Miško Đukić: U Visbaden šaljemo laž

misko-djukicEvo dođe i taj 12.12 i 12 časova .

Novo suđenje Veselinu Piletiću !

Šta se dogodilo  ?

NIŠTA !

Famozni Slavoljub Šćepanović se nije pojavio kao svjedok .

Ljekari su poslali nalaz i pravdali njegov nedolazak.

Advokati  Veselina Piletića su propustili priliku da pitaju sudiju Ćupića : šta piše u nalazu ?

Ja ne sumnjam da je to mišljenje psihijatra .

Da su advokati pitali a sudija pročitao to bi dokazivalo da je Slavoljub Šćepanović , glavni svjedok , čovjek sa brojnim dijagnozama .Ali ako je bolestan , a sud prihvata nalaz njegovih ljekara , a to bude psihijatrijski nalaz  – nameće se pitanje : kako listicu ovakvog svjedoka šaljete za Visbaden ?  Ko je pisao listicu ako nije Veselin Piletić ni Slavoljub Šćepanović  ? Ubijeđen sam da odgovor zna advokat Rajko Božović . Da li je  naše ministarsvo pravde spremno da garantuje Visbadenu za listicu ?

Advokati Veselina Piletića ( nakon ovoga propusta ) traže da se psihijatrijski vještači Slavoljub Šćepanović.  Trinajest godina traje suđenje a „svjedok“  , sa brojnim dijagnozama ,  nije psihijatriski vještačen ???

Nevjerovatno !

… I to sa teškim dijagnozama iz Splita –  1990 godine . Devet godina prije nego postaje „ svjedok “.

… I dospijeva u Spuž .

Advokat  Slavoljuba Šćepanovića traži da se njegova kazna smanji jer je Slavoljub – duševni bolesnik .

Sud mora ovo znati ali …

Kao da ne zna !

Moram pitati : da li neko utiče na rad suda ?

Ako ne utice, kako je moguće, da sudu promakne zahtjev branioca osudjenog Šćepanović Slavoljuba za ponavljanje postupka?

Da pojasnim.

Na današnjem suđenju advokat porodice Paljević, Rajko Božović, insistira pred sudom da je Slavoljub Šćepanović bio posve zdrav za vrijeme kazne u Spužu. Samim tim gospodin Rajko Božović tvrdi da listica koju je pisao Slavoljub Šćepanović može da ide na vještačenje  – za Visbaden.

Advokati Veselina Piletića prave novi propust.

Ne podsjećaju sud na K.br.150/98 – Kž.br.70/99 .

Ponoviću: ovo je zahtjev branioca osuđenog  Šćepanović Slavoljuba za ponavljanje postupka.

Pročitaću: „Pravosnažnom presudom Višeg suda u Podgorici K.br. 150/98 od 20.11.1998. godine optuženi Šćepanović Slavoljub oglašen je krivim zbog krivičnog djela neovlašćena  proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 245. Stav 1.KZSRJ i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, u koju je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru pod 23.08.1998.godine“.

Branilac osuđenog Šćepanovića : Tomislav Š. Dedić kaže 08.08.1999. godine :

„Od strane porodice dobio sam medicinsku dokumentaciju koja ukazuje da je kod Šćepanović  Slavoljuba verifikovano stanje duševne bolesti pod dijagnozom Syndroma Ganser (M.Ganser , Ganser syndrom)“ .

Molim vas poštovani čitaoci , obratite pažnju, kada već sud nije,na riječi advokata Dedića koji potvrđuju nesposobnost Šćepanovića  …  a  kamoli da naše ministarstvo pravde danas staje iza njegove listice koja se šalje za Visbaden.

Tomislav Š. Dedić kaže: „ …, evidentno je da je po osnovu ove bolesti Šćepanović Slavoljub oglašen trajno nesposobnim za aktivnu vojnu službu i to nalazom i mišljenjem Vojno – ljekarske komisije pri Vojnoj pošti 5437, broj 1306/359 od 13.09.1990.godine“.

Poštovani čitaoci , molim vas da istrajete u čitanju ovog teksta jer se radi o našoj slobodi.

Ponavljam : adovkat Rajko Božović tvrdio je danas sudu da je Šćepanović bio posve zdrav na izdržavanju kazne.

Koja neistina!

Citiram :  strana 2 Kž.br.70/99 : „…prilikom posjete, saznao sam da je Slavoljub Šćepanović tretiran od strane zatvorskog neuropsihijatra doktora Nikole Perkovića i da je uredno primao terapiju“.

„…ovim uvidom  u medicinsku dokumentaciju i određivanjem neuropsihijatrijskog posmatranja raščistila bi se dilema da li je Šćepanović Slavoljub uračunljiva, bitno smanjena…ili neuračunljiva ličnost“.

Naglašavam:

Ovim riječima se 08.08.1999.godine obratio Višem sudu branilac osuđenog Šćepanović Slavoljuba Tomislav Š. Dedić.

Što reći – osim pitati:

Ko je pisao spornu listicu?

Iako znam da sam vas dužinom teksta zamorio , poštovani čitaoci , molim vas da obratite pažnju na neke neobično važne detalje. Današnjem ročištu nije pristupila svijedok Đuranović Danica. Razlog –  dijabetes. Tražio sam i našao zabilješke koje sud donosi 07.09.1999.godine  – u kojima se govori o svjedočenju Đuranović Danice.

Ona kaže:

„…ja mogu da kažem da i dalje ostajem pri tvrdnji , da je dana 15.07.1999.godine oko 16,00 časova možda neki minut kasnije dolazila policija kod mene i da me je obavijestila o smrti Paljević Milana“.

Ovo svjedočenje smatram važnim jer ću vam sada pročitati zapisnik o uviđaju br.1212/99. Datum : 26.07.1999.godina.

„ ovaj zapisnik je sačinjen dana 20.07.1999.godine u prostorijama CB Podgorica, a povodom izvršenog uviđaja u vezi – ubistva Paljević Milana iz Podgorice. Dana 15.07.1999.g. u 19,45 časova od strane MALOVIĆ DEJANA  obaviještena je Dežurna služba CB Podgorica da je u park „Šume – Zagorič“ primjetio PMV marke „Opel kadet“ bijele boje i u njemu jedno lice bez znakova života“.

Obratimo pažnju da je u zapisniku datum 15.07.1999.g. u 19,45 časova, a da svijedok Đuranović Danica kaže da je dana 15.07.1999.g. oko 16,00 časova policija obavijestila o smrti Paljević Milana.

Moramo se zapitati kako je policija, po ovom svjedočenju, znala da je živ čovjek – mrtav?

Na pitanje suda , svijedok Đuranović Dragica ponavlja i kaže : „Potpuno sam sigurna da me je pok. Paljević Milan zvao  telefonom dana 14.07.1999.godine u vremenu od 8 do 9 sati. Potpuno sam sigurna da je dana 15.07.1999.godine oko 16,00 časova došla policija na moj stan možda neki minut kasnije i saopštila mi da je pok.Milan Paljević ubijen“.

Danas svijedok  Đuranović Dragica nije prisustvovala suđenju ali je ostala pri ovom iskazu.

U svom zapisniku o uviđajima , koji je započet u 20,00 časova15.07.1999. kaže se: „na zemlji uz zadnji lijevi točak vozila nalazi se mobilni telefon Nokia KOJI JE ISKLJUČEN …“

Poštovani čitaoci obratimo pažnju  da  sestra ubijenog – Mirjana Paljević , u svom svjedočenju kaže : “…15.07.1999. pošla sam na posao. Ja radim u jednoj samoposluzi, koja se nalazi u maslinama…zvala sam Milana najmanje 20 puta. Telefon je uvijek zvonio ali se niko nije javljao”.

Treba li pitati : Ko uključi telefon? Gdje nestade listing?  I glavno pitanje sudu:

Zašto pristajete na ovakvu igru?

S poštovanjem: Miško Đukić

Comments

 1. Darko – uzdravlje .

 2. Zna li se kada ce listica biti poslata na vjestacenje i kada se ocekuju rezultati iz Visbadena?

  Da li je poznato kada ce biti sledece rociste?

 3. Kada se dobiju rezultati iz Visbadena, koji ce potvrditi da rukopis nije Pileticev, onda ce se proces zavrsiti a drzavni tuzilac i adokat koji predstavlja porodicu ubijenog ce moci da kazu da su pokusali sve sto su mogli.
  Naravno, Piletic ce onda biti slobodan.

  Mozda oni sa ovom provjerom u Visbaden zele da se opravdaju sto je proces trajao tako dugo, jer oni samo Visbadenu vjeruju.
  Ovo je znaci prva mogucnost, ekpertiza iz Vizbadena, koja ce potvrditi da rukopis nije Veskov i oslobadjajuca presuda za njega.

  Druga mogucnost je da ekspertiza pokaze da rukopis jeste od Piletica, sto bi onda znacilo da je u Visbaden poslata neka montirana cedulja.
  Ako se ovo desi, onda ce Piletic biti optuzen i odmah poslat u zatvor.

  Posle toga, trebace mu dosta novca i vremena da dokaze da je cedulja montirana a i u zatvoru covjeku moze svasta da se desi.

  Zato bih ja brate Pileticu, bio vrlo zabrinut i sto prije otisao u njemacku ambasadu i rukama i nogama kopao da se proces vodi posteno i po zakonu, jer ako to sada ne uradis poslije ce ti biti, bojim se, kasno.

  A i ako ne bude kasno, ima da te mnogo kosta a i trajace vrlo dugo.
  Ako je ovaj proces mogao trajati skoro cetrnaest godina, sto ne bi taj drugi proces, koji bi ti vodio iz zatvora trajao barem jedno pet ili sest godina, najmanje.

  Zasto je posebno vazno da odes u njemacku ambasadu???

  Zato sto se vjestacenje cedulje vrsi u Njemackoj i zato sto ces ti unaprijed da obavijestis njemacku drzavu o pokusaju prevare i uvlacenja jedne njemacke institucije u prljavi posao, sta vise u uvlacenje u jedno krivicno djelo.

  Ako to uradis, onda ce se sanse za manipulaciju ceduljom smanjiti veoma mnogo.
  A i ako se to nekim cudom desi, onda ce ti mnogo biti lakse da se prevara kasnije otkrije, jer ti si vec upozorio, vec si napravio kontakte itd.

  Takodje, sama cinjenica da si otisao u njemacku ambasadu, dovesce ove mafijase do velikih briga, jer nikako nece moci znati, sta ce oni raditi, niti sta sve moze da se iz toga izrodi. To ce ih onda mozda nagnati da ne ciganisu.

  Uglavnom, izgubiti nista ne mozes, osim sto ce ti mozda neko od onih iz drzave, od kojih ocekujes da ce ti pomoci, zamjeriti.

  Ali, bolje da oni tebe zamjere a ti da budes slobodan, nego da ti oni nista ne zamjere a ti da budes u Spuzu.

  I ne vjeruj nikome sto posto, ni advokatima ni “prijateljima” niti onima sto svasta obecavaju. Idi na ono sto je najsigurnije i gdje su ti sanse za uspjeh najvece.

  Nisi ti u mogucnosti da ekperimentises.

 4. I posebno obrati paznju na ovo.
  Mozda su tvoji advokati posteni samo tako.
  A mozda i nisu, nego su u dilu sa onima koji ti sude.

  Sto bi rekao crno Grujo, more bit al ne mora bit.
  Ako se u Visbadenu desi prevara a ovi tvoji advokati budu u dilu sa onima koji te sude, onda si jebao jeza.

  Ali, ako ti odes u njemacku ambasadu i sve im objasnis, na sve ih upozoris a onda ja ovdje napravim kontakt sa njemackim novinarima i politicarima, onda ce provjera valjanostio vjestacene cedulje, ukoliko ovdje posalju neku montiranu biti mnogo lakse izvodljiva. Tu bi se mogao naci i neki njemacki advokat za tu formalnost.

  Ja idem na tu mogucnost da ce ovi sto te sude u Visbaden poslati neku montiranu cedulju i idem na tu mogucnost, da postoji ne mala vjerovatnoca da te tvoji advokati namjerno sabotiraju, jer bi bas advokati trebali da te savjetuju da odes u ambasadu.

  Zapamti, svaki sat odugovlacenja je los po tebe.

 5. Jos nesto brate Pileticu, prije samo par dana niko nije pominjao tvoje sudjenje.
  Vrlo brzo se ljudi olade od toga.
  Ovi sto te sude su toga svjesni, da se ovdje nece do u beskonacnosti pisati o tvome slucaju.
  Ako ti ovi napakuju i osude te, bice ovdje na forumu malo protesta, mozda ce se mjesec ili dva pisati o tebi i onda ce sve da prekrije zaborav.
  Ljudi ce da se umore, kada se covjek iscima onda on nema vise zelje da se bakce sa borbom za pravdu. A imaju ljudi dosta svojih problema, tesko se zivi i svi su se svojim jadom pozabavili.

  Tako da ovi nasi protesti nisu nesto sto se podrazumijeva i iskoristi sada ovu situaciju.

 6. Vukman Cejovic kaže:
  15. Decembar 2012. – 19:33 u 7:33 pm

  “Zna li se kada ce listica biti poslata na vjestacenje i kada se ocekuju rezultati iz Visbadena?
  Da li je poznato kada ce biti sledece rociste?”

  Vjerovao ili ne Vukmane – ne zna se !
  Novo ročište nije zakazano a listica se ne zna kada će poći ka Visbadenu.
  Čeka se bolje vrijeme .
  Znači – da pitamo meteorloge( Micev je skroz pozitivan ).

  • Zaista nevjerovatno.

   Znaci nece poslati listicu odmah.

   A zasto je nece poslati odmah???

   Pa treba malo vremena da se listica frizira.

   Da se montira lazna listica, pa da se ubijede Pileticevi advokati da ne zakeraju oko listice.

   Pa mozda da nadju i neku vezu u Visbadenu.
   Mozda nekom pederu iz Visbadena nabace nekog dobrog domacina.

   Svakako, vrijeme im je zbog necega potrebno, jer da nije tako, listica se moze poslati u roku do dva dana.

 7. Apropo nabacivanja dobrih domacina.

  Ovim degenerisanim sluzbenicima EU su ovi nasi gilipteri nabacivali maloljetne Cigane sa Konika.

  Znam za jedan slucaj, za jednog covjeka kod kojeg je zivio jedan visoki sluzbenik EU, kojem su skoro svaki dan dolazili maloljetni Cigani sa Konika u posjetu.
  A oni su poslije na sva usta hvalili demokratske procese u Crnoj Gori i Mila Djukanovica, kao veoma demokratski orjentisanog politicara.

  Jedno pitanje za gospodina Ministra Pravde.

  Posto je gospodin Ministar Pravde u to vrijeme bio sef crnogorske tajne sluzbe, da li je on i njegova sluzba znala za to da neki od vodecih EU sluzbenika nad maloljetnim crnogorskim gradjanima (djecom) sprovode pedofiliju.

  Ili je i sluzba kojom je on rukovodio bila dio lanca pedofilije, kojim su se zadovoljavali perverzni porivi visokih sluzbenika EU..

 8. Drugo pitanje za Ministra Pravde.

  Koliko je velik kontigent maloljetne crnogorske djece muskog pola, koje sluzba koristi za zadovoljavanje perverznih prohtjeva visokih sluzbenika EU i ostalih zemalja.

 9. Vukmane , Vukmane – uvijek sklizneš sa teme .

 10. Darko Bulatovic says:

  Sejtanske listice svima uglavu dolaze. Svako ima od nas listicu.

  Samo bi trebali te listice da provjerite prije no sto ih iznesete iz glave.

  Jer listica koja iz vas izadje ispada ko da je vasha misao sa vashim potpisom, a dokaza i svjedoka nemate. Sejtan vi sigurno nece biti svjedok no glavni vam je tuzioc.

  Strah od Boga jedini je put ka pravdi.

  Ali dostina se ne boje….. Samo daju listice…. A okle im listice? Pitaju li se?

  Ne….

 11. Darko Bulatovic says:

  “Ištite i daće vam se: tražite i naći ćete; kucajte i otvoriće vam se. Jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvara mu se”

  Prijatelji! Ne hvalite i ne obozavajte nista drugo, ne budite prokleti, hvalite i obozavajte jedino milostivog Boga Svemoguceg, ujedinjeni u rijeci, pjevajte njegovu slavu, iznova i iznova.

  Yeka yeva namasyo vikvidah| Atharva 2.2.1 (Vedas)

 12. Darko Bulatovic says:

  Misko,
  Procitao sam tekstove o ovom slucaju koje si pisao i molim te ako mozesh da mi pomognesh ako si u posjedu dokumenata koje si spominjao.
  Hronologija
  1999 Pocinjeno ubistvo Paljevica i hapsenje Piletica.
  sudija Milorad Gogić
  Pitanje:Koja je bila presuda ovog sudije? Ko ga je smijenio i kad?
  Pitanje:Koliko je Piletic bio u istrazi i jeli ima izvjestaja ljekara o povredama Piletica dok je bio u pritvoru?
  Pitanje:1999-2004 Sta se deshavalo? I ko je bio sudija.
  2004 Vještaci grafološke struke: Mr Ljuban Lončarević, Čedomir Dragić, Jovan Milutinović. Predmet : K 253/02 07.10.2004.god. Na osam kucanih strana navode da Piletić Veselin nije napisao listicu.
  Pitanje: 2004-2009 Sta je bilo u ovom periodu?
  2009 Po mojim saznanjima sudija Cupic je preuzeo slucaj 16. 06. 2009.
  Na upit sudije Ratka Ćupića, i predstavnice tužilaštva Crne Gore Ljiljane Lakić da ispriča sve što zna – Slavoljub Šćepanović izjavljuje: “ ništa ne znam o spornoj listici niti o bilo kakvoj izjavi.ja sam bolesna osoba što možete i sami vidjeti iz dijagnoze i samo želim da idem kući „

  Molim te ako znash da popunimo ovu hronologiju sa vaznim detaljima koji su desili tokom procesa, a posebno smjene sudija u tom periodu. Koliko ih je ukupno bilo i razlozi za smjenjivanje, koje su bile presude i kad je bila prva presuda koju je sud donio povodom ovoga slucaja.

  Svjedok:
  Takodje bih te pitao da datirash ove tvoje nalaze:
  Neuropsihijatar B. Mitrić kaže : „ Savjetuje se redovna medikacija i kontinuirano psihijatrisko praćenje . … Završna dijagnoza F22 . Th: Mazepin a 200mg 3 x 1 , Haldol a 5 mg 1+0+1 …Ranije je liječen u Splitu i Podgorici … PROBLEM AKUSTIČNIH PERCEPTIVNIH OBMANA .
  Pitanje: Datum nalaza?

  Meni bi bilo iskreno dovoljno i fotografija tih djelova dokumenata gdje se vidi jasno potvrda ovih tvojih tvdnji. Dokumenta se uvijek mogu poslati na uvid ako zaista bude bilo potrebe.

  Citajuci tvoje tekstove uvidjam disproporciju u izvjestaju predsjednika suda Musike Dujovica koju imam o ovom slucaju. Mislim da je g. Dujovic preskocio dug period i time prestavio slucaj mnogo kraci i jednostavniji nego sto jeste.

  Takodje imam pitanje za tebe posto si bio na sudjenje:
  Ima li i jednog vishe svjedoka koji je vezivao Piletica za ubistvo u svom svjedocenju?
  Sta pishe na listicu? Slovo po slovo?

 13. Darko Bulatovic says:

  Misko kaze u tekstu:
  Sa nadom u pravosudni sistem i časne pojedince :
  Miško Djukić.

  Ja sam ti u sve ovo uletio sa istom nadom.
  Sto cesh Misko!
  Koga nada spopadne ne pusta, vele da i poslednja umire. Prijet cemo mi crc no nada? Cudo je ta nada onda no sumljaju u nju mnogi! Veli mi Ona: kad bi nam u jedra punuo jedan vjetar istine, brzi bi bili.

 14. DARKO !
  Opusti se .

 15. negross kaže:
  12. Decembar 2012. – 18:40 u 6:40 pm

  Katastofa!!!!!

 16. Darko Bulatovic says:

  Postovana snezana nije meni problem opustanje vec da progutam sto sam shvatio iz dosadasnje prepiske odje.
  A to je da su mnoge optuzbe bez dokaza odje. A steta je da ljudska konverzacija bude na taj nivo jer nikad uspjeha nece imati. I nije ni cudo sto nema.

  Jer ja sam vidio ,meni je Bog da da vidim svijeta i naroda, i ja sam vidio da bez ozbiljnosti ljudi koji su zainteresovani za boljitak svoje zemlje, tu nema dolaska do cilja.

 17. Darko Bulatovic says:

  A ja vi skoro svaki dan posvetim malo vremena istrazivanju Teosofije, a znam da ih ima odje nekoliko koji isto vole mudre knjige i cut sto iz njih.

  Evo i Buda koji nebi mrava zgazio, a protiv djavola iz bitke ne posustaje:

  “Your first squadron is Sense-Desires,
  Your second is called Boredom, then
  Hunger and Thirst compose the third,
  And Craving is the fourth in rank,
  The fifth is Sloth and Torpor
  While Cowardice lines up as sixth,
  Uncertainty is seventh, the eighth
  Is Malice paired with Obstinacy;
  Gain, Honor and Renown, besides,
  And ill-won Notoriety,
  Self-praise and Denigrating Others:
  These are your squadrons, Namuci.”

  “None but the brave will conquer them
  To gain bliss by the victory…

  Better I die in battle now
  Than choose to live on in defeat…

  I sally forth to fight, that I
  May not be driven forth from my post.”

  “For I have faith (saddhaa) and energy (viriya)
  And I have wisdom (paññaa) too.”

  Imash Buda oruzija strasna: Vjeru i energiju a i mudrost isto!
  A ni borbenosti ti ne fali.

  Ljudi bi trebali na tebe da se ugledaju.

 18. Uputio sam odgovor:

  Iskreno me je obradovao vas odgovor, jer sama misao da se covjek dovijeka goni budi u meni tezak osjecaj nepravde koje nebi smlelo biti. A zelim vam predociti neke ocigledne cinjenice za koje smatram da vam mogu ukazati na na bitne detalje.

  Postovani gospodine Markovicu, u dokumentu koji ste mi poslali, nalazim da se izostavlja veliki dio procesa koji se vodi od 1999. godine. Zasto je to ucinjeno ja neznam ali znam da ovaj slucaj traje od 1999 pa do, sad vec mozemo reci, 2013. godine. Dokument ovakav kakav je ne daje vam potpunu sliku ovog sudskog procesa koji se vodi protiv g. Piletica jer izostavlja ogroman dio vremena.

  U tom procesu se tokom ovog dugog perioda izmijenjao veliki broj sudija i vjestaka a neki nisu vise ni zivi. A vjestacenja, povodom istog razloga zbog kojeg se sad ceka vjestacenje iz Visbadena, se po mojim saznanjima vode josh od 2004. godine najmanje. Nekoliko grupa vjestaka u njihovom pismenom izvjestaju su obavijestili sud da nalazi ne vezuju optuzenog za slucaj ali zbog nemogucnosti suda da obezbijedi njihovo prisustvo i svedocenje ti nalazi osporeni.

  Sto je meni nezamislivo je da ni u jednom slucaju nadlezan sud Crne Gore pri vracanju slucaja na ponovno sudjenje nije razmatrao prava optuzenog i njemu nacinjenu stetu koja se nanosi odugovacenjem i vracanje predmeta evo sad vec skoro 14 godina.

  Ja Vam zelim dostaviti, dokumentovano vise detalja koji vam mogu pomoci da i sami uvidite josh snazniju utemeljenost daljeg ispitivanja ovog nemilog slucaja. Ali ja na zalost nisam u Crnoj Gori i nisam u vezi sa nikim od strana u ovom slucaju, da bih mogao to jednostavno uciniti.

  Sa Postovanjem,

  Darko Bulatovic

 19. Darko daj da svi pročitaju dokumenat koji ti je poslao gospodin Duško Marković

  • Darko Bulatovic says:

   Ja ne mogu bez explicitne saglasnosti druge strane to da uradim.

   A u zadnjem pismu sam nekako, postovani Aristofane, se osjetio sam iza pisma pa sam zaboravio i da pitam.

   Ono sto mogu da uradim jjest da prepricam. A sustina odgovora je izvjestaj Predsjednika Suda Musike Dujovica upucen vrhovnom sudu Crne Gore povodom ovoga slucaja. U tom izvjestaju se slucaj samo spominje od 2007 pa na ovamo. Sto je po meni nekorektno.

   Cinjenica, da 2013 godina postaje godina vjestacenja o slucaju koji se desio 1999. godine, je veoma istaknuta i trazi pitanje, zasto vishi sud Crne Gore ni u jednom momentu tokom ovoga perioda i donosenja odluka o vracanju postupka nije razmatrao ni jednom o pravima i steti optuzenog koja mu se ovakvim prolongiranjem nanosi.

   Meni je to strasno! Covjek je nevin dok se ne dokaze suprotno, i ignorishuci prava optuzenog ovaj sud je prekrshio osnovne temelje prava, logike i razuma.

   Jer nadlezni sud koji vodi slucaj, koji je dva puta donosio oslobadjajucu presudu, nemoze da ne postupi po odluci visheg suda.

   Odje se ocigledno vidi prominentna uloga visheg suda i tuzilastva u otezanju u nedogled ovoga procesa.

   G. Dusko Markovic na osnovu toga (veoma) skracenog izvjestaja meni komentarishe dva momenta gdje je odbrana doprinijela tome otezanju, jedan kad je trazila izuzece vijeca i svih clanova a drugi kad su zbog bolesti advokata trazili odlaganje.

 20. Darko Bulatovic says:

  A i vi biste trebali da posaljete pismo i zainteresujete se uvezi aktivnosti Ministra Pravde povodom ovoga slucaja. Svi.

  Dobili bi ste vjerovatno iste informacije a i mozda saznali neke nove detalje. A i saznao bi da ima dosta ljudi koji su zabrinuti povodom ovoga svega.

  To su vasa prava.

 21. Aristofan kaže:
  17. Decembar 2012. – 23:29 u 11:29 pm

  Darko daj da svi pročitaju dokumenat koji ti je poslao gospodin Duško Marković
  odgovor

  Darko Bulatovic kaže:
  18. Decembar 2012. – 1:34 u 1:34 am

  Ja ne mogu bez explicitne saglasnosti druge strane to da uradim.

 22. Možeš , možeš Darko – to je tvoje pismo !

 23. Prema informaciji koju smo dobili Piletić je poslao pismo Ministru pravde gospodinu Markoviću prije 5 mjeseci,to pismo je i molba za prijem za njega i njegovog advokata,do dana današnjega na to pismo nema odgovora.Zašto gospodin Marković odgovara vama Darko,a ne odgovara Piletiću?Prema zaključku nas jednog broja novinara u Crnoj Gori,kad je ovaj predmet u pitanju samo Milo Đukanović ima objektivan i ljudski pristup,dok neki drugi time što neće da se miješaju u svoj posao,samo doprinose odugovlačenju ovog procesa,u kojem je duševni bolesnik glavni povjerilac Tužilaštva i sudstva.

  • Darko Bulatovic says:

   Zasto sam ja dobio odgovor a g. Piletic nije ja pojma nemam.

   Vi ste svi vidjeli odje javno moju prepisku i prvo pismo koje je upuceno.

   Ja ne poznajem g. Markovica ni nikog spomenutog u ovom slucaju.

   Jedino sto sam imao jeste ljudsku zabrinutost za ovaj slucaj, i pismo koje sam uputio bez ikakvih optuzbi i neutemeljenih tvrdnji.

   Ja sam molio vas odje da mi pomognete sa odredjenim pitanjima, ali sam ostao bez te pomoci.

   Mozda ce mi Bog pomoci kad vi necete.

 24. Darko Bulatovic says:

  Uputio sam zahtjev za saglasnost da koristim odgovor u mojim javnim aktivnostima povodom ovoga slucaja.

  Cim ga dobijem, ja cu vam predociti dokument.

 25. Kada osude Piletića !

 26. Velika je razlika izmedju orginalnog sokrata i vas.

  Socrates attempts to do good for his fellow citizens because he believes that has both a duty and a capacity to do so.

  A to da cete dati dokaze kad bude kasno, nije od dobra nikavog.

 27. Darko, pomenu nesto o teozofiji.
  Znas li da pravoslavna Crkva teozofiju smatra okultnim djavolskim ucenjem?

  Evo malo pisanja o tome, pogotovo o laznim orijentalnim ucenjima (reinkrinicija i slicno):

  http://pravoslavni-odgovor.com/Daleki_Istok/sedmoglava_azdaja.htm

  A evo jos nesto o djavolkom ucenju masonskom i teozofskom:

  http://www.svetosavlje.org/bibliotekA/Izazovi/Lat_masonstvo.htm

  • Theosophy (od grckog θεοσοφία theosophia, from θεός theos, divine + σοφία sophia, wisdom; literally “divine wisdom”)

   Pa ti sam zakljuci.

   A ja sam davno rascistio sa smatranjem SPC/CPC itd organizacija kao izvorom ikakve mudrosti i putokaza.
   Odbacuju jevandjelje isusovo zarad onoga sto malo vrijedi, ali Bog ce im suditi.
   A Isus je znao odlicno sto ce biti:

   1 Tada Isus reče k narodu i učenicima svojim

   2 Govoreći: Na Mojsijevu stolicu sedoše poznavaoci pisma i fariseji.

   3 Sve dakle što vam kažu da držite, držite i tvorite; ali šta oni čine ne činite; jer govore a ne čine.

   4 Nego vežu bremena teška i nezgodna za nošenje, i tovare na pleća ljudska; a prstom svojim neće da ih prihvate.

   5 A sva dela svoja čine da ih vide ljudi: raširuju svoje amajlije, i grade velike skute na haljinama svojim.

   6 I traže začelje na gozbama i prva mesta po zbornicama,

   7 I da im se klanja po ulicama, i da ih ljudi zovu: Ucitelju! Ucitelju!

   8 A vi se ne zovite Ucitelji; jer je u vas jedan Ucitelj Hristos, a vi ste svi braća.

   9 I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima.

   10 Niti se zovite Učitelji; jer je u vas jedan učitelj Hristos.

   11 A najveći između vas da vam bude sluga.

   12 Jer koji se podiže, poniziće se, a koji se ponižuje, podignuće se.

   13 Teško vama poznavaoci pisma i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.

   14 Teško vama poznavaoci pisma i fariseji, licemeri, što jedete kuće udovičke, i lažno se Bogu molite dugo; zato ćete većma biti osuđeni.

   15 Teško vama poznavaoci pisma i fariseji, licemeri, što prohodite more i zemlju da bi prisvojili jednog, i kad ga prisvojite, činite ga sinom paklenim, udvoje većim od sebe.
   …………….

   23 Teško vama poznavaoci pisma i fariseji, licemeri, što dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste šta je najpretežnije u zakonu: pravdu i milost i veru; a ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati.

   24 Vođe slepe koji oceđujete komarca a kamilu proždirete.

   25 Teško vama poznavaoci pisma i fariseji, licemeri što čistite spolja čašu i zdelu a iznutra su pune grabeža i nepravde.

   26 Fariseju slepi! Očisti najpre iznutra čašu i zdelu da budu i spolja čiste.

   27 Teško vama poznavaoci pisma i fariseji, licemeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji se spolja vide lepi a unutra su puni kostiju mrtvačkih i svake nečistote.

   28 Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja.
   …………………..

  • Jahve je Bog naš, Jahve je jedan!

   Zato ljubi Jahvu, Boga svoga, svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom! Riječi ove što ti ih danas naređujem neka ti se urežu u srce. 7 Napominji ih svojim sinovima. Govori im o njima kad sjediš u svojoj kući i kad ideš putem; kad liježeš i kad ustaješ. Priveži ih na svoju ruku za znak i neka ti budu kao zapis među očima! 9 Ispiši ih na dovratnicima kuće svoje i na vratima svojim!

  • Kuran:
   Nevjernici su oni koji govore: “Bog je – Mesih, sin Merjemin!” A Mesih je govorio: “O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i vašem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet zabraniti i boravište njegovo će Džehennem biti; a nevjernicima neće niko pomoći.” (72) Nevjernici su oni koji govore: “Allah je jedan od trojice!” A samo je jedan Bog! I ako se ne okane onoga što govore, nesnosna patnja će, zaista, stići svakog od njih koji nevjernik ostane.

   A pripazi sto pricaju ovi iz SPC-a!

   A Isus je rekao:
   Molite se, dakle, ovako: ‘Oče naš, koji jesi na nebesima, neka se sveti ime tvoje! Neka dođe kraljevstvo tvoje! Neka bude volja tvoja, kako na nebu tako i na zemlji! Kruh naš za ovaj dan daj nam danas i oprosti nam dugove naše, kao što i mi opraštamo dužnicima svojim! I ne uvedi nas u iskušenje, nego nas izbavi od Zloga!’

   Šta je Mesih, sin Merjemin osim poslanik, pre koga su živeli mnogi poslanici. Majka mu je bila čestita, oboje su jeli hranu. Pogledaj kako im objašnjavamo dokaze, a pogledaj onda kud se okrenu’’!? (El Maide, 75).

 28. SPC ili CPC su izdale pravoslavölje i od davno nisu vise pravoslavne Crkve.

  U cini mi se trecem vijeku hriscanski episkopi su vodjeni Duhom Svetim, odlucili koji ce se tekstovi naci u Svetom Pismu. To su bili pravoslavni episkopi koji su o tome odlucivali, pripadali su Crkvi koju ti negiras, ali ipak koristis ono sto je Njeno da bi negirao Crkvu pravoslavnu.

  Dakle, jeretici kradu od Crkve ono sto pripada Crkvi, odnosno Bogu, jer Crkva je savez izmedju Boga i ljudi u Istini.

  To je taktika svih sektasa. Svi oni kradu ono sto je Bozije i Crkveno (Bog, Hirstos i Crkva su jedno, jer Hristos je glava Crkve a ne Amfilohije) i onda posle kradje modifikuju Sveta Ucenja sa svojim mudrorijama.

  Treba znato da nije samo Sveto Pismo vazno za nase spasenje, nego je jos vaznije i Sveto Predanje, koje objasnjava Sveto Pismo.
  Sveto Pismo se bez Svetog Predanja ne moze shvatiti.

  Covjek moze pokusavati da sa svojom palom i strastvenom prirodom Sveto Pismo tumaci sam, ali to se uvijek zavrsava padom u jeres.

  Tako dakle, za pravilno shvatanje Svetog Pisma potrebno je poznavati Sveto Predanje a sve ono sto je izvan Svetog Predanja je od djavola.

  Ukoliko kod covjeka postoji zelja za Istinom, ukoliko covjek zeli da sazna koja je svrha njegovog zivota i ako zeli da zna kako treba da zivi da bi se spasio za vjecni zivot, onda je njemu neophodno ne samo Sveto Pismo, nego i Sveto Predanje, kao i istinska pravoslavna Crkva, koju u ovim danasnjim vremenima mora sa mukom da trazi.

  A ako mu nije mila Istina onda on moze da podje kod desetine hiljada profesionalnuih cesaca usiju, koji ce svako uvo da mu iscesu sa izvrnutim tumacenjima Svetoga Pisma.

  Svako ima izbor ili sa Istinom (Bogom, pravoslavnom Crkvom i Svetim Predanjem) ili sa lazju (djavolom, izvrnutim Svetim Pismom i izvrnutim Svetim Predanjem).

  Nije dovoljno vjerovati u Boga, nije dovoljno cak vjerovati ni u Hrista, jer i demoni vjeruju u Hrista, nego je potrebno ispravno vjerovati u Hrista a ispravno vjerovanje je cuvanje onoga sto nam je od Boga predato da bi ga cuvali neizmijenjenim a ne da bi ga mijenjali..

  • Darko Bulatovic says:

   Sve cemo to saznati Vukmane. U danu u koga nema sumnje.

   Dokaze sam ja prilozio, a te njihove price bez dokaza ti prihvati ako zelish.

   Oni su odbacili Isusovo jevandjelje zarad svojih obicaja i predanja. Iako su ocigledno u kontradiktornosti sa Isusovim jevandjeljem.

   Znash nije dzabe u Maniastiru Moraca ova ikonografija:

 29. Pravoslavno vjerovanje je da postoji samo jedan Bog, koji je Otac, Sin i Duh Sveti.

  Pravoslavna crkva vjeruje da se Sin Boziji koji je jedna licnost od Svete Trijice ovaplotio na zemlji i postao covjek, dakle Bogocovjek.

  Hristos je bio Bog i Hristos je bio covjek u svemu slican nama, osim sto nije imao grijeha.

  Pravoslavna Crkva ne vjeruje u ni jedno drugo ucenje u nijednog drugog Boga ili proroka, osim u Isusa Hrista i za pravoslavnu Crkvu je potpuno nepojmljiva bila kakva demokratija religija, pravoslavlje je potpuno iskljucivo i ono ne vjeruje nego zna da je samo Hristos Bog i da je samo pravoslavlje prava vjera a da su sve druge vjere shodno onome sto pise u Svetom Pismu koje kaze “svi su neznabozacki bogovi demoni” lazne vjere.

  Ipak pravoslavlje nikada nikoga nece tjerati silom da se spasava, jer Bog je svakome dao slobodu. Svaki pravoslavni hriscanin treba da voli sve ljude bez obzira na vjeru i prema svima njima da se odnosi kao prema sebi i svojim najblizim, ali NIKADA pravoslavlje nece priznati ni jednu drugu vjeru da je od Boga osim PRAVOSLAVNU.

  Oni koji to tako rade su izdajnici pravoslavlja.

  Hristos je rekao “JA SAM PUT, ISTINA I ZIVOT”.

  Nema toga covjeka pod kapom nebeskom koji se moze ijednim drugim imenom, osim Isusovim spasiti.

  Ali svaki covjek je slobodno bice a Hristos nikoga na silu nece tjerati da vjeruje.

  • Darko Bulatovic says:

   To su sve neozbiljne teze. to se moze govoriti neukim ljudima koji neznaju mnogo.
   Ordodoksna metodologija danas u svijetu je posve drugacija.

   Toliko ima razlicitih pravoslavnih doktrina pa i cak pravoslavne crkve koje imaju drugaciju bibliju (Etiopiska i koptska).

   Toliko o jedinstvenoj lazi koju prosipaju narodu neukom i onome koji im vjeruje.

   Ovo sto ti zovesh Pravoslavljem je samo zaostavsina Rimskog Svesteniskog Miljea na balkanu i nista vishe.

   A ljudi znaju kome oni molitve upucuju mimo Boga, koga ceraju da ljube ikone i ruke, koga da zovu Ocevima od njih i sl.

   Nemoram ja tu nista bez pozvati se na Isusovo jevandjelje koje zapravo pokazuje koliko oni zastranjuju i u zabludu odvode narod.

   A Ja citiram isusa:
   I dok je izlazio na put, dotrči netko, klekne preda nj pa ga upita: “Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?” Isus mu reče: “Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini!

   isus se ocigledno odje nije smatrao Bogom, vec se jasno ogradio o to ko je jedini dobar.

   • Pogledaj Darko, ti si ovdje dugo vremena i jos nam nisi rekao kojoj vjeri pripadas.
    Ocigledno da si clan neke sekte, ili jehovinih svjedoka ili nekih teozofa.

    Cudno je da se ti svoje vjere stidis jer da se ne stidis ti bi nju javno proklamovao kao sto ja ovu moju propagiram iz sveg glasa, sto glasnije mogu ne krijuci svoje opredeljenje ni malo.

    Ali svi sektasi kriju svoju vjeru, sve nesto izvrcu, sve nesto izokola, i svi se pozivaju na RAZUM a izvrcu Sveto Pismo kako ih je djavo naucio.

    Djavo ih je naucio da vade citate iz Svetog Pisma i tumace ga onako kako im on, koji je neprijatelj Boziji i LAZOV kazuje da radi.

    Ti se sluzis jednim trikom kojeg cesto koriste jehovini svjedoci, koje ja cim vidim tjeram da mi ne zagadjuju okolinu a obicno navaljuju ti sektasi u vrijeme velikih postova.

    Ti sektasi i neprijatelji Boziji koji uce da Hristos nije bio Bog vade neke citate koji se oanko odseceni mogu tako tumaciti.

    Ali cute naprijmer o citatima u “Jevandjelju po Jovanu” koje opisuje kako jedan od ucenika pita Hristosa da mu pokaze gdje je Otac a on mu kaze da je toliko vremena pored njih i kako oni to nisu vidjeli da je On i otac, pa onda kaze da su On i Otac JEDNO.

    Ne mogu ti bas sada doslovno citiorati, ali ako zelis, uzecu Jevandjelje i citirati ti doslovno.

    Jos jednom. Vlasnik Svetog Pisma je Crkva PRAVOSLAVNA.

    SVETO JEVANDJELJE JE IZASLO IZ PRAVOSLAVNE CRKVE.

    I samo PRAVOSLAVNA CRKVA posjeduje SVETO PREDANJE koje tumaci SVETO JEVANDJELJE.

    To je to, sve ostalo, sav ostali buckuris koji se pokriva mantrom “RAZUM I NAUKA” je od SATANE.

    Evo meni danas pocinje moja krsna slava Sveti Nikolaj Miriklijski.

    A Sveti Nikolaj Miriklijski je bio ucesnik prvog ekumenskog Sabora na kojem je osudjen jeretik Arije, koji je ucio slicnu vjeru koju uce satansisti okupljeni medju jehovinim svjedocima, dakle uce da Hristos nije Bog.

    E taj nas Nikolaj Miriklijski kojeg slave svi Drekalovici i jos mnogi Srbi u Crnoj Gori, je na tom Saboru u Nikei ovog Arija poslao na patos jednim klasicnim nokautom.

    To je bkio najblagocestiviji nokaut u istoriji ljudskoga roda.

    A jeretik Arije, preteca satanista koji se zovu “jehovini svjedoci” je umro tako sto su mu se u jednom nuzniku prosula crijeva. Jednostavno je taj jeretik pukao kao mjehur i razlila mu se utroba.

    Svima koji slave Svetoga Nikolaja Miriklijskog SRECNA SLAVA!

   • Darko Bulatovic says:

    Svasta!

    Moja vjera je vjera u jednog Boga. I ja medju njegovim poslanicima ne vidim razlike i priznajem ih sve.

    Moja vjera je vjera Avramova!

    A kad budesh pokazao dokaze da oni imaju tapiju na tumacenje i na izvor mudrosti, onda cemo da pricamo.
    A to zaludjivanje njih par stotina popova i mase koje zavode….

 30. Jos nesto sto su ti u povjerenju reci.
  Pravoslavlje PREZIRE svaku drugu vjeru koja nije pravoslavna.

  Pravoslavci ne preziru ljude koji vjeruju u te lazne vjere, jer znaju da je djavo izmislio sto hiljada laznih vjera da bi te ljude odveo u vjecni oganj, ali prezire te vjere i smatra ih laznim.

  Ako vidis nekog pravoslavca koji se lize sa laznim vjerama (ne ljudima) , znaj da je taj izdajnik pravoslavlja i da je njemu mjesto u onim celjustima, koja ti prikaza iz manastira Morace.

  Dakle ako neko kaze, pravoslavlje, islam, budizam itd, da sve te vjere vode Bogu, znaj da je to laz i da je taj koji je to rekao izdajnik Hristov.

  Naravno, svaki pravi musliman ce isto vjerovati da je njegova vjera prava, ali kao sto sam jednom davno rekao jednom poboznom muslimanu u Minhenu:

  “prijatelju, ili je nas Bog lazan, ili je vas bog lazan. Jedna od nasih dviju vjera je LAZNA!”

  To sam rekao jednom vrlo pobozanom muslimanu, ali uz veliko postovanje i ljubav prema njemu kao covjeku. A on me je posle toga pitao gdje moze naci Sveto Pismo da ga procita.

  Hristos je rekao “idite i krstite sve ljude u ime Oca i Sina i Svetoga Duha” i “idite i sirite Jevandjelje”.

  Nigdje nije rekao “idite i cesite druge ljude po usima i lazite ih kako su njihove lazne vjere spasonosne”.

  Nije se Hristos razapeo da bi se od svih laznih vjera stvorila jedna nad vjera, kao sto to pokusavaju ekumenisti.

  Nisu hiljade hriscanskih mucenika isli svjesno u smrt samo radi Hrista, da bi se Hristos izjednacio sa mnogim laznim uciteljima i prorocima.

  Ne brate, ne moze se Hristos izjednacavati sa nikim, niti se moze pravoslavlje izjednacavati sa nijednom drugom vjerom.

  Sad ces ti da se snebivas, ali ja ti pisem istinu, jer pravoslavlje i ekumenizam nemaju nista zajednicko.

  Ja mogu i da lazem, ali nije fer da bilo koga lazem.
  Ovo sto pisem, to je pravoslavlje, ono iskljucuje svaku drugu istinu osim one koja je kroz pravoslavlje od Boga predata.

  • Darko Bulatovic says:

   Sve to oni misle g. vukmane, ja to znam.

   Ja ne velim da je zbog toga citavo pravoslavlje lazno, vec samo ti koji tako misle.

   Ja sam evo preko deset godina bio po foruma i diskutovao o ovome, i svaki put su ti takvi pobjegli iz diskusije bez argumenata.

   Oni argumenata nemaju bez sopstvenu zabludu.

   Ko ce da im vjeruje taj ce sa njima da zavrshi. Ja ne zelim sa njima da zavrshim.

   • U svemu postoji neki redosled.
    Ti ne mozes da gledas zvijezde sa cvikerama, niti mozes sa dvogledom da gledas mikrobe.

    Za zvijezde ti je potreban teleskop a za mikorobe ti je potreban mikroskop.

    Mnogi ljudi misle da je instrument za spoznaju Boga razum.
    To je potpuno pogresno, jer razmom se Bog ne moze spoznati, zato sto je nas razum razum palog covjeka, koji se mnogo odvojio od Boga.

    Dakle, Bog se ne spoznaje razumom, nekim matematickim formulama, argumentima palog razuma i iskrivljene bezboznicke logike.
    Zapad se udaljio od Boga bas zbog toga, sto su papisti i protestanti sve htjeli da izracunaju, da matematicki dokazu Boga.

    Bog je Duh i on se Duhom spoznaje, SRCE je glavni instrument za spoznaju Boga i dusa i Srce su centar covjekove licnosti a ne mozak i razum.

    Postoje stadijumi u spoznaji Boga.

    Prvi stadijum je kada covjekovo srce pocne da tezi ka Istini i kada to Bog vidi i onda pocne da ga priziva sebi.

    Drugi stadijum je onda kada Bog udostoji nekog covjeka cija dusa tezi spoznaji Istine da povjeruje. Dakle Bozijom Blagodacu radja se u covjeku vjera, bez dokaza.
    Nesto slicno vjeri djeteta, koji vjeruje u svoga oca, tako covjekova dusa poput djecije duse pocinje da vjeruje u svoga nebeskoga Oca.

    Treci stadijum je krstenje, ucestvovanje u misticnim obredima Crkve i primanje Svetoh Tajni, kroz koje se covjek obozuje.

    Cetvrti stadijum je dozivljaj Carstva Nebeskog u toku crkvenih obreda i poslije njih.
    To stanje nije permanentno nego povremeno, ali je veoma jako i covjeka uvjeravaju da Bog postoji. U toku ovog stadijuma javlja se i prosvetljenje, covjek pocinje da spoznaje samoga sebe, da vidi mnoge svoje grehove, koje prije nije bio u stanju da vidi i postaje sposoban cak i svoje neprijatelje da voli.

    Peti stadijum je ´djelimicno prosvetljenje palog razuma, za koje pocinju da vazi neki drugi zakoni argumentacije i logike.

    I onda dolazi sledeci stadijum koji vise nije vjera nego spoznanje da Bog postoji i da se kroz zivot u istinskoj pravoslavnoj Crkvi covjek sjedinjuje sa njim, da on nije vise samo Bog, nego i nas Brat i Prijatelj, koji ce nas uvijek voditi onako kako bude dobro za nase spasenje.

  • Darko Bulatovic says:

   Vukman kaze:
   “prijatelju, ili je nas Bog lazan, ili je vas bog lazan. Jedna od nasih dviju vjera je LAZNA!”

   Biblija:
   Jahve je Bog naš, Jahve je jedan!

   Zato ljubi Jahvu, Boga svoga, svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom! Riječi ove što ti ih danas naređujem neka ti se urežu u srce. 7 Napominji ih svojim sinovima. Govori im o njima kad sjediš u svojoj kući i kad ideš putem; kad liježeš i kad ustaješ. Priveži ih na svoju ruku za znak i neka ti budu kao zapis među očima! 9 Ispiši ih na dovratnicima kuće svoje i na vratima svojim!

   Kuran:
   Allah je – nema boga osim Njega – Živi i Vječni!
   On tebi objavljuje Knjigu, pravu istinu, koja prethodne potvrđuje, a Tevrat(Stari Zavjet) i Indžil(Jevandjelje) objavio je
   još prije, kao putokaz ljudima, a objavio je i ostale koje rastavljaju istinu od neistine. One koji u Allahove riječi ne vjeruju čeka teška patnja; – a Allah je silan i strog.

   Bhagavad Gita:
   “Onaj koji me zna kao nerodjenog, bez pocetka,
   kao Uzvishenog Gospodara svih svjetova – on samo,
   neobmanut medju ljudima, je oslobodjen svih grehova.”

   Vedas:
   riends! Do not praise and worship anything else, do not be doomed, praise and worship only the benevolent God Almighty, unitedly in this world, sing his glory, again and again.
   Yeka yeva namasyo vikvidah| Atharva 2.2.1

 31. DARKO BULATOVIC KAZE:
  “Svasta!
  Moja vjera je vjera u jednog Boga. I ja medju njegovim poslanicima ne vidim razlike i priznajem ih sve.
  Moja vjera je vjera Avramova!”

  Vjera Avramova je Jevrejima zabranjivala da se mijesaju sa drugim vjerama i cak je naredjivala da se SVE druge vjere najbrutalnije unistavaju.
  U vjero Avramovoj pise “svi su neznabozacki bogovi demoni”.

  Danas Gospod ne naredjuje da unistavamo druge neznabozacke vjere a da to Gospod naredjuje mi bi pravoslavci sve druge vjere unistavali, zato sto Bog tako kaze.

  Posto to Bog danas tako ne uci mi to ne radimo, nego radimo ono sto Bog uci a to je da volimo svoje neprijatelje.

  Ali u pocetku je Gospod naredjivao unistenje neznabozaca.

  Vjera Avramova je hriscansko pravoslavlje i ono se izabranom narodu Bozijem, koji su bili oni sto su slijedili ucenje Avramovo i koji su vjerovali u Boga postepeno otkrivano.

  Jos u Starom Zavjetu se vidi da je Bog Sveta Trojica. Koliko puta u Starom Zavjetu Bog govori u mnozini. Kada naprimjer kaze “hajde da stvorimo covjeka da bude poput NAS”.

  U Starom Zavjetu ima toliko mnogo nagovestaja za dolazak Sina Bozijeg u Tijelu covjeka u Starom Zavjetu pise sve ono sto se kasnije i desilo.

  Ne rece li Hristos judejskim svestenicima, da kada bi oni vjerovali u Mojsija da bi vjerovali i u Njega, tako i ti Darko, kada bi ti vjerovao u Avrama ti bi bio pravoslavac i vjerovao bi u Hrista.

  I nema potrebe da vjerujes u Bozije Poslanike, koji su u stara vremena bili slati na zemlji da spremaju narod za doklazak Hristov. Posle toga na zemlju nije dosao Poslanik, nego licno Gospod Bog u Tijelu covjecjem.

  I sad hoce neki da kazu da to nije bio Bog nego neki joga ucitelj.

  A evo sta pise u Jovanovom Jevandjelju o Hristu. Pogledaj sta je govorio Sveti Jovan Krstitelj:

  “A Jovan svjedoci o njemu i vice govoreci. Ovo je onaj za koga rekoh, koji za mnom dolazi, ispred mene je jer prije mene bjese.”

  Sveti Jovan Krstitelj i Gospod Isus Hristos su bili vrnjaci. Ali, rece Jovan “jer prije mene bjese”. ´Bjese prije njega kao Sin Boziji jedan od Svete Trojice, koji zajedno sa Ocem i Duhom Svetim stvori citavi svijet i covjeka u njemu. I stvori svu vidljivu i nevidljivu materiju i stvori vrijeme i sve sto postoji na zamlji i na nebu.

  Ali, evo citaj tumacenje Svetog Pisma, mozda ovo bude spasonosno za tebe, ako Bog da.

  Kliknite da pristupite tumacenje_sv.jevand.po_mateju.pdf

  • Darko Bulatovic says:

   kazes:
   “Jos u Starom Zavjetu se vidi da je Bog Sveta Trojica.”

   Dokazi!

   A ko je na pravom putu a ko je zalutao, to cemo sigurno saznati, ja u to ne sumnjam.

   • A ne bi se ti potrudio to sam da vidis, nego ja moram da ti dokazujem.
    E pa za doktorske disertacije nemam vremena, nazalost a ako te vise o tome interesuje potrudi se da procitas “pravoslavnu dogmatiku” od Svetog Justina Popovica, tu je dosta toga objasnjeno.

    Ali ovako, iz rukava, samo sa pocetka Starog Zavjeta citiracu ti nesto, uz napomenu da je citavi Stari Zavjet prepun slicnih dokaza. Dakle, nije pun, nego PREPUN.

    A sada pazi:

    PRVA KNJIGA MOJSIJEVA 1-26
    “Potom rece Bog:da NACINIMO covjeka po SVOJEMU oblicju, kao sto SMO MI, koji ce biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh zivotinja sto se micu po zemlji.”

    PRVA KNJIGA MOJSIJEVA 3–22
    “I rece Gospod Bog: eto, covjek posta kao jedan OD NAS, znajuci sta je dobro sta li zlo, ali sada da ne pruzi ruke svoje i uzbere i s drveta od zivota, i okusi, te do vijeka zivi.”

   • Darko Bulatovic says:

    Vukmane ti si rekao Trojstvo se spominje u starom zavjetu. Ovo sto si naveo nema ni spomena nikakvog trojstva.

    A nemorash mi dostavljati doktorsku disartaciju vec samo citat dje se explicitno navodi trosjtvo.

 32. Gospodine Darko, ovo tumacenje Svetog Pisma nemoj citati zbog mene, da bi me nadmudrio u ovom pisanju, nego radi SEBE.
  Ako za to mogu da te zamolim da procitas sve sto ovdje pise, eto meni za ljubav da to uradis: http://www.pouke.org/upload/fajlovi/solomon/tumacenje_sv.jevand.po_mateju.pdf

  I kada to procitas moraces sebi da priznas (ne meni nego sebi) da je to nesto sto se ne moze uporedjivati sa duhovnim splacinama koje se danas veoma konzumiraju u svijetu.

  A zasto je razlika tako velika?
  Pa zato jer ovo tumacenje Svetog Pisma dolazi iz Crkve, ono je pisano Duhom Svetim od jednog covjeka koji je bio svet i koji nije nista drugo pisao od onoga sto mu je predato.

  On je svojim rijecima pisao ono sto mu je kroz PREDANJE predato.

  Ako da Bog da ovaj tekst koji poslah i evo jos jednom ga saljem http://www.pouke.org/upload/fajlovi/solomon/tumacenje_sv.jevand.po_mateju.pdf
  danas na Svetog Nikolaja Miriklijskog bude nekome na spasenje.

  A sad moram u krevet, slava mi je sjutra, odnosno vec je pocela.

  • Darko Bulatovic says:

   gospodine vukmane,

   Ja proucavam bibliju preko 15 godina. I to sam radio vrlo ozbiljno.

   Ja vas pitam ponovo pokazite dokaz. A znam da ga nemate, jer sam procitao bibliju uzduz i poprijeko bezbroj puta.

   • I ja citam Sveto Pismo svaki dan evo isto petnaest godina i bez Svetog Predanja nista ne bih razumio. A diplomirani sam inzinjer i glup nisam sigurno, ali bez Svetog Predanja samo bih blejao kao ovca.

    Darko, vrlo je neposteno sa tvoje strane da mi kazes da ti tumacis Bibliju onako kako ti mislis da je dobro.

    I ti i svi pripadnici raznih “grupa” iz pristojnosti necu vise reci sekti, mada jesu sekte, nemate svoje tumacenje Svetog Pisma nego prihvatate tumacenje koja su vam servirana.

    Vi unizavate Sveto Predanje Crkve Bozije a prihvatate lazna “predanja” satanizovanih ljudi i to proglasavate vasim tumacenjem.

    Dakle, nemate vi nikakva vasa tumacenja Svetog Pisma, nego se cvrsto drzite djavolskih dogmi, koje su vam ispisali rani:Mileri, Balvicke, Stajneri, i ko zna koji svi degenerici.

    Ali, zasto ne procitas ona tumacenja Svetog Pisma koja sam ti poslao.

    Sveti apostol Pavle je rekao, da jeretika savjetuj jednom ili dvaput i onda prestani.

    Ja sam iz LJUBAVI PREMA TEBI izdvojio sada malo vremena, iako mi je sjutra slava i nemam vise namjeru da se dalje angazujem.

    Dovoljno sam rekao, koliko sam znao i umio i zato kazem, uzmi procitaj ona tumacenja Svetog Pisma koja ti poslah, pisao ga je Svetitelj i onda samo uporedi sa tim sto su tebe naucili i videces OGROMNU RAZLIKU.

    Ali, ako neces, onda sta ja da radim.
    Valjda kao intelektualac bi to trebao da procitas.
    Bog ti je dao veliki intelekt, ali zaludu intelekt ako covjek srcem ne tezi Istini.

   • Darko Bulatovic says:

    Ja samo prihvatam Bozije objave.

    A kad vidim nekog ko preinacuje te objave sa necim drugim, ja shvatam da ni to nije bez razloga.

    Sva predanja i price su bezvrijedne kad su u suprotnosti sa Svetim Pismom.

   • Darko Bulatovic says:

    Ne brini se vukmane za mene, no za sebe.

    Pazi sebe!

    Jer ako ti sto im vjerujesh te na pogresan put navedu, sam cesh biti kriv.

  • Darko Bulatovic says:

   Evo primjer iz dokumenta koji si mi poslao:
   16-17. I gle, neko pristupi i rece mu: Ucitelju blagi, koje dobro da ucinim da imam zivot vjecni? A on mu rece: Sto me zoves blagim? Niko nije blag osim jednoga Boga.

   Mladic[11] nije dosao da iskusava Hrista, vec je hteo da nesto nauci, buduci zedan vecnoga zivota. Ipak, Hristu prilazi kao prostom coveku, pa mu Gospod zato kaze: “Sto me zoves blagim? Niko nije blag osim jednoga Boga.” To znaci, ako me zoves blagim misleci da sam jedan od ucitelja, pogresio si, jer nijedan covek nije dobar sam po sebi, zato sto smo promenljivi i lako odstupamo, ali i zato sto je u poredjenju sa Bozjom dobrotom ljudska dobrota ravca zloci.

   A jesi ti Vukmane ikad cuo nekoga da prilazi prostom covjeku sa rijecima: “Ucitelju dobri”..

   Vi tvrdite da je ovo inspirisano Duhom Svetim, a ja vas opet pitam, imate li vi dokaza za to?

   Samo zato sto nosi pecat neke registrovane ili neregistrovane organizacije koja bira prestavnike medju sobom?

   U totalnom broju ljudi, SPC i njihovi vjernici ne cini ni 0.001% svjetske populacije?

   A oni kazu da su oni jedina prava vjera a ostale su djavolske.

   A imaju li oni dokaza za te tvrdnje ili se samo busaju bez osnova? Ako su oni izabrani, odakle onda ovoliki porazi njihovi i izgubljene bitke?
   Ako su doista takvi njihova bi djela trebala da budu svjetlost ljudima. A jesu li?

   Dje su im djela!

   Nema ih!

 33. Sa sektasima (namjerno sam grub) je uvijek ista prica.
  Uvatis ga u jednoj lazi, on odmah skace na drugu.
  Uvatis li ga i u toj lazi, skace na trecu i sve tako do u nedogled, dok se opet ne vrati na prvu, pa na drugu i milion puta sve u krug, “ringe ringe raja doso cika Paja”.

  Ako zelis da saznas znacenje onoga citata iz Svetog Pisma onda treba da uzmes Sveto Predanje i da procitas kako te citate tumaci CRKVA BOZIJA a ne neki satanizovani polu pismeni i umisljeni Müleri, Balvicke i ostala govna.

  Ja nemam sada vremena da ti objasnjavam ove citate ali ako to je do Istine stalo, onda ces ti to sigurno moci da pronadjes i da vidis. A ako ti je stalo do nadmudrivanja onda je to druga prica.

  Vidi sam sa sobom do cega ti je stalo, do nadmuidrivanja ili do Istine.

  U ovom tvom pitanju i postavljanju citata, valjda je svrha bila da dokazes kako Hristos nije Bog nego covjek.

  E pa ovako, Hristos je bio i Bog, pa je cesto puta u Svetom Pismu govorio kao Bog a bio je i covjek, pa je ponekad govorio kao covjek. Negiranje jedne od ove dvije prirode Isusa Hrista je jeres.

  Zato je jeretiku Ariju, koga je Sveti Nikolaj Miriklijski prije skoro 2000 godina jednim klasicnim nokautom poslao na patos, pukla utroba, jer se drznuo da siri lazna ucenja da Hristos nije Bog, odnosno da ne posjeduje Bozansku, nego samo ljudsku prirodu.

  To danas uce jehovini svjedoci i jos mali milion raznih sektasa.

  Moguce je da je u ovom citatu Hristos govorio kao covjek, da bi naglasio njegovu ljudsku prirodu a mozda je postojao neki drugi razlog. Nisam citao tumacenje ove glave pa ne znam ali mogu da pretpostavljam.

  Ali da je Hristos govorio i kao Bog, da bi naglasio i njegovu Bozansku prirodu evo ti citata
  iz Jevandjelja po Jovanu.

  JEVANDJELJE PO JOVANU 8-25
  “Tada mu govorahu. Ko si Ti? I rece im Isus , Pocetak sto vam i kazem.”

  JEVANDJELJE PO JOVANU 14-5 do 9
  ” Rece mu Toma:Gospode ne znamo kuda ides i kako mozemo znati put?”

  “Isus mu rece:Ja sam put i istina i zivot. Niko ne dolazi Ocu osim kroz mene.”

  “Kada biste mene znali i Oca mojega biste znali I OD SADA POZNAJETE GA I VIDJELI STE GA.”

  “Rece mu Filip: Gospode pokazi nam Oca, i bice nam dosta.”

  ” Isus mu rece: Toliko sam vremena svama i NISI ME POZNAO, FILIPE.
  KO JE MENE VIDIO VIDIO JE OCA, PA KAKO TI GOVORIS:POKAZI NAM OCA”.

  • Darko Bulatovic says:

   Crkva Bozija je Covjek Vukmane.

  • Darko Bulatovic says:

   A nije samo u tom citatu vec u mnogima:

   Ivan 13:16 “Doista, doista vam kažem, sluga nije veći od svog Gospodara, niti je onaj koji je je poslat veći od onog koji ga je poslao”.

   Ivan 14:28 “….Jer Otac je veći od mene”

   Ivan 12:49 “Jer ja nisam govorio od sebe, nego otac koji me je poslao. On mi je dao zapovjed, šta ja trebam reči, i šta trebam govoriti”.

   Ivan 5:30,31 “Ja sam po sebi ništa ne mogu učiniti: sudim kako čujem, a moj sud je pravedan; jer ja nisam po svojoj volji nego po volji Oca koji me je poslao. Ako ja svjedočim o sebi, moje svjedočanstvo nije vjerodostojno.”

   • Objasnio sam vec jednom, da je Hristos bio covjek, pa je na nekim mjestima govorio kao covjek a istovremeno je bio i Bog, pa je na mnogim mjestima i govorio kao Bog.

    Negiranje jedne od ove dvije prirode je jeres.

    Ali sve pise u onom tumacenju Svetog Pisma koje Vi sigurno necete ni pogledati, jer vas je strah od onoga sto cete tamo naci.

    A tamo cete naci ono sto je klasicni nokaut za vase pogresno vjerovanje u koje su vas neki sektasi ubijedili da vjerujete.

    Cudo jedno, niste jehovin svjedok a koristite njihovu falsifikovanu Bibliju i njihove teoloske argumente koje pas sa maslom polizao ne bi.

    Toliko je njihova teologija glupa i povrsna da me cudi kako su mogli ovako da vas prevare i da vam poture njihova debilna ucenja.

    To me pogotovo cudi, jer ste intiligentan covjek.

    Ali, cud sektaska je smijesna rabota, stotinu ce promijenit argumenata samo od istine da pobjegne.

   • Darko Bulatovic says:

    Nije mene strah Vukmane nemojte sebe zanositi. Pa vi sami vidite da ja otvoreno o svemu pricam. Nema lazi nema prevare.

    A vasa retorika nije nista drugacija od vashih momaka u crnom koji vole da sektaju i proklinju ljude.

    veoma Hriscanski!

    Samo sto to ni u snu nije hriscanski…..

    Ali postoji razlog sigurno zasto ste vi u toj poziciji. Kao za svakog od nas.

    Ali evo vam predlog: Pozovite koga god ocete od momaka u crnom i da otpocnemo pravu debatu.

    Jer vi niste, sami rekoste, u posjedu kapaciteta da razumijete sami Svete Spise, pa da bi smo konstruktivno nastavili.

    Ovako su vam argumenti tudji, od ljudi koji nisu odje da pravdaju svoje stavove.

  • Darko Bulatovic says:

   Ja ne pripadam ni jednoj organizovanoj formi religije, nemoj da te to zbuni. Ja sebe predajem Bogu jedino.

   Ja sam Jedan Covjek (Homo – Jedan) koji vjeruje u Jednog Boga.

 34. Vukmane i Darko,vi ste puno knjiga pročitali,i Bibliju ste proučavali,zato ste i zainteresovani da pomažete drugim ljudima.

 35. Tačno,ali su nam pokazali razloge zbog kojih pomažu drugima,sada kada znamo koliko je Darko pobožan čovjek, možemo očekivati da će nam svima dati da pročitamo pismo koje mu je poslao uvaženi gospodin Marrković.

 36. Sama činjenica da je Ministar pravde Duško Marković odgovorio Darku,je značajna.Jedino nam nije jasno šta tu može biti da svi ne mogu pročitati?Tajna pisma,tajne listice,Crna Gora ne može u Evropu tajno,već samo javno.Darko,u novom zavjetu piše, SVE ŠTO JE TAJNO,BIĆE JAVNO.I zaista će biti,u ovom ili budućem vremenu.Kazna božija stići će sve koji podmeću i uništavaju ljude.BLAGO ONIMA KOJI U BOGA VJERUJU.TEŠKO ONIMA KOJI U BOGA NE VJERUJU.

  • Darko Bulatovic says:

   Sama cinjenica da je Ministar pravde zatrazio podatke povodom ovoga je znacajna za ovaj slucaj.

   Ja sam ocekivao od nekih odje da ce se zauzeti umjesto pljuvanja, ogovaranja i politickih igara u kojima dostina izgleda ima zavisnika koji ne uvidjaju sta rade.

   Meni je ovo Aristofane velika skola, jer tamo ljudi NECE da se angazuju nioko cega.

   Na pricu su svi ka zapete puske!

   Ali samo na pricu….

 37. Darko daje objavi duška Makovića značaj značaj kao da mu se bog objavio – zato neće da je objavi .
  Oće da Duško Marković sazna – da je svaka puška , osim srca PRAZNA .
  Fantom lijepo reče – kao da će Biblija u Visbaden – a ne “Šćepanovićeva”. listica .
  Inače Biblija , kao jevrejska književost , obiluje pomenima Bulatovića , Čejovića , Šćepanovića …
  U Bibliji njih nema kao što Duška Markovića nema medju pravednicima ali takođe ni u Bibliji .
  On je na čelu crnogorske pravde !
  Zato me čudi da ga ne pominju u starom zavjetu !

 38. Fantom kaže:
  19. Decembar 2012. – 8:45 u 8:45 am

  Svaka im čast na tome, ali su malo prećerali, jer se u Visbadenu neće Biblija tumačiti ….

 39. Darko Bulatovic says:

  Povodom vašeg obraćanja, a na osnovu informacija dobijenih iz Vrhovnog suda, obavještavam vas o sljedećem:
  Predsjednik Višeg suda u Podgorici Mušika Dujović je inforimisao Vrhovni sud da su predmetni spisi (K.broj 79/2012) formirani po krivici okrivljenog Veselina Piletića zbog krivičnog djela ubistvo (iz čl. 30 st. 2 tač. 1 i 4 KZ i krivičnog djela iznuda iz čl. 157 st. 2 u vezi st. 1 KZ RCG).
  Predmet je 16. 06. 2009. godine zadužio sudija Ratko Ćupić, a kada je preuzeo spise već je bila donesena prvostepena presuda kojom je okrivljeni oslobođen od optužbe, kao i presuda Vrhovnog suda CG kojom je ta presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje.
  Pošto se radi o veoma složenom predmetu, sa mnogobrojnim vještačenjima i predlozima za izvođenje dokaza, u ponovnom postupku koji je započet pretresom od 23. 10. 2009. godine, pretres je zaključen i presuda objavljena dana 29. 07. 2011. godine.
  Ovom presudom optuženi je ponovo oslobođen optužbe. U toku trajanja postupka od strane branioca okrivljenog podnijet je zahtjev za izuzeće predsjednika vijeća i svih članova sudećeg vijeća (koji zahtjev je odbijen kao neosnovan), iz kog razloga je pretres bio odložen.
  Takođe, kako se članovi komisije Zavoda za sudska vještačenja iz Novog Sada koji su vršili grafološko vještačenje više puta nisu odazvali na glavni pretres, uz obrazloženje Zavoda – da je jedan član Komisije umro, da drugi član više nije saradnik Zavoda, a da treći član usljed godina starosti više nije u mogućnosti da putuje, sud je odredio novo grafološko vještačenje koje je povjerio Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja iz Zagreba, što je sve u ponovnom postupku svakako imalo uticaja na trajanje postupka. Nakon dostavljanja nalaza i mišljenja iz Zagreba i neposrednog saslušanja vještaka iz te ustanove na glavnom pretresu, pretres je zaključen i presuda objavljena 29. 07. 2011.godine.
  Na navedenu presudu (kojom je okrivljeni ponovo oslobođen od optužbe) uložena je žalba od strane Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice, po kojoj žalbi je presuda opet ukinuta i predmet vraćen ovom sudu na ponovno suđenje. Iz ukidnih razloga slijedi da treba odrediti novo grafološko vještačenje i to od strane Instituta za vještačenje iz Visbadena (Njemačka).
  U ponovnom postupku, pretres je zakazan i održan 26. 09. 2012. godine, a trebalo je da bude nastavljen 26. 10. 2012. godine. Međutim, po zahtjevu okrivljenog Piletića pretres je odložen uz obrazloženje da njegov branilac iz zdravstvenih razloga ne može pristupiti na pretres. Obzirom da na pretres koji je bio zakazan za 26. 10. 2012.godine nije pristupio branilac okrivljenog, a okrivljeni je prethodno podneskom već tražio odlaganje, pretres je odložen i ponovo zakazan za dan 12. 12. 2012.godine.
  Iz izloženog, može se zaključiti da je uz naprijed istaknute objektivne razloge vezane za grafološka vještačenja i sam optuženi sa svojim braniocem doprinosio odugovlačenju postupka neosnovano zahtijevajući izuzeće predsjednika vijeća i članova sudećeg vijeća, kao i nedolaskom njegovog branioca na glavni pretres.

  S poštovanjem,

  Duško Marković

 40. I što je ovo ?

 41. Da li si ti Darko uopšte pročitao Miškove tekstove ?

  • Darko Bulatovic says:

   Sokrate,

   ne samod a sam procitao vec sam trazio i da mi pomogne.

   Evo sa iste ove strane:
   Misko,
   Procitao sam tekstove o ovom slucaju koje si pisao i molim te ako mozesh da mi pomognesh ako si u posjedu dokumenata koje si spominjao.
   Hronologija
   1999 Pocinjeno ubistvo Paljevica i hapsenje Piletica.
   sudija Milorad Gogić
   Pitanje:Koja je bila presuda ovog sudije? Ko ga je smijenio i kad?
   Pitanje:Koliko je Piletic bio u istrazi i jeli ima izvjestaja ljekara o povredama Piletica dok je bio u pritvoru?
   Pitanje:1999-2004 Sta se deshavalo? I ko je bio sudija.
   2004 Vještaci grafološke struke: Mr Ljuban Lončarević, Čedomir Dragić, Jovan Milutinović. Predmet : K 253/02 07.10.2004.god. Na osam kucanih strana navode da Piletić Veselin nije napisao listicu.
   Pitanje: 2004-2009 Sta je bilo u ovom periodu?
   2009 Po mojim saznanjima sudija Cupic je preuzeo slucaj 16. 06. 2009.
   Na upit sudije Ratka Ćupića, i predstavnice tužilaštva Crne Gore Ljiljane Lakić da ispriča sve što zna – Slavoljub Šćepanović izjavljuje: “ ništa ne znam o spornoj listici niti o bilo kakvoj izjavi.ja sam bolesna osoba što možete i sami vidjeti iz dijagnoze i samo želim da idem kući „

   Molim te ako znash da popunimo ovu hronologiju sa vaznim detaljima koji su desili tokom procesa, a posebno smjene sudija u tom periodu. Koliko ih je ukupno bilo i razlozi za smjenjivanje, koje su bile presude i kad je bila prva presuda koju je sud donio povodom ovoga slucaja.

   Svjedok:
   Takodje bih te pitao da datirash ove tvoje nalaze:
   Neuropsihijatar B. Mitrić kaže : „ Savjetuje se redovna medikacija i kontinuirano psihijatrisko praćenje . … Završna dijagnoza F22 . Th: Mazepin a 200mg 3 x 1 , Haldol a 5 mg 1+0+1 …Ranije je liječen u Splitu i Podgorici … PROBLEM AKUSTIČNIH PERCEPTIVNIH OBMANA .
   Pitanje: Datum nalaza?

   Meni bi bilo iskreno dovoljno i fotografija tih djelova dokumenata gdje se vidi jasno potvrda ovih tvojih tvdnji. Dokumenta se uvijek mogu poslati na uvid ako zaista bude bilo potrebe.

   Citajuci tvoje tekstove uvidjam disproporciju u izvjestaju predsjednika suda Musike Dujovica koju imam o ovom slucaju. Mislim da je g. Dujovic preskocio dug period i time prestavio slucaj mnogo kraci i jednostavniji nego sto jeste.

   Odgovor od njega nisam dobio.

 42. Dobro bi bilo da se javi Veselin Piletić !

 43. Darko ! Ne sumnjam u tvoj kvalitet – što se namjera tiče .
  Ili ne razumiješ o čemu se ovdje radi – ili – ne dozvoljavaš sebi da shvatiš .
  Nijesi pročitao sve tekstove . Svi datumi su tu – a sva tvoja pitanja odgovorena .
  Ali – ako ti je draže da te Duško laže – nemam ništa protiv – ali nijesam ZA .
  Da bi ovo razumio – budi Ti a ne Ja .

 44. Misko,

  ja znam da ti nisi neobrazova sto se prava tice.

  Bez dokaza i dokumenata mozda moze da se pishu tekstovi u novine i blogove ali u prepiski povodom pravnog slucaja samo dukumenta imaju vrijednost.

  Borba od koje vi odustajete, a pritom ne trudeci se da potkrijepite adekvatnim dokazima vase tvrdnje i razloge, ne ostavlja mi mnogo prostora za razumijevanje a mnogo vishe za naslucivanje.

  A naslucujem da vi iz mrznje i politickih razloga prejudicirate sve.

  A to za vas nije dobro! Jer nikad se nece desiti da oni koji su odustali, ikad ista postigli.

 45. A ja ne vidim da je ministar Pravde Crne Gore ista lagao, vec da je dao komentar na osnovu dostavljenog izvjestaja.
  Musiha Dujovic u ovom slucaju je onaj koji je izostavo veliki dio ovog procesa i time uskratio Ministru adekvatnu perspektivu o ovom slucaju.

  A kad nema druge strane da ukaze na to, sta onda ocekuje se?

 46. A kad sam rekao “da je svako nevin dok se ne dokaze suprotno” ja nisam iskljucio ni g. Markovica.

 47. Josh nesto vezano za moj motiv i interes kao drzavljanina Crne Gore u ovom slucaju.

  Ja osjecam obavezu pred mojom savjescu da reagujem.

  Obavezu duznost… nazovite kako hocete.

  Da reagujem na nesto sto po mojim moralnim mjerilima bi moralo biti nedopustivo, da se covjek dovijeka goni po sudova.

  A kad bi bilo 2, 5, 10, 100, 1000 Ljudi koji bi osjetili istu obavezu, ovo se nikad nebi desilo.

  Ko i sto se desilo da na primjer u 6. amandmanu Ustava Sjedinjenih Drzava svaki optuzeni gradjanin ima pravo na brz proces.

  Ko sto stoji u Article 6 of the European Convention on Human Rights takodje.
  Ko Sto stoji u Section Eleven of the Canadian Charter of Rights and Freedoms

  A znate zasto to stoji tamo?

  Zato jer su ljudi to zahtijevali. Da se sprijeci zloupotreba sudskog sistema i oberspravili optuzeni i time onemogucilo pravo na posteno sudjenje.

 48. Slavomir Božović je u teškom zdrastvenom stanju primljen na interno odjeljenje bolnice u Nikšiću 4 dana prije ročišta,i šta je mogao da učini Piletić?Da traži novog advokata ili da pomogne da se spasi život Slavomira Božovića?Da li znate šta je direktno uticalo na stvaranje predinfarktnog stanja advokata Slavomira Božovića?Da li znate da je advokat Rajko Božović u hodniku Višeg suda u Podgorici fizički napao Piletićevog advokata?Odlaganje jednog ročišta za 14 godina,je li to doprinos odugovlačenju ovog sudskog postupka?14 GODINA TRAJE POSTUPAK ZATO ŠTO JE OVAJ PREDMET SUDILO VIŠE OD 20 SUDIJA,I POROTNIKA.Predmet više godina sude, pa na samom kraju suđenja ostavljaju,sudije Ganjola i Pavličić.Predmet je više od dvije godine bio neraspoređen.Apelacioni sud traži nakon 13 godina da se po 3 put vještači listica za koju Tužilaštvo neće da kaže odakle im,znate li šta to znači?To znači da pravosudni sistem u Crnoj Gori ne postoji!APELACIONI SUD RUŠI TEMELJ PRAVOSUDNOG SISTEMA CRNE GORE. DANAS MUČE PILETIĆA,A VEĆ SJUTRA TO MOŽE BITI VAŠ SIN,VAŠ BRAT,ILI VAŠ OTAC.Da se ovako nešto događa u Americi,hiljade ljudi bi izašli pred sud, demonstrirali i tražili DA SE POŠTUJE ZAKON,DA TUŽILAC KAŽE ODAKLE MU LISTICA,ZA KOJU JE SUD DOKAZAO DA NE POSTOJI.

  • Pa to mi treba Aristofan-e,
   Trebaju mi dokumenta da dokazem to sto kazete.

   A pogledajte molim vas izvjestaj mushike Dujovica povodom ovog slucaja Vrhonom Sudu Crne Gore! Najstari datum koji se spominje je 2007 godina.

   I na osnovu prezentovanja ovakvog, pa nije ni cudo sto g. Markovic smatra da je odlaganje dopenineseno i od strane odbrane.

  • A ja sam vec nasao clanke iz novina koje pokazuju koliko drame se izdeshavalo povodom napada Bozovica koje su mediji propratili.

   U normalnom svijetu svaki sud bi iskljucio bozovica iz procesa i ZATO sam vas pitao koja je zvanicna uloga Bozovica u ovom slucaju.

 49. Obični građani na ovim prostorima znaju da je ovaj proces traje od 1999 godine,a kamoli oni koji su na rukovodećim funkcijama.Svi znaju kakvo se mučenje sprovodi nad Piletićem, ali samo hrabri kao Miško Đukić,i još jedan broj novinara javno progovaraju.

 50. Da,ima njih koji više vole da ne znaju za tuđu muku,dok nepravda ne zakuca na njihova vrata.

  • Darko Bulatovic says:

   Moguce! Ali da bi dokazali to, mi bi morali prestaviti ovaj slucaj javnosti mnogo upornije i detaljnije.

   Jer ni meni nije bilo jasno, zbog mnosta detalja koji se vezuju za ovaj slucaj.

   Da nebi pretrpali ionako slabu mentalnu panju ljudi, ko god se bude borio na ovom putu mora biti decizan i jasan sa dokazima i dokumentima o najvaznijim stvarima vezanim za ovaj slucaj.

   A najvaznije je to sto ovaj slucaj traje evo decieniju i po bez jasne osnove i dokaza protiv optuzenog, zbog nemogucnosti suda da obezbijedi adekvatno svjedocenje i vjestacenje.

   Ta nemogucnost suda nije problem optuzenog, ali optuzeni u ovom slucaju jedini trpi stetu zbog te nemogucnosti.
   Visi sud vracajuci slucaj na ponovno sudjenje NI JEDNOM nije obratio paznju na prava optuzenog i stetu koja mu se nanosi ovim prolongiranjem.

 51. Nije,Apelacioni sud,oni koji su nezakonito vratili ovu presudu mislili su samo na svoju potrebu da uništavaju nevine ljude,jer ovdje na strada samo jedan čovjek već svi članovi njegove porodice.I ovo nije jedini slučaj i jedini čovjek kojega je Svetlana Vujanović pretvorila u mučenika.

  • Darko Bulatovic says:

   Hvala na ispravci.

   Ja sam u pismu navo nadlezan sud, da nebih ovako pogrijeshio.

   I zato su meni potrebna dokumenta g. Aristofane. Jer ovakve greske i makar jedna moze stetu nanijeti g. pileticu.

   A ja ne zelim nikome da nanesem stetu.

 52. Darko Bulatovic says:

  A evo sam za 5 minuta napravio Blog: http://piletic.wordpress.com/

 53. Darko Bulatovic says:

  Pa pogledajte molim vas ovaj clanak na koji slucajno naidjoh:
  http://www.pobjeda.me/2012/11/10/oslobodena-optuzbe-da-je-organizovala-ubistvo-sestre/

  I sjetih se ovoga slucaja kad sam bio u CG prije 11 godina.

  I ovaj se slucaj vuce po sudova evo 11. godina!

  Ko zna koliko ovoga ima…. Pa ovo je strasno.

  I ni ovo se nebi zavrshavalo no bi josh trajalo da nije Tuzioc umro.

  E narode moj…. pored ovakvih stvari se nebi smjeli proc.

 54. Darko Bulatovic says:

  Evo sam napravio i FB stranu. Samo treba da se popune informacije da bude jasnije.

  http://www.facebook.com/PravoNaDoglednuPravdu

 55. Ovo je dobra ideja,trebalo bi sva važna dokumenta postaviti na jedno mjesto.Dati cijelu oslobađajuću presudu pred svima,da svi vide neosnovanost i nezakonitost ukidnog rješenja Apelacionog suda.To je veliki posao,ali to će morati da se uradi.Jednog dana biće objevljena i knjiga o svemu ovome.

  • Darko Bulatovic says:

   Postovani Aristofane,

   Ja sam spreman da dam svakome ko oce da pomogne prava administrativnog pristupa da moze da pristupi i dodaje informacije.

   Ja predpostavljam da je za ovo vrijeme dosta dokumentacije napravljeno. Mozda bi najbolje bilo da se pocne sa oslobadjajucim presudama i odlukama apelacionog suda pa i zalbi Tuzioca.

   To samo bi bilo dovoljno za pocetak.

 56. Darko Bulatovic says:

  A ko nece da pomogne, neka nece! Neka se prodje.

  A ja imam ajet za borbu:

  Zato se bori na Allahovu putu, pa makar sam bio, a podstići i vjernike;

 57. Darko Bulatovic says:

  Evo updejtova sam i dio o medjunarodnim primjerima zastite prava optuzenog i njegovog prava na razumno trajanje sudskog procesa.

  http://piletic.wordpress.com/internacionalna-pravna-praksa/

 58. BRAVO Bulatoviću!!!

 59. Darko Bulatovic says:

  Evo nadjoh napokon odluku apelacionog suda I NAPOKON nadjoh ulogu famoznog Advokata Bozovica.

 60. Darko Bulatovic says:

  Reko ja Bog ce mi pomoci!

 61. Darko,traži od Višeg suda da ti daju na uvid dvije oslobađajuće presude od sudija Dragutina Čolakovića i Ratka Ćupića,i traži da ti daju ukidno rješenje Vrhovnog suda iz 2002 godine u kojem je traženo da se vještači listica,a nijesu tražili,da se saslušavaju već saslušani svjedoci i vještaci koje je 2000 godine sudija Dragutin Čolaković sa svojim sudskim vijećem već saslušao.Apelacioni sud ne interesuje činjenica na koju ukazuje novinar Miško Đukić,da ni dan danas nema listinga telefona Milana Paljevića,i da u obdukcionom nalazu piše da je vrijeme smrti jutro 15 jul 1999 godine,dok Tužilaštvo podržava optužnicu u kojoj piše da je vrijeme smrti veče 14 jul 1999 godine.Tako važne stvari Apelacioni sud ne interesuje,njihov zadatak je da štite laž.APELACIONI SUD NE ZANIMA ČINJENICA DA JE GLAVNI SVJEDOK OPTUŽNICE DUŠEVNO POREMEĆENA OSOBA.APELACIONI SUD PREUZIMA ULOGU VJEŠTAKA NEUROPSIHIJATRA KOJI IGNORIŠE MEŠLJENJA VIŠE STRUČNJAKA NEUROPSIHIJATRIJSKE STRUKE.OVO UKIDNO RJEŠENJE JE DOKAZ DA JE APELACIONI SUD CRNE GORE NAREDIO DA SE PO TREĆI PUT VJEŠTAČI PODMETNUTA LISTICA.JE LI TO SUDSTVO KOJE POŠTUJE EVROPSKE STANDARDE????

 62. To nije sud – to je UD .
  Ali čiji ?

 63. Darko Bulatovic says:

  Iza ove odluke apelacionog suda se jasno vidi da su razlozi za vracanje postupka proceduralne prirode koji su propusti suda a ne optuzenog. Kao i da ovaj sud ni u jednom dijelu nije razmatrao prava optuzenog koja se ugrozavaju prolongiranjem. Moja predpostavka se pokazala tacnim.

  Apelacioni sud navodi stvari koje nebi smjele biti problem posle 14. godina sudjenja, a ukazuje na mogucnost da zbog trivijalnih propusta Tuzilastvo i ovaj sud svojim odlukama grubo krshe prava optuzenog.

 64. Darko Bulatovic says:

  Ako izdvojim misljena ovog suda iz dokumenta po konkretnim stavkama koje su osporene:
  1. Motiv optuzenog
  2. Vjestacenje Listice
  3. Izjave Svjedoka
  4. Vjestacenje Odjece
  5. Koriscenje drugog predmeta u odredjivanju podobnosti za svjedocenje Scepanovica.

  Da krenemo redom.

  Prvostepeni sud nalazi da na strani optuženog P. V. nema koristoljublja kao motiva za izvršenje predmetnog krivičnog djela. Ovakav zaključak zasniva na odbrani optuženog koji je naveo da je prije četiri godine od oštećenog P. M.1 uzeo na kamatu iznos od 10.000 DM koji dug je sa kamatom narastao na iznos od 27.000 DM, a koji je vratio oštećenom dvije do dvije i po godine nakon što ih je od istog uzeo, i to jedne prilike kada se sa oštećenim nalazio u vozilu oštećenog i da predaji novca niko sem njih dvojice nije prisustvovao.Prednji zaključak suda je nerazumljiv,a dati razlozi su nejasni. Ovo imajući u vidu da su iznijetoj odbrani optuženog suprostavljeni iskazi svjedoka P.M.2 i P. M.3, sestre i brata oštećenog P.M.1, koji su naveli da optuženi nije vratio dug oštećenom već da su se optuženi i oštećeni dogovorili da se taj dug, koji je prema iskazu optuženog iznosio 27.000 DEM, reguliše eksploatacijom od strane oštećenog P.M.1 kompleksa šume u posjedu optuženog i njegovog brata od strica P. M.4, koju je trebao da započne dana 17.07.1999. godine i za koju se oštećeni uveliko pripremao u vrijeme kada je ubijen. Iskaze ovih svjedoka sud ne prihvata ne dajući o tome u pobijanoj presudi jasne i valjane razloge. Izvodeći prednji zaključak sud gubi iz vida iskaze svjedoka B. M. iz prethodnog postupka, koja je inače djevojka optuženog i svjedoka M. B.. Name, svjedok B. M. je izjavila da joj je optuženi govorio da je od P. M.1 pozajmio neki novčani iznos (koji je po kazivanju optuženog iznosio 27.000 DM) a koji planira vratiti kada proda neku šumu u P., dok je svjedok M. B. izjavio da mu je poznato da je P.V. dugovao P.M.1 neki novac 5.000 ili 10.000 dem, koji mu nije vratio a što je saznao od P. M.1, a da je oko pola godine prije smrti P.M.1, saznao od istog da će dug naplatiti od P.V. uzimanjem njegove šume na “R.”. Međutim iskaze ovih svjedoka u navedenom dijelu prvostepeni sud ne cijeni, čime je i na ovaj način počinjena bitna povreda krivičnog postupka o kojoj je riječ.

  Nesposobnost suda da posle 14. godina “rascivija” ove detalje su neprihvatljivi. Apelacioni sud, moze se zakljuciti , veoma grubo pobija presudu suda ovim misljenjem, ukazujuci na fundamentalne propuste koji nisu krivica optuzenog.

 65. Darko Bulatovic says:

  – Listica

  Stav apelacionog suda je:

  stu povredu postupka prvostepeni sud je učinio i time što u obrazloženju svoje presude nije dao razloge zbog čega nije uvažio dokazne predloge zastupnika optužbe i punomoćnika oštećene porodice. Naime, iz zapisnika o glavnom pretresu od 18.07.2011. godine proizilazi da je prvostepeni sud odbio predloge zastupnika optužbe, da se izvrši novo grafološko vještačenje koje bi se povjerilo Institutu za sudska vještačenja u Visbadenu, te da se pozovu i neposredno saslušaju vještaci MUP CG i MUP Srbije koji su vršili hemijska vještačenja, kao i predloge punomoćnika oštećene porodice, da se izvrši uvid u kompletnu odjeću i obuću optuženog P. V. koja je bila predmet vještačenja a u prisustvu vještaka F.R. i P.M.5, kao i vještaka iz Beograda M. N. i njihovo saslušanje na okolnosti izmijenjenih tragova na objektima vještačenja tj. obući i odjeći optuženog u vremenu između podnošenja njihovih nalaza do podnošenja nalaza Instituta iz Beograda. Odbijajući izvođenje navedenih dokaznih predloga, a o čemu u pobijanoj presudi nijesu dati razlozi, i za ovaj sud ostaje nejasno da li je ove predloge prvostepeni sud sa pravom odbio.

  Kao sto se moze vidjeti, opet, apelacioni sud navodi kao problem sudsku presudu koja nije navela razloge za odbijanje zahtjeva Tuzioca. I opet apelacioni sud nije obratio paznju na ogromno vremensko razdoblje koje je iza ovog slucaja, i propustio je da uvidi neprimjerenost situacije da posle 14. godina i bezbrojnih vjestacenja ovo je i dalje pitanje.

 66. Darko Bulatovic says:

  – Spisak duznika

  Stav ovog suda je:
  U dokaznom postupku pročitan je kao dokaz „spisak dužnika“ sa datumom „29.01.1999.godine“ na kojem su navedena imena i prezimena licasa naznačenim iznosima, između kojih „V.P. 31.000 DEM“. Kao dokaz su pročitane i izjave lica naznačenih na navedenom spisku, na osnovu kojih proizilazi da su sva ta lica, potvrdila da su u januaru 1999.godine imali dug prema oštećenom u iznosima koji su naznačeni na ovom spisku, izuzev optuženog P.V. koji je osporio dug naveden na ovoj listici. Navedeni spisak dužnika sa izjavama lica naznačenih na ovom spisku,kao i nesporni rukopisi optuženog te i izjava optuženog od 22.10.1997.godine potpisane i od strane pok. M. P.1 bili su predmet grafološkog vještačenja koje je povjereno Komisiji za sudska vještačenja u Novom Sadu a nakon toga Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenje „Ivan Vučetić“ Zagreb, koji su dostavili pisane nalaze i mišljenja,koje je prvostepeni sud prihvatio kao logične i uvjerljive zaključujući da su u osnovi saglasni.

  Ovakvo zaključivanje je nerazumljivo(!???).Prednje sa razloga što se zanemaruje činjenica da Komisija vještaka iz Novog Sada nije u svemu odgovorila zadatku koji joj je naredbom za vještačenje postavljen, pa se stoga ne bi mogao izvesti zaključak da su nalazi i mišljenja Komisije vještaka iz Novog Sada i vještaka Centra iz Zagreba međusobno saglasni, kako to utvrđuje prvostepeni sud. Naime, iz naredbe (prvostepenog suda) za vještačenje od 22.04.2004.godine utvrđuje se da je Komisiji vještaka iz Novog Sada između ostalog bilo povjereno da utvrdi “ko je napisao spisak dužnika,kada je isti sačinjen i da li je datum 29.01.1999.godine,naknadno dopisan“ uz koju naredbu je dostavljen materijal za vještačenje-sporni „spisak dužnika“,nesporni rukopisi optuženog, izjave lica koja su naznačena na spisku kao i potvrda sa potpisom optuženog i oštećenog pok.P. M.1. Komisija vještaka je dostavila nalaz i mišljenje u kojem je navela da sporni tekst na spisku dužnika od 29.01.1999.godine nije napisao P. V. kao i neko od lica koja su pisala izjave,a da se jedino sa sigurnošću ne može isključiti V. R., dok je za datum navela, da je naknadno dopisan. Međutim,Komisija se nije izjasnila o tome da li je sporni spisak napisao pok.P.M.1 iako je u dostavljenom materijelu za vještačenje imala potpis oštećenog, što dalje znači da Komisija nije dala odgovore na ono što je naredbom za vještačenje od nje zahtijevano. Nasuprot Komisiji vještaka, vještak Centra za vještačenje iz Zagreba u pisanom nalazu i mišljenju i riječi na glavnom pretresu je naveo da je pok.P. M.1 vrlo vjerovatno-gotovo sigurno,ispisao sadržaj na navedenom spisku dužnika koji nosi datum 29.01.1999.godine, a da je navedeni datum ispisan naknadno. S obzirom na navedeno, očigledno je da data mišljenja vještaka Komisije iz Novog Sada i vještaka pomenutog Centra iz Zagreba, nijesu mogla poslužiti kao osnov zaključku suda da odbrana optuženog, da je dvije godine prije kritičnog događaja u cjelosti izmirio dug koji je imao prema oštećenom,( koji je po kazivanju optuženog iznosio 27.000 DEM), nije ničim osporena pa ni “spiskom dužnika” koji nosi datum 29.01.1999.godine, našto se osnovano ukazuje u izjavljenim žalbama. Imajući prednje u vidu kao i činjenicu da su zastupnik optužbe i punomoćnik oštećene porodice stavili primjedbe na nalaz i mišljenje Komisije vještaka iz Novog Sada o izvršenom grafološkom vještačenju i to ne samo na vještačenje „spiska dužnika sa datumom 29.01.1999.godine“ već i na vještačenje ceduljice na kojoj je ispisan sadržaj koji počinje riječima „Znam da su bili inspektori…“ a završava riječima“bio bi zaklan“, a da su te primjedbe ostale bez odgovora jer se vještaci Komisije nijesu odazivali pozivima suda da dođu na glavni pretres da bi bili saslušani po pismeno datom mišljenju, to je prvostepeni sud trebao da obavi novo grafološko vještačenje „spiska dužnika“ sa dokumentaciom koja je u prilogu (sve radi pravilnog i potpunog utvrđivanja odlučne činjenice da li je optuženi zaista dugovao novac oštećenom i u kojem iznosu,a što je od značaja za pravnu ocjenu djela u pitanju) i ceduljice sa tekstom prijeteće sadržine( kako bi se utvrdilo da li je optuženi svojom rukom napisao sporni sadržaj na ceduljici,a sve ovo radi potpune i pravilne ocjene iskaza svjedoka Š. S. koji je tvrdio da je ceduljicu ispisao optuženi) kako je to opravdano predlagala optužba i punomoćnik oštećene porodice, koji predlog je sud odbio a da o tome u pobijanoj presudi nije dao razloge.

  I ovdje se moze vidjeti najbolje kako trivijalne stvari ovaj sud koristi da bi osporio presudu.
  Ovom sudu ocigledno nije bitno to sto nalazi vjestaka ukazuju da listica nije Pileticeva, vec to sto je propust vjestaka da ustvrdi ciji je rukopis na “spisku duznika”.

  Ovo je meni nelogicno i nerazumno od strane ovog suda, jer se ovakvim pristupom suda odugovlaci proces a da pritom ovaj sud ne daje razloge zasto nalazi bitnim ciji je rukopis na spisku duznika niti nalazi za shodno da objasni koja je vaznost ovoga detalja u procesu protiv piletica kad je iskas vjestaka jasno ukazao da dokazni predmet nije djelo optuzenog.

 67. Darko Bulatovic says:

  – Vjestacenje odjece

  Iz predmetnih spisa takođe se utvrđuje da je obavljeno biohemijsko vještačenje odjevnih predmeta i odjeće optuženog (trenerka marke »Loto«,gornji i donji dio, i dva para patika,jedne marke»Dream« i drugi par,marke»Reform«) koje je bilo povjereno vještacima MUP-a CG a nakon toga vještacima Instituta bezbijednosti MUP-a republike Srbije. Vještačenjem od strane vještaka MUP-a CG utvrđeno je da su na trenerci marke »Loto« njenom gornjem i donjem dijelu kao i na patikama marke »Dream« dobijeni pozitivni rezultati na prisustvo krvi čije porijeklo i krvna grupa nijesu mogli da budu utvrđeni zbog nedovoljne količine materijala. Vještaci Instituta bezbijednosti MUP-a RS došli su do drugačijih rezultata od onih koje su utvrdili vještaci MUP-a CG, a naime da su pozitivne rezultate na prisustvo krvi dobili samo na patikama marke »Reform« i to na više mjesta(desna patika napertlama,na spoljašnjoj strani ispod gležnja i na gaznoj površini,a lijeva patika na vrhu,bočno spolja i na gaznoj površini), ali da zbog nedovoljne količine traga nije moglo da bude određeno porijeklo krvi. Upoređivanjem ovih nalaza evidentne su razlike ne samo po pitanju gdje su i na kojim odjevnim predmetima i obući optuženog pronađeni i locirani tragovi krvi,već različit opis izgleda i stanja patika marke »Reform«. Tako su ove patike, po nalazu vještaka MUP-a CG »zaprljane« dok po nalazu vještaka MUP-a RS »odaju utisak opranih« pri čemu ovi vještaci konstatuju da je desna patika na mjestu gdje naleže na prste,oštećena,tj.da je taj dio odsječen. Vještak trasolog MUP-a CG, P. M.5 vještačio je oba para patika optuženog,dakle i patike marke »Dream« i marke«Reform« na eventualno postojanje tragova gareži- te patike su pregledane i makroskopski i mikroskopski,kako se i konstatuje u nalazu i opisane su ali nigdje nema konstatacije-navoda da je jedna od patika marke »Reform«odsječena i to na »mjesto gdje naleže na prste..«(kako je to konstatovano u nalazu Instituta bezbijednosti MUP-a RS), a kojih navoda moralo bi ih biti da je oštećenog dijela bilo, jer bi ovaj vještak ispitivao baš ivice odsijecanja, kao poseban trag. Stoga je trebalo pozvati i na ove okolnosti saslušati pomenutog vještaka a uz to,s obzirom na očigledne razlike u nalazima vještaka oba MUP-a, bilo je potrebno da se izvrši usaglašavanje nalaza u cilju otklanjanja sumnje u njihovu istinitost. Kod ovakvog stanja stvari, i po nalaženju ovog suda, pokazuje se preuranjenim zaključak suda da s obzirom na mišljenja vještaka MUP-a CG i MUP-a RS,da zbog nedovoljne količine traga za vještačenje nije moglo da se odredi porijeklo krvi, da tragovi krvi konstatovani na odjeći i obući optuženog, ne potiču od oštećenog P. M.1,kako se to osnovano ističe u žalbama državnog tužioca i punomoćnika oštećene porodice.

  Posle 14. godina? Molim vas!
  Apelacioni sud nalazi to sto u jednom vjestacenju nije navedeno ostecenje patike, sto jedan smatra da su patike bile “oprane” a drugi “zaprljane” kao razlog za zakljucak da se nalazi mimoilaze.
  Apelacioni sud uzima relativne ocjene vjestaka (Sto je nekome prljavo drugome moze bit cisto) kao osnovu za osporavanje presude.

  Misljenja ovog suda ukazuju, da bi jedino prihvatio poklapanje vjestacenja ako su oni indenticne kopije jednog te istog izvjestaja.

 68. Darko Bulatovic says:

  – Svjedocenje Scepanovica

  Pored navedenog, pravilno se žalbom državnog tužioca ukazuje da prvostepeni sud ocjenu sposobnosti svjedočenja u ovom predmetu Š. S., nije mogao zasnivati na dokazima iz drugog predmeta,konkretno predmeta Višeg suda u Podgorici K.br.158/98 formiranih po krivici Š. S.-medicinskoj dokumentaciji na ime Š. S.,koja se odnosi na njegovu bolest od 1990.godine, i nalazu i mišljenju vještaka neuropsihijatra dr G. Ž., datog na osnovu uvida u tu dokumentaciju,a za potrebe postupka po vanrednim pravnim ljekovima u predmetu K.br.158/98, sa kojih razloga su i u tom dijelu navodi pobijane presude nerazumljivi.

  Ja mislim da je prije vas stav gospodo sudije nerazumljiv.

  Ovdje se vidi da Apelacioni sud ne nalazi za shodno da navede norme koje je koristio u musljenju da misljenje Psihijatra nije mjerodavno i zasto je bitno to sto je isto misljenje psihijatra korisceno u drugom procesu. Apelacioni sud odje ne daje nikakve normativne razloge zasto bi nalaz Psihijatra trebao biti odbacen, kad jasno ukazuje na psihicke probleme svjedoka. To sto je odbrana nasla nalaz u pomenutom slucaju ne daje za pravo apelacionom sudu da vezuje taj dokaz ekskluzivno za taj drugi predmet.

  Apelacioni sud bi morao imati osvrt na to da, nije bilo toga sudjenja protiv Scepanovica ovaj dokaz o mentalnim problemima Scepanovica nebi nikad ugledali svjetlost dana.

 69. Darko Bulatovic says:

  Evo ovo se moze reci je sve iz odluke ovog suda. Ja vas molim da izdvojite malo vremena i da uz pomoc vaseg razuma prokomentarishete i pomognete mi da uvidim dali su moji komentari u skladu sa vashim “common sense”.

 70. Aman za aman Darko shvati . Odlučili su da žrtvuju Piletića . Ili da ga ubiju ili strpaju u zatvor . Koji sud – ovo je UD !

 71. Danas :
  Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković nije želio da objasni na koga je mislio kada je nedavno rekao da se pričom o fabrici cigareta u Mojkovcu skreće pažnja sa onih “koji se veoma dobro snalaze na ilegalnom tržištu cigareta”.

  “Nema potrebe da objašnjavam. Ja sam tačno rekao i znam zbog čega sam to rekao”, kazao je Marković novinaru “Vijesti” poslije prezentacije Nacrta zakona o naknadi štete žrtvama krivičnih djela.”

  Darko zar ne vidiš . Odgovorio je : neću da kažem .Kao na Piletićevom suđenju na pitanje : odakle im listica !
  Veslin Piletić mora da obrati pažnju na ovaj zakon o naknadi štete…
  Doći će i taj dan .

 72. Da je Piletić ubica , a krv na patikama od ubijenog , Piletić ne bi prao patike nego bi ih bačio .Koliko znam da je Vesko na Gorici uvijek bio sa psom .
  Još ” Reform” patike”.Ajde molim te …

 73. Jedno od prvih ili prvo vještačenja DNK-a u Crnoj Gori urađeno je u ovom predmetu.Kada su čuli stručno izlaganje vječtaka iz Beograda,Tužilaštvo je shvatilo de će Piletić biti oslobođen jer nema ljudske krvi na njegovim odjevnim predmetima i patikama,pa podmeće listicu,i od tada se priča o listici.Pojedinci iz Tužilaštva i sudstva su bolesni.

 74. Mene je ovo sve tako iznerviralo, ja vi nemgu to opisati.

 75. Kako je tek nevinom čovjeku koji se 14 godina bori sa hijenama u ljudskom obliku.

  • Darko Bulatovic says:

   A kako ce tek njima bit, kuku njima oni neznaju sto rade sebi.

   Ja pretrnem svaki put kad procitam ono sto im se sprema. BBQ!

   A ja cu istrajati u ovoj prepisci pa da vidim dokle ce to poci sa ministarstvom pravde i g. Markovicem.
   A ako on ne bude se zauzeo, idem dalje.

   Al me strah od naroda, da ne ispadne da ih nije brga, ko sto mi se predocava.

   Ali lako cu aj onda, bacit pasos i drzaljansvo i zbogom!

 76. Optužiti nevinog čovjeka za ubistvo predstavlja jedno od najtežih mučenja koje se može sprovesti nad ljudskim bićem.14 GODINA NAROD CRNE GORE NIJEMO GLEDA, KAKO SKALPEROM LAŽI SIJEKU DUŠU NEVINOM ČOVJEKU.ZNAJU,GLEDAJU I ĆUTE.TAKO ĆE I BOG ĆUTATI KADA OVAJ NAROD BUDE MOLIO U VREMENIMA KOJA DOLAZE.

  • Darko Bulatovic says:

   Oni gledaju svoju straznjicu, sa njom sve mozdane i ocne funkcije obavljaju.

   A zakucace i njima na vrata ono cemu se ne nadaju.

   Prije 10 godina sam bio pao, opljackan i prevaren, ponizen i ko mlad momak dozivjeh infrakt. Brat od ujaka me prevario skinuo me sa osiguranja bez mog znanja te nisam mogao ni kod doktora poci.

   Centa nisam imao no sam onako slomljen pjeske isao da nadjem pomoc.

   Znash li ko mi je pomogao?

   Bog!

   Oci su ga moje vidjele! On je zastitink onih skrusena srca. On je jedini hvale dostojan!

   Podize me iz te neljudske rupe na visoke visine kojima se nisam nadao. Izveo me je na pasu mirnu i prepunio mi je trpzenu na ocigled neprijatelja mojih.

   Uzdajete se u Boga vi svi koji ste prava srca!

   A bezboznici nece mira naci!

   • Darko Bulatovic says:

    A znash sto su o meni govorili: Poludio je!

    A ja ko brat svima bijah tima istima sto me prevarshe sam bez interesa pomagao. Ucio brata znanju da ne drnci i kicmu nagrdi no da bude kompjuterski pismen da nadje posao bez muke i teskog fizickog rada.

    Trcao i dzabe radio za njih, ppomagao svakom u dobru njihovom. A oni su mislili da sam ja GLUP i da su oni svojom PAMECU mene izmanipulisali na to.

    Slijepci…..

    Borih se ka lav za sve nas, za nas interes zajednicki, izdadoshe me. Izdadoshe sebe!

    Iz familije mi dolaze da me kritikuju: Nemoj ti da nas u opasnost dovodish! Da me sputaju i da me strashe. Za sto ja njih u opasnost dovodim? Sto trazim pravdu?

    Aaaaa!

    A dao je meni Bog novu familiju! A od njih svih, lise roditelja, sam se udaljio i nikad vishe!

    Nikad vishe!

   • Darko Bulatovic says:

    A gledaj ih molim te kako glave okrecu!

    Gledaj cemu se oni nadaju!

    Vidji kakvu sudbinu oni g. Pileticu predvidjaju!

    Oci otvori!

    Kad se pozivaju da pomognu, vele “Uzaludno je!”

    Pa jes uzaludno takve pozivati.

    Uzaludno je u takve se nadati. Dok im dan ne dodje kad ce pred svojim Gospodarom stati, pa zakukati: Da nam je da se povratimo pa da dobra djela cinimo!

    NIKAD!

    Zakleo vi se Bog!

    Okrecali ste glavu, okrenuce i On od vas!

 77. BOG GLEDA SVE I SVAKOGA.TEŠKO ONIMA KOJI TO NE ZNAJU.

 78. Aristofan kaže:
  20. Decembar 2012. – 20:41 u 8:41 pm

  Jedno od prvih ili prvo vještačenja DNK-a u Crnoj Gori urađeno je u ovom predmetu.Kada su čuli stručno izlaganje vječtaka iz Beograda,Tužilaštvo je shvatilo de će Piletić biti oslobođen jer nema ljudske krvi na njegovim odjevnim predmetima i patikama,pa podmeće listicu,i od tada se priča o listici.Pojedinci iz Tužilaštva i sudstva su bolesni.

 79. snežana kaže:
  20. Decembar 2012. – 19:46 u 7:46 pm

  Da je Piletić ubica , a krv na patikama od ubijenog , Piletić ne bi prao patike nego bi ih bačio .Koliko znam da je Vesko na Gorici uvijek bio sa psom .
  Još ” Reform” patike”.Ajde molim te …

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: