Transcedentalna medijska terapija

Najvažnije vijesti u vrućem političkom ljetu u Crnoj Gori

Dodjela prve nagrade Borba protiv kolektivne amnezije

U sklopu priprema za ulazak zemlje u Evropsku uniju, Vlada Crne Gore je, prihvatajući inicijativu da se ustanovi godišnja nagrada pod nazivom Borba protiv kolektivne amnezije (BPKA), u Parlamentu proglasila prvog laureata. Ustanovljavanje ove nagrade su, inače, tražile Ujedinjene nacije, zemlje potpisnice Ženevske konvencije i MANK (Crnogorska asocijacija u Sjevernoj Koreji).

Prvi predsjednik Komisije za dodjelu ove nagrade je Andrija Lompar, aktuelni ministar saobraćaja u Vladi CG. Članovi četvoročlane komisije su još i Ljubica Beba Džaković, Radivoje Lala Nikčević, te na kraju, ali ne manje važno, Predrag Peco Popović i Emilo Labudović (bez nadimka), bivši visoki funkcioneri. Za mjesto predsjednika komisije Lompara su kandidovale visokomoralne vrijednosti i izuzetni principi kojim se rukovodi ispunjavajući ministarske obaveze.

-Naši građani se sigurno sjećaju da sam bio među rijetkim ministrima koji je podnio ostavku nakon tragedije voza kod Bioča. Bili su to izuzetno teški trenuci za mene. Malo kasnije sam morao da se vratim na funkciju koju i sada obavljam, jer su to od mene tražili građani Crne Gore. Hvala većini građana koji su mi sve to što je bilo zaboravili, razumjeli i oprostili. Iz tog razloga, prvim laureatom nagrade Borba protiv kolektivne amnezije proglašavam Narod Crne Gore – pročitao je Lompar pred poslanicima u Parlamentu Odluku o nagradi, jedva uspijevajući da zadrži suze. Lompar će već ovih dana uručiti nagradu izabranim predstavnicima naroda. Umjesto novčanog dijela, biće podijeljeno nekoliko hiljada radnih knjižica. A na neformalnom druženju Udruženja nezavisnih novinara Crne Gore u Dinošama kod Tuzi ekskluzivno je otkriveno da je

Milo Đukanović najozbiljniji kandidat neopredijeljenih birača u Crnoj Gori!

Oko 20 do 25 % neopredijeljenih birača najradije bi vidjelo Mila Đukanovića kao kandidata opozicije na predstojećim opštim izborima u Crnoj Gori, saznaje se iz Instituta za strateško održavanje iz Donje Gorice, PG. Gospodin Đukanović je, naime, već više mjeseci poznat javnosti kao oštar kritičar režima Igora Lukšića i njegove Vlade, koje smatra odgovornim za izuzetno tešku socijalnu situaciju stanovništva u neprohodnim oblastima van podgoričkog distrikta. Iako većina predstavnika opozicionih partija smatra da Milo Đukanović nije dobro rješenje za obaranje režima zbog određenih mrlja iz prošlosti, sve ankete govore da bi upravo Đukanović jedini mogao da pobijedi bahati i neodgovorni Lukšićev režim. Predstavnici Pozitivne i Pravedne Crne Gore, naime, vide mnogo prihvatljivijih kandidata iz zdravog jezgra bivšeg i sadašnjeg DPS, dok će vrh Pamučne Crne Gore bez dileme podržati Đukanovića na septembarskim izborima.

-Mi u Pamučnoj Crnoj Gori ne vidimo jednostavan izlaz iz teške situacije u koju zemlju vodi odnarođeni režim Igora Lukšića i njegove sluge. Zato smatramo da bi gospodin Đukanović bio najidealnije rješenje da povede opoziciju ka opštoj demokratizaciji društva i prvim pravim promjenama u Crnoj Gori, kazao je Jagoš Sudar, funkcioner pamučara, na konferenciji za novinare koja je juče održana u Sotonićima.

Vjekoslav Zec

Comments

 1. samo cu reci, sjajno, jutarnja terapija…:)

 2. Djakomo Galanda says:

  Uf, sjajno !!!
  Steta sto u komisiji nema mjesta za Miodraga Daku Davidovica, Branislava Zjagu Micunovica i Tore Andre Floa.
  Naprijed Pamucna Crna Goro !!!

 3. Nikad ali nikad za nikad nemojte zaboraviti Obrada Miša Stanišića. Ni tada…

 4. Sto jes, jes, od Mila boljeg nema, pa ce vam ga za vazda vladarem biti, da vam ga nikad ne prifali.

 5. Životinje ulovljene u zamke i klopke pate. Sputane su, čvrsto vezane. Sve što im je preostalo je da čekaju lovca da dođe i pokupi ih. Kao kad je ptica ulovljena u zamku: omča joj je oko vrata i bez obzira koliko se otima, nije u stanju da se oslobodi. Ipak, ona se trza levo-desno, ali nema pomoci. Može jedino da čeka na lovca. A kada lovac stigne, gotovo je. – Ajahn Chah

 6. Poslije lovca, najvaznije je da je kuvar dobar, jer nema nista ukusnije od srnetine na lovacki nacin.

 7. Tajović Lado says:

  Riješi li se ‘slučaj cicvara’? Ja mislim da se malo konzumirala i da ‘kuvari’ moraju novu praviti. Samo ovaj put malko više soli i da se više miješa. Bez miješanja nema dobre cicvare. Eto tako.

  • Rade kulinari uveliko. Kuhinja u kojoj je Sjata Karapandza filovao svoje kolacice nije ni prestajala da radi. Samo mu Milash maznuo I kuhinju i kolacice pa uposlio kuharicu Ranka da da ih osvjezi srbosjek prelivom I dekorise slovom U. No Ranja, kao dokazani biznismen prosiruje djelatnost pa otvara klanicu. Promociju svoje nove djelatnosti je javno zapoceao nedavno na Cetinju uz burnu podrsku buduce klijentele. Na konkurs za menadzerska mjesta, kao sto vidimo ovih dana, javljaju se mnoge istaknute liznosti iz novinarstva, politike, sporta, cak I ministarstava ali se procjenjuje da je najozbiljniji kandidat Milo Kadija. Umjesto prijave za posao, on je putem medija poslao svoju aplikaciju. Moramo priznati da je za sada najozbiljniji kandidat, jer koljac mora da potisne svoje emocije, a Milo je je svoj profesionalizam pokazao svojim odnosom prema srpskim zenama I djeci. Ranja se potrudio da biznis ubaci u sve zakone a tu je Mirash da biznis blagosilja I osvesta crngorskom-etno vodicom.
   Da li ce Ranja biti uspjesaan u ovom biznisu kao sto je uspjesno razvio crnogorsku privredu je pitanje na koje ce vrijeme dati odgovor.

 8. ne jedem cicvaru, ne volim ta prosta jela, jer pored Mila na hiljadu nacina, sa ili bez zacina, ne postoji bolja jeDacina…zato Milo uz svako jelo, za zdrav duh i zdravo tijelo, dok vam oci ne ispanu i uz to vranac za totalni uzivanac…

 9. Milovan Vukov Jankovic says:

  Erotika je najbolji lijek, za ZABORAV,
  jer nema razpolozenijeg naroda da CkiNe gadZe pred GOSPODAROM,
  bez obzira koliko je GOSPODAR promijenio nacija, vjera i ideologija,
  vazno je da DOBRO JEBE.

  Ne treba mijenjat JEBACE, neka nas isti tlace, da ne recu da smo q.rve.

  • Da,da erotika ali posto smo tek mala djeca kako voli glavni uzurpator da kaze jer sest je godina od nezavisnosti ispada da je ovo cista pedofilija!! tata,tata mazio me neki cika…i tatu je sine i tatu…))

 10. kriv je svako ko podigne ruku u samoodbrani. napad je organizovan, sinhronizovan, stilizovan, ali svaki pokusaj organizovane odbrane je obican nacionalizam, fasizam…

 11. “SRBIMA je što se tiče prava, najbolje u Rumunjskoj, najgore im je u Crnoj Gori a u Hrvatskoj su i dalje ugroženi”, rezultat je godišnjeg izvještaja “Naprednog kluba”, koji je po četvrti put analizirao politički položaj Srba u regiji. Večernje novosti tako pišu da se u izvješću navodi kako su prava srpskog naroda u Crnoj Gori ugroženija nego godinu prije.

  Za Hrvatsku rezervirana sumorna slika

  “Tamošnje vlasti nastavljaju sa ‘srbofobnom kampanjom u javnosti'”, stoji u izvještaju u kojem se dodaje da je problem krenuo sa “spornim rezultatom popisa stanovništva prema kojem je broj Srba sa 31,99 posto reduciran na 28,77 posto. U izvještaju se naglašava kako se očekivao veći broj Srba u toj zemlji a ne manji.

  Za Hrvatsku izvještaj ima sumornu sliku. Tako se naglašava da se i dalje osporavaju prava stečena iz radnog odnosa kao i da 50.000 Srba iz Krajine nije ostvarilo pravo na zarađene mirovine. Problem je i povrat imovine, a od 130.000 registriranih povratnika gotovo polovica se ponovo vratila u Srbiju.

  Traži se jasan stav

  “Umjesto politike popuštanja zbog dobrih odnosa s Hrvatskom, Srbija bi morala zauzeti jasan stav o ključnim pitanjima i da ga predoči hrvatskim vlastima s podjednakom odlučnošću s kojom to čini Hrvatska”, zaključuje se u izvještaju.

  U izvještaju se ne spominje Kosovo.

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/srpska-prava-u-regiji-najbolje-im-u-rumunjskoj-najgore-u-crnoj-gori-a-u-hrvatskoj-i-dalje-ugrozeni-/629789.aspx

 12. duboki ne vjeruj lazljivim novinarima, jer hrvatska otocja i obala, preplavljeni su srpskim gostima koji uzivaju i trose, i dobro su dosli i kao Srbi i kao gosti, a sinoc recimo na koncertu Zdravka Colica u Puli, bilo je vise Srba no sto ih trenutno ljetuje u Crnoj Gori, pitaj Dragoljuba Cucu bubnjara koji ce ti to potvrditi, jer mu je otpala ruka potpisujuci autograme, upravo gostima iz bratske nam Srbije…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: