Vidoviti Filip

Vidoviti2VIDIM Crnu Goru kao ekonomski razvijenu u kojoj će svi gradjani da žive bolje, kao dobrog susjeda i pouzdanog partnera u region i kao država koja će biti integrisana u EU i NATO.

Kako VIDIM Žabljak u budućnosti. VIDIM ga sa više hotelskih kapaciteta, sa novim hotelima, sa revizijom privatizacija u hotelima koje nijesu uspjele, sa novim apartmanima, sa boljim i novim ski stazama, sa iskorišćenim vojnim objektima za nove turističke objekte, sa novim radnim mjestima, sa većim platama i penzijama, sa boljim životom za sve građana.

Cetinje u budućnosti VIDIM kao grad boljeg života, univerziteta umjetnosti, preduzetništva, kao grad koji će iskoristiti svoje resurse. Podržaću ideju da se i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija premjesti na Cetinje.

Bolji Kotor VIDIM sa zaobilaznicom koja će obezbijediti ugodniji i bezbjedniji život u Kotoru, sa novom sportskom dvoranom, sa adaptiranim bazenom, sa dva projekta za koja sam veoma emotivno vezan – liftom do bedema i žičarom od Kotora do Ivanovih korita i Cetinja.

Ja bolji Tivat VIDIM sa bulevarom u koji je planirano da se uloži 10 miliona, VIDIM  Tivat sa autobuskom stanicom u koju je planirano da se uloži 8 miliona, VIDIM sa bazenom kjoi će tražiti ulaganja od 2 miliona eura, i mnogo toga drugog što se planira.

Šanse za razvoj Rožaja, prije svega, VIDIM u šumskoj industriji i poljoprivredi, a za razvoj preduzetništa u tim oblastima od  velikog značaja može biti i pomoć međunarodnih organizacija, kao što je TIKA iz Turske, koja je u razvoj Rožaja do sada već investirala 1,6 miliona eura.

VIDIM Kolašin kao grad koji će iskoristiti resurse Bjelasice i Komova i kao grad hidro elektrana, do kraja ove godine završiće se dvije, a do kraja naredne godine još jedna.

Bolji život Plavljana VIDIM u boljem korišćenju turističkih i poljoprivrednih resursa i uz kvalitetniju saobraćajnu vezu. Ovdje VIDIM i simboliku odgovornog odnosa prema kapitalnim obećanjima koje smo davali prije pet godina.

Mojkovac u narednom periodu, prije svega, VIDIM sa boljom saobraćajnom povezanošću, većom valorizacijom potencijala Bjelasice, boljim iskorištavanjem hidropotencijala i biznis zonom.

Herceg Novi u narednom periodu VIDIM sa novim turističkim kompleksom u Kumboru, sa priključenjem na regionalni vodovod i sa novim ulaganjima u hotelsku infrastrukturu.

Kako VIDIM buduću saradnju sa Srbijom? Sa Srbijom partnerski, prijateljski i bratski, vječno zajedno, vječno se poštujući, kao dvije nezavisne države koje treba da budu patneri i primjer u međunarodnoj zajednici. Bićemo takvi, jer tako mora da bude.

izvor: čarobna kugla http://www.dps.me

RADI ZDRAVE SVIJESTI:

USTAV CRNE GORE

Član 88.

Nadležnost Predsjednika:
l) predstavlja Republiku u zemlji i inostranstvu;
2) proglašava ukazom zakone;
3) raspisuje izbore za Skupštinu;
4) predlaže Skupstini kandidata za predsjednika Vlade, predsjednika i sudije Ustavnog suda;
5) predlaže Skupštini raspisivanje republickog referenduma;
6) daje pomilovanja za krivicna djela propisana republickim zakonom;
7) daje odlikovanja i priznanja;
8) vrši i druge poslove utvrdene Ustavom.

http://www.gov.me

Comments

 1. aerodrom u beranama, aerodrom u ivangradu, pruga pljevlja – bijelo polje – berane (sa krakom ka ivangradu, andrijevici, murinu, plavu, gusinju i vrmosi)) – kosmet (na prizren, ko je junak!) i naravno lucko-pristanisni kompleks na zabljaku na limu, odmah pored teretne zeljeznicke stanice ‘vasove vode’.

 2. Nikšić se ne vidi ni u kuglu jbt!

 3. A ja bih najvise volio da te VIDIM na drugom mjestu nakon izbora

 4. Međutim, tokom raskola u DPS-u, Vujanović je bio jedan od glavnih saradnika Mila Đukanovića. Kao ministar policije je, navodno, bio do lakata u novcu od „tranzita duvana”. Pa je Momir Bulatović sredinom 1997. protiv Vujanovića podnio krivičnu prijavu i dostavio „finansijsku dokumentaciju koja potvrđuje navode iz prijave”.

  Prema činjenicama čija autentičnost nije osporena, famozno preduzeće Montenegro tabak tranzit – MTT iz Podgorice je preuzeto od strane Službe državne bezbjednosti (SDB) marta 1996, dok je ministar policije bio Vujanović a SDB dio Ministarstva unutrašnjih poslova.

  Trojica njegovih policijskih službenika su, tvrdi se, godinama formalno i faktički preko MTT-a nadzirali „tranzit duvana”. Od kojih su Goran Žugić (2000. godine) i Darko Raspopović (2001) likvidirani tokom Vujanovićevog premijerskog mandata. Šest drugih nerasvijetljenih ubistava u mafijaškom stilu desilo se dok je prethodno bio ministar policije.

  Vujanović je kao premijer (1998 – 2002), očigledno ne samo zbog partijske solidarnosti sa Milom Đukanovićem, zataškavao stvari gdje god je mogao – a mogao je. Na primjer, višestranačkoj parlamentarnoj Komisiji za ispitivanje pisanja Nacionala o sprezi državnog vrha i duvanske mafije su iz Vujanovićeve vlade (MUP i Ministarstvo finansija) odbili da jasno saopšte na osnovu koje odluke je 1990-ih uzimana taksa od tranzita cigareta za SDB.

  Na sastanku Užeg kabineta svoje Vlade, Filip Vujanović je 14. septembra 1998. donio odluku o kupovini dva luksuzna aviona. Za posrednike u ovoj transakciji odabrani su osnivači i direktori preduzeća Juba iz Podgorice i Kolineks iz Bara, izvjesni Edin Efović i Duško Ranković. No, ispostavilo se kako je jedan od aviona Vujanovićevoj vladi zapravo poklonio Stanko Cane Subotić, kupivši ga preko svojih kiparskih of-šor firmi Wellesley i Dulwich Enterprise ltd.

  Zataškavanje neprijatnih tragova je obilježilo i premijerski i ministarske mandate Vujanovića. Bio je ministar policije kada je 1997. državni tužilac Vladimir Šušović kazao: „U Hagu su mi rekli: ‘Vi ste postali majstori uništavanja dokumentacije’. Izgleda da se to potvrđuje i u ovom slučaju… teško dobijam dokumentaciju od MUP-a”. Dokumentacija koju je Šušović pokušao po službenoj dužnosti da pribavi – nije „prionađena” ni do danas.

  Londonska firma EFT je potpisala ekskluzivni ugovor za snadbjevanje strujom Crne Gore, u kojoj je jedan od direktora bio Vojin Lazarević, biznismen porijeklom iz Kotora, savjetnik premijera Vujanovića vlade kad se sklapao ugovor za reprogram dugova KAP-a, takođe u isto vrijeme i predsjednik Skupštine državne Elektroprivredne Crne Gore!

  Postoje jasni dokazi da je Filip Vujanović, kao premijer, sarađivao sa bosovima crnogorskoga podzemlja. Držao je govor 30. juna 2001. na otvaranju Luke Risan i kazao da je ona „obilježje našeg opredjeljenja za reformske procese”!

  Luku Risan upravo je bio kupio Dragan Fric Dudić, likvidiran maja 2010. godine. Svečanu traku u Risnu su presjekli Vujanović i Dudić zajedno. Vujanović je krajem 2009, u svojstvu predsjednika, odobrio amnestiju za Frica Dudića, pravosnažno osuđenog na četiri mjeseca zatvora, uslovno na dvije godine.

  Oktobra 2002, kao premijer, Vujanović je potpisao i Uredbu o načinu obrazovanja maloprodajnih cijena naftnih derivata prema kojoj je dilovanje benzina na pumpama na graničnom prijelazu Kula kod Rožaja tretirano kao „tranzitni posao”. Šema je bila stoprocentno kriminalna: ustanovljeno je da je na svakom litru benzina točenom na Kuli država gubila 36 centi, koliko je iznosila akciza po litru na drugim crnogorskim pumpama.

  Iako je Vujanović tvrdio da su pumpe na Kuli, među njima i one firme M-petrol, „otvorene radi bolje turističke sezone”, Republička tržišna inspekcija ih je zatvorila jer nijesu imale dozvole za rad!

  Ispostavilo se kako je faktički vlasnik pumpi i M-petrola – Safet Sajo Kalić, sada lice u bjekstvu, pod optužbom da je prao novac za koji je „znao da je pribavljen krivičnim djelom”.

  Kada je, maja 2007, Sajo Kalić otvarao hotel u centru Rožaja, dobio je čestitku – od Filipa Vujanovića!

  No, osim direktnih konekcija sa kriminogenim licima i mutnim poslovima, Vujanović je možda i u netvorku zataškavanja krivičnih djela. Razmotrimo detaljnije što je ostalo od njegovih svečanih obećanja datih sa autoritetom predsjednika države.

  Septembra 2006. je, nakon ubistva Srđana Vojičića, obišao u bolnici književnika Jevrema Brkovića, povrijeđenog u napadu N.N. lica, obećavši da se „naručioci i počinioci moraju pronaći”. Od tada je prošlo pet godina!

  Kada je septembra 2007. pretučen direktor Vijesti Željko Ivanović, Vujanović se opet oglašava, tvrdi da je od „Uprave policije zatražio maksimalno angažovanje na rasvjetljavanju napada i otkrivanju napadača”. Ali, našao je za shodno da Ivanoviću zamjeri što je „za fizički napad optužio predsjednika DPS-a Mila Đukanovića”!

  Kada je, prethodno, proljeća 2007. telefonski prijećeno Aleksandru Zekoviću, aktivisti za ljudska prava, sa indicijama da su u slučaj umiješani jedan ili više policijskih službenika iz neposrednog okruženja direktora policije Veselina Veljovića, Vujanović tvrdi da je rasvjetljavanje tog slučaja „državni prioritet”. Do danas – ništa.

  Kao potpredsjednik DPS-a, Vujanović je zadužen za Podgoricu, samim tim i za Miomira Mugošu. Upitan o tome što misli oko napada Mugoše na novinare Vijesti avgusta 2009, Vujanović tvrdi da je „incident dobio svoj krivično-procesni tok” i da „zaista imam povjerenje u nezavisnost suda i zadovoljstvo zbog ažurnosti sudskog postupka”. Gradonačelnik Mugoša nije pozvan na krivičnu odgovornost!

  A Vujanović je faktički kreator sadašnjeg kadrovskog ustrojstva crnogorskog sudstva. Predložio je dva člana i proglasio izbor postojećeg Sudskog savjeta (uključujući i izbor supruge Svetlane, sutkinje Apelacionog suda; 6.000 eura se po tom osnovu slije u porodični budžet, hvala lijepo). Učestvovao je i u imenovanju sadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, koja preko Sudskog savjeta operativno nadzire rad svakog sudije/sutkinje ponaosob, itd.

  Vikiliks je prije par dana objavio depešu Ambasade SAD u Podgorici, kojom Vašington aprila 2008. obavještava da je glavna poruka Filipa Vujanovića u predsjedničkoj kampanji bila: „Ja sam sa Milom Đukanovićem”!

  U stvari, šef Vujanovićeve kampanje 2008. bio je Milo Đukanović. Iz dokumentacije dostavljene Državnoj izbornoj komisiji vidi se da je šef DPS-a dao nalog da se za Vujanovićevu kampanju ne štedi, izdvoji su najmanje 801.533 eura. Skupovi su bili na granici cirkusa: okupljeni depeesovci skandiraju „Milo, Milo…” a Filip im nasmijan maše!

  I sada da Filip Vujanović obrne ćurak i sukobi se sa Milom zarad demagogije bliskosti sa „srpstvom”?! Nije li Vujanović 5. marta 2010, u jeku skandala oko Balkanskog ratnika i Darka Šarića, na TV IN optužio zvaničnu Srbiju da „potpuno neosnovano i besmisleno optužuje Crnu Goru za odsustvo političke volje da se bori protiv organizovanog kriminala”.

  Bio, dakle, i ostao samo advokat… Đavolji.

  http://www.monitor.co.me/index.php?option=com_content&view=article&id=2892:traganje-za-odstupnicom&catid=1996:broj-1092&Itemid=3219

 5. Fijp sve vidi cak o to da Janko Kjivikapic ne vidi njega na listicu!!

 6. Ovaj je jaci od Milana Tarota.

 7. qq najjace je kad u savnik ili pluzione izbaci iz sebe: ZA ZIVOT KOJI VIJEDI! tamo zice vise nema a on je u stanju to da izgovori.

 8. Ovdje se VLAST uzimlje listicima, vec RATOM, REVOLUCIJAMA -GERILSKIM ili PLISANIM itd…

  BAR DO SADA JE TAKO BILO .
  Nema NICESOVIH NAZNAKA a SVI CE MO SE SLOZITI oko ovog zapazanja – da bi i u BUDUCE MOGLO biti DRUGACIJE -NAZALOST.

  • (Ne) -izostavljeno greskom -uzimlje ili PREUZIMA kako te volja.

   Mada svima je UGLAVNOM JASNO bez ovijama sto izlaze i GLASAJU i tako PRAVE kazem PRAVE od sebe EVROPEJCE kulturne -KLOVNOVE ,
   izvinite ali je CINJENICA da je tako POTVRDJENO x puta – NAZALOST.

 9. Боривоје Шурдиловић, портпарол Лада Тајовића says:

  Обзиром на ‘видовитост’ опозиционара свих боја и њихову готово фанатичну посвећеност напада на политичку партију која је себе назвала ‘Позитивна Црна Гора’ а све на фону њихових наводних оснивача којима су се дале неке фантастичне карактеристике и образложења која су то пратила да се са ‘антиратним профитерима, преварантима и њиховим трабантима’ не може и не смије већ увијек треба ићи контра њих, сада када је јасно и онима најнеупућенијима да ти наводни оснивачи су оснивали, подржавали, подржавају групације из којих су потекле те видовите тврдње а то је ДФ и тзв. бојкоташи и њихов најнезависнији од свих независних кандидата Лекић Миодраг у народу познатији као Ћаки, који није хтио да подржава малу приватну државу Црну Гору па је одлучио да подржи једну већу и приватнију, намеће се просто питање да ли ови предњи остају уз оно шта су задње говорили?

  Сваки екстремизам, затуцаност, недосљедност не рађа ништа. Неки су умисли да су Тарас Буљба, неки су умислили да су нешто оплодили али њихово је сјеме отишло на другу страну па нек виде јел’ им се тамо шта родило а родила се нека биљка која изузетно добро успијева у овим крајевима а имамо је већ довољно, исувише. Читава војска, а ја у свакој таквој војсци ја дезертер бићу, као што то пјесник рече па био ‘удбаш’ и по хиљаду и први пут. Никада ми није било лакше у ових десет година остати кући, никада лакше одјебати све тзв. забринуте интелектуалце и аналитичаре, никада лакше се спрдати са ‘досљедним’ бојкоташима и никада нисам имао кога ни за дописати. Волио бих да у Црној Гори има довољан број људи који ће овај Курта – Мурта шоу тек површно испратити, оставити по страни све фарисеје и идеје и ићи својим путем јер идеја је водити здрав и угодан живот и не остављати дане на глупости.

 10. sto je Filjip rekao za Spuz zna li ko?

 11. Mi nijesmo NAROD ZA TIMSKI RAD, nama su FAMILIJE PUKLE KO KRISTALNA CASA, BRAT BRATA OCIMA NE MOZE GLEDAT, a ne POKRETI&PARTIJE, jedino na SPORTSKI TERENIMA IGRAMO TIMSKI SIROM SVIJETA, I ONDA SMO OSVAJACI ZLATA, kad to UTUVIMO U PRAZNE CUTURE, i STANEMO PRED ZRCALO, I PRZNAMO PRVO SAMI SEBE, PA ONDA JAVNO, DA NAS SAMO ZLOCIN I KRIMINAL MOZE POVEZAT KAO DPS, I KOSTURI U ORMARU, DA SVI SKUPA CUVAMO TAJNU I BRUKU OD NARODA I PORODA.

