Bilbord Vasove Vode u izvještaju Vlade SAD o Crnoj Gori za 2010.


M. Sekulović dopisnik V. novosti je obavijestio policiju da mu je preko telefona prijetio M. Golubović, lokalni funkcioner. Vjeruje se da je povod, pisanje Sekulovića o Golubovićevoj naredbi da se ukloni bilbord o protestu protiv izgradnje regionalne deponije. Tužilaštvo je zaključilo da nije bilo elemenata kriminalnog djela u Golubovićevom ponašanju.
10 Septembra, J. Lončar iz Berana čiji su bilbordi uklonjeni je tužio Opštinu i preduzeća koje upravljaju bilbordima za uskraćivanje slobode izražavanja.
Krajem 2010, suđenje je bilo još u proceduri.
Kompletan izvještaj na sajtu Vlade SAD>>

Comments

 1. CIA snajka CIA ! :):)

 2. sta rade cijasi, ne moze se smece izbacit od njih.

 3. biće veselo…

 4. mjericemo se jos!

 5. Piše: Tufik Softić

  http://www.vijesti.me/vijesti/berane…a-clanak-26666

  30.06.2011 u 18:59

  PRESUDA 1. AVGUSTA

  Berane: Završeno za suđenje za bilbord u sporu Opštine i Jovana Lončara

  Sporni bilbord

  U Osnovnom sudu u Beranama je završeno suđenje po tužbi američkog državljanina porijeklom iz Beransela, Jovana Lončara, protiv Opštine i podgoričkih preduzeća “Metropolis media” i “Montino”, zbog nasilnog skidanja uredno zakupljenog bilborda sa plakatom divljeg smetlišta Vasove vode.

  Sudija Dragan Šćepović rekao je da će presuda biti izrečena 1. avgusta.

  Nakon izvođenja pisanih dokaza i uvida u medicinski izvještaj kojim je potvrđeno da je Lončar trpio duševne bolove, njegova advokatica Azra Jasavić je zatražila da Lončaru zbog toga bude isplaćeno 12.000 eura, kao i da tuženi solidarno plate i sudske troškove u iznosu od 8.000.

  „Naknada nema za cilj da se bilo ko obogati, već da tuženi postanu svjesni da ne mogu ograničavati slobudu izražavanja nijednog građanina“, rekla je Jasavić.

  Ona smatra da je sud na osnovu dokaza mogao utvrditi da je tužbeni zahtjev osnovan, jer je povrijeđeno Lončarevo pravo na slobodu izražavanja koju garantuje Ustav i Evropska konvencija o ljudskim pravima.

  Opština odbacila sve navode optužbe

  Ona je dodala da su svjedoci i vještaci jasno pokazali da je Opština bila u posjedu računa iz 2002. godine, da to nijesu pokušali da isprave od 2006. do 2010. godine, i da su te navodne neizmirene račune zloupotrijebili na račun tužioca.

  „Gospodin Vuka Golubović tvrdi da je on dao nalog za cijepanje bilborda, njegov brat Milan da je to učinio on na osnovu zakonskog ovlašćenja, dok je načelnik Službe zaštite Đoko Veljić svjedočio da je nalog dobio od predsjednika. Potpuno je nejasno iz ovih kontradiktornih izjava ko je kome dao naloge. Svi svjedoci su potvrdili da je skinut samo Lončarev poster, a direktor ‘Metropolis media’ izjavio je na sudu da nijesu imali sličan slučaj skidanja panoa“, kazala je Jasavić.

  Pravni zastupnik Opštine Veselin Dragojević u potpunosti je odbacio sve navode optužbe i u završnoj riječi zatražio oslobađajuću presudu.

  Lončar je Opštinu Berane i podgorička preduzeća tužio zbog toga što mu je 9. avgusta u ponoć pocijepan uredno zakupljeni bilbord na koji je bila istaknuta fotografija gradskog smetlišta na Vasovim vodama i natpis „Dokle“.

  Suđenje po tužbi Lončara počelo je u februaru i izazvalo je veliku pažnju javnosti, a Lončar je “Vijestima” rekao da je bez obzira na ishod postupka koji se vodio u Beranama, spreman da taj postupak, ako bude bilo potrebe, nastavi do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: