Dr Momčilo D. Pejović: Jasno vam je, za svagda da bude, da sam „Ja“!?

ja pa jaAko vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od juče, ima da vam bude za svagda jasno da sam „ja“ jako ozbiljan, iako dugo ili kako neki vole reći „jako predugo“ u politici, odlučan, maksimalno odgovoran, po treći put opredijeljen da vam „ponudim“ i ujedno „jednoglasno“ predložim gospodina Filipa Vujanovića za „predsjedničkog kandidata“ na izborima zakazanim, od strane predsjednika Skupštine gospodina Ranka Krivokapića, za 7. april 2013. godine!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude za svagda jasno da je Predsjednik Skupštine naš dugogodišnji i nesmjenjivi ili nezamjenjivi koalicioni partner, uprkos nekim neslaganjima unutarpartijskim i unutar koalicionim, a bogme i ličnim kojih je svakako bilo i biće ih još i više, na istome fonu uprkos razlikama „koje nas spajaju“ pa tako vladamo i trajemo ovoliko dugo!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude za svagda jasno da je uz dobru koalicionog partnera političku potporu, a malu ali izvjesnu njegovu deklarativnu buntovnost, više javnosti radi nego političke principijelnosti, koju svakako iskazuje kada treba neka ministarska mjesta da popune ili (za)uzmu (pr)ocjenjujući da će im pomoći da budu što brojniji i politički omoćaju, naravno kada su u pitanju „strateški ciljevi“ naše zajedničke politike, identitetska pitanja na kojima „insistiraju“ i platforma na kojoj istrajavamo u cilju evropskih i evroatlantskih integracija, koalicija DPS – SDP monolitna i dugotrajna, a uz moju nesebičnu i istrajnu malenkost zvanu „ja“ uvijek pobjednička!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude jasno, za svagda da bude, da u Ustavu Crne Gore u članu 1 jasno piše: „Crna Gora je nezavisna i suverena država, republikanskog oblika vladavine… zasnovana na vladavini prava“!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude jasno, za svagda da bude, da u Ustavu Crne Gore u članu član 6 piše: „Crna Gora jemči i štiti prava i slobode. Prava i slobode su nepovredivi…“!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude jasno, za svagda da bude, da u Ustavu Crne Gore u članu 10 piše: „… Svako je obavezan da se pridržava Ustava i zakona!“

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude jasno, za svagda da bude, da u Ustavu Crne Gore u članu 11 piše: „…Vlast je ograničena Ustavom i zakonom“!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude jasno, za svagda da bude, da u Ustavu Crne Gore u članu 97 piše: „Predsjednik Crne Gore bira se na pet godina. Isto lice može biti predsjednik Crne Gore najviše dva puta”!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude jasno, za svagda da bude, da u Ustavu Crne Gore u članu 98 piše: „… Predsjednik odgovara za povredu Ustava…” i naravno da „…Odluku o postojanju ili nepostojanju povrede Ustava donosi Ustavni sud…”, a ko bi drugi nego oni koje mi, kao koalicioni partneri, postavljamo po partijskoj pripadnosti i zaklinjemo ih na vjernost i vječnost pred Bogom i narodom!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude za svagda jasno da sam „ja” jako ozbiljan, odlučan, maksimalno odgovorno po ko zna koji put došao na mjesto Predsjednika Vlade da građane Crne Gore izbavim iz ekonomskog sunovrata ili kolapsa, zbog recesije u koju smo zapali tuđom krivicom i vratim ih na „bolji život”, obećan još kada smo sa većinskim dijelom opozicije bili vlast!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude za svagda jasno da sam „ja” mišljenja, naravno uz konsultacije na našim timom (p)ravnih (st)ručnjaka, da gospodin Filip Vujanović ima pravo na još jedan mandat „kao kandidat” za predsjednika!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude za svagda jasno da sam „ja” mišljenja da će naš predloženi kandidat pobijediti jednog, dvojicu ili sve svoje protivnike na izborima za 7. april tekuće godine, jer je on maksimalno radio, radi i uvijek će raditi za dobro svojih građana!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude za svagda jasno da sam „ja” mišljenja da „nova pukotina u vladajućoj koaliciji” neće, a niti može, (n)išta promijeniti na političkoj sceni Crne Gore, kao što ni do sada nije promijenila, bez obzira na ishod podrške od strane SDP-a i posebno njegovoga predsjednika! Upravo smo iz tih razloga i (ne) „u inat” njima kandidovali našega favorita!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest „juče“, ima da vam bude za svagda jasno da sam „ja” mišljenja da svako ima pravo „podnijeti izbornu žalbu Ustavnom sudu”! Vjerujem da će „naši” (p)ravnici dati svoje mišljenje, koje neće izmijeniti našu odluku koju smog donijeli na „političkom odboru-savjetu”!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude za svagda jasno da „Počastvovan sam što sam kandidat DPS-a za predsjedničke izbore. Radiću svoj posao kao i do sad…”!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude za svagda jasno, bez ostatka „Siguran sam u pobjedu i ubijeđen sam da će ona biti dokaz snage onoga što zastupaju DPS i koalicioni partneri. Ubijeđen sam da su građani prepoznali da sam čovjek koji se ponašao kao predsjednik svih građana bez obzira kojoj partiji pripadaju. Prihvatio sam kandidaturu jer imam pravo na nju…! Imam pravo na svoje pravničko mišljenje i tumačenje, jer mi je ta materija veoma bliska, a politički je (sa)zrela! Politička šansa koja se po treći put nekome pruža ne propušta se tako lako! „Vjerujem u sigurnu pobjedu…“!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude za svagda jasno, da su ovo šesti predsjednički izbori od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 21. maja 2006. godine, i da su uvijek pobjeđivali ovi iz DPS-a, Filip ili Milo svejedno – ili isto vam je građani Crne Gore bilo! Vaša ili koalicionog partnera politička podrška može izostati ali će njihov kandidat biti pobjednik, makar bilo kao nekada što je dobio i manje glasova od 50 odsto biračkoga tijela!

Ako vam do sada nije bilo jasno od sada, to jest od „juče“, ima da vam bude za svagda jasno, da vam je takva demokratija u „građanskoj, demokratskoj, ekološkoj i državi socijalne pravde Crnoj Gori“ u kojoj je vladavina prava koalicione vlasti sa velikim dijelom opozicije dostigla svoj „zenit“!?

Podgorica, petak, 25. januar 2013. godine

Comments

 1. PROLIVNA

  Jedan više ili manje,
  kao da je mandat bitan,
  no je ovo meko sranje
  i slučaj je vrlo hitan ……

  Dijareja teška hara,
  zatvoriti šupak treba,
  za ljekove nema para,
  niti suvi komad hljeba …….

  Ko stolicu ima tvrdu,
  izdržaće vožnju dužu,
  kada krene k’ Veljem brdu
  i čuvenom mjestu Spužu …….

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: