Bračni par iz Bijelog Polja, protest na zemlji

17. jul 2012, Bijelo Polje, javniservis.me

Bračni par, Samir (27) i Sanja (25) Begović, rano jutros započeli su protest ispred kancelarije Zavoda za zapošljavanje u Bijelom Polju. Kako su najavili ostaće na ulici sve do ispunjenja njihovog jedinog zahtjeva, a to su radna mjesta.

– Odlučili smo se na ovaj radikalni čin jer Zavod i ostale institucije već dvije godine nijesu u stanju da nam obezbjede radna mjesta. Ima da ležimo tu sve dok ne dobijemo rješenja o prijemu u radni odnos. Nikakva obećanja nas ne zanimaju, kaže Samir za Javni servis i dodaje da mu nije jasno čemu služi Zavod za zapošljavanje kada se po medijima stalno pominju “nekakve organizacije koje zapošljavaju ljude, Karijer tim, Preko Veze i slično”.

Iz Zavoda nam je rečeno da nijesu u stanju da riješe ovaj problem. Njihova preporuka mladim ljudima iz Bijelog Polja je “idite na Plantaže”.

– Uzeli smo se prije godinu dana, tu je i beba. Prvo smo razmišljali šta da radimo povodom toga i da li da osnivamo porodicu. Nakon godinu dana na birou shvatili smo da moramo ipak krunisati našu ljibav, bez obzira na to što Opština i Država ignorišu naše postojanje. Pomažu nas roditelji, ali mi hoćemo da živimo od svog rada, zato smo došli ovdje, kroz smijeh govori Sanja.

DPS Obećava radna mjesta

Predsjednik opštine Aleksandar Žurić kaže da se ovih dana prave liste za pripravnička radna mjesta u oči izbora, te da bračni par može doći do centrale DPSa da se prijavi.

– Činimo sve da pomognemo ljudima. Teško mi je da vam opišem koliko imam molbi za zapošljavanje ovih dana i mjeseci. Spiskovi se formiraju, izbori će na jesen, pa će se vidjeti sve u narednim danima.

iz upošljenog Bijelog Polja, Norton Kasperski

Comments

  1. Војин Николајевич says:

    “Predsjednik opštine Aleksandar Žurić kaže da se ovih dana prave liste za pripravnička radna mjesta u oči izbora, te da bračni par može doći do centrale DPSa da se prijavi.
    – Činimo sve da pomognemo ljudima. Teško mi je da vam opišem koliko imam molbi za zapošljavanje ovih dana i mjeseci. Spiskovi se formiraju, izbori će na jesen, pa će se vidjeti sve u narednim danima.”

    Ово је атак на независност! :))

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: