Mafija dobila Sindikat

Podgorica 03. januar (javniservis.me) Juče je u prepunoj sali Crnogorskog narodnog pozorista osnovana Sindikalna organizacija crnogorske Mafije. Dugo pripremani skup iz razumljivih razloga održan je bez najave u javnosti, ali to nije smetalo da zgrada CNP-a bude premala za sve zainteresovane.
– Dugo smo čekali ovaj trenutak, ponosan sam na Mafiju, konačno možemo da se borimo za naša prava i kroz legalne državne institucije. Više od dvadeset godina traje nastojanje da Mafija u našoj zemlji dobije svoj sindikat koji ce joj garantovati sigurnosti – kaže za Javni Servis  prvi predsjednik Sindikata N.N.
Brojni mafijaši iz svih krajeva Crne Gore, lica iz javnog i političkog života, gosti iz regiona, inostrane delegacije, ali i predstavnici Evropske Unije, okupili su se juče kako bi podržali osnivanje sindikata koji će svakako podspješiti dalju demokratizaciju zemlje i približiti nas evro-atlanskim integracijama. Veče za nezaborav, ovo je predivno, vidiš brato koliko smo jaki, bogami smo ih zadužili, morali su doći, samo su neki od komentara koji su se čuli među prisutnima.
– Sindikat će se baviti zaštitom svojih članova, njihovih porodica i nelegalno stečene imovine. Nećemo zaboraviti i naše bivše članove koji sada rade legalne poslove. Trudićemo se da omogućimo bezbrižnu budućnost za sve mafijaše koji budu članovi našeg Sindikata – rekao je N.N. prilikom obraćanja prisutnima.
– Pravo je vrijeme za ovaj potez. Znas, živim brzo, glava mi je u torbu, danas me ima, sjutra ne, a ko će onda da brine o mojim najbližima. Znam i dosta braće moje koju su svi zaboravili i sad žive od sitne krađe, to je tužno, zato nam treba jak Sindikat – kratko je rekao poznati mafijaš.
Iz dobro obaviještenih izvora saznali smo da Sindikat mafije neće pristupiti potpisivanju sporazuma sa Ministarstvom finansija koji su u decembru potpisale ostale sindikalne organizacije. Mafija ima svoja pravila i neće dozvoliti da joj država  tako lako stavi omču oko vrata, kaže naš izvor.

Protesti poremetili svečanost
Da sve ne prođe u najboljem redu pobrinuli su se sitni kriminalci koji su protestvovali ispred zgrade CNP-a. Njih oko pedesetak nezadovoljni su što im nije dozvoljeno da budu članovi Sindikata. Najavili su da će prestati da se bave kriminalom i zapoceti neki običan posao jer je kako su kazali danas je u Crnoj Gori neizdrživo biti običan kriminalac.
Policija je brzo reagovala i uhapsila sve okupljene. Zanimljiv je podatak da je njih čak 39 sa područja Nikšićke opštine.

Problemi i na ulazu
Više ljudi imalo je neprijatnost prilikom ulaska u salu jer osoblje iz protokola nije znalo u koji dio sale da ih smjesti – dio rezervisan za članove sindikata ili dio za goste.
– Ja ga znam kao mafijaša, družim se sa njim stalno, radimo zajedno, a on mi sad kaže da je policajac, negodovao je mladić iz protokola.
Problem je brzo riješen uz objašnjenje da je nekim policajcima u opisu radnog mjesta da se druže sa mafijašima.

Izložba u holu CNPa
Posjetioci su imali priliku da vide izuzetnu izložbu mladog mafijaša koju je otvorio predsjednik sindikata N.N.
Izložbom pod nazivom – Stare vrijednosti – predstavljen je veliki broj oružja i više vrsta droge.
Posjetioci su imali priliku da probaju i kupe izložene eksponate, a sav prilog je namijenjen za izgradnju Sigurne mafijaške kuće – za mafijaše žrtve građanske torture. Izložba će biti otvorena i u vrijeme trajanja praznika odnosno dok traju zalihe.

NK

Comments

 1. Interesantno, ako znamo da su njihove sindikalne kolege potpisali “VLADIMIR” pakt o nenapadanju do 2014. Nije valjda sve radi demokratizacije društva, valjda ima nešto i zbog rijetko običnog i malog Ćeklića koji živi i radi od svoga rada na skeli Harmonije na Zavali.

 2. Volim kad me se sjete mafijasi. A i vrijeme je bilo, zaduzio sam ih masu.

  P.S. Clanak je kao preslikan iz Vijesti, uz jedan (sustinski nebitni) find&replace. Odlicno.

 3. Samo tako, vijest je na mjestu !

 4. Sjajno!
  Ovakvi tekstovi možda i najbolje pogađaju srž.
  Samo što mi nismo dovoljno “društvo” da ovo dovoljno i vrjednujemo.

 5. …za mafijaše žrtve građanske torture… ha hahahahahahahaha!!!! Deratizacijo mrzna li si, oči ti ispale

 6. dje nestadose dopisnici sa terena? mislim da je ovo pravi nacin izvjestavanja…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: