Četiri državljanina Crne Gore uhapšena su u Grčkoj

Orlovi rano lete

Orlovi rano lete

Četiri državljanina Crne Gore, osumnjičena za pranje novca od trgovine narkoticima iz Latinske Amerike, uhapšena su u Grčkoj, saopštila je danas policija u Atini.

Uhapšeni su Damjan i Srđana Dudić, sin i ćerka pokojnog Dragana “Frica” Dudića, Đuro Kapetanović i Saša Samardžić, koji su osumnjičeni da su novac prali za klan odbjeglog Pljevljaka Darka Šarića.

Oni su uhapšeni u atinskom predgrađu Vula, a policija je prilikom pretresa dvije kuće zaplijenila 65.000 eura i izvode iz banaka koji pokazuju prebacivanje oko 20 miliona eura.

Na zvaničnom sajtu grčke policije piše da su četvoro uhapšenih prali novac, koji je grupa odbjeglog Darka Šarića, Rodoljuba Radulovića i Gorana Sokovića, od 2005. godine zaradila švercom droge prekookeanskim brodovima iz Latinske Amerike.

Crnogorski državljani uhapšeni su 29. novembra, a sumnja se da su brat i sestra Dudić, Kapetanović i Samardžić novac narko-grupe ulagali u kupovinu luksuznih placeva u južnom dijelu Atine, luksuznih kuća u Vuli, nađena su dokumenta koja pokazuju prenos novca sa računa banaka i of-šor kompanija.

Kod uhapšenih crnogorskih studenata nađena su i dva luksuzna automobila i motocikl.

Policija navodi da traga za Darkom Šarićem, Goranom Sokovićem i Rodoljubom Radulovićem iz Kotora, koje policija smatra vođama te mreže, aktivne od 2005. godine.

U tri akcije grčke, italijanske i urugvajske policije 2009. godine zaplijenjeno je više od 2,7 tona kokaina koje je švercovala ta mreža.

Nacionalnom centralnom birou Interpola Podgorica još nije stizala objava o hapšenju četiri crnogorska studenta u Grčkoj.

“Vijestima” je u policiji rečeno da informacije u hapšenju još nema, ali da je uobičajena praksa da prođe po nekoliko sati, ali i dana dok ne stigne takva depeša.

izvor: vijesti.me / protothema.gr

Comments

 1. Ko kaze da studenti nece da rade.

 2. Milovan Jankovic says:

  Kako umakose nasem ANB, SUPAVCIMA, MUPAVCIMA I SKAKAVCIMA,
  kad nas Crnogorska MILJICIJA FATA LOPOVE I KRIMINALCE NA JEVROPSKOM NIVOU, e majko presveta BOGORODICE,
  ko jos moze da zivi ZIVOTE,
  a da nije UMRO OD SRAMOTE.

 3. Миловане, дешава ли се у Данској да се ухапси понеко из Црне Горе због илегалних трговинских активности и да то објаве њихови медији? Пратите ли њихове медије? Ово ме занима јер је, колико знам, већ дуже вријеме присутан тренд кретања ка Данској, посебно момака 25-35 година. Шта ли их то привлачи Скандинавији? Постдипломске?

 4. Milovan Vukov Jankovic says:

  Direktor POLICIJE u Dansku,
  pita , koliko miliona stanovnovnika ima BERANE????
  jer su KAZAMATI PUNI, nase gore listova

 5. Nije mi jasno sto ne ulozise kod nas. Radnici radoja dakica bi im bili zahvalni cus da se pojavila firma diri_diri_dajke_dubai_hamurabi sa dalekih marsalskijeh ostrvlja to bi bilo za pricu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.