CBCG i novi-stari funkcioneri “kontinuiteta i diskontinuiteta”

izvor: emg.rs

Skupština Crne Gore je danas izabrala za viceguvernere Centralne banke (CB) dvojicu njenih dosadašnjih funkcionera – Milojicu Dakića i Velibora Miloševića.

Njih je predložio novi guverner CB Radoje Žugić koji je objasnio da će Dakić i Milošević biti ljudi “kontinuiteta i diskontinuiteta” u politici banke.

Neki opozicioni poslanici su stoga ocenili “nelogičnim” to što je nedavno sa funkcije predsednika Savjeta CB, pre isteka mandata, smenjen Ljubiša Krgović, a njegovi najbliži saradnici su sada postavljeni za viceguvernere.

Veći deo opozicije nije glasao za Dakića i Milosevića, osporavajući njihov kredibilitet, posebno Miloševićve jer, navodno, oni nisu pokazali dovoljnu profesionalnost u vezi sa poslovanjem Prve banke čiji su suvlasnici, pored ostalih, premijer Milo Đukanović i njegov brat Aco.

Prema oceni opozicije, dosadašnji predsednik Saveta CB Crne Gore Ljubiša Krgović je žrtva svog opredeljenja da ne “gleda kroz prste” u ocenjivanju poslovanja Prve banke.

Novi guverner Žugić je rekao da još nije stigao da se detaljno obavesti o stanju u Prvoj banci, o čijem poslovanju postoje oprečne ocene.

Žugić je najavio da će Centralna banka biti objektivna prema svim bankama, i da će njen novi Savet “intenzivnije” komunicirati sa Skupštinom Crne Gore.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.