Kome su vrane mozak popile?

Milo ĐukanovćMI ZNAMO KAKO; Titograd 27.10.1990 godine;

“Građanima Crne Gore se obraćamo izbornim programom koji je realna slika naših namjera i mogućnosti i to odmah, sada i ovdje. Umjesto prošlosti mi nudimo budućnost. Umjesto raspodjele siromaštva, mogućnost za sticanje materijalnih i duhovnih vrijednosti. Umjesto bezumlja i isključivosti, razum i toleranciju. Umjesto poniznosti i servilnosti prema vlasti, građansko dostojanstvo. Umjesto kuknjave nad ugroženošću države, nudimo puteve da Crna Gora ostane ravnopravna i bude bogata. Umjesto nacionalnih strasti, fobija i mržnje nudimo mogućnost zajedničkog života na ovome prostoru. Da bismo realizovali obećano izvršićemo temeljite promjene u funkcionisanju države, za početak u njoj sigurno neće više biti mjesta za one koji su posredstvom naše partije došli do funkcija sa kojih su se kameleonski preobražavali i priklanjali novim plitičkim opcijama. Za sve koji su pogazili narodno pravilo, da se prijatelj ne ostavlja u nevolji, bez obzira da li su još i formalno članovi Saveza komunista, naše kandidatske liste su zauvijek zatvorene.”

*** ***

Podgorica; 25. 01. 2013 godine

“Ja sam spreman da se sretnem sa predstavnicima sindikata da razgovaram i da čujem eventualno bolje predloge koji vode ka bržem uspostavljanju fiskalne stabilnosti. Svaki potez koji se povlači u tom planu je bolan. Mi smo se trudili da povučemo onaj koji je podnošljivo bolan. Ako bilo ko može da mi ponudi bolje rješenje, ja ću s velikim zadovoljstvom predložiti Vladi da odustanemo od svog predloga i da prihvatimo to što je bolje rješenje. Ali sami predlog – odustanite od tog rješenja i srljajte dalje u deficit i u zaduživanje – nije dobar predlog i nikada ne bih na to pristao.”

*** ***

Podgorica; 04.12. 2012 godine

“To, takodje, znači i da moramo djelovati primjerom i pokazati stvarnu spremnost na lična odricanja u krizi: na privremeno niže funkcionerske zarade; na eliminisanje raznih dodataka platama, mjesečno često većih nego što je godišnja naknada svakog od korisnika socijalne pomoći; na prekid prakse da bilo ko prima više plata i nadoknada dok mladi visokoobrazovani sa potrebnim stručnim profilom godinama čekaju na prvi posao: na restriktivnije naknade za volonterski rad u UO primjerene krizi; na prodaju velikog broja službenih automobila…”

Da li ste znali?

Da je u svom ekspozeu od 04.12. 2012 godine, budući premijer Crne Gore, riječ “kriza” pomenuo 24 puta.

priredio: Simo Đoković

Comments

  1. Na ovu ponudu padaju lauferi…

    • bravo olja!! mobilizacija bundzija i slanje na terenske vjezbe je neminovnost, a ko se ne buni- na radne akcije. mozel tako, drugarice olja, ili ti imas partijsko ime koje preferiras?

  2. Može i telefonom, tehnika je čudo….vidiš na daljinu i mat!

  3. Uvijek ostaje Herceg-Fest kao alternativa, a i u Kotor uvijek ima posla za nas slobodne umjetnike dok je kozak glavni…;))

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: