Uništeni dokazi najveće naftne katastrofe u Meskičkom zaljevu

Prošlo je nešto više od godinu i pol dana od velike naftne katastrofe u Meksičkom zaljevu, a tvrtka vlasnik naftne platforme Deep Horizon, optužena je za uništavanje ključnih dokaza oko nesreće.

Podsjetimo, u travnju prošle godine došlo je do eksplozije naftne platforme Deepwater Horizon u kojoj je poginulo 11 radnika i nakon koje je u meksički zaljev isteklo 780 milijuna litara sirove nafte.

Na saslušanju u New Orleansu tadašnji operater naftne platforme British Petroleum optužio je vlasnika platforme Halliburton za uništavanje ključnih dokaza testiranja betonskih betonskih proizvoda koje koriste i na drugim bušotinama. Halliburton je optužbe BP-a odbacio kao neutemeljene i nebitne, prenosi BBC.

Te dvije tvrtke vode pravnu bitku oko plaćanja odštete, o kojoj će se odlučivati na suđenju zakazanom za sam početak iduće godine. BP je jučer u New Orleansu optužio Halliburton za uništavanje dokaza o provedenom testiranju njihovog betona, kao i uništavanje samih uzoraka betona korištenog u testiranju.

Halliburton je uzvratio tvrdnjom kako je BP od njih zatražio promjenu u betonu u posljednji trenutak te su optužili BP za prijevaru i klevetu tijekom istrage.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.