Metuzalem: Razvodnjavanje

metuzalemPriča u Nikšiću se razvodnjila. Vodu su sipali po malo: partije Pozitivna Crna Gora, Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Socijal demokratska partija i Demokratska partija socijalista, njihovi istaknuti pojedinci… Zatim brojni analitičari, nezavisni intelektualci, medijske kuće -njihovi urednici i mnogi mnogi drugi.  Sami od sebe, prevareni, nagovoreni, plaćeni, u zabludi, zamoljeni – svi su se utrkivali da sklone fokus sa problema – organizovane kriminalne grupe ili poznatije kao mafija.

Kriv je izborni sistem, narod je stoka, ovi su nesposobni, ovaj je izdajica i tako sve u krug. Nema imena mafijaša, nema ulaska policije u kuće nečije, nema akcije, nema tužilaštva, nema međunarodnih zvaničnika, ništa, samo tišina.

Zašto je sve tako, mogu samo da nagađam. Mislim da se radi o teškom teretu prošlosti i profita svih navedenih učesnika.

Masoničić (glavni sindikalac) danas reče da odlaže nezadovoljstvo radnika na 100 dana, simbolično, da vidi kako će nova Vlada da se snađe. Podsjećanja radi taj Masoničić je prošle godine u ovo doba rekao i potpisao da je bolje riješavati probleme za zelenim stolom i tako razvodnjio najavljene radničke proteste. Tadašnjoj Vladi bilo je puno više od 100 dana. Baš danas, kada je Masoničić zaprijetio odlaganjem nezadovoljstava, počeo je najavljeni Vladin projekat zapošljavanja četrdeset hiljada ljudi tako što su iz zdravstva radosno poručili da očekuju sporazmni prekid radnog odnosa sa 400 ljudi. Do sada se prijavilo 100. Ovih 300 će morati sporazumno.

Comments

  1. Johan Bretšnajder says:
  2. nasim je maragunima samo potrebno dati dovoljno vremen i svaki pokaze svoje lice i nalicje. niksic treba preselit na more, ako ga misle popravljat.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: