Ozon podnio prijavu protiv JP Komunalno Berane

NVO OZONPredstavnici ekološkog pokreta Ozon podijeli su policiji prijavu protiv beranske komunalne službe, povodom današnjih dešavanja na Vasovim vodama, i kako su naveli, nezakonitog odlaganja otpada na toj deponiji.

“Ozon je povodom današnjih dešavanja na Vasovim vodama, i nezakonitog odlaganja miješanog otpada od JP Komunalno Berane, na toj lokaciji koja ne ispunjava ulsove propisne članom 78 Zakona o upravljanju otpadom, podnio prijavu protiv tog subjekta Upravi policije Berane”, saopšteno je iz te nevladine organizacije.

U prijavi koja je upućena rukovodiocu beranske Uprave policije Veselinu Krgoviću navodi se da je jasno da Vasove vode ne ispunjavaju Zakona o upravljanju otpadom.

“Što je vidljivo na prvo pogled, iz čega proizilazi da Javno preduzeće Komunalno Berane deponovanjem miješanog komunalnog otpada ugrožava javnu bezbjednost, zdravlje ljudi i životnu sredinu. Molimo Vas da pokrenete odgovarajuće postupke protiv tog subjekta i postarate se da se zaustavi ta nelegalna aktivnost”, navodi se u prijavi.

Iz Ozona su podsjetili da u skladu sa suštinom Arhuske konvencije, preko Arhus centra Nikšić, pokušavaju uticati na aktivno učešće građana u donošenju odluka u vezi životne sredine.

“Pa kada su ovakvi slučajevi u pitanju, gdje dobijemo informacije koje se tiču tema koje mogu izazvati povećano interesovanje javnosti, naša politika je da obavijestimo nadležne institucije i pokušamo uticati da se prevaziđu problem”, pojasnili su iz te NVO.

S obzirom da je, kako ocjenjuju, u konkretnom slučaju prekršena Arhuska konvencija i građanima Beransela nije dozvoljeno da učestvuju u donošenju odluka koja se tiče lokacije za deponiju, niti je ispoštovana njihova volja na mjesnom referendumu, smatraju da postoje svi uslovi da dobiju pomoć državnog tužilaštva pa i Uprave policije.

“Jer osnovano sumnjamo da određeni subjekti, među kojima i Javno preduzeće Komunalno Berane svjesno krši njihova prava, što nije u skladu sa javnim interesom”, navodi se u prijavi Ozona.

Comments

 1. Da je to PRIVATNA DEPONIJA ,

  vec bi TAJ PRIVATNI PREDUZETNIK koji bi se bavio tim poslom ,,

  odavno SVIRA u PRDEKANU sa KAZNOM 50 HILJADA i vise eura!,
  ps.

  Vjerovatno ne bi ni moga otvoriti BIZNIS bez POTREBNE DOKUMENTACIJE, ?

  Ja sam dao nase NEOLIBERALNE preporuke pa daako ih neko procita ,moguce i ovakav potez OZONA je upravo reakcija na moje pisane komentare ovdje koji upucuju na takvo RAZMISLJANJE OZONA koje jeste ISPRAVNO !

 2. sve ce to institucije sistema da zavrse po europskim propisiima i europskoj zakonodavnoj tradiciji.

 3. voda je i dalje neispravna, a kad ce niko ne zna, nit koga interesuje, nit ko smije da pita.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: