2012: “Да живимо боље!”

Petoro djece u kući Ćorovića je završilo fakultet, a nijedno nigdje ne radi. Prošlo je 15 godina od kada je prva diploma ušla u dom Ćorovića, a nijedno dijete prosvjetnih radnika Gojka i Behije, nije našlo posao.

“Trebalo biste prvo da postane lojalan član DPS-a”, kaže Gojko.

Mnogo je sreće bilo u toj porodici iz Beransela, kad se jedno za drugim rađalo sedmoro djece. Srećna je porodica bila i kada su se u đačkim knjižicama ređale prvo petice, te potom desetke u njihovim indeksima. Nakupiše se fakultetske diplome u familiji prosvjetnih radnika, oca Gojka, profesora fizičkog i majke Behije, profesorice razredne nastave.

Njihova Suzana završila je visoku medicinsku školu, sinovi Darko i Rajko DIF, Dragana predškolsko, Marijana je profesor istorije. Dvoje još studira – Dijana engleski, a Marko farmaciju.

Ćorovići su vjerovali da je ulaganje u obrazovanje njihove djece vrijedna investicija.

“To za svakog normalnog i savjesnog roditelja i jeste”, kaže Gojko.

“Ali to što to sad ne pali, ja nisam kriv”, dodaje.

Roditelji ne žale što su ulagali u obrazovanje svoje djece, iako to što su u jednom trenutku imali šest redovnih studenata u kući nije bilo nimalo lako.

Da bi sve to izdržali, radni dan Gojka i Behije je nekad trajao od svanuća do kasno u noć.

“Žao mi je samo što ne mogu da ih vidim da su zadovoljni. Što ne mogu da zasnivaju porodice. Sad kad mogu sebe najviše da daju u poslovima za koje su se školovali, oni ne mogu da rade”, kaže Behija.

Svaki položen ispit njihove dejce, za Ćoroviće, Gojka i Behiju, predstavljao je pravi izvor sreće. Tako i svaka diploma koju su dočekali. Sad su jednako tako tužni kad njihova djeca dolaze kući nakon negativnih odgovora na konkursima za posao.

Gojko i Behija vjeruju da će se sve ovo jednom zvati juče.

“Proći će i ovo, mora da prođe”.

Gojko navodi da su džaba svi pritisci na njegovu porodicu, zbog kojih porodica Ćorović, navodno, ne voli Crnu Goru.

To što smo protiv droge, organizovanog kriminala… ne znači da ne volimo Crnu Goru, kaže Gojko.

“Najljepši kutak na kugli zemaljskoj je moja Crna Gora”, dodaje on.

“Ali, da idem po selima i agitujem babe i đedove – zaokružićete broj taj i taj… ja to nikad ne bih mogao da radim”.

“Narode Crne Gore, ne dajte našu Crnu Goru, najljepšu na svijetu. Ne dajte da je čerupaju. Proći će i ovaj pljačkaški period”, dodaje Gojko.

Sead Sadiković, vijesti.me

Comments

 1. 09.Jun.2000, 11:00, Izvor: B92

  09:25 Crnogorski predsednik i lider Demokratske partije sociajlista Milo Djukanovic izrazio je sinoc uverenje da ce na lokalnim izborima u Podgorici i Herceg Novom, 11. juna, koalicija “Da zivimo bolje” ostvariti dosad najubjedljiviju pobjedu. “Izborni ishod je vec izvestan jer ce pobediti slobodna, uspravna, ekonomski prosperitetna i evropska Crna Gora”, rekao je Djukanovic na zavrsnoj promociji

  koalicije “Da zivimo bolje” u Podgorici. Na glavnom gradskom trgu promociji je prisustvovalo oko 7.000 gradjana. Djukanovic je naglasio da Crnoj Gori ne treba nicije starateljstvo, jer oslonjena na svoju istorijsku mudrost i dugu drzavnu tradiciju zna sta hoce i kako do toga da stigne. “Spremni smo nesebicno da tu buducnost podelimo sa svima ciji su intreresi bliski nasima, sa Srbijom i drugima, ali bez cekanja u nedogled”, rekao je Djukanovic.

  11:24 Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic izjavio je da jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic “nece uspeti da zavede vanredno stanje u Crnoj Gori”. Djukanovic je, u intervjuu danasnjim banjaluckim “Nezavisnim novinama”, rekao da je moguce da ce Milosevic pokusati, kao sto je to vec ucinio za vreme intervencije NATO, “da zavede vanredno stanje u Crnoj Gori, zvanicno ili nezvanicnmo kao sto je vec zaveo vanredno stanje u Srbiji”. “Potpuno sam siguran da bi takav pokusaj bio neuspesan, kao sto je to bilo prosle godine, jer on nema snage da to uradi u Crnoj Gori s obzirom na znacajno narasli demokratski pokret i osposobljene drzavne organe, koji su u stanju ne samo da zastite drzavnost i bezbednost Crne Gore, vec i demokratsku tekovinu kao pocetni kapital za pocetnu demokratsku buducnost”, naglasio je Djukanovic. On je upozorio “da, u slucaju napada na Crnu Goru, ni medjunarodna zajednica ne bi sedela skrstenih ruku, jer napad na Crnu Goru je i napad na demokratiju, politiku Pakta za stabilnost jugoistocne Evrope, Evropsku uniju, Ameriku i Rusiju”. “Kada zivimo u zajednickoj kuci sa Milosevicem, samo naivan covek moze sve sto se dogodi doziveti kao neocekivano i neprijatno iznenadjenje. Sa njim su svi obrti moguci”, konstatovao je Djukanovic.

 2. Reciklirani Fantom says:

  ODA ĆOROVIĆIMA

  Sa uspjehom Suzana je medicinsku završila,
  visoka je u pitanju, najbolja je ona bila.
  Dragana je na predškolskom pokazala pravo lice,
  razmišljala nikad nije, šta sve mogu ulizice.
  Istoriju Marijana, da predaje još ne može,
  politika i istina, tek trebaju da se slože.
  Na DIF-u je Darko dobar, no je ipak bolji Rajko,
  distrofiju spremiše im, da leleču kuku majko.
  Dijana je na engleskom, farmaciju Marko šega,
  svakom zdravom Crnogorcu, najžalije biće njega ……..

 3. Građani, jadni i blentavi, sad stalno moraju da ponavljaju kako vole Crnu Goru, da ne bi bili optuženi da su neprijatelji.
  Prije su morali da se kunu u Jugoslaviju i srpstvo, opet da ne bi bili optuženi da su neprijatelji.
  Jedno vrijeme, ako bi neko dobio posao, bio mu uveden telefon u kuću, ako bi se izradio vrtić ili škola u naselju, obavezno se moralo javno izjaviti: “Hvala vladi Crne Gore”.
  Nevjerovatan narod. Pitanje je koliko je tu kriva sama vlast, koliko mi građani.
  2000-te godine, kada sam ja nešto “otvarao”, bile su prisutne kamere, tada svih TV kuća u CG, i mnovinari iz svih medija. Baš u vrijeme “Hvala vladi Crne Gore”, te sam i ja svečano otvaranje započeo ovako:
  “Hvala vladi Crne Gore i resornim ministarstvima što su mi obećali pomoć pri ovom projektu. Da nijesu, nikada se ne bih usudio da u ovo krenem, od svojih sredstava, bez ičije pomoći”.
  Nastao je muk. Osim TV “Elmag” niko od ostalih medija nije prenio taj dio, a ja sam ga “zaveza za vazda”. :)

 4. Samo 4 komentara, a na Youtube-u samo 135 pregleda (naravno bez ijednog komentara).
  Užasna priča…
  Veliko poštovanje za ljude iz Beransela!

  Je li današnje Beranselo Cetinje iz 90-ih?

 5. Sta da kazem? Zanijemila sam.

 6. i tako bez kraja… koliko je ovakvih porodica…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.