NA LICU MJESTA: Depardje kritikovao crnogorsku opoziciju

Obelix Gerard DepardieuPoznati francuski glumac Žerar Depardje koji je nedavno dobio rusko državljanstvo i posjetio Crnu Goru, kritikovao je opoziciju crnogorskog premijera Mila Đukanovića da nema viziju. Depardje je prvi put bio u Crnoj Gori, ali je naglasio da odavno prati našu političku scenu.

– Pratim crnogorska zbivanja odavno, zato je Crna Gora i bila u mom najužem izboru prilikom biranja novog državljanstva. Ovdje stvarno može lijepo da se živi, nije mi jasno o čemu pričaju Medojević, Mandić, Lekić, Pajović… Prije svega, oni nemaju nikakav program, a ne smijem ni da pomislim šta bi se desilo da Milo stvarno ode sa vlasti i prepusti se biznisu – izjavio je u kratkom obraćanju crnogorskim medijima ruski glumac Žerar Depardje.

Dopisinik našeg portala, Johan Bretšnajder je imao sreće da uradi kratak intervju sa popularnim Obeliksom. Na naše riječi dobrodošlice, odgovorio je na tečnom crnogorskom jeziku: “Spasiba”, a takođe nismo bili ni uskraćeni za odgovor na pitanje kako se osjeća u Crnoj Gori. Žerar je još jednom bio simpatičan i odgovorio: “Očen harašo”.

Dalje u razgovoru, Depardje je objasnio zašto je odabrao Rusiju umjesto Crne Gore, ali je takođe naglasio da nije siguran u svoj izbor i da će se potruditi da nekako dobije i crnogorsko državljanstvo.

Depardje na promocijama Evropske Crne Gore

Najveći razlog zašto bi Depardje trebalo da dobije crnogorsko državljanstvo je to što će poznati glumac biti angažovan na promocijama Evropske Crne Gore i postati član DPS. Navodno, umjetnički dio promocija, koji je do sada najviše bio poznat po “Koritima Ivanovim”, će biti obogaćen kratkim skečom iz “Asteriksa i Obeliksa”. U narednih nekoliko sedmica će biti održana audicija na kojoj će biti određen Asteriks. Nezvanično, najveći favoriti za to mjesto su Vujica Lazović, Miraš Radović i Aleksandar Bogdanović.

Osim umjetničkog angažmana , poznati crnogorski glumac će biti angažovan i kao koordinator specijalnog tima za sjeverni dio države. Osnovnu obuku će izvršiti Migo Stijepović.

Raštan, popeci i vino

Depardje je bio oduševljen našim vinima, kao i popecima, kojih je pojeo četiri za samo jedan obrok. Domaćin ručka, Žarko Radulović, nije krio oduševljenje:

– Ovo je zaista sjajno. Žerar je jedan svjetski čovjek: Francuz, Rus, Crnogorac… Nakon što je Madona promovisala raštan i učinila ga neizostavnim dijelom trpeze skoro svakog svjetski poznatog restorana, naš današnji gost će, siguran sam, uraditi isto i sa popecima i našim vinom – izjavio je Radulović.

Opozicija razočarana

Crnogorska opozicija je saglasna da o njihovom radu ne može suditi neko ko je pratio političku scenu sa tolike distance. Najviše je prednjačio lider PZPa, Nebojša Medojević, čiji status sa Fejsbuka prenosimo u cjelosti:

“GOPSODINE DEPARDJE, MOLIO BIH VAS DA POSTO VAS NIKO NISTA NE PITA NE SUDITE O CRNOJ GORI I CRNOGORKSOJ OPOZCIJI. NEGO KO OĆE DA VIDI JASNO JE DA JE VAŠA IZJAVA NARUČENA OD MAFIJAŠKOG REŽIMA. SRAM VAS BILO NE PLAĆATE POREZ NI ROĐENOJ ZEMLJI A NE ŠTO DRUGO.”

Comments

 1. Djekna je pr'nula, a ka'ce yopet ne znamo.

 2. placaci poreza iz budzeta se ne vaze, ako treba i formulu sa nekoliko nepoznatih cu postavit.

 3. aok

 4. Mene lično brine reagovanje „grupe intelektualaca“ kod ambasadora Francuske a koje se moglo pročitati u štampi.

  Ti “intelektualci”, prema onome što su napisali, očigledno da nemaju predstavu o Francuskoj, slobodi govora i djelovanja niti prepoznaju što je uloga svakog ambasadora bilo koje zemlje (osim Crne Gore, koja je u svemu na najgori način različita od svih zemalja).

  Mislim da će gospođa Dominique GAZUY tek sada shvatiti s kakvim “intelektualcima” ima posla ovdje a mislim na njhove pežorativne kvalifikacije Depardjea (prema navodima „DANA“):

  “…s nevjericom smo primili vijest da crnogorski premijer namjerava da glumca i multmilionera Žerara Depardjea proglasi ambasadorom crnogorske kulture, neposredno na- kon što je ovaj napustio svoju zemlju i uzeo tuđe državljanstvo zbog odluke francuskih vlasti da povećaju porez svojim najbogatijim građanima. Umjesto da se kao predstavnik jedne soci- jalističke partije solidariše sa humanim polazištem vaše vlade da bogati moraju priložiti veći porez državi kako bi i ostali mogli da prežive, naš premijer je ovim činom dezavuisao napore svojih francuskih kolega da aktivnom poreskom politikom ravnomjernije rasporede teret svjetske krize na sve svoje građane – navodi se u pismu koje su potpisali… (navode se imena)“.

  “Grupa intelektualaca” ne shvata da se u Francuskoj ne proglašava izdajnikom ko promjeni pasoš, da je ambasadora GAZUY postavio na to mjesto Sarkozi, isto tako kao što je za Sarkozijevo vrijeme njen prethodnik bio Garanše (lično, ljuti protivnik Sarkozija) i da ambasadori predstavljaju svoju (demokratsku) zemlju navijački nezavisno od svoje aktuelne vlade i DA, KONAČNO ONA NIJE PREDSTAVNIK SOCIJALISTIČKE PARTIJE (makar stvarno bila njen član)! Zamislite kakvi sjajni “intelektualci” – kao prava duhovna djeca Mila Đukanovića!

  Naročito je otužno banalno tumačenje:

  “humano polazište (Francuske) vlade da bogati moraju položiti veči porez…”!

  “Intelektualci” ne znaju da je na isti način kao Depardje, Francusku odavno poreski napustio Džoni Holidej, Šarl Aznavur, Janik Noa (nekadašnji teniser a odavno pjevač), mnogi glumci, industrijalci itd…i da o o tome slobodno pričaju u francuskim medijima ovih dana povodom Depardjea. “Intelektualci” takođe ne znaju da je Olond odlučio da promjeni poresku politiku i umanji ogromne poreze (za godišnju zaradu ili dobitak od milion i više eura – 75%)! Tako da je francuska poreska politika, zapravo, za svaku kritiku ali ne i švedska, na primjer, koja svoje prihode od visokih poreza ulaže u opšti veliki društveni standard! “Intelektualci” takođe ne znaju da svi navedeni “izdajnici” slobodno i dalje žive i rade u Francuskoj sve plaćajući mnogo manje poreze u Belgiji ili Švajcarskoj. Depardjeu mi možemo samo zamjeriti što je odabrao Putinovu Rusiju ili Đukanovićevu Crnu Goru za promociju, ali to i nema nekog efekta jer, sada već, svi znaju i Putina i Đukanovića tako da će profit imati samo Depardje (na Zapadu se njemu neće čak ni to zamjeriti).

  Što se Depardjea samog tiče,negdje je Bjelinski napisao da umjetnicima “SVA PAMET ODE U TALENAT”!

  Nedavno su stanovnici jednog švajcarskog kantona referndumom sami (bez uticaja vlade) odlučili da im se poveća porez sada da kasnije ne bi ušli u ekonomsku krizu (koja je,inače, mimoišla Švajcarsku)!

  Za mene su ovi “intelektualci” strašniji od Đukanovića i svega što je on uradio, jer za njega znamo ko je i što je a među ovakvim i sličnim “intelektualcima” treba očekivati sjutrašnju zamjenu za njega?

  I, što nam preostaje nakon “intelektualaca” koje imamo: ono što je naša tragedija…

 5. Obzirom da je Depadije Obeliks, Putin bi mogap biti Asterix, omaleni ratnik, lukav kao lisac, zivahan, ima nadljudsku snagu zahvaljujuci carobnom napitku druida Aspiriniksa (ostalo uptraznjeno mjesto-konkurs otvoren?!). Inace, Aspiriniks je jako postovan u selu jer je veoma mudar i star, a i zna da spravlja razne napitke, medju kojima i tzv. carobni napitak koji svakome ko ga popije daje nadcovjecansku snagu.Dogmatiks je njegov pas (konkurs otvoren, takodje?!) .Tu su i Kakofoniks, Vitalstatiks, Getafiks…

 6. Potsjeca malo, a i umjetnicka dusa :)))

 7. Samo se vi rugajte izrodi i izdajnici Crne Gore i svega crnogorskog. Vama su bliže neke susjedne države od naše majke Crne Gore. Žerar je svjetski glumac i svjetsko ime, te će kao takav najbolje širiti crnogorsku kulturu širom svijeta kao njen ambasador.Tako će se za, po meni ponajboljeg glumca, humoristu/satirčara , kolumnistu Mihajla Radojičića možda najzad ćuti i van granica naše zemlje. Zamislite to osvježenje, da Žerar – Mihaijlu npr. sredi gostovanje iz svojih reportažnih kola pred Ajfelom kulom? Ili izvedbu neke njegove monodrame u Parizu?!
  Evo i Pepe Gvardiola će najvjerovatnije biti ambasador sporta Crne Gore(On i Migo zajedno, ima li što ljepše?)
  http://www.portalanalitika.me/sport/fudbal/86978-pep-gvardiola-mogao-bi-postati-sportski-ambasador-crne-gore.html
  A vi, dušmani, crknite kada ste takvi. Plaćenici jedni, nikakvi.

  • Ko li će biti turistički ambasador? ……. Madonna ili Maradona? ……

   • Za turističkog ambasadora nam nije potreban stranac, imamo naše gore list – direktora i suvlasnika Splendida, gospodina Žarka Radulovića, svjetski poznatog biznismena, poliglote, humaniste, gastronoma(kaže li se tako za ove koji dobro poznaju kuhinju?).Avionom “Montenegroairlensa” samo treba poslati Žara sa vrećama raštana, orizom i mljevenim mesom. Kada probaju japrak po svjetskim metropolama, kad im Žaro objasni sve o japraku, ima samo zbog njega(japarka) da dolaze kod nas, sve da nemamo ovakvom more, plaže, jezera, planine i Mila veličanstvenog.

   • okreni konacno plocu says:

    japraci i ironija?!…tesko im sto moze…a jagnjeca kapama?…

 8. interventni vod vazda spreman za odbranu kartel imperije…

 9. Bivsi KOMUNISTI PUTIN I MILO,
  su nabili PRST U OKO SOCIJALISTI OLANDU,
  i pokazali svoje MANIRE, kako se DOCEKUJU MILIONERI, Francuzi, Rusi, Kusi i Repati, ni vazna naZija, vazno je, da su BOGATI,
  oni svoje DERIKOZE DRZE POD STAKLENIM ZVONOM,
  niko Milovim&Putinovim MILIONERIMA ne smije PLJUNUT POD PROZOR,
  a kamo li POREZ NAPLATIT.
  Od CEGA SE POSTEN STIDI, sa TIM SE PONOSE NISTAVILA,
  mislio sam i na PUTINA&MILA.

 10. Kako neko kaza ‘propustili su sjajnu priliku da ćute’ ovako su samo još jedan čin dodali i upotpunili ovu komediju.

  Bem mu sanšajn, ako se ova ekipa bude držala ovako svojih ‘principa’ u slučaju dolaska na vlast oni će stvarno napustiti UN, pokazati srednji prst svijetu i proglasiti rat mrskom imperijalizmu.

  molimo da prenesete vašoj Vladi i Vašem uvaženom predsjedniku Fransoa Olandu izraze dubokog poštovanja nas nekoliko crnogorskih građana za političku hrabrost da u ovim teškim vremenima pretoči u život svoje ideale socijalne pravde
  Mi, potpisnici ovog pisma, a vjerujemo i mnogi crnogorski građani, s nevjericom smo primili vijest

  Znači neveruem… Đe ovo živi, čime se hrani, šta gleda, čita…

  Nikako da presuši sterilni i bezidejni izvor sa kojeg se napaja crnogorsko mitološko biće koje sebe opozicionarom zove…

 11. Jebem ti sunce, sunce da ti jebem!!! Naročito su me potresli Filip i Ljupka i Milan i Milenko. Iz iste familije a… Srećom, se Ješo uzdržao, pvjerovatno zbog Brižitke koja bi mogla Žerarovim stopama…

 12. Uvijek cu sam sebe tapsati po ramenu,
  i recu Milovane, ti si u najboljem drustvu sam sa sobom,
  bolje sam u SAMOIZOLACIJI kao Momir Bulatovic, nego pruzati ruku svjetskim otpadnicima moralnim&etickim.

  Ako imate kokosku koja snosi ZLATNA JAJCA, na koji svaki kokot prpusa na svakom cosku, svako prema svom svjetonazoru, bira ZLATNA JAJCA, ili KOKOSIJU JUHU.

  • Slavko i Helena jedini iz LSCG nijesu zamrznuti, dako oni učine nešto. Čudime da se Sata ne glaska oko ovog Depardjua. Možda u češkoj novine ne pišu o ovome.

   • negross iz dimenzije X says:

    IMA SUDJENJE SHUTRA U HN JER SU MU NANIJETE “”LAKSE TELESNE POVREDE”” ……STA ISTA DA KAZE ?! STA IMA VISE DA SE KAZE STO NIJE RECENO I URADJENO?
    JEDNO JE JASNO DA U CG ZIVE TVOROVI KOJIMA JE SINONIM ZA NOVINARSTVO DARKO SHUPKOVIC, ZA INTELEKTUALCA TODOR SLIKAR,ZA SATIRICARA SHOK RADOJICIC,ZA BOEMA BLAGOTA MIRIC….ITD..ITD…..SVE BIVSI LIBERALI I IZADJNICI SV EGA MORALNOG I CASNOG U GORI NAM CRNOJ I STO SE NE GLASKA?!!?!? SHEDI AVETINJO!!

 13. Rijeci humanista su tupe ko tucanj za kacamak,
  a rijeci MRZNJE&PREDRASUDA ostre ko sablja,
  niko nije cuo Hajdegera, ali Hitlera su pazljivo slusali.

 14. NJUJORK – Aron Švarc, proslavljeni aktivista za slobodu interneta i programer, “ubio” se u Nujorku u 26. godini.

  Internet fantom 14-01-2013 21:11
  1.Kritikovao je americku administraciju zbog SOPA zakona koji dozvoljava vladi pracenje, prisluskivanje, snimanje, presretanje svih oblika komunikacija
  2. Kritikovao je Federalne rezerve i bankarski sistem
  3. Kritikovao je upotrebu U.S dronova koji ubijaju civile u zemljama treceg svijeta a narocito u Pakistanu
  4. Zalagao se za besplatan pristup informacijama i besplatnom znanju koje ce svima biti od koristi…

 15. našli ga obješenog bez oproštajne poruke !
  Smiču nas jednog po jednog .
  pročitajte saopštenje njegove porodice .
  Javni servis treba da se više angažuje oko distribucije ove informacije .

  Američki tehnološki institut MIT saopštio je u nedjelju da pokreće sopstvenu istragu o smrti Arona Švarca,…

  Čuo sam , doduše nezvanično ,od Konjevića , da je Duško Jovanović izvršio samoubistvo !

  • Govor mržnje nije sloboda govora, to je zloupotreba slobode govora i nije joj mjesto u medijima, zaključak je projekta “Promocija profesionalizma i tolerancije u medijima u BiH”.

   Kako je kazala izvršna direktorica Vijeća za štampu Ljiljana Zurovac, ova institucija je zajedno sa pravosuđem i policijom krenula u otkrivanje IP adresa i identifikaciju osoba koje šire govor mržnje putem anonimnih komentara na portalima.

   • E kuku, IP adresa… kao što su naši otkrivali ko je postavio snimak sa Kalićeve svadbe.
    Da li će se kretati u borbu protiv govora laži? Prosto – upoređivanje izjava i obećanja političara prije 10-20 godina i danas.

   • Војин Николајевич says:

    Тачно се препадох, откриће ме у смислу изражавања :)
    ~

  • e da mi je viđet taj film

 16. sloboda govora nije za svakoga…

 17. Војин Николајевич says:

  Предшједник Николић је рекао да Срби требају били лојални Милу, у смислу демократије, ха, ха, ха…

 18. Војин Николајевич says:

  Предсједник Србије Томислав Николић: Срби у Црној Гори не треба да буду опозиција!

  Браво Николићу! Сада треба да почне борба ко ће без вез вазелина да уђе у дупе!
  То је нам наша борба дала! :)

 19. Војин Николајевич says:

  Опрости Фантоме, Зиппе,

  предшједник Николић је рекао да требамо да вас спустимо у ВЦ шољу, јер Срби требају бити лојални Држави, а она је Мило, те је то разлог да Вас морамо издати, да опростите… :)

  • Војин Николајевич says:

   Предшједник Николић је сагласан, чини ми се, са Пајом Нејаким, и Мишком Медионосцем….

   Хо, хо, хо, ..

   • Војин Николајевич says:

    А Мило ће, подржати Николоћев план о Косову, па су квит! Добра је САД, власница Србије, Црне Горе, БиХ, и сличних полтрона.

  • Da je prosto Vojine, samo neka je Grobar zdravo …… :))

   • Војин Николајевич says:

    Елем, Николајевич је Циган, који одавно не прати Звезду.
    Ха, ха, ха…
    Имао сам неких пет година, и у Хумцима, никшићким, ме пресријећу вукови.
    Мој отац и комшија Батрић. Батрић ме пита, а за кога ти навијаш Војине? Шта значи навијање, ја питам! Има Звијезда и Партизан, реци шта си, наређује партизановац Батрић?
    Ја гледам у њега, па у оца и кажем, па ако треба да кажем, ја сам Пар… и гледам у оца који почиње да дивља. Схватам да ћу бити одран од батина, иако ми није ништа јасно, јер су Челичанци у питању, који бију а потом остало…, те кликнем- Звијезда. Батрић разочаран јер је схватио да нисам насјео на провокацију, ха, ха, ха, Никола одушевљен јер сам напокон његов син , а ја срећан што нећу бити пребијен.
    Елем, опредијелио сам се да будем Циган, а не Гробар, јер је виша сила била у трци!
    Хо, ха, ха …

    Тако се и данас политичари опредјељују, а није им пет година! :)

   • Војин Николајевич says:

    Батрићеви синови су данас љути Црногорци, и још љући партизановци, а Николајевичи су Срби и звездаши, које спорт све мање занима.
    Црква нам је иста, за дивно чудо! Не знам, можда има партизанска црква, као што има и звјездашка:))
    Испада да је то Митрополија, а све су прилике да је то добро, јер нема алтернативе, нити је могу атеисти измислити. Ха,ха, ха…

    А добри, и љути, Батрић већ давно оре небеске њиве, лака му земља!

 20. Ooo, cudna mi cuda?! Nikolic pohvalio crnogorske Srbe da su na pravom putu. A oni, cijelo vrijeme rame uz rame sa vladajucom koalicijom. Sve sto treba rezimu, odradjuju kako se samo pozeljeti moze. Nigdje na svijetu Srbima nije bolje nego u CG, pod tim “nesrpskim ” rezimom.
  Jedino ne kapiram sto Fantom i Zipp treba da oproste?!

 21. Војин Николајевич says:

  Удри Николићу, биј! Мало је што по Србима бију са свих страна, вријеме је и да Николић објави тољагу по Србима! Џабе ти, моооомак, та тољага, нема такве тољаге која нас може поломити! Кољи, друже Николићу, узалудно, а потом за појас зађени!

  :)

 22. Војин Николајевич says:

  Укратко…

  ПИ!

 23. Војин Николајевич kaže:
  16. Januar 2013. – 21:18 u 9:18 pm
  Поштована Бибана,
  подржите Мила:)

  I kad bih zeljela da ga podrzim, ne bih, od brace Srba , mogla na red doci. Sto cu, ja sam samoj sebi opozicija:)

 24. U emisiji Piramida , prije nego je došao do “vlasti” Niikolić u Srbiji , – ovo sam najavio . Nije bio problem – trebalo je ispratiti hapšenje Nikolićevog sina u Americi i njegovo oslobadjanje .
  Vojine – pogledajte snimak .
  Znam da je to sad … ali … eto …

  • Војин Николајевич says:

   Драги Мишко,

   нисам гледао снимак, али сам врло заинтересовано пропратио сваки Ваш коментар у вези претпоставки, који није био један, и интуитивно вјеровао да сте у праву мислећи да неће бити…
   Знао сам да ће се ово десити, али нисам вјеровао у очигледност!

   :)

  • Ako se dobro sjećam, Milo i Tomica su se drugovali još oktobra 2007. u pariskom Ricu. Nije to bilo dugo pripremano prijateljstvo kako će mnogi sada pomisliti, u osvit predjedničke kandidature Filipa Vujanovića bez podrške SDP-a (sve će to SNP pozlatiti). Strasti su se razbuktale uslijed viših feudalnih interesa.

 25. Војин Николајевич kaže:
  16. Januar 2013. – 22:33 u 10:33 pm

  IN4S је блокирао разарајуће коментаре :) Шоу!!!

  • Војин Николајевич says:

   Како се све опозиционо лако баци под контролу! Зато, треба лиферовати Николајевича! Ха, ха, ха….

   Елем, ја сам Зомби, не! Неприлагођен…. :)

 26. Gospodine Nikolajevicu, meni se vec desilo da me “Srbi” brane, a “Crnogorci” hrane:)
  Vama, ocigledno, nije se desilo nista slicno. No, lako vam je za mene…ja tu nisam ni za ni protiv…jednostavno, ja sam iznad toga. Izvinjavam se sto sam se obratila!

  • Војин Николајевич says:

   Госпођо Бибана,

   разочарали сте Николајевича! Фразе нису лијек.

   Све Вам њајљепше желим!

 27. Војин Николајевич says:

  Зато је Николајевич оптимиста јер, сваког госта три дана доста! У домену психолошких анализа дата ми је ознака јарки И (I) .

  Игуман ће отићи, неће мислити на манастир!

 28. Николајевичу, лоше тумачите поруке Николића. Мислим да је у питању прагматичан политичар. Прагматичност која се огледа у састајању са Ђукановићем се ни мени не свиђа али шта сад… Поруку Николића ја тумачим на овај начин – “Пустите слободарско Цетиње, Плав и Гусиње да се боре за демократизацију БЈРЦГ. Ви гледајте своје интересе”. И у праву је човјек. Ред је да се они који су се за ову државу 2006-те највише борили раде на њеном квалитету. Ми остали треба да слиједимо своје пословне и културне интересе, остварујемо их колико нам међународни стандарди дозвољавају.

  Демократски фронт је филијала Позитивне БЈРЦГ (картел око Вијести) а СНП се након избора труди да и он то постане. Ако је “опозиција” у раљама мафије, најмање је битно презива ли се шеф картела Перовић или Ђукановић.

  П.С.

  Не бих придавао пажњу ономе што пише Бибана. Године чине своје, у питању је “јоледрињакизација” размишљања.

  • okreni konacno plocu says:

   prije bih rekao da je nikolic onako izmedju redova otpjevao sve cetiri strofe osmz i zamahao cg zastavom…ili cemo i dalje da se lazemo…

   • Војин Николајевич says:

    И пету, главну строфу,

    друже Барак ми ти се кунемо,

    да са твога пута не скренемо!

    :)

   • okreni konacno plocu says:

    pardon, otpevao je toma svaku strofu….

   • Војин Николајевич says:

    И замахао америчком заставом, или ћемо и даље да се лажемо?!? :)

   • okreni konacno plocu says:

    to to…

   • Војин Николајевич says:

    Главна строфа је аксиом, остале су магла!!
    Газда каже, а колико сте нам дужни, милијарди доларах, момци!

   • Не, Николић је блесама по имену Андрија Мандић и Горан Даниловић поручио да скривање иза пароле “рушење мафијашког режима” није родољубље. Посебно ако им се материјална ситуација геометријском прогресијом побољшава под истим тим режимом. Да занемаримо овај други извор благостања оличен у Мишку Гепекџији. Све то борећи се наводно за просперитет шовинистичке творевине за коју њихове гласаче боли пимпек.

    ОКП, кад већ помену симболе БЈРЦГ, отрем тур и заставом и свим строфама химне. Поздрав.

   • okreni konacno plocu says:

    sekula da nisi to malo hipohondar?…prizeljkivao si tomu ali sad hoces da mu srbujes?!…a nikolic ti je pozelio: neka ti cg himna i zastava budu najveci bol u zivotu…

  • Kad “Analitika” i njeni komentatori nekog brane, ili Šuković, ono iz potaje, to mi je najbolji pokazatelj. I siguran fiks – dojava.

  • Sekula,
   najzad da se Vi i Dušan Janjić(omiljeni i najčešći analitičar “Analitike, TVCG, Žive istine…) skoro složite u stavovima :)
   http://www.portalanalitika.me/politika/vijesti/87134-janji-nikolieva-posjeta-najava-iskrenijih-odnosa-u-odnosu-na-period-tadieve-vladavine.html#JOSC_TOP

 29. Војин Николајевич says:

  Укратко,
  што би рекао један комантатор,

  овим лавовима треба много да би били лавице

 30. Војин Николајевич says:

  Убудуће ћу, свакако, Николића питати да ми некако дозволи да будем опозиција, са Фантомом и Зипом, ако може, овој спрдњи, с’ опроштењем, од власти. :))))

  Елем, Николић је умислио да је неки фактор, јер га подржава ОКП, ха, ха, ха…

 31. Војин Николајевич says:

  Елем, сада Мишку Медионосцу и Рању Државотворцу не смета “мијешање Србије у унутрашње ствари” америчког патроната, чоче!!!

  Полтрони патроната свих држава Балканских уједнили су се, изгледа!!!

 32. Војин Николајевич says:

  Срби ће прославити,
  не долазак,
  већ одлазак Николића из Црне Горе.

  Срећан одлазак, дакле!!!

 33. Секула kaže:
  16. Januar 2013. – 23:40 u 11:40 pm
  П.С.
  Не бих придавао пажњу ономе што пише Бибана. Године чине своје, у питању је “јоледрињакизација” размишљања.

  Sta bi dao, mladjani Sekula, samozvani moderatoru, da postanes Nikolajevicevo razocarenje :))
  Samo za tebe:

  • Draga Biljo,
   na ovoj tematici je neophdono emocije ostaviti na OF. Da bi se razumjela ideološka pozadina situacije treba znati sledeće podatke: CKB ima problem sa 300 miliona nenaplativih kredita od kojih su mnogi završili u kvadratima pozicionih ali i opozicionih funkcionera. CKB je stvorila Prvu banku. CKB je banka Druge, a Prva Prve familije. CKB i Prva imaju svoju opoziciju čija bi kreditna nesolventnost mogla da ugrozi stabilnost ovih banaka. Dakle, stabilnost CKB-a, Prve i opozicije zavisi od kohezionog agregatnog stanja ovih elemenata.
   Da bi se sistem zaokružio treba pomenuti i Podgoričku banku. U njoj su kreditno zaduženi vanparlamentarni Srbi i Albanci i matica Muslimana koji govore crnogorskim jezikom. Njihova kreditna solventnost ovisi o sposobnosti da se onemogući promjena hijerarhije u onoj trojnoj osovini sistema, To su, dakle, kerberi sistema. Funkcionalnost sistema održavaju i davanjem impulsa Žive istine i prešjednik parlamenta.
   Sve je ekonomija!

 34. Ja mislim da je vrijeme da Srbi iz Crne gore pocnu graditi svoju buducnost u Crnoj gori. Taj dualitet, dupe u Crnoj gori a glava u Srbiji nema smisla. To je i vojvoda Nikolic shvatio.

 35. Nemojte mi sto zamjerit… Ima li stvarno smisla pjevati oj svijetla majska zoro navece?

 36. Секула kaže:
  17. Januar 2013. – 0:17 u 12:17 am
  “Не, Николић је блесама по имену Андрија Мандић и Горан Даниловић поручио да скривање иза пароле “рушење мафијашког режима” није родољубље. Посебно ако им се материјална ситуација геометријском прогресијом побољшава под истим тим режимом…”

  Ovo zvuči dobro, ali bojim se da bi se Milo naljutio na Tomicu zbog takve poruke, jer bi time izgubio strateške partnere u opoziciji. Ako bi spao na dvije frakcije Mugijeve sloge u opoziciji, pojavila bi se ozbilja opasnost od pojave ozbiljnih oponenata kreditno nezaduženih u CKB-u.

 37. Ovom prilikom pozdravljam sutrašnji dolazak dragog predsjednika naše Srbije – Tomu Nikolića, čovjeka koji je i ovom izjavom ulio nadu u bolje odnose Crnogoraca i Srba, kao što je to uvijek i činio.
  Nikolić je kao i svaki dobri domaćin prepoznao koje su sve anomalije u njegovom špajzu skrivene iza bakterijskih gljivica prošlosti. Nikolić, opravdano, svetosavski, predlaže da Srbi postanu vlast – Crnogorci. Bolje svima…ali avaj, ni to ne valja nekim pseudosrbima, htjeli bi ljeba preko pogače. Ali, ničija nije do zore gorjela i ne đelji ražanj dok je zec u šumi – kažu naše narodne poslovice.
  Strah me pomalo za bezbjednost gosta iz bracke Srbije. Umjesto spomenik u Preševu, Srbima je lakše srušiti vlast. Nadam se da Tomu ne boli noga, da nije imao lomova uzadnje.
  in4s misli drugačije. Za pare…

  • Kozak kaže:
   17. Januar 2013. – 3:32 u 3:32 am

   Ovom prilikom pozdravljam sutrašnji dolazak dragog predsjednika naše Srbije – Tomu Nikolića, čovjeka koji je i ovom izjavom ulio nadu u bolje odnose Crnogoraca i Srba, kao što je to uvijek i činio.
   Nikolić je kao i svaki dobri domaćin prepoznao koje su sve anomalije u njegovom špajzu skrivene iza bakterijskih gljivica prošlosti. Nikolić, opravdano, svetosavski, predlaže da Srbi postanu vlast – Crnogorci. Bolje svima…ali avaj, ni to ne valja nekim pseudosrbima, htjeli bi ljeba preko pogače. Ali, ničija nije do zore gorjela i ne đelji ražanj dok je zec u šumi – kažu naše narodne poslovice.
   Strah me pomalo za bezbjednost gosta iz bracke Srbije. Umjesto spomenik u Preševu, Srbima je lakše srušiti vlast. Nadam se da Tomu ne boli noga, da nije imao lomova uzadnje.
   in4s misli drugačije. Za pare…

   Mada oko 4,52 % poruke različito doživljavam od njenog autora (ono o smjenjivanju vlasti i rušenju totema teroristima preševske doline :), ovaj komentar se može ocijeniti samo kao briljantna esejna minijatura.

   Umjesto aplauza Kozaku, kličem: “Nataknem sve prevarante koje je Tomkec razočarao ili oduševio svojom idiotskom porukom”! Uaaaa!

 38. Nikolic pomalo plese zbog EU. Inace radikal preshednik a nacionalsocijalista premijer je najprirodije agregatno stanje Srbije.

  • Kad ljudi rođeni i sa dubokim porodičnim korjenima u nekoj državi, kažu za zemlju čiji pasoš imaju po naslednoj a ne stečenoj osnovi ovo što ti govoriš za Srbiju (o prirodnom agregatnom stanju), to može, ukoliko ne odgovara istini, da se ocijeni kao politički nekorektan govor, kao odraz nekulture itd ali ne i kao šovinizam. Kad Francuz za Njemačku kaže da je Hitler kao kancelar a Gebels kao ministar informisanja njeno prirodno agregatno stanje, to je šovinizam i širenje nacionalne mržnje.
   Ti si matrica koja je neophodna čuvarima lika i djela Ratka Mladića da ne ostali bez kiseonika u svojoj patriotskoj misiji. Svim nacionalsocijalistima i radikalšovinistima su potrebne takvi arhineprijatelji kakav se ti. Ne bi me začudilo da se iza tvog bošnjačkog internet ideniteta skriva neki ogrezli neoljotićevac.

   • Niti je on Francuz, niti Srbiju možeš sa Njemačkom porediti …….

   • Tačno, Njemačka je češće bivala na strani Tamne sile a Francuska je ostala nedostižni civilizacijski san svim državolikim tvorevinama na Balkanu.
    Poenta poruke je bila u kiseoniku koji PWC daje onima kojih se navodno gnuša.

   • Tačno je da kiseonik potpiruje vatru, ali njegovi komentari najčešće ispuštaju ugljen-monoksid ……

   • okreni konacno plocu says:

    poredjenje srbije i njemacke ne stoji…ne mogu da pronadjem razlog za ovakav komentar zbog pominjanja nacionalsocijalizma niti politicku nekorektnost zbog toga sto pws nije gradjanin srbije…cinjenice govore u njegov prilog…mozda je ova predrasuda iskopana iz nekog sireg konteksta u kojem se pws pronalazi od ranije?…nije sve crno neon ima tu i sivih tonova…ili smo svi neciji arhineprijatelji?…

   • . ja samo htjeo reci da stanovnicima/stanovnicama CG nije potrebno da ih milki cetnicki vojvoda po vratu i tjeshi kako im nece nishta… pozitivan stav Srbije prema CG je bolje da dodje od nekog demokrate na vlasti u Srbiji nego od radikala… prosta rachunica. poslije mnogo godina Srbije je na istom “mjestu” gdje je bila 90-ih, neshto izvrnutim redom.
    i kazesh da moj komentar radikalizuje… koga boli q…point mojeg komentara je da vas ne treba ovoga puta cekat nespreman kao 90-ih. point mog komentara je NIKAD NE SPAVAJTE MIRNO KAD SRBE IMATE U SUSJEDSTVU.

   • okreni konacno plocu says:

    a sto je sa mirnim spavanjem kada ih imamo u krevetu?

   • PWC said: “point mojeg komentara je da vas ne treba ovoga puta cekat nespreman kao 90-ih”
    PWC me čeka spreman :) Ovo jeste ugljendioksid. Moji skromni politički angažmani tokom 90-ih bili su djevičanski kao planinska rosa.

   • OKP, ti si tipičan pozitivac. Samo te treba pustiti da dostigneš radnu temperaturu i ozonska rupa počinje da se širi skoro kao kad se razmahne PWC.
    Jedno retoričko pitanje: Dal` је Njemačka neuporediva sa Srbijom po nacsocijalističkom agregatnom stanju zbog Dojče velea? ;)

   • okreni konacno plocu says:

    hvala neon…njemacka je vrlo uporediva sa srbijom i obratno ali tvoje poredjenje se ne moze izvesti iz pomenutog agregatnog stanja jer pws-ova konstatacija nije nuzno nedobronamjerna… mala nepreciznost je dozvala marfija ciji zakoni su, vec nazirem, inspiracija tvom optimizmu…moje neposredno iskustvo kaze da poredjenje nema veze sa dojce vele…mladi njemci koji nose zig i duboki kompleks zbog svoje istorije povremeno iskazuju i brigu i strah da im se istorija ne ponovi…zasto , to ce oni bolje objasniti…akcija je uvijek jednaka reakciji, valjda….

   • okreni konacno plocu says:

  • okreni konacno plocu says:

   zasto se klip sa youtube neki put otvori u prozoru a neki put ne?….

   • Pokupi link sa “share” pa će da ide sve sa slikom.

    OKP; ne pada mi na pamet da ulazim u diskusiju oko nacsocijalističkih paralela Srbije i Njemačke, odnosno žiga koji nosi omladina ove dvije države uslijed nacosijalističke prošlosti. Upoređivanje Slobodana Miloševića i Adolfa Hitlera svojstveno je samo sledbenicima nacsocijalističkih podvarijanti ex yu banana. Mislim na Izetbegovićevce, Tuđmanovce, Krivokapićevce, Haradinajce etc. Njima je to poistovjećivanje potrebno da bi oslobodili svoju savjest žiga Žutih kuća i sličnih podviga.
    Srećom, svaka od ex yu banana ima i po nekog Lucića, Blaža Davidovića, Mirjanu Jeftović ili one “poreklom” poput Čarlsa Simića, da osvijetle pozadinu pozornice.

    Moja malenkost se poklonila sjenama Srebreničkih žrtava, podržao sam čak u adekvatnom trenutku i one koji su to teatralno činili zbog onih koji to nisu željeli da urade. Glavu sam u torbu stavljao razotrkivajući, tamo gdje sam bio u mogućnosti, Miloševićeve paramilitarne egzekutore po bosanskim i hrvatskim stratištima, naročito one koji su spas od odgovornosti za zločine potražili ulaskom u Đukanovićevu pretorijansku gardu.
    Kojim si se ti žrtvama nacionalsocijalista poklonio? Da li sti ijednom okrenuo ploču da saslušaš drugu stranu? Ovo je retoričko pitanje koje diže zavjesu sa predstave koju proizvodiš na ovom portalu, a tvoji “pozitivci” na velikoj sceni.
    Da rezimiramo: tvoj ulcinjski virgino intacta je autor legendarnog ultimatuma DF-u zbog kojeg je Nikšić ostao Branov, njegov partijski šef 72. sa liste na čijem su čelu bili tvorci i koautori rata za mir, Splendidne vlade u sijenci i ostalih Sabranih nedjela crnogorskog režima u periodu 1991-2012, njegova zamjenica dugogodišnji poslovni partner i prijatelj ljudi iz vrha režima, njihov nikšićki emiter prinicpijelnog pozitivizma glavni diler građevisnkog materijala koji je naručivan iz Radoičićevog kabineta…a finansijer vam je u sijamskim mikrokreditnim, berzanskim i šticung kombinacima sa onima zbog kojih ste se odrekli Draga Đurovića. Šta nije istina od navedenog?

    Da ne bi bilo zabune, pa da me kao ovaj PWC okvalifikuješ kao Arkanovca :), ovo ti govori čovjek koji je prilično slobodnog vremena i lične kreativnosti utrošio na podmetanju klipova i svrgavanja Miloševića i nije to nikada pokušao da naplati.
    Imam i prilično dugačku porodičnu vertikalu antifašista, boraca protiv Adolfovih, Hazburških i otomanskih okupatora pa sam rasterećen baš svake frustracije koja bi me sputavala ili uticala na moju koncentraciju u tumačenju fenomena kleptopatriota iz redova PCG i ostalih kćeri Rankove SDP.

   • okreni konacno plocu says:

   • Računao sam da bi prethodni komentar mogao da bude samo uvod u kadrovsku analizu PCG, mikrokreditnih podviga iz kojih je nikla sva ta pozitivnost, medisjke etike i kostura u ormanu zbog kojeg i Milo i Miško doziraju nervozu… Ali vidim da bi nas to odvelo do direktnog uključenja na you tube ili eventualno on line prenosa Šerbedžijijih recitala.
    Možda da promijeniš nik u okreni DVD?

   • okreni konacno plocu says:

    ma ne samo sam provjeravao validnost tvog savjeta za share…odavno sam odustao od kadrovskih analiza stranackih licnosti u cg…mozda zato sto sam shvatio da je kod nas trazenje svjetla na kraju tunela (u vidu stranackih licnosti) neproduktivno gubljenje vremena i da svjetlo moramo sami stvoriti…to je stvaralacka pozitivnost koja ima samo u imenu veze sa pcg…mozda bi moj opozicioni c.v. (uz prilozenu porodicnu kartu antifasizma i borbe protiv stranih cizama i kolicinom prolivene krvi koja uz to ide ) sve lakse objasnio i jednim potezom me odbranio od tvoje optuzbe da ne okrecem svoju plocu s vremena na vrijeme… ali mislim da je to suvisno…ne volim serbedzijine recitale…ama bas…kad odrastas u porodici sa jakom federalisticko-komunisticko-partizanskom istorijom prvo sto naucis je da se klanjas sjenama svih zrtava izama na ovoj planeti pocevsi od onih u svoj familiji… i tako svaki dan bez razlike…kad vec pominjes ulcinjski virgino intacta koji je tvoj podjednako kao i moj pogresno si protumacio taj ultimatum…ultimatima nije ni bilo , to je samo interpretacija df kao posljedice da u svojim redovima nema koncenzus po tim istim pitanjima…

  • PWS je fasista iz primitivizma i gluposti (a OKP iz povrsnosti?), na njega ne treba obraćati pažnju, iako bi trebalo napraviti kakav algoritam koji bi ga automatski izbacivao s portala kad bi unio slične gluposti.

   Neone, vidim da ćete doći na moje i početi da se potpisujete punim imenom. Dvaput vam pomenu đeda, triput izmisle štogod za oca ili strica, ali ako nemate što da krijete, svi su svjesni da je to mnogo jača pozicija.

   • okreni konacno plocu says:

    nazvao si me fasistom?!…zanimljivo…na osnovu cega si izveo ovakav zakljucak?…jesi li ti (ili neko drugi) nacionalno ugrozen nekom mojom izjavom?…

   • OKP,

    bez obzira da li ste isto što i Lado Tajović ili ste vas dvojica samo jednojajčani blizanci (jer vidim da njega boli kad vas zakačim): s obzirom da više vjerujem u površnost, gore sam ipak stavio znak pitanja. Ali ako niste svjesni šta ste gore pisali, da pojasnim:

    PWS je rekao:
    “Inace radikal preshednik a nacionalsocijalista premijer je najprirodije agregatno stanje Srbije”,

    našta neću trošiti previše vremena jer on takvih glupavih ispada ima svaki dan (s tim što je, naravno, poenta u ovom ‘najprirodnije’), ali ste vi reagovali sa

    “cinjenice govore u njegov prilog”.

    E sad, ja sam shvatio da se to odnosi upravo na gorepomenuti PWS-ov biser, i ako nije tako, ja ću se izviniti. Ako sam, pak, pravilno logicirao, da li treba dalje da objašnjavam?

    Da bi se neko osjećao nacionalno ugroženim, nije neophodno da se desi da mu uperite pištolj u čelo: ponekad je dovoljno da ste većina (i sistem), i da se glasno naslađujete tom činjenicom.

   • okreni konacno plocu says:

    i kao argumente za kvalifikaciju navodis nesto sto je neko drugi izjavio!?…jednojajcani blizanci?!…vrlo zanimljivo…da li ovo pokusavas da dokazes da sam neciji dvojnik ili da predrasude nastaju kao posljedica paranoje?…da, cinjenica je da su u srbiji na vlasti isti koji su bili i tokom rata 90tih…cinjenica je, takodje, da sam konstataciju o agregatnom stanju komentarisao da nije nuzno nedobronamjerna…ili ti mozda tvrdis da jeste?!…ili si mozda i ti nacionalno ugrozen?…

   • Ja i moja generacija smo nacionalno i mentalno ugrozeni od vas i vase generacije. Pozdrav iz dobrovoljnog izgnanstva u Holandiji, a vi uzivajte sa crnogorskom vlascu koja, za razliku od srbijanske, uopste nije ista kao ona iz devedesetih.

   • okreni konacno plocu says:

    eto mi jos nabacujes osjecaj krivice…nacionalno ugrozeni dobrovoljni izgnanik u holandiji pobjegao od mene fasiste…i jos mentalno ugrozen…vrlo zajebano…kad si tako upalio svoje antifasisticke senzore a pobjegao bez izvinjenja, ostao si mi duzan da prokomentarises u istom tonu amfilohijevu bozicnu poslanicu o seksualnim slobodama i sinhronizovanu (koincidencija?!) pojavu grafita okicenih kukastim krstovima, po podgorici, o istrazi (hladnim oruzjem) homoseksualaca…eto ih npr na malom pjesackom mostu…

   • okreni konacno plocu says:

    p.s. ovaj tvoj pozdrav da shvatim kao ruganje ili sta?….

 39. Biće ovo jako teška godina(e). Svi su u dugovima do guše. Od države, tajkuna i “biznismena” – do građana. Glad, ali ona stvarna kuca na vrata. Zato treba objediniti sve(patriotske) snage da se što slučajno ne promijeni.

 40. Станко Суботић Цане. Жабац.

 41. Jole Drinjak,penzioner Prčanj says:

  O Sekule sekulorum domine ..AMEN!Kad počinje izgradnja spomenika izdajniku koji je izdao svog vrhovnog komandanta đenerala Dražu Mihailovića-15.veljače 1945 u selu Konjuh u Bosni-i potom se pripodobio-22.ožujka 1945 svom rođaku i tvom idolu Sekuli Drljeviću!Nu bogati javi na vrijeme da ti napravim samar koj će ti spasiti artenicu od prećranog jahanja onih koji su ti i šišali i jahali i pretke i pretkice-mile tvoje tetkice!Obećavam da ću ti obezbediti i obrazime-koje će ti usmjeravati okca da ne gledaš i lijevo i desno nego pravo na smetlište u Zaostro!!!!
  Sretna ti krsna slava Jovandan i svi prznici do “tvoga” đurđeva dana!!!

 42. Уважени господине Дрињак, нисте ми баш најбоље информисани. Српска емиграција на челу са Михајлом Пупином је почетком 20 вијека изградила манастир Светог Саве у Илиноису. У оквиру манастира постоји и “Алеја српских великана” у којој је подигнут споменик Павлу Ђуришићу. Према томе господине Дрињак, споменик одавно постоји и то у Чикагу, у центру демократије. Подизање споменика у авнојевској творевини званој Црна Гора било би увреда за једног народног хероја какав је био Ђуришић.

  Ево вам слика споменика:

  http://imageshack.us/photo/my-images/84/libertvilusapavledjuris.png/

  • Sekula, moju pokojnu babu, oca, strica i tri tetke su Đurišićevi četnici sa još nekoliko familija strpali u jednu trošnu kolibu zbog sumnje da je riječ o porodicama partizana. Neke starije od utamničenih su strijeljali prvog dana robije, uveče je pukla neka bomba ispred kolibe, jedan čuvar je poginuo, drugi su utekli a zarobljeni su pobjegli u šumu. Otac i stric su preživjeli još jednu traumu kada su se skriveni u nekoj podrumskoj rupi skrivali dok su Đurišićevi četnici tragali po praznoj kući za djedom koji je “odbio poziv” da im se pridruži, iako je u ono predratno vrijeme bio po vokaciji antikomunista.
   Mogu misliti kakvu su hrabrost Đurišićevi heroji ispoljavali u obračunima sa komunistima, i nepravoslavnim stanovništvom, kad su tako progonili bivšeg kraljevog namještenika.
   Ne znam razloge zbog kojih je Pavle Đurišić opstao kao simbol srpstva u Crnoj Gori, ali znam da moj otac i stric zbog onog straha pretrpljenog zbog četničkog slobodarskog nadahnuća, danas mrze sve srpsko u Crnoj Gori a u Vasojeviće gdje ih je nanijela zla ratna sudbina nikada više ne svraćaju.
   Epigrafski spomenici koji imaju velika oštećenja se ne tumače samo na osnovu onih vidljivih slova već i kroz kontekst istorijskog trenutka i poretka u kojem su pisani, prepoznavanjem njihovog autora itd.
   Zato, ako se blokbasteri Veljka Bulajića danas mogu žanrovski svrstati u tragikomedije, ne znači da je Đurišić zaslužio spomenik. Naročito imajući u vidu da je gotovo polovina vojnosposobnih građana Crne Gore nosila od 1941. do 1945. i četničku i partizansku uniformu.
   Ovo društvo još nije sposobno da istorijska saznanja sagleda bez navijačkih strasti. Zato je održavanje partizansko-četničkog fronta besmisleno.

 43. Зипп, је ли Бог дао да се ја и Дуда једно сложимо. Мада аналитичар није права ријеч за Дуду. Говорни аутомат би више пристајао.

  Како год, мислим да је порука Николића Србима да почну политички да се понашају као и сви други народи у ЦГ.

 44. Čikago je najveće pribježište srpskih četnika i njihovih potomaka i nije čudo što su tamo podigli spomenik ratnom zločincu Đurišiću. Sekulja očito tamo nikad nije ni bio pa baca bombe kragujevke i lupeta – plati ti u Americi druškane takse pa podiži spomenik kome hoćeš, podiži crkve, štale itd. E to je Sekulji centar demokratije – to je sve goli interes, odnosno biznis. Bio sam u toj aleiji – znate li ko su ti velikani? Toliko su slavni da za njih nisu čuli ni njihovi potomci iz drugog koljena. Emigranti, odnosno posljednja ološ koja je tamo dobježala nakon veličanstvsne pobjede partizana i komunista u Jugoslaviji:

  • У Америци, Сјеверној и Јужној постоје још бројније колоније Њемаца, Хрвата, Мађара. Па опет нигдје нема споменика Хитлеру, Герингу, Павелићу или Хортију.

   Партизани нису побједили у рату у Југославији. Из шума су измиљели тек након што је Југославију окупирала руска Црвена армија и инсталирала их као своје квислинге на власт. Већином се радило о бившим усташама и четницима који су на главе ставили петокраку крајем 1944-те године.

   Величанствена побједа комуниста је неупитна, у филмовима Вељка Булајића.

  • 10+

 45. negross iz dimenzije X says:

  hahahaah…hahahaha…
  hahhaaha
  …hahaha
  .,a.a. Kakvih avetinja majko mila…….
  Sjecam se kao da je juce bilo i kad jedan od gore cjenjenih komentatora rece mrtav ozbiljan__—REKAO RADE BOJOVIC IZ PRAVEDNE—-rece to i ostade ziv kao i mnogi odje sto seru misli io ostaju zivi!!!hahahahhaha

  Ne znam sto je to analitika ali je vidim svuda oko nas,ne zanm sto je to $|INS ili nesto ali ga vidim svud oko mene….Dragi komentatoori od svih vrsta i sojeva i poslova nemojte previse da shvatate ozbiljno internet mozete veoma lako naj…ti…..

  Onima kojima je posao da komentarisu bih porucio-da nijeste culi nesto kako puca po Titogradu jutros>?

 46. Jedva cekam da GROBAR ZAGRLI MILA, i da ga Vucic silikonskim usnama poljubi u celo, prva LJUBAV ZABORAVA NEMA,
  zajedno su gradili VEEEELJIIIKUUU SRBIJU.

 47. Zamislite da su u stara vremena dvorske lude ili gutaci vatre bili vazni faktori u ocenjivanju vladavine nekog kralja.
  Svaki bi covjek nekog kralja koji bi dvorsku ludu ili gutaca vatre uzeo kao svjedoka njegove pravednosti, smatrao nenormalnim.
  A gledajte sada, nepismeni ili polupismeni glumci, pjevaci, koji su svi intelektualnog ranga nekadasnjih gutaca vatre, dresera zmija ili dvorski luda, postaju vazni fktori drustvenih zbivanja.
  Da te Bog sacuva.

 48. Jole Drinjak,penzioner Prčanj says:

  Sekule sekulorum…domine… AMEN-što te strefi,pa odstupi od gradnje spomenika kod Berana?Sjećam se da si me zvao da idemo zajdno!Čemu priča oko Pupina i onoga što izdade vrhovnog komandanta Dražu zime 15.veljače 1945 uselu Konjuh u Bosni?Što ne pričaš o Sekulu rođaku tvog “velikana”?Što ne pričaš o tome što misle u Grblju o tvom “velikanu”?Sekule-tanka ti je istorija predaka-a po svoj prilici i tvoja neće biti deblja od ćata?

  • Konjusi u Vasojevicima bili su partizansko mjesto. Interesantno je da su vasojevicki cetnici i albanski balisti zajedno napadali na oslobodjena mjesta i imali intezivnu saradnju.

 49. okreni konacno plocu says:

 50. Војин Николајевич says:

  Osnivač Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeik Zaid Bil Sultan Al Nahijan imaće spomenik u glavnom gradu, dok će se jedna ulica zvati po njemu.
  To je odlučila Vlada na zahtjev gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše.
  S obzirom na to da su ostvarenja šeika Zaid Bil Sultan Al Nahijanu od međunarodno istorijskog značaja i da ne postoji rizik da će biti devalvirana u narednom periodu, Ministarstvo kulture je predložilo Vladi da uvaži zahtjev gradonačelnika Podgorice.

  Zabilježeno je da je prilikom posjete Al Nahijan Crnu Goru dva puta nazvao Makedonijom.

  Ха, ха, ха…

  Предлажем да се у Македонској улици дигне споменик овом уваженом човјеку, са натписом- Од Македонаца, драгом арапском великану!

  • Војин Николајевич says:

   Преломило ја ово Нахијан, што значи да је из катунске нахије:)

   • Prije će biti da je iz Lješanske nahije …… selo Gornji Kokoti ……. :))

   • Војин Николајевич says:

    Е неће ме овај ДПС претицати предлозима. :)

    Тражим да се Подгорица преименује у Билград, у част Бил Султана и Била Клинтона. Једним ударцем двије мухе.

    А и да се напакости мало Београду, са главним градом Црне Горе Билградом.

   • Jok, vuče na rusko selo …….. bolje neka bude Williamson ……. :)

  • Nevjerovatno!
   Ponekad, u poslednje vrijeme posebno, pišem sa ironijom, rezonujući da mi je to jedino preostalo, iako vidim da mnogi tu ironiju ne shvataju već da misle da to pišem ozbiljno.
   Kada sam pročitao ovaj komentar gospodina Nikolajeviča pomislih: “kakvo je ovo ironija, o čemu čovjek piše…”. Uđoh na portal “Vijesri” i vidim da je to istina, da će Podgorica stvarno napraviti spomenik ovom šeiku iz UAE.
   Ovo je potpuno ludilo i ironiji nema mjesta. Nema te ironije koju ja bar mogu zamisliti a da nam se ona ne servira kao stvarnost.
   Spomenik i ulica osnivaču Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeiku Zaid Bil Sultan Al Nahijanu u Podgorici! Nevjerovatno.
   Nušiću, Nušiću, da ti je da se digneš iz groba.

 51. Војин Николајевич says:

  08.06.2011 21:32
  U beogradskom Tašmajdanskom parku postavljen je spomenik nekadašnjem predsedniku Azerbejdžana Hajdaru Alijevu. U prisustvu predsednika Srbije Borisa Tadića i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, spomenik je otkrio aktuelni predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, inače, Hajdarov sin.

 52. Војин Николајевич says:

  Влада Црне Горе одлучила је данас да Јеврејска заједница добије бесплатно земљиште за градњу вјерског објекта и културног центра у Подгорици.
  “Влада Црне Горе дала је сагласност Главном граду Подгорица за пренос права својине на грађевинском земљишту Јеврејској заједници Црне Горе, без накнаде, ради изградње вјерског објекта и културног центра”, саопштено је након сједнице.

  Да ли ће Палестинци добити више тај Културни центар у Билграду Ал Нахијану, да приупитам

 53. Војин Николајевич says:

  Замолио бих прешједника Николића да именује Мамута Бушатлију за амбасадора Србије у Подгорици.

  • Војин Николајевич says:

   Пословање у оф-шор зонама омогућава да новац одлази тајкунима и на формирање монопола и картела, тврди економиста Махмут Бушатлија

   Највећи српски богаташи немају скоро ништа на своје име у земљи! Њихове пословне империје смештене су у оф-шор зонама широм света, па зато о величини њиховог богатства можемо да сазнамо само кад се појаве на Форбсовој листи најбогатијих на свету.

   • Војин Николајевич says:

    Махмут Бушатлија: Телеком се продаје противно Уставу Републике Србије, али и противно одредбама бар два српска закона. Осим монопола на фиксној телефонији, купац Телекома ће стећи и монопол на инфраструктури, фиксној телекомуникационој мрежи и објектима који служе за постављање будуће мреже.

    http://www.slobodanjovanovic.org/2011/04/19/mahmut-busatlija-sta-gradani-dobijaju-prodajom-telekoma/

 54. Војин Николајевич says:

  Прделажем да се једна улица на Цетињу назове именом народног хероја Махмута Бушатлије!!!

  http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%85%D0%BC%D1%83%D1%82_%D0%91%D1%83%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D0%91%D1%83%D1%88

  • Има ту смисла, овај аналитичар је директни потомак Ивана Црнојевића, оснивача Цетиња. Бушатлије су потомци Црнојевића, добили су име по селу Бушати које су Турци дали Станку Црнојевићу након што су га поставили за санџакбега.

 55. ОКП (Ладо Тајовићу), не дајем ја аутоголове Демократском фронту. Дајем им голове као и твојој “видимо се Драго у читуљи – Позитивна БЈРЦГ”.

  Господине Дрињак, поставите нам овдје скен оних спискова што су прављени у војном одсјеку уочи дубровачке операције.

  Неон, мој прађед није био краљев намјештеник. Био је комуниста прије рата, у партизанима од почетка. Код куће су му остали жена и три сина. Ником од њих длака с главе није фалила, иако су четници контролисали током цијелог рата тај простор. Па ти види.

  • Izuzetak koji potvruje pravilo. Dilema je samo čije – tvog pradjeda ili mog djeda i oca. Stoji člinjenica da se moja malenkost iz usmenih predanja nije mogla uvjeriti da je Đurišić bio heroj. Ni njegovo šepurenje na fotogorafijama sa okupatorom mi ne odaje utisak pravičnog stradalnika. U svakom slučaju, mislim da su Srbi slavljenjem majora Đurišića učinili sebi isto što i Crnogorci veličanjem Zeka Manitog.
   Sekula, suština moje poruke je da je održavanje fronta na lini četnici – partizani postala besmislena čak i sa ideoloških pozicija. I jedni i drugi su ginuli pod komandom masona.

   • Провоцирам ове што су им преци 1944-те приступили НОП-у (након година четниковања и усташовања) а овдје митоманишу о некој тобоже величанственој антифашистичкој побједи. Овдје изузимам Јола Дрињака који је лично учествовао у Тринаестојулском устанку и Пљеваљској бици.

    Сви су се они “шепурили на фотографијама са окупатором”. Само су нечије фотографије опстале.

   • 1) Podržavam provokaciju prvoboraca iz sezone jesen-zima 1944.
    2) drago mi je što si izuzeo gospodina iz Prčnja uz napomenu da nisi spomenuo da je bio učesnik i Bitke na Neretvi u kojoj je lično natjerao na bijeg Orsona Velsa.
    3) Nikada nisam branio one čije su fotografije sa okupatorom naprasno nestale. Nadam se da će se rat Prve i Druge familije koje kontrolišu arhive CG Udbe razbuktati do te mjere da Veseljko Koprivica neće ostati jedina žrtva.
    Bilo bi uzbuljivo da vidimo fotografije u uniformi prešjednika Vesa, roditelje nekoliko funkcionera Pravedne Crne Gore na dočeku Italijanima na Cetinju itd.

  • okreni konacno plocu says:

   moje izvinjenje sekula povodom autogolova…slobodno udri po mojoj i tvojoj…vidim da se pocelo posezati za jacim argumentima u odbranu licnih integriteta i opozicionih c.v.-ja u vidu antifasistickih porodicnih vertikala…eto jos malo svjetla izvucenog iz istorijskog konteksta…interesantno je kako nalazim da su neon i sekula istovremeno i u pravu i u krivu…sekula, cetvrta ili peta crnogorska?

   • Okreni DVD, ta nota ličnog iznuđena je jer su u tvom klanu pomislili da je dovolno da se nazovu Socijaldemokratama, pardon Građanskom partijom, pardon Liberalnom partijom, pardon Pravednom, pardon Pozitivnom Crnom Gorom pa da postanu socijaldemokrate, liberali, pozitivni, građanski, antifašistički… Zato je važan istorijski kontekst ali ja, za razliku od Sekule, insistiram na ovom savremenom mikrokreditnom jer mislim da nam je Orson Vels podmetnut samo radi dekoncentracije.
    Zato ću se ubuduće kao komesar Prve crnogorske negativne baviti pozitivnim temama: Ko je i kako varao i krao, ko je i za čiji interes obmanjivao, ko je profitirao na tuđoj nesreći, ko se lažno predstavlja pozitivnim etc.

   • okreni konacno plocu says:

    neon izvini ali za tebe sam samo : okreni konacno plocu …bez niskih udaraca…ja sam old school…sto se bavis oblandama kako se koja partija zove?…nisam jos sreo pozitivnijeg borca protiv mediokritetstva u cg od tebe a da je tako zarobljen u mrezu svoje borbe kao sto si ti…moral u crnoj gori je danas potpuno nebranjeni teren na kojem je najlakse poginuti u odbrani istog ili zalutati u toj borbi …da li se slazem sa takvom pozicijom morala?…ne…da li odobravam?…ne…da li prihvatam?…ako moram , da….evo jos jedne indukcije….

   • OKP, izvinjavam se. Nije mi bila namjera da bude nizak. Da se ne pravdam dalje… rekoh već Bilji, danas sam se našao u ulozi Joefa K pa mi je verbalna motorika ispod nivoa.

 56. Војин Николајевич says:

  Да је Муги образложио да се Бил Султану Нахијском диже споменик јер је имао девет жена то би био разлог да га подржим! Девет жена, свака част!!

  Сад ће феминистички покрет списатељица и психолошкиња у Црној Гори да дигне свој гласић. :)

 57. negross iz dimenzije X says:

  Zivo me interesuje koliko dodjemo para ovom sheiku kad smo deripasku iskesirali par stotina miliona?!>>!?? Bise porez neki jos samo da izadjemo iz ovoga ‘kriznog’ taman dok im se posao ‘.razrad[”'i!!!

 58. Војин Николајевич says:

  Прешједник Србије опет понови да Срби требају подржати власт. Ево, одмах да отпочнем да слушам наређења. :)

  Са двије руке подржавам споменик Султану Нахијском Заиду, као и свим султанима и шеицима, као и рабинима, које власт предложи у смислу називања улица, споменика, градова и насеља.

  Ево и никшићке Хумце, гдје сам провео дјетињство, ћемо самоинициативно преименовати у Заидово, ако нешто може помоћи у смислу демонстрације подршке овој најбољој власти која постоји на Балкану, а и шире.

  Живјела власт!!!

  Да ли је ово било довољно?!

  :)

  • Војин Николајевич says:

   Сада када будем испољавао своју искрену љубав према властима, по наредби предшједника Николића, зезусловно и са усхићењем подржавао све акције премијера и предшједника Црне Горе, оставићу без коре хљеба Дарка Шуковића и Марину Аналитичку Петровић.

   :)

  • Samo lupaš …… Humci su zauzeti …… pored Velikog Humka se nalazi Neksan, tako da će se naselje drugačije zvati ……. dakle, ni carsko ni spahijsko, nego Davidovo …… :)

   • Војин Николајевич says:

    Нексан ће да одмара помало, сада када се отварају перспективе из Емирата :)

    Вјероватно ће за Султаном Нахијским, пред откривање споменика у Подгорици, нарицати сестре Кнежевић- Берлускони, које су наши рођени ловци на злато! Лелекаће неки од предшједника, можда и сви хором…
    Никшићка Жељезара ће бити Рафинерија, то ће бити чудои невиђено! :)

    Добри Фантоме, ево једне мале приче о пионима са Балкана, и балканским слугама…

   • Војин Николајевич says:

    Ха, ха, ха…

    Путин пита Тадића шта је сад најпотребније Србима, а Тадић каже да је потребно направити резервоари за гас у рудницима у Тузли. Па, тамо нема Срба, говори Путин… одакле вам то? Рекли ми из ЕУ, каже Тадић!? Путин их откачи!!

    Лудило!

   • Војин Николајевич says:

    Haustor

    Mi hodamo po crti
    tankoj žutoj crti kroz mrak.
    U kojem nestaju kuće
    i ljudi
    i lica
    čitava ulica…

 59. ovo je sdp portal, pa ne pretjerujte sa ljubavlju…

  • Kako mene onda trpe sve ove godine bez ijednog bana? Do pojave PCG, ja sam prvi jutarnji mlaz, kao kad se nosi na analizu, usmjeravao ka kleptopatriotama prve generacije.
   Ako su SDP-ovci, svaka im čast na demokratičnosti.

 60. Pssss…Neone, ovo je moj portal :)), zato nijesi banovan. Never!

 61. Sta je, nema niko ‘rabrosti da zagleda u prirodu odnosa izmedju vasojevickih cetnika i malisorskih balista? Ne mislim na njihov pakt protiv refetenduma za nezavisnost nego onaj iz 2 svjeckog rata.

  • dudlaj malo, kako njima, tako i njima. to su najblizi rodjaci, da sto imas u titntari, znao bi, makar koliko oni znaju. konjuhe je bilo partizansko od oktobra, to jest pocetka novembra, kad i kralje i kraljske bare.

  • citaj malo lalica, bice ti jasnije, pa nek se vasojevicki i klimentski provoborci sdva svjedoka pobodu na percin.

   • laifer= laufer, sto je brzo, to je i kuso.

   • Nek im ga dudla tvoja mater, skote!
    Dje mogu biti rodjaci najsrpskije pleme vasojevici i najalbanskiiji malisori?

   • PWS, nikad nikoga ne bih banovao, niti mu zabranio da govori, ali bih tebe s merakom toliko olešio da ti nikad više na pamet ne padne bilo čija majka …… šteta što si daleko, a kunem ti se da si mi na dohvatu ruke, riječ bih održao ……

 62. Neone, nista lakse nego da zamolim Redakciju da ti proslijedi moj mail, al’ ne znam sto ce ti:)) …mrska, drska, bezobrazna, i ono cime se ponosim:najbolje maskirana rokerka in the world…veoma volim da se zezam sa dezurnima…znam da ce mi to prisjesti jedan dan, al’ je.o teferic ako ne fasujes :)))

 63. mene je glava zaboljela. ako hocete da se pickaramo kako pristoji serdarima i vojvodama- udrite. ako cete pustite azijate da skapaju od jeda i bola, samo im recite da je amfi poceo da priprema govor za tomislava, a kad ce niko jos ne zna, ma je poceo kletve da odasilje put avale i kragujevca.

 64. Ah, gosn @laufer, sto volim kad ima svjedok koji zna svasta o svemu:))

 65. Jole Drinjak,penzioner Prčanj says:

  O dargi i dugo silazni zadnjo nepčani-blizničaru Sekule sekulorom…AMEN-za tvoju informaciju ovaj je rođen 1942-a istina je da su mu najbliži bili ustanici u svim bunama i ratovima potiv okupatora-pa i potonjem ustanku krajem maja i početak juna 1941 u brbama na Bileći protiv gatačkih muslimana-ustaša koji bi završili “pravi” posao sve do Zubaca da ne bi ustanka i borbi na Bileći!!! I ono što ti neznaš-posledice ustaške pogibije na Bileći-bila je krvava i tragična pogibija-klanje Korićana 18.juna 1941,koji ostaše -njih preko 150 u Koritskoj kletoj jami da pričaju i pripovijedaju-ne o četnicima -no o Hercegovcima junacima kojima nisu nikada bile potrebne “partije” da bi branili rodnu grudu!!!
  Dakle,Sekule,začepi i kreni više u tu “investiciju”- izgradnje “spomen” obilježja dezertera i izdajnika đenerala Draže-vašeg “velikana” Pavla Đurišića??

  • Svača ccast Jole, ne daj se ovoj olossi od Secule, seculorum femininum, a ne masculinum! Osim tebe, Zippa i Milovana ne vidim ccetvrtog normalnog komentatora na ovom portalu.

 66. Војин Николајевич kaže:
  17. Januar 2013. – 0:30 u 12:30 am

  Елем, сада Мишку Медионосцу и Рању Државотворцу не смета “мијешање Србије у унутрашње ствари” америчког патроната, чоче!!!

  Полтрони патроната свих држава Балканских уједнили су се, изгледа!!!

 67. Војин Николајевич says:

  Žena kaže mužu: – Imam jednu dobru i jednu lošu vest.
  – Hajde prvo reci dobru.
  – Pa, dobra je da “air bag” radi!

  :)

 68. depardje je pozvao depees da izadje iz vlasti u slucaju da esdepe ne izadje iz vasti u slucaju da depees predlozi vujanovica za tomislava bez kviska.
  bar neko nek izadje, aman, vise se ovako ne moze. il to, il nek ide toma kuci,pomori ovaj mrceni narod, malo nam je svoje muke no jso i on dodaje sa miroljubivom koegzistencijom i milica za filipa.
  izgleda da nedostaje po jedan goli otok za svaku (de)generaciju.

 69. kakolice tek bit kad amfilohije izadje pred manastir, poljubi alaj barjak i krstas zavezane zajedno i pozove vjernike da se pomole za predjsednika, premijera i nase vojnike umisijama sirom svijeta, da bi se zatvorio krug u kojem istok odrzava ovu vlast pod gromoglasnom optuzbom o izdaju revolucije i jos nesrecnijom opruzbom o podrsci sa zapada, a muja boli ona stvar, vazno je sada use, nase i podase, pa poslije kome je do govorancije, nek drzi govore. vjerujem da ce rifata rastodera slog da fisti ustamu prodje cetristo i kusur godina, jer je kraj tu, vise nikad u devetnaesti vijek ni narpijed, ni nazad.
  javori i jele, borovi i breze, svijaju se jedno do drugoga!

 70. Nijesam sanja ovaj docek uvazene SrBske BRACE, ovako SRDACAN u brda tvrda, da mi GROBAR ZAGRLI MILA, a Vucic obala SILIKONSKIM USNAMA,
  no neka im je prosta BRATSKA LJUBAV SA DPSom,
  ali im ne mogu oprostit, sto mi naljutise DOMACU BRACU SRBE, sa ovog PORTALA.

  E BOGU&NARODU veliko HVALA, sto spustaju tenzije i peMzije u obije drzave, sto dizu poreze i prireze, sirotinji pucini&raji, fataju Sarice&Kalice&Keljmendije,
  drzave obadvije , nijesu vise parije, no puse lulu mira, i proodali kod Seika, i TOMA LADNI SE SA VOJVODOM SLIKA.

 71. fantome, a shto ne vidje, ljudino, sta on meni reche?
  shto se ostalog tiche, u svako vrijeme na svakom mjestu. eto, mene na crnogorsko primorje naljeto. Ulcinj. ako smijesh dodji.

  • Nije ti majku pominjao …….. smijem doći i u Ulcinj i u Gusinje ……

  • Војин Николајевич says:

   PWS kaže: eto, mene na crnogorsko primorje naljeto. Ulcinj. ako smijesh dodji.

   Зар се то, већ, у Улцињ не може доћи? :)
   Зашто Улцињ, због националног састава или грађанске свијести… Ха, ха, ха…

   • Ne, nego misli kako ima prednost domaćeg terena, a ne zna da bih ga i u košarci razbio, a kamoli u šaketanju …… :))

   • Војин Николајевич says:

    Елем, ако је Планчу домаћи терен национални, и то Албанци, тада му је сва ова прича била узалудна.
    Имам доста другова у Улцињу, и једну пријатељску породицу која живи у центру вароши, тако да покушај Планча да направи од Улциња страшило у које неко не смије доћи из националних разлога је доказ да Планчо рекао- збогом памети!

   • Eeee, ali je Pionir ipak Pionir, a Dule Vujošević Grobar ….. :))

   • Војин Николајевич says:

    Нема друге, Фантоме, него да те Николајевич одвезе својим аутом НК таблица у Улцињ, па да тамо пијемо рујно вино. Сам нећеш пити, ја ти јемац, ха, ха, ха…

   • Jok more, nabavićemo GU tablice …. valjda će do ljeta i Gusinje biti opština …. :))

   • Војин Николајевич says:

    Имам пријатеље у Гусињу, из Бошњачке странке, давно сам им обећао доћи на љетњу фешту. Тамо су грађани Албанци били против општине Гусиње, не знам шта је Планчо радио у том смислу. Тражио бојкот, вјероватно:)

   • Bio sam u Gusinju u septembru (posle 10 godina) zbog regulacije korita rijeke Grnčar i mogu ti reći da se strahovito izgradilo (vjerovatno parama gastarbajtera), da im sad Plav dođe ka’ prigradsko naselje ….. :))

   • Војин Николајевич says:

    Из прве руке могу рећи, Саљи Бериша може слободно избрисати Гусиње из карте Проширене Албаније, исто као и Никшић. :)

   • Војин Николајевич says:

    Плав је мањи од Гусиња, које ће са општином вјероватно бити екслузива за инвестирање исељеника. Ја сам неколико пута био позван на Брање боровница, и сваки пут промашио тајминг.

   • Mene niko ne zove, a nema ni vinove loze ….. za borovnicu ti paru ne dam …. :)

   • Војин Николајевич says:

    Ниси у релацијама. :)
    Боровнице су изговор. Укратко, ту је Северина, вино, пиво, … Ја те позивам, идемо заједно.

   • Obraza mi ćeš ponovo zakasniti …… :)

   • Војин Николајевич says:

    Све ћу урадити да одложим обавезе у Москви. Има да се одушеве Фантомом када дођемо. Отиће Николајевич у други план:)

    Елем, морам сада Планчу пустити један инсерт из Рожаја, да их заспе оптужбама у свом стилу… Није се игао Оро, него је једна дјевојчица Емина водила друго коло.

   • Војин Николајевич says:

    Укратко, ако си вољан, идемо за Гусиње када дођем први пут, а да ли ће то бити за празник или не, није битно. Празник је увијек када је друштво добро.

   • Војин Николајевич says:

    Наравно, преко Подгорице, а потом Албаније, јер је ближе.

 72. by the way… moze li se na internetu naci “Dokle gora zazaleni”, od Lalica? ne uspijevam je pronaci. on je, cini mi se, pisao tu knjigu 80-ih. jedan od nekoliko rijetkih grandioznih licnosti u CG.

 73. Војин Николајевич says:

  Ево шта раде усијане главе…

  Нападач покушао да пуца у главу лидеру бугарских Турака на конференцији у Софији! Мушкарац није успео да пуца из пиштоља, јер му је Доган успео да избије пиштољ из руке.

  • Или ми се чини или ово пише “ДПС” испред овога Догана. Редакција, било би паметно да уклоните овај клип. Могли би бити оптужени за исту ствар за коју је оптужен митрополит Амфилохије када је испричао легенду о цару Дукљанину. Ово може да се протумачи као удар на државност или позив на ликвидацију ДПС-оваца.

 74. Chiko ga je razoruzao i izveo klasichan ukemi/breakfall iz dzudoa ili aikido-a. Impozantno!

 75. Trubach, na shta se taj video odnosi? Ja nijesam bash kukulturno-umjetnicki obrazovan, mogu sa sigurnoshcu prepoznati samo rugova-shotu i crnogorsko kolo.

  • Војин Николајевич says:

   Планчо Вилашу,
   Фантом је црногорски Оро а ви сте Шота.
   Зато сте идеални да разбистрите ситуацију у Малесији, а не у Улцињу који осјећате као своју територију, јер док се бавите другима- у дворишту вам гори “кућа”.

   http://www.vijesti.me/vijesti/ko-zavada-katolike-muslimane-malesiji-clanak-109735

   Ko zavađa katolike i muslimane u Malesiji?
   Posljednji nemio događaj iz Dinoše, kada su mještani muslimanske vjere branili primanje saučešća u tamošnjoj kapeli katoličkoj familiji, bacio je svjetlo na stare podjele u ovom kraju i zabrinuo sve dobronamjerne.

   “Ne vjerujem da bi naš brat katolik došao iz inata tu da provocira i isto tako ne vjerujem da u Dinoši ima neko ko ne bi dao svoju livadu da se obavi saučešće”, kaže Đokaj, podsjećajući da su u Dinoši svi rođaci jedni drugima, da je đed njegovog đeda primio islam.

   • Војин Николајевич says:

    А и вријеме је да се представите. Ја сам Војин Грубач, а Ви сте?

 76. Brata Fantoma i PWSa i sestru Bilju,
  pozivam na casu vina i bratskog razgovora pod SMOKVU na Zlaticu Juli mjesec,
  da se mirimo i sve raspravimo SNAGOM ARGUMENATA,
  a ne KONJSKIM SNAGAMA I FIZICKOM SILOM.

  • Za mene Loza!

   Ps. Trubach, guglaj dalje! Ti si zadnja osoba nakoju bih gubio vrijeme.

   • Војин Николајевич says:

    Планчо Вилашу,

    када треба да се представиш именом и презименом немаш времена:)))
    А када Фантома зачикаваш да, наводно, не смије доћи у Улцињ из националних разлога, тада времена имаш.
    Напросто, изгубљен си у простору и времену јер си помало у националом заносу, очигледно албанском, па си се залетио и изгорио у спотицању.
    За твоју информацију, у самом граду Улцињу живи преко три хиљаде Црногораца и Срба. Албанаца има око 6 500.

   • Војин Николајевич says:

    Или и тих три хиљаде Црногораца и Срба, који живе у самом граду Улцињу, не смију доћи у Улцињ од туристе Планча, који је више чарапа ставио на главу него Николајевич на ноге, да се послужим овом познатом фразом?! Ха, ха, ха…

  • Milovane, hvala ti na bratskom pozivu ……. svakako ću doći na vino i bratski razgovor, ali ne i na raspravu “snagom argumenata” sa kostolomcem PWS-om ……. nemamo nas dvojica šta da raspravljamo, jer nijesmo u “ideološkom sukobu” ….. niti sam ja predstavnik Crnogoraca, niti je on predstavnik Shqiptara, pa da nešto eventualno palamudimo o međunacionalnim odnosima ……. ja njemu ne zamjeram što je možda nacionalista, ili možda budaletina, već mu zamjeram što u “polemici” vrijeđa nečiju majku, koja možda i nije živa …… on može jedino da se javno izvini Lauferu, pa time zasluži da sa mnom sjedne za isti sto ……. pozdrav!

 77. Odličan izvještaj sa lica mjesta, ponajbolji do sad. Ali ovoliko bahanalija kroz komentare je nevjerovatno, a nisam navraćao samo par dana. Svaka čast!

 78. Zabilježeno je da je prilikom posjete Al Nahijan Crnu Goru dva puta nazvao Makedonijom.

  Ха, ха, ха…

  Предлажем да се у Македонској улици дигне споменик овом уваженом човјеку, са натписом- Од Македонаца, драгом арапском великану!
  odgovor

  Војин Николајевич kaže:
  18. Januar 2013. – 6:55 u 6:55 am

  Преломило ја ово Нахијан, што значи да је из катунске нахије:)

 79. Rat sa Islamom – počinje . Neće biti svjetski ali će biti po cijelome svijetu . Protiv terorista glavnu riječ vodiće NATO muslimani . Da li će početi u Dinošima ili gasnim pištoljem u Bugarskoj ioli napaom Francuza na Mali …Svejedno je – sve jedno je . SVE – JEDNO JE : Neo komunizam

  • Dobro zapažanje. Pitanje je samo hoćemo li se mi prikloniti Emiratima (što je novi momenat za mene, ali nikad ne valja tipovat samo na jedan tim) ili templarima ili ćemo biti nesvrstani, sa masonima. Neo hladni (krstaški) rat.

   • Војин Николајевич says:

    Ми ћемо, ако је вјеровати колумнисти Мишка Мeдионосца, господину Шустеру, који је ротаријанац, бити колективни, некакви Ротаријанци, који су као сљедбеници Пола Хариса ослободили Чикаго од мафије:)
    Ево Милоша…
    http://rotarybar.me/clanovi.html

    Ево историје…
    http://rotarybar.me/index.html

    Danas, na 100-godišnjicu Rotari Interacionale, najveće nevladine organizacije na svijetu, stalne članice UN, postoji 1.221.667 rotarijanaca u više od 32.292. kluba u 168 zemalja, rasprostranjenih u 529 Distrikta.

 80. ili napadom

 81. Neon ili fantom, ne sjecam se sad…
  1. Dogadjanje naroda u Srbiji i antibirokratska revolucija u Cg su etape jedne iste Nacionalsocijalisticke revolucije srbocrnogorskog naroda.
  2. Koga boli q shta cetnicki vojvoda i nacionalsocijalista izjavljuju? Srbiji je potrebna demokratizacija, bez cetnika i nacista na vlasti.
  3. Mladje genereacije Srba/Crnogoraca treba da nose krivicu zbog agresije i genocida koji je SeReJe izvrshila u BIH. Jer, to lijek da se sve ne ponovi a i uslov da Srbi/Crnogorci prestanu podrzavati svoj ilegalni, zlocinacki projekat “replika srpska” u Republiki BiH.

  Ps. Imate srece pa nemam vremena da vas detaljno i pojedinacno “tretiram”. Balavci!

 82. Ja sam fašista, recimo, iz dosade :)))))))))))) Za svakog crnogorski pseudoopozicionari imaju etiketu i ‘kvalitetno’ obrazloženje. Đe li ga je onaj prvoborac etiketiranja što se u međuvremeno reciklirao iz nacionalističkog u građanskog aktivistu ali sliku Pavla Đurišića je zadržao… za svaki slučaj :)))))))))) može zatrebati…

  Ako me bude tražio Nikolajevič ili ne daj Bože Medionosac, hahahahahahah…, pošao sam….

  btw. nacista sam iz čiste obijesti i frustracije…
  Sad je kasno da se kajem nima nazad s ovog puta. Pusti nebom sve dok traje moja zvizda neka luta. Ne razumim ništa više samo pismu duša ljubi…

  http://www.youtube.com/watch?v=31Vt5bBxXcQ

 83. Milovan Vukov Jankovic kaže:
  20. Januar 2013. – 14:52 u 2:52 pm
  Brata Fantoma i PWSa i sestru Bilju,
  pozivam na casu vina i bratskog razgovora pod SMOKVU na Zlaticu Juli mjesec,
  da se mirimo i sve raspravimo SNAGOM ARGUMENATA,
  a ne KONJSKIM SNAGAMA I FIZICKOM SILOM

  Dragi Milovane,
  da me zoves u goste na kafu i casicu razgovora, nemam protiv. Ali, na Zlaticu, pod SMOKVU, sa Fantomom i PWS-om “da se mirimo i sve raspravimo”, baci me u tesku nedoumicu?! Prvo, ja sam zena porodicna i kao takva moram znati sta ti je to: pod SMOKVU, kuca ili kafana? Drugo, da bih se sa nekim mirila, morala bih prije toga biti u zavadi. Sa Fantomom nisam ni u kakvoj zavadi. Njegovu ingenioznost obozavam, a o njemu, licno, ne znam nista, niti se trudim da saznam. PWS-a odavno ne citam, tako da
  nemam ni stav. Ako ti zelis miriti njih dvojicu(ako su u zavadi), samo naprijed, to je pozitivno, ali sta cu ti ja?! Objasni mi, ne bih da nagadjam!

  • Sestro Biljo,
   Pozvana si u MIROVNU MISIJU, da slozimo ROGOVE U VRECU,
   da mirimo zavadjenu BRACU, Fantoma i PWSa,
   jer smo mi MILOUSTI I MIROLJUBIVI, ne daj BOZE da VAS ZOVEM U KAFANU,
   nego u moje DVORISTE ISPRED KUCE, pod SMOKVU u debelu LADOvinu,
   proslog ljeta su mnogi LUTALI PO ZLATICI, i trazili KAFANU POD SMOKVOM, ucesnici RADIO VEZE, sa ANTENE m, neki me nijesu nasli, pa ce iduceg ljeta, ako BOG DA ZDRAVLJA.
   PWS je moj kolega sa FORUMA GzPa i PzPa, uvijek je bio umjeren kao MODERATOR, ali je osjetljiv na UVREDE, i uzvrace ZESTOKO, pa reko da spustimo TENZIJE i da se druzimo kako dolikuje civilizovanim GRADJANIMA SVIH KLASA&RASA, jer imam pozitivno iskustvo sa ucesnicima RADIO VEZE, dje smo se uz ice i pice, POD SMOKVOM, bratski IZLJUBILI I SRBI I CRNOGORCI I MUSLIMANI I BOSNJACI,.

   Moja ponuda ostaje OTVORENA, pa ko voli nek IZVOLI, na ICE I PICE POD SMOKVOM NA ZLATICU, ispred moga DOMA.

 84. Vladimire Nedoviću Todoroviću bez obzira što ste isto što i Sekula ili ste dvojajčani blizanci, hahahahahah… Evo okapah dok ukapirah šta je OKP…. Bem li ga, manje neta, manje neta neće biti neka šteta…

  P. S. Ja imam jednu neostvarenu želju da budem Kusovac i svako bijah samo on ne. Pi! O živote, o sudbino…

 85. Komentari na NA LICU MJESTA: Depardje kritikovao crnogorsku opoziciju od Vladimir Nedović Todorović
  Sunday, January 20, 2013 20:23
  OKP,

  bez obzira da li ste isto što i Lado Tajović ili ste vas dvojica samo jednojajčani blizanci (jer vidim da njega boli kad vas zakačim)

  Đe me boli? :))))) Prvi put vidim taj nik, ali ajde de, kad boli boli…

  Komentari na NA LICU MJESTA: Depardje kritikovao crnogorsku opoziciju od Vladimir Nedović Todorović
  Sunday, January 20, 2013 21:44
  Lado Tajoviću, liku iz knjige, duše iz boce, ne sjećam se da sam vam se obraćao, ali ‘ajde. Hau ken aj help ju?

  Rekoh li, dobronamjerno hiljadu mi vukova sa Lelejske gore, manje neta, manje neta…

  P. S. Prvo me cimao davno negdje po forumima Vladimir Todorović, pa onda na DNMN i ovdje Vladimir Nedović a sada imam Vladimira Nedovića Todorovića!? Uopšte se ne zezam, živa istina ali ne Darkova. Što me nađe, kukavca, što me nađe… Bez šale… ooooo maj gad… potpuno sam zapostavio ovo blogovanje, ispao sam iz štosa. Ko će se više snaći u ovoj zavrzlami…

 86. jednojajacni kukavac??? prvi put cujem da tako nesto postoji. kako li to cudo izgleda?

 87. Trubach, ti si jedan kenjac bezobrazni! ja sam napisao CRNOGORSKO PRIMORJE, konkretno u Ulcinju. ne znam zashto treba da se plashi Ulcinjana, ali da se plashi mene ima puno ozbiljnih razloga. trenirao sam brazilski jiu jitsu, kod Helia Gracie i lomim kosti.
  shto se shaketanja tangira… shto se kosharke tiche tu bash nijesam siguran…zbog maloga rasta, ako zaboravimo na Slavnica…

  • Војин Николајевич says:

   Планчо Вилашу,
   за једнога наводног костоломца, који се не смије представити, довољно сте рекли. Многи би на вашем мјесту, послије многобројних проваљивања, разних стилова увреда и унижавајућих ситуација у које сте себе довели, такође крили идентитет јер сте себе обрукали. Обрукали сте, дакле, и име и презиме, и доказали да сте недостјни да се представите.
   Поздравите Грациа, перо вам не лежи! :)

   • ne bih se slozio sa tim. pod bilo kojim imenom ja sam vas rasturio ka bugarsku skupshtinu. ja sam zakleti PARTIZANOVAC – svi ostali moji identiteti su potchineni tome.
    naredjao sam na q chetnika, ustasha, balista, handzarevaca —- broja im se ne zna.
    kao prvoborac -antifashista idem zadovoljan u zasluzenu penziju.
    ostaci fashistickih formacija, gdje pripadash i ti, surfuju josh po internetu i nijesu vishe moja briga.

    have a long, happy, fucking life, ignoramus!

   • Војин Николајевич says:

    Планчо Вилашу,
    ник је чарапа које се ставља на главу. Зато сам и рекао да сте ви више чарапа ставили на главу, него ја на ноге. Ипак постоје разлике, ко ставља чарапу на главу и понаша се пристојно и коректно, он носи чисту чарапу на глави и нико му неће замјерити. Чарапа коју ви стављате не главу није чиста, и она вам буди страсти да сте неко и нешто, а ко сте- видјело се много пута.
    Знате, ви требате да полемишете са таквима као што сте и сам. Тако вам се десило да на порталу слободнацрнагора.еу будете хором од свих осталих аноминуса са нечистом чарапом на глави испљувани и ишутирани, извријеђани до невјероватности.
    Послије тога случаја дошли сте на јавнисервис.ме да се изјадате од муке. Умјесто да свима њима достојно објавите свој идентитет, предочите да сте костоломац, ви сте се подвијеног репа појавили као сињи кукавац који канавацом чело брише од јада.
    Било ми вас је искрено жао, мада један писац рече да је сажаљење наличје злобе:)

 88. http://youtu.be/UG2lR_oUQNA koji je od ovih veseljaka Planko?

 89. Планцо, потурчени Албанац није Морлак. Ко те то научио? У Гусињу има доста исламизованих Куча који су ту пребјегли у вријеме Морејског рата. Али већина сте ипак ви Арбанаси.

  • ma nemoj?! shta mi napricha. idi radi neshto korisno!

   • Планцо, ја чак знам и како изгледаш. И изглед те одаје. Исто као кад Џавид Шабовић каже да није албанског поријекла а ми му на фаци видимо да јесте. Само ми није јасно зашто вас је срамота тога.

  • Molim Administratora da ucutka ovog Sekulu jer ovo ssto on pisse je klasiccni ssovinizam i rasizam, i odluccio sam da protiv i vas i njega podnesem kriviccnu prijavu Drzzavnom tuziocu ybog ssirenja govora mrznje!

   • Немо Весељко ко Бога те молим. Па зар не пише на твом пршутарблог.цом да ниси хтио да се одазовеш позиву Џефри Најса због тога што “никад ниси био шпијун”. Па кад се преметну Весељко па под старе дане хоћеш да шпијаш портале и интернет никове? Па није ваљда да смо ти ја и јавнисервис мање драги од Слоба Милошевића и Слоба Кардинала које ниси хтио да друкаш?

    Ја разликујем Руса и Њемца по физичком изгледу. Или Финца и Грка. У томе нема никаквог расизма и шовинизма. Нисам рекао да је овај бољи или гори. Него не лаје куца села ради, него себе ради. Теби смета оно што се о теби пише па би подносио пријаве. Марш шпијунчино!

    П.С.

    Боље је овако. Женски ник и писање у мушком роду се показало као промашај.

   • A mene bas interesira,gdje ti Milose nalazis taj shovinizam i rasizam i rijeci koje ukazuju na govor mrznje, osim ako si bolestan. U tom slucaju ti se lijeci od bolesti koja se zove mrznja prema Sekuli. Uh, kako me nerviraju bleferi krezubi, pa to je uzas!

 90. Војин Николајевич says:

  Џавид Шабовић је врло коректан и принципјелан политичар, који констатује свога шефа Рања колико и лањски снијег, што је исправно. Што на срцу то на друму, апсолутно предвидљив политичар, што је лијепа особина.

  http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=26480

 91. Ideja opozicije

  Misliti političku situaciju u Crnoj Gori sve je izazovniji i inspirativniji posao. U zemlji čuda, gdje ništa nije moguće, ali ni nemoguće, dnevno se promišlja o prilično komplikovanom sistemu, u principu, proste, malene države.

  Vlast ne može da se promjeni već 24 godine, a period nepostojanja promjena unutar opozicije progresivno raste sličnom dinamikom. Čuveni naslov u medijima je bio: “Od puteva gora samo vlast”, a “domišljati” graditelji autoputa, takvu su formulaciju prepjevali i izveli zaključak po svojoj mjeri: “od vlasti gora samo opozicija”.

  U zbrci i pitanju ko je ko u Crnoj Gori, ređaju se teorije zavjere u kojima uvjek proviri i nešto istinito. I dok čekamo dan da se Gospod javi i razriješi dilemu vezanu za konačnu demokratizaciju društva, opozicija se sprema za još jedan izborni ciklus.

  Vječiti gubitnici protiv onih koji umišljaju da su pobjednici u zemlji koja svakim danom povećava poreze i zamrzava penzije, ne bi li prekrila strateške poslove svojih funkcionera, odigraće još jednu utakmicu, ali je pitanje u kakvim uslovima i u kakvom sastavu?

  No, prije nego što bilo šta kažem, treba riješiti dilemu ko je zaista opozicija u Crnoj Gori? Opozicija su samo oni koji oponiraju vladajućoj eliti, ne i državi. Tu zasigurno ne spadaju samo parlamentarni subjekti koji to čine, već i zdravi dio civilnog sektora, kao i brojni glasači manjinskih partija koji nijesu srećni što njihovi politički predstavnici participiraju u aktuelnoj vlasti, iako su kampanju bazirali na žestokoj kritici istih.

  Ali, s obzirom na specifičnost države, ni tu stvari nijesu skroz čiste, jer čim se postavilo pitanje ko je opozicija, znači da postoji i ona kvazi-opozicija, koja tu ulogu vrši profesionalano kao preplaćeni konobar vlasti.

  Samim tim što su izbori raspisani, priznali smo svi da je bila korupcija u Nikšiću, a da bi “izolovali taj slučaj” iz naše podsvjesti, u sve ugurasmo i Andrijevicu. Oko Podgorice, DPS ne zna tačno šta će.

  Mašinerija, vjerovatno, neće stići podjednako uspješno da ulovi duše na tri mjesta odjednom, a poslje bi bilo prilično ofirno da otvore prelazni rok i u martu, nakon što su ga u decembru privremeno zatvorili.

  Sa druge strane, opozicija treba dobro da razmili šta i kako dalje. Jeste logično da se za demokratiju bori kroz institucije sistema, ali ne da legitimiše posao nikšićkog podzemlja i duva u jedra legalizaciji političke korupcije. No, to neće presudno uticati na konačni stav, poznavajući tok i način pregovora oko formiranja vlasti u Nikšiću.

  Ipak, treba ponoviti činjenicu koja uliva nadu, a koja se svjesno ne spominje u medijima: dogovor u Nikšiću je i pored svega na kraju bio postignut.

  Stvari jesu povezane, iako se, gledajući opozicionu priču Crne Gore u proteklom periodu, sa sigurnošću može reći da ne postoji nit koja povezuje te subjekte. Kada je jako malo toga zajedničkog, evidentno je da postoji veliki problem.

  Ideološke razlike crnogorske opozicije su ogromne, baš kao i koncepti mišljenja i djelovanja, načini pregovaranja, iskrenost, povjerenje, ciljevi koji se žele ili ne žele postići, itd. Ti problemi se moraju prevladati kako bi crnogorska opozicija svoju ulogu mogla odigrati do kraja, do konačne smjene aktuelne vladajuće elite.

  Sjetimo se koliko se samo prašine diglo u medijima vezano za čuvenu Platformu Pozitivne, koja je bila minimalni zajednički imenilac buduće saradnje na svim nivoima.

  Postavlja su se pitanja, šta to ima veze sa Opštinom Nikšić? Zašto se regionalna pitanja postavljaju kao uslov lokalne saradnje, itd. i tome slično?

  Da se u Crnoj Gori radi o normalnom političkom ambijentu, participaciskoj političkoj kulturi, subjektima čiste i neopterećene prošlosti i demokratskoj vlasti, vjerovatno bi takva pitanja imala puno više smisla.

  Prošlost, sadašnjost i budućnost su povezane, stoga treba da čudi kratkovidost i zadrtost pojedinih iskusnih opozicionih političara koji nijesu bili sposobni da vide samo pet mjeseci unaprijed, odnosno do predsjedničkih izbora.

  Da su to uvidjeli znali bi da je platforma koja nije morala da sadrži naših 10, već je mogla sadržati i 50 ili 100 tačaka, u kojoj bi bilo inkorporino i tih 10 principa Pozitivne, temelj neke DRUGAČIJE Crne Gore u budućnosti.

  Takođe su trebali uvidjeti da bez toga dio opozicije ostaje na marginama, zarobljen u svom desničarskom rovu iz kojeg povremeno baca medijske bombe koje više liče na novogodišnji vatromet od kojeg se, naravno, niko ne plaši.

  Ideja crnogorske opozicije ne smije počivati samo na jednom principu koji se zove smjena vlasti.

  On je istina, NAJVAŽNIJI princip i ideja vodilja, ali taj princip će imati svoj puni smisao samo ako bude poduprt civilizacijskim tekovinama i jasnim i nedvosmislenim odnosom prema svim realnostima koje nas okružuju.

  Imaginacija, nepoštovanje i izvrgnuće činjenica bilo koje vrste, nanosi ogromu štetu cijeloj opoziciji i predstvalja svjesnu opstrukciju demokratskih promjena.

  Stoga, neka se svako dobro zapita što i kako radi, ali i za koga?

  Prije nego što se dohvate mikrofona, facebook-a ili twitera, neki opozicionari moraju znati da im blaćenje kolega iz drugih političkih subjekata može značiti samo ličnu satisfakciju, ali nikako ne može njihov opozicioni rad osuditi na uspjeh.

  Ideja crnogorske opozicije zaslužuje da se tretira i naučno, a ne samo novinskim člankom. Na kraju, treba upamtiti da dugotrajnost ovakve loše vladavine, nije moguće bez dugotrajnosti loše opozicije koja godinama ne nudi ništa novo.

  Vrijeme je da svi počnemo učiti iz sopstvenih grešaka kako bi omogućli veću saradnju kroz progresivne i konstruktive ideje u budućnosti. Da bi mijenjali zbilju moramo nešto promijeniti i kod sebe.

  Za početak, bilo bi dobro da budemo iskreni jedni prema drugima i da se manemo duhova prošlosti. Ponavljam, ne smijemo biti opozicija državi, jer na taj način postajemo opozicija samima sebi, a to je prije svaga loše po nas.

  “Čovjek ne može da otkrije novi okean ako nema hrabrosti da izgubi iz vida obalu”, sa pravom je govorio Andre Žid.

  http://www.vijesti.me/kolumne/ideja-opozicije-kolumna-110093

  • Војин Николајевич says:

   Дритан млати празну сламу.
   Принципи Позитивне су контра принципа осталих опозиционих партија, Платформа је идеолошко смеће, Позитивна се није одредила према јасним и реалним захтјевима мањинских партија нити их је подржала, али је зато Дритан подржао Саљи Беришу по питању двојног држављанства Албанаца.
   И још додатно, Мишко Медионосац и његов колумниста Милош Ротаријанац који је тражио да Позитивна отворено уђе у дил са ДПС.

 92. http://youtu.be/dHcK790GcaY i da se manemo duhova proslosti jer mi smo svi isti narod

 93. ista meta, isto odstojanje, dzaba je sva tehnologija kad je um stao od kad je noz napravljen. sacuvaj Boze bar djecu, no ni njih no ostavljamo na miru, koja smo vnago.

 94. Војин Николајевич says:

  Има један, мало познати, српски песник којему је судбина била намијенила ситуацију да се у Првом свјетском рату бори против Србије, као мобилисани војник Аустроугарске царевине. Таква ситуација, и послијератни хаос у којем су се сналазили само они најбезочнији и најприземнији, је довела до једне пјесме…

  Човек пева после рата

  Ја сам газио у крви до колена,
  И немам више снова.
  Сестра ми се продала
  И мајци су ми посекли седе косе.
  И ја у овом мутном мору блуда и кала
  Не тражим плена:
  Ох, ја сам жељан зрака! И млека!
  И беле јутарње росе!

  Ја сам се смејао у крви до колена,
  и нисам питао: зашто?

  Брата сам звао душманом клетим,
  И кликтао сам кад се у мраку напред хрли,
  И онда лети к врагу и Бог, и човек, и ров!

  А данас мирно гледам како ми жељену жену
  губави бакалин грли,
  и како ми с главе разноси кров; –
  и немам воље – ил немам снаге – да му се светим.

  Ја сам до јуче покорно сагибо главу
  И бесно сам љубио срам.
  И до јуче нисам знао судбину своју праву –
  Али је данас знам!

  Ох, та ја сам Човек! Човек!
  Није ми жао што сам газио у крви до колена
  и преживео црвене године клања,
  ради овог светог сазнања
  што ми је донело пропаст.

  И ја не тражим плена:
  Ох, дајте мени још само шаку зрака
  И мало беле, јутарње росе –
  Остало вам на част!

  Душан Васиљев

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: