Intervju sa Vasilijem Miličkovićem

Javnost je u određenoj mjeri upoznata sa Vašom borbom za zaštitu privatne imovine, koju, kako ističete, temeljite na poštovanju zakona i prava. Molimo Vas da čitaocima Javnog servisa dodatno objasnite razloge Vašeg protestovanja.

javniservis.me: Poslije novčanih kazni, osuđeni ste na dvadeset dana zatvora. Kako doživljavate presudu?

Vasilije Miličković:  Taksativno ću navesti činjenice:

U predlogu za eksproprijaciju Direkcije za imovinu Glavnog grada, zaveden u Upravi za nekretnine 28.09.2010.g. pod brojem 465-101-UP 8315/10 podnešen u smislu čl. 19 i 20 Zakona o eksproprijaciji navedena su 51 lice sa precizno navedenom imovinom koja se ekspropriše, a u kojoj nema imovine „M&V COMPANY“ ul. I Proleterska 68, moje vlasništvo, a ima pod brojem 41, 3m2 na ime Vasilija Miličkovića, kao fizičkog lica, sa desne strane puta, što znači da mi magistrala-bulevar dijele imovinu na dva dijela.Čl.22 Zakona o eksproprijaciji kaže:“ Uz predlog za eksproprijaciju podnosi se potvrda da je korisnik eksproprijacije na poseban račun depozita Ministarstva finansija uplatio sredstva u visini pravične naknade nepokretnosti čija se eksproprijacija predlaže.“ U stavu 2 čl.22 se kaže, cit:“Procjenu pravične naknade iz stava 1 ovog člana, na zahtjev korisnika eksproprijacije vrši nadležni organ uprave“.Glavni grad Podgorica-Direkcija za imovinu uz predlog za eksproprijaciju nepokretnosti i navedene imovine za 51 lice na kraju kaže, cit“ Potvrdu da Glavni grad Podgorica ima obezbjeđena sredstva u visini pravične naknade, naknadno ćemo dostaviti, nakon dobijanja izvještaja o procjeni nepokretnosti koje se eksproprišu“. Iz prednjega se da zaključiti, da je sam predlog nezakonit, da je Uprava za nekretnine prihvatajući takav nepotpun i nezakonit predlog takođe svjesno krši zakon, a posebno kada je u pitanju moja imovina, jer se Zaključak i Rješenje o eksproprijaciji ne može donijeti osim za navedenih 51 lice. Procjenu pravične naknade nepokretnosti iz stava 1 čl. 22 zakona nikad mi niko nije vršio, niti ulazio u posjed koji se koristio kao otvoreno skladište i nakon radnog vremena bilo je stalno zaključano. Kako imovina mog preduzeća nije bila u navedenom spisku, tako me nikad niko nije pozivao, popisivao imovinu, nudio cijenu za nadoknadu i slično.

Da mi je eksproprijacija urađena Uprava za nekretnine bi bila u obavezi da uvede tzv. zabilježbu eksproprijacije, shodno čl.26 Zakona o eksproprijaciji, cit:“ Na osnovu predloga za eksproprijaciju, nadležni organ upisaće, po službenoj dužnosti, zabilježbu eksproprijacije, u katastar nepokretnosti, gdje se upisuju prava na nepokretnosti.“

Ja sam upravo kod Uprave za nekretnine 11.maja 2011.god. izvadio čist list nepokretnosti bez zabilježbe o eksproprijaciji, 1/1, bez tereta i ograničenja, što upravo govori da mi posjed nije eksproprisan.

Zato ja danima stojim na svom posjedu, u svojoj firmi, na svom radnom mjestu, gdje me policija lišava slobode, a sud neće tokom suđenja i u svojom presudama, i pored mojih upornih insistiranja, da navede tačno mjesto i adresu lišavanja slobode, pa i u prvoj pisanoj presudi koju sam dobio i po istoj kažnjen sa 1000 eura, ne navodi se broj 68, već samo ulica I Proleterska.

Rješenja i Zaključak koje je Uprava za nekretnine donijela odnosi se ma meni mepoznatu firmu i parcelu.

Ovaj teror Miomira Mugoše nada mnom i mojom porodicom traje od 2004. godine pa i prije, o čemu zainteresovanim građanima mogu pokazati 30-tak kg dokumentacije.

Svim mojim komšijama u ul I Proleterskoj, pa i u Sekretarijatu za urbanizam Glavnog grada (gospođa Milica Mijušković,…) su dobro upoznati sa činjenicom da sam ja veliki pobornik izgradnje bulevara, svakako i preko moje imovine koja se nalazi na tom potezu, predlažući kod izmjena DUP-a i za mini obilaznicu, mnogo bolja tehnička rješenja, crtajući skice, u osnovi i u presjeku, raskrsnica, sa i bez semaforske signalizacije. Izmjene pristupnih puteva za pristup na bulevar, predlagao povezivanje fekalne kanalizacije, koja je ostala nepovezana u ovom dijelu, izmještanje dalekovoda u donjem stroju bulevara tokom zemljanih radova, kako bi moje komšije i grad bolje valorizovali ogromnu i vrijednu imovinu, koja se u ovom trenutku ne može koristiti. Predlagao sam da jedan od trotoara, koji ide od Zlatice prema KAP-u bude rezervisan za biciklistički saobraćaj, te ukoliko bi Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada to isto uradio i za potez Stari aerodrom Mareza, donirao bih 100 tzv. žutih bicikla građanima Podgorice na besplatno korišćenje. Ovi predlozi su išli jer sam ja po struci diplomirani inžinjer saobraćaja. Dakle priča da sam ja protivnik izgradnje bulevara te razvoja grada je čista laž.

Presude suda za prekršaje, novčane i zatvorske, doživljavam vrlo jednostavno. Radi se o zarobljenom sudstvu, koje proizilazi iz 20-to godišnjeg  kontinuiranog-postupnog zarobljavanja svih institucija pravne države od strane DPS oligarhije na čelu sa g.Milom Đukanovićem. Dakle, radi se o partijskoj državi, koja je razvijajući nepotizam i partijsku lojalnost popunjavala sva ključna mjesta, u školstvu, zdravstvu, policiji, sudstvu, tužilaštvu, opštini, i td i tome slično, uz vrlo ozbiljno sijanje straha za sve one koji nijesu pristali na zarobljavanje i zato imamo danas sliku u Crnoj Gori da Ustav i zakoni važe za pojedince iz DPSDP familije, koji takođe žive i rade u strahu sa svim ostalim građanima. Kako ovaj teror traje 20 godina onda nam se i djeca rađaju sa genetskim kodom straha, da javno ne smiju iznijet što misle, da javno zahtjevaju svoja prava na rad, imovinu, slobodu itd.

javniservis.me: Ne krijete da ste stekli značajnu finansijsku dobit, prozrevši mahinacije državnih institucija. Smatrate li da pojedinci iz vlasti, osuđujućim presudama pokušavaju da slome Vaš otpor.

Vasilije Miličković:  Na Vaše pitanje da sam stekao značajnu finansijsku dobit, kako Vi kažete prozrevši mahinacije državnih institucija, djelimično se može reći da sam prozro njihovo neznanje, nesposobnost i nestručnost. Podsjetit ću Vas na činjenicu da su  1990 god. došla dva mlada čovjeka na ključne funkcije M. Đukanović kao pedsjednik Vlade i M. Bulatović predsjednik predsjedništva CG i odradili na tim funkcijama PRIPRAVNIČKI STAŽ. Ja sam tada bio zatečen na mjesto direktora ZETATRANS Titograd, jedne od jačih privrednih organizacija koja je dobar dio profita ostvarivala na inostranom tržištu, a u osnovi njena djelatnost je bila „prodaja znanja“ iz oblasti saobraćaja, osiguranja, carinskih propisa, bankarstva, trgovine i sl., te iz tog mog iskustva i znanja proizilazi i definicija za biznis: INFORMACIJA, OBRAĐENA INFORMACIJA, PLASIRANA INFORMACIJA I NA KRAJU NAPLAĆENA INFORMACIJA. Za mojim znanjem i radnim sposobnostima u CG nije bilo interesovanja od 1990 god pa za svoja radna prava, kao zamjenik direktora  vodim sudskim putem i trenutno se rješava u Strazburu. Dakle nije bilo teško da imam prvu informaciju, to što će premijer biti pripravnik, odmah sam je obradio u glavi, tj. znao da nema radnoga i stručnoga znanja i da će njegove odluke biti jednom riječju katastrofalne. Podsjetiću Vas da je isti donio odluku o takozvanim kontinentalnim free shopovima pa sam bio i jedan  od osnivača ELMAG-a sa tom idejom. Ovaj premijer je zatim učestvovao u donošenju odluka o primarnoj emisiji koju su prethodno dobijali pojedinci za fabrike kao npr. KAP, vratili primarnu emisiju sa jednim šleperom, a ostale šlepere zadržali za sebe, a onda su tu, za njegovo vrijeme, bile organizovane tzv.biznis discipline, tranzit nafte i cigara, šticung, rasprodaja državnih firmi u vremenu RATA ZA MIR pr. hotel AS je prodat za 50 DEM/m2, hotel Avala 71 euro/m2, i sl.

Nastaviće se…

Comments

 1. secondo parte says:

  Podrška gospon Miličković!

 2. perfect stranger says:

  Ово је паметан и способан човјек, у то нема сумње. Храбар, прије свега, и одлично разумије саму суштину клептократије на власти. Генетски код страха, који помиње, а који је повезан и са поданичким менталитетом који претходи Трансформерсима, један је од кључева њихове владавине. Ево једне одличне његове дијагнозе за овај диктаторски систем:

  “Radi se o zarobljenom sudstvu, koje proizilazi iz 20-to godišnjeg kontinuiranog-postupnog zarobljavanja svih institucija pravne države od strane DPS oligarhije na čelu sa g.Milom Đukanovićem. Dakle, radi se o partijskoj državi, koja je razvijajući nepotizam i partijsku lojalnost popunjavala sva ključna mjesta, u školstvu, zdravstvu, policiji, sudstvu, tužilaštvu, opštini, i td i tome slično, uz vrlo ozbiljno sijanje straha za sve one koji nijesu pristali na zarobljavanje i zato imamo danas sliku u Crnoj Gori da Ustav i zakoni važe za pojedince iz DPSDP familije, koji takođe žive i rade u strahu sa svim ostalim građanima. Kako ovaj teror traje 20 godina onda nam se i djeca rađaju sa genetskim kodom straha, da javno ne smiju iznijet što misle, da javno zahtjevaju svoja prava na rad, imovinu, slobodu itd.”

  • Jednom, kad svane sloboda u ovom ćućumraku, predložiću da dobiješ nagradu za nik koji si osmislio DPS-u (Transformersi).
   Trebalo bi ovo tvoje “kumstvo” iskoristiti kao lajt motiv u nekoj predizbornoj kampanji.

   • perfect stranger says:

    Па, и ја мислим да би требало то искористити у некој предизборној кампањи, а прије свега да треба да ми се додијели награда. А највише бих волио да буде новчана награда. Или једно 5-6 станова из овог програма 1000+1 који не пролазе баш најбоље, па да се не баци. Тако да бих те замолио да предложиш нешто слично томе, па ако пројекат успије, знај да те чека један станчић на поклон:).

   • Ne znam samo da li izum treba da se registruje kod Novaka Adžića u komitetu za intelektualnu svojinu?
    Što se tiče stanova, teško da će ih biti na nagradnom fondu jer će Transformersi iz pozadine tada da budu na strani nove vlasti a nama đavo neće dati mira pa ćemo jopet da opičimo po režimu :)

   • perfect stranger says:

    Може и код Нолета да се региструје, мени је само битно да буде неке награде. Ако не могу станови, а оно бар да ми се да доста пара… Мислим да сам макар толико заслужио од ове државе…

   • perfect stranger says:

    Бићу слободан и да предложим уредницима и посјетиоцима овог портала да покрену петицију да ми се дају паре. Мислим да је добра идеја.

   • Ja sam mu odavno savjetovao da patentira tu svoju paralelu ;)

 3. Uz podršku gospodinu Miličkoviću, osvrnuo bih se i na podatak koji je iznio, a koji sam ja svojevremeno potencirao, a to je, da je primijer odradjivao pripravnički staž nad nama. Prvo zaposlenje mu je bilo upravljenjem državom! Tada kada je on odradjivao pripravnički staž nad svima nama, po zakonu, pripravnik dok ne položi pripravnički nije odgovara za eventualno učinjene greške. Ne znam da li će mu to biti odbrana kada dodje vrijeme odgovornosti, a doći će kad tad?!
  Znam samo da je tada važilo pravilo da u iole ozbiljnoj i složenijoj firmi, da bi postao direktor, morao si imati jednu do tri godina iskustva na sličnim poslovima.
  Istovremeno su nam mediji tada sa ponosom isticali kako imamo najmladjeg premjera u Evropi, slavili taj podatak.
  Zato smo pored ostalog tu dje jesmo.

  • Prije sedam osam godina isao sam na neke pregovore u inostranstvo. Sustinski da pregledam robu prije pakovanja i neke detalje oko montaza i ponesto sto je bila preuzeta obaveza nase strane. U kantiti sa covjekom koji mi je bio tamo kontakt (stariji i iskusni komercijalista) potegao je pricu nesto o nasoj zemlji blabla i onda vlada politika itd i koliko ko ima godina i slicno. I kao kontra moje price on kaze da je nekolio mjeseci prije mog dolaska u vladu imenovan covjek od 45 godina (to jest zena). Premijer je morao da se brani grcevito jer je procjena bila da je to neozbiljno i neiskusno.

   • Ovako je upravo počeo intervju Radojke Rutović sa Lukšićem:
    “Gost TV Crne Gore je namljadji evropski i svjetski premijer, a naš crnogorski, Igor Lukšić”

   • Sve je moguce:
    Na RTCG su ubacili govor Slavka Perovica “Postojace Crna Gora dok je mora….”u promotivni spot 5-ogodisnjice nezavisnosti,
    Da nije Milo Rutović śatu konsultovao?
    Ako nije, znajući slavkove stavove, ovo je klasična zloupotreba prava! Tuži śjata!

   • Što nisu ovo ubacili u špicu, ovaj je stvarao ovu državu!

 4. Pa ovo je strasno. Sistem u svojoj bahatosti ignorise sve precizne detalje, navedene clanove zakona, postovanje procedure, papirologiju… Ipak, jednog dana, pobijedice upravo ovakav nacin, pa iako sam nisam stvoren za minucioznosti te vrste (jer kad ste suoceni s besmislom i apsurdom…), ubijedjen sam da je to pravi put.

  Svaka cast gospodinu Milickovicu, i apsolutna podrska!

  • Hocu reci, treba se potruditi da se sistemu smanji manevarski prostor, tako sto bi nasli gresku i vracali u vas u beskonacne procedure. Ovo je najtezi, ali jedini put u takvim okolnostima. Uvijek se sjetim Tim Robbinsa u Shawshank redemption-u.

 5. Jos jedan primjer bezakonja,primijenjen kao na Vasovoj vodi….
  Podrska!

 6. perfect stranger says:

  Иначе, данас ме је звао један пријатељ да ме обавијести да сам међу донаторима ДПС-а, и да сам у једној прилици приложио 200 евра. Изашла је та листа у данашњем ДАН-у ваљда, са чак 700 донатора. Осим овога човјека са мојим истим именом и презименом, пријатељ ме је обавијестио да је пронашао још доста таквих примјера, са именима и презименима наших пријатеља, који су наравно анти-режимски оријентисани. Само се датуми рођења разликују. Закључили смо да би се могло радити о новој манипулацији ДПС-а и коришћењу, бар у извјесној мјери, лажних података за црне фондове, јер је ЦГ земља са јако малим бројем становника, тако да су необични чести случајеви особа са истим именима у листи донатора једне партије.

 7. ,,Slucaj Milickovic” je jedan od trenutno od najilustrativnijih (u nizu svakodnevnih) primjera krsenja prava gradana od strane kvazi institucija u Crnoj Gori. Ipak, pozitivno je sto je covjek uporan i nece odustati u borbi za svoja prava (tako da je moguce i da na tom putu ,,osvijesti” jos po nekog zaspalog i prestrasenog gradjanina). Apsolutno zasluziuje podrsku!

 8. Inspektor Blaza says:

  Moze li ko iskopati i izbaciti taj spisak na portalu o donatorima DPS iz DANA. Samo je mali broj imena objavljen u elek. izdanju.

 9. dok god se zakoni kreiraju oko rupa zvanih privatno-partijski interesi, ovakvo ponašanje sile će sve više i više postajati norma. sve češća, agresivna i selektivna primjena privatnog zakonodavstva, tužilaštva i represije je, možda, signal da stvari kreću nizbrdo. ko će da upadne za kormilo, ako stvarno krenu brcko-brzinskim modelom?

 10. TAJOVIĆ LADO says:

  Što čini perfektni, jado moj!? Ja ne mogu da vjerujem da ovakvih likova ima. To nit’ jede, nit’ nit’ diše, nit'… to samo visi po netu i smišlja kako da ‘naudi’ režimu. Organizuje proteste bez njega, gradi kaolicije, progoni političare na FB, ‘zivkaju’ ga telefon i sklapaju mu slušalicu, ‘progone’ ga, ‘prate'… ma on i njegov alter ego krnjaš i ostali nikovi su mi… Kao u nekoj američkoj sapunici B produkcije.

 11. perfect stranger says:

  Ах, како си ми нешто симпатичан у посљедње вријеме… Јесте, многе моје битке су узалудне, често се сјетим тога и замишљам себе као Дон Кихота, али ме зато весели помисао да увијек уз себе имам малог, дебељушкастог Санча Пансу, тј. тебе. Хахахахахах!!!!! Ти ме никада не напушташ, хвала ти на томе њежно створење Божје! А нијесам срећице много на нету у посљедње вријеме, баш се уредно храним и бавим разним интересантним активностима:))) А био сам ти и на овим задњим протестима, роде, уз још једно 15-ак занесењака, мислио сам да ћеш доћи да ти опалим оне шклемпе, кад оно међутим… Тебе нигдје… Утекао мали зеко… Ко ти је тај Крљаш лептирићу шаренићу?

 12. LADO TAJOVIĆ says:

  Znaš ti odlično ko je ‘krnjaš’, zato i pleteš jezikom. Nego kako je komesar Džomić? Jesu li ovo stigle nove direktive? Bila ona kampanja DPS ‘pregaocu Bog daje mahove’ a dao im je zaista, mislim pregaocima…

 13. perfect stranger says:

  Е ако знам ко је тај Крњаш стрелица ме погодила! А отац Велибор је добро, колико знам. Него, што не дође да се упознамо, да те поведем на “чашицу разговора”?

  И не рече ми, што не одбрани Жеља кад онако жестоко осуше паљбу по њему пред очима Јевропе? Ипак ти је то некакав шеф. Да се не би замјерио будућим послодавцима, је ли?

 14. Lado Tajović says:

  Sigurno da je dobro… na mahove. A bio sam ja na ‘skupu’ taman kao i ti. btw. napisali ikad išta istinito i iskreno odkad si primljen u matrix?

 15. Lado,bio je Perfect na protestu.Nešto ti je zapao za oko?Što ga ima svuda a protiv režima?A đe si ti,moj Lado?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: