Dvadeset i dvije godine

Jesen se još nije dovukla u Crnu Goru pa laste i dalje lagano pakuju kofere za Afriku, a mi imamo dva događaja u istom danu: godišnjicu ovog portala i novi izborni crnohumorni program u režiji stare družine – Demokratske partije socijalista. Mister Slučaj, a ne Prva banka, je htio da se ove stvari dogode u istom danu.

Kao u transu, narodne mase pod dvadesetogodišnjim sedativima ili steroidima, biraće (ako je to više uopšte prava riječ) između novih-starih, presvučenih i nakićenih heroja prošlosti – makar se jedan dio njih predstavljao kao izdanak najnovije generacije crnogorskih demokratskih procesa – i evroatlantskih integracija – što se ne valja zaboraviti dodati. Sa druge strane, njima će izaći na megdan po običaju živopisna i jednako zabavna crnogorska opozicija, čiji jedini javni-tajni zadatak, čini se od početka ostaje – ugodan mjesečni lični dohodak u državnom teatru snova, poznatom još i kao parlament Crne Gore.

Kao i do sada, mi smo tu da vas ne lažemo i ne uljuljkujemo u laži da ćete vidjeti nešto novo: sve je tako isto, prozaično, sumorno i dosadno. Kako za one koji se od početka sjećaju ovog cirkusa, tako i za vas koji ste se nagledali silnih bisera u dosadašnjoj „kampanji“,  mi smo tu i dalje da navijamo samo za vas, koji razumijete maskembal koji se neprekidno dešava, ili ste odavno raskrstili sa prepisanim „pravilima igre“.

Bez obzira da li toga dana „glasate ili ne“, da li vjerujete u moć olovke koja će, makar fingirano, makar na trenutak, promijeniti jezivu stvarnost, ili ste digli ruke, razočarani ponudom, bijesni i nemoćni da utičete na sveopštu inerciju i besmisao –  javniservis.me će 14. oktobra uredno i ugodno proslaviti dvije godine postojanja i častiti vas odgovarajućim poklonom!

A vi u međuvremenu, kao što ćemo i mi, uradite po sopstvenoj savjesti i svijesti: glasajte, ako baš želite, to što se nudi ili crtajte na tom listiću gliste, maslačke ili viline konjice, već po želji. Kako god da uradite, želja svih nas ostaje ista: kraj ovoj agoniji, ili makar početak kraja.

Vratiti ljudsko, individualno dostojanstvo, prije svega, i odbaciti svaku laž, pa ma od koga dolazila – prvi je zadatak svakog crnogorskog građanski svjesnog čovjeka. Mi, zajedno sa vama čitaocima, samo pomažemo da se taj put makar počne graditi.

Uredništvo,
javniservis.me

Comments

 1. Било би добро, ако је изводљиво, да портал јавнисервис.ме, поред Првог и Другог канала отвори и један Парламентарни канал. Ту би могле да се преносе скупштинске расправе новог сазива Парламента и да се извјештава са сједница одбора. Наставак процеса демократских реформи у сусрет важним обавезама Парламента у евроатланским интеграцијама мора бити адекватније пропраћен. У слободно вријеме би се правили интервјуи са посланицима опозиције. Како се ради о народним представницима који се боре против мафијашког режима, ред би био да их упознамо и са људске стране. Ту би се говорило о њиховим свакодневним животима, њиховим страховима и надањима. Говорило би се о првој љубави посланика опозиције, о лептирићима у стомаку, првом пољупцу, љубомори, невјерству. Говорило би се о њиховим школским данима, дружењу, петици из математике, екскурзији, првом пијанству, првом замотаном џоинту…

  • nekada je na mjesto drugog programa bio lltalijanski program pa su ga ukinuli i onda oformili parlamentarni kanal,onda su ga zamijenili za ovaj drugi kanal koji i sad radi

 2. “prvom zamotanom džointu”
  Mislim da su većina poslanika tu lekciju preskočili, bar ovi iz vlasti. Ni marihuana, ni hašiš, već direktno kokain. I to onaj čisti, onaj koji se tek poslije miješa – za tržište. Oni su uvijek bili na izvoru čistog bijelog.
  Kao što su iz džempera uskočili u Armanijeva odijela, tako je i sa tom drozom – đaoli je popili.
  Što se tiče poslanika opozicije, mislim da većina od njih nikad nije savila džoint – groze se tih “drogaša”, a i “nije u skladu sa tradicijom”.
  Opet, kada oni dođu na vlast – a valjda će se i to nekada desiti, i oni će preskočiti redoslijed, bojim se.

 3. Војин Николајевич says:

  . …i evroatlantskih integracija…što se ne valja zaboraviti dodati…

  јер те интеграције су више интересантне Евроатлантицима него демократски процеси, који могу и сачекати ако некоме то није јасно:))

 4. pošto je oktobar mjesec vaga, trebalo bi da ovi izbori izvagaju koliko lažova ima na jednu koliko na drugu stranu…čini mi se da će jezičak na vagi stajati vertikalno, tj. oba tasa uz malo talasa će doći na isto…ne zvao se ja kako se ne zovem, ako mogu shvatiti…kako beštije misle na izborima pobijediti mafiju koja ima svu državnu administraciju u svojim rukama, oću reći pod svojim nogama iliti dupetom…mafiju koja se uvukla i među predstavnike tzv EU u crnoj gori i korumpirala iste.

 5. Војин Николајевич says:

  Kao u transu, narodne mase pod dvadesetogodišnjim sedativima ili steroidima, biraće (ako je to više uopšte prava riječ) između novih-starih, presvučenih i nakićenih heroja prošlosti – makar se jedan dio njih predstavljao kao izdanak najnovije generacije crnogorskih demokratskih procesa…

  Елем, завршише се избори у БиХ! Додик и Радончић потонуше… Прије њих Косор и Тадић…
  Укратко, свуда незадовољни народ гласа било кога, свакога, само не оне који причају шупљу причу а не раде ништа.
  Браво за окружење!!!

 6. davno li bijaše pobjeda kukuriku koalicije u rvackoj… kod nas potom nešto mrdnu pa…prdnu…naslov ove lijepe priče kaže da kod nas neće nikad moći da se kukuriče…jer volimo brate da mafijamoooo mnogo, da jedemo ljeba bez motike, da valjamo narkotike…takve nas je mikaš napravio i vječno ćemo ga glasati…on je upravo otac moderne lupeštine i glavni bos i to skros…p….. mu pod nos…

 7. Војин Николајевич says:

  Постизборну коалицију у ЦГ зна само амерички амбасадор, Господар Црне Горе. Суверен, такорекућ:))

 8. isto je, ko god da je na vlasti, pokazalo se to i u hrvatskoj, i bosni, i srbiji. Sustina ostaje ista, ne dira se u glavno, u srz problema – okupaciju SFR Jugoslavije i kapitalizam, tj. ekonomsko potcinjavanje republika svjetskom krupnom kapitalu i izrabljivanje jugoslovenskih radnika i seljaka.

  dok god je tako bicemo robovi u sopstvenoj drzavi/republikama.

 9. izbori su cirkus i privid demokratije, iluzija kojom se gradjani dovode u zabludu da se nesto kao pitaju i biraju, ne shvatajuci da zaokruzuju predstavnike mafijaskih interesnih grupacija potcinjenih svjetskom krupnom kapitalu, prije svega USA imperijalizmu preko njene ludacke kosulje EU.

 10. 1945-2045 sto godina vladavine istih.Jos osam redovnih repriza cg izbora ili 33 godine do jubileja koje je cg narod debelo zasluzio.

 11. Војин Николајевич says:

  Амбасадорка Су К. Браун размишља кога да постави за премијера Црне Горе. Ко ће најбоље слушати? Kо је тај најпослушнији да буде премијер, а да изгледа као да изгледа као да је најбољи, ха, ха, ха, …

  • Војин Николајевич says:

   А ми ћемо гледати господина Вујановића, како се ломи:)), кога да предложи за премијера, ха, ха, ха

 12. 22 godine, a kao da se jučer zbilo.
  Sretno!

 13. pa normalno sve je vodoravno ;) brava ko mrava…viđeli smo ko najbrže bere grožđe…

 14. Војин Николајевич says:

  Морам да изразим своје дубоко штовање према Вијестима које су почеле да износе потресне приче о братсву и једнству, као у тексту

  Poštovanje za primjer
  Nije ih podijelila ni politika ni nacija: Na suprotnim stranama, ali braća

  Ха, ха, ха, лудило!!!

  • Војин Николајевич says:

   Кад оно, па то је немогуће, али истинито, ха, ха, ха

   Iako naizgled pripadaju nepomirljivim strankama, prijateljstvo Miloša Milića, Srbina i Kuča, vjernog člana SNP-a, i Milutina Ljumovića iz DPS-a, nacionalno Crnogorca a plemenski Pipera, i pored brojnih varnica i nesuglasica između njihovih partija u parlamentu, traje uprkos političkim podjelama.

   Није ваљда да има оваквих толерантних људи, једна сламка међу вихорове, лудило од текста, ха, ха, ха…

   • Војин Николајевич says:

    Е, сада Вијести требају дати примјер у којем ће у главним улогама бити бити Бошњак из Рожаја и Муслиман из Плава, такође пријатељи иако нису исте нације и политичког убјеђења, ха, ха, ха, ..

    Шта се ради, невиђено!

 15. Milovan Vukov Jankovic says:

  POZITIVNA CGa.

  • Milovane,

   ne može i POZITIVNA i Darko Šupković. Neko od njih dvoje nije ispravan. Šupković je isljeđivao u emisiji Pajovića, kao da je riječ o Canetu Subotiću, a momak je prvi put gost kod njega. Takva pitanja NIKAD ZA NIKAD nije postavio Đukanoviću, Mugoši i ostalim akterima i kreatorima situacije.
   Gukni mu nešto u emisiji, svaki dan se čujete. Ili je Šupković ispravan ili Pajović.

   • ispravni su i Šuković i Pajović(nijesam gledao emisiju, ali predpostavljam đe ga je Šuković gađao i koja pitanja mu je postavljao). Ispravan je i Lekić. Lukšić je dobar premijer,Tarzan je super ministar(ne onaj Tarzan iz filmova). Ranko je stub državnosti, a i Miško Perović je takođe super. Slavko Perović je bio sve u pravu, Markan je izuzetan, ali je Pajović za koplje bolji…
    Eto ukratko odgovora.
    Čini mi se da će Lekić u “Žive istine”(brao mu ga), Milić, pa Đukanović. Ima da odere Đukanovića, bude oštar prema Miliću, a Lekiću će nabacivati centaršuteve.

   • Milovan Vukov Jankovic says:

    Ja i Darko smo POLITICKI OPONENTI,
    ali i Darko i njegova supruga su meni drage osobe, na LICNOM PLANU,
    ne mijesajte POLITICKO I LICNO,
    Zasto ne razdvojimo NACIJONALNO I IDEOLOSKO,
    ja zelim mojim petoro djce ,ISTO sto zelim Srbima, Hrvatima, Albancima, Bosnjacima, Romima, Jevrejima i LGBT populaciji, ali ne zelim ni KRVNIKU, ono sto zelim Cetnicima, Ustasama, Talibanima, Komunistima, Fasistima, Zionistima,
    dakleM, NARODNOSTI I NACIJE SU JEDNO,
    A IDEOLOGIJE DRUGO , NAJVISA ZLA OVE KUGLE ZEMALJSKE, U PROSLOM VIJEKU JE POGINULO 250 MILIONA LJUDI.

   • Milovane,

    ako ti pored toliko sijedih NE SMETA spoznanje da je Šuković, pored toga što ti je politički oponent, i nekakav novinar – ili se makar izdaje za takvoga, i ako tu ne nalaziš uvrnutost, uz podsjećanje da on u skoro svakoj od radio emisija koju sam ja uspio čuti, tvrdi da je neutralan, onda jebi ga…ja tvrdim da si ti problem.

    Vidim da na ovom blogu, koji je jasno kritički opredijeljen spram svih aktuelnih stranaka, promoviraš POZITIVNU, gradeći joj svojevrsni kult. Usput sam ponavljaš kako si se stoput do sada zajebao, a očekuješ da te takvog, izjebanog, i sjebanog, neko posluša.

    E, pa Milovane…putuj i ne pitaj za monasteri.

   • Milovan Vukov Jankovic says:

    Bolje je biti SRECNA BUDALA, i voljet i Miska, i Darka i Slavka I Serba i Ranka i pozitivnog Darka,
    nego NESRECNI MUDRAC, kome sve ide na q.rac, i stalno je nervozan i grize ga kisjelina jer je dobio cir na zeludac, jer je svakome trazio dlaku u jajce,
    ja sam 5-6 supruga promijeno,
    i sve ih volim, a zasto nebi MIJENJA SLUGE NAJEMNIKE,
    koji odiru guzicu po CGi, da mene DONESU DEMOKRATIJU,
    a svi oni TEZE , neko manje neko vise, da BUDE BOLJE, ali sa TAKVIM NARODOM OD TOGA BRASNA SE LJEB NE MIJESI,
    jer VAS kad glade po glavi, vama q.rac skace, imate ZIVCE POMIJESANE.

  • Kakav spot. Sveti Petar, vinogradi, pekara i ribarske mreže. Omladina kakvu bi svaka baka poželjela pjeva beskrvni šlager, “da krenemo složno, mirno, da mislimo pozitivno”.
   Jeste l’ vi svi na “prozaku”, jebalavasnarandžastakravata???

 16. Не знам зашто су људи у толиким дилемама око Позитивне ЦГ. Знамо ко је основао, знамо ко је финансира, знамо јој састав Политичког савјета. Па чак су и телевизијски студио одакле воде дневник обојали у плаво-наранџасту боју на почетку кампање. Ради се о новом ПЗП-у, са новим људима, са нешто скромнијим биографијама и интегритетом, самим тим лакшим за контролисање него што је био Медојевић. Подржао бих ја и црног ђавола против власти али не вјерујем тој мафији из Вијести и зато за Позитивну не бих гласао.

 17. Vukman Cejovic says:

  Nijedna od tih partija nije idealna. Meni strasno smeta to sto je svim tim partijama najvaznija vlast a ne dobrobit naroda. Dobrobit naroda im dodje tek tako, kao neka folirancija a u sustini samo im je do vlasti.
  Ipak, koja god partija da dodje na vlast, vazno je da se skine ova garnitura, koja se evo 20 godina smijeniti nije mogla i koja je sad strasan teret na ledjima gradjana ove drzave.

  Kada se to desi, onda treba pustiti te koji dodju na vlast da se malo izglodju sa ovima koji su do sada bili. Ja bih sve to nazvao “grubim radovima”. Dakle, pustiti da se obave “grubi radovi” i da se onda steknu preduslovi za normalno politicko djelovanje, jer posle pada DPS-a nijedna partija vise nece biti nesmenjiva. Dolazi onda do novog mijesanja karata i do preduslova za mnogo vise kombinacija nego do sada..

  Tek poslije ovih izbora, ako pobijedi opozicija, tek tada ce biti postavljen kamen temeljac za normalan politicki zivot u Crnoj Gori i tek tada ce se moci stvoriti neke nove partije, pokreti, moci ce normalni ljudi da se bave politikom i to po prvi put.

  Ocekivati da ce oni koji pobijede na ovim izborima donijeti neko blagostanje ovoj zemlji je vrlo nerealno. Nikakvo blagostanje promjena vlasti nece donijeti, cak je moguce da ce standard i dalje padati, jer svjetska je kriza, ovi koji ce doci sa ekonomijom i podizanjem proizvodnje u Crnoj Gori nemaju nista zajednicko. Interesantno niko od njih ne govori o neophodnosti podizanja proizvodnje i razvoja poljoprivrede, jer od cega cemo zivjeti ako nista ne budemo proizvodili.

  Dakle, jedino zbog cega valja glasati je da se stvore preduslovi za neka nova politicka djelovanja. Ne izlazi se iz krize tek tako, niti su ovi opozicioneri ljudi sa vizijama i kalibrima, to su obavljaci grubih radova i treba ih podrzati, neka “fizikalce”, pa do narednih izbora, za cetiri godine, mozda se u Crnoj Gori iskristalise jedna moralna i intelektualna elita, koja ce se politikom drugacije baviti koja ce imati vizije i konkretne predloge kako da se poboljsa kvalitet zivota u Crnoj Gori.

 18. Milovan Vukov Jankovic says:

  Originally Posted by Old Bone
  Kakav je moj prijatelj Milovan….UVJEK VJERAN SVIM SRCEM…da Bog da da PCG bude dovoljno dobra da te ne razočara…kao PZP, koja je bila mnogo, mnogo sična PCG….jer ako tebe I ONA razočara, mi smo kao nacija ne-dobri .

  Pozdrav,
  Dragi moj dobri prijatelju,
  osjecam se bogat pod stare dane, jer nasa srca biju istim ritmom za nasu djecu i CGu,
  ja moram vjerovat MLADIM LJUDIMA koji nude sebe i svoje usluge,
  da oni sluze nama,
  a ne da NAROD BUDE TRANJA, o kojoj su SKOROJEVICI cistili opanke od opute,
  slali u POGIBIJE OMLADINU, i ocrnili OBRAZ CGi, za vijeke,
  ja njih vise ocima ne mogu gledat, a da ne povratim “ranu” od prekjuce,
  njihova ISTINA je RAVNA DUZINI AUTOPUTA , koji su poceli sa JADRANKOM,
  strva se njima ne gledalo, da ova NAPACENA CRNA GORA POCINE OD LOPOVLUKA,
  procitaj izvjestaje DRZAVNE REVIZORSKE INSTITUCIJE, pa sam ocijeni KOLIKO UKRADU MINISTARSTVA I KAKO SE ODLIJEVAJU SREDSTVA BEZ TRAGA I GLASA,
  i kazu TVOJI PRAVNICI,
  kad ja maznem 100 EURA U VOLI, TO JE KRIVICNO DJELO,
  KAD SE RTCGe, MINISTRIMA; GRDONACELNICIMA ODLIJE DESETAK MILIONA,
  TO NIJE PREKRSEN KRIVICNI ZAKON, TO JE PREKRSAJ, kao kad vozim biciklo na pjesacki.

  Srdacan pozdrav,
  dako izdrzim do 15 oktobra,i konacno otvorim SAMPANJAC,,
  samo da LOPOVIMA VIDIM LEDJA, pa nek CRNI DJAVO VLADA CRNOM GORO

 19. Milovan Vukov Jankovic says:

  09. jul 2012, Vijesti – Policija nije rasvijetlila 13 ubistava u Budvi, 11 u Podgorici, po tri u Nikšiću i Kotoru, po dva u Baru i Sutomoru i po jedno ubistvo počinjeno u Herceg Novom, Beranama i Plavu

  DRZAVA SA NAJMANJE KRIMINALA U JEVROPI.

 20. MontiracOnLine says:

  Prijatelj Supkovicevog prijatelja je Supkovic.

  • Milovan Vukov Jankovic says:

   Nikad vi necete RAZLIKOVAT,
   NACIJONALNO OD IDEOLOSKOG,
   SRBINA COJEKA OD CETNIKA,
   POLITICKOG OPONENTA, OD LICNOG PRIJATELJA,
   JER STE PRIMITIVCI I DEMOKRATSKI NEZRELI GLUPANI,
   U DANSKOJ SE SKLAPAJU BRAKOVI IZMEDJU OPOZICIONARA I POZICIONARA,
   I RADJAJU SE NORMALNA ZDRAVA DJECA, VI STE ZATROVANI MRZNJOM I PREDRASUDAMA; KAO SIDOM,
   TAJ VIRUS ZIVI I UMIRE SA VAMA, KAD STISNE NE PUSTA, STIDITE SE GUZICE KAD OBRAZA NEMATE NITI ISTA LJUDSKO BEZ MRZNJE.

   • “U DANSKOJ SE SKLAPAJU BRAKOVI IZMEDJU OPOZICIONARA I POZICIONARA” – Milovan Vukov Janković …… :))

    BRAKORAZVODNA (za moga brata Milovana)

    U Danskoj je bračna sloga,
    poziciju kontraš keca,
    kad lidera nema svoga,
    samo nek’ se prave đeca ……

    Pa si zato pešes’ puta,
    mijenjao bračnog druga,
    da ti metak ne zaluta,
    jer si qrcu svome sluga …….. :))

 21. MontiracOnLine says:

  Cuvar lika i djela Mila “Velicanstvenog” i PR “prve” familije

 22. dobro jutro svima…;)

 23. Ja ostarila, gledam sa strane…

 24. RETROSPEKTIVNA

  Decenija treća teče,
  otkako nas uzjahaše,
  na mitingu Slobo reče,
  uzećemo samo naše ……

  On izabra Mila, Moma,
  jagnjofukce da ćeraju,
  pridodade Sveta soma,
  pa zapali silnu raju …….

  Sva trojica bjehu Srbi,
  kao da su Šumadinci,
  grožđe rađa i na vrbi,
  sjebaše mu znanje klinci ……

  Ostade mu Momo vjeran,
  zajednički da se bore,
  ali brzo bi proćeran,
  iz privatne Crne Gore ……

  Nema Sloba, nema Moma,
  teške Sveta muke more,
  iskopanog ovog doma,
  đe ne sviću rujne zore ……..

 25. Milovan Vukov Jankovic says:

  LJUDI PREVARANTI KROZ SVOJU “ISKRENOST” cijene sve ostale ljude grupe i pokrete i partije, ako sami nijesu ISKRENI I POSTENI, na svaku POJAVU TAKVIH, oni ce SABOTIRAT, LAJAT, PLJUVAT, I KRSIMA GADJAT, I UBI ZAKOLJI DA NIKO POSTEN NE POSTOJI, POZDRAV SVIM LJUDSKIM GADOVIMA, KOJI SU IZGUBILI VJERU U LJUBAV ZA BLIZNJEGA I HUMANE I DOBRE LJUDE.

 26. Suviše ljudski says:

  “Ono što je zajedničko svim političkim partijama danas je to da sve imaju demagoški karakter i intenciju da utiču na mase; zbog te intencije, sve one moraju transformirati vlastite principe u jednu veliku fresku gluposti, i naslikati je na taj način na zidu. Tu se ništa ne da promijeniti.”

 27. ee

  13.09.2012. | PIŠE: Dženana KARUP – DRUŠKO
  RADONČIĆ SPREMAN DOČEKAO HAPŠENJA
  Tajna prodaja Avaza
  Sredinom jula Fahrudin Radončić je, po tvrdnjama svog advokata, prodao i Avaz i Avaz-roto pres, no tek je sada jasno zašto je to najveća medijska tajna u BiH • Kupci nepoznati, ali sve ostaje u porodici

  Fahrudin Radončić: Poruke preko novina
  Prije samo 15-ak dana Dnevni avaz je pisao o “prljavom planu SDA s Keljmendijem” navodeći kako je, zapravo, cilj zastrašiti Radončića “hapšenjem Nasera Keljmendija kao navodnog ubice Ramiza Delalića (Delalić je, inače, u intervjuu za SB, objavljenim posthumno, najveću opasnost za svoj život vidio u Bakiru Izetbegoviću koji nikada nije bio saslušan po tom osnovu). (…) Plan, čiji su autori Sadik Ahmetović, Bakir Alispahić i glavni boss Bakir Izetbegović, jeste da se to uradi uoči predstojećih lokalnih izbora. Uz pomoć jednog tužioca, koji je vezan uz vrh SDA, scenarij koji je otkriven predviđa da se Keljmendi drži u zatvoru 30 dana. Nakon toga bi bio pušten u nedostatku dokaza, a najvišu političku cijenu, prema imbecilnom planu ‘iranskog’ vrha SDA trebao bi platiti ni kriv ni dužan SBBBiH”.
  Propali scenarij

  Izetbegović, tačno je, nikad nije bio saslušan i neće ni biti iz prostog razloga što nema apsolutno nikakve veze s Delalićevim ubistvom ma koliko mu to proteklih mjeseci pokušao podmetnuti Avaz sa svojim utemeljiteljem na čelu. No, zanimljiva je tvrdnja Dnevnog avaza da će SBB “ni kriv ni dužan” ispaštati ukoliko Naser Keljmendi bude uhapšen. Zašto bi se hapšenja najopasnijeg kriminalca u regionu bojao, recimo, Emir Kabil, doktor iz Tuzle? Ili Dragan Vikić, profanisani kandidat SBB-a za načelnika Općine Centar na lokalnim izborima, inače nekadašnji komandant elitne specijalne jedinice MUP-a RBiH? Zašto, osim ukoliko Dnevni avaz ne identifikuje SBB sa Fahrudinom Radončićem, a s obzirom na to da je on njegov osnivač i predsjednik, očito je da upravo to rade, jer SBB jeste Fahrudin Radončić koji je i napravio političku partiju pokušavajući se dograbiti vlasti kako bi spriječio eventualne istrage. Iako je dobio određen broj glasova, a Zlatko Lagumdžija, lider SDP-a, ponudio mu čak mjesto ministra sigurnosti, očito da je Radončić zakasnio.

  Za razliku od “scenarija” koji je Radončić ponudio svojim čitaocima, unaprijed stvarajući alibi (tvrdnjama kako im se sve namješta) za sebe (ali i za Keljmendija), Goran Zubac, direktor SIPA, bio je više no jasan kada se nekoliko sati nakon što je otpočela akcija Lutka obratio novinarima izjavljujući da je ubistvo Ramiza Delalića u potpunosti zadokumentovano. U to vrijeme je još trajao pretres hotela Casa Grande na Ilidži jer je njegov vlasnik Naser Keljmendi prvoosumnjičeni za Delalićevo ubistvo. E sad, teško da se Zubac može optužiti za pripadnost “imbecilnom planu iranskog vrha SDA”, ili FMUP, MUP KS-a, MUP RS-a, MUP distrikta Brčko, Opštinsko tužilaštvo iz Istočnog Sarajeva i Tužiteljstvo BiH koje je pod palicom Bože Mihajlovića, šefa Posebnog odjela za organizirani kriminal, vodilo cijelu istragu i dalo nalog za akciju. Akcija, označena kao najveća poslijeratna koja ima za cilj obračunati se sa organiziranim kriminalom, unaprijed je dobro pripremljena sa, kako je Zubac istakao, “materijalnim dokazima”.

  Obavještajni doušnici

  Ne treba sumnjati da je Radončić, zahvaljujući svojim doušnicima raspoređenim u policiji i tužiteljstvima, imao djelimične informacije o ovoj velikoj istrazi, što potvrđuje i naprijed pomenuti tekst objavljen u Dnevnom avazu. Policija na adresama nije pronašla nijednog od Keljmendija (Nasera i tri njegova sina), a po brižljivo uklonjenim tragovima, sumnja se da su znali za akciju iako je držana u najvećoj tajnosti. Sumnja se da su u Crnoj Gori, gdje Naser Keljmendi već neko vrijeme ulaže u nekretnine, a hvalio se i da je finansijski podržao nezavisnost ove nekadašnje jugoslovenske republike. S druge strane, nema ni mjesec kako su crnogorski mediji objavili da je Radončić s Vladom CG dogovorio kupovinu Pobjede. No, ono što se u to vrijeme nije znalo jeste da je Radončić prodao(?!) Avaz.

  Naime, Nedim Dobojlić, advokat koji zastupa Radončića u mnogim procesima pred sudom, nedavno je u jednoj tužbi to decidirano naveo: “Prodao je Avaz-roto press d.o.o. 6. jula 2012. Također, on više nije ni vlasnik Avaza d.o.o. od 6. jula 2012. godine”. No, kupaca nema ni na mapi, a dobro obaviješteni izvori tvrde da sve ostaje u porodici. Izgleda da Radončić nije samo Keljmendija upozorio šta mu se sprema u BiH već je i sam (na vrijeme?) počeo praviti odstupnicu za sebe.
  KOMENTARI TRENUTNO OBJAVLJENO 21 KOMENTARA
  LOGIRAJTE SE KAKO BISTE OSTAVILI KOMENTARLOGIN ›

  semir leon prije 26d i 6h
  ovo dzubre je unistilo bosnu vise nego rat, ali izgleda pravda dolazi , nadam se da ce platiti i za celino ubistvo on ga je organizovo, zbog, za njega opasnih papira koje je celo imo, i sa njima pokuso da iznudi lovu od scepe. papire mu je donio rato spaic, a i on je likvidiran izgleda zbog istog razloga.

  Sanela Markovi prije 26d i 4h
  semir leon-slazem se u potpunosti s tobom..i jedino zlo koje imamo u bih je radoncic i njegovi slijedbenici a znamo ko su oni..korumpirana gamad i doslje iz crne gore koji nisu dole mogli pa ovde hoce da se bogate..prema tome..dok je jedne jedine nam stranke SDA ne ce nam moci nista..ponosna sam na bih i volim je svim srcem i glasati cu za SDA-a fahro(govno)ce u predekanu zajedno s svojim ubicama keljemendijem i sl.prema tome fahro je jedan mason koji pokusava da uzme bosnu iza njega stoje velike kriminalne grupe i spijuni u vlasti koji im pomazu..narode osvijesti te se i glasaj te samo za jednu stranku koja vas nece nikada izdati stranku SDA i njezinog jedinog vodju bakira..smrt fasizmu sloboda narodu..

  Zvizdoje prije 25d i 17h, kao odgovor Sanela Markovi
  Sanela Fahro i SDA sa Suljom Tihicem, ista meta isto ostojanje, sto ce reci – dva razlicita pravca finansirana iz istog budjelara i za istog serdara. Svakako u SDA kao i u svakoj drugoj stranci ima olosa, ali i onih casnih i cestitih. Isto tako sanela i medju “dosljama” – kako to primitivni dio bosne zna reci ima izrazito cojskih i sojskih pojedinaca, tako da bih tvoj komentar mogao okarakterisati kao nepromisljen i nekorektan. Necu te vrijedjat, to je posao ovih dvojice dolje Bosnjanina i Milutina. Znas oni kad nijesu pod terapijom prokisnjavaju, zato su i smjesteni iza resetaka da nebi koga ujeli.

  Zvizdoje prije 25d i 17h, kao odgovor Sanela Markovi
  Sanela Fahro i SDA sa Suljom Tihicem, ista meta isto ostojanje, sto ce reci – dva razlicita pravca finansirana iz istog budjelara i za istog serdara. Svakako u SDA kao i u svakoj drugoj stranci ima olosa, ali i onih casnih i cestitih. Isto tako sanela i medju “dosljama” – kako to primitivni dio bosne zna reci ima izrazito cojskih i sojskih pojedinaca, tako da bih tvoj komentar mogao okarakterisati kao nepromisljen i nekorektan. Necu te vrijedjat, to je posao ovih dvojice dolje Bosnjanina i Milutina. Znas oni kad nijesu pod terapijom prokisnjavaju, zato su i smjesteni iza resetaka da nebi koga ujeli.

  zuki dedo prije 25d i 21h
  Ma nemojmo vezati Snadjaklije sa Radoncicem.Radoncic je otpad Bosnjackog naroda a dosti Sandjaklija su prave Bosnje.Radoncic ce za vlast Babu prodati on ima u glavi problem.Vidite njemu je SDA dala pare za avaz a sad se okomijo na SDA samo radi vlasti.Znamo kako je na Harisa grmijo dok je bijo na vlasti.Ovaj Bosnjanin Bosnjanovic je izdajica kao Kustura ili je ceto pa zakuhava po Bosanskim listovima,ne citaj mo njegove komentare.Jos nesto Sandjak je dio Bosne bijo i bit ce insalah u buducnosti.Znamo mi kako su ga odvojili od Bosne.

  don kihot prije 25d i 21h
  ……. KAKO MU JE MJESECNA PLATA BILA 1.090 KM, NIJE NI CUDO STO JE PRODAO AVAZ, A NEBI ME CUDILO DA SE PRIJAVI NA NEKU MERHAMET-ovu JAVNU KUHINJU.

  don kihot prije 25d i 21h
  …… SLUSAJ BOSNJANIN, SAD SAM TEK PROCITAO TVOJ KOMENTAR, DAJ MI SAMO TVOJU LOKACIJU U 100 KILOMETARA, I KUNEM TI SE DA CU ODMAH DOLETJETI IZ CIKAGA I PRVI TE NAMLATITI. NAMLATITI CU TE TAKO RUZNO DA CES ZABORAVITI I KO SI I ODAKLE SI.

  semir leon prije 25d i 19h
  prodaje i planira da zbrise kao i keljemendi. tesko scepo previse ste se zaholcali kontali mozetze sve sa lovom, ti znas da je pitanje sata kad ce i tebi sipa zakucati na vrata.nisi ipak sve svjedoke likvidiro,

  semir leon prije 25d i 19h
  prisustvovo sam 2001 god kad je pokojni rato spaic razgovaro sa mojim prijateljom da posjeduje dokumentaciju u kojoj se vidi da je jedan general i jedan veliki biznismen radili za protivnicku stranu. tada se raspitivo da stupi u kontakt sa rahmetli celom da i bi mogli dobro unovciti te papire. i moj prijatelj mu je organizovo sastanak sa celom. da napomenem da je rato bio komandant specijalaca u nekom dijeliu rs. rato je likvidiran 2006 god. a ramiz delalic 2007. ratinu likvidaciju je prizno milenko lakic .dali postoji veza izmedzu ratine i celine likvidacije mozete saznati gospodo istrazitelji i tuzioci ponudite nesto povoljno i lakicu pa vas mozda odvede do cilja.

  Zvizdoje prije 25d i 17h
  Navratim svakodnevno na ‘avaz’, da bi pogledao sta je zla vjestica skuhala za danas. Tako mi pade u oci tekst da je SBBBiH podrzao uklanjanje crkve sa imanja Fate Orlovic. Bilo bi to sve OK da tekst nije propracen slikom “velikog vodje Fahra”, sto je vise nego perverzno i jaftin naci^n da se kod neupucenih profitira. Pitam se dje je taj bosnjo-briznik bio sve do sada? Zasto nije do sada iskoristio svoj “autoritet kojim mase kao konj repom, da se nezakonito podignuta crkva na imanju Orlovica ukloni, nego se dovukao, sad, pred lokalne izbore da se dodvori nesrecnom narodu podrinja. Mislim da mu sve to nece proci, pogotovu sad kada se klupko zlocina i kriminala u Bosni zakotrljalo i polako se odmotava, treba samo imati strpljenja dok se ova plavsko-gusinjska US ne prikaze u pravom svjetlu.

  Zmaj od Oslobođenja prije 25d i 15h
  Samo znam da njegov avaz ni štipaljkom ne bi uzeo, a onaj ko glasa za njega je najveci levat.

  semir leon prije 25d i 14h
  turkovic priprema dobrodoslicu fahri .

  don kihot prije 25d i 5h
  ….. NACI CU TE SMRADU PRIJE NEGO STO MISLIS, VEC SAM TI NA TRAGU, ZNAM DA NAPLACUJES PARKING I ODRZAVAS NEKOLIKO TOALETA NA MARIN DVORU. TO SU MI DOJAVILE SARAJLIJE KOJE TE TRAZE DANIMA. IP ADRESA TI JE DJELIMICNO PROVALJENA…….. …… PREBIT CU TE SMRADU DA NECES VALJATI NI ZA GOVANA.

  don kihot prije 15d i 5h
  ….AKO U TEBI IMA IMALO LJUDSKOSTI, A JA VJERUJEM DA IMA, TREBAO BI BITI SRETAN, STO SU, BLJUVOTINE KOJE SI IZNOSIO NA OVOM PORTALU POBRISANE. ….. PAMET U GLAVU PA PAZI STO PISES.

  Buzdovan Albanovic prije 13d i 18h
  Okrenuce on sa Keljmendijem jos po nekoliko tovara kolumbijanskog kokaina i eto para dok kazes keks.

  Buzdovan Albanovic prije 13d i 18h
  Okrenuce on sa Keljmendijem jos po nekoliko tovara kolumbijanskog kokaina i eto para dok kazes keks.

  Avdija Davonja prije 22h i 32s
  a i ti si don kihot dosadan pravo sa tim prijetnjama

  IJESTI > BIH
  19.09.2012. | PIŠE: Vildana SELIMBEGOVIĆ
  TAJNA PRODAJA AVAZA (IV)
  Otkud Azri 200 miliona?
  Otkud Azri 500.000? Ni sa Avazom Azra Radončić nema finansijske kapacitete da za tri godine isplati traženih 199,5 miliona KM

  Fahrudin i Azra Radončić
  Nakon jučerašnjeg teksta u Oslobođenju, u kojem smo podastrli detalje kupoprodajno/brakorazvodnog ugovora između bivših supružnika Fahrudina i Azre Radončić, telefoni ne prestaju da zvone: otkud Azri Radončić tolike pare, pitaju čitatelji. Pravnici jednoglasno tvrde: “I slijepcu je jasno da je to ismijavanje pravne države.” Advokati su, pak, duboko uvjereni da je cijela priča političko-pravni skandal koji otvara brojna pitanja, od poreza na promet nekretninama – u ovom slučaju najmanje 10 miliona KM – do sudskog toleriranja bizarnog “prepisivanja” osnivača u registru?!
  Najbogatija frizerica

  Naravno, Oslobođenje nije prava adresa za takva pitanja: finansijske istrage, kao i validnost ugovora u nadležnosti su tužilaštava, odnosno SIPA. Oslobođenje je zatražilo od SIPA informaciju o njihovom angažmanu, a kako saznajemo, Nives Kanevčev i Enes Kamenica su (opet) imali sastanak s ministrom policije Predragom Kurtešom, pa je moguće da su tu dogovarali angažman Tužilaštva KS-a.

  Fahrudin i Azra Radončić su nakon prilično ekspresnog razvoda braka u roku od mjesec podijelili imovinu u parnici u kojoj su ih zastupali advokati Fahrudina Radončića – njega Nedim Dobojlić, nju Asim Crnalić. Odmah nakon podjele imovine, u kojoj je Azri pripao Avaz d.o.o., a Fahrudinu Avaz Roto Pres, Fahrudin je bivšoj supruzi prodao “svoj udio” i to za 200 miliona KM. Po ugovoru, Azra je Fahrudinu (već?) platila 500.000 KM, a siću od 199,5 miliona obavezala se isplatiti do kraja 2015. Ugovor je potpisan 6. jula.

  Kako Azra Radončić 2. jula, dakle četiri dana ranije, nije bila registrirani poreski obveznik, posve je legitimno pitanje naših čitatelja: otkud joj pare? Azra Radončić je po zanimanju frizerica, no kako nije bila registrirani poreski obveznik, očito je da se nije bavila svojim poslom, već je, po svemu sudeći, obnašala dužnost “supruge intelektualca”, kako se na svojoj TV Alfa predstavio preksinoć njezin bivši suprug, koji i dalje krije vlastitu diplomu. U svakom slučaju, trenutno je Azra Radončić daleko najbogatija frizerica u BiH.

  Izvori Oslobođenja, koji su se prihvatili analize ovih ugovora, tumače da je Azra Radončić, onoga časa kada je postala vlasnica Avaza d.o.o., postala i vlasnica para Avaza d.o.o.?! Međutim, i dalje ostaje nekoliko pitanja: može li uopće Azra Radončić biti uknjižena kao vlasnica, jer je iz ugovora vidljivo da nije u potpunosti isplatila ugovorenu cifru? Azra Radončić nije čak obezbijedila ni garancije, odnosno instrumente, barem po ugovoru, koji garantiraju da će uopće isplatiti ugovoreni iznos. Tim prije što je više no jasno da Azra Radončić čak ni sa Avaz Roto Presom nema finansijske kapacitete da za tri godine isplati taj novac, odnosno traženih 199,5 miliona KM.

  Ovdje valja podsjetiti da se Fahrudin Radončić u Avazu obično hvalio godišnjom zaradom do cca 5 miliona KM. Naravno, nije nevažno napomenuti da bi potpuniji podaci javnosti bili dostupni da je Uprava za indirektno oporezivanje radila svoj posao i obavljala redovitu kontrolu PDV-a u ovoj firmi, a ne zaobilazila je punih 5 godina.

  Koliko košta povjerenje

  Pozabavimo se cijenom: Avaz Roto Pres ima upisanu knjigovodstvenu vrijednost od 818.000 KM i ostaje nejasno kako se uopće došlo do cijene od 200 miliona KM. Također, ostaje nejasno – čak i po ugovoru – ko snosi troškove tzv. skrivenih nedostataka, kakva je recimo stavka koja se pojavila sa augustovskom PDV kontrolom Avaz Roto Presa. Posebna priča ovog ugovora je odnos Avaza, kako Avaza d.o.o., tako i Avaz Roto Presa sa SBB-om, no izvori Oslobođenja, koji još žele ostati anonimni, skloni su tezi da je cijeli ugovor farsa, skupa s cijenom: naš finansijski analitičar, naime, kaže da je iz ugovora jasno da Fahrudin Azri ne vjeruje već da je ugovor napravljen kako bi imao pokriće za ulaz u vlast, a Avaz će vratiti s prvom neisplaćenom ratom?!
  KOMENTARI TRENUTNO OBJAVLJENO 19 KOMENTARA
  LOGIRAJTE SE KAKO BISTE OSTAVILI KOMENTARLOGIN ›

  Hm Hm prije 20d i 5h
  uzeti im BH drzavljanstva i protjerati odakle su dosli.nek nose sto je njihovo.

  Deniz Adinović prije 20d i 5h
  Lopovska posla, čemu se još čudimo od Fahre !? Sjećam ga se 1992. godine… nosio je ljetne cipele u novembru i imao jedne izlizane samterice i crnu kožnu papansku jaknu sa nitnama. Na cipelama-mokasinama su bili oniukrasni visuljci, to papci vole. A vidi ga sad… milioner. Jebem ja nas ! Azra ga se lijepo i skupo riješila, bar ona tako misli. On je toliki primitivac da će je zajebat prvom prilikom. DAKLE, GODI SMO MI KOJI GLASAMO ZA NJEGA I DOPUŠTAMO DA UĐE U VLAST. FAHRUDIN RADONČIĆ JE INSTALIRANI “TROJANSKI KONJ” SRBIJANSKE SLUŽBE DRŽAVNE BEZBJEDNOSTI (BIA), kao i još nekoliko likova u političkom vrhu BiH (Zlatko Lagumžija !). Toliko da se zna.

  semir leon prije 19d i 19h
  gdje je zakon koji je obeco lagumdzija , o dokazivanju porijekla imovine i o oduzimanju nelegalno stecene. Sve him oduzeti dodijeliti drzavi.

  semir leon prije 19d i 19h
  eto posla za finansisku . davidimo sta ce uraditi . nek dokaze odakle joj 200 miliona raja nema hljeba oni vade milione iz dzepova.

  semir leon prije 19d i 17h
  nisu to prljave pare to su keljemendijeve pare ,ostavio ih kumu da ih opere malo mu se isprljale,kum i kuma ih oprali sad su ciste.

  mujo doboj prije 19d i 15h
  Kada ovakve “FARSE”mogu da prolaze u jednoj drzavi,onda ta drzava nemoze imati ni status “banana”drzave mozda samo “polu-banana”drzava koja mora da radi na tome da bar postane “banana”drzava.Izbjegavati zakon o sukobu interesa na ovakav (nemam rijeci)nacin je i suvise i za najveceg “demokratu”Pa ovaj Aga-Radonja kao da je dosao u “mahalu”retardiranih umnobolnika pa se igra kao sa mentalno-zaostalom djecom.Nemam rijeci.

  jasam prije 19d i 12h
  Dali se treba povjeriti odakle ovoliki novac na jednom mjestu

  semir leon prije 18d i 15h
  uskoro ce i on u haps zbog celinog i jos nekih ubistava bar jedno 40 god. pa ce iz prdekane gledati kako azra uziva u bogatstvu.

  Anti Komunista prije 17d i 15h
  bil se ova Azra udala…kokuz sam frontalni, jest da je ruzna ali ima vreca jbt ga…ai godine idu…

  Buzdovan Albanovic prije 16d i 22h
  Naguzio bi ja Azru u shupak da joj izadju govna na usta – a zatim bi je dao mojim jaranima da se malo poigraju s'njom.

  Buzdovan Albanovic prije 14d i 7h
  Najradije bi je “utemeljio” zajedno sa fahrom. On odozdole a ja odeozgore, da mi oboje piju spermu kad svrsim.

  Bosanka Sarajka prije 6d i 23h
  Ovo je ono: PRICAM TI PRICU! @ BOSNJANIN BOSNJANOVIC – ODJEBI SA OVIH STRANICA I UOPSTE IZ BOSNE I HERCEGOVINE. TAKVA SIROTINJA U INTELEKTUALNOM I SVAKOM POGLEDU NAM NE TREBAJU NA OVIM PROSTORIMA. VRNI SE U SVOJE SELO VESELO! BOGATI I PAMETNI NAM TREBAJU, A HVALA BOGU IM A I TAKVIH.

  Bosanka Sarajka prije 6d i 23h
  ANTI PROPAGANDA PROTIV SBB.

  milutin milutin prije 6d i 15h
  bosnjanine bosnjanovicu dogovorismo se da ti dodzem sa tatom i dzedom , da ti pomognemo jebavat tu dzecu pokuci , nego dzed kaze da poznaje dugo tu vasu rasu i da niposto neidemo bez dorata kaze u toj vasoj rasi sve preko 9 god samo dorat moze da zadovolji, pa eto nadaj nam se a sestri kcerki i materi negovori nista za dorata , to da ih obradujemo, ajd pozdravi svoje

  Mirsad Oračević prije 3d i 3h
  a sta ćeš to su mu dozvolili nasi bosanci ne ide u sandzak

  Aljo Aljo prije 2d i 2h
  U pravu ste svi ovdje sto ste komentare postavili ja bi njega istjerao iz Bosne .daj te nam ga nazad u Cg-u .za vas su najbolji ovi ko dodik da vas jebu nesunećeni i nakraju da kažete hvala .žao mi je svakog sandžakliju koji je umro u ratu zbog takve drogira ne stoke kao što ste vi Nije ni čudo šta vam se dešava kakvi ste. uzmite te mu molim vas bosansko državljanstvo ,pošto je toliko vrijedno i dragocjeno naročito po svijetu kad izadjes sa njime.ja sam ga imao ali sad kad čitam ovakve stvar ne žalim za njime .žalosno je da ste vi Bošnjaci.

  Avdija Davonja prije 22h i 7m
  kazu hoce fikret abdic da se vrati u bosnu!! reko sta ce nam imamo mi sad fahrudina radoncica,em zna da krade bolje od fikreta a kako vidim i ovo zavadjanje bosnjaka mu ide od ruke od ruke

  18.09.2012. | PIŠE: Dženana KARUP – DRUŠKO
  TAJNA PRODAJA AVAZA (III)
  Radončić prodao, kupila Azra Radončić. Cijena: 200 miliona KM
  Od toga je pola miliona odmah ostalo do 2015. godine?! • Bivša supruga po zakonu nije blizak srodnik

  Prema rješenju o izmjeni podataka Općinskog suda u Sarajevu, u registar su 6. 7. 2012. upisani podaci o promjeni osnivača firme Avaz, društvo za nekretnine, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i trgovinu d.o.o. Sarajevo, sjedište u Ulici Džemala Bjedića broj 185, Ilidža, Sarajevo. Kao novi član i jedini subjekt upisa navodi se Azra Radončić s adresom: Ulica Muhameda H. Uskufije broj 8, Sarajevo. Ugovoreni i uplaćeni kapital subjekta upisa iznosi: 13.920.000,00 KM, koliko je iznosio i prije promjene vlasnika.
  Nedim Dobojlić, advokat Fahrudina Radončića, nedavno je ustvrdio da je on prodao i Avaz-roto press i Avaz d.o.o. Činjenica je da je Radončić sve do jula ove godine bio jedini vlasnik oba Avaza, no u sudskom registru se kao novi vlasnik Avaz-roto pressa (također od 6. 7. 2012) navodi Avaz d.o.o.

  Bračni dogovor

  U jučerašnjem saopćenju SDA je podsjetila da je “u platformi SDP-a iz izborne kampanje 2010. obećana izmjena Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH. Interesantno je da ovo pitanje nije pokrenuto sve dok nije zatrebalo interesima Zlatka Lagumdžije. Ekspresno je pokrenuta inicijativa za izmjenu člana 4. ovog zakona u kojoj stoji da su ‘izabrani dužnosnici, nositelji izvršnih funkcija i savjetnici, koji su vlasnici osnivačkog kapitala u privatnim preduzećima, dužni u roku od osam dana nakon preuzimanja javne funkcije upravljačka prava u privatnom preduzeću prenijeti na osobu koja nije njihov blizak srodnik’. Ovim promjenama bila bi učinjena velika usluga, prvenstveno Lagumdžijinom poslušniku Fahrudinu Radončiću, kojeg je Lagumdžija nazvao ‘moralnim kepecom’ i koji se nakon imenovanja na mjesto državnog ministra sigurnosti ne bi morao odreći vlasništva u kompaniji Avaz.”

  Ili Radončić nije vjerovao svojim političkim partnerima da će uspjeti progurati izmjene Zakona o sukobu interesa ili je bio siguran da će još u julu postati ministar sigurnosti. U svakom slučaju, riješio se svojih Avaza. Ono što je zbunjivalo jeste da je imovinu preveo na suprugu. Međutim, Radončić se riješio i supruge. Bar zvanično. A bivša supruga po zakonu nije “blizak srodnik”. Tako je Općinski sud u Sarajevu 19. 6. 2012. donio presudu o podjeli imovine koju su zajednički stekli Fahrudin i Azra Radončić, a koji su sudu podnijeli zahtjev za sporazumni razvod braka koji je razveden 22. 5. 2012. Nakon toga je Azra Radončić sudu podnijela tužbu protiv Fahrudina Radončića radi podjele imovine.

  Po prijedlogu Fahrudina Radončića, njegova žena je postala vlasnica Avaz d.o.o., zatim dionica u GIK OKO i dvoetažnog stana od 163,43 kvadratna metra u zgradi Importane koji je nedavno kupila od Teleoptica. Fahrudinu Radončiću pripao je Avaz-roto press te njihova imovina u Donjoj Vogošći (njive, livade, šuma, porodični stambeni objekat…). Od 5. 7. 2012. Avaz d.o.o. zvanično pripada Azri Radončić.

  Još samo 199,5 miliona KM

  Prema ugovoru sačinjenom kod notara Samira Muslića 6. 7. 2012, Fahrudin Radončić, kao jedini vlasnik Avaz-roto presa, svoje vlasništvo je prenio na Avaz d.o.o. U članu dva ugovora navodi se: “U skladu sa ovim ugovorom prenositelj (Fahrudin Radončić, prim. aut.) prenosi uz ugovorenu naknadu u ukupnom iznosu od 200.000.000 KM na sticatelja udjela (Azru Radončić) svoj cjelokupni 100% udio.” Dalje se navodi da će ugovorena cijena od 200 miliona KM biti plaćena na sljedeći način: iznos od 500.000 KM kupac će platiti na dan zaključenja ugovora na račun Fahrudina Radončića kao kaparu; drugi dio ugovorene naknade također u iznosu od 500.000 KM bit će plaćen najkasnije do 1. 10. 2012; treći dio ugovorene naknade u iznosu od 67.000.000 bit će plaćen najkasnije do 31. 12. 2013; četvrti dio u iznosu od 66.000.000 KM bit će plaćen do 31. 12. 2014. i peti dio u iznosu od 66.000.000 KM bit će plaćen do 31. 12. 2015.

  Tako Fahrudin Radončić od dana potpisivanja ugovora više (zvanično) nije vlasnik ni Avaz-roto presa.
  KOMENTARI TRENUTNO OBJAVLJENO 8 KOMENTARA
  LOGIRAJTE SE KAKO BISTE OSTAVILI KOMENTARLOGIN ›

  Deniz Adinović prije 21d i 4h
  Ma ajdeeeeeeeee…. pa stara je to priča. Kad mu zatreba da je kao čist za kakve izbore ispašće da mu je imovinski karton čist. Nema čovjek ništa. A kad mu pokažeš na neboder on kaže: “…eeeee… ništa to nije moje… ono je od moje žene, a ono od punice… ja ništa nemam, siromah”. USTVARI OVDJE SE RADI O NEČEM DRUGOM… RADONČIĆ SE VEĆ DUŽE VRIJEME ŠVALERA SA ALMOM FEROVIĆ. ŽENA TO PROVALILA I KRENULA DA GA ŠUTNE KO I SVAKA ŽENA. E SAD… DA ONA NE BI PRAVILA SKANDAL I ŠTETILA MU LIKU I DJELU, ONA TO HOĆE NAPLATITI. PREMA TOME… “FAHRO, ŠUPČE JEDAN… DAĆEŠ MI AVAZ, KUĆU I JOŠ ŠTOŠTA NA MOJE IME PA SI SLOBODAN !” OVO JE UVOD U SKUPI RAZVOD…. A dugo se Fahro i održao… i prije je on znao pravit krivine. Znaju to novinarke Avaza, uposlenice razne…. Fahro redom tražio, a one jadne dale, ne dale… one znaju. Ali sad zna i Azra Radončić.

  semir leon prije 21d i 1h
  nije on glup , osjeti on da dolazi vrijeme kad ce se oduzimati imovina .

  zuki dedo prije 20d i 23h
  EE znate onu Horinu,A sine vidi i ti koliko kosta travmaj da ti ga kupim.Fahri je SDA dala pare da pocne raditi. (Posto je protjeran iz Crne Gore)svi znamo to.Glupi Bosanci ga obogatili,sad hoce i da vlada njima.A mi se svadjamo oko malo necega.Svako nam je bolji ngo nas.Da nam se Allah smilije i da pameti dodjemo.Jos da kazem ovo ,ako on pobjedi jos ce mo biti siromasniji sve ce on dati PLAVU&GUSINJU;.

  Ibrahim Halilovic prije 20d i 19h
  A odakle Azri tolike pare?

  semir leon prije 18d i 16h
  nikad niko nije objavio da je radoncicev prijatelj iz beograda miskovic kupio fabriku namjestaja standard , koja je po izvozu na prvom mjestu, (oko 70 000 000 eura godisnji izvoz) i da zele da je sruse jer imaju namjeru graditi trgovacke centre na lokaciji standarda i fabrike slatkisa zora . (zoru su uspijeli da zatvore i ceka rusenje standarda). vec postoji plan ali i jedan problem a to je reakcija javnosti na rusenje fabrike koja tako posluje. medzutim o toj fabrici niko nepise bas iz razloga da se nezna kako je poslovala kad je budu rusili partneri radoncic i miskovic.

  prije 15d i 3h
  Ipak mi se cini da je mnogim dvadesetogodisnjim dugoprugasima sama pomisao da bi gosp. Radoncic mogao zasjesti na kakvu vaznu poziciju ravno ruskom ruletu. Da su ovi dosadasnji sigurni da ce Radoncic sa njima “prditi”u istu kesu nebi ni rijeci rekli protiv njega. Mozda je Radoncica zlo sto je objelodanio svoje nakane da se preispita uradjeno ili neuradjeno u zadnjih 20 godina. Kazu ljudi “ko je supalj kroz usi on se drzi pod usi”. U Radoncicevoj ïstragi poturica” oblatili ste covjeka “kepeca” a da nijednom niste primjetili da mu je mozak veci nego u pisca ove budalastine. Dodje uspijesan Musliman iz Crne Gore, to je veliki problem, dali vam je problem sto dodje desetine hiljada Srba iz Hrvatske i ostadose u Bosni. Hocete reci da su svi posteni ljudi. Jos vaznije, promjenise etnicku sliku jedine nam Bosne i Hercegovine. E ali oni nisu Muslimani niti neki tamo Radoncici. Ovaj Radoncic je puno opasniji jer bi mogao pomrsiti racune, povratiti oteto i opljackano itd. Nedaj boze mogli bi borci i sirotinja dobiti sto ih sleduje pa ce se poasiti. Konacno 20 godina ste na kormilu drzave BiH koja je potonula toliko duboko za vaseg vremena da istorija nepamti gore. Da ste posteni sami bi rekli, neide nam, neka drzavu vode pametniji od nas, ocito pamet vam nije jaca strana. Neka malo i drugi kradu ako hoce biti kao sto bijahu predhodni. Porediti Radoncica sa krvnikom Mladicom je bezobrazluk pisca. Ocito mu smetaju uspijesni Muslimani ma odakle oni dolazili. Zasto bi jedna drzava Izrael mogla biti majka svih Jevreja na ovoj planeti, dok jedan Bosnjak bi trebao zaobilaziti Bosnu i Hercegovinu zbog neozbiljnih supljoglava kakvi pisu po noivinama. Znaci li to da sve “dosle”u ovoj nam DOMOVINI nisu dobrodosli??? Jeli ti to bandoglave jedan smeta mir i ljubav medju ljudima u ovoj nam jedinoj drzavi. Po tebi bi domaci trebali ratovati protiv “dosla”, za koju ti agresorsku obavjestajnu sluzbu radis, jesi li patriota ili!? Ono ako niradi cega, barem radi postovanja prema sehidima “doslama” i njihovim porodicama, da korigujes svoje pisanje. Da imas mudrosti pisao bi o Hercegovackom Sandzaku koji bijase dio nase Bosne i Hercegovine a tada Radoncic niti mnoge “dosle” nebi bile dosle! Neka ti Alah svevisnji pomogne.

  zlatan omerovic prije 9d i 21h
  KAKVA PRODAJA KAKVI BAKRACI!!! MOJ NARODE NEDAJ MU VLAST,NEDAJ GLAS PRIJATELJU NARKO BOSSA,PRIJATELJU KOGA GA NJA VLADA NAJJACE ZEMLJE NA SVIJETU, PARTIJI KOJA ZAVEDE 3% POSTENIH NASI SUGRADZANA PA PADOSE NA NOVCANICE!! ON JE BIO I OSTAO STRANAC SPRAM BOSNE KOD NJEGA SAMO DEMAGOGIJA I ZELENBACI JER ETO IMAMO JOS TELEKOM,FAB.DUHANA,BOSNALIJEK A TO JE JOS STOTINJAK MILIONA PROFITA I CAO BOSNO I GLUPI BOSNJACI ZA SVA VREMENA PA NEDAJ TE MU JOS TO !!7 OKTOMBRA STOP ZA SCEPA I DRUGE HAJDUKE I KOMITE INSALA!!

  safet joldić prije 7d i 1h
  BIO SAM LOGOVAN NA DNEVNOM AVAZU,I TAKO SAM KOMENTARISAO O RADONČIĆU I SBB UOPŠTE,I ODMAH SAM IZBAČEN SA FORUMA,IZGLEDA NIJE IM SE SVIDIO KOMENTAR,AFERIM AVAZ I DEMOKRATIJA KOJU NAM OBEĆAVA BIVŠI NOVINARČIĆ AR BIH..

 28. perfect stranger says:
 29. Iz godine u godinu slušam urlik o pobjedi, a sve je manje kruha na svijetu i snage u ljudima, dok zemljom prolazi laž o pobjedi.

  Vaša pobjeda ima nisko čelo i crvene oči. U pobjednika je nemiran pogled. Prokleto je vaše ognjeno pobjedničko vino. O, ne okrepljuje ono i ne veseli!

  Bog drži ruku na tjemenu pobijeđenih a pobjednik je sâm i njegova radost plamti i gasne. Sve što je nade, utjehe i ljepote na svijetu otkriva se očima pobijeđenih; pobednici su slijepi, drhte i gore, i nemaju ništa do svoje divlje plamene radosti iza koje ostaje pepeo.

  Jer šta su drugo današnje pobjede nego sutrašnji porazi? U očima čovjeka samca nema dobivenih ni izgubljenih bitaka, nego u svim ratovima jednako: dobivenim kao i izgubljenim, jedno poraženo čovječanstvo.

  Vjetrovi putuju i kiše idu, dobre i plodne, uvijek jednake,a zastave se polako rastaču i cijepaju; i boje blijede i sve se zaboravlja a čovjek ostaje uvijek isti, pognut pod bolom i ustrajan u radu; venu vijenci i trunu zastave a ostaje čovjek koji sije i radi i kiša koja mu pomaže. Ko će pobijediti čovjeka?

  To je samo Bog načas okrenuo lice i ostavio svijet u tami, a vi urlate: pobjeda, ali pobjeda nema, nego jedna mala krvava laž i jedna velika nesreća.

  Ti pobjednici su blijedi sa velikim ružnim ustima, a krvi im je nasjela na oči, ali će ih postidjeti jednog jutra more svojim mirom i njive svojom svetom tišinom.

  Sve je to samo kratak ružan san, taj govor o pobjedama. Nema poraza ni pobjeda nego uvjek i svuda, kod poraženih jednako kao i kod pobjednika, napaćen i ponižen čovjek. – Ivo Andrić

 30. supkovic , makar da ja znam , godinama prima 800 e mjesecno, od epcg , da cuti ili da prica ( izvor je iz samog vrha epcg) . Pretpostavljam da ima jos firmi koje placaju , ne samo supkovica , vec nekolicinu medijskih njuski.

  • @Roberta,
   Vi(ja) i ostali, što se pod nickovima javljamo na forume, blogove i ova nova sredstva komuniciranja smo: boleština, bolesnici, splačine. Nemamo petlje da se predstavimo, da stanemo iza onog što pišemo…., gadluk. Zato smo nabijeni negativnom energijom, šireći mržnju, za razliku od slušaoca njegove “Radio veze” đe se širi ljubav, tolerancija(iako se i tamo rijetko ko predstavlja) – to je upravo izjavio na “Radio vezi”.
   Eto rečnika najboljeg i najprofesionalnijeg novinara kod nas. Uredništvo ovovg JS takve komentare napisane od strane komentatora obično smešta u Javni wc, ovo je javni rečnik urednika i vlasnik radija!
   P.S. Lado, i tebe je prozvao :))

 31. Шта очекујеш од Дарка Шуковића који је до прије 20 година у опанцима трчкарао за овцама по Павином пољу? Највјероватније је и прво сексуално искуство остварио као настрани чобанин. Шта очекујеш од човјека који је свјесан да у нормалној држави не би могао обављати ни функцију “баба-сере” а камо ли уредника неке јадне радио станице?

 32. Sekula ne praviš nekome sućut sa pjesmom u kojoj se kaže ‘vratio sam se među žive’. Razmišljaj malo.

  Zippe, što veli Darko, što veli? Jel rekao jedino je Lado cool. Đe me zvao? Ne čujem dobro… Alo, Požega… Alo…

  • Написао си на Разради “рест ин пис” Браниславе. Касније си написао ово друго, да би камуфлирао глупост.

   Него Зиппе, како то да је поменуо Лада Тајовића? Бранислав посјећује многе портале али само на овом пише под тим ником. Како га је видио Павинопољ када никад не чита портале, посебно не овај?

  • U stvari, kad boljem razmislim(sporo i slabo ramišljam), tebe nije prozvao. Rekao je da je možda 10% onih na “tim blogovima” koji nijesu “bolesnici, splačine, koji, krijući se iza nekakvih nickova pišu sve is vašta, vrijeđaju, podmeću, šire mržnju…”. Ti si u ovih 10%.

 33. Milovan Vukov Jankovic says:

  Nudim vam barjak, da barjacite,
  nudim vam himnu, da stojite mirno,
  nudim vam jezik, da lizete sanove i d…. ,
  ako VAS jadi, od mene LUPE,
  ovo vam srednji ispruzeni,
  i noga u dupe

 34. Milovan Vukov Jankovic says:

  DUHOVNA I SVJETOVNA VLAST; SVAKA NAM CAST .

 35. E ništa ako nije rekao da Lado Tajović jedini, sa naglaskom na srednje i, pa to par puta ponovio jediiini nije takav i pozvao da se zaokruži broj 14 i izborna lista Lada Tajovića – J O K S (Jebo nas Onaj Ko nas Sastavi). Mada, ono realno, ni ja sam za sebe neću glasati nego br. 4, eto koja sam ja veličina. Neću da se ističem. Neka narod odluči. E vazda li sam bio skroman iako sam čisti genije ali ne bi to priznao ili javno napisao, šanse nema.

 36. Војин Николајевич says:

  Lukšiću uručeno priznanje za antifašizam i poštovaoca borbe za slobodu
  Predsjednik Vlade Igor Lukšić primio je predstavnike Saveza boraca i antifašista koji su mu povodom 70 godina borbe nad fašizmom uručili priznanje za antifašizam i borbu za slobodu. Predstavnici SUBNOR-a iskazali su poštovanje i zahvalnost za saradnju i podršku koju im je u prethodnom periodu pružila Vlada i predsjednik Vlade lično.

  Predstavnici SUBNOR-a upoznali su predsjednika Lukšića sa aktivnostima koje sprovode u cilju organizovanja V kongresa boraca u novembru, kao i skupu veterana planiranog za narednu godinu.

  Ха, ха, ха

  Premijer Lukšić iskazao je spremnost Vlade da pomogne i podrži aktivnosti Saveza i u narednom periodu.

  А могли би помоћи и криминални кругови, који су такође антифашистички настројени:))

  • Војин Николајевич says:

   Смију ли бивши борци, бившег НОР- а, споменути борбу против капиталиста, израбљивача народа, експропријатора, или им је тај дио мозга блокиран до краја вијека?

   А гдје је крилатица- боље гроб него роб?

   Какво робље, невиђено…:))

   • bivshi borci bivsheg NOP-a su bivshi. cretino!

   • Војин Николајевич says:

    Планчо је нервозан, ха, ха, ха… Изађите из жбуна господине, или ће вас трн убости или ће вас неки почетник престрашити…:))

 37. Milovan Vukov Jankovic says:

  Svim narodima -nacijama zelim isto sto zelim mojim potomcima tako MI BOG POMOGAO, Srbima, Hrvatima, Albancima ,Bosnjacima, Romima, Jevrejima i LGBT populaciji, a sto zelim IDEOLOGIJAMA , Cetnickim, Ustaskim, Fasistickim, Komunistickim, Nacistickim i vjerskim TALIBANIMA PRAVOSLAVNIM I ISLAMSKIM I ZILOTIMA, to mi ni KRVNIKU BOG NE UDIJELIO.

 38. Војин Николајевич says:

  BEZ BENEFICIJA
  Pozitivna spremna da formira manjinsku Vladu odmah nakon izbora…

  Па, то је реално:))

  Ово тим прије што су и власт и опозиција лоши, али су на другој страни разумни да схватају да је ПЦГ управо тај Пети елемент неопходан да формира мањинску владу, ха, ха, ха…

  Ражањ је спреман али, нема дрвета, нити ватре, а и зец је у шуми:))

  • Војин Николајевич says:

   Нека ми млађана ПЦГ не замјери, али ја имам боље рјешење…

   Ако неко треба да формира мањинску владу предлажем да то буде БС и ХГИ, јер ће та мањинска влада бити много боља. А сви остали да то подрже.

   • Војин Николајевич says:

    Наравно, уколико зец не буде у шуми:))

   • BS, BS, BS, ništa HGI. Može i ona Dinošina stranka. Jer sve je to DPS, mada je to i HGI. Tako…
    A da bi zec pobjegao iz šume i došao na ražanj – može da se desi: u šumi se nađe lovac za kojeg nema zabrana – a on je naravno iz inostranstva, pucnjavom uplaši zeca, i ovaj “izabere” ražanj.

   • Војин Николајевич says:

    Zipp kaže: A da bi zec pobjegao iz šume i došao na ražanj – može da se desi: u šumi se nađe lovac za kojeg nema zabrana – a on je naravno iz inostranstva, pucnjavom uplaši zeca, i ovaj “izabere” ražanj.

    Као и када зец одлази из политике да би се бавио бизнисом…:))

 39. Tako je druze Zipp-e, i nikako drugojacije i ne mere bit’ :))

 40. Војин Николајевич says:

  Значи, БС би као партија која формира мањинску владу предложила за мандатара. мр. Џукановича?!? :))

  • Dobar! ja sam primijetio da shto su nacionalno svjesniji vishe brkaju ch i c, dj i dz, itd… taj glasovni efekat se javlja kad duzina donje vilice premashuje gornju, shto je netipichno za indoevropljane.
   najveci je problem shto od Mila prave Milu.

   • Војин Николајевич says:

    Гласовни ефекат? У Босни многи чачкалицу изговарају као ћаћкалица, ћуприју називају чупријом, Ђуру назувају Џуром, и никаквих проблема са дужинама вилица немају…
    Планчо своје теорије треба допунити доњом линијом носа и уха, да би напокон био фирер. Ха, ха, ха, …

 41. Е мој Дубоки увиде… А мени сте љетос хтјели очи да ископате кад сам се укакавао у рукометашице и њихову медању. Е златио се сваки звиждук сестара Бонавентура. Е златиле се руке Андрије Прлаиновића и осталих ватерполиста Србије.

 42. Administratori…Obavezno ovo objavite…!!Na naslovnicu,naravski…

  http://www.milomilo.me/

 43. Milovan Vukov Jankovic says:

  CIPANCIJELI mi vijek prodje u cekanje da TITO UMRE JER JE BIO DOZIVOTNI PREDSJEDNIK,
  i da MILO PANE,
  zasto nas narod KOD OCI NISTA NE VIDI,
  KOD UVA NISTA NE CIJE,
  A KOD USTA ZBORI NIMUSTIM JEZIKOM,
  to samo BOG SVEVISNJI ZNA,
  mi se vezemo za STALJINA, TITA, MILA&MOMIRA, zaludu gledamo Jamerikance, kako oni BIRAJU PREDSJENIKA,
  KROZ KOLIKO FILTERA GA PROCIJEDE, DOK NE SERVIRAJU DOJC KAFU KOJU NAROD MOZE KONZUMIRAT SA ROKOM TRAJANJA, od 4 godine i MAX 8 godina, pa da mi je TITA I MILA MAJKA RODILA, poslije 8 godina ga NORMALNI LJUDI NEBI MOGLI OCIMA GLEDAT DA IM KRV OCI NE ZALIJEVA, ali ljubav za AUTORITETOM,
  sluganstvo, pocinjenost, kukavicluk da se ne rizikuje, svijest iz kamenog doba i pLJemenske zajednice,
  me ne OSLOBADJA OD STIDA I SRAMOTE, sto me majka rodi medju takve ljubiguze.

 44. Od izbora do izbora preko barikada…

  Volio bih viđeti duel Miška Đukića i andrije popovića.Mislim da bi to bilo ravno duelu Milo vs Slavko.

 45. Sto je nesto mirno danas, osjecam u vazduhu da se mnogima utrobice mute cekajuci rezultate a dodatno ih sagore ova povecana izlasnost koja moze lako dovesti do gubitka apsolutne vlasti. Ovim putem pozdravljam bojkotase koji se trude da pomognu dps-u da zadrzi apsolutnu vlast, BRAVO VI GA…

 46. Forum CDM nije u funkciji :-) da se slucajno ne pronese glas da nije bas sve kako je isplanirano.

 47. drug kaže:
  14. Oktobar 2012. – 14:11 u 2:11 pm

  “ova povecana izlasnost”

  ****************

  Jeste, vidim izlaznost ce biti minimum 97,4%.

  Ima li Mafija jos kakve brilijantne stvari da smisli za danas, vidjecemo.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: