Na Debelom brijegu ništa sumnjivo

Službenici PU dubrovačko-neretvanske su na graničnom prelazu Karasovići zaplijenili više od 105 kilograma marihuane kojoj bi ulična vrijednost iznosila oko 5 miliona hrvatskih kuna, odnosno oko 700 hiljada eura.

“Predanim radom na suzbijanju krijumčarenja i zloupotrebe većih količina droge, policijski službenici ove Policijske uprave u saradnji s djelatnicima carine presjekli su juče međunarodni lanac krijumčarenja marihuane”, saopšteno je.

Naime, juče oko 8.50 sati, na graničnom prelazu Karasovići, na ulaznoj graničnoj kontroli pristupilo je teretno i priključno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Albanije. U teretnom vozilu nalazio se i 32-godišnji suvozač, takođe državljanin Albanije.

Tokom granične kontrole policijski službenici u saradnji s djelatnicima carine, su u zadnjem dijelu teretnog prostora, između paleta na kojima su se nalazili kameni komadi raznih oblika, primjetili crnu torbu.

Temeljem naloga suda izvršena je detaljna pretraga teretnog i priključnog vozila kojom prilikom su pronađene četiri crne torbe u kojima se nalazilo 50 paketa oblijepljenih ljepljivom trakom, s ukupno 105 kilograma i 75 grama droge marihuane tipa “skunk”.

Vozač i suvozač su uhapšeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloupotrebe opojnih droga, jutros su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih okolnosti odnosno otkrivanja i procesuiranja osoba uključenih u ovo krijumčarenje.

Ulična vrijednost marihuane preko pet miliona kuna

Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 1,6 milijuna kuna, dok bi u uličnoj preprodaji njezina vrijednost iznosila preko 5 miliona kuna”, naglasila je portaparol PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero.

Ovo je najveća zaplijenjena količina marihuane na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u posljednjih nekoliko godina.

Na konferenciji je takođe spomenuta i zaplijena 25 kilograma marihuane u februaru ove godine na istom graničnom prelazu.

javni.me/index.hr

Comments

  1. ovih 75 grama je gratis.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.