Dječak tvrdi da je maltretiran u policiji

Prema Nikolinim riječima, šef policije mu je govorio „Priznaj da si ukrao dnevnike ili ću da te bijem, pa ćeš sve onda priznati“.

izvor: vijesti.me

Učenik prvog razreda SMŠ „Braća Selić“ , 15-godišnji Nikola Šćepanović tvrdi da ga je grubo fizički i psihički maltretirao šef kriminalističke policije Nenad Anđelić, tokom davanja izjave u slučaju istrage ukradenih školskih dnevnika.

Prema riječima Šćepanovića i njegovih roditelja, to se desilo u srijedu u ranim poslijepodnevnim satima u kancelariji Anđelića.

“Prije toga, dva inspektora su kolima došli kod naše kuće i pozvali Nikolu, koji je bio u dvorištu i kazali da mora da pođe s njima do policijske stanice, kako bi dao izjavu. Potpuno je neshvatljivo da prethodno nikog od porodice nijesu o tome obavijestili. Nikola je ušao u službeni auto, jer se uplašio i nije pružao nikakav otpor. Kako nam je ispričao, uveli su ga u kancelariju Anđelića, a tamo je Anđelić zlostavljao mog sina pokušavajući da od njega dobije priznanje i informacije o ukradenim dnevnicima iz SMŠ „Braća Selić“” rekao je za “Vijesti” otac maloljetnog Nikole, Milovan Šćepanović.

Prema Nikolinim riječima, Anđelić mu je, između ostalog, govorio „Priznaj da si ukrao dnevnike ili ću da te bijem, pa ćeš sve onda priznati“, a poslije toga, kako kaže, šamarao ga, psovao i nekoliko puta udario pendrekom.

“Udarao me pendrekom po lijevoj ruci, a zatim je tražio da ispružim ruke i okrenem dlanove prema gore, pa me i po dlanovima udarao. Poslije toga mi je rekao da izujem patike, zbog uzimanja otisaka. Kada me još jednom pitao jesam li ja ukrao dnevnike a ja kazao da nijesam, Anđelić me je udarao i patikom po licu. Psovao mi je majku, kako je govrio, „lopovsku“, a uputio mi je još pogrdnih riječi. Svemu tome su prisustvovala još dva inspektora. Oduzeli su mi patike i kazali da pozovem nekog od kuće da mi donese drugu obuću”, ispričao je Nikola, koji tvrdi da još osjeća jake bolove u glavi.

Njegovi roditelji tvrde da je policija dolazila još jednom u njihovu kuću istog dana i da su se i tada, dok je majka bila prisutna, grubo ponašali prema Nikoli, a da su tom prilikom iz ormara uzeli i jaknu, koja, navodno, izgledom odgovara odjeći koju je nosio provalnik prilikom krađe dnevnika iz kolašinske srednje škole, a što su zabilježile kamere za video nadzor te ustanove.

“Otvorili su ormar i uzeli jaknu, a prethodno nijesu pokazali nikakv nalog za to. Zbog bolova u glavi i rukama i stresa, Nikoli je pozlilo, pa smo ga odveli u Dom zdravlja, gdje je primio dvije injekcije diklofena i apaurin za smirenje, jer je bio vidno uznemiren i preplašen”, tvrde Nikolini roditelji.

Comments

  1. Koliko ima ovakvih primjera…ali se mnogi ne odlucuju da to prezentuju, zbog nepovjerenja u pravo i pravdu, medije i navodni civilni sektor,

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: