Johan Nagel: U Stambolu na Bosforu

antiNakon što su skoro dva mjeseca mrcvarili crnogorsku javnost svojom riješenošću da ne iznevjere volju građana Nikšića iskazanu na fer(sic!) I demokratskim(sic!) izborima(sic!), vrli opozicionari juče su imali pretežnijih obaveza . Epskih obaveza:moralo se stići I uteći, I na strašnom mjestu postojati. I tako, eto njih u parlamentu leđa uz leđa sa vječitim pobjednicima svih prošlih i budućih izbora. Zbog onog što se dešavalo u Nikšiću bili su toliko ljuti da su odložili zasijedanje skupštine na čitav jedan dan. Njihovu namjeru da budu konstruktivni oponenti režimu nije pokolebalo ni uvjerenje da su u Nikšiću, po sopstvenom priznanju, bili izloženi djelovanju organizovanih kriminalnih grupa koje su radile za račun dpSSdp-a. Napokon, iz postizborne sapunice u Nikšiću oni su izašli kao moralni pobjednici, čisti i naivni: nijesu iznevjerili volju građana Nikšića – a tek kakvog ih je to truda stajalo, posebna je priča! – nego je dpSSdp istu pronevjerio, brutalno i cinično, uz smijeh I aplauze. Narodski rečeno: nakon što su bez njegove dozvole slavili pobjedu na lokalnim izborima, vratio im je Milo za Drago. I tako, vuci siti, a ovaca još više! Mathematica montenegrina, voila!

I da, jeste, upravo tako: juče je opet On pucao ali su opozicionari ipak održali svoj čas! Paradno I u rukavicama, kako već priliči lakejima njegovog Veličanstva. Kakav oratorski vatromet parlamentarnih Dioskura, kakav kalambur od opozicionih filipika I režimske demagogije!

Danilović Elokventni Goran, bio je naročito inspirativan sa svojom žovijalno-sarkastičnom metaforom o Djeda-Mrazu. Danilović Elokventni Goran, sa proročkim žalom opomenuo je Đuku da će I njega, kad-tad(sic!) – hronološka nepreciznost je karakteristična za proročke vizije(prim.aut) – neki Drago izdati. Danilović Elokventni Goran, iscrpljen nakon višeminutnog profetskog transa, vinuo se put opozicionog Olimpa, prilijepivši se stražnjicom za poslaničku klupu, svog krilatog konja Pegaza.( Jedan od principa sporazuma sa PCG odnosio se na odricanje od upotrebe imena Jabučilo- prim.aut.) Ali fešta umalo da bude pokvarena: kada je iz opozicionih klupa “zaprijećeno” da je ovo poslednji mandat Đuke Veličanstvenog, val istinske nelagode raširio se među režimskim trubadurima. Đukini meistersingeri bukvalno su grcali usled pretjerano emotivnih reakcija na ovakve opaske. Istini za volju, zaista je neumjesno reći takvo što nekome ko je tek načeo šestu deceniju života I sedmi premijerski mandat. Podmlađena opozicija, za svaki slučaj osvježena jednim biologom-embriologom, smatra da će Đuka Veličanstveni jednog dana doći pod udar zakona, zakona prirode! Briljantna opoziciona strategija, dostojna Klauzevica:biologija je nastavak politike drugim sredstvima! Još je samo nedostajalo da Srđan M. i Suljo M. otpjevaju U Stambolu na Bosforu, i utisak bi bio kompletan!

Last but not least, po jednodušnoj ocjeni parlamentaraca, ovaj sedmi ekspoze Đuke Veličanstvenog bio je naprosto briljantan. To valjda dokazuje istinitost one latinske sentence: repetitio mater mentiri est! (Ponavljanje je majka laži!) Na objašnjenje mističnog značenja broja sedam, ne treba trošiti riječi.; na objašnjenje tragičnog značenja koji ova “sedmica” ima za Crnu Goru, vjerujem, još I manje.

Kako god, jedina stvaran novost jeset to da će nakon kovertiranja ostavki funkcionerima dpSSdp-a biti vraški teško održati se unutar najjužnijeg dijela premijerskih leđa. Sa ovakvom opozicijom, čije antirežimsko djelovanje kod premijera pokatkad izaziva efekat rektalnog svraba, oni će se prvi naći na udaru. Biće podosta nezadovoljnih, ucvijeljenih, razočaranih aparatčika dpSSdp-a. Stoga, u najskorije vrijeme može se očekivati formiranje novog političkog subjekta, glasnogovornika jedine autohtone političke snage u nas- Vazelinske Crne Gore. VCG bi napokon mogla ostvariti obećanje kako će se premijer počešati tamo gdje ga ne svrbi. Sa tog mjesta let na jug bio bi znatno kraći I neuporedivo udobniji…

perfect stranger komentar

Comments

 1. Nikolajeviču, ja čak mislim da je Milo Miškova marioneta. Mislite o tome :))))))))))))))

  Ja bi molio redakciju da otvori poseban prostor za Nikolajeviča i Miška što bi značajno doprinijelo razgrtanju mraka. Ako može kao fantomu da se napravi jedna zbirka u pdf-u ne bi bilo na odmet :))))))))))))))))))))

  • Potpuno si u pravu, Ladoviću …….. Vojinu i Mišku u PDF-u, a tebi u AutoCAD-u, jer ti se izohipse slabo vide …….. mora da si u kriptodepresiji, zato što su Pozitivci promijenili predznak …… sjećaš li se onog matematičkog pravila: “Pred zagradom više, zagrada se briše ….. pred zagradom manje, u zagradi mijenjanje” ……. Miško je odličan matematičar …. :))

 2. Nikolajevič scenarista za nastavak filma “Dobar, loš, Miško” :)))))))))))))))))))

 3. Los i ruzan i star Misko…ruzan i star Misko….najruzniji covjek u Crnoj Gori, ruzan do povracanja…pi!!!

 4. Precijenjeni su moć, bogatstvo, ružnoća i starost Miodraga Perovića, a potcijenjena njegova inteligencija. Nikšižku sapunijadu nije režirao Perović, već je ona posledica objektivnog kapaciteta i karaktera učesnika te predstave. Tako to biva kad se porno glumcima povjere uloge u telenoveli. Nije Miško kriv zbog takvog kiksa. On je samo gurao pione da kupi vrijeme i prostor za rokadu :)

 5. Neon, to sto je Misko napravio, nema veze sa inteligencijom, nego sa ljudskom izopacenoscu i nemoralom najnizeg nivoa u covjecijoj svijesti, jer ako se takav potez, zabadanja noza u srce gladnih ljudi, naziva inteligentan potez, onda je Misko najuzasniji monstrum, ne samo fizicki, nego i umno.

  • Magdalena, u pravu si – najjača karika svijeta u kojem Miško kombinuje i pravi profit je odsustvo bilo kakve empatije prema gladnima. Ali i u 9 krugu posao vode najinteligentniji…

   • Neon, ako mislite na deveti krug Danteov, ne bih se slozila sa vama, osim da me Luciferov lik podsjeca na Miska Kesedziju, na kojega vise ne zelim trositi rijeci i sve sto mogu reci o njemu je: s gadjenjem!

 6. Брано Тајовић је обичан Кесаџијин кер, како би то језгровито рекао Марко Вешовић. Ни по чему различит од Весељка Пршутара, Кепеца Рудовића и осталих са тог платног списка. Како плату прима у Вијестима онда је за очекивати да ту шачицу политичких приправника и дебила из Позитивне (уз изузетак Дритана и још пар њих) окива у звијезде и представља пожељном алтернативом (или “алтернацијом”, што би рекао спортски новинар Владо Јовићевић). Ко би иначе гласао за мачку у џаку, џаку који на леђима носе дојучерашњи Ђукановићеви сужњи, него људи запослени у предузећима “Друге фамилије”.

  Иначе, јуче прочитах вијест и одушевих се. Активисти ПЦГ направили читуљу за одбјеглог одборника и излијепили је широм Никшића. Сјетих се кера и његове приче “ми смо позитивни, ми нисмо негативни, хоћемо да градимо а не рушимо, потпуно смо различити…”. Тако је Тајчи, САМО ПОЗИТИВНО!!!

 7. Šta se sad dešava, strategija “Okreni konac” da nas zašiju sa druge strane.

  Od vaših strategija da izađe preko 70% prešli smo na novu, da se DPS spušti na 30%
  Kad spuštite dps na 30%, a oni opet budu na vlasti, šta onda?

 8. A koja opozicija? Ujedinjena ili rogovi u vreci?

 9. Ova ploca stalno isto pita: sta ako pobjedi opozicija, pa ja pitam: koja opozicija? Da li ujedinjena, sto znaci sve opozicione partije Fantom, sto je naravno nezamislivo za Crnu Goru, pa stoga, kad citam kako zagovaraju bojkot, opet mi spontano dodje da zaplacem nad vasom uzasnom sudbinom, a vi znate da je bezizlazna sve dok sjedite skrstenih ruku i posmatrate sta rade vasi hrabri susjedi…fantomcicu!!!

  • Važnije je da naše hrabre susjetke ne sjede skrštenih nogu …. Magdalenice …. :))

   • Mirno posmatrate sta rade vasi hrabri susjedi…Misleci na vase istocne susjede Fantom, koji se ujedinjuju diljem svijeta u zelji da ostvare svoj san o velikoj drzavi…ne sjedi skrstenih nogu no uci jezik ilirski …:)))

 10. Војин Никoлајевич says:

  Колумна у Вијестима, послије избора:)

  Izborna pobjeda/ Miloš Šušter

  Teško je u Crnoj Gori očekivati da se formira vlada narodnog jedinstva, ili ekspertska vlada. Ako se na kraju formira stranačka vlada, najbolje bi bilo da to bude vlada koalicije “Evropska Crna Gora” i “Pozitivne Crne Gore”. Programski su slične, Pozitivna je, opravdano, kritikovala evidentnu slabost dosadašnje vlasti i na taj način privukla one ljude koji su predugo čekali da ta vlast krene u brže reforme, naročito poslije referenduma, od kada nema dobrih opravdanja za neučinjeno ili loše učinjeno.
  Samo prihvatanje “Evropske Crne Gore” da uđe u koaliciju sa Pozitivnom je najbolji znak da je ta koalicija spremna na promjene. Na bolje, svakako.
  Takva vlada će biti onoliko stabilna, koliko će biti, objektivno uspješna. A politika je kažu, “vještina mogućeg”.

  http://www.vijesti.me/kolumne/izborna-pobjeda-kolumna-97049

  Komentari

  lucky star | 23.10.2012. u 18:21h

  E svako li danas može da piše za Vijesti.Pozitivci kritikovali evidentne slabosti režima a hoće sa njima u vlast da čine stabilnu Vladu kako kaže ovaj gospodin.Pa gdje ovakva priča može da prođe osim kod nas.Kako čovjek iskritikova ovaj režim zaslužio je bar jedno ministarstvo.A tek kako nam proširi vidike slobodoumlja i patriotizma.Odakle mu hrabrost da se ovako smjelo obruši na režim.Biće neka penzijica viška ,zar ne gospodine Šušteru?Mani te se pisanja.Vaše je vrijeme davno prošlo.
  \

 11. Војин Никoлајевич says:

  Komentari

  Wladika | 23.10.2012. u 13:22h

  ranije sam čitao Šusterove kolumne jer su neke bile za čistu 5-ticu.
  Ova je čista jedinica. Nema stava, nema poente, nema ničeg novog, nema …
  Žali bože par minuta što izgubih!

  solander | 22.10.2012. u 17:40h

  Трла баба лан,да јој прође дан.

  Titan | 22.10.2012. u 16:55h

  Ne valja. Menjaj stav.
  Previše si u položaju ”Mirno!”

  mikey | 22.10.2012. u 10:51h

  G-dine Suster, do sada Vam je svaki clanak bio fantastican i odslikavao je realno stanje u CG, i bio usmjeren na zestoku kritiku aktuelne vlasti, a ovaj clanak je blago receno razocaranje za mene i vjerujem sve citaoce ovog portala,jer poslije svega predlazete da DPS ponovo cini vlast?! Vratite se u pravi kolosjek i pisite kao i do sad, ako mislite da nastavite s pisanjem. Jer ovaj tekst nema nikakvu ni moralnu ni ljudsku vrijednost i predlazem da trazite da se izbrise zauvijek!

  sivi soko | 22.10.2012. u 09:34h

  Mnogo price a nista pametno nije receno
  Ovo je mogla sastaviti bilo koja osoba sa juga ili sjevera CG bez dana skole

  • Војин Никoлајевич says:

   Чини ми се да је за ову колумну Шуштера кроки написао Мишко Перовић. Ха, ха, ха, ово тим прије што су коментатори отегли језик до пода од чуђења.
   И онда се чудимо за Никшић.
   :)

   • Војин Никoлајевич says:

    http://rotarybar.me/clanovi.html
    ROTARY CLUB BAR
    Miloš ŠUŠTER – RC Foundation Service
    Goods inspection
    Company: “JUGOINSPEKT” Podgorica

    ROTARY CLUB BAR

    Inicjativa za osnivanje Rotari Kluba Bar potekla je od Rotari Kluba Budva, koji je automatski postao i sponzor Rotari Kluba Bar.
    Inicijativa je pokrenuta sredinom 2009 godine.

    ŠTA JE ROTARI ?

    Rotari je organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom svijeta u cilju pružanja humanitarne pomoći i podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapredjenja dobre volje i mira u svijetu.

    Rotari je osnovan prije 103 godine, daleke 1905. u Čikagu-SAD. U to vrijeme Čikago je izgledao kao jedno ogromno selo, uprkos milionima stanovnika. Različite grupe ganstera koje su imale i svoje popularno ime-mafija, držale su grad čvrsto u svojim rukama. Advokat Pol Haris je u takvom okruženju bio usamljen, bilo mu je potrebno prijateljstvo i zajedno sa prvim rotarijancima osjećao je da mogu aktivno da pruže pomoć gradjanima Čikaga. I tako je rodjena jednostavna ideja Rotarija: prijateljstvo i služenje. Sam Pol Haris je govorio da ste kao pojedinac sami i da ne možete mnogo da postignete, ali ako se udružite, situacija se menja. Ideja Rotarija je počela na nacionalnom nivou, da bi za samo nekoliko godina prerasla u internacionalnu. Rotari je u početku bio upućen na ljude koji govore engleski jezik, odnosno na Ameriku i Englesku. Zatim su došli drugi ljudi, drugi jezici, drugi kontinenti, druge kulture i sve to zajedno postaje Rotari.

    Ха, ха, ха…

   • Војин Никoлајевич says:

    Advokat Pol Haris je u takvom okruženju bio usamljen, bilo mu je potrebno prijateljstvo i zajedno sa prvim rotarijancima osjećao je da mogu aktivno da pruže pomoć gradjanima Čikaga.
    :))

    Никшић је добио средњи прст! :)

   • Војин Никoлајевич says:

    Različite grupe ganstera koje su imale i svoje popularno ime-mafija, držale su grad čvrsto u svojim rukama.

    А адвокат је скупио пријетеље и сломио мафију:)

    А у Црној Гори Ротари се бори против противника Мафије, то је особјеност простора, незнатна девијација, ха, ха, ха

   • okreni konacno plocu says:

    politika je nemilosrdan zanat… pouka: “mafija” je samo propao pokusaj opozicije da dodje do vlasti…pozitivna dakle, da razblazi esenciju dpssdp…let it bee…

   • Све сам вам могао опростити, па и милосрдне занате, али вам пчеле не могу опростити. Зашто узнемиравате пчеле?

    Знате ли да када наступе зимски дани пчелама треба осигурати мир у кошници и избјегавати свако непотребно узнемиравање пчела?

    Зашто то радите? Зашто не одете да пецате, рецимо?

   • Ha-ha, moja baba je vazda govorila “ada neka ga”, i to je mnogo bolja i autenticnima varijanta od ovih pcelinjih, ali sto ces.

   • okreni konacno plocu says:

    pcelama je zimi potrebno prehranjivanje secerom…zar niste imali pcelara u porodici…trenutno je lovostaj…na proljece cu kad krene musica…

 12. Војин Никoлајевич says:

  I tako je rodjena jednostavna ideja Rotarija: prijateljstvo i služenje.

  Служење коме, Милу или Мишку?! :)

 13. Војин Никoлајевич says:

  Мора да је и Дрот Драго, кнез од Мрчеве Рупе и војвода од Глибавца, такође Ротаријанац, аристократа, укратко:)

 14. Ne znam zašto se ovdje zanemaruje informacija da je Drago Đurović glasao polujavno, tako da se vidi da je podržao Vučinića. Taj detalj ne ukazuje na to da je je Drago čist, već da je znao da ima ko će da podrži kandidata Miločerske Crne Gore. Njegov posao je bio samo da ode sa sjednice.

  • okreni konacno plocu says:

   neon traze te u bbs da im pises krimi scenario za novu seriju serlok holmsa……

  • Neon majstore!!!Novace Kilibarda !!!))))Ono bi trrebalo svezati i ostaviti da crkne!!! Nije mi jasno samo kao mogu jos da vjeruju u smjenu vlasti izborima!!)) Zna se ko je Misko Profiterko i ko je Lado Tajovic !!! Kako imaju Pozitivci obraza shedjet u skupstinu CG !? Kako?! jer im je naredjeno da shede kao sto je naredjeno Miskelici da pise ono sto pise !!Simulacija novinarstva!!! Pa onda Mandic, Medojevic,Bulatovic, pa meni najmiliji Labudovic kako to posle tolikih izgubljenih izbora ne podnesose ostavke?!!Kako!? Pa zbog toga sto im je naredjeno da ne podnesu ostavke!!0))) Simulacija demokratije!!))

   Jedva cekam preshednicke da ponovo placem od smjeha kako ce da pricaju pada,,pada,,pada,,pada ali ako nas bude 80% i bice toliko ali ce panuti kisa ili nesto drugo ali mafija nikad!!!!!!)))) a sad moram reci nesto ovako iz duse sto mi dodje….

   a
   aaa

   aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

   pooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooorttttttt Ladni apooooooooortttt!!!!)))hahahhahahahahah Kako te Vojin pospremi mada ni njegovi DFovci nijesu odmakli ot tvojih pozitivaca!!!!!!
   Ako je Draguljica glasao polu javno za V. ko je glasao onda za Nik,??!!

   Kako ste glupi da odusevljavate!!)))

 15. “fotosop lepotice Raicevic”… panem et circenses…jedino sto nedostaje je “panem” :)

 16. Ima stvari na koje tesko mozemo da uticemo.
  Na izbore u Niksicu mi ne mozemo utocati, jer samo djavo zna sve “dubine” komunistickih marifetluka.

  Ali ima stvari na kojemo mozemo direktno da ucestvujemo.
  Jedna od tih stvari je i sjutrasnje sudjenje Veselinu Pileticu, na cije su sudjenje mnogi ovdje obecali da ce ici i tome napraviti pritisak na sud da pravedno sudi.

 17. Izvinjavam se na greskama u pisanju.
  Ova moja tastatura nije bas najbolja.

  Dakle, sjutra pocinje ponovno sudjenje Veselinu Pileticu.
  Pozivam vas sve da dodjete na sudjenje i od suda da zahtijevate da sudjenje bude fer i posteno.

  Sjutra u 12 casova pocinje proces.

 18. Evo, za sve, odlične diskusije o Srbiji (desno stoji kompletan video snimak), pa nakon što primijenimo sve isto na Crnu Goru, treba dodati da se kod nas nisu desili bijeli listići (koji znače otriježnjenje, nekakav nivo svijesti, izbor i stav) niti je u Crnoj Gori zamisliva ovakva diskusija:

  http://pescanik.net/2012/11/da-li-je-zavrsena-jedna-epoha/

 19. aktivnim cekanjem do suljeva, a noo!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: