Arhiva Free103: Bivši Vozač RTCGa o Dubrovačkom ratištu

Momo Anđušić o Dubrovačkom ratištu, RADIO FREE MONTENEGRO – 27. mart 2008.

Comments

 1. Vladimir Nedović says:

 2. Dragan Janjić says:

  NA SAJTU NOVOG SINDIKATA RTCG MOŽETE NAĆI KOMPLETNE EMISIJE FREE MONTENEGRA U MP3 FORMATU SA MOMČILOM ANĐUŠIĆEM NA STRANICI:
  https://sites.google.com/site/rtcgnovisindikat/Home/tonska-arhiva

  • Dragan Janjić says:

   NAKON OBJAVLJIVANJA GORNJEG 6-MINUTNOG SNIMKA, NOVI SINDIKAT RTCG DOBIO JE SLJEDEĆI DOPSI IZ MUP -a HRVATSKE:

   SVJEDOCENJE EX VOZACA RTCG, MOMA ADJUSICA O CRNOGORCIMA NA DUBROVACKOM RATISTU
   ———- Forwarded message ———-
   From: Policija
   Date: 2011/4/20
   Subject: RE: SVJEDOCENJE EX VOZACA RTCG, MOMA ADJUSICA O CRNOGORCIMA NA DUBROVACKOM RATISTU
   To:
   Poštovani,
   zahvaljujemo na poslanoj prijavi. Dostavili smo je nadležnim službama na provjeru.
   S poštovanjem,
   Odjel za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH

   …………………………………………………………………………………………………….
   Dragan Janjić,
   Predstavnik Novog Sindikata RTCG za odnose sa javnošću

 3. Dragan Janjić says:

  DANAS (UTORAK 27. MART 2012) U 9 SATI U RTCG POČINJE DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV PREDSJEDNIKA NOVOG SINDIKATA RADOMIRA PAJOVIĆA ZATO ŠTO JE NA “ZABRANJENIM MJESTIMA” (STAKLENE POVRŠINE) LIJEPIO “UVRIJEDLJIVE PLAKATE ZA GENERALNOG DIREKTORA” – ZAPRAVO NAPIS U “VIJESTIMA” O TUŽILAČKOJ EVIDENCIJI O RADU VOJVODIĆU (POSEBNI USTUPCI ZA NJEGOVU FIRMU “DISPLEJ” U BUDVI)!

  TIM POVODOM SE ODMAH OGLASIO IZVRŠNI ODBOR NOVOG SINDIKATA RTCG SLJEDEĆIM ZAHTJEVOM:

  RADIO I TELEVIZIJA CRNE GORE

  GENERALNOM DIREKTORU, RADU VOJVODIĆU

  Predmet: Zahtjev

  Izvršni odbor Novog Sindikata RTCG, zaprepašćen brutalnom demonstracijom vaše samovolje u kršenju zakona i elementarnih sindikalnih prava,protjerivanjem predsjednika sindikata, Radomira Pajovića, na sastanku 23.02.2012. je, uz odlučan protest, zaključio da vam uputi sljedeće zahtejeve:

  1. Da povučete ODLUKU o pokretanju disciplinskog postupka br. 01-769 od 17.02.2012 protiv predsjednika Novog Sindikata Radomira Pajovića.
  2. Da povučete RJEŠENJE O PRIVREMENOM UDALJENJU SA RADNOG MJESTA Br. 01-771 predsjednika Novog Sindikata RTCG, Radomira Pajovića
  3. Da povučete NALOG ZA PRIVREMENO UDALJENJE SA RADNOG MJESTA Br. 01-770 predsjednika Novog Sindikata RTCG, Radomira Pajovića
  4. Da vratite predsjednika Novog Sindikata RTCG, Radomira Pajovića na njegovo radno mjesto i omogućite mu sindikalnu aktivnost koja mu se po zakonu NE SMIJE ONEMOGUĆITI!

  OBRAZLOŽENJE

  1. U Odluci o pokretanju disciplinskog postupka, u preambuli se pozivate SAMO I ISKLJUČIVO na član 33. Opšteg Kolektivnog ugovora, u kome se navodi da disciplinski postupak pokreće direktor. U dispozitivu odluke oslanjate se na član 30b, stav 1, tačke 6 i 8 Opšteg Kolektivnog ugovora, koje se odnose na teže povrede radne obaveze (nasilničko,nedolično ili uvredljivo ponašanje prema strankama ili zaposlenim, ili iskazivanje bilo kaakvog oblika netrpeljivosti i psihičko zlostavljanje ili ponižavanje drugog zaposlenog sa ciljem ugrožavanja njegovog ugleda, ličnog dostojanstva i integriteta /mobing/) A KOJI JE (član 30b) U SUPROTNOSTI SA ČLANOM 42. STAV2, TAČKA 4 KOLEKTIVNOG UGOVORA RTCG, NA KOJI SE ODMAH POZIVATE U PRODUŽETKU DISPOZITIVA (iznošenje putem javnih glasila, na skupovima, na drugi način uvrede ili klevete na račun RTCG,njenih zaposlenih, njenih organa i tijela).
  Iz navedenog, je prije svega, jasna kontradikcija u dispozitivu između KAZNI (teža povreda radne obaveze Vs. Lakša povreda radne obaveze) predviđenih Opštim Kolektivnim ugovorom sa onima u pojedinačnom JP RTCG.
  Osim toga, Kolektivnom ugovoru RTCG, na koji se pozivate, zakonitost je osporila DRI a uz to i Ustavni sud je pokrenuo postupak njegove ustavnosti i zakonitosti našavši elemente za to, i kojega je direktno osporio predsjednik Savjeta RTCG, magistar prava, Dušan Simonović

  javnim izričitim povlačenje svog potpisa sa njega na sjednici savjeta od 21.12.2011.! BRZINA JE UVIJEK LOŠ SAVJETNIK, PA I VAMA PRI KRAJU OVE ODLUKE, GDJE STE NAPISALI DA ĆE „U DISCIPLINSKOM POSTUPKU BITI UTVRĐENO STVARNO ČINJENIČNO STANJE,NA OSNOVU KOGA ĆE SE ODLUČITI DA LI POSTOJI ODGOVORNST ZAPOSLENOG, RADOMIRA PAJOVIĆA NA OSNOVU KOJE BI BILA IZREČENA DISCIPLINSKA MJERA PREDVIĐENA ZAKONOM O RADU I KOLEKTIVNIM UGOVOROM (prim. KOJIM?)! TO JE POTPUNO JEDNAKO KAO DA STE NEKOG POSLALI U ZATVOR DA BI SE U NAKNADNOM SUDSKOM POSTUPKU UTVRDILO DA LI JE KRIV?!!! NADAMO SE DA VAM JE SADA JASNA KOLOSALNA BESMISLICA KOJU STE POČINILI?

  2. DONIJELI STE, KAO DIREKTOR, RJEŠENJE O PRIVREMENOM UDALJENJU SA RADNOG MJESTA Predsjednika Novog Sindikata RTCG, Radomira Pajovića, pozivajući se u preambuli na članove 130, 131 i 132 Zakona o radu a da prethodno DISCIPLINSKI ORGAN NIJE DONIO ODLUKU O POKRETANJU SAMOG DISCIPLINSKOG POSTUPKA. Pri svemu tome, u nepotrebnoj brzini pisanja i izvršenja svih navedenih akata, ne samo da ste sami osporili sopstveno pravničko obrazovanje, nego ste načinili i materijalne greške u ovom Rješenju: a) predsjednika Novog Sindikata RTCG,Pajovića „privremeno“ udaljavate sa rada „na radnom mjestu novinara u marketingu – advertista“ a da mu niste ni dozvolili rad na tom radnom mjestu (uprkos Pajovićevim pisanim Zahtjevima da radi), što je pravni primjer šikane, diskriminacije (mobing), b) izvršenjem ovog Rješenja, Predsjednika Novog Sindikata, Pajovića niste samo „udaljili“ sa radnog mjesta na kome mu niste dali raditi, nego ste ga udaljili i iz DOMA RTCG i time mu uskratili i pravo na sindikalnu aktivnost a to je,već, krivično djelo! Osim navedenoga, u OBRAZLOŽENJU OVOG RJEŠENJA NAVELI STE DA JE „PAJOVIĆ ZATEČEN U VRŠENJU POVREDE RADNE OBAVEZE“, ŠTO NIJE TAČNO, JER MU NISTE DALI DA RADI, NITI JE ON LIJEPIO FLAJERE KAO RADNIK VEĆ U SVOJSTVU PREDSJEDNIKA NOVOG SINDIKATA RTCG ! NI TA GREŠKA VAS NIJE TRGNULA DA UĐETE U PRAVNIČKI KOLOSIJEK, PA STE PONOVILI ISTU KONTRADIKCIJU SA KOLEKTIVNIM UGOVORIMA NAVEDENU U ODLUCI O o pokretanju disciplinskog postupka!

  3. U NALOGU ZA PRIVREMENO UDALJENJE SA RADNOG MJESTA PREDSJEDNIKA
  NOVOG SINDIKATA RTCG,RADOMIRA PAJOVIĆA NAPISALI STE,NA KRAJU DA ĆE SE O SPROVOĐENJU OVOG NALOGA STARATI SLUŽBA OBEZBJEĐENJA POSLODAVCA A U PREAMBULI NALOGA POZVALI STE SE NA ČLANOVE 130 I 131 ZAKONA O RADU U KOJIMA SE NE ODREĐUJE KO ĆE SPROVODITI NALOG ZA PRIVREMENO UDALJENJE !

  Sve navedene KONTRADIKCIJE i pravne nonsense SIGURNO NE BI STE POČINILI DA STE KONSULTOVALI ŠEFICU PRAVNE SLUŽBE, SLAVKU-MIRU RADENOVIĆ KOJA JE U RANIJEM DISCIPLINSKOM POSTUPKU ( septembar 2010) PROTIV PAJOVIĆA NA SNOVU ISTIH ČLANOVA ZAKONA I KOLEKTIVNIH UGOVORA NA KOJE SE VI SADA POZIVATE, PREDLOŽILA VAŠEM PRETHODNIKU DA SE PRVO UTVRDI PAJOVIĆEVA ODGOVORNOST PA ONDA IZREKNE MJERA – NOVČANA KAZNA A NE UDALJENJE IZ DOMA RTCG!

  Na kraju, kada se već neštedimice razbacujete na sve strane članovima zakona i kolektivnih ugovora, postavljamo vam pitanje: MOLIMO VAS DA NAM NAVEDETE ZAKON I NJEGOVE ČLANOVE NA OSNOVU KOJIH STE NAPISALI „POUKU O PRAVNOM LIJEKU“ U RJEŠENJU O PRIVREMENOM UDALJENJU PREDSJEDNIKA NOVOG SINDIKATA RTCG, RADOMIRA PAJOVIĆA?

  PRILOG: Odluka o pokretanju disciplinskog postupka br. 01-3688 od 06.09.2010.

  DOSTAVITI:
  – Organu za vođenje disciplinskog postupka
  – PJ – Marketing
  – Službi Servisa
  – Službi Finansija
  – Novom Sindikatu RTCG
  – Sindikalnoj organizaciji RTCG
  – Personalnom dosijeu
  – Arhivi
  – Magistru prava, Dušanu Simonoviću
  – Radojki Rutović
  – Budimiru Raičeviću

  IZVRŠNI ODBOR NOVOG SINDIKATA RTCG

  Radenko Ivanović, Željko Žugić, Mirjana Popović, Dragan Janjić

 4. Dragan Janjić says:

  Subject: Danilo Mihailovic
  DRŠTVO@VIJESTI.ME

  Gospodine Danilo!
  U TRCG će se 27.03.2012. u 9 h voditi JAVNA RASPRAVA pred disciplinskim organom radi “utvrđivanja povrede radne obaveze…”
  Disciplinski postupak je pokrenut protiv predsjednika Novog sindikata RTCG, Radomira Pajovića, koji je suspendovan, a kome je uz to protivustavno zabranjnen i rad u sindiktu, jer mu je onemogućen pristup sindikalnom prostoru.
  Osnovni uzrok ovog postupka i suspenzije Pajovća od strane generalnog direktora RTCG Rada Vojvodića je “lijepljenje oglasa uvredljivog sadržaja na ulaznim vratima i staklenoj površini”
  “Uvredljivi sadržaj” je ustvari fotokopija jedne stranice lista “Vijesti” od 9.02.2012.g. na kojoj je fotografija Rada Vojvodića i tekst:”Tužilaštvo: Smanjivanje cijene za firmu ( Displej) Rada Vojvodića”.
  Novi sindikat je u vidu saopštenja taj tekst postavio na oglasnim tablama, ali je skinut, po ustaljenoj praksi, vjerovatno od samog portira, jer je “uvredljivog sadžaja” za njegovog naredbodavca.
  Iz tog razloga, tj.protivzakonitog skidanja saopštenja sa oglasnih tabli, Pajović je saopštenje postavio na ulazu kako bi bio uočen i fotografisano lice koje čuva lik i moralni integritet Rada Vojvodića. Portir je to skinuo pod izgovorom da je zadužen da čuva imovinu RTCG, a da ga je “baš briga za Rada Vojvodića i kriminalce u RTCG”.
  Inače, po oglasnim tablama i zidovima RTCG svakodnevno se postavljaju privatni, komercijalni, oglasi za pružanje usluga i prodaje svega i svačega a nijedan portir nije “čuvao imovinu” tako što je te komercijalne oglase skidao, a kamo li spriječio da se postavljaju.O tim oglasima Novi sindikat ima fotodokumentaciju.
  Ukoliko imate interesovanje za ovaj događaj bilo bi nam drago da ga medijski popratite. Priliku ćemo iskoristiti da kažemo i nešto o brojnim zlouptrebama, malverzacijama i otvorenim krađama(imovine) u RTCG, koje ne prečavaju portiri i služba obezbijeđenja, kao ni interna kontrola.Naprotiv, oni te aktere faktički štite od onih koji na sve to ukazuju, a to je isključivo Novi sindikat.

  Iskreni pozdrav od Radomira Pajovića

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.