 12. mrtvorođenče? says:
 13. Покушавајући да оправдају вјечиту бјежанију од политика досконтинуитета, бојкота, отпора, главешине опозиције често истичу како су такве политике заправо пут у непознато, како не постоји разрађена стратегија нити план на тој страни. Упорним понављањем таквих неистина, уз подршку свих већих медија, главешине и даље успијевају да заведу добар дио бирачког корпуса и убиједе га у ново учешће у симулацији и Миловој смијурији. Као што често истичемо, процес освјешћивања и изласка из стања колективне хипнозе је у току и трудићемо се да га на све начине убрзамо.

  Но, накратко ћу се задржати на демонтирању неистине о “путу у непознато”, о непостојању алтернативног плана и стратегије, о непостојању рецепта…

  Рецепт одавно постоји, и они то одлично знају. Овдје ћу презентовати само мањи дио докумената које имамо у документацији групе ОДР-ГН, као и пар краћих текстова проф. Куљак који су дио таквог рецепта. Наравно, постоји још много сличних докумената, других аутора. Разумије се да ниједан од таквих текстова не представља Свето писмо, али је њихова карактеристика да могу бити нека врста путоказа за оне који желе промјене и покретање политика дисконтинуитета, бојкота и отпора. Дакле, прича о непостојању кредибилне и валидне алтернативе симулацији Система је лажна.

  1) Излазак опозиције из Скупштине и свих институција власти
  2) Бојкот свих избора и референдума које режира корумпирани мафијашки
  режим
  3) Забрана рада ратно-профитерским и антиратно-профитерским странкама
  4) Формирање прелазне-техничке владе за oрганизовање ванредних избора
  5) Први слободни избори у историји земље
  6) Провjера поријекла имовине свих који су обављали највише државне функције, имовине њихових чланова породице и кумова – борба против корупције на највишем нивоy

  https://www.facebook.com/groups/gradjanskaneposlusnost1/doc/379884892040845/
  https://www.facebook.com/groups/gradjanskaneposlusnost1/doc/354918404537494/
  https://www.facebook.com/groups/gradjanskaneposlusnost1/doc/354921097870558/
  https://www.facebook.com/groups/gradjanskaneposlusnost1/doc/513495522013114/
  https://www.facebook.com/groups/gradjanskaneposlusnost1/doc/596555190373813/
  https://www.facebook.com/notes/mirjana-kuljak/logika-crnogorskih-izbora-/616607135032923
  https://www.facebook.com/notes/mirjana-kuljak/u-prilog-tačkama-1-6-bojkota/614623985231238

 14. Veni, viđi, vici.

 15. POZNAJEMO GA!

  -To je onaj Filip Vujanović koji je 1993. počeo svoju političku karijeru kao ministar pravde u vrijeme kada je u pljevaljskoj bukovici izvršen progon po etničkoj i vjerskoj osnovi i kada je 25 funkcionera Stranke demokratske akcije uhapšeno i podvrgnuto najogavnijoj političkoj torturi!

  -To je onaj Filip Vujanović koji je 1996. bio ministar unutrašnjih poslova kada je poslao interventnu jedinicu u Plavu na fudbalskoj utakmici gdje je povrijedjeno više od 100 igrača i navijača!

  -To je onaj Filip Vujanović koji je tajno, našim parama, bez ičije saglasnosti kupio avione od fantomske firme, čiji vlasnik je lice koje ne postoji!

  -To je onaj Filip Vujanović koji je 2004. postao po prvi put Predsjednik CG gdje mu se kao članu vrhovnog savjeta odbrane spočitava jedna od glavnih uloga u aferi COFIS a u vezi nelegalne trgovine oružjem, gdje je CG oštećena za više od 2.2 miliona eura!

  -To je onaj Filip Vujanović koji je pomilovao mnoge narko dilere i kriminalce, ali zato čovjeka koji je sjekao na svom imanju svoju šumu odbija da pomiluje!

  Dragi prijatelji, poznajemo mi njega po još mnogo čemu, ali možda nije ni vrijedno sve navoditi jer je on samo jedna blijeda kopija!

  Molimo Vas da podijelite ovo svim Vašim prijateljima, da ga i ostali ljudi upozanju!

  Aleksandar Samardžić

 16. Podgorički dnevnik “Dan” je objavio uputstva aktivistima Demokratske partije socijalista za realizaciju akcije „siguran glas”. Princip je važio za koaliciju “Da živimo bolje – Milo Đukanović”, ali se slična praksa, uprkos zakonskoj zabrani, koristi i danas, uglavnom na manjim biračkim mjestima, tvrdi “Dan”.
  Suština je u sljedećem: DPS sigurne glasove na dan izbora prebrojava tako što se na biračkom mjestu glasno izgovaraju ime i redni broj pod kojim je građanin upisan u birački spisak. U poseban spisak upisuju se imena i prezimena i redni brojevi sigurnih glasača. Aktivisti DPS-a smjenjuju se u 11,14, 17 i 19 časova, noseći spiskove u mini-izborni štab u opštinskom odboru stranke. Tamo se nalaze lica zadužena za potpisivanje sigurnih glasača koji još nijesu izašli na glasanje. Oni imaju zadatak da organizuju ekipe koje odlaze kod sigurnih birača kući i primoravaju ih da izađu na birališta.
  “Dan” podsjeća na to da je članom 71 Zakona o izboru odbornika i poslanika ”članovima biračkog odbora i licima koja prate rad organa za sprovođenje izbora za vrijeme glasanja zabranjeno je na biračkom mjestu vođenje bilo kakve evidencije o biračima koji su glasali, kao i korišćenje kopije biračkog spiska ili bilo koje druge pomoćne evidencije o biračima”.

  Poznate metode izborne kradje , sada su dokumentovane I cemu ucesce u farsi.
  Miodrag Lekic je uprkos svemu ili pored svega, pristao na TV duel sa Vujanovicem. Jedino smisleno sto moze uraditi , jedino sto moze opravdati njegovo dosadasnje ucesce na mafijinim izborima je poziv na BOJKOT .
  Izlazak na izbore, bez obzira koga glasali. podrska je ubicama, ratnim zlocincima, pljackasima, mafijasima.
  Lekic, naravno , ako nije ucijenjen da igra ovu ulogu, pozivom na BOJKOT zadao bi pocetni udarac mafijaskoj hobotnici.

 17. Ako se Lekić ne povuče iz ove “trke”, nije mnogo bolji od njih. Ima zicer: Na kraju TV duela u kome smatram da će “pobjediti” Vujanovića(ja nepismeni bih ga deklasirao), obznani da neće učestvovati na izborima, da su ovakvi izbori farsa, pozove na sveopšti bojkot…
  Tako bi mogao ući, ajde da kažem ,u istoriju(iako mi je oidvratno prozivanje svega i svačega “istorijskim i sudbonosnim”). Međutim, Lekić to sigurno neće uraditi: niti ima saglasnost onih kloji su ga kandidovali, niti je Lekić tip za takav potez. Nemam bog zna kakvo mišljenje o njemu, ali je svakako neuporedivo bolji od Vujanovića ili bilo kog drugog kojeg bi DPS kandidovao jer je DPS takva interesna grupa koja jednostavno ne može kandidovati neuprljane ili neposlušne ljude.

  • Боривоје Шурдиловић, портпарол Лада Тајовића says:

   a nepismeni bih ga deklasirao

   Шаљивџија …. ајој…

   Иначе се намјерио јунак на јунака, мислим Лекић на Вујановића. Обојица препознати ораторским спосбностима гдје ни сами са собом не могу изаћи на крај. Ако перфектни не напише саопштење до петка да га Лекић прочита не ваља поса’ никако.

 18. Sonja Radosevic says:

  Ponavljam komentar jer sam u prvom javljanju izostavila prezime, a i da dodam da je na birackom spisku pored 7 000 ,,dvojinika,, i jos 16 000 novoupisanih biraca. Da li se pod ovim uslovima izlazi na izbore? BOJKOT je jedino resenje.

  ,,Podgorički dnevnik “Dan” je objavio uputstva aktivistima Demokratske partije socijalista za realizaciju akcije „siguran glas”. Princip je važio za koaliciju “Da živimo bolje – Milo Đukanović”, ali se slična praksa, uprkos zakonskoj zabrani, koristi i danas, uglavnom na manjim biračkim mjestima, tvrdi “Dan”.
  Suština je u sljedećem: DPS sigurne glasove na dan izbora prebrojava tako što se na biračkom mjestu glasno izgovaraju ime i redni broj pod kojim je građanin upisan u birački spisak. U poseban spisak upisuju se imena i prezimena i redni brojevi sigurnih glasača. Aktivisti DPS-a smjenjuju se u 11,14, 17 i 19 časova, noseći spiskove u mini-izborni štab u opštinskom odboru stranke. Tamo se nalaze lica zadužena za potpisivanje sigurnih glasača koji još nijesu izašli na glasanje. Oni imaju zadatak da organizuju ekipe koje odlaze kod sigurnih birača kući i primoravaju ih da izađu na birališta.
  “Dan” podsjeća na to da je članom 71 Zakona o izboru odbornika i poslanika ”članovima biračkog odbora i licima koja prate rad organa za sprovođenje izbora za vrijeme glasanja zabranjeno je na biračkom mjestu vođenje bilo kakve evidencije o biračima koji su glasali, kao i korišćenje kopije biračkog spiska ili bilo koje druge pomoćne evidencije o biračima”.

  Poznate metode izborne kradje , sada su dokumentovane I cemu ucesce u farsi.
  Miodrag Lekic je uprkos svemu ili pored svega, pristao na TV duel sa Vujanovicem. Jedino smisleno sto moze uraditi , jedino sto moze opravdati njegovo dosadasnje ucesce na mafijinim izborima je poziv na BOJKOT .
  Izlazak na izbore, bez obzira koga glasali. podrska je ubicama, ratnim zlocincima, pljackasima, mafijasima.
  Lekic, naravno , ako nije ucijenjen da igra ovu ulogu, pozivom na BOJKOT zadao bi pocetni udarac mafijaskoj hobotnici.

 19. Боривоје Шурдиловић, портпарол Лада Тајовића says:

  SVEMIRSKI BROD: SAD pravi letelicu koji krivi prostor i vreme?!

  Udaljenost drugih galaksija izgleda nepremostiva, ali neki naučnici tvrde da se brzinom svetlosti na “supersvetlosnom motoru” do sistema Alfa-Kentaur može stići za svega dve nedelje?!

  Naučnik Harold Vajt sa svojim timom u Nasi radi na “supersvetlosnom motoru” za svemirska putovanja.

  Vajtovo istraživanje je pokušaj usavršavanja koncepcije meksičkog fizičara Migela Alkuberea, koja je 1994. godine izazvala velike sporove u naučnom svetu. Meksikanac je pretpostavio da može da se skuplja prostor ispred svemirskog broda, a iza njega da se širi.

  Brod može da se smesti u “mehur iskrivljenog prostora” i da ostaje nepokretan, zato ljudi unutar njega ne osećaju opterećenje. Unaokolo leti samo prostor, a na račun toga se i dešava premeštanje.

  Prostor može da se širi i skuplja brzinom većom od brzine svetlosti.

  To ne protivreči Anštajnovoj teoriji, jer nijedan predmet u “mehuru” faktički se ne kreće brzinom većom od brzine svetlosti.

  Za formiranje “mehura” potrebna je specijalna supstanca, negativna masa koja pri potpunom raspadu može da oslobodi neophodnu “tamnu” energiju.

  U proračunima pristalica teorije Alkuberea navođene su njene različite veličine, ekvivalent tri mase Sunca, masa Jupitera…

  Harold Vajt je u svojim sadašnjim proračunima smanjio na 700 kilograma, uz uslov da “mehur” nema formu sfere, već “krofne”. On kaže da rezultati rada ulivaju nadu.

  Njegov tim uz pomoć lasera pravi minijaturni model motora Alkuberea, gde bi prostor bio iskrivljen, u odnosu jedan prema deset miliona.

  Interesovanje Nase za ovu ideju nije neobično. U SAD postoji i odbrambena agencija DARPA. Ona takođe finansira netradicionalna istraživanja..

  Ipak, dobar deo naučnika sa velikom nevericom gleda na ovakva istraživanja.

  Rukovodilac odeljenja Fizičkog instituta “RAN Lebedev” Oleg Daljkarov kaže za Glas Rusije da je finansiranje sličnih ideja povoljno samo njihovim autorima i predstavlja obično trošenje novca.

  Postoji li nada da takav brod bude napravljen?

  Prvo treba naći način da se nekako ukroti negativn masa, njoj se pripisuje razletanje galaksija i širenje vasione.

  Za sada, fizičari su spremni da razmatraju samo matematički model i laboratorijske eksperimente.

 20. Боривоје Шурдиловић, портпарол Лада Тајовића says:

  Ех да ми је један дан, један дан да ја будем бојкоташ, бојкоташ…. Летио би јер би било фер као, као Шумахер… Једва чекам да недјеља дође… па нек мени тада нерве кида онај што вози црвеног болида… Није фер, није фер стварно хоћу барем један дан да будем Шумахер….

 21. Боривоје Шурдиловић, портпарол Лада Тајовића says:

  Оће ли тај бојкот, све му јебем!? Ајмоооо…

 22. Šurda, opet pao pritisak…?

 23. Највјероватнији сценарио након најновијих “избора” јесте да режим слави на улицама након циркуске представе, а да опозиционе главешине истакну како су “и поред очитих нерегуларности задовољне солидним резултатом, који ће бити још бољи када на наредним изборима изађе више гласача”.

  Овај ружни сценарио представља учвршћивање Система: сваки играч игра своју улогу, држи се своје позиције, својих привилегија, укопан у сопственом блату.

  Надам се да преварени, опљачкани, угрожени човјек неће ово “прогутати”, да ће смоћи снаге да каже – доста. Да ће покренути процес рушења Система. Алтернатива већ постоји.

 24. Mirjana Kuljak: Iz jedne konverzacije, moj komentar (komentar druge osobe necu da prenesem, da ne zapadnemo sad u vrzino kolo):

  Dobro, Lekic bi trebalo da pozove na nepriznavanje i bojkot izbora ako ne dobije na njima (jer su kradeni, kako i sama opozicija tvrdi, a afere potvrdjuju, da ne navodim ostale, mnogo tvrdje dokaze od ranije). Slazete li se? Ako, pak, Lekic dobije na izborima koje kontrolise DPS mafija, znate li sto to znaci? Da je Zapad pritisnuo Djukanovica i dogovorio se sa njim da popusti sa kradjom izbora, u zamjenu da ode (nekaznjen), bez lustracije i bez potpune dekriminalizacije. Kad kazem Djukanovic, mislim na pravog “Vujanovica”. Ipak, mislim da Djukanovic na takve dogovore nece pristati. .. Vi imate iskrenu nadu i vjerujete ili da je izborni proces cist ili da ce Djukanovic pristati na dogovor sa Zapadom (ne zaboravite i to da se Djukanovic ne pita sam sa sobom). Ja svoju nadu ne temeljim na necistom izbornom procesu i na nadi da ce Djukanovic popustiti pred pritiskom Zapada, napraviti dogovor o svojem “iskupljivanju” i okrenuti ledja mafiji. Sa druge strane, nezadovoljstvo naroda bi moglo da da rezultat jedino kada bi bilo usmjereno na ono sto se vidi, a ne na izborni proces u kojem se “ne vidi” sto se dogadja, a to znaci da izadju masovno i mirno ispred Parlamenta itd. itd. da sada ne ponavljam 6 koraka koje kao put nudi Grupa Otpor diktatorskom rezimu. Pozdravljam vas. Naravno, vi cete raditi shodno svojoj procjeni. https://www.facebook.com/groups/gradjanskaneposlusnost1/?ref=ts&fref=ts

  • I ja smatram da Đukanović može “izgubiti izbore” jedino u dogovoru sa svojim mentorima, po nekom scenariju koji bi izgledao sličan ovom koji je dala Mira Kuljak. Takođe smatram da to sada neće biti slučaj, na ovim “predsjedničkim izborima”, tj. da će Vujanović, ponavljam, sa 15% razlike “dobiti” Lekića(kojim, takođe ponavljam, nijesam oduševljen kao mnogi opozicionari, ali je svakako bolji od Vujanovića/Đukanovića/Barovića./Mićunovića/filipo-miško-vukovića…
   Što se tiče protesta, iako sam od 90-te učestvovao na velikoj većini njih, i na ove prošlogodišnje, sumnjam da ću izaći na bilo koje buduće proteste u kojima organizatori budu insistirali i zaklinjali se kako će to biti “mirni protesti”. Da se razumijemo, ne pozivam na revoluciju, haos, sukobe, ali jednostavno insistiranje i uvijek ograđivanje da će protesti biti mirni mi ide više na ….
   Ako mogu na zapadu da budu i malo “nemirni”, mogu i ovdje. Jer na tom zapadu je situacija neuporedivo bolja nego kod nas pa se protestanti nerijetko sukobe sa policijom, bace poneki kamen na neku instituciju, prevrnu neki kontejner, ili na neki drugi “nemirni” način pokažu svoj bunt. Kako smo mi, crnogorci: “junački,hrabar i impulisavan narod” a ne budisti, malo je čudno što uvijek protestujemo gandijevski, štrajkujemo glađu i slično.

   • okreni konacno plocu says:

    zipp, primjerom pokazi nemirne proteste…svojim primjerom…ne moras bas da se polijes benzinom i zapalis… pokrkas se sa specijalcima…mozda se tada gradjani malo pokrenu…

   • OKP,
    ne brini, pokazujem. Par puta sam javno, jasno i glasno na ulici prozvao neke od tvojih idola. Sam, ne u masi. Veoma su se zbunili, promjenili pravac kretanja, bilo im je neugodno…
    Eto, čisto da znaš.
    Na najavljene proteste se sklone, pripreme, organizuju…

   • okreni konacno plocu says:

    mojih idola?!…svi koji me poznaju dobro znaju da su moji idoli pod zemljom…kad si bio tamo?…sto pricaju?…

   • OKP, ja te stvarno ne poznajem, znam ti samo nick, i zaključujem po onom što pišeš koji su ti ovozemaljski idoli. Pod zemljom nijesam bio, a ako ubrzo pođem, trebaš mi reći koji su ti to idoli, pa ću ti javiti što pričaju.
    OKP,
    prozvao si me da ja uradim nešto, naveo sam ti da se ponekad konkretno suprostavim, i to sam, ne u gomili, masi.
    Ja OKP imam 50 godina, ti si predpostavljam mlađi, dosta mlađi, pa me interesuje što ti konktretno radiš po tom pitanju? Ili si zadovoljan stanjem, pa smatraš da ne treba iskazivati nikakav bunt, protest? Ili se možda od onih koji se plaše da ne propadne država ako iskažeš svoj protest povodom nečega?

   • okreni konacno plocu says:

    zipp, nisam mladji…i nisam nikada zadovoljan stanjem, posebno ne ovakvim…moji idoli nisu iz svijeta politike…iako nisam idolopoklonik nekima se divim…davno otislim pod zemlju…siguran sam da to nisu i tvoji idoli…za razliku od onih koji promjene pokusavaju graditi na kritici postojeceg, vjerujem samo u dobre ideje, u pozitivni nacin razmisljanja, nesto novo, drugacije…toga kod bas vas bojkotasa nema…samo mafija i mafija…iskljucivo naslijedjena patetika vaseg politickog mentora iz nekadasnjeg lscg…sad nas pozivas u nemirne proteste…i djindjic je pristao bio na miloseviceva pravila pa pobjedio…vjerujem da uvijek pobjedjuju samo bolji i pametniji…a jesmo li mi to?…zar je bojkot bolji , jaci, pametniji?!…i nije problem da propadne drzava nego ko ce da je vodi…ima li pilota u avionu?…

   • negross iz dimenzije X says:

    Ljudi potpisao bi mu ovo 1500000000 za lukijev mandat da ode ali da ode!!!!!! On i setrica i bratic (ljeljcinizacija) neka nose sve samo da nam ostave Crnu Goru da prodje REVIZIJU I LUSTRACIJU. Ako je cijena LUSTRACIJE i DEMOKRATIZACIJE ekonomska propast posto je moralna sve prisutna neka IDU siroko im polje!

    Svaka druga demokratizacija uz prisutstvo njih nije moguca niti ostvarljiva u bilo kakvom obimu jer na njihovu vladavinu koja se manifestuje u proizvodnji i odrzavnju socionalnih problema te njihovom prebacanju na korumpirani sistem dolazi do razvodnjavanja od placenih i korupiranih cinioca sistema!

    Da li je prioritet borbe borba protiv sistema sto upravo pokuvaju vajni borci za oslobodjenje i tranziciju ili je borba protiv kreatora sistema?! Da li kreatoru odgovra nasa borba protiv njegovog sistema?Zar necemo svi mi da budemo slobodni ravnopravni kreatori sistema i uzivaoci u svim resursima koji nam pruza? JAsno je da na ima vise samo treba jasno pokazati smjernice borbe protiv kreatora.

    MIslim da je jasno ko je intergalaticki akcelator pokvario prije 23 godine tako da nam hvali feder keklica na bombini koja nije radila pa nije bilo struje na svecicama!!)

  • okreni konacno plocu says:

   kad zapad procita ovakve izjave opozicionih mislilaca kazu, pa dobro djukanovic je realnost i moracemo i dalje sa njim….mirjana, mirjana…izadji ikonacno iz slavkove sjenke…ne zaludjuj vise zippa i perfektnog…

   • Ko j…. zapad!? Popunićemo hotele braćom i sestrama sa istoka. Ruskinje su ionako bolje cice od Britanki.

   • okreni konacno plocu says:

    meni su beogradjanke pod broj jedan…ruskinje, da, da…gargamele, gargamele….

   • OKP,
    Zipp i Mirjana Kuljak se poznaju odavno. U poslednje vrijeme, na žalost, veoma se rijetko srijećemo, čujemo, vidimo, razmijenjujemo stavove iz objektivnih razloga.
    U doba dok smo se intezivnije družili i ramijenjivali stavove po pitanjima koji se ovdje nejčešće komentarišu, po nekim pitanjima smo imali dijametralno suprotne stavove, ulazili u oštre polemike, i najčešće(ne uvijek) svako je ostajao pri svojim stavovima. Dakle, teško Mirjana Kuljak može uticati na promjenu mojih stavova(ali može), ili ja na promjenu njenih. Kada bi neko od nas pružio neoborive argumente za svoj stav, onda bi oni bili prihvaćeni.
    Međutim, predpostavljam da je tebi moguće teško shvatiti tako nešto. Vidim te kao jednog od onih koji uvijek prihvataju nametnuti stav ako je on stigao od “autoriteta” – i tu nema rasprave. I taj stav prenosiš i namećeš dalje, ne preispitujući ga.
    Moguće je i da griješim, da nijesi od tih. Ponavljam, zaključujem na osnovu tvojih dosadašnjih komentara i pitanja koje sam uspio da pročitam, tako stvarajući neku sliku o tebi.

   • okreni konacno plocu says:

    zipp, sjecam se mirjane kada je imala sedam godina…ako je to neki argument onda je tvoja pretpostavka o mom razumijevanju vasih slaganja-neslaganja lose stojeca…meni je nemoguce nametnuti stav jer sam rodjeni anarhista , ne podnosim autoritete…desava se da moj stav namecem drugima…to, da…bojkot smatram legitimnim nacinom, ali mu predvidjam neuspjeh…bojkot nije pilot u avionu…

 25. Боривоје Шурдиловић Шурда says:

  Другови,

  јесте ли чули шта је друг перфектни рекао на задњем састанку? Зато хајдемо, другови, сви у петак испред РТЦГ-а. Перфектни, зипп и ја, као људи од акције и реакције вас чекамо и још 700000 друга уз нас. Сви у бојкот. Не дајмо Лекићу да пође кривим путем и прође без саопштења. Хајдемо, другови моји, као некада када смо суботом ишли у зеленило а недјељу мрзјели због понедјељка. Другови, будимо искрени већ нам се ближи двадесета, а треба живјети и пјевати, идемо као на матурској вечери… уно, дуе, тре, кватрооооо… Суада, Суада….

  Ово испод је плакат који промовише тај хепенинг. Ја сам онај иза што шири руке а перфектни свира гитару. Зипп је овај са краватом, док овај са капом је… неки чобанин, будала…

 26. Sonja Radosevic says:

  Lekicevo ucesce na ,,izborima ,, je blago receno –prevara opozicionog birackog tijela . U jednom slucaju daje legitmitet ,,izborima ,,I kriminalnim strukturama dok u drugom , koji spominje M.Kuljak , u konacnom abolira od svih zlodjela Djukanovica I kamarilu.

  A niko nema pravo dati im oprost, oni koji dodju posle njih moraju im zabraniti izlazak iz zemlje, zaplijeniti imovinu, izvesti ih pred sud kako bi odgovarati za totalni ekonomski I privredni , socijani kolaps I vaskoliko moralno posrnuce drustva.

  Ne banalizujem uopste kada kazem da su opozicione vodje zarad 1 500 eura mjesecne place I jos nekih benifita, postali pioni vlasti I prevarili svoje biracko tijelo .
  BOJKOT je prvi korak na putu ka promjenama prije nego li glad natjera narod da ih mijenja ulicom, onako kako su I dosli. To je najgora solucija.
  A upravo je BOJKOT za njih rak-rana, vidite I ovdje odmah angazuju,,portaporole,, I obesmisljavaju svaku raspravu,

 27. Боривоје Шурдиловић Шурда, портпарол Лада Тајовића says:

  хахахахаххахахаха… :)))))))))))))))))))))

  Госпођо,

  ваши аргументи у прилог вашем позиву на ваш такозвани бојкот нијесу ниједном издржали ниједну озбиљну аргументацију па су у недостатку исте условили салве увреда од вас и од ваших портпарола и зато је са вама немогућ нормалан и озбиљан дијалог. Ви сте увијек против нечега и увијек вас покреће мржња док сам ја увијек за нешто и покрећу ме друге ствари а то је заиста велика разлика. Ја имам потребу да кажем нешто, ви имате потребу да пљунете. Хоће ли бити овог или оног облика парирања овој власти у настојањима да се промијени неће зависити нити од мене, нити од вас, хвала Богу? Солуција коју ви подржавате већ је дала доста овој власти. Дала јој је саму власт и недостајућу снагу у борби против ње у маленој Црној Гори гдје се сваки импулс броји, дала јој је десет задњих година и ја се не би разметао превише савјетима у том случају. Када промашиш једном, може се правдати, када промашиш други пут, оно опет, шта сада, не иде, али када промашите сваки пут и опет не губите вољу, не само за савјетима већ да вријеђате опоненте испод нивоа е онда се ту стварно мора ставити упитник? Овако велике оптужбе да је неко пион власти који ће израсти у вашу краљицу само ако заигра по вашим пољима су апсурдне а ако се већ држите до њих па будите досљедни до краја ако умијете и знате значење те ријечи. Пион власти је увијек пион власти и не може бити краљица ни ако вас послуша осим ако нијесте лагали у претходноме или пуштали машти на вољу што зна бити чест случај у вашем случају.

  Све најбоље и свако добро.

  Удбаш Ладо Тајовић с.р.

  п. с. Ми из УДБЕ смо за бојкот овај пут. Само, пст, ником ни ријечи.

 28. Sonja Radosevic says:

  Spremam se na jedno putovanje u Jevropu, pa hajd da kazem Ladimiru,da javi Sluzbi, zaradi dnevnicu . Jer ,,posa je posa,, A za nas neznavene ne brini Lado.

  Dolaze lose vremena za rezimlije.Informacija iz pouzdanih izvora.

 29. Volio bih kad bi Marovic vodio ovaj derby u petak na JADNOM SERVISU jer bi onda to prenosile sve tv u okruzenju

 30. Ja mislim da su mnogi poznati uspjesni politicari citali i kopirali moje comentare. Mnogo puta i u njihovim govorima prepoznam moje stavove. Ali, naravno, nece oni nikad priznati da su id mene prepisivali. Zato ce oni umrijeti uspjeshni i bogati. A ja cu umrijeti nepoznat. Jedinu satisfakciju nalazim u tomu da moju bistu u nekom parku nece srati golubovi. niti ce postolje mog spomenika na nekom trgu zapishavati kucni ljubimci i pijanci.

 31. Zivotni optimizam je veoma vazan za istrajavanje u beznadeznim situacijama. Uvijek trebate naznaciti svoju ulogu u svjeckoj revoluciji koja je donijela velike promjene. Ma kako beznacajni bili. I ne propustite da pricate potomstvu ko steo saradjivali sa nekim poznatim politicrem, iako ste samo vikali ka magare na nekom trgu ne razumijevajuci o cemu taj politicar prica sa bine.
  I onda ste se razishli po nekom kurcijalnom pitanju, pljunili i napustili sve. A niko nije uocio razliku izmedju kad ste tu ili kad nijeste tu. Osim vas.

 32. Ладо Тајовић says:

  Па да. Ако Вујановић побиједи то је удба одрадила, ако побиједи Лекић то је удба дозволила… Шта год да се деси, десило се уз дозволу и претходни амин удбе јер по тврдњама становитих интернет јунака све у Црној Гори је удба. Сада ако пођемо од горње премисе коју неуморно истичу да је све у Црној Гори удба а да у Црној Гори живе људи који су дио ње и онда дођемо до доње премисе да су и бојкоташи живи људи и дио те исте Црне Горе онда се неумитно стиче закључак да и евентуални успјех такозваног бојкота зависи од удбе. Како друго? Што ће рећи да ни лоша времена за удбу не могу настати ако их иста удба не дозволи. Зар нијесте примјетили да и ова киша неће да стане? Случајно? Како да не!

  Ја сам уназад пар година, када је почела ова ера ријалити програма, нашао свој ријалити на интернету. Док су сви гледали Екреме, Жике и Мике… ја сам своје идоле налазио страницама блогова, форума и портала. Неки су под више никова, неки се представљају правим именом а неки су комбинација обоје. Без обзира на то за мене су њихови ликови потпуна непознаница и апсолутно ме не занимају док насупрот томе њихово представљање, као својеврстан социолошки феномен, изазивају код мене нескривене симпатије. Њихови ставови, виђења и идеје без обзира што су недосљедни, нереални и без имало упоришта у стварности напросто су ненадјебиви.

  • laki, mos mislit kako se fino provode oni koji tebe analiziraju, uz sve nas ostale koje si pobrojao? udba, papaudba, kos, kakos, negokakonokos, kvaziudba, pa klot cije, mosada, kagebea, pa opet frket od ube.

   • Lado Tajović says:

    Zvanično utvrđeno da mene čita i anilizira čet'r čojeka, ej čet'r čojeka koje bi ovom prilikom pozdravijo…
    Proslaviču džurdževdan, proslaviču džurdževdan on my own… džurdževak zeleni svima osim meni… Zeleniiiii… Eh, Lado, magarče ne lipši do zelene grane… ops, ops, ops… zeleniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii….

   • ne znam za analiziranje, al od citaca iz provjerenih izvora se zna da te prate najmanje dvije lezbijke I dva jevreja se smjenjuju dan-noc snimajuci svaki tvoj korak, o vatikanskoj tajnoj sluzbi da ne pocinjem, tu si tek pod prismotrom. pazi se laki, e si najebala.

   • Lado Tajović says:

    Sa vatikanskom udbom smo potpisali sporazum o saradnji tako da sam tu miran a ove ćeš mi lezbejke pokazati, trebaće nam za paradu ponosa…

   • poznaces ih po brkovima

 33. Stvarnost je promjenjiva. Priroda i Milioni ljudi rade neumorno da promijene stvarnost. Sve teche sve se mijenja – rekao je…sad se ne sjecam, ali ne mijenja bit stvari… Zato smo i imali Grupu za promjene koja se promijenila u Pokret za promjene. Ali kad je postala politicka partija, nista se vishe nije moglo promijeniti. Zashto? Jer su dobili sigurne plate i dostigli plafon svjoih promjena. Dalje od sigurne plate ne moze.
  Sta dalje? ako se ja mogu shetiti shta dalje vrag me se shetio. Zadovoljni stanjem ne mijenjaju stanje. Zakljucak: stanje ne mijenjaju placeni poiticari nego nezadovoljni neplaceni narod.

 34. Lado Tajović says:

  Emancipate yourselves from mental slavery;
  None but ourselves can free our mind.

  Wo! Have no fear for atomic energy,
  ‘Cause none of them-a can-a stop-a the time.
  How long shall they kill our prophets,
  While we stand aside and look?
  Yes, some say it's just a part of it:
  We've got to fullfil the book.
  Won't you have to sing
  This songs of freedom? –
  ‘Cause all I ever had:
  Redemption songs –
  All I ever had:
  Redemption songs:
  These songs of freedom,
  Songs of freedom.

 35. Sta nama treba? Direktnija demokratija – direktnija vladavina naroda.
  Brze smjenjivanje nesposobnih, koji ne obavljaju svoj posao, i brze slanje u zatvor kriminalaca na vlasti. Zasto je politika i vlast svijet za sebe, negdje daleko iznad nas, nedostupna? Zashto politika i vlast stvaraju gore neki paralelni svijet za koji vishe ne vaze zakoni ovog doli nasheg svijeta?
  Fantasticno i fascinantno? Zato shto je nama pomocu medija i religije oduzeta moc rasudjivanja. Nama je nametnut sukob dva intetesna klana kao demokratija – vladavina naroda. Deeemoookraaatiiijaaaaaaa!

 36. Cejovic Vukman says:

  Prvo treba narod da se pokaje za komunizam i da se izvrsi nacionalno pomirenje.
  Tek posle toga mozemo poceti razmisljati o demokratiji i boljem zivotu.

  To su zakoni koje je Bog postavio i to je amin. Ko zlo cini zlo ce i docekati, on ili njegovo potomstvo. To vazi za jednog covjeka, to vazi za jednu familiju i to vazi i za citav narod.

  Pobiti cjelokupno monastvo i svestenstvo pravoslavne Crkve, pobiti desetine hiljada “domacih izdajnika”, pretvarati Crkve u stale, goniti Crkvu Boziju, cutati o masovnim ubistvima postenog naroda tokom i posle “revolucije” i praviti se da se nista nije desilo a htjeti demokratiju i bolji zivot, to je moguce samo u crtanim filmovima.

 37. Shto te nema, brate Vucmane, da nam pravish Rusvaj i shirish Pravoslavlje?
  Treba nama Bozja rijech a ne osvetnici, vidim ja.

 38. U toku izborne sutnje pred prosle pjesednicke izbore usutao je i radio FREE MONTENEGRO , Kad prode sutnja svi progovorise jedino jedini slobodni radio ostade nijem , udarise vise puta sekirom po kablovima na Sjenici ali to im ne pomoze da radio umukne . Sjetise se onda da nista ne moze da radi bez struje , pa je naravno ugasise. Najvise im je smetalo to sto je radio FREE uporno ponavljao njihove gluposti iz dana u dan . A tih gluposti je bilo sve vise i vise , da danas se cuje ne bi bilo dovoljno 24 casa programa da sve njihove gluposti stanu .Filip sada ce reci da je ispunio sve sto je obecao a FREE tu posjetio bi ga sto je tada obecavao , sada se ponavlja kao papagaj .

 39. Mi nikada sa Đukanovićem nijesmo formirali vladu, ali znajući da neprestano laže o referendumu, da ga planski I namjerno beskrajno odgađa I izbjegava, tada smo, u tom vremenu koje navodite, nakon tek završenih izbora I odbijajući da u vladu uđemo, nakon toga dali podršku njegovoj manjinskoj vladi sporazumom koji je imao samo dva člana od kojih se, u drugom članu, nalazi njegova suština: da mi dajemo parlamentarnu podršku manjinskoj vladi DPS samo u trajanju od 365 dana u roku kojih je vlada dužna da pripremi I održi referendum o crnogorskoj nezavisnosti! Potpisali su, ali znali smo da će slagati, da od referenduma neće biti ništa I da ta činjenica može izazvati kod njih teški poremećaj. Ali, tako nije bilo, za referendum su očekivano slagali, ali je mnogo prije isteka roka predviđenog sporazumom Đukanović, ne pitajući nikoga u svojoj “stranci” u sred Beograda potpisao izdajnički Beogradski sporazum kojim je promovisana državna zajednica Crne Gore i Srbije! Mi smo istog časa zbog tog sramotnog čina obalili vladu Filipa Vujanovića, ali su oni nastavili protivustavno da vladaju još mjesecima, a sve uz punu podršku I zaštitu Evropljana I Amerikanaca! Takođe, DPS je ostao led ledeni, niko ni pisnuo nije protiv Đukanovića ama ni riječ kritike, naprotiv, Đukanović je kao grandiozni lažov dobio grandiozne DPS I SDP ovacije! – Slavko Perović

  • okreni konacno plocu says:

   ovo je taj trenutak kada treba priznati koliko je djukanovic veliki politicar a koliko to opozicioni prvaci citavo vrijeme podcjenjuju . . .svijet je trazio 55% na referendumu i nije bilo mjesta zurbi…

   • Toliko o idolima.

   • okreni konacno plocu says:

    taman posla…samo o realnosti vodjenja jedne politike…inace,nedostajuca karika opozicionim prvacima…zipp trebalo bi da si sa godinama to ukapirao…ali nisi…

   • Hitler i Nepomen su do jednog momenta bili realpolitičari, zvanično podržavani od centara moći. Onda se ispostavilo da su…

   • okreni konacno plocu says:

    moze li to zipp, ipak malo konkretnije u okviru gornjeg teksta ?…podrska i zastita zapada jedne politike se drugacije tretira, kao prihvatanje politicke realnosti…ispostavilo se da su?…

   • Demokratska partija socialista, baš kao i njihov saveznik Socijaldemokratska partija Crne Gore, nijesu nikakve stranke, to su gole mafijaške organizacije. Imena ovih stranaka su samo pokrivač njihove mafijaške suštine i mafijaških djelatnosti. Crna Gora je u rukama mafije punih dvadeset godina. Milo Đukanović je osnivač i šef crnogorske mafije, on je samo to i ništa drugo. Ali, ako čitate knjigu bivšeg američkog ambasadora u Srbiji i Crnoj Gori Vilijama Montgomerija zgrozićete se nad činjenicom da Montgomeri u njoj reklamira Đukanovića kao najboljeg političara na Balkanu! Zamislite samo dokle seže drskost takve Montgomerijeve laži, ali i politike koju takva gola laž zastupa. Želim reći da u Demokratskoj partiji socialista, koja je na prve višestranačke izbore, decembra devedesete, izašla pod imenom Saveza komunista Crne Gore, pa je tek onda sebi nadjenula novo ime, nikakve demokratije nema. U DPS-u nema nikakvih kritičkih tonova, niti ih može biti po prirodi same oprganizacije. U nju se ulazi da bi se slušalo i, po mogućnosti pljačkalo, učlanjuje se da bi se osvojile razne vrste beneficja i veza i tome slično, a ne nikako da bi se borilo za neke političke ideale, među tim svijetom nema nikakvih ideala, oni među njime ne žive niti mogu disati, jer vazduha čistog, tamo u DPS-u, naprosto nema. – Slavko Perović

   • okreni konacno plocu says:

    a ovo je esencija dezorijentira opozicije na portalu javniservis.me…a i sire…crno- bijelo..sto crnje i sto bjelje…a zakljucak je bojkot…genijalno nema sto…

  • Sonja Radosevic says:

   A ovo sto je ,,portparoli,,?

   Za ovo glasaju stanovnici Crne Gore svo vrijeme.
   A Misko Perovic je danas ozivio,,mrtvorodjence,, , ( bio je babica tom ,,mrtvorodjencetu,,. -Pozitivnoj) da podrzi Lekica , da se koja ovca ne zagubi, svi u isti tor. Na ..izbore,,
   Ludilo

 40. I za kraj, jedan pokazni primjer. Evo vam citata iz autorskog teksta kojeg je naš vrli premijer objavio 21. avgusta 2002-ge, niđe drugo nego u Vašington postu, pa se u tekstu, između ostalog, veli:

  “Od potpisivanja Sporazuma o novoj uniji Srbije i Crne Gore u martu ove godine, odredjene snage u okviru sadašnje Jugoslavije pokušavaju da preokrenu tok pregovora i Crnu Goru vežu jače za orbitu Srbije – rekao je Djukanović.
  Medju njima su snage lojalne bivšem jugoslovenskom predsjedniku Slobodanu Miloseviću, militantne pristalice ratnog lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, lideri Liberalnog saveza (LS) i djelovi jugoslovenske državne službe bezbjednosti – kazao je Djukanović.” – Slavko Perović

 41. Filjip je sporan

 42. Želim vam reći da se Crna Gora nije odvajala od Srbije, ona je samo obnavljala svoj puni suverenitet. Druga je stvar što je taj čin zloupotrijebljen od strane Đukanovića, kako bi se definitivno, on i njegov mafijaški klan, učinjeli vječnim. Ponavljam, iza svega stoji američka obavještajna služba, Đukanović je samo mali djelić plana kojeg služba krvavo sprovodi na čitavom prostoru bivše Jugoslavije. Propagandnu gebelsovsku poruku “Prvo država, pa tek onda demokratija” osmislila je crnogorska tajna policija kako bi blokirala našu poruku narodu koja je glasila:”Državi reći DA, mafiji reći NE!” Glavni nosilac i propagator Đukanovićeve poruke: “prvo država, pa demokratija” bio je desna ruka Mila Đukanovića – Miško Perović, navodni osnivač nedjeljnika “Monitor” i još nekolika lažno nezavisna medija u Crnoj Gori koje je sve, krijući se iza Miška Perovića, osnovala i drži pod kontrolom mafija! Perović je pljačkom zgrnuo ogromne milione, a to mu je sve omogućio Đukanović plaćajući mu podaništvo, ali i američka tajna služba koja komanduje obojicom, i ne samo njima. Miško Perović je bio i ostao potpuni protivnik Liberalnog saveza, njegova najnovija pisanija protiv Đukanovića čista je namještaljka njih obojice, i ništa drugo. Sve je to radio prodajući se javnosti kao “nezavisni intelektualac”. Poruka “prvo država, pa demokratija” imala je za cilj da pruži javni alibi za čin veleizdaje Crne Gore koji će odmah učiniti takozvani crnogorski intelektualci, pisci, drugi umjetnici itd. koji su se nalazili u, ili oko Liberalnog saveza. Želim reći da je ta parola originalna zastava i himna njihove veleizdaje Crne Gore, podaništva Đukanovićevoj mafiji, i saučesništvo u Đukanovićevom definitivnom ubijanju Crne Gore. Za razliku od rečenog, moja poruka je bila da se borba za državu nikada, i nikako, ne smiju odvajati od borbe za demokratiju, da su to dva paralelna procesa koja se nikako ne smiju odvajati, nego naprotiv, prožeti i stalno prožimati, u suprotnom i Crna Gora, i demokratija u njoj su izgubljene. To je bio jedini pravi odgovor mafiji, i ključni usklik u borbi protiv nje! – Slavko Perović

  • okreni konacno plocu says:

   parolu prvo drzava pa demokratija nije osmislila nikakva tajna policija…nastala je medju jednim dijelom clanstva liberala koji su potpuno bili svjesni neizbjeznosti pravljenja nezavisne drzave pod vodjstvom djukanovica…posluzila ima je kao krucijalni izgovor na pitanje zasto se mora uci u koaliciju sa dojucerasnjim politickim neprijateljem…pitanje je, da li je nezavisna drzava vrijedna da se privremeno zakopaju ratne sjekire i udje u takve koalicije?…odgovor je samo jedan i bez alternative…da… ko misli drugacije taj ne treba da se bavi politikom…

   • Ko je tada pisao o pokradenim izborima? Niko. A o onih famoznih 6,3 odsto LSCG? Ko im se najviše radovao, ko ih je faktičkim stavom podržavao? Ko se udarnički trudio da Gazdi opere sramotnu ratnohuškačku prošlost i ne samo nju, a LSCG prikaže kao izdajnika Crne Gore?

    Naravno, oni koji su glatko slagali da su moralna intelektualna savjest ovoga društva. Oni koji će kad-tad morati da odgovore na kristalno jasno pitanje kako se podrškom mafiji gradi demokratsko društvo? Oni koji su osmislili formulu i podmetnuli je kao pokvareno kukavičje jaje: prvo država, pa sve ostalo. Oni koji su onda sklopili sa mafijom onaj jedinstveni pakt o nenapadanju… Oni koji su uništili šansu 2001-2002. da se vlast smjesti u opoziciju.

    Oni koji su nas nazivali izdajnicima zbog toga što smo htjeli koaliciju Za referendum sa istim strankama sa kojima je taj isti referendum ostvaren godinama kasnije. Oni koji su spriječili realizovanje opozicione parlamentarne većine dobijene uskraćivanjem LSCG podrške onoj istoj vladi koja je onako bezočno slagala o referendumu, pa onda Crnu Goru uvela u moratorijum, pa u potpisivanje Povelje, a sve svakodnevno godinama pljačkajući Crnu Goru do gole kosti. Sve su to bile najrealnije šanse stvorene u nemogućim uslovima da se DPS preseli u opoziciju. Ali bilo je lakše, sigurnije, probitačnije i unosnije uništiti LSCG. Dakle nije da nije bilo… – Slavko Perović

   • okreni konacno plocu says:

    labudova pjesma…trice i kucine…lscg je od pocetka temeljno unistavan unutarpartijskim obracunima njegovog lidera sa neistomisljenicima…zasto duboki ne postavis sve one liste izdajnika i udbasa koje je riznicar odstrijelio u posljednjih 23 godine…ako se ona basna tragovi su mnogi do pecine na nekog odnosi to je upravo slucaj kojim se bavis…

   • LSCG se 2001. uglavnom očistio udbaša :)

   • okreni konacno plocu says:

    neon, ne budi naivan…u pitanju je paranoja od koje ste svi zarazeni…epidemija…

   • Sonja Radosevic says:

    Zavrsicu ovim komentarom ovdje, nastaviti na drugim medijima, koji se dalje cuju pricu o ratnim zlocinima i mafiji na vlasti u Crnoj Gori,bez obzira na Sluzbine lazi, podmetanja i prijetnje.
    Naravno, bojkot mafijinih izbora. Svako dobro svima.

 43. Sve se to radi kako bi svi mi zaboravili da nam je država ukradena, a sa njom izbrisana svaka mogućnost da aktivno, posredstvom stvarnih, a nikako lažnih institucija, institucija istinskog parlamentarizma, možemo kreirati vlastitu sudbinu držeći je čvrsto u svojim rukama. – Slavko Perović

 44. Na primjer, za izbore 2000.-te, ili 2001.-ve, liberali su podnijeli nadležnom Vrhovnom ili Ustavnom sudu Crne Gore, čiji je predsjednik bio službenik mafije Ratko Vukotić, na zakonu zasnovane tužbe protiv 35 000 (trideset pet hiljada!) osoba koje su se protivzakonito našle na biračkom spisku, i tražili su njihovo uklanjanjae sa biračkog spiska. Tih sedamdeset hiljada listova tužbi, po dva lista imala je svaka, dovezeno je u sud pikapom, tolika je to količina bila. O svemu tome bio je obaviješten Zapad, OEBS i drugi, ali ni pisnuli nijesu! A Vukotić je jednim jedinim protivzakonitim rješenjem odbio kao “protivzakonite” sve podnešene tužbe! I nikom ništa! – Slavko Perović

 45. “Da biste napravili kafu, treba vam voda, a ona je bez ukusa i mirisa. To je Pozitivna. Ta kombinacija vam daje kafu koja nije jaka. Znači predsjednika bez stava. Vujanović je jaka kafa i on ima stav” – Igor Lukšić

 46. Crnogorski javni dug zajedno sa garancijama iznosi 2,32 milijarde eura ili 69,64 odsto bruto-domaćeg proizvoda, pokazala je Analiza održivosti javnog duga koju je Vlada juče usvojila. To se, kako je navedeno, odnosi na dug države, preduzeća u njenom većinskom vlasništvu i garancije kojima je Vlada bila žirant za tuđe kredite.

  http://www.vijesti.me/vijesti/javni-dug-je-70-odsto-bdp-a-clanak-119365

 47. Kako je u cg mogla biti razvijana demokratija pod faktickom okupacijm beograda i satelita? Tim pitanjem su se mnogo bavili u GZP i mislim je da pitanje veoma glupo.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: