Novinarska patka: Sestre Bonaventura ipak bez crnogorskog državljanstva

Na adresu naše redakcije je stiglo saopštenje, koje potpisuju sestre Bonaventura. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani urednici portala javniservis.me,

Osjećamo moralnu obavezu prema cijeloj rukometnoj javnosti da reagujemo povodom spornog teksta “Sestre Bonaventura uzimaju crnogorsko državljanstvo” objavljenog na vašem portalu.

Prije svega moramo naglasiti da gospodina Bretšnajdera nikada u životu nismo vidjele, a kamoli imale intervju sa njim. Dakle, radi se o klasičnom falsifikovanju i iskorišćavanju naše trenutne popularnosti u Crnoj Gori, zarad nekih, po našem mišljenju, besmislenih ciljeva. Razumijemo da gospodin Bretšnajder, a samim tim i vaš portal, žele povećati popularnost, ali naglašavamo da tako nešto nećemo dozvoliti da ide preko naših leđa.

Ovakvo plasiranje neistina ne priliči jednom mediju koji pretenduje da bude ozbiljan, ali mi o tome nećemo suditi, već cjelokupna crnogorska javnost. Za razliku od drugih medija iz vaše države, pokazali ste jednu veliku neprofesionalnost i iznijeli niz netačnih informacija:

– Nikakav novac nismo primili za suđenje u finalu.

– Šarlot je starija od Žil.

– Obje smo trenutno u veoma ozbiljnim i predanim vezama, a uskoro planiramo i zajedničko veliko vjenčanje (jedna od lokacija iz užeg izbora je bila Porto Montenegro, kojeg ćemo rado precrtati nakon vašeg teksta).

– Crnogorsku reprezentaciju ne pratimo ništa više nego ostale reprezentacije, jer smo mi pravi profesionalci.

Takođe vas obavještavamo da ćemo podnijeti tužbu za klevetu i duševne bolove protiv vašeg portala, a tražićemo simboličnu kaznu od jedan euro.

Šarlot i Žil Bonaventura.

Vujanović: Otrežnjujuća poruka svim mladima

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, koji je dočekan sa ovacijama na dočeku “zlatnih lavica” kaže da ovakav događaj šalje otrežnjujuću poruku svim mladima koji žele da se bave sportom.

– Kroz cijelu istoriju našeg naroda nailazili smo na prepreke koje nisu bile previše korektne. Tako je i u sportu, kao što možete da vidite na ovim primjerima. Siguran sam da među nama postoji neka buduća Bojana Popović ili Maja Savić, neki novi Vlado Gojković. Neka svi oni znaju da u sportskim nadmetanjima nikada neće sve biti korektno, uvijek će sudije biti na tuđoj strani i neka znaju da je će to uvijek biti najveća prepreka. Mi, kao predstavnici naroda, smo pokušali da uticaj sudija smanjimo koliko god je moguće, ali je to trenutno, kao što vidite – nemoguća misija.

Opozicija saglasna: Ovakvi mediji proizvod dugogodišnje vladavine DPS-a

Predsjednik PZP-a Nebojša Medojević izjavio je da je ovo još jedan u nizu pokazatelja kakvo je društvo stvoreno pod diktaturom Đukanovića i njegove partije. Kako Medojević tvrdi, današnje crnogorsko društvo je sazdano na lošim temeljima, a jedna od osnovnih karakteristika je i želja za popularnošću i bogatstvom preko noći.

Predsjednik Nove, Andrija Mandić, tvrdi da je javni servis samo jedan u nizu prorežimskih medija koji, po nalogu sa najviših adresa, najavljuje što pompeznija obećanja napaćenom narodu, nerijetko se služeći i potpunim neistinama, što je sada i bio slučaj.

Suspenzija za Johana Bretšnajdera

Redovni dopisnik portala javniservis.me, Johan Bretšnajder, suspendovan je do daljnjeg. Olakšavajuća okolnost po njega je što je uputio izvinjenje svim građanima Crne Gore:

– Glupo je sada pričati koliko mi je krivo zbog svega što sam uradio, ali moram da priznam da mi je glavni cilj bio da podignem čitanost portala, u čemu sam stvarno i uspio, jer smo na dan kada je ova vijest objavljena imali skoro 10000 posjeta, čime smo stali rame uz rame sa najvećim crnogorskim medijima, kao što su “Pobjeda”, “CDM”, “Dan” itd. Naravno, “Vijesti” su još uvijek nedostižne, jer oni dnevno imaju i preko 30000 unikatnih posjeta dnevno.

Nakon što je kolega Milačić, potpuno bezrazložno suspendovan zbog premjeravanja imanja u Kučima, ovo je nova suspenzija od strane javnog servisa. Priznajem, u ovom slučaju je suspenzija opravdana, prihvatiću kaznu i ponudiću se da platim troškove kazne portala.

Takođe se izvinjavam cijeloj crnogorskoj javnosti, i apelujem na sve građane da, ako je ikako moguće, ne sude o javnom servisu na osnovu mog propusta.

Johan Bretšnajder

Comments

 1. Johane, glavu gore, uz tebe smo!

 2. jOHANE, PUN POGODAK. OKRIVLJENE SU SE ODMAH JAVILE. MOZDA JE ISTINA SAMO DA NIJESU UZELE VELIKU SVOTU, MOZDA SAMO DA PLATE VJENCANJA U PORTO MONTENEGRU. U SVAKOM SLUCAJU SRAMOTA ZA NJIHOVO SUDJENJE I ZA ZEMLJU KOJA IH JE KANDIDOVALA ZA SUDIJE NA OI U LONDONU. POKRADENI SMO DRASTICNO NA OCIGLED SVJETSKOG GLEDALISTA, AL NA ZALOST NEMAMO OZBILJNIH DOKAZA ZA TO. ONE IH U ZDRAVLJE TROSILE AL ODSAD STO DALJE OD CRNE GORE.

 3. Kad će protestni skup ispred Javnogservisa za podršku Johanu?

 4. b.bozovic@gmail.com says:

  Koga ovi zajebavaju dok kod nas u Novom nema vode, a u Budvi policajci takksiraju!???

  Podgorica: 20. 08. 2012.godine
  Broj: 01-469

  Saopštenje: Poznati njemački magazin “Abenteuer und Reisen” priprema članak o Crnoj Gori
  U organizaciji Nacionalne turističke organizacije u periodu od 15. do 22. avgusta u Crnoj Gori boravi novinar vodećeg magazina za avanturistički turizam sa njemačkog govornog područja – “Abenteuer und Reisen” (http://www.abenteuer-reisen.de).
  Pisac članka, Frank Heuer je jedan od najpriznatijih novinara i fotografa u Njemačkoj. U okviru programa posjete novinar je do sada obišao kulturno-istorijske znamenitosti Cetinja i primorskih gradova, nacionalne parkove „Durmitor“ i „Biogradsku goru“, zatim pješačke staze sjevernog regiona, dok mu predstoji obilazak Primorsko planinske transferzale, marine Porto Montenegro, Aman-a Sveti Stefan i dr.
  „Abenteuer und Reisen“ je magazin sa fokusom na putovanja, koji izlazi deset puta godišnje. Tiraž magazina je oko 100 000 primjeraka i ima oko 500 000 čitalaca među kojima su brojni profesionalci u turizmu. Popularnost magazina proističe i iz autentičnih priča o destinacijama koje su istraživačkog karaktera sa informacijama „iz prve ruke“. Pored obilja atraktivnih fotografija njihove reportaže sadrže i servisne informacije.

  Web verzija ovoga magazina http://www.adventure-reisen.de gdje će se takođe naći članak, samo na mjesečnom nivou ima preko 60 000 posjeta i posjetioci su starosne dobi od 30 do 49 godina. Više od trećine čitalaca “Abenteuer und Reisen”-a ima mjesečne prihode iznad 2 500 evra mjesečno i praktikuju česta putovanja.
  Članak o turističkim potencijalima Crne Gore će biti objavljen na osam stranica, što predstavlja izuzetnu priliku za predstavljanje integralne turističke ponude. Realizaciju ovog studijskog boravka pomogli su hoteli „Bianca Resort&Spa“, „Astoria“, agencija „Alfa tours“ i „3 E travel“, „Montenegro Airlines“ i „Air Berlin“.
  Inače Crna Gora je u „Trend Guide“-u, izdanju ovog magazina bila jedna od 10 trend destinacija za 2009. god.
  Ovo studijsko putovanje predstavlja dio intenzivnih promotivnih aktivnosti Nacionalne turističke organizacije na tržištu Njemačke tokom ove godine.

  PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: