Đukanovićeva sestra vraća imovinu Karađorđevićima

CRNOGORSKI VODVILJ: Najnovija humoreska, stari glumci, novi skečevi. Karađorđevići napadaju Crnu Goru. Milo Đukanović brani Crnu Goru i napada Karađorđeviće. Ana Kolarević (ex Đukanović) brani Karađorđeviće. Svi trče, padaju, spotiču se…narod grca u suzama smijeha i tapše. (javniservis.me)

izvor: seebiz.eu

Podgorički advokat Ana Kolarević, sestra lidera Demokartske partije socijalista DPS i bivšeg premijera Mila Đukanovića, zastupa dinastiju Karađorđević u sudskom sporu sa crnogorskom vlašću vezanom za restituciju oduzete imovine na teritoriji Crne Gore. To nezvanično saznanje Dana potvrđeno je juče u telefonskom razgovoru sa advokatskom kancelarijom Ane Kolarević.

Danu je saopšteno da je među klijentima ove advokatske kancelarije i dinastija Karađorđević, i to u postupku povraćaja imovine u Crnoj Gori za koju nasljednici srpske kraljevske porodice tvrde da im je nekada pripadala.

Ne navodeći druge detalje, iz te kancelarije juče je novinaru Dana kratko saopšteno da je informacija tačna, ali da je advokat Ana Kolarević još na odmoru, tako da detalje zastupničkih odnosa sa Karađorđevićima nijesu saopštavali.“Prestolonasljednik Aleksandar II Karađorđević i ostali članovi porodice imaju puno povjerenje u svog zastupnika, advokatsku kancelariju Kolarević, posebno jer je Kolarevićeva, u izboru prestižnog svjetskog magazina Vorld fajnens, proglašena za najboljeg advokata u Crnoj Gori za 2010. Godinu”, saopštili su Danu sagovornici koji su insistirali na anonimnosti, a koji su bliski nasljednicima srpskih monarha.

Isti izvori navode da je Kolarevićeva dio advokatskog tima koji predvodi jedna čuvena američka kuća.

“Sestra Mila Đukanovića angažovana je prije dvije godine, još dok je on bio u premijerskoj fotelji”, naveo je izvor lista Dan.

Krunski savjet Aleksandra II Karađorđevića nije želio ni da potvrdi ni da dematuje vijest da u procesu rastitucije nasljedinijke srpske kraljevsks porodice zastupa sestra Mila Đukanovića.

“Odakle ste to saznali? Takve informacije ne možemo da vam damo”, rečeno listu je u Krunskom savjetu.

Comments

 1. Podgorički advokat Ana Kolarević, sestra lidera DPS-a i bivšeg premijera Mila Đukanovića, zastupa dinastiju Karađorđević u sudskom sporu sa crnogorskom vlašću vezanom za restituciju oduzete imovine na teritoriji Crne Gore. To nezvanično saznanje “Dana” potvrđeno je juče u telefonskom razgovoru sa advokatskom kancelarijom Ane Kolarević.

  “Danu” je saopšteno da je među klijentima ove advokatske kancelarije i dinastija Karađorđević, i to u postupku povraćaja imovine u Crnoj Gori za koju naslednici srpske kraljevske porodice tvrde da im je nekada pripadala. Ne navodeći druge detalje, iz te kancelarije juče je novinaru “Dana” kratko saopšteno da je informacija tačna, ali da je advokat Ana Kolarević još na odmoru, tako da detalje zastupničkih odnosa sa Karađorđevićima nijesu saopštavali.

  – Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i ostali članovi porodice imaju puno povjerenje u svog zastupnika, advokatsku kancelariju Kolarević, posebno jer je Kolarevićeva, u izboru prestižnog svjetskog magazina “Vorld fajnens”, proglašena za najboljeg advokata u Crnoj Gori za 2010. godinu – saopštili su “Danu” sagovornici koji su insistirali na anonimnosti, a koji su bliski naslednicima srpskih monarha.

  Isti izvori navode da je Kolarevićeva dio advokatskog tima koji predvodi jedna čuvena američka kuća.

  – Sestra Mila Đukanovića angažovana je prije dvije godine, još dok je on bio u premijerskoj fotelji – naveo je naš izvor.

  Krunski savjet Aleksandra II Karađorđevića nije želio ni da potvrdi ni da dematuje vijest da u procesu restitucije naslednike srpske kraljevske porodice zastupa sestra Mila Đukanovića.

  – Odakle ste to saznali? Takve informacije ne možemo da vam damo – rečeno nam je u Krunskom savjetu.

  Na našu opasku da sadržaj odgovora predstavlja potvrdu informacije nijesmo dobili odgovor, ali ni negiranje vjerodostojnosti vijesti.

  Porodica Karađorđević, na čelu sa prestolonaslednikom Aleksandrom II, potražuje kuću na Cetinju u kojoj je rođen kralj Aleksandar I, sin kralja Petra i kraljice Zorke, kćerke kralja Nikole i kraljice Marije. Tu je i kompleks na Rijeci Crnojevića, kao i vila “Miločer” i posjed oko nje, koje je kraljica Marija, rumunska princeza i baba prestolonaslednika Aleksandra II, donijela u miraz.

  Jelisaveta traži samo “Crnogorku”

  Knjeginja Jelisaveta Karađorđević, čije se ime pominje u medijima uz pogrešne navode da potražuje “Miločer” i da je kćerka kraljice Marije od Jugoslavije, demantovala je u izjavi za “Dan” da traži bilo kakvu imovinu u Crnoj Gori.

  – Ne tražim ništa u imovinskom sporu u Crnoj Gori jer moja porodica – regent Pavle i princeza Olga – tamo nije ništa imala. Ne znam ko me je i kako doveo u takvu vezu sa kraljicom Marijom i tim posjedom. Očekujem zakon o restituciji koji uskoro treba da donese Srbija i ono što potražujem jeste vila „Crnogorka” na Dedinju, u kojoj je smještena rezidencija ambasadora Crne Gore, a koja je bila vlasništvo moje majke princeze Olge. Uz to, ja tražim i nepokretnosti koje su bile u vlasništvu mojih roditelja a nalaze se u dvorskom kompleksu na Dedinju, ne samo u Belom dvoru, već i u Starom dvoru – navela je Jelisaveta.

  Što se tiče sporova van granica Srbije, Jelisaveta napominje da je postupak obnovljen u Sloveniji, gdje traži povraćaj Brda kod Kranja.

  – Brdo kod Kranja je vlasništvo mog oca princa Pavla i Slovenija je odbila da ga vrati meni i mom bratu knezu Aleksandru, oženjenom vojvotkinjom Barbarom od Lihtenštajna, članom vladarske porodice ove male evropske zemlje – napomenula je Jelisaveta, uz najavu da će se obratiti Strazburu ako svoja prava ne povrati pred Vrhovnim sudom Slovenije, gdje je u toku postupak.

 2. Advokat Đukanović, u ovom slučaju tužilac, tuži državu tj Đukanovića, u ovom slučaju tuženog.
  Ko god da dobije, pare ostaju u kuću, što je najbitnije.

 3. Nije cudo zasto u poslednje vrijeme na “zadate” teme stigne samo po par komentara.
  Mnogo bi bilo interesantnije i vaznije vidjeti sta ljudi misle o recimo predlogu novog zakona o zdravstvu,kakvo ce cerupanje nastati i onako ocerupanih gradjana.Mozemo malo i o zakonu o bezb.saobracaja i kako ce nam tu mjeru uzimati.
  Pustite vise Ane,Karadjordjevice,Petrovice, bez ako necete da odavde svi utecemo,a mnogi su.-vidju i zasto!?

  • Tacno o Zakonu o zdrastvu, smanjenju zarada, rastu javnog duga, prodaji zlata sto ne priznaje MFiN a odradjeno je 2009 1/1 itd.

   Inace Ana je los advokat jer je dobijaju lokalni mufljuzi veomacesto u za nju dobijenim situacijama. Zastupala je svojevremeno jednogmog prijatelja iz Slovenije (i pored upozorenja na jadne performanse) i otresen je u slucaju kojega bi dobio Zika Obretkovic.

 4. Mene ovo nimalo ne cudi, jedino me cudi kako narodu jednom ne proradi kliker, pa povezu tackice, pa pogledaju onamo Ranka, ovamo Amfilohija, sudije i trenere s peskirima i sve ostalo kao na WWF.

  Sto zbori jedan moj stariji & mudriji poznanik, Amfilohije je pravi Crnogorac, samo da su mu dali na vrijeme, on bi ovu crnogorsku crkvu odavno odvojio.
  Dje je onaj Zivko da nas sve snimi i prikaze kakvi jesmo…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: