Saopštenje za javnost MZ Beranselo, Berane

Otvoreno pismo opštini Berane, 06.02.2011.

Poštovani,
uputili smo zahtjev gospodinu Božidaru Vučiniću iz kompanije Eko Montenegro, koja je bila zadužena za izradu studije lokacije za izgradnju regionalne sanitarne deponije u Beranama, i tražili njegovo stručno mišljenje po pitanju udaljenosti rijeke Lim od projektovanog tijela deponije na Vasovoj vodi. Gospodin Vukčević kaže da se rijeka Lim nalazi na manje od 500m od projektovane deponije, što lokaciju Vasova voda eliminiše kao potencijalnu lokaciju za sanitarnu deponiju, u skladu sa zakonom Crne Gore. Prilažemo kompletan odgovor gospodina Vučinića.

Drago nam je da konačno imamo i potvrdu eksperta da su naše tvrdnje koje mjesecima ponavljamo tačne. Žao nam je što niste imali povjerenja u nas kao svoje građane kad smo vas ubjeđivali na razne načine da niste u pravu. Žao nam je što smo  dovedeni u situaciju da se moramo mrznuti na protestima, udisati otrove na smetlištu i što smo potrošili ovoliko vrijeme, ali bitno je da smo vas spriječili da ponovo prekršite zakon Crne Gore.

Molimo vas da nas i javnost Crne Gore obavijestite kada ćete sanirati ekološku katastrofu od pola miliona tona opasnog otpada na smetlištu na Vasovoj vodi, za koje nemate upotrebnu dozvolu niti saglasnost MZ Beranselo, na kom ste godinama na nezakonit način odlagali sve vrste otpada, pa i opasni otpad koji ugrožava naše zdravlje i životnu sredinu. Molimo vas da nam kažete kada ćete pronaći odgovarajuću lokaciju za regionalnu sanitarnu deponiju, ovog puta bodovanu korektno i po zakonu, na zadovoljstvo svih građana koji će od nje imati koristi. I na kraju, poštovana opštino Berane, dugujete nam najmanje izvinjenje za sve nevolje u koje ste nas gurnuli ne zastupajući naše interese, zato što ste nas nazivali prestupnicima i samovoljnicima, optuživali nas da imamo raznorazne neprincipijelne motive, uklanjali naše bilborde i pokušavali da ugušite naš opravdan protest. Izvinite nam se, izvinite se građanima Berana zato što ste, kao što kažete, potrošili 700.000 eura naših para na dosadašnji pogrešan rad za izgradnju sanitarne deponije.

MZ Beranselo

Jovan Lončar
Radoje Mišković
Svetislav Tomović
Slobodan Lončar
Mikosav Bubanja 

Comments

 1. Sta ce sad gospoda iz beranske uprave? treba li ista vise dokazivat,mjerit?….cekamo da nam odgovore…

 2. Sto je danas plus minus 100 metara.

  • Moglo se to sa google earth premjerit za menut, mada je ovako sa stambiljem od struke pa je nepobitnije za “Internet skreptike”, a za ove koji lažu njima je i svejedno sa koliko argumenata običan čoek raspolaže, jer da se mafija, mafijaščići, lopuže i prevaranti, i oni koji im klimaju glavom, a koji sjede u post AB revolucionarnim foteljama, dovoljan bi bio ovaj izvještaj da se polako kupe prnje iz opštine.

 3. Google ERT u službi neprijatelja države :)

  Beranselo će pobijediti…al, stvarno…

 4. Šta dalje reći…

  Svi zakoni su na našoj strani, ali to se ne čini dovoljno…..
  Koptska populacijo…

 5. brodonačečnik says:

  Ovo je ludilo. Golubović je danas objavio odgovor u Vijestima… Ja bih Opštini dao Nobelovu nagradu za proboj u putovanju kroz vrijeme.

  Posle 7 mjeseci, ovo im je odgovor:

  http://bit.ly/g2qUUM

 6. ne odustaje se od ovog ceranja bez para, potrajace ovo do izbora. e na sta je ivangrad lijepi i progresivni spao, kukalo! ne dajte se beranselci, cuvajte nam obraz svima, mi ga sami ne umijemo sacuvat.

 7. U Beranama se traži novi Lukšić, pitanje je kako će se on odnositi prema ovom problemu

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: