Šćekić uhapšen u Holandiji

izvor: blic.rs

Beranac Milan Čila Šćekić, za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog ubistva inspektora crnogorske policije Slavoljuba Šćekića u avgustu 2005. godine u Podgorici, kako ekskluzivno saznaje „Blic“, uhapšen je juče u Holandiji.

Osumnjičeni Šćekić uhapšen je s lažnim ispravama i holandska policija radi utvrđivanja identiteta trenutno veštači njegove otiske prstiju. Osumnjičeni Beranac, kako saznaje „Blic“, lociran je pre 15 dana, od kada se čekao pogodan momenat za njegovo hapšenje.

Šćekiću je trenutno određen pritvor zbog korišćenja falsifikovanog pasoša, a nakon potvrde identiteta biće mu određen ekstradicioni pritvor.

Od ubistva inspektora Šćekića, u poslednjih šest godina osumnjičeni Beranac se krio van Crne Gore, a prema informacijama policija nekoliko zemalja, kretao se na relaciji Srbija – Nemačka – Danska – Južna Amerika.

U Beogradu, gde je bio uhapšen tri meseca pre zločina, kada je lociran u društvu Vuka Vulevića, tada sumnjičenog za ubistvo Duška Jovanovića, urednika podgoričkog lista „Dan“, i Ljube Bigovića, Šćekić se krio pošto je, kako je navedeno u optužnici, ispalio smrtonosne hice u inspektora Slavoljuba Šćekića. U Beogradu mu je podršku pružio rakovički klan, da bi potom iz Srbije pobegao u zapadnu Evropu.

Prošle godine nemačka policija je u predgrađu Hamburga locirala apartman za koji se sumnjalo da ga je koristio Čila Šćekić. Hamburška policija tada je upala u apartman, ali Šćekić nije zatečen unutra. Pretresom apartmana nađena su dva pasoša BiH u kojima je bila zalepljena njegova fotografija, a za koje je veštačenjem utvrđeno da su falsifikati.

U stanu su nađena i dva pištolja „bereta“ i „TT zastava“ sa pet okvira municije kalibra 7,65 milimetara, i dve fantomke, a sumnjalo se da je osumnjičeni Šćekić tada u Nemačkoj bio u kontaktu s Vukom Vulevićem, koji je prošlog leta uhapšenu u Frankfurtu i potom izručen Crnoj Gori.

Šćekiću se potom ponovo izgubio trag, a poslednja informacija, od pre tri nedelje, bila je da je boravio u Buenos Ajresu, odakle švercuje kokain.

Novo suđenje
Inspektor Slavoljub Šćekić ubijen je u avgustu 2005. ispred svoje kuće u Podgorici. Za njegovo ubistvo optuženi suMilan Čila Šćekić, kao izvršilac, a Saša Boreta, Ljubo Bigović i Ljubo Vujadinović kao organizatori. Veće Apelacionog suda u martu prošle godine naložilo je novo suđenje.

Comments

  1. izgleda da je rijeseno da se prebije na vulevica i scekica. ako im ne natovare bar jos po dva-tri ubistva i tom munjevitom akcijom rijese sve sto trenutak dozvoljava da se rijesi, posla nema. samo da ih ne ubije jak sapun u protvoru, il da se ne udave velikim zalogajima, ko zna, mozda se sazna jos ponesto, pa i ko ih je platio i poslao da ubijaju.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: