sinoć oko 21, 30 časova pronađen je danas na Kosovu, saznaju „Vijesti“ nezvanično iz policije.

Prema tim izvorima, Fejzića je locirala i zadržala kosovska policija. U tom trenutku on je bio sam, a na njegovom tijelu nijesu uočeni bilo kakvi tragovi nasilja, zbog čega se sumnja da je cijela priča o navodnom kidnapovanju ili naprasnom nestanku Fejzića unaprijed smišljana.

„Kod Fejzića su pronađeni i izvjesni dokazi koji će biti predmet istrage, a koji upućuju da iza navodnog misterioznog nestanka stoji neko ko je savjetovao Muharema na koji način da dodatno skrene pažnju na sebe“, rečeno je „Vijestima“ nezvanično iz policije.

„Dan“ je objavio da je Fejzić nestao u četvrtak veče na putu prema selu Besnik. Njegov automobil je pronađen u tunelu, a vrata su bila otvorena.

Nakon što su to prijavili prolaznici, njegov automobil je pronašla policija oko 21 sat i 30 minuta. Tokom izviđaja je utvrđeno da na vozilu nema nikakvih tragova nasilnih radnji, niti bilo čega što bi upućivalo na kidnapovanje, pa se odmah posumnjalo da je riječ o unaprijed smišljenoj farsi.

Crnogorska policija je o svojim operativnim saznanjima sinoć obavijestila kosovske kolege koje su odmah pronašle Fejzića. Za to vrijeme rožajska policija je do kasno sinoć privodila više osoba radi prikupljanja operativnih podataka.

On, prema nezvaničnim informacijama nije prešao zvanični crnogorski prelaz na Kuli već je najvjerovatnije na teritoriju Kosova ušao šumskim putevima.

Fejzić je prije dvadesetak dana progovorio o švercu cigareta na granici prema Kosovu i Metohiji, i tužilaštvu ponudio dokaze za to

Na konferenciji za novinare u Skupštini, Fejzić je pozvao policiju da ga zaštiti tvrdeći da mu je život ugrožen, jer je svjedok prekograničnog šverca.

Njegov automobil je pronađen u tunelu, a vrata su bila otvorena.

Članovi njegove porodice, koji su sinoć bili na licu mjesta, optužili su policiju jer nije preduzela ništa kako bi ga zaštitila.

Oni su sumnjali da je Fejzić kidnapovan ili ubijen zbog javno iznesenih tvrdnji da ima materijalne dokaze o švecu cigareta.

vijesti.me

*** ***

Dan: Nestao Muharem Fejzić koji je govorio o švercu cigareta na granici

Rožajac Muharem Fejzić nestao je sinoć na putu prema selu Besnik, potvrđeno je Danu iz policije.

Nakon što su to prijavili prolaznici, njegov automobil je pronašla policija oko 21 sat i 30 minuta.

Fejzić je prije dvadesetak dana progovorio o švercu cigareta na granici prema Kosovu i Metohiji, i tužilaštvu ponudio dokaze za to.

Na konferenciji za novinare u Skupštini, Fejzić je pozvao policiju da ga zaštiti tvrdeći da mu je život ugrožen, jer je svjedok prekograničnog šverca.
Njegov automobil je pronađen u tunelu, a vrata su bila otvorena.

Policija je do kasno sinoć pretraživala teren na tom područiju, ali Fejziću nije bilo ni traga ni glasa. Članovi njegove porodice, koji su sinoć bili na licu mjesta, optužili su policiju jer nije preduzela ništa kako bi ga zaštitila.

Oni sumnjaju da je Fejzić kindapovan ili ubijen zbog javno iznesenih tvrdnji da ima materijalne dokaze o švecu cigareta.

vijesti.me

*** ***

18. maj 2013.

SMS: Mrtav si Fejziću, da znaš

Muharem Fejzić, navodni svjedok prekograničnog šverca cigareta, prijavio je juče rožajskoj policiji da je na telefon dobio prijeteće poruke.

“Ernadu Kalaču je ostala porodica, a tebi neće ništa. Mrtav si, da znaš. Neće ti pomoći niko, pa ni Medojević. Tursku ti majku j…m”, stoji u poruci, koju je Fejzić dobio juče u 9.26 časova, od zasada nepoznatog korisnika Telenor mreže.

U drugoj sms poruci, koja mu je stigla minut kasnije, Fejziću je ponovo zaprijećeno smrću “ukoliko bude nastavio”.

“Siguran sam da mi prijeti duvanska mafija koja hoće da se obračuna sa mnom zbog dokaza koje imam, a koji svjedoče da se braća Meho i Bajram Mujević bave prekograničnim švercom cigareta, dok je glavni za taj posao u Rožajama Mujo Mujević. Sa njima, kao što sam i ranije kazao, šuruje pripadnik državne bezbjednosti Enver Halja Murić. Siguran sam da oni neće stati dok me na neki način ne ućutkaju, a državni organi, uprkos mojim javnim oglašavanjima i dalje ne reaguju”, rekao je Fejzić.

Iz rožajske policije potvrdili su da je Fejzić prijavio da je dobio prijeteće poruke i rekli da će preduzeti sve operativne i tehničke mjere u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti.

Oni su kazali da će i taj slučaj biti predat tužiocu.

Fejzić je prošlog mjeseca saopštio da je nekoliko puta u posljednjih godinu dana gledao, snimao i fotografisao krijumčarenje cigareta na granici sa Kosovom.

Tada su mu, kako tvrdi, Meho i Bajram Mujević zaprijetili da će, ukoliko nastavi da istražuje te nelegalne poslove, završiti kao bivši, pokojni načelnik rožajske policije Ernad Kalač. Da će “loše završiti”, navodno mu je prijetio i Murić, koji je, prema tvrdnjama Fejzića, nasilno obrisao iz njegovog telefona snimke šverca cigareta.

“Mujo Mujević je rekao da iza cijelog tog posla stoji državna bezbjednost i upozorio me je da će skrajnuti i mene i sve koji na bilo koji način pokušaju da osujete njegov posao”, rekao je Fejzić.

U mogućnost da prijetnje budu realizovane, njega je uvjerilo što je navodno prije nekoliko mjeseci zaplijenjeno 300 paketa cigareta koje su Mujeviću ubrzo vraćene.

“Javnost nije upoznata ni sa 75 paketa cigareta koje su nedavno oduzete u zelenom kombiju rožajskih registarkih oznaka sa brojem 229. Tužiocu sam rekao da se vozač tog kombija preziva Dacić. Uprkos tome, protiv njega ili bilo koga drugog nije pokrenut postupak. Siguran sam da će se i te cigarete vratiti Mujeviću”, rekao je Fejzić.

Iz Granične policije “Vijestima” je nezvanično saopšteno da je prije uskršnjih i prvomaskih praznika zaplijenjeno 75 paketa cigareta. Više detalja o toj akciji, o kojoj se Uprava policije nikada zvanično nije izjasnila, nije bilo moguće dobiti.

Murić i Mujevići su dali izjave zbog Fejzićevih optužbi. Predmet je proslijeđen tužilaštvu koje još nije odlučilo u vezi sa tim slučajem.

“Plašim se za svoj i život porodice, ali se nadam da će zbog mog javnog oglašavanja duvanska mafija imati bar malo obzira”, rekao je Fejzić koji je dodao da je na njegove izjave do sada jedino reagovao lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je na konferenciji za novinare pozvao nadležne da ispitaju šverc cigareta preko Rožaja za Kosovo i ocijenio da iza tog „organizovanog kriminalnog poduhvata godinama stoji vrh Demokratske partije socijalista“.

Iz te partije su to negirali i pozvali nadležne da ispitaju slučaj do kraja.

*** ***

14. maj 2013.

Fejzić tvrdi da je Mujević organizator šverca u Rožajama

Rožajac Muharem Fejzić, optužio je juče sugrađanina Muja Mujevića da stoji iza organizovanog šverca cigareta u tom gradu.

Fejzić je “Vijestima” rekao da je odlučio da o Muju Mujeviću javno progovori, pošto je shvatio da nadležne državne institucije neće zaštititi ni njega i njegovu familiju, nakon što je javno progovorio o prekograničnom krijumčarenju u rejonu Rožaja.

Fejzić je u aprilu saopštio da je nekoliko puta gledao i fotografisao krijumčarenje cigareta na granici sa Kosovom i da su mu tada određene osobe poručile da će završiti kao bivši, pokojni načelnik rožajske policije Ernad Kalač, ukoliko nastavi da iznosi tvrdnje o švercu.

Tada je kazao da će dokaze, ali i ime glavnog švercera, saopštiti tek kada mu država obeća zaštitu.

On je juče objasnio da ga je, povodom njegovih tvrdnji, prije 15-ak dana saslušavao rožajski tužilac, ali da ni njemu nije smio reći ko je glavni švercer u Rožajama.

Prethodno je novinarima nagovijestio da se radi o jako bogatom čovjeku, koji ima “kule i vile” u Rožajama.

“Sada sam odlučio da kažem da iza svega stoji Mujo Mujević… On mi je i prije godinu rekao da će, uz pomoć svojih veza iz Državne bezbjednosti, da skrajne mene i problematične granične policajce, i da će nastaviti sa švercom. Kad već država neće to da saopšti, ja ću. Sigurnije se osjećam ovako”, istakao je Fejzić.

Dodao je da je tužiocu u Rožajama nedavno rekao jedino da se cigarete preko granice prebacuju “zelenim kombijem, rožajskih registarkih oznaka, koje se završavaju brojem – 229”.

“Rekao sam javnom tužiocu i da se vozač tog kombija preziva Dacić”.

Fejzić je rekao da mu je i inspektor Agencije za nacionalnu bezbjednost Enver Murić, svojevremeno kazao da bi trebalo da ćuti o švercu, jer iza toga stoji mnogo jak čovjek.

“Tada mi je kazao – ‘Ti da znaš ko stoji iza cigara, ne bi usta otvarao. On je glavni za sve cigare koje dolaze iz Mojkovca i Podgorice’. Ipak, odlučio sam da o svemu progovorim”, kazao je Fejzić.

Fejzić je kazao da pouzdano zna da je granična policija nedavno zaplijenila 75 paketa švercovanih cigareta i da ih je predala rožajskoj policiji.

On je pitao zašto o tome nije obaviještena javnost.

“Vijesti” juče nijesu uspjele dobiti komentar iz rožajske policije.

Murić je saslušan u tužilaštvu, nakon što ga je Fejzić optužio za prijetnje. On je tada negirao optužbe i najavio da će zbog njih podnijeti tužbu.

Fejzić je tada kazao da mu, zato jer je bio očevidac šverca cigareta, smrću prijete braća Meho i Bajram Mujević, kao i Murić.

Nakon tih optužbi, policija je od Fejzića uzela izjavu, a on je sve to ponovio na konferenciji za novinare, koju je organizovao sa šefom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem.

Medojević je tada pozvao nadležne da ispitaju šverc cigareta preko Rožaja za Kosovo, ocjenjujući da iza tog organizovanog kriminalnog poduhvata godinama stoji vrh Demokratske partije socijalista.

Iz te partije su to negirali i pozvali nadležne da ispitaju slučaj do kraja.

Mujo Mujević već osuđivan zbog krijumčarenja

Muja Mujevića rožajska policija uhapsila je 5. marta 2010. godine, kada su izvršili upad u hangar bivše fabrike mašinskih djelova “Goša”, u momentu pretovara tovara cigareta.

Zbog optužbe za krijumčarenje, Mujo Mujević (41) osuđen je na četiri mjeseca zatvora. Samo dva mjeseca prije toga, Mujević je opet bio na meti policije, takođe, zbog krijumčarenja cigareta.

On se tokom sudskog postupka branio time što je, navodno, iznajmio magacinski prostor kod F. Š. (39), a onda ga je pozvala nepoznata osoba sa Kosova i zamolila ga da u tom prostoru uparkira svoj kombi, na šta je on pristao i dao instrukcije Šahiću.

Kada je policija ušla u magacin, prema presudi u koju su “Vijesti” imale uvid, zatekla je Šahića i Enesa Ferizovića (34) u pretovaru paketa sa cigaretama, vrijednih 28.500 eura.

*** ***

25. april 2013.

U pismu šefu Delegacije Mitji Drobniču, Medojević navodi da se Fejziću stalno prijeti

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević zatražio je od Delegacije Evropske unije u Podgorici da se njihov predstavnik sastane sa Rožajcem Muharemom Fejzićem koji tvrdi da je bio svjedok krijumčarenja cigareta na Kosovo.

U pismu šefu Delegacije Mitji Drobniču, Medojević navodi da se Fejziću stalno prijeti od osoba za koje se, kako je rekao, osnovano sumnja da su pripadnici zločinačke organizacije koja godinama krijumčari cigarete preko granice sa Kosovom.

“Fejzić je, prema njegovom kazivanju, prošle godine dok je bio u lovu u šumama u selu Balotići, koje se nalaze uz samu granicu sa Kosovom, više puta primjetio osoba koja vrše prevoz cigareta u pravcu Kosova“, rekao je Medojević.

Radi se, kako je dodao, o braći Mehu i Bajramu Mujoviću koji su, primjetivši Fejzića, stupili sa njim u kontakt i optužili da radi za policiju i da prikuplja operativne podatke o švercu.

Medojević je pozvao Drobniča da Fejziću zakaže sastanak u Delegaciji EU, „ukoliko smatra da je to cjelishodno“.

Medojević je naveo da je Fejzić običan seljanin, bez posla i korisnik materijalnog obezbjeđenja porodice, koji se slučajno našao na krijumčarskoj ruti i postao predmet prijetnji.

„Fejziću prijete ne samo krijumčari, već i službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Enver Murić, koji ga je dva puta pozivao na neformalni razgovor u prostorijama ANB-a u Rožajama , bez prisustva advokata i bez službene zabiljšeke, isključivo radi prijetnji da ne objavljuje svoja saznanja o švercu cigareta“, navodi Medojević u pismu Drobniču.

Medojević je saopštio da je, nakon što je nastavio da dobija prijetnje, Fejzić dao izjavu listu DAN i tražio prijem kod njega, kao člana Odbora za bezbjednost koji se godinama bavi istraživanjem organizovanog krijumčarenja preko granice sa Kosovom.

„Nakon razgovora, a na bazi od ranije poznatih saznanja o vezama između krijumčara, korumpiranih djelova granične policije, ANB-a, lokalne vlasti, tužilaštva i pravosuđa, cijenio sam da je život Fejzića ugrožen i da bi, u cilju povećanja svoje bezbejdnosti, bilo neophodno da obavi razgovor sa vašim saradnikom“, navodi Medojević.

DPS negira umiješanost

Demokratska partija socijalista (DPS) je odbacila optužbe funcioner Medojevića o umiješanosti u navodni šverc cigareta sa Kosovom, i pozvala nadležne organe da do kraja ispitaju sve njegove navode.

Poslanik DPS-a Obrad Stanišić kazao je da nadležne institucije treba da informišu javnost ukoliko se dokaže da se radi o još jednoj manipulaciji „bezbroj puta demantovanog čovjeka“.

„Pozivamo državne organe da do kraja i u najskorijem roku ispitaju navode Medojevića i ukoliko postoji sumnja, očekujemo da se slučaj rasvjetli“, naveo je on u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

Stanišić je poručio da je paradoksalno da Rožajce brani čovjek koji je dan nakon izbora saopštio da su “Rožajci masovnim glasanjem za Filipa Vujanovića pokazali da su dobro naplatili svoju izbornu volju”.

On je pozvao građane Rožaja i Crne Gore da svaku nezakonitu radnju prijave nadležnim organima.

„U međuvremenu, u našoj partiji ćemo razmisliti da li Medojeviću i njemu sličnima, koji uporno bez argumenata optužuju i vrijeđaju DPS i najveći broj građana Crne Gore, omogućimo da svoje tvrdnje dokažu pred nadležnim državnim istancama“, zaključio je Stanišić.

vijesti.me

Comments

 1. Jedini adekvatan odgovor na ovo – ako je istina, je uvođenje vanrednog stanja u zemlji i uporedo sveopšti građanski protest, bez ikakvih najava, prijava i ostalih zajebancija.
  Sve ostalo bi bilo još jedna simulacija života u ovoj i ovakvoj, na žalost jadnoj i prejadnoj Crnoj Gori.

  • Zipp:

   “Jedini adekvatan odgovor na ovo je uvođenje vanrednog stanja u zemlji”

   E to, penal mjeseca. Crnogorska mafijaska vlast bi trebala da uvede vanredno stanje zbog necega sto je ucinjela crnogorska mafijaska vlast…

   Aj ne zajebajte ovaj narod odjen leba vi.

 2. Evo vele da je na Kosovo stiga’

 3. Nadam se da je ova druga informacija tčna(da je zdriv i zdrav, i na Kosovu). Plasirati informacije ovakve težine a bez provjere je – nemam riječi.

 4. golom guzicom da na sporet sjednu… Nemojte objavljivati info od dana i vijesti, smecari su to stari.

 5. Војин Николајевич says:

  Човјек је киднапован и пребијен, а портал Аналитика каже да је “жив и здрав”.
  Живо киднапован, и здраво пребијен, у преводу!

 6. Zipp kaže:
  31. Maj 2013. – 11:51 u 11:51 am

  Nadam se da je ova druga informacija tačna(da je ziv i zdrav, i na Kosovu). Plasirati informacije ovakve težine a bez provjere je – nemam riječi.

  ДАН и Вијести су били у праву! Друга информација, од Аналитике, је била ненормална.
  Исправно је било да је Аналитика написала да је киднаповани жив, иако су га пребацили преко границе (гдје је погранична служба у тој причи!?), али и да је брутално испребијан.

 7. misterija: svjedok šverca cigareta muharem fejzić iz rožaja
  Mislio sam da sam završio sa život
  ND Vijesti, 02. jun 2013. Društvo (strane: 1, 2, 3)
  Muharem Fejzić (32) koji je, navodno, kidnapovan u Rožajama u četvrtak veče oko 21 sat, pa je, nakon što su ga kidnaperi pustili neko vrijeme proveo u pritvoru na Kosovu, predat je rožajskoj policiji u subotu, oko dva sata poslije ponoći.” Bivši policajac koji je progovorio o prekograničnom švercu cigareta u rodno mjesto se vratio sa povredama u predjelu leđa, grudi i ekstremiteta. Misteriju cijelog događaja mogla bi da razriješi istraga koju će voditi Više državno tužilaštvo.

  Rožajskoj policiji je prije tri dana prijavljeno da se u tunelu na nekoliko kilometara od sela Besnik nalazi upaljen „golf 2” na kojem su vrata vozača bila otvorena. Po dolasku na lice mjesta policajci su u vozilu pronašli Fejzićeva dokumenta i još neke stvari koje su predmet istrage. Za Muharemom su tragali cijelu noć, a o njegovom nestanku su obavijestili sve kolege iz država koje se graniče sa Crnom Gorom. U međuvremenu su pretraživali cijeli teren i od više osoba

  prikupljali operativne podatke, dok im oko devet sati ujutru kosovske kolege nijesu javile da se Fejzić nalazi kod njih.

  „Bio sam u gradu da podignem neke pare. Htio sam i da jedem, ali sam samo uzeo burek i jogurt i krenuo ka kući u namjeri da usput jedem. Međutim, do kuće te noći nijesam stigao… U tunelu mi je put prepriječio crni džip, bez tablica, iz kojeg su izašle dvije maskirane osobe. U istom trenutku su sa suprotne strane došle četiri osobe sa automatskim puškama. Bio sam preplašen. Ne znam ko mi je od njih stavio kapu na glavu, ali u prvo vrijeme niko ništa nije govorio”, tvrdi Muharem.

  Prema njegovim riječima, otmičari su ga u džipu vozili oko sat.

  ,,U međuvremenu su pokušali da mi na ruke stave nešto nalik žici, ne znam šta, ali sam to pokidao. Onda su mi i ruke i noge povezali selotejp trakom. U jednom trenutku su me izveli iz kola i pješke uz brdo vodili oko deset minuta. Ponovo su me uveli u neka kola. Miješam ništa vidio jer sam imao kapu preko očiju. Vozili smo se još 20 minuta”, kazao je Fejzić.

  Potom su ga, kako tvrdi, ponovo izveli iz kola odakle su naniže pješačili oko tri minuta. Uveli su ga, kako kaže, u automobil i vozili oko sat i

  po.

  „Parkirali smo se, pretpostavljam, u nekoj garaži, čuo sam zatvaranje nekih teških vrata. Ponovo su me izveli i rekli „tako mi bog, došlo je vrijeme da te vidi gazda”. Doveli su me pred nekog čovjeka, skinuli kapu ili džak koji mi je bio na glavi. Prvo sam uočio neka metalna vrata, a potom i čovjeka koji je imao crnu masku preko lica. Niko više ništa nije govorio”, kazao je Fejzić.

  Tada je, kako tvrdi počelo njegovo mučenje.

  „Skinuli su me i nečim pekli po cijelom tijelu. Užasno je boljelo, pola su mi života skratili”, rekao je Fejzić i dodao da ne zna koliko je tortura trajala.

  On kaže da su ga izveli iz tog

  objekta, pa su pješačili još nekih 10-15 minuta.

  „Onda su mi skinuli džak koji sam imao preko glave, čarape, lijevu patiku, pantalone, jaknu. Glava mi je u tom trenutku bila okrenuta ka zemlji. Čuo sam kada je jedna od tih osoba repetirala pištolj i

  drugu koja je govorila ,,jo, jo” (ne, ne na albanskom). Čekao sam, već sam brojao posljednje sekunde i vjerovao da sam završio sa životom. Onda su otišli. Ne znam zašto me nisu ubili”, ispričao je Fejzić.

  Neko vrijeme je ležao na zemlji, priča Rožajac, a onda je krenuo.

  „Išao sam koliko me noge

  nose. Kroz šumu, livadu, mrak… Kada sam došao do prve kuće, stanari su odatle pozvali policiju. Zadržali su me, ispitivali, vodili kod ljekara, na kraju predali crnogorskim kolegama”, rekao je Fejzić.

  Muharema je kosovska policija dovezla do crnogorskog prelaza u subotu veče oko dva sata. U rožajskoj policijskoj

  stanici je na okolnosti događaja ispitavan do sedam sati ujutru.

  “I oni su me vodili kod ljekara koji je konstatovao teške povrede. Upropašten sam, mučen, isprebijan. Plašim se goreg. Strahujem za svoj i život porodice. Apelujem na državu da me zaštiti”, rekao je Fejzić.

  Muharem je nakon davanja izjave sa članovima porodice i u pratnji policije otišao do katuna u kojem su ga juče posjećivali , brojni rođaci i sugrađani.

  Rane i ožiljke Fejzić je zadobio po tijelu, ne po glavi i licu.

  Do katuna Fejzića koji se nalaze na planini blizu sela Besnik juče nije bilo moguće doći zbog lošeg puta i njihovog odbijanja i odlaganja posjete „zbog prevelike gužve”.

  Sa mejl adrese Muharemovog brata Mirsada „Vijestima” su juče poslije 13 sati stigle tri fotografije koje svjedoče o Fejzićevim fizičkim povredama, a uz koje je bilo i pismo upućeno državnim organima.

  Mirsad Miko Fejzić tvrdi da on to nije poslao jer se u tom tmutku nalazio na katunu gdje s nije imao pristup internets

  A.SKORUPAN

  Crnogorska policija radi na raspetljavanju slučaja Fejzić, a inspektori u dogovoru sa Tužilaštvom će obilaziti kuću te porodice u selu Balotići, ali i na katunu.

  “Službenici Uprave policije, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem i u saradnji sa kosovskom policijom, preduzimaju intenzivne mjere i radnje na potpunom rasvjetljavanju događaja”, piše u saopštenju UP.

  Policija je u noći između petka i subote, oko dva sata iza ponoći, preuzela Muharema Fejzića, nakon čega je ponovo odveden na pregled u Dom zdravlja u Rožajama jer je prije toga pregledan i na Kosovu.

  “Dežurni ljekar u Domu zdravlja se nakon pregleda izjasnio da je zadobio površinske opekotine, ali nije mogao da se izjasni o uzroku nastanka tih povreda”, navodi policija.

  Crnogorska policija u petak je saopštila da su od policije sa Kosova obaviješteni da je Fejzić “dobrog zdravstvenog stanja i da kosovska policija preduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja”. U tom saopštenju se nigdje nijesu pominjale Fejzićeve povrede.

  Inspektori rožajske policije su nakon pregleda ljekara od njega uzeli izjavu. Policija je navela da je on ispričao da je “povrede zadobio na Kosovu”.

  “Nakon uzimanja izjave, odvezen je kući u pratnji policije. Policijski službenici su obišli njega i porodicu, a službenici Ispostave Rožaje će biti u stalnom kontaktu sa njim i u kontinuitetu će obilaziti kuću u kojoj se nalazi”, piše u saopštenju policije.

  Muharem Fejzić je u aprilu ove godine progovorio o švercu cigareta na granici prema Kosovu i Metohiji, a nešto kasnije je Tužilaštvu javno ponudio dokaze za to.

  Više puta policiji je prijavljivao da je dobijao poruke u kojima se njemu i njegovoj porodici prijeti smrću „ukoliko nastavi da prati šverc”.

  Na konferenciji za novinare sa poslanikom DF-a Nebojšom Medojevićem on je pozvao policiju da ga zaštiti tvrdeći da mu je život ugrožen, jer je svjedok prekograničnog šverca.

  Medojević se obraćao ambasadorima ali i delegaciji EU tvrdeći da se Fejziću stalno prijeti od osoba koje su, kako tvrdi, pripadnici organizacije krijumčara cigareta.

  Fejzić je, prema svom kazivanju pred novinarima, ispričao da se prošle godine, sasvim slučajno dok je bio u lovu u šumama u selu Balotići, našao na ruti koju krijumčari koriste za prebacivanje cigareta.

  „Fejziću prijete ne samo krijumčari, već i službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Enver Murić, koji ga je dva puta pozivao na neformalni razgovor u prostorije ANB-a u Rožajama. Na te razgovore je pozivan bez advokata, a o tome nema službene zabiljške. Tamo je pozivan isključivo radi prijetnji da ne objavljuje svoja saznanja o švercu cigareta”, tvrdio je Medojević u pismima, kojima se obraćao na nekoliko adresa.

  Fejzić je za prijetnje optužio i braću Meha i Bajrama Mujovića, koji su ga više puta presrijetali u Rožajama, ali i optuživali “da radi za policiju i da prikuplja operativne podatke o švercu.

  Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević oštro je osudio “ćutanje nadležnih državnih organa” u slučaju Fejzić.

  “Čitavo Rožaje zna vrlo dobro da se šverc organzuje uz podršku moćnika iz DPS i korumpiranih funkcionera policije, posebno pogranične i ANB…”

  Medojević je rekao da se ranije obraćao pismenim putem Ambasadoru EU i SAD , sa molbom da svojim autoritetom skrenu pažnju nadležnim državnim institucijama da hitnom rekacijom razbiju “švercersku mafiju”.

  “Još jednom upozoravam na opasan kriminalno-švercerski punkt u samoj policiji, i pograničnoj policiji i ANB u Beranama”, rekao je Medojević

 8. Free Mne Society says:

  ONLINE ANKETA:

  http://tiny.cc/FreeMneSociety

  “Da li ste za nepriznavanje crnogorske mafijaske vlasti, i mirne gradjanske neposlusnosti radi paralize svih drustvenih tokova, sve do odlaska sefa Mafije Mila Djukanovica u zatvor, u cilju stvaranja slobodnog crnogorskog drustva?”

 9. Војин Николајевич says:

  Ево прилике да опозиционе партије које траже декриминилизацију државе завриште!
  Ево прилике да заштитници основних људских права припадника мањинских народа, како их зову, пређу из историје у садашњост, те да заурлају на сав глас!
  Сада ће СДП и БС, Позитивна и ЛП да дигну устанак. и да траже расветљивање овог чудовишног напада.
  Сада ће државотворне партије да дигну глас до неба јер су повријеђене државне границе, и киднаповани човјек пребачен из Црне Горе на Косово као да је то једна држава.
  :)

 10. Војин Николајевич says:

  Или ће све ове партије тражити да се Мухарему Фејзићу суди због нелегалног преласка границе?

  Коментари на порталу Аналитика :)
  cing – nema komentara
  Ovo DPS-SDP-LP komentatori na ovom portalu ne smatraju interesantnim da prokomentarisu i saopste „uvazene misli”. Da Fejzica nijesu prebili DF, Risto, BIA ili Ratko Mladic? Je li i ovo napad na Crnu Goru, i njenu nezavisnost.
  U stvari, najveci neprijatelj CG je mafija i oni koji je podrzavaju….

  |02.06.2013. 15:30:00 Slobodan Vukotić
  Zbog ovog ćutanja, zbog ove tišine na portalu, ja nemam dilemu!
  Svako ko želi dobro Crnoj Gori, ko je istinski patriota će osuditi ovaj sramni čin i ovo ,,ubijanje” čovjeka. Ne mogu da shvatim da podržavaoci Mila Djukanovića kojih je na ovom portalu 90% neće ni da progovore. Ako je Milo ČIST ako su državni organi ČISTI i nijesu upleteni u ovaj ,,slučaj” zašto ćutite?
  Zar nije i vama u interesu da odgovorni za ovaj uzasan dogadjaj zavrse pred sudom pravde.
  Zbog ovog će Slavkovi Liberali uvijek glasati protiv vlasti. Ovo mi je potvrdilo da sam bio u pravu.

 11. Војин Николајевич says:

  31. maj 2013.
  naslov- Analitika
  Fejzić na Kosovu!

  • Anonimus
  Da li je zarobljen na Kosovu ili…. o cemu se radi?… je li pronadjen ziv ili mrtav?
  • |31.05.2013. 11:28:14 Anonimus
  Pa čitaj, pobogu! Evo piše “pronađen živ i zdrav”.

  • |31.05.2013. 14:50:20 Zipp –
  nadam se da je ova informacija istinita a ne ona predhodna. Jer sam se poslije one predhodne osjećao poraženo, izgubljeno, bez više ikakve nade.
  • |31.05.2013. 14:52:09 Irena
  Umijes li ti da citas pronadjen na kosovu ziv i zdrav! Seljacka pedagogija privlaci paznju, kao nestao, vazi!!!

 12. Ја сам, шта да радим, проклети заљубљеник у суштину. Форма ме ни мало не занима. Знам да због тога испадам збуњујућ за многе јер у једном браним оне које послије нападам али јасно разграничавам у којем дијелу и због чега, а у крајњем ме и забоље шта ће ко да помисли, као што ме и забоље и за свеукупну ‘забрињавајућу ситуацију’.

  Насупрот томе моме опредјељењу формализам је мејнстрим у Црној Гори док за суштину нико не хаје. Када ствари поставиш тако онда оне постају правило из којег се не може родити ништа суштинско јер сходно оном примјеру ако је нешто наопако и то осуђујеш, па сам радиш исто а не примјећујеш, нема те логике која те може извадити да ти сам нијеси то исто. Дакле, сви смо исти, не тражимо промјену понашања, не идемо за суштином већ само за формом. Један од интернет шампиона у том начину дјеловања и понашања је Николајеч и ја искрено због њега жалим што Амфилохије није Црногорац, ИН4С црногорски портал а НСД процрногорска партија и што многи њему блиски интелектуалци нису перјанице црногорства јер би заиста имао обиље ситуација на којима би могао поентирати а не да овако трага и копа и да су му врхунац пар коментара на прокаженим порталима и често недовољно истражена хронологија па суставно упада у ступице, не.

 13. Смијешни су ови што веле да би опозиција требала покренути политичку хајку против мафијашке дјелатности ДПС-а, кад се дијелом од те мафијашке активности финансира и мафијашка црногорска опозиција која, ко бајаги, сад урличе над Фејзићевом судбином.

  Онај ко зна шта је Рожаје јасно ће рећи да се ради о невјероватно дубоко криминализованој средини која датира деценијама и да су застрашујуће размјере кракова мафијашке организације која се пружа из Рожаја која обухвата Косово, Турску, Србију, БиХ и више земаља Европе.

  Да би се ископали сви корјени мафије, која се дубоко усадила у овој рупетину од нечег што би требало бити градић, и чији кракови се чврсто повезују са мафијашком породицом Ђукановић, занемарљива је политичка акција и минорна би била широка полицијска акција све и да је подржана од тужилаштва (под условом да тужилаштво и судство у Црној Гори није мафијашко како јесте сад), узалудна је и свака помисао да ће Рожајски бандитски кланови бити раскринкани, ВЕЋ ЈЕ ЈЕДИНО ЕФИКАСНА ХИТНА ВОЈНА УПРАВА над овом рупчагом, ђе би се по кратком поступку војска обрачунала са тим клановима који су моћнији више него што ико може да претпостави.

  А ко ће то да уради?

 14. kakose samo nijesu sjetili da ga uhapse zato sto nije imao dozvolu za lov divljaci u vrijeme drzavnobezbjedonosnog lovostaja?

 15. Војин Николајевич says:

  Нереаговање опозиције на овај догађај и ову судбину, нереаговање НВО, нереаговање амбасада у Подгорици, говори о томе да је организовани криминал постао уважени сегмент политичког система.

  • Saglasan.
   A sada jedna zanimljivost.
   Između 13h i14h sam ostavio na portalu “Analitika” sledeći komentar:

   03.06.2013. 17:42:55 Zipp – slučaj Fejzić
   -poslije onako teških optužbi koje je svojevremeno iznio, Fejziću je trebalo pružiti policijsku zaštitu uz ispitivanje svih navoda optužbe.
   -poslije slučaja njegove otmice ili “navodne otmice”-kako neki, prije svega ovdje misle, trebalo je izvršiti vještačiti njegovih povreda da bi se otklonila svaka sumnja ili utvrdilo da se “amaterski izgrebao, išarao folmasterima”.
   -ako, je ovo djelo “onih kojima je interes da blate Crnu Goru pa su sve izveli tako da se krivica baci na režim i tako oblati Crna Gora” – kako se ovđe uglavnom komentarisalo, onda je opet odgovoran režim, jer mu nije pružio traženu zaštitu i tako je dozvolio neprijateljima taj paklen plan!
   -ako je istina(a ja vjerujem da je istina) da je čovjek otet i zvjerski mučen, da li će neko snositi odgovornost za informaciju koja je ovđe prva objavljena, a dobijena je iz policije, kako je “živ, zdrav, nepovrijeđen, na Kosovu”?

   Komentar je objavljen(moram napomenuti da mi se u poslednje vrijeme komentari na Analitici ne cenzurišu – skraćuju – preuređuju, što je ranije bio povremen slučaj), ali je komentar objavljen, kao što se vidi, u 17.42. Tada vijest više nije bila na “prvoj strani”, tako da je moj komentar slabo ko pročitao.
   Imače, i dalje je moje i Vaše “prijateljstvo” glavna i uiglavnom jedina argumentacija na moje komentarena tom portalu. Svaka druga replika je u stilu: “evo ga Nemanja kome je najbolji prijatelj četnik Grubač”.

   • Војин Николајевич says:

    Zipp kaže: “Inače, i dalje je moje i Vaše “prijateljstvo” glavna i uglavnom jedina argumentacija na moje komentarena tom portalu. Svaka druga replika je u stilu: “evo ga Nemanja kome je najbolji prijatelj četnik Grubač”.

    Примјетио сам такав вид чудног етикетирања. Међутим, сада се показало су такви ликови попут прекидача. Неко их је сада, по питању страдања Фејзића, волшебно искључио. Неко их пали, и гаси, по потреби. :)

    Ипак, главно је следеће- случај Фејзић је порушио све идеологије у Црној Гори, показао њихово лицемјерје, дволичност и провидност. Десило се да ни Анонимуси не смију писнути по овом питању, иако су безбједно скривени иза псеудонима.
    Случај Фејзић нам је дао више информација о политичком стању у Црној Гори него случај “Снимак”, безусловно.

 16. Војин Николајевич says:

  Ко је шеф пограничне службе на том сектору, да ли је поднио оставку, да ли је против њега покренут кривични поступак?
  Гдје су “борци против четника” да помогну господину Фејзићу? Да се нису унередили у пелене, када не смију писнути?

  • Поштовани пријатељи, данас је Аналитика најавила пљускове, кад оно трт, тек паде која кап. Ја сам реаговао у 14:32, па у 15:37, па у 16:58. Упорно одбијају да објаве мој коментар којим сам разоткрио њихову паклену намјеру да људи данас понесу кишобране са собом и то само зато што сам Србин и што се борим за истину!!!

 17. Ја сам стварно некад мислио да се људи, као Зипп, перфектни, Николајевич, зајебавају када су остављали коментаре овог типа, несувисло поентирајући ни на чему. И даље сам у невјерици. Просто одбијам помисао да су озбиљни. То би било стварно превише…

  • Војин Николајевич says:

   Штовани Тајовићу,
   надавно су љути интелектуални домороци “одбранили” Његоша тако што су доказивали да је Његош среброљубац, убица, вјероломник, каматаш, …
   У том стилу ви браните Драшкa Ђурановића :)

   • Николајевичу,

    када би ви схватили да се нико не ‘брани’ онда би вам и друге ствари биле јасније. Знали би да разлучите када неко брани принцип а када брани некога. Исто тако се не би питали и ламентирали о тзв ћутању када би хтјели сагледати да и сами припадате једном начину размишљања у којем је маркетинг, популизам и политиканство све а да сте суштину и истину послали у ћошак као лошег и немирног ђака, те тако увидјели да је тај свеукупни образац понашања довео до ‘ћутања’ јер су се људи довољно испадали на корама од банана које је такав начин разбацао свуда около. То се зове ‘повјерење’ које је та школа којој и сами припадате изградила. Е то се показало а не шта друго. Како сам каза један прекаљени опозиционар; а пуштите истину и демократију, то ћемо развијати када побиједимо. Да не спомињем ону једну другу излизану причу…

    Ја сам бранио, браним принцип да не би дошло до ‘ћутања’, ви сте нападали на начин, на који неизоставно мора доћи до ‘ћутања’, ово ‘ви’ мисли се на свеукупност који сте и ви дио. То је једноставно правило које не можете мијењати, игнорисати, па чак ни бојкотовати, оно ће увијек дати исти резултат и зато немојте да се чудите.

   • Војин Николајевич says:

    Штовани Тајовићу,

    додали сте гас, мислите да возите ауто, а ви стојите у мјесту. Вјероватно сте заборавили да убаците у брзину. :)

   • Војин Николајевич says:

    Извршена је депортација једног Бошњака, а све је остало исто, као некад. Опет је Мило предсједник владе, Бошњаци ћуте, само је Коњевић министар полиције. Елем, Николаидис овај пут неће написати текст у којем ће заобилазити Рожаје у широком кругу. :)

 18. Lado, sadomazohisto…dakle izopacen si do jaja!!!

 19. тај свеукупни образац понашања довео до ‘ћутања’ јер су се људи довољно испадали на корама од банана које је такав начин разбацао свуда около. То се зове ‘повјерење’ које је та школа којој и сами припадате изградила.

  tačno

  • Војин Николајевич says:

   Наравно, ово је потпуно нетачно.
   Наиме, проста контрола бирачких спискова и озбиљност на гласачким кутијама значе експресну промјену власти. Чак ни идеологије нису потребне, нити полемике, колумне, текстови…
   Напуштање парламента је први корак у том правцу. Врло просто.

 20. I što bi suština, Tajoviću?

  Je li bitna vaša suština i nečije poentiranje, ili je bitna sudbina ovog istraumiranog čovjeka i sve implikacije koje njegov slučaj ima u državno-političkom domenu?

  Da se ne hvatamo na senzacionalizam medija niti nejasne i impotentne fraze Nebojše Medojevića, mogu li se ljudima u Crnoj Gori, onima koji imaju oči da vide i usta da govore, obezbijediti elementarni uslovi za život, za preživljavanje?

  Pričati o nekakvom poentiranju u takvoj situaciji ili je znak teške patologije ili krajnje degutantno.

 21. Muharem Fejzić, njegova supruga i troje djece napustili su u subotu Crnu Goru. Prema nezvaničnim informacijama, oni su iz zemlje izašli preko graničnog prelaza Dračenovac, a u ovom trenutku nije izvjesno gdje se nalaze.
  Muharemov otac Hakija kaže da mu je sin u Srbiji, dok drugi izvori tvrde da su otputovali autobusom čija je krajnja destinacija jedna od evropskih država.
  „Svi ćemo morati da napustimo Crnu Goru i neću ništa više da izjavljujem“, rekao je Hakija u telefonskom razgovoru. Razlog za napuštanje zemlje je, kako je naveo, to što „država ništa nije uradila da mu zaštiti djecu“.
  „Poslije Muharemove otmice jedino nas policija obilazi dva, tri puta nedjeljno i to je sve. A trebalo bi da nas čuvaju 24 sata dnevno“, rekao je Hakija.
  Na pitanje „Vijesti“ jesu li tražili dvadesetčetvoročasovnu zaštitu i da li je nakon navodne otmice bilo novih prijetnji, on je odgovorio negativno.
  „Nismo tražili takvu zaštitu, ali bi država trebalo da nam je pruži. Zaista, iz policije su nam dali broj telefona za slučaj da je potrebno, ali nije bilo novih prijetnji, niko nas više nije dirao“, rekao je on dodajući da je uprkos tome, Muharem odlučio privremeno da se skloni, navodno u Srbiji.
  „I mi bismo otišli odmah, supruga, još tri sina i ja, ako bi neko pristao da nam pozajmi pare. Ali nismo ni tražili. Otišli bismo u Srbiju ili Makedoniju. Ne bismo se tamo osjećali sigurnije, ali bi se bar sklonili. Nije mi to važno za mene, ja sam svoje prošao. Bitno mi je da sklonim djecu. Ne plašim se ničega, nikome se nijesam zamjerio, uvijek sam bio za ovu državu“, rekao je Hakija.
  Muharem Fejzić je prije oko dva mjeseca progovorio o prekograničnom švercu cigareta iz Crne Gore ka Kosovu. O tome je izjavu i navodne dokaze dao policiji i Tužilaštvu.
  Prije deset dana on je misteriozno nestao na kraće od 12 sati, a po povratku je ispričao da su ga u tunelu, koji se nalazi na magistralnom putu Rožaje – Špiljani, oteli maskirani muškarci za koje, na osnovu akcenta, pretpostavlja da su Albanci.
  Oni su ga u džipu crne boje, bez registarskih oznaka, kako tvrdi, vozili nekoliko sati.
  „Na glavi sam imao povez, a ruke i noge su mi povezali selotejpom. U dva navrata su me izvodili iz kola, išli smo pješke neko vrijeme, a kada smo konačno stigli, rekli su mi da je došlo vrijeme da me vidi gazda. Bilo je to u nekoj garaži u kojoj su me kasnije mučili. Pekli su me po tijelu nečim. Užasno me je boljelo. Poslije su me ostavili u šumi, ne znam zašto me nijesu ubili“, ispričao je ranije Muharem koji juče nije bio dostupan na broj telefona poznat redakciji “Vijesti”.
  Iz policije, „Vijestima“ je juče rečeno da Fejzići već dva dana nijesu u kući u Balotićima, niti u katunima nadomak Besnika.
  „Mi smo porodicu jednom dnevno obilazili, ali posljednjih dana ne znamo gdje su. Nijesu bili u obavezi da nam se jave ako negdje putuju ili mijenjaju mjesto stanovanja“, kazali su iz policije.

  http://www.vijesti.me/vijesti/fejzic-napustio-crnu-goru-a-porodica-bi-njim-clanak-133033

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: