Reagovanje na tekst direktora ND Vijesti Željka Ivanovića

Članovi benda Antonio Sančez i Kurvini Sinovi svim medijima iz regiona dostavili su reagovanje na tekst direktora ND Vijesti, Željka Ivanovića, od milošte zvanog “Lovac na zmajeve”, objavljenog 29.12.2012. Saopštenje prenosimo u cijelosti.

Kurčevo zdanje

Pročitali smo kolumnu direktora ND Vijesti, Željka Ivanovića, na portalu NAMOSA i osjetili moralni nagon da reagujemo. Kao autori pjesme Pirsing, zgroženi smo pogrešnim tumačenjem iste. Nevjerovatno je do kojih razmjera dnevna politika može da izvitoperi percepciju društveno-političke zbilje. Antonio Sančez i Kurvini Sinovi neće biti rukavica kojom Druga familija šamara Prvu. U svom tekstu, na nekoliko mjesta, autor je drsko izmjenio verse pjesme o Rašku Konjeviću. Naime, nije “neće da budu Konjević Raško, Vojičić Zeko i Đuranović Draško”, već “neću da budem Đuranović Draško, Vojičić Zeko, Načić Taško”, kao ni “neću da budem Konjević Raško, Ja!”, već “HOĆU da budem Raško Konjević, ja”. Toliko znaju čak i učesnici kviza “Prave riječi” koji vodi Nikola Đuričko Znoj.

Dva člana gore pomenutog benda (koji su i potpisnici ovog reagovanja) rade kao pripravnici za Blogofanzin, jedan od brojnih medija čiji je većinski vlasnik takozvani profesor, Prva glava Druge familije, Miodrag Škomi Perović. Dajemo punu podršku crnogorskoj Vladi i Tužilaštvu, a posebno ministru policije, u borbi protiv organizovanog kriminala. Spremni smo da im u svojstvu zaštićenih svjedoka  pružimo dokaze o brojnim kršenjima radničkih prava, kao i dokaze o postojanju više vrsta i podvrsta mobinga. Naime, MŠP nam je ostao dužan tri plate, sedam dnevnica, osamnaest toplih obroka i prevoz. Takođe, dotični nas je često primoravao da mu masiramo stopala, brijemo mošnje kao i da se pentramo po brojnim crnogorskim vrhovima. Najteže nam je padalo kada nas je, nakon višečasovnog planinarenja, tjerao da sa osvojenih vrhova urlamo tekstove Milke Tadić Mijović.

Očekujumo izvinjenje Ivanović Željka zbog zloupotrebe lika i djela Antonio Sančeza i Kurvinih Sinova, a ako do toga ne dođe bićemo primorani da otkrijemo još Perovićevog prljavog veša i Željkovih tangi!

Antonio Sančez i Kurvini Sinovi

*dapače = čak (prim. prev. by Andrej Miroslavljev Nikolaidis)

blogofanzin.blogspot.com

Comments

 1. Čitam neki dan (pretpostavićemo da je raport vjerodostojan) kako je svojevremeno Krleža rekao Ljubiši Ristiću, nećeš ti mojim kurcem gloginje mlatiti. Uloge su ovdje malo drugačije, ali je zato ovaj podnaslov adekvatan.

 2. “Pročitali smo kolumnu direktora ND Vijesti, Željka Ivanovića, na portalu NAMOSA”
  Like :)

 3. “izmjenio…”

  izmijenio, promijenio…izmijeniti, promijeniti….mijenjati….

  naravoucenije: Crnogorski govor je IJEKAVSKI, a poneko ga smatra i jezikom.

 4. “Bio je to ne samo znak anarhističkog protesta jedne grupe umjetnika, već krik generacije” ahaahhaha

 5. hrvatsko DAPACHE mislim, znachi – SUPROTNO, NASUPROT, NAOPAKO, NALICHJE, DRUGA STRANA, ako se dobro sjecam,…

 6. Zivjeli vi meni sto godina (uz jedan Pro corde) :)!

 7. Procordiracu se nocas na Belavisti. Biti ce lijapa noc – bokeska, iako zimska.
  U mislima, nazdraviti cu i vama, dame i gospodo!
  Dobro zdravlje svima u godini koja dolazi: Ano domini 2013! Zivjeli!!!

 8. Pronunciation
  IPA: /dapǎtʃe/
  Hyphenation: da‧pa‧če
  [edit]Adverb
  dapàče (Cyrillic spelling дапа̀че)
  (usually Croatia) on the contrary

 9. citat:”Takođe, dotični nas je često primoravao da mu masiramo stopala, brijemo mošnje kao i da se pentramo po brojnim crnogorskim vrhovima.”

  da odje nijeste shto preskocili? poslije masiranja stopala, i brijanja moshnji, najvjerovatnije je da ste sa Mishkovog…. pjevali “Oj, svijetla, majska zoro…” i ” Sa Lovcena vila kliche…”. pa vam se prichinilo da su crnogorski vrhovi…

  ps.
  e yes taj Mishko neka faca – ne vjerujem da ima majke koja bi pozeljela da joj je sin.

 10. PWS je slika i prilika crnogorske kulture danas: po čitav dan palamudi o gramatici i pravopisu, a elementarno nepismen čovjek. Eno se takvima obraća Ranko u čestiTci.

 11. Postup Donja Banda, 2006. Dobro!
  Javljam dalje ;)

 12. ZLE dushe mogu da nam pushe.

  SRECNA NOVA GODINA!

 13. Čini mi se da blogofanzinci sve glasnije postaju oružije Prve srpske familije.
  Šteta da se utope u tako nešto. Bolje da zadrže kurs od početka.
  Žao bi mi bilo da završe na obodu nekog fronta.

 14. Na pjeni od rijeci…zapjenusani balavci i pemzioneri… Cyber sex i jedva cujni grohot vremena… Godine koje su otishle u murac… Josh jedna nova godina… Jos jedno bure bez dna… Velika neispunjiva shupljina besmisla…Jeka leleka i smijeha… Zemlja se klebece i krece….

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: